Friday, November 13, 2020

Bildbomb galore från en affär i juletid.

Godmorgon fredag!!Innan vi tittar in i dagens julaffär tänker jag tipsa er om en svensk Netflixserie, Kärlek och Anarki. Jag läste om den i Dagens Nyheter häromdagen och den fick strålande recensioner där. För övrigt har jag inte hört talas om den någon annastans, inte i bloggar, inte i pressen och inte på insta.
 TACK DN säger jag!!!
Detta är Sveriges andra Netflixserie, den första var Malin Perssons Giolitos "Störst av allt" eller "Quicksand" på engelska …. 
DEN serien var verkligen strålande bra.
Kärlek och Anarki är inget undantag. 
Eftersom det är Netflix betyder det även kvalitet.


Peter och jag började titta på den i onsdagskväll. Innan vi visste ordet av hade vi betat av tre av åtta halvtimmeslånga avsnitt.
Jag kan bara hålla med DNs recensent! SÅ bra, och man vill bara KNARKA mer, hehe!!
Den handlar om strebern Sofie som kommer som konsult till ett litet, men mycket respekterat, bokförlag där hon ska styra upp marknadsförningen under en period som sträcker sig över ett halvår.
På bokförlaget jobbar en ung IT-tekniker, Max, och ganska snart har de här två påbörjat en utmaningslek som påminner lite om “den vita stenen”.
De utmanar varandra till att göra den ena underliga saken efter den andra på jobbet.
"Stenen", den är ett läppstift från YSL som de skickar mellan varandra då den ena utmanar den andra. För att få läppstiftet tillbaka måste de utföra det uppdrag utmanaren vill ska utföras.
Saker och ting börjar ganska oskyldigt, men det eskalerar snabbt ...


OCH, nu ska vi ta oss en titt på julpynt.
Igår for jag till butiken World Market, främst för att införskaffa lite europeiska matvaror, och glögg! Ja, de säljer vinglögg där. 
Men, samtidigt passar vi på att ta ett liten SPAN på julpynt och julsaker.


  Häng med!!!
 Det är bra, Hallmark.  Alla dricker inte alkohol.  Bäst att prångla ut lite te också!!Helgen står för dörren. Alltid lika illa härligt!!!

Nu önskar jag er alla ett bra veckoslut efter denna massiva BILBOMB, phew ...

26 comments:

Anonymous said...

Yvonne said....
Tusen tack för bildbomben, skulle gå helt bananas i en sån affär och resväskorna skulle nog fyllas rätt snabbt. Så roligt att se alla annorlunda pynt ni har over there. Nu är jag ännu mer övertygad om vilken tid på året jag ska över till USA nästa gång när detta skitviruset är besegrat. Min man har varit många gånger i Chicago när han jobbade och tycker vi ska åka dit nästa gång, jättefint där säger han, så vi får väl se. Just nu kan man ju knappt planera mer än för dagen, men sen, när den dagen kommer att man kan resa fritt då jäklar i min låda blir det till att resa igen.

Ha en jättefin helg hälsar jag och skickar en stor kram från Åkersberga

Äventyret framtiden said...

Skönt att bli bombad emellanåt! Haha...
Mycket av det du visar är så typiskt för USA men som också börjar ta sig hitåt alltmera. Själv skulle jag kanske handla någonting gott i någon plåtburk och säkert också en flaska vin eller glögg.
Marmeladkalendern är ju kul .
Saltgurkepynt, haha..något för veganen att ha i julgranen kanske? Kul men i min gran nej.
Ha en fin helg Annika! Kramar!

Annika said...

Yvonne:
HAHA, jag spräckte nästan min blogg med denna BOMB av bilder, haha!!!!
KUL att du gillade.
DET är lätt att gå bananas i en affär som denna. TRO mig.
Jag hejdade mig en hel del igår men kom ändå ut med än det och det andra.
Yvonne, nästa gång du kommer till US kom på hösten, i okt. Finaste tiden + att allt pynt finns då också. YAY!!
en dag är skiten över, den är det. OCH då kan vi resa. Sen blir det lite vänligare när Biden sitter i VH också.
Chicago är JÄTTEFINT!!!!
Ett tag var den stan min favvis i USA. SÅ himla trevlig och fin arkitektur. MEN kall vintertid. SÅÅÅÅÅ kall.

Yvonne, ha en jättefin helg.

Stora kramar från mig!!

Annika said...

