Thursday, October 29, 2020

"I am so glad to live in a world where there are Octobers", Sanndröm?? Veckans Chorizo, Halloween, Långhelg för mig och Valdagen ...
Hej torsdagsmänniskor!!* I am so glad to live in a world where there are Octobers.


DET klassiska citatet är taget direkt ur boken Anne på Grönkulla av L.M Montgomery.
Böcker jag tyckte mycket om då jag växte upp.

NI har väl inte missat den helt underbara serien “Anne with an E” på Netflix som ju är Anne på Grönkulla. Helt, helt och totalt underbar serie. SE den!! Citatet är iallafall klockrent, och jag håller med Anne till 100% 


Speciellt den här hösten som av någon anledning inletts tidigare än andra höstar. Ja, ni har ju bland annat sett det i form av bildbevis av min lönn på baksidan. Den är nästan kal nu förresten. SNABBT går det.

Just nu befinner vi oss mitt i finhösten och jag insuper rubbet.
Även om veckan varit GRÅ och morgnarna mörka är naturen ON POINT!!
Faktum är att jag njuter enormt mycket just nu av allt det gyllene jag ser då jag är ute på min rundor.
Häromnatten drömde jag en riktig mardröm …
Den var så tydlig och klar att det var riktigt otäckt.
Jag drömde att sittande president vann valet. Han vann DESSUTOM stort. I drömmen befann jag mig på något slags valmöte och 45 klev upp på scenen och gjorde segergesten och ropade ut att, I AM THE most foremost president in the history of the world! Citat direkt från min dröm … oh dear … 


Jag vaknade och var alldeles svettig. Var det en sanndröm? Ja, vi får väl se … GAAAH … Jag tror ju att han vinner på tisdag, det tror jag.
MEN jag hoppas så in i bänken att jag har fel. Vi har alla lärt oss att INTE lita på opinionsmätningar iallfall, tänk bara Hillary … 

För övrigt kan jag säga att drömmen gjorde att jag inte kunde somna om mer den natten, tack för det 45. TACK!! Visserligen var klockan 5:15, men ändå … ;-) 
*  Veckans Chorizo!!!
Den käre Chorizo har ändrat skepnad lite så här lagom till Halloween!! NU har hen blivit Chorizostein. HAHA.
Alltså hans matte ... Jag säger bara det ... Kan lova er att direkt efter Halloween kommer matten att ändra klädseln inför valet.
  * HalloweenPÅ lördag är det då Halloween. OCH som jag skrev igår har vi faktiskt inte fått några riktiga riktlinjer om hur vi ska gå tillväga den dagen nu under c-19. Ja, inte mer än att vi ska vidtaga största försiktighet. Men, Halloween är ingalunda inställd iallafall. DOCK tror jag att det blir väldigt FÅ barn i år som kommer att gå sina “trick or treat” rundor. Jag har inte köpt godis än, och det finns massor med Halloweengodis på affärerna. DE lär få över så det räcker i flera år till … I vanliga fall hade jag köpt hem godis vid det här laget.


Halloweenpartyn har inte ägt rum detta år. ALLS. Inte bland den vuxna befolkningen iallafall. DET märks också då man är ute och kollar in utbudet. Samtliga vuxenkostymer hänger där de hänger.


I normala fall skulle det varit mycket utplockat bland kostymer och accessoarer nu. 
Men i år kommer allt i en helt annan dager.
De Halloweenfester som skulle ägt rum (under ett vanligt år) hade skett i lördags.

PÅ tal om detta …
Alltså, kolla in det här. Det här är samma kvinna som gör så fin skolkritekonst. Hon är även Restons okrönta Queen of Halloween.
Hennes lilla radhus är omgjort till en krypta. Se bara utsidan av det (jag följer henne på på insta, så jag kan tala om att det ser likadant ut där inne).
Nej, hon har inga barn …
Jag säger bara, hatten av alltså …
SÅ här mycket som hon satsar på Halloween har jag aldrig satsat. Det här överträffar det mesta. 

VET inte om det syns på bilden, men de har täckt hela fönstret med något svart tyg, och innanför det tyget är skelett, spöken och annat otyg framställt, som i ett skyltfönster. DET betyder att kvinnan och hennes man (jag vet att hon är gift) bor i mörker därinnanför.  OCH jag vet att hela huset är fyllt av skräckfigurer.  DET vet jag tack vare Insta. Skulle jag stå ut med att bo i mörker? SVAR nej!!!  Jag skulle bli tokig!  Skulle jag stå ut med att bo i skräckkabinett?  DET är en annan femma, hahaha!!!  NEJ, men ärligt, det skulle jag INTE!!  SÅ viktig och speciell är inte Halloween för mig, speciellt inte det här året.


