Friday, September 18, 2020

Tillbaka till Hatteras Island

Hallå på fredagen!Veckan har gått fort, som vanligt.
I början av krisen tyckte jag en vecka kändes som en månad. Nu tycker jag återigen att tiden fullkomligt rusar iväg. Veckan består av fredagar och måndagar. Typ.


  Idag ska ni får följa med mig till The Outer Banks en allra sista gång. För den här gången, ska tilläggas. Jag åker ju tillbaka till Hatteras Island senast nästa år igen. Älskade plats.


 Lustigt, resan till OBX känns redan så avlägsen.
På ett sätt känns det som om det aldrig skedde. HUR kan det kännas så? Tillika var det ju en helt underbart fin vecka. En vecka då jag dessutom fick lära känna en ny person som jag gillade från allra första stund. Klickande då det är som bäst. Tursamt då att det är ens dotters pojkvän. En mardröm att inte gilla sitt enda barns partner … 
Denna gång gjorde vi något vi aldrig gjort förut på OBX.
En kväll gick vi ner till stranden och gjorde upp en lägereld i sanden. DET var så mysigt och fint att sitta där och se in i elden. Vi hade med ved, brasstartare (en slags preparerad vedklabbe man tänder på för att få elden att ta sig). Vi hade med tändvätska också + grillpinnar. Allt detta hade Karolina och Mike köpt på en affär i Salvo. Sen hade vi med oss marshmallows, mjölkchoklad och grahamskex, vi skulle grilla s’mores nämligen. 

Fullmånen gick upp över havet, och det var så fint allting. Jag hade bara med mig mobilen, och den är gammal och trött. Min riktiga kamera är gammal och trött den också. Just nu äger jag ingen bra kamera överhuvudtaget. Får göra det bästa med dem jag har … 


Ute på Hatteras Island får man göra upp lägereldar på stranden. Högt upp på stranden får man elda. Man ska gräva ner veden i en sandgrop innan man tänder på. Det är mycket vanligt att man varje kväll ser lägereldar längs stränderna där. Ja, man måste ha tillstånd, men det får man lätt. Nu har vi kommit på att vi ska göra detta varje gång vi är Salvo. SÅ mysigt ju!!


 


En annan dag for vi till Cape Hatteras. Cape Hatteras är den punkt som ligger längst ut i havet på The Outer Banks. Den allra yttersta spetsen och udden. Där ligger även den mest kända fyren i hela North Carolina, Cape Hatteras lighthouse. Den är stor och mäktig. Jag älskar fyrar. ÄLSKAR dem!! Denna mäktiga fyr är inget undantag. I vanliga fall kan man gå upp i fyren, men nu i covid-tider är den stängd. Fyren brukade stå på stranden, men den är flyttad upp mot skogen nu. Det var samma sak med fyren som med huset i Rodanthe, den höll på att ätas upp av havet. MEN den flyttades alltså. Nu står den kanske 200 meter upp från stranden? DET är samma firma som flyttade huset i Roadanthe som flyttade fyren. Otroligt att man ens KAN flytta en hel fyr.
Cape Hatteras är även ett eldorado för surfare.
 
Vågorna är enorma vid den udden. Men det är strömmarna också. HUA!! Vi hade med badkläder och solstolar. JAG bänkade mig direkt i strandlinjen, de andra hade med sina boogie boards som de surfade på. OCH det var tydligen väldigt lyckat. Min egen make spenderade säkert nästan en timme i vågorna. Jag satt och tittade på. HADE noll och ingen lust att gå ut i de vågorna, tro mig. Eftersom sundet mellan fastlandet och Outer Banks är så stort att man bara ser obruten horisont i väst är solnedgångarna där enormt vackra. 
Naturligtvis passade vi på att se dem också från en MYGGIG strand på västra sidan Salvo. SÅ vackert, och så fint. Vattnet i sundet var så varmt att det kändes overkligt nästan. OCH långgrunt. Ska man bada på “snälla” stränder på Hatteras Island ska man absolut bada i sundet. MEN långgrunt till MAX är det. Långgrunda stränder är inget jag gillar. Men, de är ju perfekta för barnfamiljer. 
Ja, kära ni, det var det för denna gång.
Jag hoppas att ni gillat att hänga med till OBX den här gången också. Nu blir det inga fler inlägg från denna resa. I nästa vecka blir bloggen som vanligt igen. Alltså lite ditt och datt.


 
Önskar er alla ett fint och bra veckoslut!!
22 comments:

Äventyret framtiden said...

Det finns inte ord Annika!
Ni har varit i paradiset och tack för att du delar med dig av allt det fantastiskt overkligt vackra. Ljuset är så speciellt och härligt att ni gjorde upp brasa och grillade och njöt av månens uppgång.
Jag förstår att du älskar det där stället.
Tack än en gång, och ha en väldigt fin helg!

