Friday, January 22, 2021

Året på InstagramHej fredag!Den här veckan har gått ruskigt snabbt. Vet inte vart den tog vägen?
En historisk vecka dessutom med presidentinstallation och ett nytt kapitel i USAs historia.
Låt oss säga hela världens historia förresten.
En riktigt bra vecka faktiskt.


Nu är det dags för den allra sista återblicken på 2020. Denna gång sker det via Instagram.
Instagram, detta trevliga medium. Helt klart näst bäst efter bloggar. Utan tvekan.
Lätt, snabbt och roligt.
Mitt konto där är nischat till max. Det är natur som gäller, ingen vardag eller spontana bilder. Inga vardagsfunderingar med långa bildtexter över det dagliga livet.
DÅ och då vid stora händelser--som inte KAN låta bli att nämnas--skriver jag om dem med längre text. Men på det stora taget är det ett allmängiltigt naturkonto där jag noga väljer ut den bild som ska publiceras för dagen. Jag lägger i snitt ut 18-20 bilder i månaden.


Ibland kan jag sakna ett spontankonto, och kanske öppnar jag ett sådan en dag? Vem vet.
Just nu känns det ändå som att det räcker med den här bloggen och mitt konto på Instagram där jag ju heter @skandigirl.     Januari!


I slutet av varje månad har jag i åratal lagt ut ett collage på nio bilder från månaden som gått. Det är de månadsöversikterna jag publicerar nu.  Eftersom jag kör så här blir det lätt då jag ibland  letar mig tillbaka i mitt flöde på Instagram.  Det är ganska vanligt (på insta) att göra så här.  Jag är absolut inte ensam om att publicera månadscollage.


Februari!
Alla bilder på Insta är tagna med min iPhone 7s.  Den telefonen är gammal och trött nu.  I mars blir den fyra år.  Inte klokt att en telefon inte orkar längre än så här.  Inom mycket snar framtid kommer jag att köpa en ny.  Det är bara det att det är så himla JOBBIGT att byta lur. Me not likey.


Mars!
Mars ja, det var då vi alla brakade med full kraft in i coronakaklet.  Mina bildtexter denna månad handlade mycket om det, trots allt.  Men med tiden blev det mindre och mindre snack (och hashtaggande) om corona även på min insta.  Och nu känner jag mest att jag inte orkar med det längre.  VILL bara att det ska vara ÖVER!!


April!
I april bestämde jag mig för att jag skulle gå minst 10.000 steg varje dag.  Varenda dag skulle checkas av och bli BLÅ på den app jag använder.  Så blev det också.  I vanliga fall går jag mer än 10.000 steg varje dag.  MEN jag brukar oftast "ta ledigt" från promenader en dag i veckan.  Rent krasst kan man säga att jag går 10.000 + steg sex dagar i veckan (en vanlig dag brukar sluta på ca 12.000 för mig).  För att lyckas komma upp i 10.000 steg så MÅSTE man gå in för det, för det är mycket man ska traska på för att verkligen nå det där magiska strecket.


Maj!
Maj, en ljuvlig månad likaså.  Inte lika underbart vacker som april, men nästintill.  April och oktober är årets vackraste månader i den del av USA där jag bor.


Juni!
Sommar på riktigt. OCH för första gången på 27 år skulle jag inte åka till Sverige och Finland över sommaren.  DET kändes konstigt, och ändå självklart.  Alla mina svenska vänner här stannade kvar i USA över sommaren.  Klokt av oss.  VI får se hur det blir i sommar?  Jag tänker att det nog inte blir av, men blir själaglad OM det går att resa!


Juli!

Högsommar, brännhett och galet fuktigt.  DET var som sagt konstigt att vara här i juli månad.  I vanliga fall hade jag styrt min kos mot den höga nord någon dag efter den 4 juli.  Vill väldigt gärna vara här i US på nationaldagen eftersom det är en sådan himla TREVLIG dag. Men, denna juli tuffade på och blev helt OK trots att en var så annorlunda.


