Friday, December 18, 2020

OCH så är det dags för den årliga LÅÅÅÅNGA jullistan!

Godmorgon fredag!Det är något av en tradition här på min blogg att varje jul köra en riktigt lång jullista.
Som sagt, DET är verkligen sedan gammalt ;-)


Idag, precis helgen innan vi tänder det fjärde ljuset, är det dags för årets upplaga av den gamla, trogna jullistan. Som alltid, med variationer år från år.


* Alkoholfri glögg eller glögg med alkohol?


Alkohol vill jag ha i min glögg! Numera kan man köpa sin vinglögg här i USA, det tackar vi för. I många år gjorde jag min egen glögg, det funkade det med. OCH ska jag ha vit glögg, vilket man har till glöggmartini, så måste jag göra min egen. 

Vinterbilderna ni ser i dagens inlägg är tagna igår.  DET var SÅ kallt och så isigt ute.  Hela golfbanan, där jag plåtade, var som en enda isbark.  Det var vackert, halt och isande kallt.   Idag är säkerligen det mesta av snön puts väck.  DET var vackert medan det varade ...*  Egen pepparkaksdeg eller färdigköpt?

Jag bakar inte pepparkakor alls. De köps, och allra helst då av märket Nyåkers. DE allra godaste.*  Kokt julskinka, ungsbakad skinka eller kanske rentav ingen julskinka alls?


Jomen jag tar gärna lite julskinka. DET gör jag. Helst ugnsbakad med riktig god griljering … MUMS!
Här i US kan det vara svårt att få tag på “typisk svensk julskinka”. DET går att specialbeställa, men viktigt är det inte för mig. Jag köper en amerikansk skinka, griljerar den och “call it a Chistmas ham”, haha. Eller, så köper vi en skinka från Honey Baked Ham och de skinkorna är suveränt goda! *  Glittret i granen, lodrätt eller vågrätt?


Jag har inget glitter i min gran! Alls. 


*  Dopp i grytan, eller inte?


Nä, nä … det behövs INTE. Har provat det en gång, och tyckte inte om det. Konstigt nog. Jag var övertygad om att jag skulle gilla det eftersom jag älskar sälta och bröd, men jag tyckte verkligen inte det var gott.


*  Tomten kommer med klappar eller klapparna ligger under granen?


Klapparna under granen, så fort jag slagit in paket hamnar de där. Undan för undan.


*  Rim på klapparna eller bara juletikett?

Bara juletikett.


 

*  Jenny Nyström jul, eller amerikansk jul?


Ah en salig blandning mellan det svenska och det amerikanska i mitt hus, som sig bör i ett svensk-amerikanskt hem!
Jag anammar lite av varje och bor i en julstuga, som ni vet. Precis såsom jag vill ha det.*   Fira jul hemma eller hos någon annan?

Ett vanligt år, utan virusar och annat elände, firar vi julafton hos min vän Susanna och hennes familj. En annan svensk vän och hennes familj brukar vara med också. DET är en gammal tradition som jag tycker om. 
På juldagen alltid hos Peters pappa på eftermiddag och kväll. Mer om detta längre ner i listan … 
*  Lussekatt eller pepparkaka?


I det valet tror jag nog en riktigt god lussebulle vinner, en med mandelmassa … YAY!


*   Knäck med hackad mandel i eller utan?


Bryr mig inte om knäck alls.


*   Carolas eller Mariah Careys julsånger?

NOPE. Nej, ingen av dem!


*  Äta först och klappar sen, eller klappar först och äta sen?


DET här är nog en fråga som inte riktigt passar mig längre. Vi öppnar alla våra julklappar på juldagen numera. 
MEN, under hela min uppväxt —och under alla de år vi öppnade halva klapphögen här i US på julafton—ÅT vi först och SEN kom tomten. Alltid. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att göra tvärtom, haha.*  Julstjärnor eller hyacinter?


Julstjärnor. Hyacinter är ingen julblomma här överhuvudtaget. De brukar säljas till påsk i stora lass.
*  Julgranen in i stugan den 23:e eller granen in långt innan det?


GOOD one, you all know the answer here … 
HUR låter det med 23 november, haha. JA, så har det nog blivit något år då Thanksgiving legat extremt tidigt. Nej, men alltid lördagen efter Thanksgiving i slutet av november alltså. * Skulle du kunna tänka dig att arbeta på julafton?

