Thursday, November 19, 2020

Pyntande, Julmusik, Men snälla NÅGON, SKRATT, The Crown och En vecka kvar.

Godmorgon torsdag!* Pyntandet pågår … 


… för fullt härhemma. Mitt lilla hus håller på att bli en julstuga. Precis som jag vill ha det. Trots att förmodligen ingen, förutom några ytterst få, kommer att träda över tröskeln i juletid vill jag ha det som jag alltid har haft det.
Kanske till och med ÄNNU mer, bara för att jag KAN! 

Nu är smalgranen helt klar och står så vacker i köket. Julgranen på decket är också färdig. I Karolinas rum står en en liten gran likaså. OCH källargranen ska jag nog klä innan denna vecka är över.


JAG har sett äkta granar till försäljning nu också. DET är tidigt. I vanliga fall börjar de säljas på Black Friday. Men redan nu kan man alltså få tag på en äkta gran. Vi väntar till lördagen efter Thanksgiving. MY GAWD, det är nästa lördag det!!!
Det kommer att bli ovanligt lätt för mig den lördagen i år. I vanliga fall gör jag nästan allt i julväg den dagen.
I år blir det bara att klä granen. Inte så dumt det heller, att bara kunna koncentrera sig på den uppgiften.


I helgen som kommer ska Peter och jag rigga julbelysningen i den lilla täppan och på däcket. 


Bilder kommer då ALLT är klart och då granen står så grön och grann i stugan.
* Julmusik!Sådär ja, nu har en av våra lokala radiostartioner börjat spela julmusik 24/7.
Den spelas non-stop fram till midnatt när annandagen nalkas. Så—ja— nu är det jul igen.
De började spela julmusik för en vecka sen! Tror det är rekordtidigt det också.

Har ni börjat lyssna på julmusik ännu?


Jag har småbörjat. KAN inte riktig gå in i det ännu, känner jag. MEN egentligen borde jag eftersom det verkligen ÄR ALL systems GO nu!!!
I år kommer Thanksgiving att drunkna i julen mer än någonsin förr. 
Det är som det är, och det är väl helt OK det också … 

* Nej, men snälla! Eller, KAN man verkligen tjäna pengar på allt???En granne till mig har satt upp en hel banderoll på sitt hus.
På den står det “OFFICIALLY IN QUARANTINE” över hela deras ena yttervägg.
När jag såg det satte jag nästan i halsen av förvåning. TOG ju för givet att de är SJUKA därinne. Om jag skulle få C-19 kan ni ge er FAN på att jag INTE skulle SKRIKA ut det inför hela grannskapet. 
Dessutom har grannen små skyltar i sin trädgård  där det står om karantän hit och dit … 


SÅ märkligt … OCH tydligen kan affärer--som Party City med flera-- även sko sig på en pandemi.
Och tjaa … de gör väl vad de kan för att tjäna ett par dollar, givetvis. Men ändå …


Pratade med med en annan granne om detta, och hon sa att banderollgrannen inte har C-19 i  huset. Det är bara galet rädda. OCH tydligen vill de hålla sina barns vänner borta från huset …

JAJA, whatever works … MEN om jag ser en sådan banderoll över en hel husvägg räknar jag kallt med att folket i huset är sjuka. Så fånig banderoll, ja det tycker jag verkligen. 

Partyprylar från Etsy.

* Skrattade verkligen rätt ut!


Jag lyssnar på podden Mannheimer och Skäringer varje vecka.
Det vet jag att många av er gör också. Tycker de är bra, för det allra mesta.
Men, det var nog ganska länge sen jag sist fick mig ett riktigt gott skratt via dem. Det var mer sånt förr i deras podd.
Dock, i tisdags fick de mig ÄNTLIGEN att garva rätt ut igen. Ni som vet, ni vet …
Producent-Cicci som hade fylle-messat Agnes Wold. CLASSIC!!
Alltså, det fick mig verkligen att brista ut i ett jätteskratt mitt under min promenad i tisdags. 


