Thursday, October 01, 2020

Roligt, Veckans Chorizo, NO! Oktober, Dags igen och HalloThanksMas
Hej torsdagsmänniskor!!* KUL!Som alltid, tack för ert tyck och tänk vad gäller onsdagsinlägget!
Roligt att läsa era kommentarer vad gäller hand och skrivstilar. 
Jag skulle nog själv behöva ta upp mina gamla kunskaper i kalligrafi igen. Jag fick lära mig det då jag utbildade mig till dekoratör. Senare tog jag även en kurs i detsamma här i US. Nu var det länge, länge, länge sen jag nyttjade kalligrafi. MEN, jag får lust att börja igen.
DET är säkert bra för handstilen överlag.

SANT är också, som flera av er skrev, att när man lär sig skriva skrivstil så lär man sig även att LÄSA den. Det kanske blir så att all skrivstil dör ut eftesom färre och färre kan tyda sådan? 
Tack för det ni delade med er av i gårdagens inlägg!* Chorizo!Alltså Chorizos ägare, hon kan hon! (övertygad om att det är en tjej). Hon klär verkligen Chorizo på ett flitigt och kreativt sätt.


 
Heja Chorizo!!  KUL med Oktoberfesttema!


NU firar hen Oktoberfest, som sig bör!!! Det ska bli så roligt att se vad den lille grisen har på sig härnäst, haha!!* NO! 


För ett tag sedan införskaffade jag mig denna skylt. Den säger ALLT. Precis ALLT.


 


Efter tisdagens debatt är jag ännu mer övertygad. NO!
JUST NO!!
Den debatten orkar jag inte ens skriva om, men vi kan kalla den en shitshow!* Oktober!


Och så blev det oktober igen.
Denna underbart vackra månad på året. Jag njuter av fina promenader i, för det mesta, underbart väder varje morgon.
Ännu är träden så gott som gröna, men vissa skiftningar märks tydligt.
Jag ser fram emot de där riktig gyllene dagarna då lönnar, ekar, sycamores och andra lövträd står i sina vackraste färger.

Här är bilder jag har tagit i veckan.


* Dags igen.


Idag ska jag klippa och slinga mig igen.
Det ska bli skönt. Senast jag var där var i mitten av juli, så det är dags för lite fix. Jag känner mig helt säker hos min frisör. Hon är ensam på sin salong, så bara det gör ju att det känns bra.* HalloThanksMas!

HAHA, vem visste att DETTA var en grej!!
Igår fick jag lära mig om fenomenet Hallothanksmas.  YUP! Just det, det är perioden mellan Halloween och nyårsdagen som kallas så. KOMISKT!!
ALLA helger på en och samma gång. Somliga tycker nog det är larvigt. Jag tycker mest att det BARA är KUL!!
Jag brukar alltid säga att “the holiday season” börjar med Halloween.
NU har det fått ett eget namn också.

Man kan tydligen skaffa sig tröjor etc med det nya ordet.
Kommer jag att göra det? Svar, nej!
Men jag blir allt lite glad av det, det blir jag allt.Som vi alla vet, i år kommer folk att börja med ALLT mycket tidigare vad gäller både Halloween och jul. 
Thanksgiving är så lågmäld, fastän det är årets största helg.
DOCK, hur annorlunda blir inte DEN helgen i år?
Orkar inte riktigt tänka på det just nu. Så vi låter bli. 
Septembers bilder samlade i mitt collage på Instagram.


***
All right, ya’ll!!
GLAD oktober!!!

18 comments:

Anonymous said...

Yvonne said...
Vilken kreativ tjej att komma på allt, hur ofta byter Chorizo skepnad?

Ja du, vi fick se vissa inslag från den "showen", och då blir man ju ännu mer övertygad om att det fattas mycket innanför pannbenet på den mannen. Så arrogant och otrevlig, hu! Vi pratade om det vid middagsbordet och min man är rädd för att den galningen kommer röstas fram även denna gång - hemska tanke. En enda sak tycker jag och han lika om - att Corona är Kinas fel och att de ska stå till svars för det. Tycker inte de ska klara sig ostraffat från att ha ställt till det så för hela världen.

