Friday, November 20, 2020

Ska vi ta oss en titt på en annan affär i juletid?

Godmorgon fredag!Jag hoppas att ni alla ser fram emot veckoslutet även fast tiderna är ganska tunga. Det är alltid skönt med helg ändå. 
Peter och jag ska rigga julbelysningen utomhus imorgon. Det verkar bli OK väder för det. Skönt när det är gjort också eftersom det är ett ganska stort jobb. Snyggt blir det när allt är klart.  DET är då ett som är säkert.
OCH, som vi sagt flera stycken av oss, nu är det bara FULLT ös mot julen som gäller!Igår for jag till Target för att köpa ljusslingor inför detta jobb.
Idag tar jag mig ingenstans eftersom bilen är på verkstan. Ja, den kommer hem i eftermiddag eller imorgon igen. Inget stort fel på den plus att vi passar på att besiktiga den medan den ändå är där.
Det är förstås alltid lite konstigt när bilen inte står där den ska, på parkeringen utanför oss.


Peter och jag är rätt unika också för DA US of A. Vi har bara EN bil. Vi brukade ha två, i många herrans år hade vi två.
Men när vi sålde Volvon bestämde vi oss för att bara ha en bil. Tillsvidare. Peter jobbar hemifrån. Det är bara sådana här gånger det är lite störande. 
Om Peter jobbat utanför hemmet hade vi varit illa tvungna att ha en bil var, men det här funkar bra just nu.


Så alltså, till Target for jag för att handla ljusslingor. 
Samtidigt passade jag på att fota lite julsaker så att NI ska få se lite pynt från den affären också.
Target kan man nog jämföra med Åhlens litegrann, skulle jag tro.
Jag gillar verkligen Target, de har fina grejer där.
Target är en FARLIG affär likaså ... Man kommer in för att köpa EN sak, men då man lämnar affären har man hela korgen full med grejer.  The Target Syndrome, haha!
Walmart är en annan liknade affär, men den butiken undviker jag som pesten. VILL absolut inte sätta min fot där. De behandlar sina anställda så dåligt. Det är därför jag bojkottar den affären. Nog om det.
NU ska vi kolla in Targets pynt inför denna jul. De höll fortfarande på att plocka upp julen då jag var där, så allt är inne framme än. MEN jag fick tag i det jag skulle, och det är alltid bra att vara ute i god tid.  Häng med!!

Nu önskar jag er alla en fin och trevlig helg.
Vi hörs en stund på tisdag igen, för den som vill och önskar!

16 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, så mycket kul man kan köpa på Target, skulle absolut inte säga Nej tack till att besöka den affären med ett välfyllt kreditkort, ha, ha, ha.

Här blev det kallt idag, -2 grader just nu, kom lite snö igår men det töade innan det hamnade på marken. Frost på gräsmattan ser jag iaf. Men idag ska vi få se solen säger SMHI, kan ju vara kul då det är längesedan man såg den.

Ska nog börja pyntandet i eftermiddag när städerskan varit här. Har ju en elljusstake i varje fönster, vilket betyder 11 st och 3 balkongdörrar som får en stjärna. Utepyntet får min man sköta om + ställa upp hans tomtesamling på en byrå.

Ha en fin helg säger jag och skickar en stor kram härifrån

Brysselkakan said...

Target levererar! Som vanligt! En av mina absoluta favorit-butiker i USA. Och jag har ett par ggr varit i USA i november och fått njuta av allt pynt! Lika kul varje gång, ser sånt som inte finns överallt här.

Håller med dig om Walmart men ibland har man inget val, som vår son tex. Innan Trump ändrade skattereglerna för non-residents handlade han på Safeway men det har han inte råd med längre. Så Walmart får det bli. Det finns bara de två i den stad han bor i så inga andra val, tyvärr. Att sedan Whole food har ett stort lager där spelar ju ingen roll när de inte har en butik, och han skulle troligtvis inte ha råd att handla där ändå.

