Tuesday, September 22, 2020

The Notorious ...
Good morning Tuesday!
How was your weekend, y’all?
Good I hope.


Peter and I had a nice weekend even though it got overshadowed by the news of the supreme court judge, feminist and power woman Ruth Bader Ginsburg’s death.
Even though The Notorious R.B.G was 87 years old and had been in a very, very frail state of health due to years of battling different kind of cancers, she was strong as nails and sharp like a whip.
I have admired her for years. Actually, since the first time I learned about her.
She has done so much for equality and women rights. Women rights are human rights. I mean, is there even a doubt?
Her death is an enormous loss for mankind.
An enormous loss for United States.RBG really did want to hold on until the election, but she was too sick. Her dying wish was that 45 would not appoint a new judge before the election. She so wanted that to be Joe Biden’s job (if Biden is to win, that is. But that goes without saying, right).
If 45 gets his way, he’ll appoint someone super conservative tomorrow. However, it is not that easy for him to do so. We’ll see how it goes, right?
May RBG rest in peace. May she REALLY rest in peace, and POWER. She’s a legend, The Notorious RBG!


 Friday night we had a couple of our favorite neighbors here for an impromptu Happy Hour on our deck. SO nice in every way.
Saturday night we were invited to an Oktoberfest at a good friend’s garden. There we could all spread out and it was a party that took place all outside. Safe. And nice, and good and plenty.
WE all appreciated it so much.
Sunday we visited my father-in-law, grocery shopped, I made a chili for the fist time this fall. SO good. 

AND, we watched The Emmy’s. 
THAT was an interesting concept.
NO Red Carpet, of course. An empty auditorium.
All stars tuned in via Zoom and the likes. It was strange and weird. BUT, they made the best of a bizarre situation.
Make this insanity STOP!!
In every possible way, MAKE it STOP!!
May we never, ever accept this so called “new normal”, I despise that saying. GAAAHHH!!


The weather has turned fall like, for now. At night the mercury dips down into the upper 30’s (4C), brrr! But HEY, that’s fine.
Today it is the Autumn Equinox.
Or, as they call it here in the US, The First Day of Fall.
A very misleading saying, if you ask me.
Fall starts on September 1 and ends on December 1.
I will never, ever say that this is the first day of the fall season, because it is not.
But, fall it IS. IT certainly is!
One of my favorite meteorologists agrees with me :-)


 


 Y’ALL, have a great Autumn Equinox, or Höstdagjämning as we say in Sweden!

18 comments:

jennievivi said...

Jag har inte haft en aning om vem RBG var förrän de senaste åren då det började skrivas om henne i Sverige. Det har framställts som om ända anledningen till att hon höll sig kvar i livet var för att knäppa Trump på näsan. Sorgligt att de sista åren av hennes liv framställdes så, när hennes gärningar var så mycket större och imponerande. Sorgligt också att det känns som att hon fick lida en hel del den sista tiden, kunde inte slappna av och vara SJUK på riktigt, var hela tiden tvungen att framstå som stark och kompetent in i det sista. Hennes liv eller död blev politiskt sprängstoft. Eller ville hon ha det så? Jag vet för lite om henne för att veta. Säkert många människor som, sorgligt och skamligt nog, hoppade jämfota när hon till sist dog. En viss president kanske?Men en imponerande kvinna som tydligen har arbetat lite i Sverige och kunde prata svenska??!!
Och viktigt förstås att hennes plats tas över av ännu en liberal. Ert system är ju annorlunda mot Sveriges men jag har förstått vilken betydelse det har vilken politisk hemvist domarna har.

I morse när jag stack näsan utanför dörren var första gången för i år som jag kände att hösten har verkligen kommit nu. Vi har haft så härligt väder fram tills nu så jag känner mig redo för höst, gula löv och till och med lite regn. Regn behövs alltid, vi ska vara glada att vi oftast inte lider brist på regn. På så sätt kan man hoppas att vi slipper såna bränder som härjar i ditt land just nu. Hemska och skrämmande bilder.