NEJ! Under ett par år jobbade Peter halvdag på julafton. MEN sedan många herrans år tilllbaka är han alltid ledig den dagen.
Peter är oftast ledig helt mellan jul och nyår. Me likey. När jag jobbade som dekoratör var jag alltid ledig på julafton. MEN jag jobbade alltid annandagen.
OCH det var fasiken inte kul … DÅ var affären full av folk som skulle byta klappar medan vi dekoratörer skulle börja plocka ner julen … GAAHHH!!* Bakar du något till jul? Vad?

Jag bakar inte.*  Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?


MED russin.*  Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?


Precis allt funkar för mig. BRING it ON!!!*  Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?


DEN är så söt, det är en tomtekör som sjunger vid ljusen. Jag har fått den av min svenska kompis Sara här i NoVA. HON i sin tur köpte den HomeGoods här i US. Gillar den massor.* Fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?


Jag har bägge delarna. Fast inte i samma fönster.*  Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post? 

Helst med posten. MEN det märks tydligt numera att folk inte skickar julkort som man gjorde förr längre. JAG har själv slutat skicka sådana. Julkortshögen är TUNN nu för tiden.*  Vilka färger har du till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå? Eller vad? 


Klassiska färger. Vill inte ha blått pynt, eller turkost eller lila …Eller orange .. eller … Nä, jag är vansinnigt konservativ där.*  När julpyntar du hemma?


Lördagen efter Thanksgiving. Nådens år 2020 började jag mycket tidigare än så.*  Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?


Jomen nästan så. Jag plåtar alltid allting när jag har julpyntat.  Det är de bilderna jag sedan lägger upp på bloggen. Visst, det är alltid fjolårets julbilder jag tittar på (som mall) när jag pyntar upp jul efter jul efter jul …* Köper du någon ny prydnad till granen varje år?


DET gör jag. I år hamnade dessa två i granen. Ni känner igen dem va? 
Just precis, George och Martha Washington är nykomlingar i årets gran!
*   Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?


Kulor och ljusslingor.
*  Har du ett färgtema i granen?Det blir mycket rött.*  Levande gran eller plastgran?


Äkta gran i vardagsrummet. Fejkad gran på decket, fejkad gran i hallen, fejkad gran i köket, fejkad gran i källaren och två små fejkade på yttertrappan
… JA och en fejk i Karolinas rum. PUST!!


 
MIN smalgran i köket.  Jag köpte den i fjol och jag är galen i den!!!  SÅ bra KÖP!!
*  Hur ser din julfrukost ut?


Pannkakor, våfflor eller omelett. OCH om jag har något kavringliknande bröd vill jag ha det med ost på. Vi äter julfrukost både julafton och juldagen.*  Brukar du göra någon aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel o.s.v.?Ja, vi går alltid en promenad. Spel kan det absolut bli.*   Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?


Mandel och russin. Visste inte ens att hasselnötter serveras i glöggen.


*  Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?


Apelsiner och clementiner. *  Vilken är din favoritjulskiva?


Vet inte, jag har en spellista på Spotify som är en härlig mix av allt jag gillar!*    Vilken är den juligaste av juliga jullåtar? 


 Oh helga natt med Jussi Björlin.
 Rysningar …

  OCH

White Christmas med Bing Crosby 
*  Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?Vill inte var utan sillen, köttbullarna, brysselkålen och skinkan …

VILL heller inte vara utan Janssons Frestelse på julen, men den är så god att jag gör den som en egen middag.  Den förtjänar inte att försvinna på julbordet bland alla andra rätter.
Därför serveras Jansson med bröd, ost och öl någon annan kväll runt jul.  Den är inte med på själva julbordet.


*  Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?


Med!*  Risgrynsgröt eller Ris à la Malta?


NEJ, jag gillar inte sådan mat alls. 
*  Dricker du julmust eller mumma till julbordet?


Mumma tycker jag om till julbordet. Jag brukar alltid göra en kanna med mumma. Men must, det är grejer det också. MUMS!!*  Tittar du varje år på Kalles julafton?