SÅÅÅÅÅÅ pinsamt och SÅÅÅÅ roligt inslag i programmet. OCH att Producent-Cicci dessutom gick med på att berätta om det!
GILLAR att hon verkligen bjöd på sig själv där. Ah, det gillade jag skarpt.
Förmodligen är detta endast kul för er som lyssnar på podden, och kan bakgrunden. Agnes Wold var gäst hos Anna och Mia en gång i våras. Det är enda gången de träffats. Men deras rekorderliga producent har lyckats messa AW flera gånger i fyllan, men denna gång tog alla pris.
Som sagt, bara kul för er som VET. Men jag gapskrattade verkligen!! Och det var härligt. * The CrownJust nu får alla julfilmer stå tillbaka ett tag.
För tillfället är Peter och jag fullt upptagna med att knarka!
Knarka senaste säsongen av The Crown, that is!!
Himmel och pannkaka vad jag älskar den serien! Ett stycke fantastisk nutidshistoria perfekt förpackat till högkvalitativ TV av allra bästa sort.


Nu har Lady Diana trätt in i bilden.
Så älskad av folket men så svalt behandlad av familjen.
Fast, gissa om jag tycker synd om Charles också. Mina sympatier för honom har ökat väldeliga på senare år. Heja Charles, helt enkelt.
Han och Diana skulle givetvis aldrig ha gift sig. Helt fel, och stor press på Charles då han så gott som tvingades att välja henne av sin familj.
Naturligtivs borde han ha fått gifta sig med sin älskade Camilla direkt. Jag är glad att de ÄR gifta idag. På riktigt, så glad för det. Nu låter jag som värsta rojalisten, och det är jag inte. 
Diana hade förtjänat ett mycket bättre öde än det hon fick.

Älskar skådisarna i serien. Vad bra de är. Kan tycka ibland att Lady Di spelar över lite. Men annars? En masterclass i skådespeleriets ädla konst. En fröjd för oss tittare att vi får ta del av detta. Perfektion helt igenom.
* En vecka kvar …


TILL Thanksgiving. En enda vecka.
Och jag brukar ÄLSKA Thanksgivingveckan. Helgdagskänsla galore. Vi får se hur det kommer att kännas i år? 

***


Ha nu en riktigt BRA torsdag!!!

14 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Pynta, ja det ska jag nog också börja med på fredag då städerskan varit här. Behövs verkligen ljus i fönstren och här ute för det är becksvart så tidigt, kanske beror på vädret också då det har varit rätt blött, fuktigt och tråkigt väder så vissa dagar känns det som det inte varit ljust alls. Ser att många, väldigt många redan har pyntat jättemycket och det lyser så fint när man går förbi.

Julmusik har jag inte hört på radion än, men den är ju bara på när vi åker bil och det är ju inte så ofta just nu.

Vilken metod att skrämma ev besökare med en sån banderoll. Lite så är det när man ser någon med munskydd här, en snabb tanke är "oj är hon/han smittbärare" eller sjuk i Covid, tills man kommer på att hm, vilken smart en som har på ett munskydd oavsett orsak.

Jag har aldrig lyssnat på en podd när jag går på promenad, gillar att det är tyst och ens tankar får flyga fritt, jag kan dessutom inte ha några små hörlurar i öronen och gå med stora blaffor på gör jag inte :-)

The crown har vi inte kommit till än, ser på Kärlek och Anarki och en isländsk läskig serie. Gillar att se bilder därifrån sedan vi var och hälsade på våra Isländska vänner som vi bott granne med i Spanien. De åkte runt med oss och visade så mycket fint som inte vanliga turister kanske kommer till, såklart också turistfällorna men så mycket mer.

Thanksgiving veckan här är väl bara i stort sett Black friday och hur den blir är ju en annan fråga. Har nog aldrig varit ute och shoppat den dagen vad jag minns. Oftast har jag varit klar med alla julklappar redan då och inte haft något behov av black friday. Kalkon, ja det äter vi alltid på juldagen, sååå gott med alla tillbehören till.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en kram från ett riktigt blåsigt Åkersberga

Annika said...