Ja det är så konstigt ändå hur vi alla har accepterat och anpassat oss till det nya sättet att leva. När till och med Hollywoods röda mattor ställs in och shower som vi känner dom ställs in eller anpassas till oigenkännlighet. Jag hajjar fortfarande till när jag ser någon bära mask. Det är ju så onaturligt!!! Men man måste fortsätta att leva.

Ha en fin höstdag. Hoppas din morgonpromenad blir vacker!

Äventyret framtiden said...

Vila i frid RBG! säger jag.
Typiskt Trump att genast dra igång att få en ny domare efter henne. Allt för maktens skull. Nog kunde han ha väntat till efter valet tycker man, men oväntat var det inte. Den karln och hans gelikar är bara för bedrövliga. Makt, makt och makt är det enda som gäller. Må RBG spöka ordentligt, dra runt med kvasten så gott hon förmår och kan.

Här har hösten gjort sitt intåg redan för någon vecka sedan, alltför tidigt känns det som men hoppas att vi hinner med en Brittsommar ännu. Efter blåst och regn kommer solsken.

Ha en fin tisdag Annika.
Kram!

Humlan said...

Det var verkligen tråkigt med RBGs bortgång, på så många sätt! Hon verkade verkligen vara en fantastisk person och hon har verkligen kämpat för så mycket bra och viktiga saker. Jag har följt CNNs rapporter under helgen om bråket om när hon ska ersättas. Lite ledsen blir man ju på de politiker som säger en sak när det gynnar dem, lovar att fortsätta i samma linje framöver och sedan gör precis det motsatta nu (frågan om ifall man ska vänta till efter valet med att utse efterträdaren). Men oavsett vem som utser en efterträdare så var hon personlighet och jag förstår att hon kommer vara mycket saknad.

Så trevligt att kunna umgås lite under helgen, det har ju blivit lite av en ovanlighet i dessa tider.
Jag hörde nyss att det var någon som nämnde att det var den första höstdagen i dag, jag är förvånad över allt detta att bestämma en dag när sommaren börjar och när hösten börjar, är vårdagjämningen dagen när det blir vår också och när blir det vinter? För mig är visserligen september till november höstmånader, men jag tycker att det beror på ljuset, vädret, temperaturen och naturen om det är höst (/vinter/vår/sommar) och inte en viss dag. För mig är det nog helt enkelt en känsla inte en dag i kalendern. Kan detta bero på att vi har tydligare årstider än andra har, på andra breddgrader?

Men jag hoppas du får en fin dag och höstdagjämning!

Kramar!

Anonymous said...

Yvonne said....
Så sorgligt med RBG:s död, men hon har väl kämpat länge mot sjukdom så kanske hon inte orkade längre utan släppte taget. Klart att Trumpen måste skynda sig att tillsätta en ny innan valet, för jag antar att den människan får sitta kvar även om Trumpen skulle åka ut. Hoppas ingen tackar ja till det jobbet före valet iaf.

Mysig helg ni haft och kunnat sitta ute, den tiden är förbi här nu. Solen lyser vissa dagar men då det inte är någon värme så då blir det så att man sitter och småhuttrar därute. Solen finns - men värmer inte speciellt mycket, så vi kan verkligen säga att hösten är här. Morgon- och kvällstemperaturerna är inte heller något att glädjas åt, brrr

Själv tillbringar jag mycket tid i köket, bakar olika sorters matbröd och ska nu försöka få till grönsakssoppan vi fick på Österbybruk som var helt sagolikt god. Vi ska ha facetime middag på fredag el lördag med dem vi vär där med. Vi fick en liten lapp med några ingredienser men känner att han nog glömde några :-)

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en solig kram från Åkersberga

Keith said...

Oh, sure, rub it in about fall starting on September 1st ;-) Well, it really IS fall now! I only hope the rest of the year goes by fast so we can get rid of 2020!

Annika said...

