Friday, November 06, 2020

SKA vi ... besöka en affär?

Godmorgon fredag!


United States of Anxiety? Antar att vi befinner oss där än. I skrivande stund sitter vi verkligen mitt i alltihopa och vet varken ut eller in. DETTA är segt och drar ut på tiden. Rejält.
Nej, det är inte som valet 2016. DÅ visste vi redan på kvällen att det stod klart att DT vunnit.
Nu? Det är mer som en repris av år 2000 då Bush och Gore kämpade om posten. DET drog ut på tiden. Valet avgjordes i HD till slut. Vi ska hoppas att detta inte blir likadant …
Here’s to hoping!


MEN hur det än går blir det jul. 
I butikerna är det jul för full rulle. Snart i mitt hus också. En äkta gran kan inte ens köpas förrän efter Thanksgiving, men då jädrar … DÅ ska även en sån in i huset.Nej, det är ingen hemlighet att jag har massor, massor, massor och åter massor med julpynt. Min favorithelg är det, jag älskar julen. I fjol tog jag er med till olika butiker och vi ägnade oss åt julspan under november månad. DET tänker jag ta er med på igen.I förra veckan besökte jag favoritaffären HomeGoods. 
HomeGoods är en affär som har allt för hemmet.  De säljer inredning, ljus, prylar, möbler, lite olika torrvaror. Det är en fröjd att besöka en HomeGoods-butik. DET är på HG jag köper merparten av mina doftljus.
TRO mig, NU bränns de ljusen. Primetime i dessa dagar och fram till i mars. MEN, flest ljus tänder jag NU och fram till nyår. Efter nyår brukar det lugna sig lite, men jag tänder även massor med ljus under vintern. 
Det är alltid kul att kolla in butikerna runt jul.
Jag kan ärligt säga att tomtenissetrenden med “nordiska” tomtar verkar hålla i sig även i år.
DEN trenden är jag lite trött på, och kommer inte att skaffa någon sådan. Blir nästan lite trött då jag ser dem … Minnesgoda läsare kommer ihåg att det även fanns Halloweentomtar i “nordisk stil” att köpa tidigare i höst.

Nej, inget förutom en hel uppsjö med doftljus.
Kommer de ljusen att räcka över helgerna?
Svar, NEJ!! Hehe …

Med detta önskar jag er alla en fin och trevlig helg.

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Så bra Annika, att du tar mig med till julbutiken! Jag får mitt lystmäte mättat
Här har man förstås också börjat jula till det ordentligt, även om vi inte har liknande affärer som ni har Overthere.
Du vet också vid det här laget att jag är rätt så sparstans i mitt julbestyr, håller mig med några klassiker. Annat var det när barnen var små, då gick det mera vilt till.

Ja, vid det här laget orkar man knappt tänka på presidentvalet i USA. Odågan T försöker förhala tiden och vinna något på det. Usch, tvi vale. Hoppas att han inte får fortsätta. Antagligen blir B inte den allra mest lysande på himlen men han har en helt annan attityd och framtoning. Allt är bättre än T. Lycka till! Håller förstås tummarna hårt för er och för oss alla!

Ha en finfin helg!
Kramar!

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, så mycket fint julpynt, jättefina teburkar och doftljusen, man blir riktigt avis på vilket utbud du har tillgång till. Har iaf bestämt att nästa gång vi kan åka till USA ska det vara den här tiden så man får gotta sig i allt fint.

Vi har också jättemycket pynt, men alltid kul med något nytt. Vissa saker hänger med sen måååånga år, t ex julgardinen i köket köpte jag 1980 då vi köpte huset i Åkersberga och de hänger med än, kan inte tänka mig vara utan dem.

På Morgon TV4 just nu avhandlar de valet i USA och går igenom alla idiotiska uttalanden som DT slängt ur sig efter att rösträkningen satt igång - man blir ju helt mörkrädd. Han verkar ju helt desperat nu och inte villig att acceptera fakta, skämmas borde han göra!

Vi fortsätter hålla tummar och tår att Trumpen får respass och ni och hela världen slipper den där pajasen i 4 år till.

