Wednesday, November 25, 2020

Den allra, allra största av helger står för för dörren ...
Godmorgon onsdag!Idag är det dag före STORHELGERNAS storhelg i USA. Imorgon är det nämligen, Thanksgiving! Thanksgiving är—utan tvekan—årets allra största högtid här. Ja, den slår julen till och med.
Thanksgiving firas av närapå samtliga i detta rike eftersom den är helt religionsfri. Alla firar på ungefär samma sätt också, åtminstone vad gäller middagen. Kalkonen med tillbehör står i högsätet. Amerikansk fotboll på TV. OCH man ser Macy’s stora Thanksgivingparad direkt från New York på morgonen.I år är det ju annorlunda över hela linjen. Thanks for that, covid ...
Familjer som vanligtvis firar ihop KAN inte fira tillsammans detta år. I normala fall är det årets, utan konkurrens, största resehelg.
Onsdagen före Thanksgiving är vanligtvis den dagen då de allra flesta som ska åka till sina familjer befinner sig på resande fot. Det ser nog inte riktigt ut så det här året. De flesta firar bara med de sina i den omedelbara familjen.
Jag läste i tidningen att kalkonfarmarna inte får sina jättekalkoner sålda, de kalkoner som säljs i i mängd detta år väger mycket mindre än de vanliga bjässarna. Peters syster brukar ha kalkoner som väger i snitt runt 12-15 kilo. Ibland mer. Sådana stora kalkoner är ju inte direkt i ropet i år.Macy’s Thanksgivingparad kommer ATT bli av. MEN det kommer inte att stå folk packade längs  gatorna för att beskåda paraden. Alltså, de kommer inte att ha någon publik överhuvudtaget. Paraden ska bara gå genom ett kvarter. Man kommer att bjuda på många sång och dansnummer från olika Broadwayföreställningar.
De gör vad de kan för att upprätthålla någon slags normalitet.
Peter, Karolina och jag brukar se paraden på TV från sängen i vårt sovrum medan vi äter croissanter.
Det är den enda dagen på hela året som vi äter frukost på sängen.
I år har vi ingen Karolina hemma … Så bara där är, och förblir det, konstigt.
Detta är allra första gången som vi inte firar Thanksgiving med henne. DET är underligt. Men jag hoppas att hon får det bra i Los Angeles med Mike och vänner till dem. Tror de är sex personer som ska fira tillsammans i Mikes och broderns lägenhet.


Det är långhelg också!
Denna vecka brukar vara en av mina favoritveckor under hela året, Thanksgivingveckan.
Det brukar alltid vara helgdagsstämning galore i luften. I år vet jag inte om jag känner av den pirrigheten och spänningen? MEN, vi ska absolut göra det bästa av dagen, och dagarna som kommer! DET ska vi. 
Imorgon eftermiddag åker vi till svärfar och äter kalkonmiddagen med honom.
Svärfar steker med nöje kalkonen, han bakar med glädje pumpapajen vi ska ha till efterrätt. Han fixar stuffing (en bröd och grönsaksblandning man äter som tillbehör till kalkonen).
Jag tar med sötpotatisgratäng med marshmallows. SÅ gott.
Jag ska även laga creamed corn. Vi ska ta med ost, kex och vin likaså.
Det blir annorlunda med bara oss tre imorgon. 
I vanliga fall firar vi alltid hos Peters syster Melinda, men det går inte i år eftersom restriktionerna är sådana.
Melinda har en son som kommer hem från college i dagarna också. OCH hon har en son som INTE kan åka hem på grund av att hans lägenhetskompis har C-19. Därför kan inte heller äldste sonen komma hem från Ohio för att fira med sin familj. Han sitter i karantän.
Min andra svägerska bor i princip granne med svärfar, de bor i samma villaområde. MEN hon har också två barn som kommer hem från college i dagarna. Systrarna kommer inte heller att fira ihop. Alla firar på varsitt  håll i år. SÅ ser det ut över hela USA imorgon.
Ja, iallafall för alla vi som följer rådande restriktioner. Alla gör inte det, tro mig! Men de allra flesta gör det, tack och lov.Bild från Country Living MagazineFredagen, klämdagen nummer ett på året, dagen som även är känd under namnet Black Friday. Black Friday kommer också att bli totalt olik sig i år. Readagen bland readagar. I år säljer man online istället för att öppna affärerna i svinottan. 
Våra egna Black Friday traditioner har aldrig inneburit shopping. MEN, de har inneburit att vi ser den årliga julparaden i Reston Town Center.
NEEDLESS to say är den paraden givetvis inställd i år. Efter paraden har vi alltid mött upp med vänner och lunchat tillsammans med dem. I år? Peter och jag kommer att bege oss till Reston Town Center där vi ska äta lunch utomhus på en uteservering. Men jag tror inte vi får sällskap av det gamla vanliga gänget.
Allt är verkligen SÅ annorlunda i år.
Vi brukar alltid gå på bio denna dag. NU på fredag? NOT!! Biografen är stängd … givetvis … Istället åker vi hem och ser en köpfilm på TV, streamar. INTE alls samma sak som att gå på bio och se en film. Inte ens i närheten. 
Efter filmen brukar vi träffa våra vänner igen och dricka drinkar med dem. Sen brukar vi titta på när de tänder julgranen i Reston Town Center och samtidigt sjunga in julen med en kör.
I år? Inställt.
Vi brukar alltid avsluta vår Black Friday med middag på restaurang med vänner. Behöver jag säga att det inte blir av i år? Just det, det blir inte av.