Kramar över ett lugnare hav! Igår gick det vågor som hette duga!

Anonymous said...

Yvonne said....
Helt, helt magiska bilder och jag förstår till 100% att du/ni vill dit varje år och sen med trevligt sällskap med så kan det ju inte bli bättre.

Ljuset där är ju helt otroligt och dessa solnedgångar, finner inga ord. Man kan aldrig se sig mätt på så vackra bilder.

Karolina och hennes pojkvän ser ut att passa väldigt bra ihop, har "äktenskapstycke" som man säger och ser så fina ut tillsammans.

Mysigt att grilla på stranden, ser sååå härligt ut.

Tack för att vi fått följa med på resan, helt underbart

Stor kram från ett soligt men kallt Åkersberga

jennievivi said...

Ja, det ser verkligen ut att vara ett paradis man kan drömma om. Tycker det påminner lite om bilderna från er resa till Florida Keys eller vad det nu heter. Långa vidsträckta stränder som aldrig verkar ta slut. Vackra bilder som vanligt trotts trött kamera.

Men hallå, ser inte Karolinas pojkvän lite ut som Joaquin Phoenix (var tvungen att kolla upp stavningen till det namnet haha)? Han har ett väldigt stiligt och typiskt "hollywood" utseende i min mening i alla fall. Och det tycker jag Karolina har också. Hon blir ju otroligt bra på bild.

Du säger att det är tur att ni gillar pojkvännen. Jag tänker att om ni inte hade gjort det hade det nog funnits en anledning till det, tror du inte? En mamma känner sitt barn. Du vet vad som är bra för henne. Du skrev att du direkt märkte att hon var sig själv med honom. Så bra sagt, fin reflektion. Så viktigt att man kan vara sig själv. Varningblinkersen går ju igång annars.

Så härligt att ni fick denna veckan tillsammans med vännen, dottern och Joaquin! :-) (*fnissar högt)

Ha en fin helg!

Annika said...

Karin:
TACK snälla rara DU!!!
Ja, nog är det ett paradis som jag verkligen ÄLSKAR!! DET är det!
Ljuset ja, det är nog det jag nästan älskar mest. Det som uppstår på ställen där öar och hav möts. Ja, du vet ju!
Det blir sååååå himla fint.

Ni hade Aila ja, jag såg bilder från hennes framfart. OCH läste hur det hade blåst.
HUA!!

TACK för dina fina ord. JAG blir så glad!!

Stora kramar från mig!!

Annika said...

Yvonne:
TACK!!
Ja, det jar ju liksom blivit "vårt" nu efter alla år därute. Älskar det så mkt.
Soluppgånarna och nedgångarna där ÄR otroliga. Kanske för att det är öppet hav på alla sidor. Man får det bästa av allt.
HIHI, ja Karolina och Mike var fina ihop. Jag är bara så glad över att jag gillade honom så mkt.
TACK för dina ord. Du gör mig så glad, Yvonne.
Ha en toppenfin och bra helg!!
Kramar i massor fr ett soldisigt Reston (röken från väst)

Annika said...

Jennie:
TACK!!
Ja, de här stränderna tar inte slut. De gör inte det. ALLT är sand. Sandbankar som det är. The Keys är lite annorlunda.
Själv tycker jag mest det påminner om Gotland :-)
Det är sådana vibbar jag får där. Sen tycker jag ljuset påminner om det gotländska också.
Mike, det har jag inte tänkt på!!
KUL att du säger det. Jamen absolut, du har ju RÄTT!! Håller med dig!
Mike är i branchen också, men inte skådis utan producent.
TACK säger jag å Karolinas vägnar!!

EXAKT, du har så rätt igen. Jag märkte det direkt de kom. Karolina var precis sig själv med honom.
OCH han var så fin mot henne.
OCH mot oss alla.
WIN for him. HAHA!!

HAHA, Joaquin ja. JAG ska berätta för Karolina!!!

HA det bäst och en fin helg!!

Christina said...