Yvonne:
Börja du!!
DET är absolut dags nu.
Vi kan lika gärna säga att det är jul nu, haha.
Åh vad skönt med städerska förresten.
Julmusik kommer säkert snart. Lyssnar också mest på radion i bilen.
HA, kul att munskydd har den effekten hemma. Min mamma har sagt likadant, att för hon har på munskydd märker hon att folk tittar lite snett på henne.
TROR att hon är sjuk. Ja här är det ju ingen som tittar snett. Tvärtom, de tittar snett om du inte har dem, haha.
Hur gillar du Kärlek och Anarki?
Knarkade den. Tyckte jättemkt om den!!!
Island, dit vill jag åka!!

Ja, ni fick Black Friday när det kom till Thanksgiving. HAHA. Lite komiskt det också- I år blir det nog mest onlineshopping den dagen.
Kalkon är sååå gott. Älskar det också.

Stora kramar fr ett frostigt men soligt Reston!!

Anonymous said...

Älskar The crown! Vi tittar oxå på den, men bara ett avsnitt varje kväll för att den inte ska ta slut för fort. Fy 17 vad man lider med Diana! 18 år ung och komma in i den familjen där ingen bryr sej om henne. Stackars flicka!
Min absoluta favorit denna säsong är Thatcher. Tycker hon är så rolig att se och lyssna på.
Jag har även avverkat några julfilmer. Insåg att det var samma skådisar i alla tre :-)
Härligt med ditt julpynt Annika. I år är det väl extra viktigt att göra det trivsamt och mysigt.
Tror att jag ska köpa en liten gran till framsidan. Brukar bara ha en slinga där men behöver nog lite mer i år. Det känner jag absolut. Det behövs mer av allt i år så på med julmusiken bara :-)
Kramar från Anette

Humlan said...

Just nu vet jag faktiskt inte om det blir någon jul här, har ingen lust alls att pynta, men vem vet, lusten kanske slår till helt plötsligt. Det kommer ändå inte vara någon annan än jag som ser det, så jag gör ju som jag vill.

En skylt på dörren för att slippa besök hjälper inte alltid, så man kanske blir desperat och tar till stora banderoller. En bekant till mig som tillhör riskgrupp hade satt en stor A4-lapp på kontorsdörren med STOP och förklaring att ingen fick komma in utan skulle ringa eller mejla, flera öppnade dörren och travade rakt in, fram till skrivbordet och en t.o.m. lutade sig fram med ett papper för att kunna peka på texten ... Nu har personalen påmints om sin arbetskamrats sjukdom (som de vetat om i flera år) på veckomötet, dörren har fått större skylt med bild och allt, och är dessutom låst, all fika och mat intas i det låsta rummet (och tillagas där). Detta bara för att folk har så svårt att läsa skyltar, ta hänsyn och inse att de ska hålla sig hemma vid symptom och hålla avstånd oavsett.

Min faster berättade om en läkare som har munskydd i affärerna bara för att folk håller avståndet bättre då, jag har funderat på att testa det. Om två veckor får jag prova ut nya glasögon, jag måste beställa tid hos optikern, men just nu känns det inte så lockande att åka in till stan även om jag förhoppningsvis kan åka i lågtrafik.

Härligt att hitta något som man faktiskt skrattar rakt ut av! Det är nog precis det vi behöver just nu.

Hoppas du har en fin dag, här har temperaturen plötsligt sjunkit på några timmar och det far små ispiggar i luften, jag tog mig äntligen i kragen och tog in vissa saker som har blivit kvar ute sedan i somras. Typiskt mig att jag ska vänta tills det är iskallt att tvätta av och stuva undan. Men nu är jag inne i värmen, dricker te och har det bra.

Kramar!

Annika said...

Anette:
Vilken karaktär ni HAR!!
Vi bara knarkar och kan inte sluta. Nu ikväll är det sista avsnittet för oss. SORGLIGT!!
Ja, det är galet BRA!!
Thatcher, spelad av en amerikanska Gillian Anderson. Hon är grym!!!! Hårfint skådespeleri där. Har lite svårt för Diana, eller skådisen. Tycker nog hon tar i för mkt. Men annars? Kan inte klaga på en enda en.
Och Colman är ju bara magnifik och perfekt o perfekt i sin roll.
Anette, kör på du med pyntet. GÅ nuts!!
Om det är ngt år man kan göra det är det NU!!
Kramar!!!!