Augusti!
Lika hett som i juli.  Same procedure as last month, pretty much. Höjdpunkterna var vandringar på helgerna.  DET bästa av ALLT var att Karolina och Mike kom hit och att vi for till The Outer Banks på en sen semester.  


September!
Outer Banks i en ljuvlig vecka och så tillbaka till förhösten, eller sensommaren.  Vi fortsatte delvis med vårt deckliv men vi började sitta inomhus alltmer.  Jo vi var absolut mätta på sommaren vid det här laget.  Kvällarna mörknade mycket fortare och det gick ett stråk av kyla och höst genom luften när mörkret föll.


Oktober!
"I am so glad I live in a world where there are Octobers"-
L.M Montgomery ur Anne på Grönkulla.
JAG skriver under och håller med.  Helt fantastiskt fin månad.


November!
November är vacker också, men den blir snabbt grå och vintrig då träden tappar alla sin löv.  Inte för att jag har något emot det heller.  Jag började julpynta rekordtidigt.


December!
I December blir det ingen månadssammafattning utan en årssammafattning.  Den sker via en sida som heter Top Nine.  Den samlar ihop de mest gillade bilderna under hela året. Bilderna ovan är de mest "lajkade" på mitt konto under 2020.  Top Nine tror jag nästan varenda instagrammare kör i december.

***

SÅ, det var det det.  NU har 2020 avhandlats klart här på min blogg.  NUFF is NUFF!
Jag hoppas att det här året ska få en lite mer positiv spinn ju länge månaderna lider och ju fler av oss som blir vaccinerade.  Kanske finns det ett visst hopp, trots allt?  Vi får snart facit på det ...
MEN nu är det slut på stötning och blötning av 2020, phew ... :-)

Med detta önskar jag er alla en jättefin och bra helg!!

12 comments:

Anonymous said...

Yvonne said...
Tack för dina fantastiskt vackra bilder från år 2020, man glömmer hur bedrövligt det varit när man ser dem. Nu kan det ju bara bli bättre på alla sätt, ny President, vaccin på väg och allt måste börja bli liiiite mer normalt dag för dag hoppas vi.

Här hemma fortsätter töandet så snart är snön ett minne blott för denna gång i alla fall, hinner kanske komma en sväng till innan februari är slut och våren vill fram, vi får se.

Ha en fin helg och återigen, dina bilder gör en så glad. Stor kram

Anonymous said...

En väldigt fin summering av året vi har lagt bakom oss! Bilderna är så vackra ....trots att året i sig kanske inte var så vackert. Men vi har överlevt, klarat oss i motsats till många andra som har haft det rent helvetiskt. Det finns som alltid mycket att glädja sig åt.
Vad som väntar oss det här året återstår att se. Vi gör det bästa av det eller hur?
Det började bra :)

Ha en skön helg under nytt styre!

Kramar över Atlanten!
Karin <3

Elisabeth said...

Alla collagen är vackra, men vackrast är ändå det från april, med all den fantastiska blomningen! Jag tycker jättemycket om ditt konto på Instagram, visserligen nischat men ändå med variation. Förstår också att det räcker för dig med ett nischat konto + bloggen, för bloggen blir ju lite av vad spontan-konton är. (Även om jag vet att dina inlägg tar lång tid att skriva, till skillnad då från inlägg på spontankonton på Instagram.)

Mobil ja, visst är det jobbigt att byta. Min är ungefär tre och ett halvt, och förutom att det är lite plats kvar på den (hade noll koll på utrymme när jag köpte den, idag hade jag inte köpt en med bara 16 GB utrymme, vilket den har) är den ungefär som när jag köpte den. Har dock tänkt i ett halvår att jag borde köpa en ny, så att jag skulle slippa radera appar och foton som jag gör nu. Men som sagt, det är jobbigt med en ny, speciellt när man är som jag, d.v.s. a) oteknisk och framförallt b) rädd för att göra fel eftersom man är övertygad om att felen garanterat kommer att sluta i stora, stora problem.

BP said...

