Wednesday, November 04, 2020

När timmarna går ...

Godmorgon denna onsdag detta otroliga år!


När jag börjar skriva det här inlägget är det tisdagsförmiddag. Jag vet inte när jag kommer att avsluta den här texten, men jag kommer att fortsätta skriva den kontinuerligt under dagen. Varför?


JO …

Förstås med anledning av,


Valdagen!Klockan 10


Jag har varit ute och gått i det fina höstvädret.
Gick i arla morgonstund, som vanligt. Uppskattar de ljusare morgnarna. Har inget alls emot att kvällarna är mörkare. Tänd bara lite myslampor, vettja.

Valdagen, och jag gick förbi den skola där folk röstar. Det rådde ingen kö, det var bara att gå in och rösta för de som röstade.
Peter röstade för länge sedan. OCH valdeltagandet med förtidsröster är enormt stort. Rekordstort faktiskt. Det lär vara 100 miljoner som röstat i förtid. Mest demokrater tror man.
Here’s to hoping …


Tro mig, det känns i luften att det är stora grejer på gång. IDAG mer än någonsin. Sitter med magont och lite halvlångest medan jag skriver det här …


Tror jag ska fixa lite med julen istället så att jag kanske får något annat att tänka på …Återkommer … 
Klockan 12


Inser att hur det än går så fortsätter det ju ungefär som förr.
Grubblar på om jag kommer att ta en eventuell förlust hårdare eller lättare än vad jag gjorde för fyra år sen?
Sanningen är den, jag kan fortfarande inte—efter 4 år—fatta att DT är president. Det är närapå lika overkligt idag som det var för fyra år sedan.
Jag har hunnit med att Facetima med mina föräldrar, jag har dammsugit, burit ner kuddar på julförvaring i källaren, burit upp kuddar som ska ligga på soffan inför julen. Jag lyssnar på Språket i P1.Klockan 13Julen intar mitt hus mer och mer. Jag inser att det är den perfekta medicinen för mina tankar. Som vi alla sagt tidigare, ska man ordna en tidig jul så är det i år man ska göra det. Men, det känns också mycket skumt att göra det så här pass tidigt. Udda, knäppt och bra på samma gång.


Gruppchatt med syskon och svåger i Sverige som engagerar sig stort i valet. Vi snackar om bästa webbsidorna för valet. OCH när man tror att man kanske kan få någon aning om hur det ser ut med resultatet.
Min syster säger att de ska gå upp klockan 4 och titta. Alltså, klockan 22 min tid här på östkusten. Jag tycker det låter klokt.  Absolut ingen ide för dem att kravla sig ur sänghalmen för tidigt.


En god granne skickar mms från vallokalen då hon och hennes man röstat. Det gick på nolltid. Inga köer. Alla man talar med är ängsliga och oroliga inför utgången.
Min granne säger att det kanske ska sätta på sin TV redan NU! Jag säger till henne att inte göra det, om hon vill överleva till kvällen, hehe.
Nej, men inget blir ju sagt så tidigt. Det är bara jobbigt för nerverna. INGEN tror att vi kommer att veta resultatet ikväll iallafall. DET tror inte jag heller.Klockan 16. 


Skingrar tankarna med att skriva lite på det här inlägget.
Jag läser lite bloggar och ägnar mig åt “snark-pages” vad gäller evangeliska högerkristna i USA. Ett fascinerade ämne jag aldrig tröttnar på, efter vad det verkar.
Jag sugs in i det rabbit hole som är bland många andra,  Duggars, Bates, Rodrigues, Kellers ...  Superkonservativa, evangeliska kristna familjer.
Alltså de som av någon outgrundlig anledning ser DT som sin Messias.  DT, mannen som förmodligen inte är mer troende än en sten ...
Men kristna fundementalister älskar och avgudar honom ... en värld så SVÅR att förstå sig på ...
YET, so fascinating ... 


Klockan 17:30.


Fixar med middagen. Inget märkvärdigt.
Jag har heller inte köpt en massa snacks eller godis inför kvällens valvaka. Min bror tycker vi ska dricka Budweiser, haha.
Gravöl då, säger jag, som alltid ser saker och ting i nattsvart när det kommer till det här valet.
Visst, vi har både öl (fast inte just Budweiser, haha), vin och skumpa hemma. Men jag planerar inte att öppna någondera, ifall inte om om om om ...