Annika said...

Humlan;
Du får avvakta ett tag och se. Lusten kan ju mkt väl komma senare.
OCH gör den inte det? JA, då struntar du.
ALL bets are off denna konstiga jul. Man gör precis som man själv vill.

Ja, jag får väl anta att den här banderollen hjälper dem.
Men jag tycker det ser så märkligt ut.
OCH visst borde folk verkligen ta hänsyn mer, som i din kompis fall. Ofattbart.
Har också en kompis som vittnat om sådant här på sitt jobb. Inte OK.

PÅ med munskyddet, om folk tar avstånd är det ju ännu bättre.
Kör på du Humlan.
Det är klokt att använda dem.

DET är så lätt att vänta in i det sista med det som ska in.
Jag klippte ner blommor etc häromdagen. VRÅLSENT.
Idag började dagen med -4 och frost. MEN nu är det tio grader.

Stora kramar!!

Elisabeth said...

*Det ska bli roligt att se foton på ditt pynt sedan! Måste vara skönt att ha det lite lugnare med julpyntandet i år, även om jag förstår att du såklart helst hade velat ha alla traditioner som de brukar vara.

*Jag lyssnade faktiskt på lite julmusik på Youtube i söndags. Det var mysigt, fast förstås lite tidigt egentligen.

*Även i mina ögon är det verkligen märkligt att göra som din granne! Ibland begriper jag mig inte på mänskligheten. ;-) Tycker att de andra skyltarna är fåniga de också, och visst ÄR det konstigt med allt som går att sälja. På tal om coronaskyltar/coronalappar: I "min" sal (den jag är i mest) har jag satt upp en lapp med texten "Har du/dina elever möblerat om i salen? Återställ då Corona-möbleringen, tack!". (Corona-möblering betyder att bänkarna står en och en istället för flera tillsammans. Eftersom bänkarna är lättflyttade och eleverna trots allt måste arbeta tillsammans blir denna möblering ofta så att säga förstörd.) Tyvärr verkar vissa inte alls bry sig om den.

*Jag är som Yvonne när det kommer till promenader, vill ha det tyst och bara låta tankarna flyga. Lyssnar dock en del på poddar annars, men Mannheimer och Skäringer har jag inte lyssnat på.

*The Crown har jag sett två säsonger av, och det är verkligen en bra serie! Och nej, visst borde Charles och Diana aldrig ha gift sig, det var bara dåligt för båda två. Det handlade ju BARA om att Diana var ett bra parti för Charles och Charles detsamma för Diana, för detta med att hon var en "flicka av folket" är sannerligen bara nys - hennes pappa var earl i fin adlig familj, alltså inte så enkel som det framställdes förr i tiden.

*Ja, nog blir det en annorlunda Thanksgiving för er (och de flesta andra) i år. Förhoppningsvis blir det ändå bra!

Anne said...

Jag fnissade högt när jag läste om grannarna och banderollen, alltså vem gör så om man inte är sjuk. Ja, är man sjuk så gör man ju definitivt INTE så heller, för det behöver ju inte annonseras ut. Men jösses, det känns helt tokigt att sätta upp en sån banderoll. Att de ens finns att köpa får mig att skaka på huvudet. Samtidigt, ingenting förvånar mig längre.
Såg tidigare en ensam människa sitta i sin bil på parkeringen utanför Safeway, jag var parkerad bredvid, skulle stiga ur för att gå in i affären och handla men fipplade lite med telefonen först och satt kvar, då jag noterr att bilen parkerad bredvid, hur en man satt därinne och åt mat med masken på. Han var ensam i bilen, hade en mask på som han drog ner och upp, upp och ner för varje tugga han tog. Men kom igen....det här är ju sorgligt, om man är fast i en sån rädsla/paranoja att man ensma i sin bil äter med masken på mellan tuggorna.
Det var en parents men apropå crazy saker vi ser i dessa covidtider...

The Crown storgillar jag också! En favorit sedan säsong 1. Jag håller med dig om det du säger om Charles, jag har också fått sympatier och förståelse för honom under senare år. Han är ju en produkt av sin uppväxt och liv också. Jag är ingen rojalist alls men det engelska kungahuset har liksom alltid varit intressant ändå.

