Thursday, November 12, 2020

Novemberdagar, Andra vågen, Veckans Chorizo, Två veckor kvar, Instagram och TRE nya julfilmer.

 

Godmorgon torsdag!!


Vad fort tiden går ändå …
NU biter vi tag i torsdagspunkterna för denna vecka.
* Novemberdagar som “är som novemberdagar.”


Igår hade vi en tvättäkta novemberdag här. Det betydde att jag inledde min morgonpromenad i lätt regn. Ett regn som väldigt snabbt förbyttes mot ösregn.
Dock, jag tog hela rundan ändå. Regnjackan var det bra att ha, men jag blev dyblöt iallafall. Dessutom var det 19 grader varmt och det var ganska fuktigt. Inte jättekul väder alltså. MEN, jag slapp frysa iallafall. Tvärtom faktiskt, phew …

Men, en sak är säker, det är iallafall väldigt väldigt lugnade och fint att promenera i regnet. DET är det. Jag gillar gråa och dävna dagar. De är fina för själen. Ibland nästan finare än solsken och blå himmel.


 


Men annars denna november har det sett ut så här!
! DET går inte att klaga på detta.
… Igår skrev jag lite om den såkallade andra vågen av c-19 som nu sköljer över oss alla. Så hemskt det är. Så hopplöst det känns i mångt och mycket. 
NU mer än någonsin måste vi alla vara gruvligt försiktiga.
Mitt på dagen igår kom det bud om nya restriktioner i Sverige. Klokt.
Jag skulle önska att man i Sverige införde obligatoriska munskydd i alla allmänna rum. Så som vi har det. NEJ, man pillar sig inte i ansiktet oftare då man bär munskydd.
Tvärtom är det, tro det eller ej. Man rör vid ansiktet mindre då munskyddet sitter över mun och näsa.


Igår kom CDC ut med nya rön också, CDC är motsvarigheten till FHM i USA.
De menar nu att munskydd inte BARA skyddar andra, utan även DIG själv. SÅ jag skulle vilja säga till er alla att införskaffa sådana! Även om varken regering eller FHM propsar på det.
Skaffa sådana ändå, gott folk. De skadar inte, de gör oändligt mer nytta än de gör skada.
Sverige är ju unika i världen med att inte ha munskyddstvång, underligt nog. 
Använd dem på allmänna platser och i allmänna rum.


Mina egna är gjorda av tyg, i flera lager.
Jag har även sådana som har en ståltråd som man kan nypa till över näsan. Så fort jag varit ute tvättar jag dem i hett vatten, sen lufttorkar de.

Ja, USA leder den sorgliga ligan vad gäller flest c-19 fall i världen.  Hur kan det vara så då trots munskyddsregeln? Jo, för att somliga skiter i det. OCH faktiskt för att vissa stater INTE har tvång. ÄNNU.
Många här i US verkar tro att viruset är ett “påhitt” eller att det är starkt överdrivet.
Somliga vill inte lyda staten alls, de vägrar.
Det märks nu i de stater som har slappare regler att fallen där ökar lavinartat. Sen vet vi alla att det är så ledsamt att det även är en klassfråga, c-19 slår till med kraft där folk bor väldigt trångt, somliga grupper är mer drabbade än andra.


Kruxet med sjukdomen är ju att den är som ett lotteri. Ingen vet hur svårt sjuk man blir då den drabbar en. Så för guds skull, följ restriktioner och regler. TRÄFFAS inte inomhus. ALLS. Ha inga stora samlingar utomhus, inget sånt.
En dag är det över, det är ju det. Men fram tills dess … ja då får alla ha is i magen och hoppas på det bästa.

Lockdowns tror jag inte på dock. Vi hade lockdown i våras här. Länder och stater borde vara försiktiga vad gäller sådana. Lockdowns är inte svaret på gåtan.
Skolan, jaaa … jag blir alltmer kluven i den frågan, faktiskt . Jag har tyckt att de ska vara öppna, men inte till vilket pris som helst.

Keep on being careful, people!!* Veckans Chorizo!