Jennievivi:
Ja, jag förstår att man kanske inte hört så mkt om RBG i Sverige- MEN att man pratat mkt om henne på senare år.
BRA det.
DET gillar jag. Hon var verkligen en mkt stark och speciell person.
OH ja, hon sa tidigt under 45 presidentskap att hon hoppades att hon skulle orka hålla sig kvar tills valet 2020. Som sagt, hon orkade inte.
MEn nog ville hon.
Hon lämnar efter sig ett stor arv, och blir en stor historisk person.
Hennes gärningar är mkt större än att bara vilja slåss mot 45. DET är det hon kommer att gå till historien för.
Det finns en jättebra film som heter On the basis of sex, se den. Den handlar om hennes liv. Sedan finns det bra dokumentärer om henne också.
MÅ hon vila i frid och må inte detta att 45 ev kan tillsätta en ny konservativ domare nu varit en boja om foten hennes sista tid i livet.

Hösten är här minsann.
Har jag inget alls emot.
Ja, jag förstår att det känns hos dig.
Regn ja, alltid behövligt. Här härjar bränder på västkusten. Sällan vi får stora skogsbränder här hos mig, mkt pga av att vi har fuktigt och mkt regn under egentligen alla årstider.

Mask, total vardag här.
Må det inte vara för evigt.

Fantastiskt fin dag här!!
Hoppas det är det i Blekinge också denna tisdag!!

Annika said...

Karin:
Precis, Vila i Frid, kära RBG!!
Må hon vila lugnt. För nog plågade det henne att veta att hon inte skulle orka loppet ut.
Ja nu flödrar dubbelmoralen, ska du veta. Obama fick under sin tid INTE tillsätta en ny domare under sitt sista år som president. Just pga av att det var valår och då "ska! inga nya domare utses. MEN NU!! NU kämpar samma personer som stoppade Obama om att få ersätta RBG NU. Man tror inte det är SANT.
Må de inte lyckas.

Faktiskt, tycker hösten känns tidig även här i år. I morse var det knappt 4 C då jag gick ut.
VI kommer alla gånger att få indiansommar. SÄKER på att ni får brittsommar igen också.

En riktigt fin tisdag önskar jag DIG!!
Kramar!

Annika said...

Humlan:
JA!
Det var riktigt chockerande, jag kunde knappt sova på natten. Konstigt egentligen, det var ju inte "oväntat", men alla hade nog trott att den krutgumman skulle hålla sig kvar.
HON har ju slagit cancern på käften så många ggr.
Men till slut går det inte. Nu hoppas jag bara att hon ska få vila i frid och att hon inte på sin dödsbädd fick riktig ro pga hennes oro för 45 och vad han kan åstadkomma.
Det hemska är den dubbelmoral som råder vad gäller ny domaren. Obama fick INTE tillsätta en ny eftersom det var valår då också, hans sista år som president. NEJ det var nekande från samtliga som sitter där nu också. NU är det annat liv i luckan. NU gör de allt de kan för att 45 ska tillsätta en ny innan valet.
Man tror inte det är sant.
RBG går till historen, på så många sätt!

En trevlig och bra helg var det verkligen.
Det där med snacket här, the frist day of fall/winter/spring/summer på jämningsdagen har jag aldrig fattat. SÅ dumt.
Men så resonerar många här. PUST!
Int jag, jag kör helt enkelt på månaderna och räknar från dem.

Mkt fin höstdagjämning idag.
Hos dig också hoppas jag.

Kramar!

Eva i Dalarna said...

Jag hade tänkt se filmen om RBG när den gick här men tyvärr kom annat emellan. Får hoppas att den kommer på Netflix.
Synd att hon inte överlevde presidentvalet, men hon var ju så gammal, nån gång kommer ju den dagen när man tar sista andetaget och när väljer man ju oftast inte själv.
Hon hade i allafall ett anmärkningsvärt liv och kan med rätta vila i frid.

Annika said...

Yvonne:
Absolut, som domare i HD sitter man till sin död.
OM man inte själv vill pensionera sig dessförinnan. Men oftast sitter de till sin dödsdag.
SÅ du kan ju tro att det brinner inom 45 nu så att HAN ska kunna tillsätta sin ANDRA domare där. Den fösta tillsatte han ganska fort efter att han valts. Det var den platsen Obama nekades att tillsätta pga att det var valår då.
NU vill de ändra på det, så dubbelmoralen stinker.
USCH!!

