Thursday, December 03, 2020

TACK snälla, Adventskalendrar för vuxna, Ett barn kommer hem, Kyligare, Julklappar, BRA julfilm och Veckans Chorizo

Godmorgon torsdag!!Vi hoppar in på punkterna direkt.* TACK!!


Det var så roligt att läsa era uppmuntrande kommentarer i gårdagens inlägg där jag visar mitt pyntade hus
TACK för det!
DET gjorde mig riktigt glad. Visst, det är ett stort, stort jobb att pynta upp som jag gör. MEN det är ett KÄRT besvär som jag gärna tar mig an varje år.
OM jag inte tyckt att det var så roligt som jag tycker att det är hade det heller inte sett ut som det gör.
Som jag skrev igår, det blir värre och värre år efter år ...  Eller bättre och bättre, beroende på hur man ser på det! :-D

Mina gamla dekoratörsgener sitter i, jag kan tacka de åren när det gäller att pynta och fixa. Åren med julskyltningarna lämnar mig icke.


Snart ska jag visa er min utebelysning också. Men ett stort rungade tack för alla snälla kommentarer igår!!
* Adventskalender!


VAD det exploderat i adventskalendrar för vuxna!!! Jösses vilken business det har blivit. NU finns det kalendrar med öl, vin, skönhetsartiklar, Mozartkulor och annat fingodis, kaffe och te. OCH förmodligen en massa annat förutom det jag just nämnt.

Jag har köpt en riktigt fin tekalender åt mig själv i år. DEN är verkligen toppen och det är löste som gäller. Varje eftermiddag, medan jag renskriver och redigerar de inlägg som ni läser, dricker jag en kopp te. Det är jag, min laptop, en filt och en tekopp som gäller. Då jag redigerar sitter jag alltid i soffhörnet. När jag skriver första utkastet sitter jag alltid i köket. Se där, nu vet ni det också ;-)

Under tidigare år har jag köpt tekalenderar med tepåsar. MEN i år började jag se annonser på Instagram om kalendern med löste från mitt favorittemärke, Davids Tea. Teet ligger i små söta burkar som räcker till en eller två koppar. Jag gillar, massor!!


DET är ju faktiskt väldigt kul att vuxenkalendrar har blivit så poppis.* Ett barn kommer hem!


PÅ söndag kommer Karolina hem! OCH då ska hon vara hemma ända till den 5 januari! En hel månad. Hur kan hon göra det, undrar ni? JO därför att Los Angeles gått in i ännu en strikt LOCKDOWN. De har galopperande smitta därute, och både borgmästare och guvernör har nu bestämt att ingen får intaga sina middagar och luncher ens på uteserveringar. Inne på krogar och cafeer har man inte kunnat sitta på mycket länge i Kalifornien. Så, därmed har Karolina inget jobb att gå till. Alltså bestämde vi att hon skulle komma hem en vecka tidigare än vi räknat med. SÅ blir det.

Karolina gläder sig. Vi också!
Men ack så annorlunda det kommer att bli för henne denna gång. Hon kan inte hänga med vänner som hon brukar göra. Iallafall inte på det viset de är vana att hänga på. Karolina måste hålla karantän ett tag innan hon ens träffar någon utomhus. Nästan alla hennes gamla vänner från high school är hemma hos sina föräldrar nu. De jobbar hemifrån, precis som så många andra gör nu. Då kan de lika gärna ta sitt pick och pack och flytta hem tills sina föräldrar tidigt nu under helgerna.

Vännerna har bestämt att de ska ses ute, hänga vid folks eldkorgar och fire pits i trädgårdar och på uteplatser.
För vistas inomhus i sina föräldrahem kan de inte.
Inga fik är öppna för häng heller. Inga barer är öppna för häng. Inget sånt.
Det blir så kapitalt annorlunda.
Karolina säger att hon gläder sig oavsett. Hon ser fram emot det kyligare och gråare klimatet likaså. Hon gläder sig över julen. ATT bara VARA, se julfilmer, prata,  läsa böcker, baka och laga lite mat till sina föräldrar ibland, haha.
En annorlunda vistelse, helt enkelt. SÅ som det blir för oss alla denna jul.


