Wednesday, August 19, 2020

SÅ icke sponsrat!

Godmorgon denna onsdag!


Jag läste i tidningen (DN, den enda svenska dagstidning jag läser. Loggar in på en kär familjemedlems konto så att jag får hela E-DN) att Amazon ska etablera sig i Sverige nu.
Vad säger ni svenskar därhemma om det?
Gillar ni det?
Tror du att du kommer att handla där?
Tror ni det blir ett hot mot småbutiker och affärer?

Här har Amazon funnits i en herrans massa år.
För mig är det något av en husgud. OM man nu kan kalla en tjänst online för husgud. MEN, det är sant.
När jag ska beställa något, vad det än är nästan, så gör jag det via Amazon.
Klickar på produkten, får min beställning bekräftad och en dag senare ligger ett paket utanför dörren.
Volia. Lätt som en plätt. FÖR lätt ibland, tro mig …


Bild från mel magazine


Under krisen har Amazon verkligen gått från klarhet till klarhet. Folk har beställt därifrån som aldrig förr.
Inte konstigt alls i och för sig när resten av rikets butiker stängde ner.
DÄR kunde Amazon verkligen sko sig, på krisen.
Saken är ju den, du kan beställa precis allt därifrån. Allt från böcker, möbler och kläder till toapapper, rengöringsmedel och tandtråd.
Dessutom äger Amazon matbutikskedjan Whole Foods.

Om man beställer mycket från denna tjänst lönar det sig verkligen att bli Prime-medlem. Då betalar man en summa om året, med den summan kommer gratis leveranser på allt du köper. Du slipper betala frakt helt och hållet.
Dessutom får man genom Prime strömningstjänsten Prime som har massor, massor och åter massor av filmer, originalserier och dokumentärer.
En annan sak jag gör via Prime är att jag förvarar alla mina foton hos dem. Jag har tusentals bilder, och de ligger alla i ett moln hos Prime. Jag kan förvara hur mycket som helst i det molnet utan någon extra kostnad. Bilderna har jag tillgängliga via en app på min telefon och en app på min dator.
I mitt tycke lönar det sig väldiga att bli medlem i Prime.Det jag verkligen gillar med den här Amazonjätten är att man kan lita på dem.
Dina varor kommer, och de kommer på utsatt dag.
Är det något fel på varan är det lätt att skicka tillbaka den. OCH kommer inte varan ALLS (av någon skum anledning) så skickar de nytt direkt utan minsta bråk.
Andra ställen jag beställt ifrån känns svajiga. Speciellt mindre företag. Jag har blivit blåst också, mer än en gång. Beställde till exempel en blus som jag sen aldrig såg röken av. Därför är jag numera ganska betänksam då det kommer till små postorderförsäljare.


Bild från Pinterest.DET låter som om jag skriver en reklamtext för Amazon nu, haha. SOM om jag är sponsrad. I SO WISH, HAHA.
Nej, jag bara ger er mina two cents.
Jag vet faktiskt inte om små företag, och övriga butiker, blivit lidande genom alla dessa år då Amazon har funnits.
Jag kan inte svara på hur många som eventuellt gått i graven på grund av Amazon.

Annars brukar man skälla på Walmart här i US. De flesta av er vet säkert att Walmart är ett stort varuhus som har massor, massor med varor av allehanda slag. Allt från mat till gräsklippare, typ.
Man brukar säga att där Walmart etablerar sig ryker alla andra småfirmor. Dessutom är Wally-World (ett annat namn på butiken) kända för att behandla sina anställda som skit. Betalar uselt, inga som helst förmåner etc.
Detta gör att många bojkottar dem. Jag är en av dem som aldrig går dit.
Walmart och Target är liknande affärer, samma koncept. Men Target ligger flera snäpp ovan Walmart vad gäller det mesta, inklusive det faktum att de behandlar sina anställda så mycket bättre.
Target brukar etablera sig på platser där det finns ett visst klientel. Lite som Starbucks, Trader Joe’s och Whole Foods mfl.
De bygger där pengar finns, så att säga.
Walmart kan slås upp på en liten, liten ort mitt på bondvischan. Där kan de ofta vara efterlängtade och hatade på samma gång.
För visst, arbetstillfällen ges ju.