PÅ lördag ska vi iallafall som ALLTID skaffa hem årets julgran! Klä den, och sen CALL it a Christmas.
För direkt efter Thanksgiving börjar verkligen julen i USA.


DET, kära vänner, betyder att min blogg förvandlas till julblogg!
Det vet ni som läst här ett tag. Då ska vi frossa i allt som är jul och det ska bli härligt. HOPPAS att ni tycker det också.
OM det är något alldeles särskilt juligt ni vill att jag ska skriva om så hojta om det i kommentarerna.


Därmed skiver jag idag veckans sista inlägg.
Imorgon och fredag tar jag ledigt härifrån.
Idag ska Peter och jag bege oss till Shenandoah National Park och Appalachian Trail. JAPP, dags för vandring igen! Peter är alltså ledig idag, trevligt! Det ska bli underbart att komma till Shenandoah igen!!

Med detta önskar jag alla som firar Thanksgiving en riktigt fin högtid!
Resten, som inte firar, önskar jag en bra resterande vecka och en fin helg!

18 comments:

Annika said...

Happy Thanksgiving till dig också! Tror du får ditt gamla vanliga firande tillbaka nästa år igen - vaccinet har kommit då - och då kommer du uppskatta det tusenfalt.

Här blir det inte heller överdrivet traditionsenligt. Vi kommer steka en anka och sen bakade jag en prinsesstårta till efterrätt. Färgade marsipanen orange, då räknas den som traditionsenlig, lol.

Kul med julblogg! Du får gärna skriva om julpyjamaser. Och tipsa om bra nyare julfilmer om det finns några såna.
Kram och ha en fin - trots lugn - helg!

Eva i Dalarna said...

Önskar dig en fin Thanksgiving, trots att den blir olik andra år och trots att Karolina inte är hemma.
Firar inte Thanksgiving men ser däremot fram mot Första advent på söndag! Den är väl början på julen här kan man nog säga.
Ser fram emot julbloggen!

Humlan said...

Jag har ju förstått hur speciell hela den här helgen är för er, så jag kan tänka mig att det blir konstigt att vara utan både vännerna och all stämning, men vi får hoppas att det blir ett normalt firande nästa år!
Bra att ni ändå kan träffa svärfar, så att han inte behöver vara helt ensam denna helg. Här har CNN stått på under eftermiddagen och de har flera gånger visat bilder från flygplatser som är fulla med resande samtidigt som man avråder från resande. Många säger att de måste träffa sin familj, jag förstår att man vill, men inte att man anser att man måste. Jag förstår inte heller hur man kan förneka denna pandemi!

Så härligt att ni kommer ut på en vandring i dag och jag hoppas att det blir en riktigt skön dag. Själv har jag gått bort till pappa i dag, det är ungefär vad jag klarar och jag är fortfarande darrbent efter det. Men jag fick det jag skulle hämta och är ganska nöjd för att jag faktiskt gick så fort jag kunde i alla backar (vi har mycket backe upp och backe ner här, nyttigt men jobbigt när man är otränad) och det är skönt promenadväder trots att det är novembergrått, så det var skönt att komma ut.

Trots att denna helg blir så annorlunda för er i år, så hoppas jag att ni ändå får en skön helg med god mat, trevligt sällskap och mycket stämning!