Karin:
HAHA, när jag började igår hade jag lagt undan 82 bilder. 82!!!
Jag fick rensa bland dem, och ändå tror jag det är 54. HAHAHAHA!!!
Ja, jag kan tänka mig att ett och annat börjar leta sig hemåt likså.
Kan tro det.
Det är mkt jag aldrig skulle kunna tänka mig att ha i granen, det kan jag säga. GURKORNA, helt oförståeligt. Haha. MAT övh. ja förutom äpplen.
Ja, marmeladkalendern skulle jag kunna köpa. Men jag äter inte så mkt sött i veckorna så då får jag spara till helgen. OCH då blir det för mkt, dilemma, fniss.
Men för den som varje dag äter rostat bröd till frukost vore denna kalender idealisk.

Karin, ha det allra bäst. KRAMAR!!

Yvonne Löfvall said...

Jättehärliga bilder som alltid.

Humlan said...

Alltid lika kul att få följa med dig till affären! Trots att det är mycket pynt som man inte vill ha så är det ju roligt att titta på det och ett och annat skulle säkert få följa med hem om denna butik dök upp i min närhet. Framför allt är ju alla fina burkar frestande, jag gillar plåtburkar!

Ha en bra fredag och en skön helg!

KRAMAR!

Brysselkakan said...

Mat-temat bland julpynt finns även här. Vet inte riktigt vad jag tycker om det... men en hel gran med sånt vore kanske kul! Nu har vi ju ingen gran så behöver inte fundera på det ens!

Muggen var fins, ser ut att vara emaljerad plåt, sådana gillar jag.

Alla dina bilder får mig att längta till USA och sonen... och tänka på alla de hundratals julklappsetiketter från USA som jag har! Mina söner brukar säga att jag har så det räcker tills jag dör!

Ha en fin helg!

Anonymous said...

Sitter här och bara myser över alla bilder med julpynt. Jag hade gått helt bananas i en sådan butik, min man hade fått bära ut mig hahaha. Roligt med alla sorters julviner, det har ju inte vi i Sverige. Men tänker ha glögg premiär här i kväll och knäcka lite Paranötter. Önskar dig en härlig helg.

Kram Elaine

Erica said...

Åh, så mysigt! Julen är så extra välkommen den här gången. Det är liksom så skönt att få en liten break från allt vad som försegår just nu.
Det hade varit SÅ roligt att gå i någon butik någonstans som har en enorm - och jag menar enorm - julavdelning. Eller en butik tillägnad just jul. Min dröm!
Inte som typ Dollarstore eller ÖB som har typ några skepp med julpynt, utan att det skulle vara så stort att det tog flera timmar att gå igenom allt.

HAHA! Kaffemugghållaren till duschen :-D Håller med: "Things you don´t need part 561563241653"...
Man får se till att brygga extra starkt kaffe så det inte gör något att det blir utspätt ;-)


Ha en toppenhelg!
Nu ska jag gå igenom de inlägg jag ligger efter med den här veckan :-)
Kramar /Erica

BP said...

Det var verkligen en bildbomb. Är totalt matt och himla glad att jag kunde sitta ned här framför skärmen och kolla julhysterin istället för att traska runt i affären. Å då är det ändå en "liten" affär - med amerikanska mått mätt - i en förort. Vi har ingen liknande affär här (mig vetande) så jag kan inte jämföra. Vill inte jämföra heller om jag ska vara ärlig;-) Men shortbread älskar jag, inte nödvändigtvis med det engelska kungahusets nunor på burken, men annars så;)

PS. Å Greta, ja hon behöver nog inte gå klart skolan som hon hoppade av i år. Sedan tog ju C-19 över och hon kom i skymundan. Personligen orkar jag inte med henne, men hennes framtid ser ut att vara finansiellt säkrad... DS.

Elisabeth said...

Å vilken härlig bildbomb! Jag skulle lätt kunna köpa alldeles för mycket där, haha. Dock är jag alldeles för mycket av traditionalist för att ha mat, donuts eller drycker i granen - jag vill ha tomtar, julgranskulor och liknande. Därmed inte sagt att det andra pyntet inte är roligt, för det är det. :-D På en pizzeria till exempel är det liksom perfekt med pizzor i granen!

Dina bilder påminde mig för övrigt om att jag snart borde promenera till Lidl och se om de fått in tyska julkakor, för ingen jul utan en dos tyska kakor.

Ha en trevlig helg, hoppas att ni kan vandra eller något annat trevligt. :-)

Monica said...

Så roligt att se allt Annika! Påminner om UK och allt där och ser ju en del därifrån. Så kul när jag hittade en toppenaffär här hemma som precis höll på att packa upp och ställa ut. Tjejen som måste ha tråkigt i denna tomhet som nu råder blev väldigt entusiastisk när jag kom, guidade genom allt och hjälp så mycket fint och hjälp så dyrt mycket var men tänkte, äsch, vadå? Det är en jul man får tänka annorlunda. De hade en hel del fina teer som adventskalendrar och marmelader, choklad m m från UK och så mycket vackert svenskt. Och!