Nä, nu ska jag faktiskt bryta ut på Amazon, hehe.
Jag ska klicka hem ett par snusnäsdukar. Har alltid en sådan HÅRT knuten runt huvudet när vi vandrar. Jag ska beställa ett par böcker likaså och en Lancome mascara.
Imorgon kommer paketet att ligga utanför dörren.
Som sagt, ibland är det för lätt att klicka hem …Bild från thefunnubeaver.com


Det var det om det, kära ni.
Önskar samtliga en fin och bra onsdag!

24 comments:

Elisabeth said...

Jag har egentligen inga direkta åsikter om Amazon, varken för eller emot. Så spännande svar. ;-) Däremot tror jag faktiskt inte att Amazon i sig kommer att slå ut småbutiker, utan de slås i så fall ut av en allmän trend i att allt mer beställs på nätet.

Beställde för övrigt en del böcker från tyska Amazon när jag pluggade tyska, framförallt för att de inte fanns i Sverige, men ibland också för att de var billigare. Eftersom jag kopplade Amazon till Tyskland och tyska böcker trodde jag länge att det var just tyskt, haha! Huruvida jag kommer att beställa därifrån nu vet jag inte riktigt, men överlag köper jag inte så mycket grejer (vare sig på nätet eller i fysiska affärer), så jag kommer i alla fall inte att bli en storkund.

Vad jag för övrigt älskar att beställa på nätet är apoteksprodukter. Så skönt att slippa gå till ett apotek. Dessutom är utbudet större, och i våras, när handsprit var slut på många ställen, kunde man fortfarande köpa det på apotekens nätaffärer.

Bloggblad said...

Jag har aldrig använt Amazon, vet inte ens om det finns här. Men jag har börjat handla en del via nätet. Liksom många andra. Här i stan stänger den ena butiken efter den andra, finns nästan bara frisörer, mäklare och optiker kvar i stan. De som inte näthandlar, åker till Norrköping (en kvart bort) och handlar på stormarknaderna. I centrum stänger den ena efter den andra... Det är synd, tycker jag. Men om jag kan handla samma saker billigare via nätet, så tänker jag ju först på min ekonomi.

Nu under coronatiden har jag sparat en väldig massa pengar på att det inte alls är roligt att köpa nåt nytt när jag inget gör och inte träffar i stort sett några människor. Men det kanske blir lite ny-frossa när restriktionerna upphör - om de nånsin gör det innan nästa pandemi kommer.... :(

Äventyret framtiden said...

Här har vi inte Amazon och om vi hade möjlighet att beställa något från t.ex Sverige så hamnar allt hos tullmyndigheterna som kräver total upplysning om allt som kommer..vi lever i tredje land och det krånglar till det med postgången för oss. Vi skulle inte ha det beställda på trappan följande morgon utan kanske följande vecka om det gick smidigt :). Men vi beställer varor från vissa företag som det fungerar bra att beställa ifrån. Alla vill inte ha med Åland att göra p.g.a skattegränsen som kräver en hel del extra jobb och redovisningar. Behändigt är det att beställa hem varor även om det tar lite extra tid för vår del. Många gånger är det billigare också fastän varan kan köpas i affär här på Åland, där den är dyrare.
Jag har annars bara hört gott om Amazon, t.ex i Spanien. Folk verkar vara väldigt nöjda med servicen och priserna.
Givetvis så förändrar så här stora kedjor livet för de små, det kan man ju inte blunda för. Större affärer kan ta ner prisen ordentligt med tanke på att de kan köpa in stora satser, få ner priserna från grossisterna på ett helt annat sätt än vad en liten affär kan. Sorgligt är det för de små behövs de också.

Ha en fin onsdag Overthere Annika, här fortsätter den sköna sommaren!
Kramkram

Eva i Dalarna said...

Ja verkligen vilken reklam du gör för Amazon! Men gillar man nåt så varför inte...därav hjärtat är fullt talar munnen.
Jag vet lite mer om Amazon nu då, men jag har ingen åsikt what so ever om deras etablering här. Vi får väl vänta och se.

Sara said...

Vet att du handlar en del därifrån och att det är en säker leverans som går snabbt. Det ska bli intressant att se hur de löser leveransfrågan i Sverige, om de samarbetar med befintliga företag har jag svårt att se att de kan lova något till nästa dag, och till vilken avgift? Men jag vet som sagt inte än..

Det är väl också oklart i nuläget vad Amazon kommer att ha här? Blir det böcker? Blir det ett utbud som hos er? Det som jag mest handlar på nätet i nuläget är böcker från Adlibris, sminkprodukter från Kicks och apoteksvaror. Då kommer det levererat till något som kallas Instabox. Du får en pinkod när paketet har kommit dit och du kan också välja vilket Instaboxställe du vill hämta på. Du knappar in din kod och luckan öppnas. Klart.

