Wednesday, December 02, 2020

JUL i mitt hus!

December är det!Julmånad!!  Dessutom JULBLOGG fullt ut från och med idag fram tills någon dag strax före jul!
I mitt hus har julen varit på ingång sedan Halloween tackade för sig den sista oktober. I långsam takt började jag pynta, ... julgardiner, julmatta, ljusslingor, julkuddar … 
Sen kom det fram tomtar och änglar. 
Redan innan Thanksgiving var nästan allt klart. Allt, inklusive mina fejkade granar ute och inne. Det enda som fattades, och som köptes i lördags, var den riktiga, äkta granen!


Nu står även DEN i huset! Det var så innerligt lätt i lördags med endast julgransinköpet. ALLT klart.
Vi åkte och köpte gran, klädde den. FÄRDIGT!!
I vanliga fall, ett vanligt år, hade jag slitit som en gnu den lördagen. TROR att jag upptäckt något som jag kommer att anamma även efter pandemin, jag kommer att pynta upp tidigt hädanefter. Jösses så bra det gick, och vad jag tyckte OM det.
Visst, lite finlir är det kvar, så är det alltid. Men det är bara kul. 


Jag är ju en gammal julälskare av rang.
Sanningen är den att min kärlek till julen växer sig allt större från år till år. Man kan säga att jag är galen i julen, en CHRISTMAS FREAK!! 
Mys när det är som ALLRA bäst. Alla ljuspunkter i form av slingor och levande ljus. Allt sådant både ute och INNE på ett sätt som gör tiden till årets bästa. Tursamt nog gillar jag alla årstider och högtider. Fast julen är BÄST, tätt följd av Thanksgiving.


Nu ska ni få ta er en titt på mitt vardagsrum och mitt kök. Det är där jag går som mest NUTS!
Visst, jag har pynt på övervåning och i källarplan också, men inte som på mellanplanet. Det ni ser i detta inlägg alltså.   Välkommen in!!Årets julgran!!!  Smalare än vanligt.  Sanningen är att på det ställe där vi köpte granen (där vi handlar år efter år) verkade det vara smala granar som regerade i år.  Först tyckte jag den var för smal då vi klätt den. NU gillar jag den!!!

Peters gamla tomte sitter uppflugen i bokhyllan och funderar.
Ja, det är pyntat på deck och i täppa också. Lovar att jag ska visa er hur det ser ut där inom snar framtid! Bildbomb utlovas.


Igår när jag var ute och gick i det kalla regnet på morgonen började en och annan flinga att falla likaså. FASTÄN det var snöblandat regn gjorde det mig glad. 
DET även om kylan och råheten gick genom märg och ben.


Vädret i Washington med omnejd, one’s gonna love it!
I måndags hällregn och 16 grader.
Igår någon plusgrad, snöblandat regn och blåst. Faktum är, igår frös jag HELA dagen.
Imorgon kan det bli 20 grader och sol, eller snö och is. Man vet aldrig vad som bjuds i den här delen av USA när vintern är här, hehe. 


En fin och bra onsdag önskar jag er alla!!

20 comments:

Inger said...

Wow... jag kommer till eftermiddagsfikat.
Vill omslutas av din ljusterapi, så inbjudande.

Julkram!

Anonymous said...

Yvonne said...
Wow, så juligt och fint du har hemma hos er. Måste vara jättemysigt att vakna på morgonen och mötas av allt det fina och så mysigt det blir för Karolina att komma hem och mötas av att allt är som vanligt trots dessa svarta tider. Man glömmer det svarta paraplyet för en stund när man tittar på dina fina bilder.

Här hemma är också riktigt roligt att gå ut på promenad och se hur folk har pyntat upp sina hem, man får julfeeling även om vädret inte är det bästa.

Nu ska jag börja baka lussebullar, har dragit mig i flera dagar för det är lite tråkigt men tusan så gott att äta när de är klara. Bakade filmjölkslimpa (helt osötad) som är superduper god och imorgon ska jag baka en med frukt och nötter.

Ha en fin onsdag och tusen tack för att vi fick titta in i ditt fina, juliga hem.

Stor kram från mig i Åkersberga

Millan said...

Sa fint Annika! Det ar verkligen julemysigt i ditt hus! Har planerar vi for en jul i England for allra forsta gangen. Jag ser fram emot det med skrackblandad fortjusning. Det blir skont att slippa resa men samtidigt kommer det ju saknas en massa personer runt vart julbord...
Hur far du granen att overleva anda fram till jul?? Jag vill sa garna kopa varan nu men ajg vet att den ofta torkar innan jul .. vilket inte gor sa mycket nar vi inte firar har, men i ar vill jag ju garna att den ska vara fin aven till jul! Tips mottages garna! Kram fran Millan

Elisabeth said...