Återkommer ...


Klockan 19:00


Peter och jag har bänkat oss framför TVn.  Det känns som om det blir en låååååång, låååång kväll.
Indiana är klart, och där har Trump vunnit.
Jag känner att det är ett tecken, Trump kommer att vinna rubbet.
WHO were we kidding?
Det är bara att bita ihop ...  Vi har ännu lång väg att gå.  


Klockan 20:45


Står rätt klart nu att DT vinner Florida.  OCH det är inte bra.
Peter och jag är tvungna att sluta titta en stund.  DET är för stressigt och jobbigt.  Vi bryter in på Netflix och ser ett par avsnitt av "Man with a plan".  Så skönt att slippa valet för en stund.  Även om magen värker av nervositet.
ÅÅÅ vad jag önskar att det vore över!!


Klockan 22:30


Nu tror jag det är kört.
Det blir fyra år till med 45.  Så blir det.
Det ser så ut.
Jag känner att jag lika gärna kan gå och lägga mig.  Härinne hos oss är det mer än tyst och sombert, det kan jag säga.
Hoppas att jag inte kommer att ta det här lika hårt som 2016.
På sätt och vis visste jag, och kände på mig, att det skulle gå precis så här ...
MEN det är ju ändå så att hoppet finns med en.  Trots allt.
Nu är det nog ute ändå, hoppet ...

Imorgon skriver jag vidare ... I punkterna.
OCH vi kan stöta och blöta kvällens resultat i kommentarsfältet.  
Japp, japp, japp och japp ...
SÅ blev det alltså ...

God natt ...

18 comments:

Eva i Dalarna said...

Ja jag förstår mig inte på det där valet, men efter vad jag förstått är det väl en massa poströster att räkna? Man får hoppas att Trump inte förklarar dem ogiltiga då...
Men annars ser det ju ut som att bra många amerikaner vill ha Trump som president...Man undrar hur det är ställt med intelligensen på somliga.
Känns det inte för jäkligt att du inte kunnat vara med och påverka?

Humlan said...

Jag steg upp vid 6-tiden och det var ju inte det man ville se som visades på tv ... Visst de pratar om att det fortfarande är mycket kvar att räkna, men Trump har ju redan gått ut och sagt att han har vunnit.

Att skriva som du gjort här, att få följa dina tankar och händelser under dagen, var trevligt även om jag också känner i magen när det gäller valet och det som ser ut att bli resultatet.

Ha en så bra dag du kan!
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Ja, milda limpa, vilket val. Tillsvidare ser det ut som om B. har försprång men att T. tar in. Han har i alla fall utropat sig själv till segrare långt innan allt är klappat och klart. Jag hoppas på ett mirakel för allas vår skull. Men är precis som du pessimist just nu. Det är personen T. som är så svår, hans attityd och arrogans, dumhet och slughet. Fy bubblan. Nå än finns det en liten strimma hopp på himlen.
Så fint du har fått till det idag, jag kan känna vad ni känner.

Nu får vi hålla våra tummar hårt, hårt och tro på att det ändå går vägen!
Styrkekramar!

Anonymous said...

Yvonne said....
Oj, verkar inte vara en bra utgång av valet. Här har och håller TV4 ff på att sända enbart valet hos er, 37 timmar till att börja med.

Fattar inte hur så många amerikaner kan vara så hjärntvättade så de går på den där galningens linje och röstar på honom - obegripligt! Vem som helst skulle väl vara bättre än honom kan man tycka. Sorgligt, sorgligt är det och som sagt detta år 2020 fortsätter vara ett riktigt skitår, måtte nästa bli bättre.

Hoppet är ju inte ute än, men ser ju mörkt ut för ett presidentskifte tyvärr.

Ha en så fin onsdag som du bara kan säger jag och skickar en stor kram till dig

jennievivi said...

