Friday, September 25, 2020

Besök på en favoritaffär

Happy Friday!!
It’s FALL y’all!!
Och det gör den här bruttan riktigt glad!


Jag har tagit bort alla sommardekorationer från täppan på framsidan, och jag har även tömt decket på många sommarattiraljer.
ALLT har sin tid, och nu känns det rätt att avsluta decksäsongen. Vi kommer säkert att hänga där ett tag till, men absolut inte som vi gjorde i somras.


På framsidan har jag så smått börjat förbereda inför Halloween. 
Halloween är en favorit bland högtider för mig. HAR gillat den dagen sedan jag kom till USA.
I år äger Halloween rum på en lördag. Jag är ganska säker på att barn kommer att kunna gå sina “Trick or treat”-rundor i någon form. Men att man får tänka om i HUR man delar ut godiset.
Som sagt, det får någon klok person klura ut så följer vi laglydiga människor rekommendationerna. HAHA.
Dock, helt övertygad om att Halloween blir av på något sätt.I vilket fall som helst så höstar jag nu. Både inne och ute.
I förra veckan for jag till affären HomeGoods vilken jag ÄLSKAR! Jag for dit för att köpa doftljus, servetter och lite annat smått och gott.
HomeGoods är en affär som säljer inredning, prylar och husgeråd. Jag älskar det stället!


DET var SÅ länge sen jag besökte HomeGoods.
Senast måste ha varit i januari eller februari. De stängde i våras då krisen kom.
Nu är de öppna igen, gud så SKÖNT!!! Men mask ett måste givetvis (det gäller samtliga affärer).
Larvigt nog blev jag riktigt LYCKLIG över att gå där och flanera igen efter så många månader. Det gjorde så gott för själen. Det kändes normalt.
Jag köpte på min en bunt doftljus. Ja, jag erkänner att munskyddet åkte av medan jag sniffade på dem, haha.


Här kommer lite bilder från affären. Mmmm … 
Funderar på att köra lite som jag gjorde i fjol när det närmar sig jul … Minns ni då att jag fotade pynt och julsaker från de affärer jag besökte? TROR jag ska köra något liknande i år om ni alla tycker det vore kul.


Imorgon ska Peter och jag ut på en lång vandring längs The Appalachian Trail. Vi tar med matsäck och massor med vatten. Jag har nämligen hört att det ska bli mycket fuktigt och runt 27 grader varmt. Men ååå vad jag ser fram emot denna långa vandring. Vi ska lämna Reston vid 6 för att vara vid leden vid 7.
I am SOOOOO ready!!Önskar er alla en fin och bra helg så hörs vi på tisdag igen!!

28 comments:

Äventyret framtiden said...

Att gå på en shoppingrunda tillsammans med dig är ju bara roligt Annika. Du tar fina bilder, du visar roliga och udda saker, du gläds över att du känner dig lite grann i normaltid igen. Vad kan vara bättre än det? Det är alltid roligt att se vilket utbud det finns. Så vet jag ju sedan många år att du är The Queen of Halloween, vem skulle inte må bra om du när du ser allt som är på G. Och jag mår bra av att följa med så här.
Hoppas att ni får en väldigt fin dag imorgon på er långa vandring, du och Peter. Ser framemot bilder från det tillfället nästa vecka!

Ha en härlig och fin helg!
Fredagskram!

Anonymous said...

Yvonne said....
Åh, vad jag skulle vilja besöka den affären, älskar allt sånt och jag skulle nog handla resväskorna fulla, så du förstår jag mer än gärna säger JA TACK till ett inlägg om pynt från dina affärer du besöker. Det vore jättekul. Doftljus och även fina flytande handtvål har jag köpt varje gång vi varit i USA, sen blir jag liiiiite snål att använda dem - då tar de ju slut så fort och man får återgå till Palmolive och allt vad våra tvålsorter heter.

Här är faktiskt riktigt fuktigt idag, regnade igår kväll och imorse var det dimma, men vi hoppas på en fin dag om någon timme.

Vi ska åka (bil) in till stan för jag vill gå på en outlet på Gärdet där Himla huserar denna vecka. Jag älskar deras härliga handdukar, gardiner mm. Allt i fin bomull eller linne, ingen syntet där inte. Deras linnegardiner, påslakan i linne är sååå fina och håller sig hur länge som helst - ibland för länge så man inte kan köpa nya på ett bra tag, ha, ha, ha. Nå, jag brukar köpa till våra barn och ge som present, mycket uppskattat.