Åååå så mysigt och fint du har det! Det ser verkligen proffsigt ut, fast inte proffsigt på ett "stelt" sätt, utan proffsigt på ett mysigt sätt, så att säga. Skulle mer än gärna ta med mig julfika och bjuda in mig själv hos dig. ;-)

Ni har verkligen svängigt väder! Så är det ju inte här, speciellt inte såhär års. Idag är det sådan där kyla som går genom märg och ben - någon plusgrad, mulet och råkallt. Jag slutar tidigt på onsdagar, så idag gick jag hem för att fortsätta jobba hemma, och det är så skönt att sitta vid mitt köksbord i varm tröja och varma sockor.

Christina said...

Oh jösses Annika! Eller ska jag kalla dig Tomtemor??? Vilken julstämning! Det strålar värme och myyys från dina bilder! Lite glögg och pepparkakor på det! Absolut perfekt!! Och snart kommer Karolina?! Icing on the cake! Själv sitter jag i Florida, 8 grader i dag!!! Så även här tända ljus och liiiite julstämning. Hösten har varit supperstressig men nu är det mesta i hamn. Huset i PA sålt och tömt. Alla möbler i en container på väg till Sverige. Vi flyger ut 30 december och börjar vårt nygamla liv i Sverige 4 januari. Det känns onekligen lite overkligt men blir säkert bra till slut. Mer tid med barn och barnbarn är ju oslagbart!!! Ha en fin onsdag min vän, många varma kramar!

BP said...

Hahaha! Så många juldekorationer i et och samma hem har jag faktiskt aldrig sett. Att bara plocka upp allt, ställa upp alla grejer och sedan packa ned allt i kartonger igen får mig att bli kallsvettig.
Å var finns det plats för dig och Peter? Å köket går ju inte att använda heller med alla dekorationer...
Men du verkar ha vanan inne så...;-)

Annika said...

Inger:
TUSEN tack!!
Du gör mig SÅ glad!!!
Ljusterapi, så är det verkligen!!
Stor julkram tillbaka!!

Annika said...

Yvonne:
TACK Yvonne!!
SÅ glad du gör mig!!!
Karolina kommer att ÄLSKA det. Hon kliver rätt in i en julstuga. DET är roligt.
BRA om det Svarta Paraplyet bleknar en stund iallafall!!

ÄLSKAR också att gå ut och kolla in hus. Speciellt på kvällen. SÅ roligt!!
OCH jag måste säga att många börjat tidigt iår. Precis som vi trodde och siade. Varför inte detta skitår. Bara att göra allt precis som man vill.
En granne sa till mig (då han pyntat upp hos sig) att han tänkte behålla det till i feb bara för att allt är så mörkt fö. DET kommer inte jag att göra, men jag har förståelse för dem som kommer att behålla det länge.
Som sagt, ALL bets are off detta konstiga år. Och iaf i början av nästa år likaså.

MMMM... härligt med lussebullar och brödet du ska baka. DÄR stor jag mig slätt.

Stora kramar och TACK för dina fina ord!!

Annika said...

Millan:
Är det Bristol-Millan??
HEJ isf!!
VAD kul att se dig här. DET ar inte igår.
Ja, jag förstår så väl att du inte åker hem till Sve detta år.
Verkligen.

Jag vet inte, men det är ngt med granarna här som är helt otroligt. DE brukar inte barra mkt. Inte från det stället där vi köper dem iaf. Jag har den inne i över en månad, den barrar nästan aldrig. MEN det kan bli väldigt TORR mot slutet. Men fäller barr? Nope.
Vi köper alltid från ett och samma ställe jul efter jul.
HAR inga andra tips mer än att vattna som en galning i början och sedan också.
PLUS förstås att de sågar av en del av stammen vid foten innan ni tar hem den, så att det blir en ny snittyta.

TACK för dina snälla ord.
Stor kram från MIG!!

Annika said...

Elisabeth;
TACK!
VAD glad jag blir. Lite av mina gamla dekoratörsgener har jag allt kvar.
HIHI!!
Skulle önska att du kunde komma hit och fika och prata, vad roligt det skulle vara!!

Vädret ja, det är helt galet under vintern. Men nu ser det ut att ligga rätt stadigt rund 7-8 grader i 10 dagar, alltså som varmast.
MEN jag känner till vädret här. DET kan svänga på en femöring.
Så var det här igår också, ngn plusgrad och rått. Det är nästan det värsta väderläget, usch vad jag kan frysa av sån temp.