Hur står det till med allas vår Chorizo i dessa dagar?
Jodå, nu är hen Prinsessan Leia från Stjärnornas Krig. DET förstås eftersom serien Mandalorian sänds på betaltjänsten Disney +. 
Många är galna i allt som har med Stjärnoas Krig att göra. Min egen make inkluderad. Så han betar av serien nu.
Jag?
PFFT, jag har aldrig brytt mig ett enda SKVATT om de där filmerna. De intresserar mig NOLL.
Vi har egentligen inte Disney + men vi har Peters systers inloggningsuppgifter, så vi kan se kanalen likaså.
Bra det där då man kan dela med sig. En kompis till oss har våra Netflixuppgifter, funkar topp.
Share it, haha!!
Men Chorizo är iallafall Prinsessan Leia nu.* Två veckor kvar till … 


… Thanksgiving … Japp, det är nästan overkligt att tänka på. Fastän det här året varit bara skit så har tiden gått väldigt fort ändå.

Alla planer inför storhelgen ser helt annorlunda ut det här året. MEN, det är bara att digga läget och —som vanligt—göra det bästa av rubbet. Tror det blir bra ändå.* Oktober på instagramOktober var en underbart vacker höstmånad, som alltid.
Det här är mitt collage från förra månaden.
 
OCH nu blir det ... Julfilm!

* Holidate.


NU börjar julfilmerna poppa upp hos alla strömningsjättarna. Jag tittar mest på Netflix och där finns en och annan.
Holidate till exempel. Ja, den var riktigt BRA, det tyckte både Peter och jag. Jaja, såklart följer den alla konstens regler vad gäller rom-com och feelgood. Men det håller det med. Riktigt bra film med Emma Roberts i huvudrollen.


Filmen handlar om Sloane vars mamma ständigt ligger på henne om att hon borde träffa en kille och “settle down”. Sloane är övertrött på att höra detta tjat vid varje storhelg under året. Hon träffar golfaren Jackson, från Australien som alltid dejtar fel sorters tjejer. Tillsammans bestämmer de att vara varandras date i ett år under samtliga årets helger. DET bara för att slippa tjat.
JA, ni kan ju gissa vad som klassiskt sker …


ETT plus i kanten för att rullen är filmad ON LOCATION, i ett vintrigt Chicago.
Fin julstämning och BRA skådisar. KAN bli en ny julklassiker för mig!


   
* Midnight at the Magnolia.


Chicago at Christmas, again!! ON location. PLUS i kanten!!


Inte lika bra som Holidate. Förutsägbar till max, men julmysig. Bra stämning i den också. Den handlar om barndomsvännerna som firat jul ihop under hela sin uppväxt med respektive familjer. Barndomsvännerna jobbar dessutom ihop som programledare på en radiostation i Chicago. Här kommer det rom-com klassiska, ska det gamla strävsamma barndomsvännerna med den perfekta kemin även finna varandra som romantiskt par?
Take a wild guess, people. Jaja, you get it, classic feelgood.
Sevärd? Sure … * Operation Christmas Drop


OH boy, ännu en i mängden … Nyproducerad film likaså, precis som de bägge ovan.
Filmen utspelar sig delvis i ett snöigt och juligt Washington DC (det är nästan aldrig snö här i juletid), men fina scener från stan i snö.
MEST handlar den dock om en amerikansk flygbas på ön Guam i Stilla Havet.
Filmen är delvis baserad på sanna historier, vilket är kul.


Militärerna på Guam har under många år ägnat sig åt den så kallade Christmas drop.
Det betyder att de flyger Herkulesplan över öar och atoller i Söderhavet där de släpper ner stora lådor med allt möjligt som öbefolkningen behöver i juletid.

 Men, i Washington finns det en kongresskvinna som vill börja skära in på flygbaser runt världen, och hon skickar en av sina kvinnliga assistenter till Guam precis i juletid så att hon ska ta reda på hur det egentligen står till på den basen.

Japp, lägg därtill en flygkapten på basen, som givetvis ser vansinnigt bra ut och är lika givmild och god som tomten själv, ja där har ni historien.
Ganska bra film, men av dessa tre jag listat är det den sämsta.


 ***Nu ska jag avsluta dagens inlägg.


Jag önskar alla och envar en riktigt bra torsdag!!

24 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Så vacker höst på dina vackra bilder, en undran bara, är det inte halt om alla de där löven är fuktiga så tidigt på morgonen? Här tycker jag det känns halt när man går igenom lövhögar. Men vackert är det och man får lust att bara sparka runt i löven ha, ha, ha.