Ha en fin fredag och helg och hoppas ni får en fin vandring i helgen

Stor kram från Yvonne

Humlan said...

Jag tycker också det är roligt med dina bilder från affärerna! Det är alltid kul att se vad som finns, vad allt de hittar på för att sälja mer och det var det jag tänkte när jag såg Halloweentomtarna. Fast vi har ju traditionen med hustomten, den finns ju i huset året runt, men det du hittade var nog inga hustomtar. :-)

Jag förstår att du har saknat detta att vandra runt i affärer, gå och titta på saker och får känna att man kan göra normala saker igen. Jag saknar också det.

Jag funderar lite på hur man pratar om munskydden hos er. Det jag har hört ifrån media, från myndigheter och från vänner som jobbar inom sjukvård och omsorg här i Sverige, så är ett munskydd som används fel en större risk än inget munskydd alls.
Ett engångsmunskydd skyddar bara (de du möter) i 20 minuter, sedan har fukten i utandningsluften löst upp skyddet. Ska man ha munskydd som skyddar en själv så måste det sitta ordentligt tajt, som de som sjukvårdspersonalen fick skavsår av när de jobbade.
Ett tygmunskydd måste ha 6-12 lager tyg för att skydda och jag undrar hur man andas genom alla dessa lager? (Hur tunna är tygerna??)
Har man satt på sig ett munskydd får man inte röra det eller ansiktet, man kan inte ta av det och sätta på sig det igen (vilket man ju ser hela tiden i tv att folk med munskydd gör), utan ett nytt måste sättas på och det gamla ska slängas eller tvättas direkt.
Jag tycker att det här med munskydd är förvirrande. Det ser så mycket säkrare ut att ha dem, jag vill få den känslan! Men de "som kan något" i det här landet, säger att det är det inte! Är det någon debatt om detta hos er? Jag har bara sett att man pratar om att det är viktigt att ha munskydd och inget om att det är viktigt att göra rätt.

Jag är inte mycket för läskiga Halloweenpynt, kanske för att jag inte gillar spindlar haha! Men färgerna, pumpor och det gulliga spöket med en pumpa som du har bild på, gillar jag. Jag tror inte att det blir några prydnadspumpor här, för det är ju det här med att komma iväg till affärer i år ... Men det är alltid roligt att se ditt pyntande även om jag inte gör eget.

Så härligt det låter med en vandring igen och denna gång så kanske ni får lite höstfärger att njuta av också. Ha en riktigt skön helg och njut av er vandring, förhoppningsvis blir det inte för varmt och fuktigt.

Stora kramar!

Annika said...

Karin:
DET tackar jag för!
Roligt att du tycker det.
Tänkte att det kan vara lite kul att se lite varor och pynt härifrån.
Ja, det var helt underbart normalt skönt att gå där och flanera.

Ja du, Karin, nu ser vädret dåligt ut för morgondagen, så jag vet faktisk inte om vi kommer iväg ...
SÅÅÅ trist.
Så besviken.
Vi får se.

Stor fredagskram till dig!!

Annika said...

Yvonne:
EN av mina älsklingar bland älsklingar då det kommer till affärer.
ÅÅÅ de hade såååå många tvålar, det är där jag köper mina tvålar för det mesta. DE är så söta och fina och är så vackert förpackade.
SÅ jag förstår att du skulle GILLA!!!!
HAHA, ja jag kommer absolut att visa foton från de butiker jag besöker i juletid.
Eller oktobertid, eller nr det nu blir!!
HAHA.

HOPPAS det klarnar hos er.
Här är det grått, och det ska regna. Inte så säker på att vi kommer iväg imorgon. SÅ besviken. Tror vi får tänka om.

HIMLA, de har såååå fina saker.
HOPPAS att du kunde fynda. ÅÅÅ vad mysigt, Yvonne. Önskar att jag också kunde få handla där.

Kramar i massor och trevlig helg!!

Annika said...

Humlan:
KUL att du gör det, blir glad.
DET blir nog lite foton från affärer sedan med julsaker och annat.
I fjol märkte jag hur poppis tomtenissar var här. SÅÅÅÅ poppis.
Nu verkar de ha återkommit till Halloween.
Du har rätt, här finns inte traditionen med hustomte. Så det är bara en fortsättning på julnissar fast i Halloweenform.