Jag hör att du kommit långt i julgrejandet, jag applåderar och nickar gillande. Julmusiken känner jag konstigt nog mig också avaktande inför håller tillbaka just där känner jag. Vet inte varför, för det är all in som gäller. Men samtidigt, märker jag håller igen där och inte börjat spela än. Men precis som din radiostation gör, så har "min" börjat med julmusik redan och det är nog minst en vecka sen, kanske mer faktiskt.

Kramar!

BP said...

Tror att många, speciellt i USA börjar fira "långledigheten" lite extra tidigt i år. Det behövs verkar det som. Även här har juldekorationerna kommit upp tidigare än vanligt. men julmusik slipper vi som tur är. Gissar att den sätter igång den 1 advent.
Har sett många roliga C-19 relaterade jultomtar bland annat. Tycker att man kan skämta lite med galghumor om eländet, men att hänga upp en banderoll på sitt hus tycker jag är totalt smaklöst. Det är inte roligt.

Bloggblad said...

I två av tre ämnen har vi exakt samma smak. Jag lyssnar också på Skäringer & Mannheimer när jag är ute på PW, skrattar ibland så att jag håller på att falla ihop. För mig har ”stabsläge” fått en ny innebörd, och skulle kunna tänka mig att ta emot en Gunnar... eller titta på Den stora nattvandringen. Men idag blåste det så djävulskt och isande vasst hagel slog mot ansiktet, så jag hörde bara en kvart. Vet inte vilken dag den släpps, men det finns alltid nån att lyssna på. Både trams och klokskaper.

Jag knarkar också The Crown. Mer intressant sen Lady Di kom med, minns ju så väl bröllopet i tv och alla rykten ... Minns också en del från 60-talet, Anne är ju i min ålder, så jag tyckte att hon var spännande och verkade konstigt tjurig. Och prinsessan Margaret som var sååå vacker!
Men - jag tror det var del II som jag tyckte var trist och pratig, då snabbspolade jag.

Julpynt däremot ... där ligger jag lågt. Adventsljus, gran (gransly från stugan) två dagar före jul, kanske blir det en adventsgran utanför dörren redan nästa vecka? Hyacinter, några dukar och några bordstomtar. Inget mer. Får ta högst en halvtimme att ställa fram. En fin julkonsert i tv till det, så är jag nöjd.

Vi håller på att skriva en julsång nu, Linda och jag. Bara lite finputsning kvar. Men en kompis till henne fick höra musiken och gjorde en engelsk text till, ligger redan på Spotify och youtube. Vi har gjort upp med förlaget som förhoppningsvis ger ut vår sång, att det är ok. I long for Christmas, heter den. Jag la en länk på min fb-sida idag. Killen ville inte ha religiös anknytning till sången, och Linda och jag skriver för kyrkokörer mest.

Annika said...

Elisabeth:
DET är det. Det är riktigt skönt att ta det lugnt med det. Att göra det pö om pö.
Nu har jag precis riggat utebelysning på mitt deck. KÄNNS så bra, det är inte klart där ännu, men en bra bit på väg. Inne är jag nästan klar, förutom granen som kommer nästa lördag. Nästan klar, inte riktigt. Det är alltid lite grejs med än det ena eller andra.

Bara kör på med julmusiken. Idag laddade jag ner en massa låtar till min jullista från i fjol på Spotify.
Jag kör nu, gör det du med!
Det är ett så konstigt år så ...

VISST är det märkligt att skrika ut om karantän i banderoller. Alltså när jag såg det skakade jag bara på huvudet. Helt galet i min värld. ALDRIG att jag skulle skrika ut ngt sånt för hela grannskapet.
Ja, så konstigt i skolan också hos dig. VARFÖR kan inte de som har ditt klassrum när inte du är där ställa tillbaka???
SÅ konstigt. Himla nonchigt också.

Lyssna på dem, Elisabeth, De är bra, stor patos på jämlikhet. Men de är ju så roliga också, bägge två.
Jag kan knappt gå ut och gå ensam om jag inte har poddar eller radio. Avundas er som gillar att gå i tystnad och lyssna på naturen. Konstigt nog för mig som är en sådan naturälskare.