Oktober, ja, ännu en månad att pricka av. Här är verkligen höst nu även om vi haft hyfsat varmt hela september. Dåligt med regn så ingen svamp växer, tyvärr. Dina bilder är som alltid helt magiska, och den sista gör en mållös. Sååå vackert!

Kul med Hallothankmas, kanske man måste komma på nåt nytt just detta mörka år, allt piggar upp.

Sista bilden på collaget, wow, ser ut som en Lars Lerin tavla.

Ha en fin första dag i oktober. Här är det småruggigt med regn som hänger i luften.

Stor kram från mig

Äventyret framtiden said...

Det är inte enbart Choizos "matte" som är kreativ. Ditt inlägg idag är synnerligen kreativt och sammanställningen av september i bild väldigt fin.

Tänker på det här med handstil och att skriva för hand. Jag tror att det t.om. skulle vara hälsosamt att återuppta det handskrivna mera än vad som är för tillfället. För min del i alla fall. Det kan ju inte vara annat än bra mot artros, skulle jag tycka. Jodå, jag har en viss sådan jag också även om den inte gör ont men lite stelare har fingrarna blivit med åren som gått, så jag behöver ha fingergymnastik lite oftare än vad jag har. Skriva är ordet. För hand...

Skylten är en höjdarskylt. Så genial. Det kan man ju inte säga om föremålet för den gula hårtofsen precis. Fy bubblan, vart är världen på väg om den där killen blir president igen? Vilket han troligen blir med tanke på alla som står bakom den där nickedockan. Fy bubblan igen. Må det bli en förändring!

Mera spöken av det där slaget. Kanske jag ska hänga upp ett jag också när Halloween är här? Skrämma slag på bygden, lite grann så där bara ;)

Hallothankmas, haha..

Fantastiska bilder av din dagliga naturrunda!

En första oktoberkram över haven kommer här!

Humlan said...

På tal om att skriva för hand; min kompis släktforskar och jag har ibland tittat på bilderna från kyrkböcker och andra böcker som hon sitter och läser i, jag stirrar på krumelurerna och förstår inte alls vad det står, jag kan inte ens gissa. Prästerna skrev ofta slarvigt och otydligt, fast ibland är det en väldigt vacker handstil, men lika svårtydd ändå! Så skrivstilar han ändrats över tiden, även de som lärt sig läsa skrivstil kan få problem med andra generationers stil.
Roligt med kalligrafi, jag har alltid tyckt att det är vackert, men jag har inte provat det själv.

Ja, visst är det roligt med kreativa personer som bjuder sin omgivning på lite glädje, så trevligt att få titta hur Chorizo ser ut just nu!

Jag såg en del kommentarer och diskussioner om debatten i går, där hade de små inslag från den och jag håller helt med dig; No! Just No!! Du har den bästa skylten, som säger allt!

Här inleder oktober med en grå dag där regnet hänger i luften, jag vet inte om det var dimma i morse, för jag sov länge, men nu är det milt, grått och vindstilla. Rätt skönt att vara ute men inne har jag lamporna tända.

Fina bilder, som vanligt, men jag har insett att Blogger numera beskär dina bilder så om jag vill se hela så får jag klicka på den. Trist men nu har jag lärt mig att klicka. (Om jag inte klickar så försvinner en del till höger, på sista bilden med ditt septemberkollage så är 2/3 av de tre bilderna längst till höger borta.) Misstänker att det återigen är en anpassning till mobil-format. Det är många sidor som ändras just nu.

Ha en bra dag och njut av att bli ompysslad hos frissan. Jag funderar också på att beställa tid, men problemet för mig är att jag måste åka buss och t-bana för att komma dit, hade jag kunnat åka bil hade jag inte tvekat.

Kramar!

Bloggblad said...

Vilket passande ord! Hallothanksmas - jättebra! Jag firar knappt något av det längre, jo förstås, julen, men bara från 23 dec till 2 jan. Knappt någon idé att pynta.

Jag håller med om ditt gigantiska NO! Bedrövad blir jag! Jag har en fb här i stan från USA, hon får på pälsen ofta från några i hemlandet om hon skriver något negativt om DT.