Så full jul hos dig nu då! Haha, du laddar tidigt i år! Men kör på om det känns bra.

Och för den som undrar över skattereglerna så har de i USA ungefär som vårt jobbskatteavdrag, dvs ett rätt stort belopp av sin inkomst som man inte skattar på (enkelt förklarat, det är högst troligt mer komplicerat än så). Det tog Trump bort för non-residents så sonen skattar från första dollarn fullt ut. Det betyder ca 15-20 000 kr mindre per år för honom, mycket pengar för någon som lever ett extremt snålt liv på låg inkomst. Han fick inte heller, givetvis, ta del av de engångsbelopp som betalades ut till alla i USA och detta fast han betalar skatt. Inte heller är hans inkomst pensionsgrundande. Nog om det!

Anonymous said...

Vi som skämtade om att märka grannens dörr med ett svart kryss när han hade covid19, så där som de örr gjorde när pesten härjade. Men banderoll, det tänkte vi aldrig på. Nej, det var bara ett skämt oss emellan, och grannen klarade sig bra, märkligt nog blev varken fru eller barn det minsta sjuka.

Vad jag saknar SR Bjälleklang, varför tog de bort den kanalen? Nu blir det jullistor på spotify. Men det får vänta till måndag åtminstone :-)

The Crown, jag tillhör också dem som ransonerar för att den ska räcka ett tag. Jag ser sällan serier, eller ibland börjar jag se någon och så efter halva tredje säsongen så ger jag upp och tycker att de bara tuggar om samma som tidigare.

Vi har bara kommit så långt med julpyntandet att vi inhandlat en ny ljusslinga och en adventsstjärna. Doftljus har jag svårt för, det blir för mycket doft på något sätt.

Vi är också konstiga på vår gata i byn, vi är de enda som bara har en bil. Av förklarliga skäl, med min synskada så har jag inget körkort. Fast jag vet inte om vi skulle haft en till om jag hade haft körkort, sambon har jobbat hemifrån sedan vi flyttade och det finns buss en gång i halvtimmen två minuter från ytterdörren.

Tänkte på det du skrev tidigare om att Karolina kan sakna gråvädret, undrar om jag någonsin skulle komma till det läget. En del tycker att det är fantastiskt med årstiderna, och det är det ju om man tänker på de extrema med 25-30 grader på sommaren, och snö på vintern, men det är ju en del år när det varit 12-14 grader och regn både på midsommar och nyår. Och jag gillar ju finssnö, men slasket är jag glad att slippa, jag tror jag skulle passa ganska bra i dina hoods med sommarvärme långt in på hösten.

Ha en fin helg!
/Tysta C

Anonymous said...

Oj vad mycket julpynt. Igen. Jag hade behövt vandra runt o leta efter fina vita glaskulor till granen där. Här är det nästan omöjligt att hitta annat än plast och det vill jag inte ha.
Nu är det dessutom inte läge att gå i affärer här hemma, total avrådan så jag får förlita mej på nätet. Men som sagt, svårt att hitta.
Kram o trevlig helg!
Anette

Anonymous said...

Vilken tur att Target finns ändå! Man kan verkligen bli ytligt glad där. Ljusslingor är nog bra att köpa på sig. Tycker aldrig att de håller från år till år. Borde nog köpa jag också. Dessutom behöver det inte bara vara jul för att ha dem uppe.

SB

Elisabeth said...

Mycket fint på Target också! Tycker speciellt om kuddarna på kuddbild två, de skulle jag gärna ha i min soffa. Och visst är det väl katter i en av snöglobarna? Skulle passa mig. :-D Idag och igår var jag för övrigt på Röda korset och tittade på deras julpynt. Det fanns en del fint, men jag köpte inget pynt - däremot ännu en katt, haha. (Samt garn, stickor och virknålar, har nämligen fått för mig att jag ska börja sticka/virka.)