Munskydden, de jag och P har, är i tyg.
Jag tvättar dem efter varje besök i affär. Det är viktigt att dra upp dem över näsan och munnen. I några av mina är det tre/fyra lager tyg.
ja, man skyddar ju andra med dem, inte sig själv. Det är hela poängen. Så man skyddar varandra sas.
Jag tycker att munskyddet gör att du rör vid ansiktet mindre. Du tänker mer på att inte röra det.
Jag har förstått att de skyddar helt OK, alltså varandra. Läste i tidningen om en stad i Tyskland som var hårt drabbade av viruset. Borgmästaren bestämde då att alla skulle bära munskydd och smittan gick ner.
Så jag tror på dem.

OOO det är ju tom en politisk fråga, Humlan. Munskyddets vara eller inte ...
DT är ju emot det, och många konservativa vägrar att bära dem. MEN det
är mest en fråga om att myndigheter inte ska komma och bestämma över dem.
SÅ det är i allra högsta grad en fråga.
Sen har vi blivit så drillade i hur vi ska bära munskydd, och det ena med det andra. DOCK, man ser nästan alltid ngn som inte bär dem rätt. ALLA bär dem i affärer, alla. DU kommer inte in utan. MEN om sen alla bär dem rätt ... inte säkert.
Ja, inget lätt svar här. Men jag tror nog att de hjälper mkt mer än de stjälper iaf.

Halloween ja, vi får se hur spöklikt jag gör det?
Kanske blir det mest gulligt.

Färgerna är härliga nu. HOPPAS du kan få tag på ett par småpumpor som du an ha ute.


Vandrignen ... gud vi får se hur det blir. Det lär ska vräka ner regn i natt och imorgonbitti. Jag vet inte om vi längre kommer iväg. DET är så trist för jag var så taggad.

Ha en fin och bra helg!!!
Kramar från mig.

Elisabeth said...

Ja, skönt med fredag! Jag tycker om mitt jobb väldigt mycket, men den senaste tiden har det varit väldigt rörigt (och det beror inte ens på Corona!), så helgen är välkommen.

HomeGoods ser verkligen ut att vara en trevlig och rolig affär att strosa runt i. Kan tänka mig att det är lätt hänt att man köper mer än man tänkt sig, eftersom det finns så mycket roligt. Jag förstår helt och hållet att du blev glad av att flanera runt, just för att det känns normalt.

Bilderna på handspriten påminde mig om att det börjar bli dags att beställa någon eller några flaskor. Har förbrukat två flaskor à 250 ml sedan skolan började. Åtgången är onekligen strykande, haha. (Och då rengör jag ändå inte mobilen/datorn med den spriten, till dem har jag 80 % ytdesinfektion. Kanske onödigt, men ja... Om inte annat är det bra för min psykiska hälsa. ;-))

Låter trevligt med vandring! Gott om vatten är som sagt absolut ett måste när det ska bli så varmt och fuktigt.

Elisabeth said...

Läste förresten Gardells krönika, som du skrev om igår. Och ja, klart att det är en hemskt jobbig situation för alla inom kulturområdet, men precis som du tycker jag inte att det är någon bra idé med en massa folk i teatersalonger, på konserter etc. Speciellt inte nu när antalet smittade ökar, inte minst i Stockholm.

Humlan said...

Jag har sett att munskydden (och det låter som även social distansering är ifrågasatt) har blivit politiskt. Så löjligt! Jag förstår att de tycker att de själva ska bestämma, men ska man leva i ett samhälle, i ett socialt sammanhang, så måste man ta hänsyn inte bara vara egoistisk och sätta sig själv främst! Men tyvärr kan man väl göra politik av allt, eller i alla fall det mesta.
För mig är väl munskyddet ett sätt att visa hänsyn, men då ska det också göra det jobb det ska och inte bara vara en dekoration om du förstår hur jag menar. Kul att du tycker att du rör mindre vid ansiktet när du använder det, jag har hört tvärt om; att man rättar till det och petar på det hela tiden. Själv har jag ju inte testat, men jag har några engångsskydd i handväskan, tänkt att använda ifall jag känner att det är svårt att hålla avstånd.

Jag hoppas verkligen att det blir en vandring för er, jag vet ju hur mycket ni uppskattar det!

Kram!

Anonymous said...