* Kyligare …


Vädret har blivit småkyligt och småhurvigt. Fine, det gör inget. DET är ju december.
Men det är den där råa kylan som råder, den som tar sig in i genom märg och ben.
Den värsta frysfaktorn för mig personligen är när det är runt 2-7 grader varmt, rått och mulet …

Idag ska jag faktiskt ha svennefrulle här, som ni vet sitter vi utomhus vid varsitt cafebord. TUR att jag har flera sådana bord då. Vi sitter med avstånd också.
Det som räddar det hela är att det ska bli sol, och dessutom råder ett mikroklimat i den lilla täppan. Det är som en värmebomb där i det sysöstra hörnet. TUR det, som sagt. Så där ska vi hänga ett par timmar.


* Julklappar …


Har ni handlat klappar ännu?
Jag har tursamt nog beställt hem en hel del. Det mesta beställer jag online i år. Jag gissar att jag inte är ensam om den saken. Att beställa online. Smidigt är det onekligen.
Jag undrar om jag kommer att besöka någon enda shopping mall överhuvudtaget denna jul?
Jo, de har öppet, men jag tror inte jag känner för det alls. Lite vanskligt känns det allt.
Köpcentren betygar ju förstås att de har perfekta ventilationssystem och att avstånd därinne hålls med mask på. Såklart.
MEN, nej, det känns som om det är klokast att undvika de stora “mallarna” denna jul. 


* Julfilm …


Häromdagen såg Peter och jag en riktigt BRA julfilm! En som jag verkligen kan rekommendera. Meningen var att denna film skulle ha släppts på bio, men eftersom tiderna är som de är så gick ju det åt fanders.

Filmen heter “Happiest Season”.  Kristen Stewart och Mackenzie Davis spelar huvudrollerna. Andra medverkande är Daniel Levy (David från Schitt’s Creek- Har ni inte sett Schitt’s Creek har ni verkligen MISSAT en helt underbart rolig och bra serie. Om inte, se den NU!!!!) Alison Brie, Mary Steenburgen och Victor Garber.

Här i US finns filmen att se på Hulu. Jag hoppas att den streamas via någon sådan tjänst i Sverige också.

Det är en LBGTQ-film.
Kristen Stewart spelar Mackenzie Davis flickvän.  Kristin hänger med till Mackenzies konservativa familj över julen. Givetvis har M inte kommit ut ur garderoben till sin familj. Ja, resten får ni se. MEN jag gillade den verkligen.
BRA djup, ämne och KÄNSLA  i den, och så jättefina skådisar. Helt klart förstår man varför denna film var menad att gå direkt till biograferna. Den har en helt annan kvalitet än de julfilmer som annars, för det mesta, går direkt till streaming.
   

  * Veckans Chorizo.Chorizos matte gör det igen.
Denna vecka verkar Chorizo ha lite problem med att slå in julklappar, haha. 
 ***Ha en finfin torsdag så hörs vi en stund imorgon igen!!

17 comments:

Äventyret framtiden said...

Haha, denne Chorizo! Kul, kul!
En tekalender skulle inte vara helt fel för min del heller. En bra idé, verkligen!
Vuxenkalendrar får det gärna bli mera av, med olika inriktningar, något som går att äta upp eller dricka upp.

Så härligt att ni får hem er tös, även om restriktionerna är som de är. Ni hinner ju umgås på nära håll, få rå om varandra igen.

Ha en fin svennefrukost Annika!
Jag hann inte alls med andras bloggar under gårdagen så nu ska jag vandra bakåt här hos dig.

Ha en fin torsdag med kram över haven!

Anonymous said...

Yvonne said...
Så mysigt att Karolina stannar så länge och ni får rå om och skämma bort henne i en hel månad. Trist att kompisgänget inte kan umgås som vanligt, men de hittar säkert bra lösningar på även det.