NEJ, har helt slutat med det. Det känns som om det bara är nödvändigt de jular jag är i Sverige. Jag kan inte säga att jag saknar det programmet.
MEN vore jag i Sverige så skulle jag VERKLIGEN vilja titta på det, för nostalgifaktorns skull.
Inte minst för att man VET att hela landet i samma ögonblick sitter bänkade framför sina tv-apparater och ser SAMMA program .
Här hos mig får det inte riktigt den effekten, därför är det heller inget jag infört i juletid.

*   Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?Jag har strömningstjänsten Disney+ numera. 
DE har en hel del från Kalle Ankas Jul där har jag märkt. Tomtens verkstad, Lady och Lufsen samt Piff och Puff. Förmodligen har de mer än så också.
Jag får ta mig en närmare titt …
MEN jag har nog alltid gillat Tomtens Verkstad och Ferdinand mest. OCH Piff och Puff  förstås … *  Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?


JAAA!! Varje år ser vi den, jag , Peter och Karolina. SÅ fin!!!* Köper du julklappar till många?Bara till min lilla familj. I vanliga fall har vi ett lotteri med Peters familj, men i år blir det inget sånt just på grund av covid.


*  Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?

Som sagt, lotteri funkar bra bland de vuxna i familjen. Men visst vill jag gärna både ge och få klappar. Det hör till.


*  Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?


Jag vill göra det själv.


 * Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?


ÅÅÅÅ det ska vara en salig blandning med olika papper under granen. Härligast så!!
* Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?


SNÖ!! HAHA!


 Eller vaccinet!


Hmmmm … jag skulle behöva en ny kamera. DET har jag behövt ett bra tag nu. Men eftersom jag fotar så mycket med mobilen blir det inte av att jag nyttjar min gamla systemkamera så mycket.
DOCK, när jag ska ta riktigt fina bilder som kräver lång slutartid så är Canon det enda raka. Eller, om jag ska ta porträtt av någon. Ja, i de fallen tar Canon MYCKET finare bilder än min mobil. Utan tvekan. Canon är 9 år gammal nu, och det märks även om den tar OK bilder än idag.OCH detta nådens år får man lägga till ett par punkter.* Allt blir annorlunda i år, vad blir mest påtagligt vad gäller din jul?


Mest påtagligt blir att varken julafton eller juldag blir som det brukar. Vi kommer inte att kunna fira med varken Susanna och Monica eller med Peters familj. I år blir det bara vi tre härhemma både julafton och juldagen. På julafton blir det svenskt julbord givetvis. På juldagen ska jag göra en kalkon med alla tillbehör.* Ser du (i hemlighet, hehe) fram emot något som tvingats bli annorlunda det här året?


HA, det gör jag. Jag ser fram emot att få en hel juldag i mitt eget hem. Att slippa flänga till svärfar. Därmed slipper vi stressa den morgonen. Jag ser fram emot det mer än ni anar …* Tror du att något detta år eventuellt kommer att ändra tidigare traditioner även kommande jular?


JAG kan erkänna att jag hoppas att vi från och med i år skapar nya juldagstraditioner …*visslar oskyldigt* PHEEEEEW ...  Så det var julens längsta lista det.
Nu tar vi helg.


Trevlig fjärde adventshelg på er alla!

20 comments:

Lisa said...

Åh, jag hoppas också det skapas nya traditioner i år. Vi kommer för första gången sitta själva, slippa flänga runt över halva Sverige. Ser faktiskt fram emot det lite mer än jag kanske borde.

Anonymous said...

Yvonne said...
Kul att läsa din jullista. Håller med om många saker. I år ska jag baske mig sätta mig ner och se Kalles jul, annars brukar det vara köket som gäller. Vi brukar äta före Kalle så barnbarnen som äter snabbare bänkar sig framför TVn till Kalle och vi andra sitter kvar en stund till i matbordet. Sen ska ju all överbliven mat in i kylen, diskmaskinen fyllas osv och det gör jag helst själv så jag vet att allt blir som jag vill ha det.

Någon kalkon tror jag inte det blir hos oss, har vi tur så är sonen här och då är vi 3 pers, men en kalkon är alldeles för stor för oss då. Sonen äter dessutom pliktskyldigast kalkon, men inga större mängder om man säger så. Han jobbar sista dagen idag och ska sen ha karantän hemma hos sig (måla om lgh) och så hämtar vi honom dagen före julafton till middag. Vi har ju gott om plats så jag tror inte det är några problem med att kunna hålla avstånd.