Jag älskar nog HomeGoods mer än Ikea. Faktiskt åker jag dit ofta och bara går runt för att få inspo och bli glad. Jag har tur som har två butiker hyfsat nära mig. De har ju alltid något som jag vill ha även om jag inte alltid köper nåt. Senaste köpet var nog en löpare till köksbordet. Mysigt att ni ska vandra imorrn. Ni är ju såna vandingsproffs nu! Have fun!

SB

Annika said...

Elisabeth;
Härligt! HOPPAS du kan vila upp dig.
Förstår att det kostar på. TACK för mail!! Svar kommer.
VET att folk här sliter sitt likaså. Nu går det starka rykten om att skolorna på ngt sätt drar igång i okt. Faktum är att jag hoppas det.
Faktiskt för allas skull. Jag känner inte till fler än en person som tycker detta funkar, resten vill tillbaka till klassrummen. Ska bli intressant att se hur det går. Just nu ligger vi bra till med infektioner här så det är därför skolorna funderar ...
VI får se, helt enkelt.

HomeGoods är LJUVLIG!! En underbar affär att gå i. Det kändes så normalt och det gjorde mig LYCKLIG!!!
Ska snart tillbaka igen, hehe ..

Ja, jag vet, det går åt en hel del. I ditt jobb kan jag verkligen tänka mig att det går mkt. Skolan pröjsar va??
Även om du lägger in beställningen.

Mobilen ja, den rengör jag med särskilda våtservetter. Känns liksom bättre.

ÅÅÅ jag hoppas vi kommer iväg imorrn. Det ska regna, men vi hoppas kunna komma iväg på en vandring ändå. Kanske inte den ursprungliga eftersom den är stenig. OCH jag är livrädd för att halka med mina dåliga leder och knän. Men ngn annan kommer vi nog ut på.
Vi vill ju så gärna.

Jonas G krönika var lite ogenomtänkt, måste jag säga. Han skrev den nog i stundens hetta. För nej, det är inte smart nu att gå in på teatrar och pubar etc.
Bäst ligga lågt ett tag framöver.

Ha nu en lugn och fin helg!!

Annika said...

Humlan:
Ja, exakt.
Senast ni för en stund sedan läste jag att anledningen till att vi här i NoVA och Dc och MD har rätt få fall nu beror just på munskydden. De hjälper onekligen.
OCH i Washington Post läste jag också att Fauci sagt att om ALLA använder kan vi få ner fall i tusentals.
SÅ jag tror ju på dem!
BARA de används rätt. Idag på affären såg jag ett pucko som gick med skyddet på hakan suck.
VAR också med om en Kevin encounter (manlig motsvarighet till Karen)som tyckte att det var han och ingen annan som hade rätt i kassorna. Han fräste åt en vän till mig som råkade handla samtidigt att hon stod för nära. Sen gnällde jan på kassörskan som stod för nära. ACK JA.
Det är kul på stan ibland, haha. Kevin hade ingen bra dag, haha.
Ja, munskydd är till för att skydda varandra. OCH jag tror som sagt väldigt mkt på det.
Absolut rör jag ansiktet mindre nu.
Det är nog klokt och bra att du har engångsskydd i väskan att ta fram vid behov.

Ja, på ngt sätt kommer vi ut imorgon, men jag tror inte det blir originalplanen eftersom den är stenig till max. OCH jag är livrädd för att halka på hala stenar med mina dåliga knän.
MEN på ngt sätt kommer vi ut imorgon.

Kramar!!

Annika said...

Susanna:
ÄLSKAR HomeGoods. Tror jag älskar den mer än IKEA också faktiskt.
TUR att vi har bägge.
Dessa bilder är tagna på den i Herndon.
Annars åker jag till Fair Lakes ibland likaså, den är större än Herndons.
Vet att det finns en i Dulles, men jag har aldrig varit där ...
Jag köpte också en löpare till köksbordet, en med höstlöv. SÅ fin.

Vi ska ut, men jag tror inte vi ger oss på den bautalånga. DEN är stenig till max, och jag är så rädd att halka med mina usla leder och knän.
Men det blir en annan rutt längs the AT, med start i Skymeadows, blir bra det med :-)

Och nästa lördag ... wine!! HAHA!!

BP said...

Det märks att du bor i the US of A. Där går man verkligen all in med Halloween (bland annat). Det har ju blivit ett kommersiellt jippo här med i och för sig, men extremt sparsamt jämfört med USA. Spöket var min favo, det var coolt. Å jultomtar redan nu, aldrig i livet;-)

Anonymous said...