Mysigt med svennefrukost, men i mina öron låter det liiiite kylslaget att sitta ute, men allt går bara man vill. Vi har +5 just nu och gråvädret fortsätter, minns knappt hur solen ser ut längre, är dock jätteglad att slippa snön.

Julklappar, ja det är nätet som gäller till 90% minst. Köper och skickar dem direkt till dottern ifall det blir så att de inte kan komma upp hit så finns iaf paketen på plats. Vi vuxna köper ju bara 1 paket till en person som lottats fram, så det är mest till barnbarnen paketen är och till deras lilla katt de skaffat sig, som är såååå söt så även vi som aldrig haft några djur blev förtjust i den. Korthårig engelsk nåt som kostade en förmögenhet (11 000 Sek) - men fin är den.

Tekalender, ja det skulle nog även jag kunna tänka mig, ska komma ihåg det till nästa år. Däremot 1500 kr för 3cl flaskor med whisky, nja tur man inte gillar det ens, slipper man tänka på det, ha, ha, ha.

Chorizo är ju för söt, inte lätt att göra paket alla gånger.

Tack för tipset om filmen, ska kolla om vi kan se den här. En kompis tipsade om en som heter Head full of honey som visst ska vara bra. Blir väl fortsatt mycket Netflix tittande eftersom läget är som det är.

Ha en fin torsdag och stor kram skickas hela vägen till dig i ditt juliga, fina hem

Anonymous said...

Grattis till att få hem Karolina!

Själv är jag glad att vi byggde huset för två år sedan med tanke på att vi båda skulle kunna jobba hemifrån, för det gör vi nu. Jag är beordrad att inte åka till kontoret. Det skulle ju vara roligt att träffa kollegorna några dagar per vecka, men det är inte så att jag lider av hemarbete.

Vad skoj att du skrev om en LBGTQ-film som julfilm. Vi pratade om det häromdagen att vi aldrig sett någon feelgoodfilm som har den vinkeln, det borde ju finnas en marknad för det.

Själv fick jag en lakritskalender i år, jag hade glömt av hur roligt det är med adventskalendrar och den här är riktigt bra.
/Tysta C

Humlan said...

I går var det fullt upp, jag var hos optikern för att prova ut nya glasögon och nu håller jag tummarna för att det kommer att fungera. Efter nästan ett år där det mest har varit suddigt på höger öga så har jag problem med att jag skelar och ser dubbelt när jag blir trött. Jag ser också lätt dubbelt när jag sitter och skriver här på datorn, vilket är jobbigt och är en orsak till att jag kommenterar mindre. Jag har tagit för givet att det rättar till sig när jag opererat mig och fått nya glasögon, men fick till min förskräckelse veta att det inte är säkert! Så nu är det bara att vänta och hoppas, det tar tid att få alla glasögon som jag behöver, så det blir först strax före jul som jag kan hämta dem och julen får väl ägnas åt att vänja sig vid glasögon och att se. Förhoppningsvis lär sig ögonen och hjärnan att fungera som de ska igen!

Hur som, så har jag läst gårdagens inlägg, frossat i dina julbilder och önskat att jag kunde komma och fika i ditt mysiga julhus just nu, det skulle vara härligt att se allt i verkligheten. Jag kan bara tänka mig hur härligt det måste vara att sitta i skenet av alla ljus och ljusslingor, det blir ett speciellt ljus av dem som jag älskar.
Jag förstår att det är ett jättejobb att få upp allt och det låter verkligen som det är mer av en månads jobb än en helgs jobb, så det är nog klokt av dig att börja tidigare i fortsättningen. Jag brukar ju också hålla på nästan en hel månade, bara det att det brukar vara under adventstid som jag successivt plockar fram julen. Det är inte planerat så, det brukar bara bli så. Får se vad det blir i år, i dag tänker jag i alla fall fixa utebelysning på framsidan. Det var meningen att jag skulle göra det i helgen, men det blev inte så.

Tack för att du visar ditt julhus, jag ser fram emot de kommande inläggen.
Det om ditt förra inlägg, det var för fint för att inte skriva något om det.