Ja, julen blir verkligen annorlunda i år, sorgligt men sant, så man får göra det bästa av det som går och hoppas på år 2021 som ett bättre år i alla avseenden.

Nu ska jag och en väninna ta en promenad till en tjej som öppnat ett litet hembageri i sin bagarstuga och då ska vi köpa saffransbiskvier och hallon/lakrits biskvier. Surdegsbröd och annat får vara denna gång, har bakat bröd i frysen som vi ska äta upp. Hennes biskvier är såååå goda, de bara smälter i munnen och fyllningen brukar vara helt fantastiska.

Ha en fin fredag och en fin helg. Stor kram

Ama de casa said...

Ja du, att kalla den listan för lång var verkligen ingen underdrift :-)

Härliga svar kryddat med fina bilder :-D

Äventyret framtiden said...

Megalång lista, haha.
Du är ett sant julfreak, utan minsta tvekan.
Rolig nyhet i julgranen hos er i år. Riktigt kul att hänga presidentparet där. Trump då? Vill du inte hänga honom också? ;)
Härligt att läsa!

Ha en finfin helg!

Kramar!

Elisabeth said...

Det är lika roligt att läsa den här listan varje år! Håller med dig om detta med att äta innan julklapparna (om man delar ut dem på julafton), jag kan inte heller föreställa mig att göra tvärtom. Då måste man ju öppna julklapparna innan det ens blivit mörkt?! Går ju INTE! ;-)

Att åka runt till olika personer under juldagarna har vi/jag aldrig gjort, utan antingen var vi hos min mormor och morfar, eller så kom de till oss, och så var vi på samma plats hela helgen. Tycker att det låter jättejobbigt att, som vissa (normala år), åka runt till olika personer på julafton, typ förmiddagen hos mormor och morfar och eftermiddagen hos farmor och farfar. Men jag antar att det delvis beror på att jag inte är van vid det.

När jag kommer hem till mina föräldrar ska jag baka pepparkakor, några småkakor och lite annat gott. Det blir trevligt! (Och gott, speciellt pepparkaksdegen. ;-)) För övrigt blir det här min 22 (!!) vegetariska jul, vilket känns helt osannolikt.

Annika said...

Lisa:
Välkommen hit!
HEHE, jamen ja ... jag tror vi är många som faktiskt är glada i hemlighet- OCH vi kan alla hoppas att även när c-19 lagt sig så kan vi ta med oss en del av det vi lärt oss nu.
Förstår dig, TILL FULLO!!!!
Jag känner exakt likadant. Gläder mig som bara den över en juldag i lugn och ro.
Varmt välkommen tillbaka!!!

Annika said...

Yvonne:
TACK, kul!!
Den är lååååång. Men den hör till!!
MEN ja, SÄTT dig ner och se Kalles Jul!! GÖR det!!
Ta vara på allt sånt vi annars inte kunnat göra för att vi varit för upptagna.
Förstår också det där med att äta innan Kalle med tanke på barnbarn.
OCH ja, det är verkligen mkt som ska stuvas undan vid ett julbord. Diskas etc.
DET är en flängig dag. MEN, gulkanten i år kan vara den att vi gör som vill vill.
DET ska verkligen blir intressant att utvärdera sedan.
Jag tycker onekligen det. Efter jul ska jag lägga upp lite frågor här, tror jag ...

Förstår vad du menar med kalkonen. Jag ska ev bara köpa kalkonbröst till oss tre och göra det. Eller om jag kan hitta en liten ... vi får se.
Men jag förstår exakt hur du tänker där.
men vad bra att sonen kommer!! GLAD för er skull!!! Er allas.

Julen blir annorlunda, men det kan bli OK ändå.
Nästa år är jag helt övertygad om att allt är mer eller mindre som vanligt.
Säker på det!!

MEN ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jag vill följa med dig till bageriet!
NU!!
Saffransbiskvier ... JAAA!!!

Stora kramar från mig!!!

Annika said...

Ama:
HAHA, JAAAA!
En klassiker här. OCH låååång som ett år, fniss.
Ha en finfin helg!!

Annika said...

KARIN!!
HAHAHAHAHAH!!
GUD jag dööööör, Trump ja ....
Fan, det borde jag ha tänkt på. HAN skulle ju kunna sitta i min gran.
MEEEN, det finns bara ett problem ... han är orange .. och jag gillar inte orange julpynt. SÅ där rök det.
Men annars? ANNARS hade han haft en gjuten plats i min gran.
KOMISKT!!!
Stora kramar till dig fina Karin!