Ja, det ska gudarna veta att vi är i andra vågen nu, skrämmande siffror varje dag, törs knappt lyssna. Tänker också mycket på att jag är glad jag inte fortfarande jobbar i skolan (fritids), här får inte vuxna vare sig hämta eller lämna genom att gå in, men hjälper det? Nja, tveksamt. Hörde här på min skola att 18 av personalen var sjuka, kanske inte alla med covid vad de vet än, men läskigt är det.

Sverige ligger steget efter på det mesta känns det som, behövs nog hårdhandskarna nu och varför få 9 dagar på sig att gå på krogen? Och varför först från kl 22? I södra Spanien klipper de igen kl 18 för alla barer, ingen AW där inte. Munskydd, ja där har det nog gått prestige i det så det lär vi nog inte få ett tvång med.

Att många i USA skiter i det kan ju bero på er president som hävdade att hans son fick det, men bara skakade av sig och så var det viruset borta, så korkat så man smäller av. Många verkar ju tro på honom, så kanske även i detta fallet. Han svamlade ju från början redan med att till påsk skulle det vara borta osv. Knäppgök är vad han är.

Tack för tipsen på julfilmerna, Netflix går varm här om kvällarna.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram från Åkersberga

Annika said...

Yvonne:
Ja, nu är hösten verkligen TOTAL!!!
Jo, nu har det regnat sååååå mkt det senaste dygnet så jag måste vara försiktig imorgon då jag ger mig ut igen.
För visst är de hala ...
Inte kul.

Andra vägen är otäck. verkar bli värre än den första dessutom, hualigen. Trösten är väl den att man vet mer nu, och de behandlar annorlunda. Läste en bra artikel om detta i Dagens Nyheter imorse.
Mne annars? Bara elände.
SUPERLÄSKIGT med skolorna och spridningen där. Ja, var glad över att du inte jobbar längre ... otäckt.

Sverige är inte tuffa nog. De borde peka med hela handen. Punkt. Slut.
Nu gör vi så här. BOOM.
Int hålla på med "eget ansvar" etc. MJÄK!!
AT tål jag inte överhuvudtaget. Fattar inte att han får hållas, faktiskt.
Så visst, absolut efter ...

45 har skött den här krisen så dåligt att guds änglar gråter. Fauci är klok däremot.
Ja herregud. Du skulle se en karta WP hade igår på hur fallen ligger just nu. Det är faktiskt precis som kartan över hur folk röstade i riket.
Otroligt.

Klokt i Spanien. DET måste jag säga.
OCH ja, varför 9 hela dagar??? Me not get IT!!!

SÅ mysko med munskydd och prestige. Lite som Trumpisterna här som vägrar att ha det ... Hence den stora spridningen i mitten av riket ... I rest my case ...
Men jag läser ju hur illa somliga i Sverige tycker om det, och då drar jag genast paralleller till hur det är här med de som vägrar ...

Netflix- Lovely!!!


Kramar från ett grått, mörkt och regnigt Reston.

bettan said...

Ja den "andra covid-vågen" slår till med kraft. Så förödande för så många. Jag är själv mera orolig att bli smittad och sjuk denna omgång. I Skåne eskalerar smittspridningen med rekordfart.

För ett par veckor sedan började jag med munskydd när jag vistas i mataffären och på apotek. Det är de enda ställen jag besöker nuförtiden. Var på vårdcentralen för provtagning och även då iklädd munskydd. De hade även sköterskan som utförde provtagningen.
Handskar har jag burit hela tiden. De innebär/påminner om en "jobb-situation" för mig och klassas därav per automatik som smutsiga. Detta gör att jag inte rör mitt ansikte så länge jag bär handskarna. Använder dessutom handsprit flitigt. En gör vad en kan.

Jag tillhör en riskgrupp med anledning av min splenektomi. Just det oförutsägbara, hur man som individ drabbas av covid-19 skrämmer mig. Jag är inte alls säker på att min kropp skulle klara av t ex respiratorbehandling om det skulle bli aktuellt.

(ibland upplever jag att mitt liv är som en enda lång journalanteckning)

Nej så farligt är det ändå inte. Jag njuter av den vackra hösten. Har både Botaniska trädgården och Alnarps-parken som ger kraft och fröjd för ögat. Läser och kollar TV.

Dina inlägg både här och på Ig är en betydelsefull källa till att ha tillgång till både det vackra och intressanta. En sån glädje.
Tack Annika för att du oförtrutet håller igång din blogg.