Kul att läsa ditt inlägg om skrivstil. Jag minns när den nya kom, hon som hittade på att föra ihop textade bokstäver jobbade på Lärarhögskolan när jag gick där. Många elever genom åren (mest flickor med finmotorik) har bett mig lära dem att skriva riktig skrivstil. Jag skriver enbart min dagbok för hand, knappt att jag läsa själv vad jag skrivit, men det är bara bra om någon annan skulle hitta den innan jag hinner bränna upp den eller sänka den i havet.
Jag tycker egentligen att det är bedrövligt att barn inte kan läsa lappar från mormor eller gamla brev... de kunde ju få lära sig tyda gammal handstil i alla fall.

Inköpslistor skriver jag för hand. För jobbigt att ha mobilen uppe, köra vagn och ha scannern igång på en gång. Lappen kan ligga korgen så jag ser.

Erica said...

* Ja, jag älskar den typen av inlägg likt gårdagens! :-D
Vad roligt att du kan kalligrafi! DET är något jag alltid velat kunna!
Har du provat Bullet journaling förresten? Kom att tänka på det precis nu, men det är ju egentligen en underbart rolig hobby.
Dels får man lägga upp en kalender precis som man vill ha den, och precis vad man vill ha med. Är man kreativ så är det jordens utlopp för kreativitet, OCH man får en anledning att underhålla både sin handstil och kalligrafi.
Sök Bullet journal på bildgoogle och Youtube :-)

* Härligt med lilla Chorizo! Hen får vara med och sprida glädje i alla små och stora högtider/händelser.
Ska bli SÅ roligt att se henom till jul.

* Och det där cartoonhåret som ska kallas President ja... Först: Tror aldrig jag sett en människa som ser ut som en SERIEFIGUR som den där!
Hoppas, hoppas, hoppas han får kliva åt sidan efter valet!!! För USA, och för resten av världen.
Tycker alltid det låter som om han har en konstant stroke så fort han pratar.

* Åh! Vad grönt ni har! Är sjukt avundsjuk, som du vet ;-D
Jag skulle säga att vi har till 99% höstfärger nu. Det som är grönt är sådant som alltid är grönt -typ tallar och granar.
Hösten står i sin peak (tror jag det stavas) och det är bara en tidsfråga innan träden står utan löv. Tyvärr. Ser INTE fram emot fulhösten.
Dimman som höll sig krampaktigt kvar i tre dagar har i alla fall lättat. Alltid något ;-)

Håller med om mörkret, som du också vet ;-) Ingen hit att vara ute i.
Jag är snarare mörkrädd, men mer utomhus än när det är mörkt inne. Och det blir inte bättre med allt man läser...
Förra året var det ju en kvinna som blev attackerad med kniv ett stenkast härifrån.
Halloween 2014 var det ju en 27-årig man som blev knivmördad snett nedanför mig.
Och i morse skickade en vän en print av en artikel i PT; polisen utreder en våldtäkt som skett utanför Stadshotellet. Och statt ligger bokstavligen granne med mig. Det är tvärs över gatan, så max 20-30 meter ifrån min lägenhet.
Så nix, promenera i mörkret är ingenting för mig heller ;-)Hoppas du får en störtskön Oktober med mycket mys, det höstväder du helst vill ha, kanske någon mer liten höstig hike och allt du gillar med årstiden :-D
Kramar /Erica

Elisabeth said...

*Passande att Chorizo går på Oktoberfest! Den stora i München blev det förstås inget av med i år. Ja, förhoppningsvis blir det inte några Oktoberfest alls, någonstans, med tanke på Corona. Men Chorizo firar ju ensam, så det går bra. ;-)

*Jag gillar också No-skylten, så finurligt gjord, och med ett minst sagt passande budskap. Beträffande debatten räckte sammanfattningen jag hörde på radio på morgonen för att göra mig irriterad och provocerad. Som att han hela tiden ska tjat om den andra kandidatens ålder?! Okej om DT vore 50 eller något, men han är inte direkt någon ungdom han heller. Dessvärre skulle det inte förvåna mig det minsta om DT vinner. På jobbet, när vi är hobby-analytiker av det amerikanska presidentvalet, är vi alltid överens om att risken är stor att det blir så. Man undrar ju vad han kommer att hitta på då.

*Oktober hos dig verkar så fin och skön. Här kan ju oktober vara fin, men det blir så kallt, och i slutet av månaden har träden börjat bli så kala.