Mkt fin helg.
DET blev dock sååå isande rått och kallt framåt kvällen. så villa åkte hem vid 21. Men då hade vi hållit på sen 15.
Men kallt blir det då kvällen kommer nu.

Härligt Yvonne,
DU är otrolig i köket. MUMS.

Kramar från mig!!

Annika said...

Keith:
FALL it is!!
FOR sure!
1 september. NO doubt.
:-D

Annika said...

Eva:
Se filmen!!
Den är så bra.
Det finns dokumentärer om RBG på Netflix nu som du kan se om du har lust.
Må RBG vila i frid. I riktig frid.
Hoppas hon inte bar med sig oron om allt in i döden.

Anne said...

Ja, det var väntat att RBG inte hade så långt kvar men det är ju alltid chockerande ändå när ett dödsbud kommer. Som du säger så kändes hon extremt skärpt, intelligent och med hur mycket mental kapacitet som helst ända in på slutet men hennes kropp var skör, slut och sjuk så den gav upp. Men rätt otroligt att hon (eller vem som helst, finns väl andra i SCOTUS som är i 80-årsåldern också?) har den mentala orken och kapaciteten så intakt att de både fysiskt och mentalt kan jobba (jag förmodar arbetsbelastningen och de komplicerade fallen kräver både det ena och det andra, långa och många arbetstimmar) inom högsta domstolen så högt upp i åren. Inspirerande, verkligen.
Jag såg nån dokumentär häromåret som jag inte minns namnet på nu men som var väldigt bra. RBG fick ju rockstjärnestatus även bland en ung generation. Även lilla Stella har läst "barnbok" om RBG och känner till henne.
2020 fortsätter kasta in tändvätska i brasan. Det här med RBG och vad som händer nu och vad som händer efter valet lade ju till extra dramatik till allt som redan pågår. Vi behövde ju inte mer, om jag säger så. Jag inser mer och mer hur extremt polariserat och delat det här landet är. Seriöst alltså, det är helt galet. Här stals en Biden flagga från nåns uppfart, en bil med Trump bump stickers blev spraymålad. Men herregud vad är det som pågår.

Men du, jaaa så fånigt och obegripligt det här med officiellt första höstdagen (eller för övrigt första sommardagen osv). Nä, du kommer inte höra mig säga heller att nu är första höstdagen här, bara för att det står höstdagjämning i kalendern.
Men apropå höst, visst har det smugit in höstkänsla. Samma hos mig. Sommaren är definitivt över, även med varma dagar framöver och nåt garderobdsbyte har inte skett än men likväl så är det höstluft och sommaren är över även om det fortfarande är en somrig livsstil man lever.
Oj, vad mörkt det blivit på kvällarna också. Stella och pappan brukar ta en egen kvällspromenad varje kväll och de får bara gå tidigare och tidigare för att hinna med före mörkret.
Inga problem med årstidsskiftningen, kör på i turbofart till nyår bara, haha :).

Kram!!

Annika said...

Anne:
HEJ!! Där är du ju. VAD trevlig!!
Äntligen!!!
Som du säger, inte oväntat att hon avled. Hon har varit skröplig så länge nu. OCH varit tuff som bara den i det sista.
En kraft i sig själv hela hon.
ÄNDÅ blev jag nästan chockad i fredagskväll när dödsbudet kom. OCH hade svårt att sova sen.
Intelligent som få, tuff som få. Hon lär ha tränat fysiskt in i det sista. Det finns ett träningsprogram som hon följde som jag tror att man kan hitta online.
ja, hon hade verkligen rockstjärnestatus. Jag vet ju hur mkt K och hennes generation beundrar RBG.
OCH så mkt prylar det finns att köpa.
JA, det finns flera i SCOTUS som har ålder i ryggen.
Anne, vet du vad, jag är RÄDD för att saker och ting kommer att urarta totalt vem som än vinner i nov.
Faktiskt rädd för följderna. DET är så mkt hat, så polariserat. MÅ jag ha fel, men jag tror det kan gå från BAD to WORSE oavsett vem som tar hem det.
Så här har det aldrig förr varit i detta land.
Allting har liksom urartat.