Många KRAMAR!!


Annika said...

Bettan;
DET är verkligen såååå otäckt med denna andra våg.
NU gäller det verkligen att vara sååå otroligt försiktig.
Ja, jag har läst att smittan verkligen eskalerar i Skåne, och på andra ställen runt om Sverige. OCH världen.
Jösses alltså ...

BRA Bettan!!
BRA.
Jag är verkligen en förespråkare av munskydd. FATTAR inte att det blivit ett sådant stigma om dem hemma? EN gåta.
Men ja, du vet ju också att man rör vid ansiktet mkt mindre då man har skydden.
Det blir så rent automatiskt.
Handsprit ja, hela tiden då det inte finns tvål och vatten.

Jag vet, det är rena rama lotteriet vad gäller c-19. DET är det som gör det så otroligt otäckt.
Förstår SÅ väl att du är rädd.
MEN, det ska gå bra, Bettan. DET ska det. Läste igår att det vanliga flunsavaccinet lär ge ett visst skydd också mot c-19.
OCH snart tror jag nog vi har ett vaccin mot c-19.

Precis, Bettan, njut av det som njutas kan.
MER än nånsin nu.

OCH tack för dina fina ord om min blogg. DET är verkligen värmande och sporrande att höra det. Jag skriver den med nöje, men inte utan feedback.
SÅ tack, tack, tack och tack för den och dina vackra ord.


STORA bamsiga kramar från mig till dig!!!

Elisabeth said...

*Visst kan gråa dagar vara fina, och i november tycker jag inte att det spelar så stor roll om det inte är sol. Det passar liksom med gråväder i november! Hos mig råder också grått väder, och nu har de flesta löven ramlat av träden, så det blir det extra grått av. Det positiva med kala träd är att det faktiskt blir lite ljusare.

*Andra vågen ja, den är sannerligen här. Som du såg på Instagram har även jag köpt munskydd. Får väl se när jag använder dem, men det är bra att ha några i alla fall. Först hade jag tänkt köpa medicinska - de var tyvärr slut. Å andra sidan är dessa finare, haha! En kollega har köpt ett svart, hon ser nästan lite farlig ut i det. ;-) Jag kommer garanterat INTE se farlig ut i mitt (eller mina för att vara exakt, jag köpte fem, ett per vardag, tänkte jag, sedan tvättar jag dem på lördagar) med katter på, haha! Kanske borde det gå att koka dem också förresten? Hur gör du?

Som svar på din fråga från igår; skyddsombuden gör nog sitt bästa för att få huvudmannen (kommunen, d.v.s. politikerna) att agera och göra något åt situationen i skolan. Dessvärre får de säkert inte mycket gehör. Det är lätt för politikerna att prata om att smittspridningen inte sker i skolan, när de själva sitter hemma/på enskilda kontor, långt från Corona-smitta. MEN nu ska skolan i alla fall börja betala för handsprit och liknande. Alltid något! Shoppade därför 750 ml ytdesinfektion idag, för min börjar ta slut, och det går ju inte. Munskydden tänker jag också låta skolan betala, hehe.

Ja, det är verkligen sorgligt att det är en klassfråga. Det gäller för övrigt även munskydden, för alla har inte råd med det. Dessutom räcker det ju inte med ett, utan man måste ha flera.

Jag gör mitt bästa för att följa alla restriktioner, men om det inte införs totalförbud för resor tänker jag inte vara kvar här över jul. Är medveten om att det är helt fel, att jag inte borde träffa mina föräldrar (man uppmanas ju att bara träffa personer man bor med), men tyvärr, jag är egoistisk (tycker säkert vissa) och prioriterar min psykiska hälsa. Både mamma och pappa tycker för övrigt att det är självklart att jag ska komma hem. Detta naturligtvis förutsatt att jag inte har några symtom.

*Haha, jag är som du med Stjärnornas krig. NOLL intresse för det. Chorizo är dock söt som alltid!

*Så fina bilder från oktober, det är verkligen en vacker månad hos dig.

Elisabeth said...

Alltså, å, nästan HELA min kommentar handlade om Corona, så trist! Tror att jag skulle tänka mindre på det om vi hade distansundervisning, för då skulle trots allt risken att bli smittad minska betydligt för min del. Distansundervisning lär dock aldrig ske, för eleverna smittar ju minsann bara på fritiden.*mycket ironisk emoji*

Annika said...