* Långhelg för mig … Imorgon tar jag en liten paus härifrån. Peter är ledig från jobbet. Från början hade vi tänkt ge oss ut och vandra, i Shenandoah. MEN vädret ska bli riktigt dåligt idag och imorgon. En efterdyning av den orkan som plågat Mexikanska Golfen återigen. Vi får det i form av regn i massor framför allt i dag, torsdag.


Jag hoppas att vi kan vandra ändå, men det är en risk nu med alla höstlöv och de genomblöta och steniga stigarna … 
OM inte åker vi in till DC, tror jag. DET kan bli trevligt det med.* Valdagen …


Nästa gång vi hörs är det valdag.
Vi säger inget mer om det nu.
MEN håll tummarna för att min dröm inte blir sann …  ***Med detta önskar jag er en fin Allhelgona helg.
Jag önskar den som firar Halloween en fin sådan.
Vi i US går över till normaltid nu på söndag dessutom (DAMN ser fram emot ljusare morgnar)
OCH så hälsar vi november välkommen.

20 comments:

Elisabeth said...

*Jag läste böckerna om Anne på Grönkulla, men eftersom jag inte har Netflix har jag inte sett serien. I år håller jag med henne, eftersom oktober varit så fin här. Eller, oktober är ofta ganska fin, men vid den här tiden brukar träden vara mycket kalare.

*Huh, vilken mardröm om 45! Förhoppningsvis var det inte en sanndröm, för fyra år till med honom vore verkligen illa för både USA och världen i stort.

*Chorizo - underbar, helt klart. Hans matte är verkligen fantastiskt kreativ.

*Jag är så imponerad av människor som skolkrite-kvinnan, all denna kreativitet och dessutom ork att fixa med allt. I sanning imponerande!

*Hoppas att vädret blir så pass bra att ni kan vandra, för just den här tiden på året är verkligen härlig att vandra i.

Humlan said...

Härliga färger och vilket pyntande du har i ditt område. Chorizo är verkligen härlig, man väntar verkligen på vad hon ska hitta på härnäst. Däremot är jag inte så förtjust i skräcktemat och skulle inte pynta så om jag pyntade den här årstiden. Men imponerande är det att se vad andra har gjort.
Jag hoppas att din mardröm bara var inspirerad av Halloweenhelgen och ingen sanndröm!

Hoppas ni får en fin helg trots vädret!

Stora Kramar!

jennievivi said...

Jag bara älskar alla husen på dina bilder och hur dom är inbäddade i grönska. Du bor verkligen fint, det säger du ju själv också.

Och duktiga på att halloween-pynta är ju amerikanerna också. All in!

Valet ja. Usch. Vet inte vad jag ska säga. Läste att han har tagit ledningen i Florida. Jag vet inte riktigt vad det betyder dock. Jag kommer aldrig ihåg vilka stater som är extra viktiga. Jag är lite orolig för ekonomin också. Att börsen kommer krascha av besvikelse om Trump vinner. Eller så gillar Wall Street honom kanske. Nä fy det är lite nervöst. Speciellt eftersom jag inte tycker alternativet är så bra heller. Ännu en gubbe. Kunde dom inte skippat honom och gått direkt på kamala istället. Är hon populär eller har folk svårt för henne pga hudfärg eller annat?

Ha en bra dag i regnet och ta det lugnt med löven!

Anonymous said...

Yvonne said....
Du har en så fantastiskt vacker höst, förstår att du gillar den, det skulle nog t om jag göra om jag bodde i dina trakter. Ser så härligt ut med alla löven som man bara vill gå och sparka på, ha, ha, ha.

Men så kreativ hon är, Chorizos ägare. Bara att komma på allt och byta skepnader så ofta - imponerande!

Alla spöken och skelett är kul att se på bild, men skulle inte vilja gå där en mörk kväll precis och verkligen inte våga hälsa på dem som har täckt fönstret och har en massa läskigheter som hänger där.

Här i vår lilla stad verkar inte Halloween vara något stort, har inte sett något pynt mer än det de säljer på "Kinesaffärer".

Idag kan jag iaf säga till dig att ha en trevlig helg, långhelg t om och så håller vi tummarna att ni blir kvitt den där galenpannan nästa vecka.

Stor kram skickar jag till dig.

Äventyret framtiden said...