I år har jag ingen adventskalender, men jag har tittat lite på de tekalendrar som jag har sett. Tyvärr gillar jag inte rött te och rökt te, och de har alla innehållit sådana så jag struntade i att köpa någon. Annars är det ju en roligt idé och man vet ju aldrig om man hittar en ny favorit.
Jag har tidigare haft Fazers chokladkalender, den var trevlig och det var ett bra sätt för mig att faktiskt bara ta EN chokladbit! ;-)
Jag tycker också att det är trevligt med vuxenkalendrar och har en känsla av att det har blivit vanligare på senare år.

Så härligt att Karolina kommer hem! Jag har funderat lite på om hon ska kunna resa när jag har hört om att de stänger ner Kalifornien mer och mer. Men det är skönt att hon kan komma hem när hon ändå inte kan jobba och behöver vara där för det. Hoppas nu att allt går bra med resandet också!

Ja ert vinterväder är verkligen konstigt! Jag fattar inte hur man ska klä sig när man har ett väder som inte bara växlar så mycket från dag till dag, utan du har ju berättat om dina kalla morgonpromenader som sedan ändras till varma dagar, i lager antar jag. Men jag håller helt med dig, jag fryser också mest när det är någon plusgrad, rått och mulet. FY!

Så bra att kunna sitta vid varsitt cafébord och prata! Det är ju det perfekta sättet att umgås detta år! Skönt att ni har ert skyddade hörn där det fortfarande är möjligt. Hoppas ni får en riktigt god, trevlig och bra frukost!

Här blir det näthandel om jag ska köpa något till jul. Hade väntetid i stan i går, men jag är verkligen inte sugen på att gå in i affärer eller gå runt i galleria (var vid Västermalmsgallerian), det räckte så bra med att jag var tvungen att åka i kollektivtrafiken. Det här året är verkligen inte roligt!

Chorizo är verkligen härlig! Man kan inte bli annat än glad av alla roliga påhitt av hans matte.

Hoppas nu att ni får en god, trevlig och rolig svennefrulle utan att frysa!

Kramar!

Annika said...

Karin:
DET är bara att beundra Chorizo och hens matte. SÅ kul!!!
Ser fram emot vad hon hittar på härnäst, matten.
GILLAR verkligen konceptet med vuxenkalendrar, så trevligt!!
Just att göra en kopp te varje em och inte veta vad jag ska dricka. IGÅR drack jag en sort som INTE var god. Men jag drack den ändå, hehe.
JAA!! Det ska bli så kul att få hem K. Jag är bara lite rädd att hon ska få lite långtråkigt eftersom allt är såååååå annorlunda. Men hon känner ju till läget. DET ska bli roligt att få ha henne HEMMA så länge!!

TACK Karin, det är ganska kallt ute, och lite halvmulet. Typiskt. DET blir nog inte jättevarmt. Ska ta ut några yllefiltar så de får svepa in sig, haha. Alla sätt är bra, utom ...

Stora kramar över hav och land till DIG!!

Annika said...

Yvonne:
JA, så länge också!!!
DET blir härligt. ÄR lite orolig för att hon ska tycka att det är lite långtråkigt ibland, men vi får hitta på ett och annat. Det blir ju mest att umgås med oss gamla föräldrar denna gång, hehe.
Hoppas vi kan ge oss ut på en del hajker etc, hon och jag.

DET
r kylslaget, dessutom halvmulet ... Vi får se hur länge vi står ut med detta?
HEHE.

Nätet, de är toppen det.
OCH perfekt att kunna skicka klappar direkt till personerna som ska få dem.
Som du säger, OM ni inte kan ses. Alltså ni borde ju kunna om alla håller karantän ett bra tag innan. DÅ kanske de kan resa upp??
Bara en tanke.
Vet ju inte vad FHM och regeringen kommer att säga då det är dags.
Men kanske går det om ni håller det strikt? Svårt, jag vet.
DET var en dyr katt, men jag vet ju att raskatter går på en hel del.
Absolut, helt rätt att lägga mest krut på barnen vad gäller klappar.
Ni gör som vi, har lotteri i familjen. SÅ bra. I år tror jag dock vi skippar vårt i Peters familj. DET gör inget ;)
Whiskeykalender, du ser ... det finns ngt för ALLA smaker.
Men små smakprov blir det, väldigt små. Det fina med teet är att man får TVÅ stora koppar om man vill det, hehe.