Otroligt vackra höstbilder! Lustigt - jag svarade på din kommentar i min blogg och använde orden "fint för själen" - sen gick jag in här och såg att du uttryckt dig exakt likadant när du pratade om att vara ute i regn!

Ja, andra vågen är jobbig. Det känns fortfarande som ett pågående projekt att räkna ut vilka åtgärder som är berättigade och vilka som inte är det! Men du har rätt i att munskydd är en enkel åtgärd som det finns vetenskapliga belägg för att det funkar och om folk är bra på den biten så är det ju även större chanser att vi inte får lavinartad spridning så att allt måste stängas ner. Däremot är jag väl tveksam till skolstängningarna - jag förstår de som känner att det är säkrare (inklusive lärare som är högrisk eller har familj som är högrisk) men jag förstår även föräldrar som blir förtvivlade för de ser sina barn bli deprimerade eller inte klara av distansskolarbetet. Och andra som sitter i kläm för att de inte fixar "vardagspusslet" om de både måste hemskola samt sköta sitt eget arbete. Jag tror att nedstängningarna kommer få stora efterverkningar både för barnen, förvärvsarbetande föräldrar och folks ekonomiska situation och karriärmöjligheter.

Jag hoppas att vaccinet kommer i början av nästa år!

Är inte heller något fan av Starwars.

Kram!

Brysselkakan said...

Läste nyss en artikel i DN om att stänga skolorna. De flesta länder i Europa som nu stänger ner mer och mer har skolorna öppna så verkar som Sverige i alla fall gjort något rätt från början.
Här har du länk till artikeln: https://www.dn.se/vetenskap/amina-manzoor-darfor-ar-skolorna-oppna-trots-en-andra-vag/
Läste också att i Frankrike läggs en person in var 30:e sekund på sjukhus...
Kan knappt ens med ord utrycka hur mycket jag hatar detta virus.
Och jo, en sämre dag med tanke på hur jag hanterar detta.

Channal said...

Snart thanksgiving och sen julgran hos er. Mysigt! Själv väntar jag på advent och Lucia. November har varit mild och gått så fort... redan hälften har gått!

Galet vackert hos dig. Love it🍁🍁 Varmt väder och regn kan vara skönt om man är rätt klädd.

Gahhhh!! Så trött på denna Covid! Astrid Lindgren började sina samtal med väninnan: döden, döden, döden... jag byter ut till covid, covid, covid!! Punkt!!

KRAMAR Anna

Annika said...

Elisabeth:
Så är det verkligen. DET passar liksom i november, det där gråa. Lite vemodiga.
Jag tycker om kala träd, har alltid gjort.

YES, mkt bra!!
Det där med munskydden. Perfekt.
Sä sött med katter.
Jag tor jag ska köpa lite munskydd till P och K som "stocking stuffers".
Jag tvättar mina i maskin då jag har ett gäng som ska tvättas + annat förstås. Tvättar dem på 60 grader.
Ibland åker de i torktumlaren, ibland inte. För det mesta bara lufttorkar jag dem.

ja, jössse, politiker alltså.
De sitter i sin bubbla. kan bestämma än här och än där om skolorna.
De tycker det ser bra ut på pappret, och sen får det vara så ...
SUCK.
OCH äntligen ska de iaf betala er handsprit. DET är så verkligen på tiden. Tycker det ska betala munskydd också, helt rätt där!!!

C-19 är en klassfråga i mångt och mkt, och det gör det hela ännu sorgligare. Som du säger, man måste ha en uppsjö av munskydd. Massor så att man kan byta om hela tiden.
Jag vet inte hur många jag har, men otaliga.

Åk du, om du inte har symptom så ÅK!
Ni ska bara vara ni tre. Åk du!!
DET skulle jag ha gjort. Vi har samma rekommendation här som ni, att bara fira med dem man bor med under Tgiving och jul.
Men som du vet kommer vi att inkludera Peters pappa. Om inte blir han helt ensam. Det är ändå säkrare att fira med oss två medelålders än att åka till döttrarna som vardera har tre barn i resp college och HS.
Men en gammal man kan man inte lämna ensam, så är det bara ...

NOLL intresse för Star Wars...TYP GÄÄÄÄÄSP!!!
HAHA.