Vilken fantastisk semester ni fick! Och med Karolina! Att sedan pojkvännen är en guldklimp är ju bara ännu bättre! Jag läste om din längtan att resa till Sverige. Vi har faktiskt biljetter till 15 oktober, vår son och hans fru ska bli föräldrar för första gången vilken dag som helst. Redan i våras bokade vi biljetter hem. Jag hoppas vi kan åka men tar inget för givet innan det är 15 oktober! Utöver det så har livet förändrats för oss rejält. Vi flyttar tillbaka till Sverige i början av januari!!! Företag vi jobbar för vill att Peter ska hjälpa till i Europa och även om det kom som en överraskning så känns det nu bra. Chocken har lagt sig och jag jobbar hårt på att rensa, sälja, donera och slänga. Vi flyttar från 400 kvm till 150 kvm.... Nyttigt! Vi har köpt ett litet radhus i Sverige via FaceTime! Heltokigt! Vår dotter var och tittade åt oss och det hela gick fort. Huset här i USA sålde innan vi ens lagt ut det på marknaden. Allt har gått så fort att jag nog är lite chockad! Men, det här Corona året har ställt allt på sin spets och det ska bli underbart att få lite mer vardag med barn, barnbarn och övrig släkt och vänner. Vi älskar vårt liv i USA men var sak har sin tid och nu är det dags att gå vidare. Hoppas du får en fin helg, jag ska rensa i källaren! Stor kram!

Annika said...

Christina:
DET blev ju bara SÅ härligt!!
Men det borde ha varit en vecka till! Du vet hur det är, nedräkningen startar direkt. Typ.
Ja, att hennes pojkvän är en guldklimp är ju fantastiskt. TÄNK om det vore tvärtom. DÅ hade man bara fått digga läget.
Som tur är gick detta så bra.
Christina!!
DU har biljetter hem!!!!
WOW, du måste berätta sen hur det gick o kändes. SOM jag säger, familjen är så viktig. Familjen först. FATTAR av hela mitt hjärta att ni åker. GIVETVIS gör ni det!!
Från Dulles??

Christina!!!
SKA ni flytta HEM!!!!
JÖSSES!!!
Jamen det blir säkert bra, tror jag.
NU kommer du nära familjen och den är ändå ... ja viktigast. För så är det!
HAHA, radhus via FT!! DU ser, ALLT går!!
TOM att köpa HUS!!
WOOOT!!
Tillbaka till Småland?
Nej, jag tror ni gör helt och hållet RÄTT.
Allt har sin tid.
OCH så fint att huset här såldes så fort. DET verkar som om marknaden är bra just nu, förvånande nog.

Christina, woooow vilken nyhet.

STORA bamsiga kramar från mig!!!

Eva i Dalarna said...

Åh vilka fina bilder Annika. Skulle vilja göra tavlor av flera av dem!
Karolina är så lik dig och vilket fint par hon och Mike är.
Visst är det bra när man gillar sitt barns val av partner! Jag har 2 "mågar" som alltså är mina döttrars äkta män vid det här laget, helt underbara! Inte nog med att vi svärföräldrar trivs bra med dem, de gör också våra döttrar lyckliga och det är väl det viktigaste!

Elisabeth said...

Vad skönt att tiden inte går så långsamt för dig längre. För min del har tiden gått lika fort som alltid, men det beror förstås dels på att jag jobbade som vanligt även i våras, dels på att restriktionerna inte var/är så stränga här.

OBX alltså, vilken plats! Och så mysigt ni verkar ha haft, med grillning på stranden och trevliga utflykter. Jag hade helt klart föredragit en "snäll" strand. Vågor och strömmar, nej usch, inte min grej. Fyrar ÄR verkligen imponerande, och tänk vad viktiga de är, eller i alla fall var. Ännu mer fascinerande är ju detta med fyrvaktare som bodde i fyrarna!

Elisabeth said...

Ska förresten maila dig med lite uppdatering om skolan i dessa tider!

Humlan said...

Tack för alla fina bilder och kom ihåg att en bra kamera tar inte bilderna, det gör du som ser bilden, ljuset, stämningen, motivet ... En bra kamera kan få bilden bättre, men det är fortfarande fotografen som är det viktigaste och du är verkligen en duktig fotograf!

Jag kan tänka mig att det var härligt att sitta där på stranden, vid elden och höra havet så nära, något som blir en trevlig tradition när ni är där. Jag har tänkt fråga om du inte badar i sundet, jag har antagit att det är betydligt lugnare där, men är det så långgrunt så förstår att att du hinner tröttna på bad innan du ens kan doppa dig. Men det är ju lite speciellt att kunna se solen både gå upp och ner i havet, så det är klart att ni ska se bägge när ni ändå är där.
Det ser så skönt ut med glest mellan människor på stränderna, jag är inte heller så förtjust i att trängas på stranden, kan man ha sin egen del av stranden så blir det mycket trevligare.

Jag håller med dig, tiden rusar iväg och veckorna består mest av måndag och fredag, varför måste tiden ha så bråttom? ;-)

Men jag hoppas att du får en lång och trevlig helg!

Kramar!

Annika said...