Filmen är Så bra, du får nästan googla den och se om den strömmas hemma.

Chorizo ja, så kul!!

Netflix and chill. DET är verkligen så detta år.

KRAMAR i massor!!!

Annika said...

Tysta C:
Ja, det ska bli roligt. Roligt att det blir så lång tid likaså.
Men jag kan erkänna att jag är lite orolig för att hon ska få långtråkigt.

Så bra att ni bägge kan jobba hemifrån.
Jag är ju van att ha min make hemma. Han har jobbat hemifrån i TIO år!! Galet när man tänker på det. Men funkar, det gör det.
TUR att han har sitt kontor att sitta iaf. Skulle bli tokig om han satt i tex köket.
SÅ det är superbra att ni bägge har era kontor.

vet du, här finns faktiskt en del LBGTQ-filmer med jultema. Har sett att det finns ett par stycken, kanske flera. MEN denna, som jag tipsar om, är jättebra.
OCH ja, absolut finns en stor marknad för dem. Tycker det är toppen att de görs!! YAY!

Lakritskalender!! VAD härligt!!!
GOTT!
Kan tro att den är SUPER!!!
Mer vuuxenkalenderar åt oss. SÅ himla KUL!!

ha en jättefin dag!!

Annika said...

Humlan:
ÅÅÅÅÅ!!
ALLA tummar hålls för att dina ögon nu ska vänja sig och börja må bra igen.
HOPPAS innerligt, Humlan-
För usch som du har haft det. DET är ju hemskt då synen håller på sådär. FATTAR att du inte orkar vare sig läsa på dator eller se tv etc.
Det blir ju rent illamåendeframkallande. SÅ må det nu ha ordnat upp sig för dig.

TACK, du gör mig GLAD!!
jag hade önskat att du hade kunnat komma hit och fika.
Ja, det blir ett mkt vackert sken med alla slingor och ljus. Jag älskar det!!Du har rätt, det tar nästan en månad att sätta upp det. Iaf har det gjort det denna gång.
I fjol började jag lite tidigare med gardiner, kuddar etc.
Men nu har jag nog bestämt mig att det kommer att bli så här hädanefter. Jösses så mkt stress det har sparat mig ändå-


Det är bra, Humlan. Kör med lite julslingor ute.
Även fast jag har så mkt så uppskattar jag det lilla också. SOM jag skrev till Karin. DET finns så mkt julkänsla i bara några få slingor, ljus eller en liten bordsgran.

Vuxenkalendrar har verkligen en GREJ nu!
INTE mig emot.
SÅ roligt.
Vet du, igår drack jag ett riktigt läskigt det. DET var rött smaksatt till max med kanel och var sött fastän jag aldrig sockrar. DET var riktigt otäckt. DET är det teet jag visar på bilden, haha.
INTE min grej,
Men jag drack det ändå, haha. Bara en kopp.
Skulle gärna ha en Fazerkalender jag också. OCH ja, när man bara får ta en bit per dag är det SUPERBRA!!


Precis, CA så nersvängt att det inte finns ngn vits att vara kvar när det är jul.
Hon skulle ha kommit den 13, men nu blir redan på söndag.
DET är en risk med flygresan, det är det.
Mike åker hem till NJ den dagen också och de åker tillbaka till CA samma dag.

Vårt vinterväder är inte kul.
OCH idag är det inte den strålande sol jag hoppades på, utan ganska mulet. SÅ det blir nog inte jätteskönt därute ...
Men men ...
Ja, den tempen är den västa, usch och fy!!

TUR man kan handla online.
Säger som du, det är inte lockande med gallerior. ALLS.