Jomen det är klart att c-29 upptar dina tankar. Önskar att ni hade det som här nu, distans på gymnasiet.
SUCK, detta år ...

Anonymous said...

Har du kollat Love and Anarchy på Netflix än? Svensk serie. Rolig och pinsam. Kolla och se vad du tycker.

SB

Annika said...

Annika:
DET är så fint att vi använder samma ord om detta.
För det är ju så!!
Onekligen.
Älskar regn. Idag är det genomgått här, mörkt. Som det kan vara hemma i november. Jag njuter av det.
HEHE.

Andra vågen it IS!!
VISST, därför är det en sådan enorm gåta att Sverige inte börjar kräva masker. FATTAR det inte.
FATTAR det inte. Tegnell, kan han inte "backtracka" eller vad? SÅ less på den mannen, ska jag säga. SÅ less.
Tror inte alls på honom heller.
De ska bestämma rakt av vad som gäller. Punt SLUT. Peka med hela handen och inte hålla på och tönta sig om eget ansvar och skit.Det funkar inte.
Bara bestäm. Löfven borde gå in och ryta till också.
De ser väl WHOs siffror och vad de kan bevisa, och inte bevisa?
Nä, det här gör mig rirkigt förbannad faktiskt.

Annika, jag vet---- åååå det där med att stänga skolorna alltså. DET är verkligen inte svart eller vitt. Läser dagligen , känns det som, om barn som far illa här där skolorna är stängda. OCH hur efter de ligger. DET är så sorgligt.
Egentligen tycker jag nog att skolan ska vara öppen. Men samtidigt vill jag inte att skiten sprids där. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ svårt.
Men visst, jag håller med dig såklart.
OCH ja, det kommer att ge djupa ärr och sår denna nedstängnign av skolor. Absolut och utan tvekan.
Ett tag var jag helt inne på 45 linje, där var vi verkligen på samma våglängd.
Jag har tyckt det varit fel med stängning av skolorna fram tills bara för ett par dagar sen.
Men ärr i folksjälen blir det.
Nästan varje dag läser man ju om ökat våld i hemmen också. ACK JA!!!

MÅ vaccinet komma snarast. Det är endast det som kan stoppa denna skit, tror jag.

Kramar i massor!!!

Annika said...

Brysselkakan:
Som du vet har jag inte varit för skolstängningar ngn ggn.
Tvärtom.
Det är först nu jag börjar svänga lite eftersom det är ett uppsving galore. MEN visst, nog gjorde väl Sverige kanske rätt där som inte stängde dem.
För detta får enorma konsekvenser.
Dock, kanske gymnasiet i Sverige borde ha stängt. Elisabeth ovan kan ju gå i god för det.

Ja det är ett elände och denna våg är i mångt och mkt värre än den första.

Annika said...

Anna:
JAAA, just så. OCh så annorlunda. ALLTing!!

Som du säger, less som fan.

Ja, vi borde väl börja med att säga Covid, covid, covid- Som AL och hennes väninna sa om döden.
ja, fy tusan vad ledsamt och trist det är!

TACK ,det är så fint här!!

KRAMAR!!

Annika said...

Susanna:
HAHA, faktum är att morgondagens inlägg börjar med att jag skriver om den serien.
Jag gillar den STARKT- Peter också.

BP said...

Såååå vackra bilder här hos dig. Å vilka underbara dagstemperaturer ni har. Gimme, gimme;-) Dessutom har ni betydligt fler löv kvar på träden än vad vi har här. Allt ligger på marken vid det här laget.
Ja du, andra respektive tredje vågen av C-19 har nog drabbat alla länder nu. Eller de flesta i alla fall. Å konstigt nog är det återigen USA, Frankrike, Italien, Spanien och England som drabbas hårdast. Förstår inte det, då alla dessa länder har haft lockdowns och andra stränga åtgärder, men till ingen nytta verkar det som. Det viruset är en gåta för mig.

Annika said...

BP:
TACK!!! Ja det är så otroligt vackert här med höstens gyllene färger nu.
Idag blev det kyligare igen, och det har regnat hela dagen. DET gör inget.
Viruset är en sanna gåta. DET är det. Tror inte vi kommer tillrätta med det förrän vi har vaccin.
Lockdowns, tror inte på sådana. ALLS. Att vi har så många fall återigen kan man nog delvis skylla på folk som bryr sig noll, på guvernörer som har väldigt slappa regler.
Ja, sånt.
Men usch vad ledsamt det är-

Monica said...