Eva:
TUSEN tack!!
Så glad du gör mig!! ja, jag ska nog iaf göra en bok av resan, och resorna, därute.
KUL också att du tycker att K liknar mig, jag kan se det själv ibland också. DET är sååå roligt att höra andra säga det, jag blir så glad.

JA! En ynnest att ha en bra måg. TÄNK om det vore tvärtom. HUA!!
Härliga att du har fina mågar.
Så sant, huvudsaken är att döttrarna är lyckliga och är sig själva med sina män. Motsatsen märker man direkt.

Ha en jättefin helg!!

Annika said...

Elisabeth:
tror också att ditt jobb hjälpte till bra där. Du fick ändra lite, men det mesta löpte på.
OCH att ni därhemma inte hade lika strikta restriktioner som vi hade/har. Tror sånt spelar in massor.
Nu är jag inte lika rädd längre, det är som vanligt i affärerna och jag har landat i skiten. Skönt.
Nu går tiden för snabbt igen, haha.

TACK, ja vi hade sååå himla mysigt på OBX. För kort bara.
Visst är det fascinerande med fyrar och fyrvaktare. Numera är väl nästan alla fyrar automatiserade. Men det är så otroligt coolt att tänka på hur det en gång var, då de bodde där.

JA, jag ser fram emot mail :-D

Trevlig helg!!!

Annika said...

Humlan:
TACK kära fina Humlan.
Dina ord värmer mig.
TACK.
Du har rätt, det är som fiskeutrustning etc och en massa annat, har man inte känslan så blir det inget bra resultat oavsett kamera eller spö eller vad som ...
TACK för dina ord.
Min mobil är så trött att det ibland tar sekunder innan kameran ens öppnar sig, men är den väl öppen kan jag nog få till det sas.

Supermysigt med elden.
Sundet är för långgrunt för mig. Gillar inte sådana stränder heller, haha. MEN om det varit djupare så hade jag nog föredragit det, helt klart.
Det kanske finns djupare platser, men just vid sanden är det såååå långgrunt. Sen finns det mkt sunkstränder vid sundet också. Du vet, vårmarker. OCH massor med insekter.
DET är specielt att ha både soluppgångar och nedgångar i öppet hav. ÄLSKAR det!!

ja, precis.. varför måste tiden gå så fort.
Ankra den.
Samtidigt som jag verkligen vill bli av med det här året, haha.

Kramar och trevlig helg!!

BP said...

OBX är en helt fantastiskt vacker plats. Stort tack att jag fick se den och åka snålskjuts med er.
Solnedgångarna är magiska och stränderna hur långa som helst ser det ut som. Mysigt med en lagereld bara så där i sanden, nåt som då inte skulle hända här. Men jag vet att det absolut är en tradition på Malta att spontant göra en lagereld på stranden på helgerna med hela familjen samlad.
Jätteroliga bilder/selfies/groupies av familjen. Å än en gång, Karolina är en kopia av sin mamma:-)

Annika said...

BP:
OCH jag tackar dig för att du har hängt med på färden!
Det är verkligen en plats jag älskar högt och rent.
Ja, det är underbart med både soluppgångar och nedgångar i havet. UNDERBART!!
Tror du inte det skulle hända på stränder i Sverige? Nej kanske inte ...
Det är inte tillåtet överallt här heller, på OBX är det bara på Hatteras Island man får göra upp eld, vad jag vet.
TACK snälla tycker det är KUL att du tycker att K liknar mig!

bettan said...

Fantastiska vyer och fantastiska bilder. Jag njuter i fulla drag och hänger mig åt allt det vackra.
Dina bilder ger mig sinnesro.
Inga jämförelser men Sandhammaren på Österlen ger mig liknande njutning.

Jag hade med glädje kastat mig i vågorna.

Tack för jag återigen har fått följa med dig till OBX.
Önskar dig en fin helg.
KRAMAR!!

Ulla said...

Ännu en serie underbara bilder. Skog i all ära, men hav och strand är så ljuvligt. Karolina är väldigt lik dig och hon har ett så vackert leende.

Channal said...

Ljuvliga dagar och jag älskar ljuset! Har själv upplevt månen stiga upp ur havet. Det är magiskt!

Du och Karolina blir bara mer och mer lika varandra. Ni är så vackra!

KRAM Anna

Annika said...

Ulla:
TACK!!!!
Skog i all ära. Berg också. Men havet är ändå alltid havet.
TACK för att du tycker K liknar mig. Blir glad.
:-)

Annika said...

Channal:
Ljuset ja, det tror jag att jag nästan är allra mest kär i. Sådant där ljus som det kan vara där sand och hav och karghet möts, Gotland, Skagen etc.
Ljuvligt.
ÅÅÅÅ så kul att du tycker att vi liknar varandra. Ibland ser jag det själv.
Kramar till dig!!