Chorizo for the WIN!!!

Tack fina Humlan, ha en riktigt fin dag och må ögonen sakta vänja sig!!
KRAMAR!!

Elisabeth said...

*Ja, adventskalendrar för vuxna har verkligen blivit en stor produkt. Har läst om de mest udda varianter, som till exempel ölkalendrar! Inget för mig, haha. Tekalender däremot verkar mysigt, roligt att få prova ett nytt te varje dag. (Gillar för övrigt ditt nagellack, så snygg färg!)

*Roligt att Karolina kommer hem en vecka tidigare än planerat och kan stanna så länge, även om anledningen är allt annat än rolig. Det låter som en bra idé att hon kan träffa sina vänner utomhus, grilla etc, så att de kan ses trots stängda barer och trots att de inte kan ses hemma hos varandra.

*Alltså det där råkalla vädret, det går liksom genom märg och ben och kryper in också. Nu har jag det dock väldigt bra beträffande värme inomhus, bor på andra våningen och i en lägenhet med bara två ytterväggar. Skönt att det finns ett bra ställe ni kan sitta på för svennefrullen!

*Jag har inte köpt några julklappar alls än, men jag har inte direkt många att köpa heller. Får se om jag köper dem på nätet eller i vanlig butik... Här i min lilla stad är det aldrig direkt trångt och jag skulle därför inte ha några större problem att handla där, egentligen. Dock känns det ju som en bättre idé att näthandla, förstås.

*Filmen verkar bra! Det kan behövas lite andra typer av julfilmer än de traditionella varianterna.

*Chorizo - underbar! Man måste ju förstå att det här med att slå in julklappar inte är helt lätt. ;-)

(Och vet du, nu ska vi ha distansundervisning fram till jul!!!! ÄNTLIGEN slipper jag springa mellan elever i klassrummet och eleverna i datorn. Ska bli så skönt.)

BP said...

Chorizo är nog den enda som totalt struntar i allt va C-19 heter. Tänk om vi kunde vara Chorizo...
Hörde om Kalifornien stenhårda restriktioner på BBC. Där lät det också som så att man inte får lämna lägenheten/huset för att göra nåt förutom handla mat och mediciner. Så jag hoppas verkligen att Karolina får flyga till er och att hon inte tar med sig smittan till Virginia.
Vilken annorlunda jul. Den lär vi nog aldrig glömma.

Annika said...

Elisabeth;
Verkligen. DET är så uppenbart hur mkt det ökat.
KUL!!
jag gillar.
Min syster köpte en ölkalender till sin man, inget för mig heller, hehe
DET är kul med te. Gillar att öppna den lilla burken varje em och smaka.
Igår var det ingen hit, haha.

ja, kul att Karolina kommer hem nu.
Precis, de måste umgås utomhus. Funkar inte annars. men de kan nog klura ut det.
Fast jag ör lute orolig för att hon eventuellt ska få långtråkigt. Hoppas INTE!!

Just det där råkalla, det är hemskt. När det kryper in i skelettet, eller så känns det. USCH.
Ja, det är skönt med svenska lgh och hus. DE har bra kvalitet, det har inte amerikanska. HUA!!

Ja, egentligen ÄR det mkt mysigare att handla i butik än på nätet.
MEN bekävmt är det. Hehe, Köper inte helelr till många och det sååå skönt.

Filmen var verkligen BRA. Visst, det behövs fler sådana filmer överlag. Det märktes att det var lite högre kvalitet på denna än på de vanliga rom-comsen.

Chorizo for the WIN!!
Bara så bäst!

JAAAA! Jag läste om det nyss. SÅ himla BRA tycker jag. ÄNTLIGEN, inte en dag för tidigt!!!
SKÖÖÖÖNT!!

Annika said...

BP:
Chorizo är bara så BÄST!!
Hen vet inget om c-19, that lucky lucky PIG!
;-)
Ja, de har utegångsförbud i LA mellan 22-05.
På dagarna får de gå ut som de vill, så hon vandrar mkt på olika leder på bergen i staden.
men kul är det inte därute. De har väl slagit igen i princip varenda affär därute.
SÅ är det inte här, tack och LOV!!
Ja, jag är nervös för ev smitta, det är jag. Speciellt från flyget ...