HAR alltid tyckt att First day of fall etc är så larvigt. Hösten etc börjar inte då. Alltså, det är ju bara ett sätt att mäta dagsljus.
Ända finns det folk som absolut inte tycker att juni är en sommarmånad. Eller att det mesta av december är höst.
Jag känner till dem verkligen lever efter detta. FÅNIGT.
Höst är det, skriver mer om det imorgon. Men att det är höst råder det ingen tvekan om.
OCH ja, vilken skillnad på dagsljus.

Mysigt att Stella och hennes pappa är ute och går varje kväll.
Vilken härlig vana.

NU Anne, nu kör vi rakt in kalket vad gäller 2021. It cannot arrive soon enough ;-D

Kramar!!

BP said...

Ginsburg visste jag vem det var, men kände inte till att hon var mera känt som R.B.G. Håller fortfarande tummarna för Biden.
Oktoberfest hade vi också förra veckan, hela veckan lång, då Lidl körde en Oktoberfestkampanj med olika rätter. Kan väl säga att femtio procent av allt vi testade fick underkänt. Men roligt att ge det en chans i alla fall.
Emmys har jag inte kollat, är relativt nollställd på allt vad film ch musik heter, tyvärr. Men var det inte någon svensk som fick en Emmy i nåt, men frågar mig inte i vad;-)
Hösten har gjort ett tappert försök här, men hittills inte riktigt slagit igenom. Inte mig emot alls. Dagstemperaturen är runt 20 grader och idag var det till och med soligt:-) Helt i min smak.

Nu till dina frågor:
1. Conny är helt suverän på kvällarna. Den håller vad specifikationerna lovade.

2. Kvinnlig barbershop är otroligt stort i USA. Det är Sweet Adelines (https://sweetadelines.com/) som organiserar alla VM som hittills bara hållits i USA. Min bästis och hennes 150 körsystrar vann tre gånger i följd, dessutom med högsta poäng ever. En sensation, då de flesta körerna är från USA. I år blir det inget VM såklart. Så synd. Min bästis är hur ledsen som helst. Sjunga är hennes liv. Så hon har grundat en kvartett som nu sjunger på distans, nåt som är helt omöjligt att göra md 150 körmedlemmar.

Annika said...

BP:
VI håller tummarna för Biden hårt.
VI måste tro och hoppas på det bästa. VI måste!!
Ja, RBG var en ikon. Hon kommer att lägga på lit de parade- BARA det är helt unikt. Hon lär vara den andra kvinna nånsin som kommer att ligga på sådan i capitol bildning i DC.
POWER!!

VI hade säkert godare mat på vår Oktoberfest än vad ni fick på Lidl, hihi. Undrar on Lidl här kör ngn?? Måste kolla.
ÅH, missat att en svensk fick Emmy, undrar vem det var? Måste kolla.

CONNY'S the GUY!! Ett bra köp!!!

JAAA, vad ballt det där alltså. Ska leta upp det på YT.
Tänker mest på Glee, om du minns den serien. Men Barbershop alltså. BALLT.
Ja, det här året SUGER. USCH vad det är vidrigt med allt som ställs in.
HEMSKT!!!!

BP said...

Svar på din kommentar till Glad måndag. Jag jobbade precis som du i html-view med gamla blogger. Utan minst problem. Har upplevt samma "skit" som du med nya blogger. Dubbel arbete. Totalt värdelöst! Hatar fula inlägg:-(

Annika said...

BP:
FY fan, ursäkta, vilket problem jag hade igår med det inlägg som ligger ovan detta, dagens alltså. FÖRST skrev jag det som jag brukar i Pages. Sedan in i htlm mode, och då la jag in bilderna också. SEN skulle jag in på create mode, eller vad det nu heter, och se det där.
RUBBET låg som en KLUMP. HATAR det!!
Fattar det inte.
Idag ska jag testa att klistra in min text direkt i create mode. SEN ska jag se hur det ser ut i Htlm. VÄGRAR lägga upp bilder i create mode för det blir BARA fel.
DUMMA blogger. Nej, men så idiotiskt att de ändrade på ngt som funkade SÅ bra.

Jag med, avskyr också fula inlägg.