Jag hade svårt att somna igår natt, blev mer och mer nervös för varje timme. Jag trodde faktiskt att Biden skulle ta det. Men samtidigt kännt mig nervös. Och i morse hände samma sak som för fyra år sedan; jag slår upp ögonen, sträcker mig efter telefonen, scrollar fram till nyheterna- och får en chock. Chocken är mindre än när jag vaknade upp för fyra år sedan och var så glad och säker på att jag skulle få läsa om USAs första kvinnliga president. Ja, vi vet ju alla allt om det. Jag minns talet hon höll när hon erkände sig besegrad. Jag tittade på det och grät. En sån stark kvinna. Jag vet att hon är impopulär hos vissa i USA men det var inget jag kände till då.
Men nu-imorse- usch...chocken var inte riktigt lika stor, mer som en sorg. Jag förstår inte varför folk röstar på honom. Jag läser olika analyser men förstår ändå inte. Han är ju obehaglig, nonchalant och en mobbare.
Nåja, det är inte avgjort ännu. Jag hoppas verkligen inte det går så långt som till att hd ska avgöra valet. Där är det ju nu övervägande republikaner. Vad skulle det innebära?
Det blir en nagelbitare det här.
Så fint du beskriver din dag och försök att skingra tankarna. Det är ju tur att man har dagliga sysslor som måste göras haha.
Håll tummarna om du kan samtidigt som du dammsugar!

Elisabeth said...

Dessvärre tror jag också att det blir fyra år till med DT. Eftersom jag gärna vill förstå mig på människor har jag verkligen FÖRSÖKT att förstå hur folk kan rösta på DT, men det GÅR bara inte, för det är obegripligt. Det är ju knappast heller så att alla som röstar på honom är dumma och outbildade (även om jag vet att utbildningsgraden generellt är lägre), utan även till synes normala människor gillar honom. Dessutom tycker jag att själva valsystemet är så knepigt, att det vinnaren inte alltid är den som får flest röster totalt, utan att allt handlar om att vinna "rätt" delstater. När det är presidentval i Frankrike till exempel, då vinner den som fått majoriteten av rösterna nationellt och inget annat.

Annika said...

Eva:
Landet är så uppdelat det kan vara.
SÅ uppdelat.
Det är inte klart än ...
Trump kommer att göra allt i sin makt så att han vinner detta. Han kommer inte att rädas ngt alls.
Vi får se.

Annika said...

Fortfarande oavgjort. Nu ser det ju ut som Biden möjligen kommer vinna Wisconsin och Michigan. Och Arizona. Men även om han med nöd och näppe vinner blir det många som inte godtar resultatet och jag tror vi har många långa veckor, kanske månader, av osäkerhet framför oss. Buckle in, folks!

Vi har sovit dåligt inatt och det är mycket strul med magarna här också ;). Dags att vila och vara snälla mot oss själva - och vänta.
Kramar till dig, Annika!

Annika said...

Humlan
ATT DT räknat sig som segrare anses mkt konstigt. I ALLA medier. TOM FOX News.
Han har inte vunnit.
Men han gör ju allt i sin makt för att hävda det och kommer att sätta alla käppar i hjulet som han bara kan.

TACK för att du gillade detta koncept.
Tror inte jag har kört så förr.
Men det passade igår.
Kanske idag också eftersom inget är klart än-
GAAHH!!

Tack rara Humlan

Kramar!!!

Annika said...

Karin:
Sant, det är inte över.
It ain't over until the fat lady sings ...
Men jag tror ju, bister som jag är, att det är över ...
Att DT utsett sig som segrare anses som mkt märkligt över hela linjen. Både bland demokrater och även i de egna leden.
Jösses, känns som en bergådalbana ...
Hoppas också på mirakel. För oss, vför världen. MEN varför skulle 2020 leverera nu när det inte gjort det tidigare.

TACK min fina Karin, det gläder mig att du gillade hur jag skrev.

HOPPAS jag kan skriva ngt riktigt bra innan dagens slut. MEN det svarta i mig säger mig att det får jag inte ...

