Tuesday, November 24, 2020

Weekend style ...

Good morning!!!I hope you all have had a good weekend.
Damn, the weekend went fast as … I cannot even fathom how fast time really flies. It is both good (cannot wait to get close to a vaccine and for this s**t to be over with) and bad (because it is never really fun when time is just flying this fast).Do you remember my Swedish breakfast club, aka Svennefrullen?
As you might remember I have gotten together with a group of Swedish women every Thursday for years and years. I think we are nearing our 20 year anniversary soon … 
Anyway, it is a good tradition. Well, as you can imagine these breakfasts came to a fast halt when c-19 entered our world back in March. Of course it did. 
BUT, during the fall we have started getting together again once a week.
NO, never, ever inside. Always outside, and ALWAYS with distance.
We still take turns hosting.
It is a blessing with our warm fall weather, thanks to that we can still meet up outside. We hang outside, on our decks or in our front yards. Instead of getting together around 9 in the mornings we have delayed the start with at least an hour. Just to give the day a chance to warm up a bit more.
Right now, we are getting together either Thursdays or Fridays, depending on the weather those days. The nicest of those days gets the price.Last Friday, Sara would have hosted at her place. 
BUT, my car was in the shop getting fixed and inspected so therefore I had no means in getting to her place out in Ashburn.
Sara did suggest she’d bring her breakfast foods to my place instead, picnic style. Yes, good idea! She hosted, and I provided the location and the coffee :-D And that worked out beautifully!!
Also, I have a very fortunate micro-climate in my little front yard. It gets so warm in that south easterly corner, even when the weather IS cold. That’s a good thing, for now.
We might have to use my front yard a lot this winter ... However, we have no idea what we’ll do when the weather really does turn cold-cold-COLD?
No, no and NO we are NOT ready to get together inside.


 
Sara's wonderful breakfast in my front yard Friday morning.


AND, Peter and I have rigged ALL the outside Christmas lights over the weekend as well.
It feels so good.
Yes, I am almost done decorating now. We’ll get our tree this upcoming Saturday.
It is Christmas in my house. Yet again!!
And, boy, does it feel good!!


Have a good Tuesday!!

12 comments:

Humlan said...

Vilken tur att ni kan träffas utomhus fortfarande! Det har alltid låtit så trevligt med era träffar, men just nu känns det ju extra trevligt att kunna träffa sina vänner, det skriver nog alla under på oavsett om man bor ensam eller har någon familj hemma.

Så härligt att ha en liten skyddad hörna i trädgården, där man sitta ute oavsett årstid. Tänk på att man kan fika ute på vintern, trots snö och minusgrader så kan man sitta ute, helst i sol och lä förstås och man behöver ha något varmt att sitta på och vara bra klädd. Du får fixa en liten vinterhörna med varma sittunderlag och kanske en värmande eld, så kan ni träffas där.

Här har varit en mörkgrå och regntung dag i dag, en sådan där dag när man har lamporna tända hela dagen. Typiskt november. Men så länge som solen tittar fram någon dag nu och då, så tycker jag att det är helt ok.

Ha en bra dag!
Kramar!

BP said...

Så det är många svenska tjejer som bor i Virginia. Det visste jag inte. Jättekul! Trodde det bara var Ruth och du. Vilken tur att det fortfarande är varmt hos er så att ni kan träffas ute. Ja egentligen skulle ni ju kunna fortsätta med träffarna hela vintern - bara att köpa en infravärmare.
Å den där brickan du visar - mums och dregel, dregel.

Brysselkakan said...

Tänkte på era frukostar för ett tag sedan men glömde fråga! Så kul att ni ändå kör på och löst det med att ses utomhus! Ni får fixa en eldkorg, eller vad det heter, att elda i utomhus när det blir kyligare så kan ni sitta runt den!

Annika said...