Anonymous said...

Åh, vad härligt att Karolina kommer hem och stannar så länge!
Och var härligt med allt julpynt.
Håller med dej om att alla dessa kalendrar är roliga. Jag skulle gärna ha en med löste jag oxå :-)
Kram från Anette

Anne said...

En kort kommentar men jag måste kommentera ditt så fantastiska julhus, du har så otroligt vackert, mysigt, ombonat och juligt hos dig. Det är en FRÖJD att se. Jag vill verkligen understryka det och få fram hur mycket jag tycker om att se ditt juliga hus. Från djupet av mitt hjärta, jag vill verkligen du ska förstå och höra hur mycket jag menar det. Så otroligt juligt och mysigt!! Jag kommer scrolla genom dina bilder från igår flera gånger. Det är som att titta in i en katalog, det är så otroligt mysigt och JULIGT. Vilka fina tavlor du har på väggarna också, vintermotiven, jag känner igen dem från dina foton så det är nog de där tavlorna du gjorde förut.
Vad lustigt du nämner det där med granen, smalare version för er i år. Samma här!! Jag reagerade på det ute vid odlingen där vi köpte, samma ställe som tidigare år, hur de flesta var smalare. Då kände jag hmmm, men väl hemma och när den kommit upp känner jag precis som du gör, nämligen vad bra det blev. Intressant dock att både du och jag upplever det var "svårare" hitta en vanlig gran utan smalisarna som dominerar i år.

Alltså, det som pågår med lockdowns får mig att gråta och skrika på samma gång... Det är så ledsamt. Jag misstänkte CA hade en ny striktare lockdown, du bekräftar det med det du skriver nu också. Vi har det här också och jag vet att alla västkustguvernör är i nån form av uttalat samarbete och pakt, där de tar liknande beslut i sina respektive delstater och när vi fick hårdare lockdown för restauranger misstänkte jag det är samma i CA. Du bekräftar det. I LA fungerar nog uteserveringar året runt, eller hur? Här är det ju inte särskilt mysigt med uteserveringar den här tiden på året, även om de får hålla öppet. Även om de jobbat hårt med infravärmare och annat som ska hjälpa, men ändå, kunderna är inte så sugna på äta ute nu, det är inte rätt klimat för det och inneservering är ju helt förbjudet. Jag vet ärligt inte hur de ska klara det här. Det var ju extremt tufft redan det som hände i våras och alla begränsningar som varit sen dess. Det finns inga marginaler kvar.

Men ni får hem tösen och jag tror det kommer bli bra för henne, annorlunda men gillar planerna på hur hon ska försöka träffa sina gamla HS kompisar. Det blir nog bra. Så som läget är i LA nu, hur begränsat och svårt vardagen är att leva normalt så är det nog inte kul därute nu alls. Kan jag tänka mig. Alla andra möjligheter, i skådisvärlden är ju på paus också. Annika, måtte världen slå om 180 garder under 2021. Vi ska fortsätta känna optimismen och vägra att kalla detta nya normala, vi ska tillbaka till vår vanliga vardag och liv. Punkt slut!! Jag blir både rädd, arg och ledsen när jag hör människor "ge upp" och börja prata om att det är förändrat för alltid, vi måste acceptera. Aldrig i livet att jag kommer acceptera det här som normalt. Vi får inte göra det. Vi ska leva livet precis som vanligt vad det lider igen. Klart vi ska.
Hur är det med pojkvännen? Allt bra hoppas jag, är han kvar i LA eller åkt till sina föräldrar?

Julfilmer, som du vet, älskar jag dem. Lägger din på listan. Har sett många på sistone med unga människor i huvudrollerna, så behövde nån motvikt, så såg om Holiday in the Wild med Rob Lowe och Kristin Davis (Netflix 2019) som är så mysig... du har nog sett den, den är från ifjol.