*HalloThanksMas var ju... kreativt. ;-)

Vform said...

Hej! Nu har det gått alldeles för lång tid igen innan jag kommer fatt läsningen!
JAADU, första oktober idag .. och här är hösten den allra vackraste innan allt försvinner!
Temperaturen rör sig mellan 15-18 grader och just i dagarna sol och närapå vindstilla! Dimma från morgon o förmiddan .. men den har ju också sin charm :)
Min yngsta "kille" fyller 39 just idag ... han som ibland håller sig i Junkarsgrund, du vet! :D
Vi har fått en jättefin spånbana färdigställd vid Byagården fd skolan som jag promenerat idag .. nästan niotusen steg! Den har funnits länge, men mest som skidspår! Belysning finns också om vi går kvällstid. Vi gick den två ggr för den är bara ca 2 km. Men gick dessutom hemifrån ...
I morgon blir det gymmet ..
Hoppas ni mår bra och inget corona i närheten!
Verkar som att det är på uppgång här i landet nu igen ... FYYYF...
KRAM på dig o må så gott! ♥

Annika said...

Yvonne:
MKT kreativt.
Ofta verkar hen byta skepnad. Så hens matte är verkligen flitig. gillar!!
Nästa ggn blir det säkert Halloween, gissar jag iaf.

Otroligt va, det var rena rama kaoset. Vi tittade en halvtimme kanske, sen stod vi inte ut längre.
Han betedde sig så ohyfsat att man inte tror det är sant.
En förolämpning mot USA och dess väljare.
KAN nog absolut hålla med om att 45 blir återvald. det har jag sagt hela tiden.
HOPPAS vid gud att jag har fel.
Kina, visst ... absolut ... kan helt klart hålla med där jag med.
Men annars...pfft.

Ja, det gäller nog att komma på lite roliga grejer denna höst. Därav all kreativitet, tror jag.
Roligt!!

TACK tack och TACK Yvonne.

KRAMAR!!

Annika said...

Karin:
TACK!!
NU blev jag verkligen glad. Roligt att du tycker det!!

Men visst, vi borde alla ta upp en penna och skriva för hand mkt mer än vi gör. Egentligen borde man ta upp det gamla skrivna breven igen.
Dock, vi har blivit så bortskämda med mail etc numera.
MEn vi borde. Sant, bra träning för artrosen också, verkligen.

VISST är skylten klockren!!
SÅÅÅÅ bra.
Jadu, vi får se.
Men du vet ju att jag tror på att det blir 45 igen. MÅ jag ha fel, fel, fel. OCH du med.
Vi måste tro på förändring.

JA, gör de där spökena. De är gjorda av gamla ståltrådsgaljar.
KÖR på. De är så söta och effektfulla där de hänger.

TACK snälla goa Karin.
Stora kramar från mig!!

Annika said...

Humlan:
SÅ sant, jag kan inte heller läsa gammal handstil. Sådan där som står i kyrkböcker etc.
OMÖJLIGT.
Skrivstil kan verkligen vara svår, absolut.

Chorizo ja ... haha.
Tycker hens matte gör det så rätt. Hon är så kreativ.
Hon bor precis vid en av de större gångvägarna här, så Chorizo syns verkligen.
KUL!!


Ja, jag ser bara min blogg på datorn. OCH här ser den ut som den ska sas. När jag ser den på min mobil blir de vertikala bilderna såååå långa. MEN klickar man dem så blir de normala. Trist att blogger skulle inte och ställa till det.
DET hemskaste är att allt tar dubbelt så lång tid nu, att lägga ut inläggen. USCH:

Visst är min skylt klockren.
DEN säger allt.
Debatten en fars. Man tror inte det är möjligt.

TACK! Det var skönt och säkert hos frissan.
Jag tar bilen dit och hem, skulle nog känt annorlunda om jag tagit buss och t-bana. Vänta ett tag till du!

Kramar!

Annika said...

Bloggblad:
Ja, där fick jag lära mig ngt nytt igår.
HAHA. ALLA högtider på en och samma gång.
Julen blir nog stor i år eftersom tiderna är som de är.
SÅ trött på det, tiderna alltså.