Med dina collage visar du verkligen att varje månad har sin charm, och att det är inte så dumt ändå att ha fyra årstider som skiljer sig åt. Min favon här var mars och april. Så otroligt läckra blommor!
Å du, min iPhone är en gammal 5S. Så den är ännu tröttare än din 7S. Men jag fotar mycket sällan med mobilen. Å jag måste säga att dina bilder är fantastiskt fina trots att det är en relativ gammal mobil.

Annika said...

Yvonne:
TACK snälla!!
Men visst, eftesom jag är så naturrinriktad visar det iaf att naturen är precis som den ska oavsett sjukdomar och elakheter i världen. Iofs med klimatförändringar, tyvärr. Men .. ändå.
Nog är det ändå lugnande att se naturen. DET är det!
NU kan det bara blir bättre, vaccin, ny president och annat som ljusar upp SÅ ska vi se det!!!

ja, ni har tö och regn.
Trist.
Säkert blir det vinter flera gånger om innan våren kommer.


Yvonne, ha en fin och bra helg!!!
KRAMAR!

Annika said...

Karin.
Blir alltid glad när jag ser ditt namn här. SÅ kul att du läser och skriver.
Tack för det.
OCH tack för dina fina ord också. Blir så glad.
Vi ska se till det ljusa, vara tacksam för relativ hälsa. ALLT sådant.
SÅ rätt.
OCH vi ffa se framåt. Det kan bara bli bättre!!
Stora kramar till dig därute på Atlanten!!
Trevlig helg!

Annika said...

Elisabeth
ÅÅÅÅÅ tack för dina snälla och fina ord. DE betyder mkt!!
SÅ roligt att du gillar mitt instakonto. TACK.
Det är allmängiltigt och inte personligt. MEN som du säger, det är desto mer personligt här.
insta är mer för vackra bilder och en kort bildtext. DET räcker så.
TACK Elisabeth, you made my day!!

Jag vet, det där med ny mobbe ja ...
SÅÅÅÅÅ jobbigt.
Min gamla lur hade 16 gb- Tro den jag har nu har 64?? Inte säker men ...
När jag köper 12 ska jag se till att köpa största möjliga minne.
Förstår att du behöver köpa ny,
MEN det är JOBBIGT, även om man får hjälp på Apple. Inte kul alls med nytt och lära in och allt sånt ... gaaahhh.
Jaja, one of these days ...
OCH tack, jo jag har nog "lite hum" om man hur man tar mobilbilder på bra sätt. OCH nya kameran på 12:an lär vara GRYM så jag ser fram emot det!!!

En riktigt fin helg önskar jag DIG!!!

Annika said...

BP:
TACK!!!
Så snällt sagt.
EXAKT, fyra årstider är verkligen vad jag vill ha. Du vet vad jag brukar säga, skulle få tuppjuck av evig sommar.
YES, och tack, våren här är en dröm!! Kommer såklart att lägga upp en massa på bloggen i vår så du får se. Men mars och april är ljuvliga här, andra halvan av mars iaf. OCH så hela april.
Mmm...
Du har en ännu äldre än min gamla
Jomen jag tror att jag liksom fått in hr man tar bra bilder med en iPhone. Sen fotar jag genom en app som heter Camera+ som jag gillar väldigt mkt.

HA en jättefin helg nu!!!

Channal said...

Underbara bilder! När jag ser dina kollage längtar jag verkligen efter vår och sommar! Idag sken solen och fåglarna kvittrade... snart är vi där!

KRAM Anna

Annika said...

Channal:
TACK!!!!
OCH jag vill bara ha ordentligt vinter innan vår och sommar. Längtar inte.
MEN sen när det väl kommer är det ju ljuvligt.
VARM kram till dig Anna!!

Susjos said...

Fantastiska bilder tagna med din mobil?!
Otroligt vackert!
Vi får hoppas att 2021 blir ännu vackrare på alla sätt och vis.
Hittade ditt konto på instagram! Kul!
Må så gott!
Kram

Annika said...

Susjos:
TACK! Ja, alla tagna med min gamla slitna 7s.
Ska snart byta till en 12 pro, men drar mig ...
VI ska hoppas och TRO att det här året blir bättre än det förra. DET måste det!!
KUL, började följa dig på insta också såklart, YAY!!!
Kram!