Annika said...

Elisabeth;
TACK!!
KUL att du tycker det. DET är verkligen en gammal tradition, får nästan leta tillbaka och se när jag började.
Men roligt att du gillar att läsa den, blir GLAD!!
EXAKT, man måste öppna klapparna efter maten. Helst så sent som möjligt så att man kan njuta av det roliga. hehe.
Ska jag säga förresten, som börjat öppna alla på juldagen I dagsljus. HAHA.
men ja, på julafton måste paketen öppnas efter maten, gjutet ;-)

Jag vet bara hur det är att flänga till svärfar mitt på dagen på juldagen. Att inte få ta det lugnt.
OCH så har ju massor av människor det, och ännu värre än så.
Kanske många saknar det i år??
Eller, så är vi många som i hemlighet drar en suck av lättnad och bara njutet lugnet som vi vill ha det.
Under min uppväxt var vi bara hemma på julen. Alltid. Ibland kom mormor och morfar fr Finland. Andra jular var vi där. UNDERBART.
Men för det mesta var det bara vi och vår moster. Perfekt. Så jag är inte heller van att stressa runt fr uppväxten. Skönt för oss, Elisabeth :-)


KUL att du snart snart ska hem. Baka och mysa.
OCH 22 år som vego!! Vad är dina avvisar på julbordet?
Byter du ut kött mot typ veganskt "kött"? Läst att det är vanligt att ugnsbaka kålrot och griljera den.
Min kompis Susannas ena dotter är vegan, och hon gjorde världens godaste veganköttbullar härom julen. Jag tyckte de var så goda.
Om du har lust, berätta gärna :-)

OCH lycklig resa hem på söndag!!!

Humlan said...

Det är en trevlig lista och alltid roligt att jämföra hur man firar.

I år blir det verkligen annorlunda för många och jag förstår att många som mest har stressat runt på julen eller kompromissat med många viljor kan tycka att det är väldigt skönt att få vara hemma i år. Och jag håller helt med om att det är skönt att vara på en plats och slippa ha för mycket tider som ska passas och transporter som ska klaras av.
I år är jag helt ensam, trist men samtidigt skönt att inte behöva "klara av" mer än vad jag egentligen mår bra av. Tyvärr brukar ett julfirande med andra straffa sig i flera dagar efteråt, i alla fall om jag ska hålla på att åka till och från.

Jag brukar gilla att skapa jul här hemma, men i år har det inte blivit mycket av det förrän i dag när det plötsligt hittade lusten, så nu har blivit lite julstämning. Julkort har jag däremot faktiskt skickat i år! Det var flera år sedan senast, men i år kom de iväg.

Nu sitter jag här med en presskonferens på TV, nu försöker regeringen få folk att faktiskt följa de regler som vi har haft länge, men det blir också nya restriktioner.
Framför allt så försöker de få folk att fatta att de som inte bor ihop inte ska fira jul ihop. Jag undrar hur många som tycker att det inte gäller dem ...

Ha en riktigt skön helg!
Kramar!

BP said...

Med tanke på att du är väldigt "julig" med en massa julgranar etc. och jag är raka motsatsen så blev jag riktigt överraskad av dina svar. Trodde aldrig att vi ändå var så lika. Jättekul!

Eva i Dalarna said...

Jag tycker att presidenten i julgranen är lite lik svenska kungen....

Elisabeth said...

Min favorit på julbordet är vegetarisk Jansson, vilket i egentligen är som en vanlig potatisgratäng, fast med strimlad potatis, haha! Annars gillar jag falafel, veganska "kött"-bullar (eller vegetariska kanske, har inte riktig koll) och vego-korv. Det är helt fantastiskt hur mycket större utbudet av vegetariska/veganska produkter blivit under den här tiden, för 22 år sedan har jag inget minne av vare sig vego-bullar eller dito korv, och än mindre att man kunde köpa färs för att göra egna. Det fanns vegetarisk färs, men den gick liksom inte att forma till bullar - numera finns formbar färs. Till och med "skinka" kan man köpa, men sådan åt jag för mycket av förra året, så nu mår jag nästan illa när jag tänker på den. ;-) Rödbetssallad är gott också, det är en klassiker som fungerar även om man äter vegetariskt.

