Friday, January 15, 2021

En återblick på 2020 andra halvår.
Godmorgon fredag!


Idag tänkte jag bita tag i del två av årskrönikan anno 2020. 
Detta nådens år. Det år vi aldrig kommer att glömma. 
Än så länge verkar 2021 trava på i samma fotspår, men det ska säkert ändra sig med tiden.


Det är viktigt att minnas det som var bra med 2020 också. Ta det goda med det onda.
Som jag skrivit tidigare, jag tror att vi alla kommer att ta mycket med oss från 2020. Saker som trots allt var bra och som vi vill behålla även när allt blir som förr.
Vi har fått upptäcka ett och annat med oss själva--och vår omvärld-- under denna tid. Somligt av det vi upptäckt HAR varit mycket bra till och med. 


Men, nu ska vi ta oss en liten titt på 2020 andra halvår.Juli!Munskydd i alla offentliga rum och butiker gäller än idag.  Man vänjer sig ...Augusti!DET här är min magiska plats vid Lake Audubon.  Övertygad om att denna plats är förtrollad :-) September!


Vi skaffade en talande skylt med anledning av presidentvalet ... hehe ...Oktober!


 

Halloween blev det också.  OCH vi fick förvånansvärt många barn som kom på trick or treat-runda.  Godiset la vi i små plastpåsar på ett litet bord och så fick barnen ta varsin då de kom.  Covidsäkert till max.November! 

December! SEN fick vi en sällsynt fin jul som jag tyckte var den bästa och härligaste på åratal.  DET därför att vi slapp att åka bort på juldagen.  Vi kunde ta precis allt i vår egen takt.  DET var helt underbart.  Den 27 december kom Mike och hälsade på från New Jersey! SÅ kul att ha honom här!  Toppenkille som han är!  Nyårsafton for de unga tu till Mikes föräldrar i Jersey.  Peter, jag och Keith hade en lugn nyårsafton här.  DET bästa på hela nyåret var då vi brände lappar med all skit som hänt under 2020 tillsammans med våra grannar.  DET var symbolsikt och det var renande!!
SÅ, det var det året det :-)


Med detta önskar jag er alla en fin och bra helg!

22 comments:

Ama de casa said...

Ni verkar ju ha haft en jättefin andra halva av det märkliga året 2020. Och vilka fantastiska bilder! :-)

Ha det fortsatt fint!

Anonymous said...

Yvonne said.....
Tänk så mycket man hinner uppleva på ett halvt år när man tänker efter. Nu längtar man ju efter våren och sommaren när man ser dina bilder, däremot inte riktigt er värme eller luftfuktighet. +38 låter ju helt galet, personligen tycker jag +30 är gränsfall till att det är skönt, sen blir det mindre skönt

Både promenader och vandringar har ni hunnit med och det ser så härligt ut. OBX ser ju alldeles förtjusande ut, helt magiskt, och jag skulle gärna åka dit någon gång. Washington DC lockar ju också i framtiden och allt tack vare dina fantastiska bilder.

Tänk så mycket bra som hänt även det hemska året 2020, hur bra och fantastiskt ska då inte 2021 bli när alla är vaccinerade och vi kan göra oss kvitt C-19 och börja leva (lite mer) normalt igen.

Stor kram kommer från ett -10 gradigt Åkersberga, nu ska jag och kompisen promenera bort till hembageriet som en tjej startat. Idag köper vi semlor och något gott surdegsbröd och kanske något annat sött också hon bakatÄventyret framtiden said...

det är som vanligt roligt att titta in här hos dig Annika! Jag har läst alla dina inlägg från början av januari-21 t.om idag nu. 2020 glömmer vi aldrig så länge vi lever, nu får vi hoppas på att allt blir bättre det här året, även om det här börjat våldsamt på många sätt. 45an ! Det finns varken ord eller förståelse för allt vad den galenpannan står för. jag vill tro att han förgör sig själv först och främst.
Jag tittar in nu o då här hos dig. börjar sakta mak att jag orkar med blogglivet igen, åtminstone läsa andras bloggar. känner inte för att blogga själv just nu. behöver paus just nu. en finfin helg önskas och många kramar kommer över Atlanten från Karin på Madeira 😍

Annika said...