Där jag bor är det nästan bara liberaler, tilll 80% skulle jag tro.
Så jag har bara sådana i min FB feed.
MEN hela mellanvästern kryllar av 45-anhängare. Trist för din vän att hon inte kan skriva vad hon vill, men det är mer polariserat än det nånsin varit ngn ggn.
OTROLIGT!


JUST det, du gick säkert och utbildade dig då nya skrivstilen kom. Jag fick nog lära mig den i mitten av 70.talet, skulle jag tro. SEN kan det ju hända att det kommit ännu en ny stil efter den.
VI ville också lära oss gamla skrivstilen, minns jag. Vår fröken hade nog ganska svårt med nya stilen också.
Tycker också det är sorgligt att barnen idag inte alls kan tyda skrivstil och läsa den.
Tycker nog de borde skriva mkt mer för hand än vad de gör.

skriver aldrig inköpslistor i mobilen, det skulle jag ogilla skarpt.
OCH precis som DU kan jag knappt tyda mina egna dagböcker, haha.

Annika said...

Erica:
TACK vännen, det var kul att skriva det också!!
:-)
Tipset fick jag från radion, jag får ideer därifrån då och då.
Jo, jag vet vad bullet journaling är. K höll på med det ett tag.
Tror inte det är ngt för mig. Men vackert är det, där får man verkligen skriva vackert.
Men nej, jag tror inte det är för mig, lika lite som scrap booking etc.

Chorizo ja, hen får ständigt ställa upp på allt nytt. KUL!!
Till jul kan jag tänka mig att hens ägare går ALL in., haha. OCH till Hween också. TILL valdagen med ska du se, haha.
Kan gissa att hen får en Bidenskylt då!!


VET, debatten var ju helt sjuk-
Som om det på rikfgt är ngt allvarligt fel med den mannen. Vilket det iofs är.
Ja, Erica, vi ska hoppas på förändring. VERKLIGEN!!!


DU har finhöst nu ett tag till. MEN när vi går in vår finhöst då har du fulhöst, haha.
nej, men det ligger ngt vilsamt i fulhösten också.
Jag vet att du inte tycker det. MEN hang in there!!


Mörker och promenader är NOLL för mig.
Dels vill jag ju gå då ljuset är som vackrast, dels går jag ensam och jag är ju mkt mer på min vakt när det är halvdager och mörker.
Dels är det verkligen inte min grej, såvida jag inte går en kvällsprommis. MEN då går jag aldrig ensam.
SKIT händer. Vi hade ett mord här nyligen, en kvinna som blev mördad på en parkväg. Mitt i natten, och ngt underligt låg bakom det. Men ändå ... man kan aldrig vara säker.

Vi får njuta av tiden, Erica,
DU med,

KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth:
Eller hur, Chrozo firar med social distans, så hen kan fira Oktoberfest.
HAHA.
SÅ kul

NO skylten, såååååå bra. När jag såg den fösta gången skrattade jag rätt ut. SÅ himla träffsäker och bra. ALLA vet när de ser den.
Var ju bara tvungen att skaffa en.
Exakt, blir också trött på ålderssnacket. JB är 4 år äldre, och fyra år klokare. Eller nej förresten, 70 år klokare.
Otroligt.
Ja, du vet vad jag sagt ... jag tror ju på 45. Men jag vill ha FEL!!!
FEL!!!!

Oktober här är underbart fin.

Fniss, ja jag fick verkligen lära mig ngt nytt igår, hehe.

Annika said...

Vivan
HEJ!!
Ja, ni har finhöst nu. NJUT av den. Hänger ju med er varje dag via väderappar och annat så jag ser ju vad ni har för väder.
Ser bra ut ganska ofta, tycker jag.
Härligt!!
ÄLSKAR dimma!!!
Tycker den har stor charm, bara man inte är på sjön. en gång satt vi fast vid Märigrund i total dimma, då var jag faktiskt rädd.
AJHHHA, jaaaaa Sissis man ja, din son!! Minns ju Sissi massor från när hon var liten och ofta var hos min moster, så gullig.
KUL med fölsis.
Trevligt med spår i skogen hos er. BRA jobbat med stegen!! DET tar kraft att komma upp i dem, jag vet.
Idag fick jag höra att en god väns dotter har covid, inte roligt :-(
HÅLL dig frisk!!!!
Vet ju att fallen ökar i Finland nu också.
Vilket skit det är.