KRAMAR!!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, vilken dag ... jag känner mig sååå nedslagen och hjärtat är tungt.
DT, alltså det är mer komplicerat än att dumförklara 50% av befolkningen. Det är verkligen det, man måste se det till landet och folket i stort.
Min liberala granne satte ord på det då hon var i Ohio nyligen, där är alla deras vänner republikaner. De är vanliga bra människor, bra vänner till mina superliberala grannar. DE /vännerna i OH/ är så rädda för vänsterfalangen, de kan inte identifiera sig med det som är BLM, protester etc. Det finns i deras värld, i deras bubblor där livet går på som vanligt.
De har fått behålla sin jobb tack vare DT, säger en del av dem. Tror det är mkt det, DT och högern har skrämt dem så vad gäller demokraterna. De ser Biden som vänsterradikal trots att han ligger mkt til höger inom demokratiska partiet. DET är svårt detta, sååå svårt.
Komplicerat. Det står mot städer vs landsbygd. Kusterna vs inlandet.
Uppdelat till MAX.

Hoppet är inte riktigt ute, som du säger. HOPPAS. Men jag är svart, som vanligt.
SÅ svart.

Kramar i massor till DIG!!!

Annika said...

Jennievivi:
JAG sov kanske 2 h inatt. MAX.
Vred och vände mig. Kollade FFA Washington Post online med jämna mellanrum, men även CNN.
USCH, ont i magen ...
Det är inte över, inte än ...
Men svarta jag tror ju ändå att det är det.
Chocken är mindre för mig också än för 4 år sen. DÅ var jag riktigt nere. Den här ggn var jag mer förberedd. MEN ack och OOO vad ont det ändå gör.
Men jag kommer nog "över" det fortare än 2016.
Jag vet, det är otroligt att han fick så mkt röster med tanke oå hur han är som person. Otroligt.
Men också ... det går djupare än så ... Landet är TOTALT uppdelat.

Just nu pågår det ju lite intressanta saker ...
Nej, må inte HD avgöra igen ...

Och tack för att du gillar sättet jag skrev på!! TACK!

Here's to hoping!!

Annika said...

Elisabeth;
Vet ... vet .. vet ... det är så obegripligt och sorgligt också.
Det är komplicerat och inte svart eller vitt.
Ja, det är ffa mellanvästern som lyfter honom. Kusterna, städerna såååå liberala.
Obegripligt att förstå sig på.
För oss.
Valsystemet är ett mysterium för mig också. TYCKER det ska ändras å det snaraste.

Annika said...

Annika:
DU har så rätt!
It ain't over ...
Vi ska tänka så.
Tror det blir en upprepning av 2000 faktiskt. Med DT som vinnare ..
Ja, du känner ju mig vid det här laget ...

SOV max 2 h inatt.
Men som du säger, Kloka Annika, så ska vi vara snälla mot oss nu.

KRAMAR till dig!!!

Erica said...

Ja SHIT vilka dagar det är nu! Jag har varit så sjukt nervös idag att jag nästan var illamående i morse. Och som sagt; då är jag ju varken amerikansk medborgare, bor i landet, har kopplingar dit eller ens har varit i landet.
Vågar ärligt inte riktigt sätta mig in i hur nervösa och oroliga alla amerikaner är just nu.

Jag tror tyvärr också fortfarande att Clownen vinner och sitter 4 år till.
Försöker också tänka i de banorna att "okej då; det betyder ju i alla fall att det bara är 4 år till, och sedan får han aldrig någonsin vara president igen".
Men i samma veva kommer tankarna: Men HUR ska USA och världen klara av dessa fyra år???
Jag är också livrädd för hans jä*la narcissistiska ego. Vid en andra vinst kommer han ju verkligen på allvar TRO att han är den bästa president USA någonsin haft och någonsin kommer få. Och han kommer TRO att hela världen älskar honom.
Jag vet att han redan tror det, men det kommer säkert bli tusen resor värre!
Skulle inte förvåna mig alls om han, den dagen Corona "tar slut", kliver upp och stolt basunerar ut att "Jag besegrade viruset. Det är tack vare mig det är borta."
Jag är gode säker på att om någon skulle våga utreda honom psykologiskt skulle han bli diagnostiserad som både sociopat och narcissist.
Och en sådan människa ska alltså styra över ett land med flera hundra miljoner invånare... Livsfarligt!!