Stor kram och trevlig helg skickar jag från Spanien, imorgon åker vi hem igen

Humlan said...

Ja, det där evighetsvalet som hela världen följer. Fortfarande inget besked, men det ser ju bättre ut i alla fall.

Lika roligt att gå i affärer med dig som förra året! För mig är det alldeles för tidigt för att tänka på julen här hemma. Men att gå och titta i affärer och planera är ändå roligt och jag kommer ju inte in till stan nu och dessutom ska vi ju inte gå i affärer enligt direktiven och jag försöker följa dem, så då är det extra roligt att följa med dig.

Jag gillar också teburkar och har många. Favoriten, som fanns i huset när jag flyttade hit, har tyvärr ett lock som sitter så hårt att jag inte kan använda den till te, risken skulle vara alldeles för stor att när jag väl lyckats bända upp locket, så skulle jag göra det med sådan kraft att allt te skulle flyga ut! :-D Men burken står framme med locket på glänt. Ibland fyllt med något gott som inte kräver stängt lock.

På tal om dofter så har jag precis varit ute i trädgården och klippt ner lavendeln. Den doften! Vi har 15 grader och sol, så trots att det blåser en del så är det underbart skönt ute!

Ha en skön helg, förhoppningsvis så inleds den med ett bra besked i dag.

Kramar!

Annika said...

Karin:
HAHA, det är bra det, Karin!!
Ska köra detta tema nu ett tag framöver en dag i veckan. Ja, de veckor jag besöker affärer av detta slag, vill säga.
Jo, nu går nog julandes in i sin primetime. Kanske ännu tidigare i år än vanliga år?
Yes, Karin, vet att du är lite mer sparsmakad med pynt och sånt :-D ÄNDÅ kan jag tänka mig att Pettas badar i julstämning när den tiden kommer. Ibland är det verkligen det enklaste det allra mest stämningsfulla. Låter som Ernst nu, haha!!

Ja, vi får se, Karin. DET här är inte nyttigt för mina nerver. PUST!!
För ngn nerver. Tror hela riket går på helspänn.
45 är totalt olämplig. Igår slutade ju tom vissa tv-kanaler att visa hans tal eftesom det var lögn, lögn och lögn som las ut där.
Helt sanslöst.

JAJA, PÅ måndag hoppas hag verkligen vi är lite klokare, Karin!!!

Kramar till DIG!!!

Annika said...

Yvonne:
Visst är det HÄRLIGT!!
Älskar teburkarna!!
SÅ fina!!
Speciellt den med Drotting Elizabeth. Fasiken borde nog köpt den.
doftljusen såååå härliga.
Absolut, åk till US på hösten nästa ggn. DÅ finns det såååå mkt mysigt i butikerna.

DET är det som är så härligt med julen, som dina julgardiner. ÄLSKAR alla traditioner och allt som är nostalgins iom julen. Det är verkligen så mysigt.
Så lite nytt kan man köpa varje år, men det finaste är ändå det man har med sig sedan åratal tillbaka.

NU håller vi alla tummar, Yvonne!
TALET IGÅR var under alla kritk. Tom hans egna baxnade. Och somliga kanaler avbröt det.
Helt sanslöst.

Stora kramar till dig och lycklig resa hem!!

Annika said...

Humlan:
Yikes, det är så hemskt.
OCH småångest tror jag alla går med hela tiden.
USCH!!


TACK!! Kul att du tycker det.
Ska besöka flera affärer som du ska hänga med mig på, hihi!!
Nej, jag läste att ni har fått lite restriktoner där. Men inga lockdowns. DET är bra. Alltså, jag tror ju inte på den taktiken. Med lockdowns. VI hade det i våras, jag vill absolut inte tillbaka dit igen.
MEN folk får tänka efter, ha munskydd, hålla avstånd.
Men, det är mkt klokt att svenska myndigheter är strängare nu. OCKSÅ glad gör att de inte stänger ner och bommar igen. MEN jag hade ju önskat att ni skulle få maskkrav ni med, som vi har.
GLAD att du hänger med mig på mina rundor i butikerna, Humlan.