Annika, så fina höstbilder! Jag skriver bara det i en första kommentar för har en ny webbläsare och var inloggad som vanligt, skrev en lång kommentar på ett tidigare inlägg, det fladdrade till och den försvann bara.

Monica said...

Det ökar mycket nu i Sverige och är man bra på matematik så får man det resultatet att vi ligger i topp med de värst drabbade länderna, man får räkna procent på antal smittade och antal döda av totalbefolkningen och vi är ju inte världens största land även om man kan tro det ibland;-)

Jag tyckt att djurhållning och fladdermöss m m, ja du vet, i det där landet är märkligt, men tycker att Norden med sin minkuppfödning är nog så märklig. Danmark, Norge och Finland leder den ligan och så kommer Sverige. I de flesta länder i världen är det helt förbjudet. Och i stort sett alla skinn av detta går till det där landet med fladdermöss du vet. Det är en konstig sak. Men finns money money i detta som i mycket annat och där tänker jag nu främst på vaccinaktörerna, de är ca 10 stycken olika men jag skriver inte mer om det.

En annan mycket märklig sak är munskyddsrädslan. Helt absurt är det.

Ja vi får jula in oss och göra det bästa vi kan av det. Ibland känns det ju rätt hopplöst men vi får inte tappa hoppet. En positiv sak är att jag knappt märkt att det är november:-. Visst är det skönt ute, jag andas in och ut mycket mer på väg till bilen om vi ska ta den, går en omväg och tänker att så skön luften är, känner mer. Ha det så bra Annika och sköt om er väl och det gör ni ju.

Äventyret framtiden said...

Jag hann inte hit igår så nu tar jag igen skadan.
Er höst är fortfarande väldigt vacker med alla sköna färger och löv.

Munskydd blir allt vanligare här hos oss också, även om vi inte är så hårt drabbade ännu. Men folk blir försiktigare hela tiden. Bra så...
Chorizo, haha..vilken rolig grej. Undrar om jag måste börja med något vid vår infart bara för att pigga upp omgivningen, för visst piggar det upp .

Här jular jag nog inte in oss ännu men småningom åker adventsstjärnorna upp och utebelysningen kommer på. Vi har mört så in i vassen just nu. Men några klappar är faktiskt på gång.

Ha det gott-Kram!

Annika said...

Monica:
ÅÅÅå vad störigt. Jag har också varit med om att man skriver en lång kommentar och så bara försvinner den.
USCH så trist.
TACK, ja hösten är så fin. MEN, finhösten börjar lacka mot fulhöst och träden kalnar allt mer. Iofs vackert det också.

Tycker det ökar otroligt snabbt i Sverige. OCH det oroar mig mkt.
Minkfarmarna, visst är det otroligt att de förekommer än idag.
Liksom, vem köper en äkta päls idag?
jo, jag vet svaret ... men ...
Nu är det lopp på vem som kommer med vaccinet. Läste en artikeli DN nyligen med VD för Astra zeneca. han var så blygsam så, haha.
Men det är väl pfizer som tar hem det till slut.

VAD är det med rädslan för munskydd?? FATTAR INTE!!
Ngt så LÄTT. OCH nej, man rör verkligen inte ansiktet mer med ett sådant på. TVÄRTOM. MAN tänker till.
Vd trött jag blir, ngt så enkelt som ett munskydd. BARA förespråka det!!! Du vet, jag ogillar AT starkt, starkt. Tål knappt se honom.

Absolut, Monica, vi bonar in oss och allt det där. Det fina i livet finns ju. OCH snart kommer ju ett vaccin, säker på det.
Nu ska vi rida ut den här vågen.

Jag vet att du och din man också har det riktigt fint.
Ha det så jättefint i helgen, fina Monica!!!

Annika said...

Karin:
DET händer, och det är ingen fara :-*
Ja, vår höst är ännu vacker, men den börjar falna nu, det gör den. Inte konstigt det heller förstås.

Visst har Finland infört det här med munskydd?
Tyckte jag läste det.
Kör på, Karin. DET skadar inte, tvärtom. Det skyddar både andra och dig <3

JAAAAA!!! JAAAAA!!! Karin, JAAA!! Ta inspo av Chorizo och kör er egen variant som du klär efter det som är aktuellt. DET är så roligt.
Jag tycker verkligen DU ska göra det! DU kommer att göra det toppen!!