Så du skräms Annika, mitt i allt det njutbara, vackra, fullständigt bedårande så kommer din mardröm, fy bubblan, hoppas den inte är sann. Men inget förvånar mig längre. Inget. Men vi får väl tänka bort det där eländet så gott vi kan. Jag håller tummarna för allt vad tygen håller för att det inte blir T. Om det hjälper är en annan femma. Korruption och ryggdunksgänget är starkt, och valkrångligheterna är inte på rätt sida för tillfället. Tänk ändå om ni hade en åsna där istället för Trump. Världen skulle se mycket bättre ut säger den inte helt snälla Karin.
Tack för alla halloweeniga spöken, det ena värre än det andra men kul, riktigt KUL!

Ha en skön och fin helg, med många trevliga stunder!

Kramar!

Annika said...

Elisabeth;
SÅ fina böcker. OM du haft Netflix tror jag att du hade tyckt mkt om serien. Den är mörkare än böckerna, men också så innerligt fin.
Ja, det är lustigt. I år har vi legat SÅ lika vad gäller hösten. Var har inträtt tidigare än brukligt och er senare.

Drömmen var hemsk. Vaknade med hjärtklappning, haha.
Vi får se. USCH läskigt!!


Chorizo for the win!!! Alltid!!

VISST är hon otrolig, skolkritekvinnan. Vet att hon undervisar på ett uni här i Fairfax. Undrar i vad? HAHA.
HON är också galet kreativ.

tror det blir DC imorgon. ÄR så himla rädd för att förstöra mina knän på hala stigar.
TYVÄRR!!!

Annika said...

Humlan:
Ja, det är en fin tid nu.
Chorizo är verkligen så KUL!!!
Skolkritekvinnan ja, ja där går nästan gränsen för mig också. ÄVEN om jag tycker det är coolt. Men ändå ...
Njeea... och att mörklägga mitt hem och göra det till en krypta inomhus ... no way!!!
Min dröm ja .... hmmm ... vi får se ...
HOPPAS du mår fint, Humlan.
KRAMAR!!! Trevlig helg!!

Annika said...

Jennievivi:
TACK!!
Mne absolut, jag bor jättefint mitt i denna lummiga förort.
Erkänner det utan krusiduller.

All in vad gäller Halloween hos somliga. DET är kul. Måste spana in hennes lilla hus i juletid också.

Superläskigt med valet. DT måste vinna FLA för att vinna valet, åtminstone är det en vansinnigt viktig stat. DET är en riktigt vågmästarstat i varje val.
SÅ jämn.
Ja, vi får se.
VI får VERKLIGEN se!
Jag är rädd ....
KH är BRA!! Men hon är ju KVINNA!! Minns Hillary ... Övertygad om att det var könet som sänkte henne slutligen. SÅ hemskt är det. Jag tror inte vi får se en kvinnlig president under våra livstider, vi som lever här och nu. KANSKE våra barn får det, men inte vi ...
Ja, krasst, men så tror jag verkligen. KH är dessutom svart ... jag behöver inte säga mer ...
Biden är INTE klockren. Absolut inte. Önskar också de hade ngn annan. Gillade Pete B. MEN han är gay, sååååå .... Ja ... Men Biden är mänsklig och har ett hjärta. Även om han är en gammal, gammal kandidat.
Läskigt ÄR det!!


tack snälla. Ha en fin dag själv. DET pissregnar!
Trevlig helg!!

Annika said...

Yvonne:
TACK, ja den är verkligen helt underbar!! Hösten.

Chorizos matte är otrolig. DET är bara att lyfta på hatten!! OCH se fram emot nästa skapelse!!

Skolkritekvinnan är verkligen också kreativ. MEN tom jag tycker det är för mkt. OCH att mörklägga mitt hem och göra en krypta av det? Nej tack.
Nej!!

nej, jag kan tro att Halloween inte är stort i Spanien. Det är väl egentligen bara i US och Kanada det är enormt. Kanske lite i UK? Vet inte ...

IDAG kan du säga trevlig helg!!!
OCH jag säger detsamma till dig, fina Yvonne!!!

Kramar från ett regnigt Reston!!

Annika said...

Karin:
HAHA, och du ska veta hur TYDLIG den var, drömmen. Ja, det var omskakande.
VI får se, Karin.. VI får se ..
Läskigt blir det på tisdag iaf. MKT oroligt.
Du behöver inte vara snäll då det kommer till honom, Karin- DET är inte jag heller.
För mig är han livsfarlig.

Trevlig helg till dig, min fina KARIN!!!

KRAMAR genom regnet och rusket över haven!!!

Annika said...