Teburkar är så fina.
HAHA, din teburk verkar vara mkt envis och trög. Jag vet vad du menar, jag har också en sån burk, KAN inte ha ngt i den. Lustigt det där.

ÅÅÅ lavendel ... den doften. Vet du, det är nästan den finaste doft jag vet. ÄLSKAR den.
Ni har milt, och vi med. Vi har tom varmt, 23 grader ska det bli idag.

Njut av helgen.
HOPPAS nu att vi vet redan idag vem som tar över riket. OCH må det bli B!!!


KRAMAR

Elisabeth said...

Så mycket fint julpynt! Det är roligt att se hur det ser ut i affärerna hos dig, och vilket utbud det finns av diverse varor, som julpynt till exempel. Något som förresten borde finnas i år är handsprit med juldoft - tänk dig handsprit med doft av gran till exempel, det skulle väl vara fräscht och trevligt. ;-)

Blev så trött på Trump i more, när jag hörde honom på radio och han pratade om "illegal votes". Suck!

Monica said...

Hej igen Annika! Så kul att läsa här och se allt julfintmyshygge:-), roligt att vi ligger i fas också, haha, jag börjat lite också och det är bara början. Måste kolla Godiva, brukar köpa när jag ser men inget som finns på Hemköp direkt. Det var ju belgiskt men ser att det såldes till turkiskt företag redan 2008. Som har mycket gott. Drottningteburk har jag från hennes guldfirande, Anna köpte på slottet Buckingham, så den får jag vara rädd om. Tänk att de blir 95 och 100 snart, undrar vad de äter, haha, men har nog det bästa och kanske daglig koll på alla blodvärden:-). Hon är ju inte mager eller så, mer så där lagom, är nog bra i den åldern. Han är lite mer ranglig men är ju så lång:-).

Har inget att tillägga om era gubbar:-), undrar ju hur den äldste ändå ska klara detta, blir ju 82 under tiden men har väl ett team som blir glada att få styra, om det nu blir han. Läste tweeten hos Greta, vad kul hon är förutom smart. Hon skrev till Mr DT. "Donald måste jobba på att hantera sin ilska. Och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän. Lugna dig Donald, lugna dig", haha, ja exakt det han skrev till henne för ett år sedan när han tyckte hon tog i och var tuff och stark bland gubbarna. Hon säger också att det om något är väl bevis på att hon nått fram när själve presidenten reagerar och skriver om henne sa hon tidigare.

Ha det så fint i helgen Annika och ta hand om er.

Annika said...

Elisabeth:
DU har rätt!! DET finns ju jultvål. DE borde satsa hårt på handsprit också. ALL handsprit jag har luktar så starkt och alls inte gott.
De kunde gott satsa på lite roliga handspritsflaskor och dofter.
SKA spana, Elisabeth, det kanske finns?

DT beter sig som en treåring nu. En som måste gå hem från sandlådan. Helt ofattbart hur han sänker sig hela tiden.

TREVLIG helg till dig!!!

Annika said...

Monica:
DEEEET var inte igår!! HEEEEJ!!!
Vad roligt att du är här igen!!
Jättekul.
DU med alltså!! Ja jag tror ju att vi blir många i år som börjar tidigt. Because, why NOT!!! Om det är ngt år man ska börja tidigt så är det just i år.
Godiva, det är sååååå gott. SÅÅÅÅÅ gott. Älskar den chokladen nästan mest av alla.
ÄLSKAR de där teburkarna med Queen Elizabeth. DE är så fina! Måste nog köpa en sådan. Kan tänka mig att du har ett par sedan Annas dagar i England. De har bra gener i familjen Windsor-Mountbatten, det är då säkert!!

Gretas tweet är UNDERBAR! När jag såg den skrattade jag RAKT ut.
Älskar hennes slagfärdighet.
Klockren!

Absolut JB är inte klockren, men han har en bra VP (tror jag). Men han är tusenfallt bättre än 45. Han visar sig allt mer hemsk för varje minut.

jaja, vi får se nu ...