KRAMAR!!!

BP said...

Japp, den där debatten (hahaha) mellan dessa två - såg bara några "highlights", det räckte. Hur lågt får man sjunka, och hur dumma är amerikanerna egentligen...

Din höst har inte kommit lika långt som vår. Här började den i helgen och nu är marken täckt med löv i allehanda färger. Dina bilder är som vanligt helt enastående.

Hallothanksmas - det ordet bara älskar jag:-) Är inte så mycket för högtider, då de i de flesta fall bara är kommersiella jippon. Men tänk om man kunde slå dem samman! Nej, då skulle kommersen ju förlora på det, å så kan vi inte ha det;-)

PS. Om jag skulle vilja "låna" bilden Hallothanksmas för min Skyltsöndag, får jag göra det. "Betalning: en länk;-) DS.

Annika said...

BP:
Nja, tyckte nog JB skötte det som han skulle. han fick knappt en sportslig för att världens genom tidernas sämste PREZ avbröt honom ständigt.
Frågan är, hur dum är 45???
Hur idiotisk är inte apelsinen..
Amerikaner är nog inte dummare än något annat folk heller förresten. Det vet jag efter snart 30 år i landet.
:-)

Nej, min höst ligger efter er. Ni har finhöst, vår har knappt börjat. Det har börjat skifta lite smått.
Men snart blir det finhöst här med.
TACK!! Ja, jag fotar det jag ser och blir så glad över att du gillar bilderna.

Japp, där har du minsann en grej jag lärde mig igår. HADE inte förrän då hört om Hallothanksmas. Komiskt.
Det är då säsongen mellan Halloween och nyårsdagen.

LÅNA på du, BP!!! DET är helt OK. Du får jättegärna länka. KUL!!!

Monica said...

Jaa, dessa åldersrika herrar, de får väl någon energi av makten, statusen, att synas, att tävla och förstås vet vi alla svenskar hur USA ska styras bäst;-) men en positiv sak jag ser hos den gode Mr DT är att han inte flinar ständigt som de flesta företrädare eller kanske alla tidigare. När Mr BO var här i Sverige och stod och tittade på allvarliga saker, folk ansträngde sig på alla sätt att förklara men plötsligt såg han en ny fotograf eller något där han skulle kunna dokumenteras och han vände sig snabbt åt alla de hållen och grinade från öra till öra, det såg väldigt onaturligt ut och konstlat. Och Mrs MO ungefär lika. Tycker Mrs MT är mycket elegant och ser sansad ut. Men hur sansat allt är och blir har jag ingen aning om fast jag är svensk:-).

I vårt land tror jag knappt vi har en president-statsminister, väldigt tyst hela detta år så jag vet inte alls vad han tycker om saker och ting eller vem som styr.

Jag tror Mr DT vinner och kanske allt lugnar ned sig något då eller så kan det bli mycket reaktioner från motståndarna.

Härligt med all fin natur du har Annika och vandringar, och lite spännande i allt att det kommer helger som vi får fira på något sätt och kul att se vad som dyker upp i affärerna även om man bara ska titta ... tycker det är sent här, har inte sett en julsak och knappt något annat höstlikt heller, annorlunda. Ha det bra Annika och ta hand om er väl.

Annika said...

Monica;
HAHA, visst är det så. Sverige vet nog bäst, eller hur ;-)))
Komiskt det också.
Jag tror att 45 vinner. MEN jag hoppas jag har fel.
Ärligt talat, vem som än vinner detta val kommer att göra så det blir upplopp antingen av vänstern eller högern. Landet har aldrig varit så extremt uppdelat som det är nu.
DET är så polariserat, tyvärr gör ju 45 inte så mkt för att ena heller.
NEJ; ngn charmknutte är inte 45, det är så säkert.
Vi får se hur det går. SNART vet vi. men tro mig, jag bävar lite för livet efter valet ... tror det blir galet oavsett.
Melania har inte gjort mkt väsen av sig som first lady, så jag har inte så mkt att varken tycka eller säga om henne.

Jag har bara sett några få julsaker, men Halloween finns det gott om.
:-)
SKÖN tid på året är det.
Gillar den.

HA det så gott du med, Monica. Får påminna mig om att DU är en bloggande kvinna igen, HURRA!!!