Humlan;
Mycket bra. Vi får se hur länge till vi kan.
jag har en perfekt hörna i min lilla täppa. Ett verkligt mikroklimat råder där. Imorse så jag kom hem från min PW var det 4 grader varmt, men i min täppa sååå mkt varmare i solen. Så jag satt ute och drack mitt kaffe. GILLAR!!
JA, många här har ju ska fire pits, vi också, men på baksidan. Tror nog vi kan ses i solen ifall det inte blir snorkallt. Och ofta är det ju inte så fasansfullt kallt här heller.
Äkta november är det hos dig. Glad att solen tittar fram ibland.
Kramar!!

Annika said...

BP:
NEJ! Det är många. Speciellt här i Northern Virginia.
DC så nära, som du vet.
Jag och mitt tjejgäng har hållit ihop länge nu, vi är 6-7 stycken. Vi bo alla nära varandra. Två i Reston, två i Hendon (där Ruth också bor), två i Ashburn. Det finns en hel del svenskar i DC med omnejd.
Liksom folk från jordens alla länder. DET är den stora, stora fördelen med att bo här, mångfalden.
ja, vi får se hur det går i vinter. Bara det inte är för regnigt borde det gå.
Jag tror inte jag kommer skaffa infravärme. Men en av mina vänner har det.
Brickan, jag vet, så gott!!!

Annika said...

Brysselkakan:
ja, vi kör på.
Eldkorg och fire pits. DET ska nog funka tror jag.
Bara det inte regnar ska det nog gå.

Anne said...

Vad glad jag blir läsa om era sammankomster, hur frulleklubben varit kreativa och hittat sätt att träffas. Mer sånt! Ja, ditt mikroklimat är toppen som gör det fungerar fortfarande att träffa utomhus. De där laxmackorna såg så goda ut (jag ÄLSKAR rökt lax).
Vi har städat undan vår uteplats, det är för ruggigt och kallt. Men kanske man borde ha gjort tvärtom, satsat mer på vinterboning för uteplatsen, typ köpt såna där infravärme och kanske satt upp nån form av plastväggar (som jag sett restauranger göra. Som sagt, inget vi gjort eller kommer göra men super de som gör.

Såg du att Fauci nyligen sade att även med vaccinet så kommer vi behöva fortsätta med delar av alla de åtgärder vi gör nu. Är inte det deprimerande. Vet inte riktigt vad han menar men jag tror det är att vänta er inget normalt-normala på ett bra tag än i alla fall, även med vaccinet ute.
Hur känner du annars inför vaccinet? Jag är pro-vaccin, har tagit allt som finns under mitt liv och har gett Stella allting som erbjudits under årens lopp men jag erkänner öppet att det här vaccinet gör mig skeptisk och jag kommer inte stå först i kö för att få det, om man säger så. Hur känner du? Det har gått så fort och verkar inte finnas mycket transparens kring vaccinet samt de har förhandlat sig till att man inte kan stämma för biverkningar. Jag håller mig avvaktande. Narkolepsin som kom med det snabbt framtagna svinfluensavaccinet var hemskt. Jag skulle inte ge det här vaccinet till Stella just nu. Speciellt inte då barn inte ens är i riskgrupp eller drabbas hårt om de får viruset.
Hur känner dina föräldrar i Sverige? Min svärmor vill inte ta det (hon är i riskgrupp), min pappa kommer stå först i kön och räknar dagarna tills det kommer ut. Blandad kompott.

Vad härligt ni riggat upp utebelysning och pynt. Vi gjorde detsamma i lördags och vet du vad, vi har gjort "synden" och tänt allting också. Jag vet, jag vet, men i år är allting tillåtet tycker jag ;).

Kram!

Annika said...

Anne:
Ja, det är roligt att ha tagit upp detta igen efter ett långt uppehåll.
Mitt mikroklimat är helt otroligt. Det är ett solbo som heter duga. Så jag kan tro att det kan bli en del träffar där i vinter.
VISST ser det gott ut. Det var lika gott som det ser ut dessutom :-D
Jag har vinterbonat mitt deck. Kommer inte att vintermysa det. Där råder eftermiddags och kvällssol. Nu mörknar det så tidigt att solen knappt orkar runt. Då helt och håller förlita mig på framsidan och träffas där på morgonen.