Skönt at du är hemma och har det varmt och gott!!

Annika said...

Christina:
TACK!!!
TACK!! Kalla mig tomtemor du, haha.
Blir jätteglad över dina ord.
DET är mysigt, det är det verkligen!!!!

OCH ni är på väg hem ...
Tänk ändå ...
jag kommer att sakna att ha dig i PA. Det kändes som om du var så nära, och det var du ju.
MEN jag önskar er ALL lycka med att återanpassa er på svensk mark. Tror dock det blir toppen, ni kommer tillbaka till familj och barnbarn.

Stora, stora kramar från mig!!

Annika said...

BP!
Men det har jag!!
När jag ibland jämför mig själv med andra ä-ofta sådana jag ser på bild--ligger jag i LÄ!!!
HAHA!
For reals.
JA, det är ett hästjobb att packa ner det, men ännu värre att rigga det. Så det var klokt av mig att börja så tidigt som jag gjorde i år. HAR hittat en ny väg.
ÅH det går utmärkt för mig och P :-D
Vi har våra platser i soffa och i matrum. No probs
;.)

Äventyret framtiden said...

Jag vet ju sedan lång tid tillbaka att du älskar att pynta och du lägger inte av precis, det tycks bli mera pynt för varje år som går. Vilket äventyr för en utomstående det måste vara att bara gå omkring hemma hos dig och upptäcka allt, räkna änglar, ljus, tomtar osv osv.
Ni måste känna att ni är i en riktig julbubbla, en julkula full av ljusterapi och annat mys.
Som du också vet från många år tillbaka så är jag mera restriktiv, väldigt mycket i jämförelse med dig. Här kommer en stjärna upp i fönstret för varje advent som går, tre stjärnor inalles, på jul ska alla vara uppe. Här finns inte mycket julpynt alls, bara några saker som hör till år efter år men knappt det. Ibland ger jag det vidare och tar fram något annat, skapar något av naturligt material. Ljus är viktigt i vårt hus den här årstiden.
Jag har märkt med åren att folk på Åland har blivit mera amerikaniserade, pyntar sina trädgårdar, lyser upp dem hur mycket som helst, så på min väg till stan och tillbaka tar bilen ett hopp nu och då när tillvaron lyser upp som bara den. Då vi hade julfester och rörelse här i företaget så var vår trädgård mera upplyst också förstås, men ändå inte särskilt mycket utan med ett par lysande julgranar och många lyktor med levande ljus. Visst var det vackert och mysigt. Nu ugglar vi på för oss själva för det mesta, sitter inne med våra tända ljus och stjärnor som lyser upp i mörkret. Julgranen kommer in dagen innan julafton, om den alls kommer in :)
Njut av ditt julhus! ( Jag vet att du gör det också)
Ha det toppen!
Julhuskramar!

Annika said...

Karin:
Jag gör verkligen det- OCH det verkar bara eskalera, haha- Jag ser själv att det blir mer, mer och mer mer för varje år.
DET brukar vara kul för folk att komma hit, det är sant. I år kommer nog inte så många över tröskeln, så jag gör det mest för oss härhemma + att jag mår så bra av det.
DET är verkligen en sann julbubbla härhemma, det är helt rätt.

Jag vet, Karin, vi är olika. OCH det är såååååååååå fint, tycker jag.
Jag vet ju också att julkänsla och stämning kan skapas av väldigt lite. Jag uppskattar det. Jättemkt.
Ljus ÄR så viktigt. Kanske det allra viktigaste??
Just mysfaktorn.

Det där med pyntade julhus tror jag blir större överallt.
Galna julhus, de får mig att må bra också. Ju mer desto bättre. Jag vet inte, jag har nog blivit amerikaniserad vad gäller den biten.
Tycker det mesta som är galet är KUL.
Men, samtidigt älskar jag det mer enkla också.
Ja du vet ...

Du har det jättefint och stämningsfullt hos dig.
DET vet jag.

Stora stora kramar från mig!!

Millan said...

Ja visst ar det Bristol Millan. Fortfarande i Bristol :-). Jag laser ofta hos dig, har ju gjort sedan 2007 (!!!) men jag laser ofta fran mobilen och det vill sig inte riktigt med kommentarerna darifran. Jag vet inte varfor...
Tack for tipset om granen. Jag ska se vad jag kan hitta har! Kram

Annika said...