De söta minimuminmugggarna som du har, fanns med olika motiv och en förpackning med fyra med årets vinter, Mumin i snöstorm. Måste fråga vad har du dem till? Haha, jag blev väldigt sugen på att köpa och förstod att man kunde hänga dem i granen, andra hängde en rad vid spisen sa hon. Ja får se, så söta. Och sommarens Muminmugg var också så otroligt fin så den ska jag köpa. Blir glad av den.

Skulle väldigt gärna se Gretafilmen men är väl inte läge att sitta i vår bio. Regissören sa att det var något otroligt både roligt och intressant att följa henne under ett år. Hon har verkligen mycket erfarenhet och kunskap som är unikt för en 17-åring och tycker nog att hennes "Sommar" slog det mesta. Det tyckte BBC också som sände det, det enda någonsin av dessa sommarprogram. Hon har snart avslutat första terminen i gymnasiet, det var ett år på högstadiet hon väntade med men fick nog mer kunskap än de flesta under det året.

Sen är de fantastiskt musikaliska både systern och hon och Greta har absolut gehör.

Nu önskar jag dig en toppenhelg Annika, ska själv försöka ha en och ta paus ibland från all info jag får om virus, vaccin, felande tester, ej kompetent personal när man, "aktörer", tar in fel eller använder laboratorium som inte har kompetens och utbildning för att de är desperata men det fattar ju inte gemene man, och ibland måste man själv tänka på annat. Man ska ju eventuellt sända proverna till Tyskland men min väninna kommer just därifrån och säger att det går inte. Är fullt. Och tveksamt, så mycket, man måste göra rätt i varje steg från det man ser patienten och till provet når analysen. Annars är det bäst att strunta i den. Fel svar är inget men farligt svar.

Monica said...

Nej fel av mig, Greta gick förstås ut högstadiet men väntade ett år med att börja i gymnasiet. Så ska det va'. Hon gick högstadiet i Kringlaskolan i Södertälje, utsedd till "Top hundred Schools of the World" och lärare från hela världens skolsystem hade internationella lärardagar där så att skolan skulle dela med sig av sina framgångsfaktorer och det som ett mål i FN:s agenda om god utbildning. Greta tackade varmt för sina år där när hon slutade och vi vet ju så mycket hon lärde sig och använder. Och bäst att höra henne själv, istället för alla som citerar och "berättar" om vem hon är. Hon är så ödmjuk och samtidigt klok, modig och mycket tuff.

Freedomtravel said...

Tack för tipset om Kärlek och anarki! Jag har läst om den på en annan blogg faktiskt, och nu när jag läser om den igen blir jag ju ännu mer nyfiken ;) Oj, vilket julfrosseri! Vi äger inte ens en julkula eftersom vi brukar resa på julen. I år lär vi ju dock stanna hemma.

Anonymous said...

Hej! Längesen jag kommenterade här oss dig men följer dig fortfarande.
Vilken härlig bilbomb du bjöd på. Åh vad jag önskade att få vara där. Lite nya julgranskulor, marmeladkalender, den varma chokladen i olika smaker och lite Friends figurer till min dotter hade hamnat i min korg. Nån gång hoppas jag komma till USA igen. Var i Miami 1991...
Men skulle vilja åka dit höst/jul. Ja inte Miami igen men New York kanske.
Skönt att ni fick en ny president :)
Kicki i Stockholm (Kibban på insta)

Vform said...

ALLTSÅ ... vilka mängder, vilken överflöd!
Försvinner allt det där innan jul, eller är det rea som gäller?
Kan tänka mig att folk shoppar mindre i dessa tider, men i affärerna är utbudet lika stort! OCH vad behöver vi? Kanske bara en tanke av en pensionär, som har allt! :)
MEN julen närmar sig med stormsteg, så kanske min iver att handla klappar infaller så småningom ...
Ha det gott, Annika!
KRAM!

Annika said...

Yvonne:
STORT TACK!! Roligt att höra!
:-)

Annika said...

Humlan:
Alltid kul när du hänger med :-D
Tänker att det kan vara kul att se vad som finns här.
Ja, plåtburkarna är sååå fina, det tycker jag också.
Hoppas din helg var bra.
Kramar från mig!!

Annika said...

Elaine:
TACK!!
ja, det är lätt att gå NUTS i en sådan butik.
Jag får alltid hejda mig lite. För en sak är säker, jag behöver inte en enda pinal till, haha. MEN det är ju svårt att motstå ändå förstås.
Julvinerna är roliga.
YAY, mysigt med glögg.
Drack årets första glöggmartini i fredags.
Hoppas helgen var härlig
Kramar!

Annika said...