Igår köpte jag mina första klappar :-) Till K :-)

Karin, ha det så jättebra fina, fina du!!

Erica said...

* Så FINA bilder! Jag avundas verkligen er som har finhöst så långt in på årstiden!
Promenera i regn håller jag dock inte riktigt med om. Däremot promenera när det snöar. Helst om det riktigt vräker ner. DET tycker jag är så mysigt! Jag får liksom alltid ett extra sug efter att gå ut just när det är snöstorm.

Däremot insåg jag en sak så sent som imorse. Jag vaknade, visserligen sent så hade tiden emot mig, och såg ut genom fönstret att det hade regnat. Och jag blev genuint glad.
Där och då insåg jag att jag kan acceptera regnväder hela vintern.
Att det regnar hela vintern, för att då REGNAR det hela vintern...
Och regnar det betyder det att det inte snöar.
Och då betyder det att temperaturen håller sig över noll och jag behöver inte krångla med motorvärmare.
Så ja; det kändes konstigt, men jag började nästan HOPPAS på att det skulle regna i ett halvår framåt...

För övrigt så älskar jag de bilder du visar här! Speciellt den sista av novemberbilderna stannade jag upp vid. Den när du gått ner ett snäpp med kameran och fotat närmare bryggan. Den ser ut som en TAVLA! Den skulle passa som tavla!

* Munskyddens vara eller inte vara ja...
Jag tycker nog också det skulle vara en bra idé att införa dessa även i Sverige på platser där det är svårt, eller omöjligt, att hålla avstånd. Exempelvis kollektivtrafiken. Speciellt som de drar in på linjer, så de som måste åka tvingas tränga in sig på de bussar/tåg som går.
Jag tycker mig ändå se fler och fler använda munskydd. Såklart är majoriteten fortfarande utan, och kommer förmodligen vara det tills/OM det skulle bli krav. Men tycker ändå det känns som jag ser munskydd oftare nu än för någon månad sedan.
Vi kan ju hoppas det fortsätter åt det hållet, speciellt som det nu rusar uppåt med Covidsiffrorna.

Har själv suttit de två senaste kvällarna och googlat på munskydd, då jag gärna vill hitta lite roligare än de ljusblåa ;-)
Däremot känner jag mig lite fundersam gällande att tvätta dem.
Undrar om det räcker med att handtvätta, eller om de måste köras i maskin för att man ska vara på säkra sidan...
Och undrar om det i så fall går bra att de använda munskydden ligger och väntar i tvättkorgen (eller liknande) någon dag... Tvättid har man ju inte varje dag.
Det måste jag kanske googla när jag skrivit klart här :-)

Ett lotteri; det var en bra beskrivning. För det är ju så sant, man har ingen aning om på vilken nivå man själv drabbas av Covid. Och även om man själv drabbas lindrigt, så kanske man smittar någon som hamnar på IVA...

Säger som myndigheterna: Håll i, håll ut.

* Haha! Jag är totalt på ditt lag gällande Star wars.
Ska sanningen fram har jag inte ens sett en enda Star wars-film. Ingen av dem. Jag vet knappt vem som är vem. Jag vet inte vad filmerna heter. Jag vet inte vad karatärerna har för olika roller i handlingen. Jag vet knappt vilka som är "onda och goda".
Men kul är det att lilla Chorizo får leka maskerad :-D

* Kul med lite julfilmstips :-) Mysigt.
Tyvärr är jag väldigt dålig på att komma igång och se någon ny film eller serie.
Jag måste tyvärr vara extremt taggad på en film för att kunna fokusera tillräckligt för att ta mig igenom den.
Har alltid önskat att jag var en sådan person som kan se hur mycket film som helst, och hur många gånger som helst. Alltså ha typ en eller ett par favoriter man sett oräkneligt antal gånger.
Jag har en syster som är så. Hennes största intresse är film (och hennes största dröm att bli skådespelare). Hon har sett otroligt mycket film i sitt liv. Jag är raka motsatsen hehe ;-)Ha en toppenhelg!
Kramar /Erica

Erica said...

* Angående munskydden: Menade såklart inte att jag är fundersam över OM man ska tvätta dem, utan som sagt hur länge de kan ligga otvättade :-)