Ja visst är det härligt med helg!
Jag har fortfarande utemöblerna framme och sommarblommorna blommar för fullt (nja, några har jag bytt ut mot höstblommor dock)
Vi har ju, tack och lov, haft en fantastisk september här med sommartemperaturer. Idag vräker det ner men naturen jublar, det ser man nästan :-) Imorgon blir det 20 grader igen och även om vi inte vandrar som ni så blir det promenad då. Det kan jag lova, då måste man ut och njuta av värmen. Det kan ju vara den sista.
Ser ut att vara en riktigt mysig butik. Här halloweenpyntas det nästan inget alls. Får väl se om barnen kommer. Känns sådär...
Men som du sa, kunniga bestämmer och vi lyder.
Ha en underbar helg Annika!
Kram från Anette

Taina said...

Halloweeeeen! JAAAA, jag älskar också denna "högtid" om man nu far kalla det för det. Och här i paradiset har jag faktiskt köpt två små pumpor och en "mums" som jag har ute på trappan.

HomeGoods är LIVSFARLIG! Tänk att gå in dit UTAN något något när du går ut. Hahahahaha, det går inte!
Den där tomten som föder en pumpa, hur tänkte dom där egentligen?

Här blir det också fint väder.

Ha det så fint på er vandring!

Kram kram

Biggeros.blogg.se said...

Här går barnen runt inne på området men inget pynt. Tråkigt=( Jag vet hur roligt det var att fira Halloween när vi bodde i Kanada. Gillar doftljus. Jag gjorde även lite rapportering blan juldekorationerna från Spanien. Kul att jämföra . Jag tog alltid som vana att köpa en julgranskula/ ornament från varje land jag bodde i. Jag har en hel del. Trevlig helg
Kram ♡
Trevlig runda!!

Anne said...

Tack för inspiration Annika, så fort punkten är skriven här sätter jag mig i bilen och åker till Home Goods!!! Happy times :) Första gången sen före pandemin.

Elisabeth said...

Det känns bra att någon mer än jag rengör mobilen! Här tycker många att jag överdriver, och så är det kanske. Men faktum kvarstår; under dagen tar jag i mobilen även när jag inte tvättat/spritat händerna, så...

Man kan tycka att skolan borde betala handspriten, men det gör de inte. Ganska konstigt faktiskt, för den största delen av handspriten använder jag just i skolan. Av den anledningen hade det varit en fin gest om de hade betalat den. För råd har jag ju, det är inte det.

Monica said...

Hej Annika och hoppas du/ni kom ut på vandring. Så skönt att göra något och vara i naturen! Har läst hos dig på mobilen men kommentera från den har jag gett upp. Och faktum så vet jag inte alls hur inläggen som jag gjort nu några stycken ser ut i mobilformat men i min dator är de fina:-). Ser att allas bloggar varierar så det beror väl på en massa saker som vi inte riktigt styr över, ett par med Wordpress är väldigt bra, både att läsa och kommentera med mobil men andra med den webbplatsen kan vara i princip oläsbara. Blogger går bra att läsa dock i mobilen men kan se lite olika ut den också.

Jag har lekt med nya Blogger, fantastiskt kul eller hur;-), på det har jag installerat en ny webbläsare, kommit till det avancerade där, det tog lite tid för datorn att fatta och acceptera avinstallationer. Kan bli bra till slut. Nya Blogger tycker jag blev lite otydlig och rörig faktiskt och ser att den kan ha ändrat i ett inlägg någon dag senare som ett spöke. Jaja. De har lite barnsjukdomar än i det nya tror jag. Dålig info har de också.

Nog om det. Det finaste tror jag att jag kände när ni alla var tillsammans på resa och ni träffade kära dotter med fin kille. Så fint och roligt, äntligen efter alla månader. Tiden gick fort men så fina minnen ni har.