Otroligt vacker höst hos dig nu! Jag har sett Anne with an E men, nja, kom bara igenom halvvägs. Jag vet inte ens varför, jag tycker det är en fin serie. Kanske har att göra med det här med tonårs-socialt-drama som jag inte riktigt gillar. Eller att avvek så mycket från böckerna som jag älskar. Osäker.

Hu, vilken mardröm. Men det kanske blir verklighet - vem vet? Och då får vi se hur det går :/.

Jag är lite för minimalistisk och snål för att gå all in - eller ens halfway in med dekorationer till högtiderna är jag rädd. Men jag tycker det är jätteroligt med folk som gör det! Kreativitet och konstnärlighet och lek - sånt som verkligen behövs just nu <3. Går runt i mitt område och beundrar andras dekorationer. Jättekul.

Kram och ha en fin långhelg!

Annika said...

Annika:
Den är så fiiiin!! Men idag ösregnar det. VRÄKER ner. Efterdyning av orkanen Zeta.
Jasså, intressant med Anne with an E. Den är mkt mörkare än böckerna, kanske var det det?
MEN visst, det var mkt toårsdraman däri, håller med.

Du ska se att det var en sanndröm. GULP.
Snart vet vi ...

Visst ordet KUL med allt pynt och fix inför Halloween, och sedan jul. Jättekul.
Men nog fattar jag att du vill ligga lägre som minimalist.

Kramar till dig Annika. Ha en finfin helg!!

Anne said...

Hehehe, Annika. Du skriver så roligt, jag riktigt ser din mardröm framför dig, att vakna kallsvettig och höra #45 basunera ut de orden. Fniss fniss. Förstår det för dig var rena rama mardrömmen. Jag drömde faktiskt om Biden häromnatten, inte lika dramatisk som din dröm men ändå. Vill inte drömma om nån av herrarna alls, men jag antar att många av oss tänker mycket på det här nu och så visar det sig i drömmar på natten. Oavsett vem och oavsett hur allting fortsätter med lugn eller drama, så ska det bli sååå skönt ha valet undanstökat. Och oavsett vem som vinner, jag menar det, oavsett vem, så hoppas jag vi VET på valnatten. Även om inte "min" guy vinner. Oavsett vem så hoppas jag faktiskt på en övertygande valseger, så vi INTE hamnar i nåt domstolsprocessande och kanske veckor eller månader utan klar segrare. Den instabiliteten tror jag inte det här landet klarar av utan fullskaligt inbördeskrig som bryter ut (det kanske det gör på sikt ändå). Sorry om jag låter dramatisk. Men jag tror det är viktigt endera kandidaten vinner rätt övertygande och stort så det inte blir som 2000. Det har vi svårt att hantera i dessa turbulenta tider. Det var svårt då också, men skulle det bli nåt liknande nu tror jag det vore katatstrof.

Du vet ju var jag står, men vet du vad, jag tror inte #45 vinner. Alla "polls" visar så tydlig Biden favör. Han leder väl till och med tvåsiffrigt i vissa viktiga delstater. Jag vet, du säger det klokt, så var det 2016 också och vi vet hur det gick. Men nä, min magkänsla säger mig att det blir Biden och att galluparna stämmer. Bara vibbarna jag har.Annika, så jag tror det blir segerdans för dig nästa vecka, tror verkligen det. Jag tror till och med hela kongressen kan bli Dem.

Men du, vilket hus!!! Kvinnan med Halloween. Wow! Imponerande. Skulle njuta av att gå förbi det huset. Ser ut som ur en katalog. Men nä, att leva inne i mörker hade inte varit nåt vidare. Men allt för konsten ;) Tur hon gör såna uppoffringat så alla förbipasserande får njuta av det.

Chorizo! Aaawwww. Klockren Halloween utsmyckning av Chorizo. Du har så mycket roliga och kreativa grannar i ditt område. Som bjuder på sig själva och pyntar. Du går ju inte av för hackor själv heller. Längtar faktiskt riktigt mycket efter att få börja julpynta nu. Hihi, jo men visst minns jag när du berättade om typerna som julpyntade i april. Minns det så väl. Inte riktigt i den klubben än, men definitivt i "börja-tidigt-i-november-klubben".
Kram Annika och ha en riktigt fin helg. Tack för mycket trevlig emailkonversation igår också.

BP said...

OMG!!! Det skulle vara intressant att veta om hela USA, speciellt storstäderna, går all in för Halloween på samma sätt som "lilla" Reston. Som svensk eller ska jag säger som europé saknar jag känslan för den dagen. Tycker det är rätt kul iofs, men sådana dekorationer har jag inte sett här alls.