Blandade känslor inför att resa imorgon... Men med FFP2-munskydd och 85 %-ig handsprit ska det väl gå bra.

Susjos said...

Hej och tack för att du tittade in i min blogg!
Vilken härlig jullista och underbara bilder från där du bor!
Ett måste för mej är "Karl-Bertil Jonssons julafton" , visst är den underbar!
För ett par år sedan var jag och såg just den på en teaterscen här i stan, Scalateatern, som ägs av bl.a Henrik Dorsin, han är den talande rösten i uppsättningen, som nu ska visas på svt den 23 december! Jag jobbar då tyvärr, men hoppas den kommer att finnas på svtplay, för den var fantastisk bra, även om den inte går upp mot "riktiga Karl-Bertil".

Snö har vi inte ännu här i stan, lite vitt piggar ju upp den här mörka årstiden, men vi får nog ingen snö innan jul.

Janssons frestelse är verkligen gott! I år när jag ska jobba natten mot julaftonen, och vi inte ska fira julafton hos svägerskan, så blir det catering från Ulriksdals värdshus till oss 6 stycken som ska ses hemma hos oss! Hoppas det blir bra, och ja, Janssons frestelse ingår!
Ha det gott!
Kram

Annika said...

Humlan:
KUL att du tycker det. Listan är verkligen en gammal klassiker! Den kommer säkert att återkomma framöver så länge jag håller bloggen kokande.

Jag tror att det är massor, massor som ser den här julen som ett slags andningshål. Ingen stress, ingen press. Lugnt och skönt.
Vi får hoppas att detta blir en av de guldkanter man faktiskt kan ta med sig post-covid också.
Du får tänka så här, i år är det jättemånga som är ensamma. För att de måste kanske. MEN tro mig, det finns nog många som njuter av det.
DET hoppas jag att du också kommer att göra.
Jag kommer visserligen inte att vara ensam, men jag ser fram emot att bara vara vi tre. OCH sen, Humlan, du kanske verkligen slipper den där post-jul mattheten nu. Bara en sån sak är topp!!!


OOO vad härligt att du hittat julstämningen. Så fint när inspon dyker upp.
OCH roligt att du skickat julkort.

Just det, de nya restriktionerna ja ...
Ja, när ska egentligen somliga vakna??!!! Otroligt!!!

Kramar till dig denna måndag!!

Annika said...

BP:
JASSÅ!!?? KUL!!
Nyfiken, på vilka sätt?
KUL att du gillade :-D

Annika said...

Eva:
Landsfadern Washington?
Ja, när du säger det så, haha!!

Annika said...

Elisabeth:
Jag lagade en vego-Jansson en gång, med fetaost och soltorkade tomater. DEN blev SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ god.
Älskade den.
Så jag förstår att en vego-jansson verkligen är det du gillar bäst. Jag älskar ju Janssons själv, mums!!
Falafel älskar jag också, väljer det nästan oftare än kött på vissa ställen.
Ja, produkterna måste ha ökat ngt kopiöst de senaste åren. Ser dem överallt. SÅ bra!!
OCH jag har ju lagat chili på vegokött och det blev så bra att det var svårt att känna skillnaden. Himla fint att utveckligen gått framåt så mkt där.
Rödbetssallad. perfekt för alla. Utom veganer kanske :-D

NU är du hos dina fldrar. Jag är säker på att resan gick bra och att du kom fram smittfri!!!
Njut av rubbet!!

Annika said...

Susjos:
Ja, superkul att spana in din blogg. JAG återkommer, rest assured.
HAHA, ja denna jullista har många år på nacken nu, med variationer.
JA, Karl-Bertil ett måste på julafton. Den är ju sååå fin, med så fint budskap.
AHA, tack får infon om Henrik Dorsin och en annan uppsättning, intressant. DET ska jag se!!
Har den gamla klassiska på DVD och älskar den. Tages röst och läsning gör sååå mkt för den hela känslan i den.

Vår snö har ägs försvunnit också. OCH på julafton blir det 13 grader och ösregn. ho hum ...

Spännande att få ta emot julbebisar!!
OCH sen låter det perfekt att komma hem till ett sådant fint julbord!!

Varmt välkommen tillbaka, Susjos!!!

KRAMAR!!