Kul att se lite från dina köpställen, är så roligt att komma ut lite och bara titta. Och kanske köpa:-). Jag tittade efter något vi behövde men ser att det är bara IKEA som har och dit tänker vi nog inte åka ändå. Men tittat runt rätt mycket där det varit lugnt och sansat, det är stimulerande bara att se lite folk. Jag har alltid munskydd med mig sen flera månader, åkt lite pendel, där kan någon nysa ordentligt, jag sätter mig på säten vid dörrar så ingen sitter bakom och framför sätter sig inte någon, det är distans utom i rusningstrafik och den kan jag undvika. Men någon med ryggen mot mig på nästa säte bort kan nysa så det skallrar, då antar jag att det hamnar på munskyddet, jag byter vagn, byter munskydd, tror absolut på att det skyddar, har medicinska, och skulle jag nysa vilket jag aldrig gör så skulle andra skyddas. Men tyvärr finns folk, mest äldre av båda kön som vräker ur sig hosta och nysningar. Hittills har det gått bra för oss, den åldersrika maken är med ibland, ja man ska säga så i Sverige, inte 70+ och gamlingar:-). Vet också nu att den senaste veckan har många insjuknat, folk i arbete, barn i skolor, allt tagit ny fart. Det känns lite nu som man måste tänka ut nya strategier, ja extremt noga med hygien är A och O förstås och vi har gjort lika hela tiden. Däremot träffar vi fler fast utomhus och också hemma med dörrar och fönster öppna och man kan ju sitta med distans och så hälsar vi med handen på hjärtat:-), det tycker jag är lite fint. Hiss åker jag aldrig, övht trånga utrymmen går bort där någon nyst kanske. Ja vi får se.
Många aktörer nu med vaccinforskning i olika faser men väldigt mycket är okänt med detta virus och ett vaccin kan inte fungera som något av dem vi har och haft mot alla typer av sjukdomar hittills. Detta ska manipulera oss på ett annat sätt med RNA och DNA och dessutom med någon proteinfunktion till och allt det är väldigt farligt och man (forskare) måste veta exakt och det finns ingen människa som gör det. Vi kanske klarar det ändå, det muterar till mildare varianter, har redan gjort tror man, och hysterin lagt sig något så inte sjukhuspersonalen tar till alldeles för farliga doser och medel. Man vet lite mer idag att underlätta andning, cirkulation, sätta in antibiotika i tid när det slagit över till bakteriellt och inte ta till stora släggan med stora morfindoser och dödliga doser med malariamediciner m m. Vi får se, känts som lite lättnad ett tag men förändringar igen. Tycker ändå sommaren var konstigare än hösten som kommit nu, sommaren försvann på något sätt, aldrig kunde vi vara vid våra fina sjöar här, smockfullt och även stökigt på många sätt, på landet var det fint men mycket mer folk där också.

Monica said...

Och jag uppfyllde alla tecken i min långa kommentar:-), så gör ett litet tillägg, hoppas att ni mår bra och att ni kan fortsätta med lite trevliga partyn ibland i friska luften med distans för det är väldigt roligt att träffa vänner, ta hand om er och ha det så bra i fina hösten.

Annika said...

BP:
Men absolut. Här går folk ALL in vad gäller den högtiden, och jag hoppar på tåget med glädje, HAHA.
Stor skillnad på hur det firas här hos oss och i Sverige, absolut.
Det ska bli spännande att se hur man löser det i år. Men jag är övertygad om att ngn kommer att klura ut hur barnen bäst går sina rundor.
Tomtar till Halloween passar INTE!!!!

Annika said...

Anette:
Mkt härligt med helg . Nu måndag igen, men det är ju nästan alltid antingen måndag eller fredag.
SÅ känns det, haha.
Helgen var mysig.
Har kvar mina utemöbler också, men visst är säsongen i princip över, det tycker jag. Kommer att ha kvar mina utemöbler till 1 nov typ. Men knappast hänga så mkt på ffa däcket. På morgnarna sitter jag och dricker kaffe på framsidan.
Precis, bara att njuta av finhöst och finväder, Anette!
På ngt sätt blir halloween av, men det är ju såklart mkt större här än hos er också.
Exakt, ngn smart person får bestämma hur det ska g till, så lyder vi andra, haha.
Butiken är den DRÖM. Älskar den!
Hoppas du hade en jättefin helg.
Kramar!!

Annika said...

Taina:
Halloween!!
Som jag älskat sen jag kom hit. SÅ himla trevlig högtid. Ja, jag vet... det är svårt att veta vad man ska kalla den.
Mysigt med Halloween i Paradiset!!
EXAKT om jag går in på HomeGoods så vet jag att jag kommer att handla. ÄLSKAR den affären!! SÅÅÅÅÅÅ mkt.
HAHA, tomten som föder en pumpa.... SÅ ful, hahahahahhhaha!!!