Stora Kramar!

Lotta i CT said...

INSTÄLLT är verkligen ordet detta år. Era härliga traditioner runt Thanksgiving...ja, det blir annorlunda. Men trots allt känner jag lugnet, kanske mest för att jag är ledig. Det doftar gott från ugnen och jag piffar lite hemma fast det bara är vi.

HAPPY THANKSGIVING!!!

Lotta

Elisabeth said...

Hoppas att ni får en fin Thanksgiving, trots att C-19. Skönt ändå att ni kan fira med din svärfar, så att han slipper sitta ensam. Vad trist med Melinda son som inte kan komma hem från college för att fira med sin familj! (Okej, jag vet att rekommendationerna även hos dig säkert är att inte resa alls, men eftersom jag själv kommer att resa till jul har jag full förståelse för att Melindas andra son åker hem över helgen.)

Det ska bli roligt med julblogg nästa vecka! Alltid lika härligt med fina foton på mysigt pynt och annat som hör julen till. :-)

BP said...

Happy Thanksgiving Annika!
Alltså hur får man en kalkon på 15 kg in i ugnen. Gissar att amerikanska ugnar måste vara minst dubbelt så stora som europeiska varianter. Såg Trumps "pardoned" två kalkoner Corn and Cob på tv idag. Så himla stora de var... Har aldrig sett så stora "turkeys".
Ja, det måste kännas väldigt konstigt i år för er och alla andra som firar Thanksgiving. Måste beundra er att ni verkligen följer alla rekommendationer. Såg ett reportage på BBC om många amerikaner som totalt struntar i rådet att inte resa med buss/tåg/flyg. Å vi vet ju alla hur det kommer att sluta efter Thanksgiving...

Ni gör det bästa av situationen, och det blir nog bra. Enjoy!

Monica said...

En fin Thanksgiving önskas och så skönt det låter med en vandringsfärd igen. Jag tänkte också på hur i all sin dar de får in jättekalkonen i ugnen, haha.
Ha en riktigt fin helg och ta hand om er som ni gör.

Annika said...

Annika:
Ja, jag tror nog också det. Det blir annorlunda när vaccinet kommer, kanske tillbaka till det normala? Eller nästan. Med tiden kommer ju allt att normaliseras igen.
Thanksgiving är så traditionstyngt o visst kommer jag att sakna den vanliga middagen hos Peters syster. Den är alltid mysig.
Men vi gör det bästa av rådande situation.
Julen ser jag däremot fram emot för att den inte blir som vanligt, hehe. That's me this year, haha.

Din tårta är GRYM!! Såg den på insta. WOOOW! I wish.

Julblogg in coming. Noterar pyjamas som julfenomen, tack!! :-)
Julfilmer likaså. De flesta nya är blaj, haha. men det finns ju undantag.

Annika, ha en jättefin helg nu!
Bamsekramar från mig!!

Annika said...

Eva:
Tack!
Ja, första advent på söndag. Har min stake redo här bredvid mig.
HIHI!
Trevlig helg!!

Annika said...

Humlan.
Ja, så är det verkligen. Den är en helg i vänners tecken, liksom familjens. Kommer att sakna att inte vara hos Melinda. OCH saknar Karolina. DET är underligt att hon inte är här.
Jag hoppas hon ska få en fin dag därute i LA med Mike och co!!
Morgondagen blir annorlunda, men igen, ska göra det bästa av det hela.

Läste att resandet denna storhelg bara gått ner 10%!!
OTROLIGT. jag har också sett bilder från fulla flygplatser och proppade plan. Ett mysterium.
Japp, nog finns det förnekare alltid ...

Vi hade en jättefin vandring.
Men kallt och blåsigt till MAX, speciellt på ena sidan berget. HUA!
Men härligt var det!!!
BRA att du är ute och går, Humlan!!! Superbra. även om det känns i kroppen sen.
OCH din pappa blev säkert jätteglad.

TACK fina Humlan.
Det blir en fin helg, trots allt.
DET blir det. Nyttigt att tänka om också.

KRAMAR!!!

Annika said...