AMA:
Tusen tack för dina snälla och fina ord!!
Ja, jag tycker nog vi gjort vad vi kunnat ändå detta konstiga år.
Och jag hoppas innerligt att det ska bli bättre snart för världen.
Ha det så gott!

Annika said...

Yvonne:
Ja, så är det verkligen.
Man gör mkt trots att man kanske inte tror det, men det gäller att göra det bästa av det man kan göra bra av.
Juli var fruktansvärt het, inte roligt alls.
Fukten det värsta.
Jag tycker nästa 27 grader är gränsfall. Allt över det är hemskt.
MEN vi har ju AC och den är verkligen räddaren i nöden.

TACK Yvonne!
Jag är så glad att mina bilder ger mersmak.
Det är fantastiskt på OBX. Älskar det stället.
DC sååååååå värt att se för en turist.

Jag har gott hopp om 2021, det kan bara bli bättre.
OCH snart kommer vaccinationerna igång ordentligt också.
Det finns ett ljus i tunneln.


-10, den perfekta tempen på vintern med snöknarr och allt . SÅ avis!!
Njut av allt, liter underbart det ni ska göra.

KRAMAR och trevlig helg!!

Annika said...

Karin:
ÅÅÅÅÅÅÅÅ vad roligt att se dig här. Saknar dig så mkt på din blogg och här.
Så därför är det extra roligt att du tittar in. TACK för det!!
Jag vet hur skönt det är att ibland ta paus från sin blogg. Men jag hoppas att du snart hittar lusten att blogga igen.

Karin, är ni på Madeira!!
NI FOR!!!!
NI FOR!!!
WOOOW!!
Hur känns det??
NU förstår jag än mer att du inte bloggar.

MEN jag är såååå glad när du skriver här.

Ha det bäst, njut av allt.

KRAMAR i massor till dig!!!!

Anonymous said...

När man tittar på bilderna ser ju allt nästan normalt ut. Ni har ju trots allt sett och gjort en hel del härligt. Själv känns det som om mitt liv sattes på paus i mars....
Trevlig helg och kram från Anette!

Elisabeth said...

Som alltid roligt med dessa sammanfattningar i ord och bild! Ni har gjort betydligt mer än jag gör ens ett normalt år. ;-)

Så härligt detta att ni kom iväg till OBX, där det verkar vara oerhört vackert och på alla sätt trevligt. Min semester tillbringades hos mina föräldrar, och även om det var skönt och bra på alla vis hade det varit roligt med några dagar i Göteborg... Men jag ska inte klaga, andra (som vårdpersonalen t.ex.) fick ju knappt ledigt alls.

+38 låter faktiskt alldeles förskräckligt. Det är ju ingen "mening" med det heller, när man ändå bara vill sitta inne med AC. Antar att det knappt ens är väder som du går till poolen till normala år?

Här har vi riktigt kallt idag; -9, blåsigt och fuktig kyla. Det känns ju liksom kallare här vid kusten än i inlandet. Dock är det mysigt, varmt och skönt inne i min lägenhet. :-)

Susjos said...

Vilka foton och vilket fint år du haft trots pandemin...att det kan bli så varmt hos er på sommaren, wow!
Och nu blir jag ännu mer sugen att få se områdena där du bor, det är ju magiskt vackert!
Tack för att du delar med dig!
Ha en skön helg!
Kram

Anonymous said...