Och jag kan inte hjälpa det, men hur jag än vänder så har jag svårt att se USA som ett demokratiskt land om inte valsystemet görs om.
Nu är jag såklart inte jätteinsatt, som ni som bor där borta är.
Men det verkar ju som att det är så många röster som knappt räknas, och vissa röster som räknas extra mycket. Just det där att en kandidat som får majoriteten av rösterna ändå kan förlora. Det kallar jag inte för demokrati.
Och med tanke på hur mycket DT pratar om "valfusk" från demokraternas sida skulle det inte förvåna mig om det är HAN som fuskar. Av någon anledning skulle det inte förvåna mig om valet är riggat. Från DT´s sida! Kanske är DÄRFÖR han redan gått ut med att han vunnit ;-P För att resultatet är bestämt på förhand ;-P
Nej, skämt åsido.
Han är livsfarlig den där!
Och av någon anledning är jag ungefär 10 gånger mer nervös nu än jag var 2016.
Då visste vi inte riktigt vad som skulle komma. Vi visste inte hur han skulle vara som president (även om vi kunde ana).
Men nu VET vi. Tror det är det som kan vara skillnaden för mig.

Som du skriver så är ju hoppet det allra sista att lämna; så även om jag tror det värsta så finns där ändå en strimma av hopp.
Jag skulle verkligen vilja se Trump (bokstavligen SE honom på skärmen) när alla röster är räknade och det visar sig att Biden står som vinnare.
Är säker på att det skulle kännas tillfredsställande utan dess like!

Jag hoppas innerligt att den här mardrömmen snart är över, och att det ändå blir så att 45:an får ta sitt Twitterkonto och dra låååångt bort från Vita huset!


För övrigt gillade jag upplägget på ditt inlägg idag. Gillade hur det blev som en spännande live-följetong men i bloggformat.
Nu hoppas vi tillsammans för ett mirakel!
Styrkekramar från Sverige!
/Erica

Annika said...

Erica:
VERKLIGEN!!
KAN säga, vi är JÄTTEOROLIGA!! DET är ju icke över, så vi sitter som på nålar. hela landet.
Herregud alltså vilken nagelbitare.
ja, jag är ju på din bana, svart som jag är.
Har trott det hela tiden. OCH tror det än.
Tänker också att det är fyra år till han har, och sen är det över.
Försöker tänka så ...
Undrar också hur det ska gå om han sitter i 4 år till ...
Visst, han har ju redan skrikit ut att han har vunnit. Ngt som väckt frågor hos bägge lägren. Även i det egna ledet.
Så kan han inte göra, men så har hon gjort.
Ja, jösses ...
Tror som du Erica, helt och hållet. På just de diagnoserna.

Valsystemet borde göras om, men eftersom det är i grundlagen tror jag inte att det kommer att ske.
MEN visst BORDE det vara på ett helt annat sätt.

jag hoppas precis som du, men vågar inte tro. Törs inte.
JA, detta är värre än 2016 eftersom vu DÅ visste redan på kvällen. Nu drar det ut och drar ut ...
Och det känns verkligen ...vanskligt.

Ja, jag säger som jag sagt, jag vågar inte tro ngt alls.

TACK gulliga Erica. Det var ett nytt koncept för mig att blogga så här. Passade bra igår när allt var så hemskt. Hemskt är det än också. GAAHH!!
Vilken RYSARE!!


Stora kramar till dig!!!

BP said...

Ja, det gick ju inte att undvika att följa valet som visades på i stort sett alla kanaler. Rätt roligt att jämföra BBC, CNN, Al Jazeera och svt1 som alla hade sina egna approaches.
Hursomhelst var det hela ju ett déjà vu från 2016. DTs barnsliga sätt att bemöta Bidens chans att faktiskt kunna vinna valet och hoten med Supreme Court med mera - man spyr ju. En sak som jag inte förstår är att det ändå är så många som faktiskt röstat på DT. Varför? Hur tänkte dom om dom nu gjorde det...

Annika said...

BP:
Förstår det. ett ödesval som ju faktiskt får konsekvenser över hela världen.
Det är mer som valet 2000, då Bush och Gore slogs om posten.
Nu får vi bara hoppas, och tro, tro, tro ...
45 kommer att sätta alla köppar i hjulen som han bara kan sätta.

Komplicerat med de som valt 45. Inte svart eller vitt. USA-podden tycker jag förklarar det ganska bra.