Jag kan tänka mig att mkt av det vi gör idag kommer att hänga med ett tag till även efter vaccinet, som Fauci säger. Mask, det kommer nog att hänga med ett bra tag sedan också. MEN så småningom tror jag att det lägger sig. DOCK, somliga kommer nog att ha mask för alltid nu. OCH vad gäller flyg, kan tänka mig att där kommer det att hänga kvar länge.
Jag är ingen anti-vaxxer heller. Inte alls. K har vaccinererats för allt utom gardasil där jag blev lite skraj av biverkningarna. Jag vet, säkert larvigt av mig. Hon kan vaccinera sig nu innan hon fyller 26, men jag läste en del om biverkningarna där och bestämde mig tidigt. K har dessutom fått en del biverkningar av vaccin genom åren, hon fick tex vattkoppor av det vaccinet, boostern.
Jaja, vi kan maila om gardasil om du vill, ids inte skriva mer om det nu. Men förutom det så var det ALL systems go vad gäller vaccin för K. Somliga är ju obligatoriska också i skolor och på college. Som sagt, ingen anti-vaxxer.
MEN jag hör vad du säger och har svininfluensevaccinet i väl minne bevarat. DET togs fram för snabbt. Visserligen tror jag inte vi fick det vaccin i US som gavs i Sverige. Men många blev ju så sjuka, och är det ÄN.
Jag vet inte hur jag kommer att känna sen när vaccinet är här, kan inte svara på det. har tagit årets flunsavaccin. Det är första gången jag vaccinerat mig mot den. men i år var det rimligt att göra det, tyckte jag.
Mina fldrar, min pappa är mkt tveksam. Min mamma är det inte. Blandad kompott där med.

HAHA, jag med. SYNDAT- ALLT är tänt. Det är som om vi ska fira jul och inte Thanksgiving i mitt hus, och ditt med. MEN så be it. ALL bets are OFF!!

Kramar!!!!

Keith said...

Looks like a very nice breakfast 😀 You have a cozy corner in the front yard.

Anne said...

Så K fick aldrig gardasil när hon var yngre, intressant. Bollar gärna det här ämnet vidare. Jag känner mig tveksam. De har börjat pressa på det (det kan tydligen tas redan från 8 årsålder- Stella fyller 10 i april) men jag måste utbilda mig mycket mer. Som sagt, hörs gärna privat kring det här ämnet.

Till sist, har du börjat kolla på cheesy julfilmer från Netflix och liknande? Jag har!!! Alltså, du vet, såna här man kan bränna en vardag, det behöver inte vara så himla bra kvalité, mysigt ändå... Det gör mig glad och varm inombords :) Ska kolla Holidate ikväll och tänkte ta A Christmas Drop imorgon. Återkom gärna med tips på smöriga julfilmer du sett.

Ann Rumbleinthearctic said...

Vi har köpt en fire pit chiminea som vi kommer använda flitigt i vinter på vår patio. Vi har även köpt sjukt mycket ved, säkerligen mer än vad vi kommer använda. Huset vi hyr har ju en eldstad (faktiskt två...en i källaren också), men den är tyvärr inte inspekterad...vi får se om den blir inspekterad till nästa vinter.

jag är super pepp på julen i år. Första gången vi bor stort nog att ha julgran. Har beställt pynt från target, men även från world market och från scandinavianshoppe blev det några fina jul handdukar, utöver det lilla jag redan hade. Har fixat pepparkaksdeg och marinerar saffran i cognac as we speak. Så jag är redo inför helgen! Men innan dess, Thanksgiving förstås. Men bara vi två. Ingen kalkon heller, vi är inte så förtjusta i det. Men likväl stuffing och pumpa paj och alla andra tillbehör förstås!
Hoppas ni får en trevlig vecka och helg!

Elisabeth said...

Roligt att ni har kunnat ha era frukostar, dels för att det förstås är kul att träffas, dels för att de alltid ser SÅ goda ut! Hoppas att vädret fortsätter vara varmt så att ni kan ha fler frukostar. Annars får ni väl som sagt satsa på en brasa. ;-)