Hej Annika, så roligt att se dina härliga foton! Jag längtar till sommaren, tänker att fanns den? Ja och så fin, allt lite lättare då när solen gjorde sitt fina jobb för människan. Nu är det kärvare i vårt klimat, "ingen vet, inte du inte jag"��, ja ungefär så, nya rapporter varje dag om vaccinbolag och vaccineringar och på det viss ny info om risker m m. Och att spara dos 2 eller inte, och tveksamheter om att mixa två olika "märken", vilket jag tror är fel att göra ur immunologisk synpunkt, en röra och säkert inte bättre hos dig. Men minns sommaren och sen tycker jag att dina julbilder är underbara, en så fin tid det är och så skönt att halva januari gått. Och lite ljus har vi fått. Nu ska jag se ut den bästa datorn för just nu är vi utan någon helt och hållet som fungerar, glad jag köpte ny mobil innan, går hjälpligt att kommentera men blogga från den tänker jag inte. Ta hand om er och ha det så fint i helgen. Monica här som blev anonym, tror det funkar att sända då.

BP said...

Med tanke på vilket skitår 2020 var så måste jag säga att orden "underbart" "härligt" och "bra" återkommer rätt så ofta i ditt inlägg. Med andra ord så har året som gått inneburit väldigt, väldigt mycket positivt för dig. Å fler saker som du inte hade uppskattat om det inte hade varit för viruseländet. Så inget ont som inte har nåt gott med sig. Men så som C-19 skenar i väg i USA vill nog ingen ha det. Då hade man gärna avstått allt det som uppfattades som positivt på grund av pandemin.

PS. Helt underbara bilder. Vilken fotograf du är! DS.

Äventyret framtiden said...

ja vi for efter det att vi fick intyg på att vi är negativa
och resan var toppenbra, kändes säker o trygg. allt har löpt på enligt föreskrifter o restriktioner. nu kan Uffe träna som han behöver utan kramper o spasmer. vi stannar här till början av maj innan vi far hemåt igen om allt går enligt planerna. det är dock inte därför jag håller bloggpaus; hade planer på att blogga härifrån men annat tog över som jag säkert berättar mera om längre fram plus att jag behöver den här pausen för egen del. Kramar över Atlanten 😍

Bloggblad said...

Vilka makalösa bilder! Färgerna 😲 helt otroligt vackra!
Jag får sån lust att vandra i era maffiga miljöer.

Channal said...

Tur bloggen och alla fina bilder finns. Så många ljusa stunder att minnas. Vi behöver sådan energi! Dina bilder från Rodanthe är magiska! Så läckert där!! Vill komma dit en vacker dag!

Fin söndag till dig! KRAM Anna

Annika said...

Anette:
Jag lovar, om du börjar se tillbaka kan du säkert hitta ett och annat som är normalt även under detta elände.
Vi har ju våra vandringar, och naturen stänger inte (tack och lov). Men om det varit som vanligt hade det legat en låååååååång vistelse i Sverige och Finland i dessa månader. På ngt sätt gäller det att plocka ur de guldkanter som ändå finns, även under detta skitår.
Kramar!!!

Annika said...

Elisabeth:
KUL att du tycker det, blir glad!!!
HAHA, menar du det?? Nej, det tror jag inte :-). Jag har ju verkligen letat upp det vi har gjort och som kan läggas på pluskontot. När jag ser tillbaka på det inser jag hur mkt vi var i naturen, och det är ju härligt.
Mne så mkt annat tycker jag nog inte att vi har gjort, men guldkanter finns det och de är dem jag tagit fram.
OBX var en verklig höjdpunkt, den enda semstern vi hade (förutom långhelgen med husbilen). Jag minns att du var hos dina föräldrar och hur lÅÅÅÅÅÅÅÅGT du och din mamma gick varje dag. IMPAD!!
Det var vidrigt där under den där extrema böljan i juli.
USCH,
Jag fick gå ut innan soluppgången närapå, och sen på dagen var det ett helsike. PÅ kvällen ligger kvällssolen på vårt deck och det gick stundtals inte att vistas där utan fläkt. Vilket låter het sjukt utomhus ...
Nej, jag ogillar verkligen somrarna här med den enorma fukt och hetta som råder.
AC hela tiden, 24 h om dygnet.