Jag förstår att är rätt unika som bara har en bil. Min bild av USA är att alla familjer har minst två bilar, och att de barn som har körkort har egen bil. Förstår liksom att det är så, med tanke på hur beroende man verkar vara av bilen på många platser.

BP said...

OMG!!! Det skulle vara riktigt intressant att veta hur mycket av allt detta säljs - egentligen alltså. Jul är absolut en större kommers i USA än i Europa, åtminstone i Sverige. Av att Target erbjuder så gillar jag de stickade kuddarna och muggarna som står överst i sista bilden.

Walmart - det är väl den kedjan som alla skrattar över. Får ibland lite "fun mail" av min australiensiska kompis vars dotter bor i USA. Hon brukar försörja honom och hans kompisar med typiska Walmart bilder. Gissar du vet vad jag menar. Å japp, jag skulle också bojkotta Walmart...

Vform said...

Apropå julstrumpor! Ända sedan mina egna gossar var små har jag haft julstrumpor på julaftonsmorgon! Inga fina strumpor på den tiden utan vanliga 'stickastrumpor'! Hängde dem på handtaget till deras rum med ... typ ett godis, ett äpple och en mandarin i ... Med mina barnbarn har jag fortsatt traditionen ... men svårt att hitta 'fina' strumpor så jag har faktist gjort/sytt själv åt flera av dem, med deras namn på! Mammorna deras har satt opp dem i deras rum flera dagar på förhand och "Tomtemor" har varit där o stoppat i godsaker mm. strax före jul. Tänkte på det när du visar så fina julstrumpor ... vilket utbud!
Kan ju inte tro det är lillajul nästa helg och faktist idag har det varit julöppning i Näsby! Regn, storm och ingen ville ut! T.o.m JAG har suttit inne med allt mitt hantverk! TUR att man inte livnär sig på det!
Vi får hoppas på bättre väder! Lite sol och vintervitt!
Ha de gott!
KRAMAR!

Annika said...

Yvonne:
Target är trevligt. OCH farligt.
Man kommer in för att köpa en rulle tejp. OCH sen kommer man ut 200 dollar fattigare .. haha.
Nej, men det är en höjdaraffär.
Hoppas du får chansen att besöka en sådan endera dagen!!
Vet att ni haft lite fram och tillbakaväder.
HOPPAS du hunnit pynta upp en del nu.

Kramar och en fin måndag önskar jag dig!!

Annika said...

Brysselkakan:
ALLTID!!
En sådan BRA affär.

SÅ sant, på många platser i US har man inget val, det är Wally World och bust, som för din son. De lägger sig gärna på sådana ställen. Där de kan vara ensamma som herrar på täppan.
OCH jag vet ju att de har hyfsade priser och det är ju LOCKANDE såklart.
Target, Whole Foods etc lägger sig oftast " på bättre bemedlade platser", ja du vet ...Sorgligt.
Safeway är ju en ganska dyr affär som det är. OCH Whole Foods ännu dyrare.
Så nog fattar jag att det är WW som gäller för din son.

JA, nog är det märkligt med 45 o hur han ställde till det för så många. Som din son, som tar smällarna nu. DET är ju mkt pengar också.
Vet du, jag har hört att folk i andra länder tom fick ut de där 1200 dollarna. Sådana som arbetat här för en herrans massa år sedan. Svenskar och finlandssvenskar som bodde här för 20 år sen och mer. DE har fått pengar fr staten också. Mkt märkligt, tycker jag. Men inte din son ... hur konstigt ...


Ja, så här tidigt har jag aldrig börjat förr, med julen. MEN det här året är ALL bets OFF, så varför inte, haha.

Annika said...

Tysta C:
Jamen precis, just så ... X... som under pesten.
Fattar inte att de vill SKRIKA ut det. Nu är de borta, vet inte vad som fick dem att ta ner skiten. Men bra det iaf.
SÅ otroligt töntigt.