TACK tack och TACK för att du tittade in. Blir alltid lika glad då jag ser ditt namn!!

Ha den bästa av helger!!

Erica said...

Åh! Vad roligt med lite mys mitt i allt elände!
Kul att få se lite grann hur julutbudet ser ut i amerikanska butiker.
Och jag håller med om teburkarna; jättefina :-D
Längtar sååå mycket till jul nu!

-------------
Och ja, den här segdragna rösträkningen är verkligen tortyr för nerverna!
Speciellt när det då är den där jättebebisen på ena sidan...
Jag skulle vilja säga att han beter sig som en 5-åring, men det känns förolämpande mot 5-åringar ;-P


Hoppas att du får en fin helg i alla fall, trots läget just nu!
Kramar /Erica

Annika said...

Erica.
TACK vännen!!!
Så roligt att du gillade att hänga med. DET kommer absolut mer!!
Teburkarna är LJUVLIGA!!!
Ångrar att jag inte plockade på mig en med QE.


HAHA, ja ... sant. Inte ens femåringar är som han. HELT ofattbart det man ser och läser nu.
HOPPAS, HOPPAS!!!

Du med, Erica, en fin helg önskar jag dig med stora kramar!!

BP said...

Ja, vad kan man säga här då? Jämfört med julpyntsavdelningarna på varuhusen här är ju din butik XXXXXL. Föga förvånande, då allt i USA är minst XXXL i jämförelse med vad som finns här.
Håller med dig om en sak - burkarna med the. De är verkligen läckra och har "karaktär". Dessutom kan man använda dom året om för olika saker.
Å vad gäller valet - OMG. Kommer aldrig glömma ställningen 253- 214 så länge jag lever;-)
Önskar dig och Peter en fin helg, så fint det nu går med tanke på "läget";-)

Annika said...

BP:
HAHA, ja kanske det kanske :-)
Älskar de där burkarna sååå mkt. Speciellt de med QE!!

NÄÄÄ!! FAN du har rätt, kommer aldrig att glömma den ställningen jag heller, 253-214- DET ändras inte heller.
Inte klokt vilken seghet.
USCH, jag får magsår innan detta är över.

TACK snälla BP!!! Jag önskar dig en finfin helg också!!

jennievivi said...

Han har vunnit!

Annika said...

Jenneievivi.
haha, han har ju det!
MER om det här på tisdag. Men det är helt underbart, givetvis!!

Anonymous said...

Älskar dina inlägg med detta tema. Tycker det är både roligt och intressant att se vad butikerna har att erbjuda hos dig. Och snart, snart får man börja julpynta. Har faktiskt börjat lite med gardiner också köpte jag en ny adventsljusstake i går som jag inte kunde låta bli att sätta upp 🙈. Ska fortsätta med fönsterputsning och gardinbyte de kommande två veckorna på lediga dagar, får ju dela upp det så att jag hinner få upp allt till första advent 😉. Kommer bli en annorlunda och konstig jul i år. Om viruset inte avtar här i Sverige de kommande veckorna vet jag inte om vi kommer våga fira jul med min pappa och min lillebror med familj. Men man får helt enkelt försöka göra det bästa av det. Hur tänker ni runt julen?

Ser fram i mot dina kommande inlägg om Thanks giving och jul, tycker det är sååå mysigt.
Kram Elaine

Annika said...

Elaine:
TACK!!
Jag ska försöka ge mig ut denna vecka också. En regnig dag ;-)
DU kan börja julpynta NU om du vill! HAHA!!
Lovar, jag håller på *visslar*
Julen blir annorlunda här också, men vi har Thanksgiving först och det blir radikalt annorlunda. Kommer bara fira med Peters pappa, inte mes systrar och deras college-barn. För stor risk.
Karolina kommer inte hem, har aldrig firat t.giving utan henne :-(
Viruset lär inte avta any time soon. Det svarta paraplyet ligger över oss.

Absolut, nu blir det många mysinlägg ett bra tag.

Kramar i massor till dig!!