Diana var ingen flicka av folket, verkligen inte. Hon var SÅ blåblodig och adlig det nästan går att vara. Överklass galore, uppvuxen på ett stort gods. Så nej, ingen flicka av folket. Hon var ett bra parti, helt enkelt. Ung och söt. OCH passande.
Numera har jag världens sympati för Charles. Verkligen. Önskar honom allt gott, för han hade det inte lätt.
Så dumt att hon en gång framställdes så.
Född med Lady titeln också.

Ja, om en vecka är det Thanksgiving. Hoppas det blir trevligt.

Annika said...

Anne:
Jag faktiskt bara fnös när jag såg det, skakade på huvudet.
I min bok är det helknäppt. Men please liksom ...
Varför skrika ut det över hela grannskapet. Klart som f-n att man tror de är sjuka därinne.
Det där med ensamma människor med mask i bilar har jag också sett. Varje gång undrar jag, varför????
Men jag har kommit på mig själv att glömma att ta av min mask själv också i bilen. Dock brukar jag komma på mig själv snabbt och ta av den.
Det som du såg, han som åt i sin bil, ensam, med mask på ... Ja vad säger man? STOLLIGT!!!

Charles ja, mitt hjärta klappar för honom. han hade det INTE lätt. Helt stöpt in i sin roll, från bebistiden. Mjuk och vek. Pappa Philip så MACHO.
Mamma drottningen ingen större förståelse.
OCH då bli ihoptvingad med Diana ... så olyckligt.
Jag är sååå glad att han har Camilla nu. Och jag hoppas att de ska få många år tillsammans. De hade ju så roligt ihop under hela ungdomstiden och de borde ha fått varandra. Diana förtjänade inte det där alls heller, även om hon blev älskad till max. Sönderälskad.

YASS! Nu är jag på g! har satt upp ännu mer idag.
Varit på Target och köpt slingor och annat.
Så jag har riggat baksidan nu, inte klar men.
Ja visst är det konstigt ändå med julmusik innan Tgiving. Jag tycker det.
Men i bilen känns det gött att höra den :-)

Kramar!!!

Annika said...

BP:
DET är extremt tidigt i år. EXTREMT!!!
Thanksgiving brukar vara en bra bromskloss. Men i år kommer helgerna att flytta ihop. Jag har aldrig någonsin pyntat så här tidigt förr. Jag skulle ha svimmat om jag hade sett mig själv göra detta för 10 år sen ..
men se nu ...
HAHA.
Ja, tidigt hemma också har jag förstått. Det blir väl en universal sak detta år, att börja väldigt tidigt.
HÅLLER med dig, att köpa julpynt med c-19 tema är lite kul. Som minne över ett galet år.
MEN banderollen, jg orkar inte ... det är BEYOND!!!!! Verkligen, det ÄR inte roligt!!

Annika said...

Bloggblad:
DE är så BRA!!
Alltså Ciccis fyllemessande till Agnes W. Jag garvade RÄTT ut och jag undrar vad folket jag mötte tänkte egentligen :-D
Men det var bara så kul berättat.
De är verkligen bra, Anna och Mia.
Stabsläge ja, haha! SÅ klockrent det med.
DU måste höra veckans avsnitt!! Du måste!
De släpper sin podd på måndagar. Jag lyssnar alltid på tisdagen då jag är ute och går.The Crown!!
helt underbar.
Minns inte vad del två handlade om?? Falklandskonflikten? Det var en del som ja också var lite uttråkad av, det kanske var just den???
Diana och Charles bröllop minns jag så väl. jag var helt fascinerad av Dianas klänning, var 15 år och tyckte den var som en dröm.Margaret ja, vad bra HBC spelar henne. Helt otroligt.
Alla är bra, den jag har svårast för är nog ändå Lady Di. Tycker hon tenderar att spela över.


Att jag gör allt så tidigt i år beror ju på att det är ett så galet år. Känner att jag vill göra det tidigt. Men det känns mörklo också, det gör det.
Att lyssna på julmusik nu är tidigt.

KUL ska lyssna på er sång!!!
Jättekul!!!