Vad gäller valdagen så håller jag både tummar och tår att din dröm inte blir sann, men...

Så ha en riktigt kön långhelg nu, med eller utan spöken, med eller utan godis;-)

Annika said...

Anne:
HAHA, inte jag heller.
DE får gärna hålla sig undan mina drömmar. BÄGGE TVÅ!!
GAWD, vill bara att valet ska vara ÖVER nu!!!
jag med Anne, vill inte att det ska bli så jämnt att HD måste gå in till slut, som I Bush/Gore 2000. SÅ får det inte bli.
Inbördeskrig ja ... det håller jag inte för omöjligt. MÅ det inte bli så.
Tror inte på polls, Anne. Hillary du vet.
Litar inte på dem.
MEN vi får se, vi får se ...
OCH jag tror ... att det blir tvärtom, Anne. MEN vi ska vänta och se!!
OCh sen ska vi iaf glädja oss när det är över, att vi slipper valsnack och tidningarna som enbart snackar om detta.
Sen ska vi hoppas att det inte blir våldsamma upplopp!! DET är jag rädd för oavsett resultatet.

Skolkritekvinnan ja, hon är också otrolig. FATTAR det inte. Men imponerande är hon!!
OCh sen då att leva i mörktret därinne. DET skulle inte jag klara.

HAHA, jag ligger i lä, Anne. Numera. jag är inte lika all out när det kommer till Halloween. MEN till julen däremot ...
DÅ!!
Ja, jag vet, i april hade det känts rent sjukt att pynta upp inför jul.
NU efter Hween känns det rätt :-D

Yes, loving the emails och resonerandet MYCKET!!
Ha nu en finfin Hween!!! OCh må Stella få mkt godis.
KRAMAR!!!!

Annika said...

BP:
Jomen, det kan jag nog säga att det gör. Både i förorter, som här. OCH inne i städerna. De satsar.
Det är alltid så. SÅ kul!!
Det blir samma till jul. Ska in till DC imorrn och hoppas kunna fota lite där.
Halloween lärde jag mig älska då jag kom till US. Den betydde inget för mig då jag bodde i Sverige. Så jag förstår att du inte har så starka känslor inför den dagen.

Jag tror ändå det var en sanndröm.
May i be wrong.

TACK BP!
Önskar dig en toppenhelg!!

Anne said...

Glömde kommentera Anne på Grönkulla. Så den är riktigt bra alltså, tycker du jag ska se den? Jag kan ju alltid testa ett eller två avsnitt. Kul med tips! Anne på Grönkulla minns jag också väl från min uppväxt.
Har du förresten sett dokumentären Social Dilemma på Netflix? Maken föreslog den som gemensam kvällsfilm men vet ej. Den är säkert bra men jag är rädd man blir helt sänkt efter den, du vet, en dystopisk bild av världen och vårt användande av sociala medier. Men jag gillar dokumentärer överlag och ämnet är ju onekligen aktuellt. Har du sett nåt annat bra på sistone? Inlägg för nästa vecka ;) Film-och tv-tips...

Annika said...

Anne:
SE den!!! Den är ganska mörk. Mkt mörkare än böckerna. MEN sååååå fin, så bra och så varm!!
Vet inte om Stella är för liten? MEN du kan prova ett avsnitt.
Såg Enola Holmes nyligen också. SE den!!! Den skulle nog Stella kunna se, bra girl power där.

HAR inte sett Social Dilemma. Har bara hört positivt om det, men vet inte om jag har lust heller.

Absolut, vi kör lite lättsamma tips om en vecka. På fredagen. DÅ när vi lugnat oss lite efter du vet vad :-*

Channal said...

Fruktansvärd mardröm😱 Vi får verkligen att han åker ut med en jordskred. Här blir det inget Halloweenparty. Men jag är väldigt sugen på att vara med hos mina barnbarn som ska ha lite halloweenmys. Vi får be till övre makter att det blir ett lyckat val och en lugn helg! Vackert är det ute i alla fall!

KRAM Anna

Annika said...

Channal:
DEN var hemsk. Var helt darrig då jag vaknade. HOPPAS HOPPAS HOPPAS att det blir en skräll på tisdag.
Så tråkigt att ert party blev inställt. Men det är ju sån skit i dessa dagar. FY tusan alltså.
Ja, det är säkert helt OK för dig att vara med dina söta barnbarn. Ni brukar ju träffas ändå så jag tror det är helt lugnt.
Stora kramar till dig Anna!!