JA, varför tog de bort Bjällerklang???? Älskade den. Det var den perfekta mixen mellan svenskt-engelskt och amerikanskt.
SAKNAR!
Kör Spotify också nu, min egen lista mest. Men även andras.


The Crown, klar med den nu.
SÅÅÅ bra.
Ja, ofta kan serier gå i stå efter ett tag. Men med The Crown är det annorlunda eftersom det är verklighetsbaserat.


Du har också satt igång med lite pysslande och pynt. Jag vet, doftljus är inte för alla :-)
TUR det finns doftfria.

En bil för er också. Jag förstår givetvis att det kan bli lite svårt för dig att köra med din synskada. Om inte P jobbat hemifrån hade vi haft två. Idag blir det lite knepigt. Jag ska bort i ett ärende och sen ska P till tandläkaren. Så jag hoppas mitt går fort så att bilen kommer hem i tid. hehe.

Karolina ja, hon kommer hem tidigt i år. Nu har LA dragit på storsläggan vad gäller c-19 så hon kommer hem redan de 6 dec.
Ja, hon saknar gråväder. I LA är det sol och varmt nästan dagligen.
Ja, vi har nog ganska bra väder här. Men för milda vintrar och för lite snö, haha. För heta somrar. Men hösten är grym!!!!
Våren med!!
Jag vet, kilmatet har ändrats mkt. Så sorgligt.

Hoppas helgen var fin!!

Annika said...

Anette:
DU hade gillat.
HELT klart.
Kulor i mängd.
Är det alltså svårt att hitta riktiga julkulor hemma???
Ja, vi ska nog inte heller springa runt, egentligen. Men jag förlitar mig på mina medshoppare. Munskydd och avstånd. Tycker det funkar bra. Sen shoppar jag aldrig då "alla andra" gör det. Är alltid ute på udda tider, för att jag kan.
KRAMAR!!

Annika said...

Susanna:
Köp på dig du, till nya huset.
Target hade mkt och gott om. Home Depot har också massor.
Hoppas allt är bra!!!

Annika said...

Elisabeth:
Target är superbra!!
Så mkt snyggt. Alltid.
Yes, håller helt med om kuddarna. Snygga!!
JA, på Röda Korset och dylika ställen kan man ju verkligen fynda julpynt.
men kul med ny katt :-D
KUL med handarbete!! GILLAR!!

DU har helt rätt i din observation. SÅ är det. Nästan alla har två bilar om man bor på landet eller i the burbs. OCH ja, supervanligt att ens telningar får egna bilar då de fyller 16 o tar körkort. K fick sin lite senare, haha. Efter college, då hon flyttade till LA och absolut behövde bil. Innan hon flyttade hade vi två bilar. Så hon hade alltid en att ta om så behövdes.
NU när hon kommer hem blir vi tre som delar på vår enda. MEN det ska gå det med. Tiderna är inte som vanligt, det blir mest hemmahäng.

Annika said...

BP:
ja, det skulle det verkligen . Hur mkt av julsakerna säljs egentligen? OCH vad händer med det sen? Stuvas det undan til nästa jul?
Julen är stor här, men också mkt kortare än hemma. BARA juldagen. Fast det är klart, i mångt och mkt räknar man väl kanske att den börjar direkt efter Thanksgiving.
USA har väl säkert alltid varit utbudets högborg vad gäller det mesta i shoppingväg.
HAHA, vet vilket konto du menar, tror det heter people at w.mart eller ngt sånt. SÅÅÅ KUL.
OCH alls inte osant heller.
Wally world är en konstig affär.

Annika said...

Vivan
MYSIGT!!
Vilken trevlig tradition!!!
OCH ja, raggsockor passar absolut till det ändamålet.
KUL att det fortsatt till barnbarnen.
TREVLGT med Näsby också och julhandeln. GILLAR!!
MEN inte vädret. HUA!!
Kramar!!