DET är kallt för att vara hos dig. Förstår att det RÅTT!!!
Men tack och lov för varm och härlig lgh!!

Hoppas helgen var bra!

Annika said...

Susjos:
TACK!!
Så kul att höra.
JAAA somrarna är heta och fuktiga här. De kan vara riktigt jobbiga.
OCH långa. Man klarar dem tack vare AC överallt, utan sådan vet jag inte hur det skulle gå.
TUSEN tack för dina snälla ord!!
Hoppas helgen varit bra.
Kram!

Annika said...

Monica:
Du fick logga in automatiskt idag, bra det!!
Jag menar, när inte google-ID funkar.
Ja, det är lättare den varmare årstiden, och den kommer snart igen.
VISST märks det att det blivit ljusare nu, det gör det verkligen.
Vaccinet ja, man säger att det går långsamt här också, men jag tycker nog de vaccinerar rätt bra i min stat. Eller kommun, ska jag väl säga. I början av jan vaccinerades 6000 som jobbar inom vården i vår kommun, det gick tydligen som ett väloljat tåg. Det berättade min tandhygienist för mig då jag var där för ngn vecka sen. Hon var impad över hur snabbt det gick.
Min svärfar, 80 år, är vaccinerad.
OCH i lördags vaccinerades flera tusen inom skolväsendet, lärare och övrig personal.
Så det går, men jag vet inte när jag får mitt vaccin, det kan nog dröja.
JAAA!!! EN bra dator måste du ju HA!! Ett måste.
LYCKA till med det. NU har du säkert köpt en, tror jag.
Sånt är alltid roligt.
Ha det så gott!!

Annika said...

BP:
DET är nog sant, för mig personligen har det varit ganska bra. TA I TRÄ!! DET ska jag tillägga för vi vet ju att sådant kan svänga på en ettöring.
Det har inte gått ngn nöd på mig och P och jag har ju naturen och våra vandringar.
Tror jag har ganska lätt också att se till det som är bra, att upptäcka guldkanter. Vi har inte gjort några stora saker, per se. Men det är väl i det lilla det stora bor? ÅÅÅ jag låter som ERNST nu, hahahaha!!!
Ja, c-19 är inte kul, men det är det inte i Sverige heller, tyvärr. Vi ligger rätt lika, tyvärr :-(
Just i min del av landet är det väl hyfsat OK. MEN i LA lär var tredje person var positiv, inte KLOKT!!!
SÅ nog ser jag fram emot att det ska vara över. Men under tiden ser jag till det som är bra, och hoppas vid gud att slippa smitta i min familj och hos de mina i Sverige. Min syster har haft det, och tillfrisknat.
TACK snälla BP!! Ja, fotografering är ett stort, stort intresse hos mig!
Hoppas helgen varit god!!

Annika said...

Karin:
Som jag skrev till dig, tycker det är FANTASTISKT att ni är DÄR!!!
Underbart, så glad för er skull!!
Karin, njut av allt. Jag kommer att bli GLAD varenda gång du tittar in här. MEN jag är också väl medveten hur skönt det ibland kan vara med en rejäl paus från blogladia.
Ha det BÄST och ha det underbart fint där på ön, ni två!!
Kramar i massor!!

Annika said...

Bloggblad:
TACK fina snälla DU!!
Ja, det är härligt att vandra här, så fin natur. HOPPAS du kan komma hit sen när allt som det SKA igen.

Annika said...

Channal:
TACK snälla fina Anna!!
Blir glad.
Har tänkt på dig i helgen, förstår att det är massor nu och hatt huvudet är fullt av tankar och minnen och sorg.
KRAMAR i massor från mig!!