Lotta:
helt rätt vännen, att känna lugnet.
DET tycker jag är viktigt. OCH dofterna. OCH allt det där.
Happy Thanksgiving till dig, min kära Lotta!!
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
TACK!!
Det blir nog bra, fastän annorlunda.
Svärfar, absolut, han får inte fira ensam. Han är så ensam om dagarna iaf, så han måste fira med oss. Ja typ, du vet.
Samma med julen sen.
Sam, Melindas äldste, kommer nog så snart det bara går. Hennes mellanson testades innan han åkte hem från uni.
Ja, jag har också förståelse för sånt. Ibland måste man, som du i jul. Jag hade själv gjort detsamma. Lätt.
men med största försiktighet.

TACK Elisabeth, kul att du gillar detta med julblogg. Blir glad.
Ha en jättefin helg!!!

Annika said...

BP:
BOOM, du har rätt. Amerikanska ugnar är större än svenska. JUST med tanke på kalkon. ofta har man dessutom dubbelugnar också. Alltså två stora.
:-D
Only in America, du vet :-*
Kalkonerna här är superstora. OCH ja, det är tradition att presidenten "pardon" kalkoner dagen för Tgiving :-D
Nej, men kalkisar här är STOOOORA!!! Även de vilda som jag ibland ser.
Ja, jag har också sett bilder från flygplatser och flyg ...
Otroligt nog är det endast 10% mindre resande i år än ett normalt år. SÅÅÅÅ glad att vi bestämde att K inte skulle resa nu,
Känner mig helt nöjd med det beslutet samt att inte fira stort.
Jag bor i en klok del av landet, glad för det.

Det blir bra. TACK BP!!
Ha en jättefin helg!!

Annika said...

Monica:
HAHA; du och BP har gett mig ett blogämne. De stora ugnarna i US. Noterar!!
Det var en jättefin dag igår.
OCH idag blir det nog också bra. OCH resten av denna långhelg.
Ha en superfin helg!!

Anonymous said...

Yvonne said....
Äntligen har vi internet igen, över 2 dygn utan tar på krafterna, ha, ha, ha

Nu har ni väl firat Thanksgiving för fullt, hoppas ni har trevligt trots att allt är som det är ute i världen. Ännu en högtid som bara försvinner detta skitår 2020. Bara att försöka göra det bästa av det ändå vad gäller högtiderna, men känns som man blivit bestulen på ett helt år.

Så mysigt att se fram emot din julblogg. Jag som är intresserad av mat tänker på om ni äter mixat med svenskt, finskt och amerikanskt under julen, eller?

Kalkon brukar vi alltid äta på juldagen och det är sååå gott, men vår brukar nog ligga på ca 3 kg och det räcker mer än väl, är ju så mycket mat på en kalkon om man jämför med en kyckling. Såsen till kalkonen är ju bara mums! Vi fyller vår med äpplen, katrinplommon massor av färska örter och massor av riktigt smör.

Ha en fortsatt fin Thanksgiving säger jag och skickar en stor kram

Channal said...

Happy Thanksgiving i efterskott! Haha... ja, jag har vant mig att du startar julen redan idag! Själv ska jag göra adventsfint. Har köpt två stora jättefina polkagrisfärgade julstjärnor (blomman), åtta vita hyacinter, en vit- och rödrandig amaryllis, stearinljus och massor av värmeljus. Maken har fixat adventsgranen som lyser vackert i mörkret på baksidan och på balkongräcket tindrar ljusslingan. Så mysigt och fint!

Trevlig helg och Kram! Anna

Annika said...

Yvonne:
Haha, JAAA, det förstår jag mkt väl!!
Två dygn utan nätet är tortyr!!
En bra, och mycket lugn, Thanksgiving har firats. En annorlunda BF också.
Men bra den med.
Idag julgran och fix, yay!!
Ska berätta lite om maten på vårt julbord. Noterar det, tack!!!
ÅÅÅÅ jag skulle gärna äta din kalkon. UNDERBART!!
OCh såsen till, ja!!
Idag ska vi äta Tgiving middag härhemma. Vi fick med oss halva kalkonen hem. OCH hälften av alla tillbehör. SÅ nu blir det fest ikväll igen för mig och P när vi klätt granen.

BAMSEKRAMAR!!

Annika said...

Channal:
Tack Anna! En fin, lugn och annorlunda helg. Men bra ändå.
Det låter jättefint hos dig. ÅÅÅÅ!!
Underbart att fixa upp nu.
Du har rätt, jag börjar alltid julen direkt efter Tgiving. MEN i år började jag TIDIGARE än så :-D
Idag kröns allt då vi köper granen!!
Kramar och mys på!!!