Annika said...

Anette:
Ja, det ska bli roligt.
Väldigt kul!!!
NU har det total lockdown i LA, så det är det enda raka att hon kommer hem.
OCH tack, vännen!! Älskar mitt julhus.
SÅÅÅÅ kul med alla vuxenkalendrar. Har du ngn??
KRAMAR!!!

Annika said...

BP!!!
Vet ju nu vad du menar om LA o total lockdown. PRECIS då jag svarat på din kommentar ringde K och berättade om det senaste. UTEGÅNGSFÖRBUD dygnet runt.
Oj oj.
Nu vill jag att hon åker typ direkt. För alla möjliga konstiga tankar i huvudet.
SÅ jag missade det DU menade i din kommentar till mig.
NU vet jag.

Annika said...

Anne:
TACK!!!
GISSA om du gör mig glad när du skriver så!!! TACK!
Jag älskar ju att bo här själv denna tiden på året. Njuter för fullt. ja, jag gillar att bo här jämt, men du fattar vad jag menar, hihi!!
AWWW, din fina ord gör mig alldeles VARM inombords.
TACK, det är mina foton på canvasarna på väggen. Helt riktigt. jag har dem uppe under höst och vinter.

MEN så märkligt ... varför just detta år, med smalgranarna?
Hörde om det på radion också. OCH min kompis här i Reston berättade samma sak, fastän hon varit på ett hela annat ställe än jag och handlat på.
MYCKET dyare än i fjol också. What gives???
Hos dig med. har det gått c-19 i granarna också???
HAHA.
nej, men nu gillar jag min och är glad för att den är smal. Den är fin. Glad att du också känner så.

LA county drog till med storsläggan. Pratade med K nu på em. DE får inte ens gå ut och gå, Anne. DET har ju varit Karolinas andningshål, hennes långa rundor på leder i bergen i Hwood. NU Får det inte ens göra det.
K sa att 1 av 130 har c-19 i LA Co.
Tro mig, jag är glad att on kommer hem. VI ligger i fas 3, inte i fas 1 eller 0 eller vad det nu är de ligger i där hon är.
Skriver mer om det här på bloggen imorrn. GÅR inte att låta bli, fastän det borde få vara en julblogg.
Avskyr lockdowns, tror inte på dem.
VET inte heller hur ekonomin ska klara detta. K sa att det är TRE veckor som gäller. Eländigt. Samtidigt frodas fallen därute. Men lockdowns , nej ...

NEEEEEJ nej och åter NEJ!!
KLART att vi ska tillbaka til det normala. DESSUTOM är jag övertygad om att det blir så!
utan tvekan.
DET kommer att vända nästa år. Alldeles säkert.
Vaccin kommer, och vi KOMMER att sitta inne och käka på krogen. Vi kommer att kunna hänga i en bar. Vi kommer att kunna sitta p ett cafe o häcka och skriva hela em om vi vill det.
ALLT ska bli så.
Jag är mkt positiv. DET är jag.
JAG kommer inte att ta "det nya normala" i min mun. Kommer aldrig att säga det.
Avskyr det uttrycket.
VET att du är med mig där.
Mike, Karolina kille, åker hem till sin familj i NJ på söndag. Så de åker samma dag.
Nu tänker jag depptankar som, tänk om de ställer in alla flighter fr CA ... TÄNK om K inte kan komma. TÄNK om hon blir fast.
NU är det det som surrar i skallen ...
Sunday cannot come fast enough.

ÄLSKAR Holiday in the Wild. SÅÅÅÅ fin!!!
Igår såg jag Dolly Partons, Christmas on the Square. Sådär- Sådär. Men jag gillar DP!!

Titta in imorgon igen så får du läsa mer om K
:-(
Men hon facetimade nyss, då hade hon gått till Sockerbit o köpt en massa godis hon beställt som hon ska ta med sig hem.
Antar att det var ok att gå dit. Det tog 30 min för henne att knata dit.

Massor, massor av kramar från mig till dig.... OCH TACK än en gång för dina fina ord.