Hoppas du hade en fin och mysig helg.
KRAMAR!!

Annika said...

Biggero:
kan tro att det är stora skillnader på hur Halloween firas över västvärlden (för det är väl typ bara vi som uppmärksammar den).
Här är pyntet stort, och det gillar jag,
JA, du vet ju efter åren i Kanada. USA och Kanada är ju lika där. All in, ALL out!!
ÄLSKAR doftljus!!
Ja, det äR kul att se bilder från butiker i olika länder när det kommer till ffa julen. ÄLSKAR det!!!
Hoppas du hade en trevlig helg!
Kramar!

Annika said...

Anne:
YAY!!
Du kommer att ÄLSKA det!
jag bara gick omkring och njöt. Ska tillbaka snart igen.
Kram!!

Annika said...

Elisabeth:
OHHHHHH YES!!! TRO mig, den rengörs så fort jag varit på en affär eller ute i offentliga lokaler,
Jag har våtservetter som jag använder då, speciella desinficerade. SÅ du är INTE ensam.
Mobilen är ju faktiskt ganska snuskig då det kommer till baciller etc, haha.

Absolut, måste säga att jag är lite förvånad över att skolan INTE betalar den!!

Annika said...

Monica:
LONG TIME!!
NO SEE!!
VARMT välkommen tillbaka!! Trodde nästan du släppt bloglandia helt och hållet. SÅ himla KUL att det inte är så!!!
YAY! Vad roligt!!

Ja, jag märker när jag ser min blogg på mobilen att bilderna ser lite skumma ut. Speciellt de vertikala. Vet inte om jag kan ändra det?
MEN å andra sidan kan man bara trycka på dem så kommer de i normal stl.
FÖ fattar jag nog inte varför blogger bytte.
DET vidigaste är hur nya blogger klumpar ihop den text jag skapat i htlm och sen i create.mode ligger allt i en enda klump. DET gör mig argast. Kan vara en bugg, hoppas det!!


DET var jättefint att K och Mike kom till OBX med oss.
SÅ himla härligt, men för KORT.
Jag hoppas att vi kan stanna två veckor ngn ngn.
Mike var så otroligt TREVLIG också.


VISST är et härligt att komma ut i butiker och känna att det är "lite som vanligt". Så kände jag verkligen på HomeGoods.
NJÖT!!
Ska till IKEA också endera dagen och köpa ffa ljus. Lider stor brist på kronljus.
Har inte varit på IKEA på ett år nästan.


Munskydd ja.
Här är de ju ett måste. Man kommer inte in på butiker, offentliga rum etc utan dem.
Jag tror stenhårt på dem, och används de rätt handlar det ju om att skydda varandra.
Man har ju märkt att fallen sjunker där folk verkligen använder sig av dem. I min kommun, där folk är noga, har vi inte speciellt många fall just nu.
TA i trä!! VET att det kan ändras på en femöring.
Skulle önska man kunde klubba igenom munskydd i Sverige också. Det kanske kommer?
Hygienen tror jag spelar stor toll också.
Ibland undrar jag, hur snuskiga var folk innan egentligen?
HAHA.
Nämen på riktigt, man kan inte låta bli att undra ...
De ökade fallen ja, tror att det är de unga som mest sprider det nu, och idrotten. Inte bra.
Sen såklart att det blir svårare att ses ute.
MEn vi måste ju tänka om där, nu kommer den mörka och kalla tiden.
Tror att vi kommer att ses inne igen, men i SMÅ grupper. Kanske ett par/en kompis i taget.
OCH att man kommer att bjuda hem de som lever ungefär som en själv.

Vi måste nog lära oss att leva sida vid sida med viruset. Vaccin kommer väl, men som du säger det muterar neråt också.
TUR det.
Vi får vara försiktiga.
jag är inte lika rädd längre, inte helelr tänker jag på detta natt och dag som i början.

YES, säger som du, det var svårare i somras. DET känns som om vi alla blev helt rånade på en sommar. USCH.
Nu känns det mest som , låt året försvinna NU!!! HAHA.

MONICA!!! SÅÅÅÅÅ himla GLAD att ha dig tillbaka igen. JAG har saknat dig. Kollat din blogg då och då och sett att inget skrivits. MEN jag har inte kollat den på ngn vecka(veckor nu. Trodde du lagt den på is. DESTO roligare att det inte är så!!
YAY!
KOMMER!!!!!!