Erica:
PRECIS så, ett välkommen break. Älskar det.
Om det är ngt år man ska göra det tidigt är det i år. Jag vet ju att du inte kan detta år, trist. MEN å andra sidan ååååååå vilken mysig lgh du får istället. YAY!!!
ja, du skulle behöva få se de här enorma utbuden som finns här. Jag hoppas jag kan fortsätta att ge mig ut på dessa rundor nu innan jul. Vi har ju så många affärer.
Alltså mugghållaren i duschen. HAHA. BARA TOOOO MUCH. Komiskt!!!
Erica, hoppas din helg var finfin!!
KRAMAR!!

Annika said...

BP:
DET var det. Tänkte att blogger inte skulle kunna svälja allt, haha. MEN så upptar det hela min sida också. Komiskt.
När jag började hade jag 82 bilder som jag bantade till 50-någonting. HAHA, du slipper gå i affärerna, så sant. DU får hänga med mig istället.
Utbudet i butikerna här är enormt i juletid. Det är det . Somligt snyggt ,somligt fult.
Engelska kungahuset har de stoooooor förkärlek till här i US.

Greta, nej jag vet ju att alla inte är stora fans av henne.
men cool är hon, och jag gillar henne mkt. TÄNK vad hon slagit stort över världen.

BP, jag hoppas att du haft en finfin helg!!

Annika said...

Elisabeth:
KUL att du gillar inlägget. TACK.
Nej, nej absolut ingen mat i granen. FATTAR inte det där, haha. ja äpplen har jag förstås ... men inget annat.
PUST!!
jag är också galet julkonservativ.Lita på det.
Men det är jättekul att se allt galet pynt som finns.

ÅÅÅ älskar de där tyska pepparkakorna med lite glasyr på, och ngn slags sylt. Vet du vad jag menar ...?
Gingerbread stars står det på förpackningen. Gjorda av företaget Wicklein. ÄLSKAR dem!!!
Så ja, du får kolla om Lidl har dem!!

Hoppas du hade en fin helg!!

Annika said...

Monica:
TACK!!
Förstår att det påminner om UK. Tror vi ofta går samma väg som dem vad gäller pynt i mångt och mkt.
ÅÅÅÅ jag skulle vilja gå till den affären du var på. SÅ länge sen jag var i Sverige i juletid nu. Jag skulle köpa ihjäl mig. UNDERBART låter det.

Minmuggarna, jag har dem ställda på en hylla, somliga står på en ljusbricka jag har, en del på köksbordet. DE är för tunga att hänga i en vanligt gran. Men de skulle gå att hänga i en fejkgran.

Gretafilmen ja ... jag tror den finns på strömning, Monica. Vet inte vilka det är som har den. Kollade nu, här i US är det HULU som visar den.
Men den borde ju gå att strömma nånstans hemma också. Nej, jag vill inte heller gå på bio i brådrasket precis.

Sommarprogrammet var SÅ bra!!
Jag är stolt över Greta och den genomslagskraft hon har haft över hela jorden.

Såg att systern spelade med i ngn musikal hemma? KUL.
Jag är glad för deras skull. De fick mkt från sin mamma, och pappa också såklart.

Covid ja, så less på det också.
Ser att Sverige iaf äntligen börjar ta i med hårdhandskarna. PÅ tiden, milt sagt.

Greta igen ja, hon är enorm.
Hon är verkligen KLOK.

Hoppas att du haft en bra och fin helg!!

Annika said...

Helana.
När jag läste om den första ggn var det i DN. Hade inte hört ett ord om den innan dess.
Men deras fantastiska recensioner fick mig att vilja se den.
Sen knarkade vi den. sÅÅÅÅ bra. KUL att du också gillar :-)
Japp, i år får ni pynta husbåten :-)

Annika said...

Kicki:
TACK!!
VAD kul att du läser här, blir glad :-D
Tack för att du kommentear också, uppskattas!!
KuL att du gillade det här inlägget. Nej, utbudet är det inget fel på :-D
JA, kom till USA igen när gränser och annat öppnas.
NYC eller ngn annan stor stad i US. DC tex ;-)
Ha en fin tisdag!

Annika said...

Vivan:
DET finns grejer, det gör det. HAHA.
Jadu, de brukar nog rea ut en del, ffa efter jul. Men även före jul ibland.
Vet faktiskt inte var de gör av det som inte säljs?
Ja, folk handlar nog alltid, tror jag. Om inte i fysisk affär så gör de det online.
Men som du säger, vad behöver vi egentligen?? SÅ väldigt sant.
Klappar tror jag vi kommer ligga väldigt lågt med i år. Bara till den lilla familjen här.
Såg ju att du säljer så fina, fina saker också.
kram!!