Millan:
GUD vad roligt!!
VAD glad jag blir!!
Jag vet, mobil och kommentering suger- FUNKAR aldrig för mig.
Se vad du kan hitta hos dig. Här säljs ju enbart ska ädelgranar, antar att de kanske står sig längre? men vad vet jag ...
FAKTUM är att jag faktiskt märket igår att vår BARRADE lite ... HUALIGEN!! Vi får se hur det går, haha.
Kram till dig Millan och tack för att du läser!!

Brysselkakan said...

Haha! Varje år, när du pyntar, tänker jag att det är tur att man får vara olika. Du vet ju att jag skulle bli tokig med så mycket pynt runt mig!
Som sag; tur att man får vara olika!
Och huvudsaken är ju att det funkar för dig, P och K!

Annika said...

Brysselkakan:
HAHA, sant ... phew ...
TUR det!
Ja, more is more än min grej, som du vet.
DET funkar perfekt för oss tre här ;-)

Anonymous said...

Men ååååå så mysigt och juligt 😍😍😍. Älskar att läsa din blogg, speciellt i december. Tror vi är lite lika du och jag när det gäller julen 😉 har ju själv jul i varje vrå här hemma. Det har jag fått med modersmjölken. Mamma älskade julen, hemma hos oss när jag växte upp började julen alltid till första advent. Då var allt julpynt framme förutom granen som vi tog in och klädde den 23/12 och inte en dag tidigare.själv har jag ruckat lite på grantraditionen då jag har två plastgranar, en i vår glasade veranda som vi använder som matsal och en i sängkammaren där vi lägger alla julklappar under som vi öppnar på julaftons morgon. Den 20/12 tar vi in den första levande granen som vi har i hallen precis innanför ytterdörren. Huvudgranen, också levande tar vi in 22/12 och den står i vardagsrummet. Ja, det var historien om våra granar 😂😂. Min mamma avled i mars 2010 och sedan dess har jularna varit lite svåra för mig, allt med julen förknippar jag med mamma. Vi brukade börja i typ augusti och planera för kommande jul, vad vi skulle baka och vem som skulle göra vad till julbordet. Som du skriver så blir ju denna julen så mycket annorlunda än vad vi är vana vid. Jag och min man har tagit beslutet att fira själva hemma med bara våra barn denna julen. Jag vill inte riskera att smitta min pappa och hans sambo. Jag jobbar ju i hemtjänsten här på Hönö och smittan har börjat nästla sig in i verksamheten. Vi har inte haft någon covid alls hos oss på hela tiden men nu är en kollega och hennes familj sjuka. Ser faktiskt fram i mot en julhelg här hemma bara jag min man och barnen. Men nej, vad jag rabblat på om mig och mitt 😬 hoppas du inte tar illa upp 🙈 .
Ser fram i mot dina julinlägg här på din blogg och alla härliga bilder på Instagram.
Kram Elaine (Lajnus74)

Annika said...

Elaine:
TACK!!
Vad kul att du gillar. Blir GLAD!
Det är verkligen extremt mysigt härinne, det är det.
Mitt julande blir mer och mer för varje år. Satsar såååå stort år till år. I år slår det nog alla rekord.

Precis som du fick jag med mig mkt hemifrån, men min mamma har väl inte lika mkt pynt som jag förstås. OCH inte var det så här pyntat när jag var barn heller.
MEN gott om pynt fanns det, och ffa MYS. Tror det är känslan man får med sig allra mest.
Precis som hos er kläddes granen den 23.
Numera börjar mina fldrar tidigare med det. Men jag tror att hela Sveriges jul numera börjar tidigare än vad den gjorde då vi var barn.

FÖRSTÅR att du saknar din mamma. Just i juletid också när hon satsade så mkt.
Nu är det du som för arvet vidare. DET är fint,
Hon är med dig, det vet jag.
OCH jag vet ju hur fint du HAR tack vare Insta.

Jaha, så ni har också börjat se c-19 och dess fula tryne. VAR försiktig. BÄR munskydd.
Håll dig frisk.

HAHA, jag ser fram emot julen jag med, och inte minst för att den blir så annorlunda. SÅ glad, eeeehhhhh .... törs jag ens skriva det .... att slippa fira som v brukar på juldagen just pga all stress det medför att fixa, åka bort etc. Ser verkligen fram emot att bara vara vi tre.

OCH vet du, jag tror att MASSOR känner som du o jag i år. De drar en djup suck av lättnad över att få ändra på jultraditioner. Se där, en guldkant i allt elände, haha


Stor kram till dig och tack för att du berättar!!!!