Men vi får väl se. De lär göra reklam;). Pok, älskar!

Anonymous said...

Yvonne said....
Blir jättespännande med Amazon även här i Sverige. I Spanien har vi många av de bofasta vännerna som beställer därifrån och är supernöjda.

Jag beställer böcker (i massor) på nätet och apoteksvaror och då och då något annat, oftast då födelsedagspresenter till dottern, svärson och våra barnbarn och betalar direkt och adresserar dem direkt till dem.

Blir så kul att se vilket utbud Amazon kommer ha här, hoppas på mycket att välja på. Många här i Sverige beklagar att de kommer av olika anledningar, jag tycker tvärtom, att det blir jättespännande

Tack för bra info, synd du inte får någon belöning för det :-) .

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram från Åkersberga där värmen fortsätter. Tycker det är helt ok med värmen, men visst saknar man AC, men tycker det inte är sååå väldigt varmt på kvällarna och nätterna. En skillnad mot spanska solen är att här hemma sitter jag inte i solen utan söker mig till skugga med min bok och kaffekopp, i Spanien är man ju på stranden några timmar och då blir det ju i solen. Varför det är så vet jag inte, men kanske för att vår ena uteplats (södersidan) är som att sitta i en gryta och då ska man ut på gräsmattan för att inte förgås av värmen. Då blir det att sitta på uteplatsen på norrsidan. Tur man kan välja.

Humlan said...

Ja det har ju varit en del prat och skriverier om Amazon och att de kommer hit. Är det bra eller dåligt för landet? För de anställda och för svenska företag?

Det jag funderar mest över är ifall de kommer att ha hemleverans här, för det är lite besvärligt för mig att ta mig till utlämningsställen, så det vore väldigt bekvämt att få det hem till dörren. :-)
Jag har handlat böcker från Amazon, de första från USA (många år sedan när det inte gick att hitta alla engelska böcker genom svenska nätbokhandlare) och senare så köpte jag en Kindle och då måste jag ju köpa böckerna genom Amazon. Jag undrar om de kommer börja med svenska böcker på Kindle nu? Fast jag föredrar fortfarande pappersböcker när jag läser, vilket är en anledning till att jag inte köpt en svensk läsplatta.
Annars handlar jag en hel del på nätet, så om de kommer att ha bra priser och bra leveranser så är risken stor att jag blir "för stor" kund. För man är ju sig själv närmast och handlar väl gärna där det är bra pris.
Det ska bli roligt att se vad det blir av det här.

Det finns ju kritik över att Amazon kommer utifrån och är för stort så att det kommer slå ut all svensk handel. Vi handlar ju redan från andra länder och/eller utländska företag. Det är ju inget nytt att stora företag tar små företags marknader, det var en dokumentär på tv nyligen om hur Domus och Tempo etablerade sig i alla städer i Sverige (nästan) under några årtionden och då köpte upp centrala delar, runt torget i staden, rev alla gamla hus och smällde upp likadana "lådor" med varuhus och parkering i alla städer. Det var verkligen skrämmande hur lika det blev överallt och samtidigt kände jag ju igen de där låga lådorna som finns/fanns var man än kom. I dag har varuhusen stängt, vissa hus är köpcentra (med många affärslokaler outhyrda) och andra står tomma. Där kan man verkligen prata om att slå ut all lokal handel och likrikta hela landet!

Jag kommer absolut kolla in svenska Amazon när det kommer, det ska bli roligt att se vad det blir av det.

Här är det varmt och jag har vilodag efter en alltför aktiv dag i går, så planen i dag är att sätta mig med en bok och låta kroppen vila ... om jag nu inte fastnar här vid datorn och surfar runt hela dagen, det händer ibland det också!

Stora Kramar och ha en bra dag!

SweFlo said...

Har använt Amazon sedan 1999. För båda företagen. Jag tycker det är fascinerande att man kan se ALLT man beställt (med bild) hela vägen tillbaka till 1999. Det märktes tex när dottern föddes, ha, ha! Den tjänst jag använder mig av mest är helt klart Kindle Unlimited. $9.99 i månaden och jag kan läsa så många böcker jag vill. Med tanke på att jag läser i snitt 3 i veckan så är det en bargain. Vi har en Alexa i varje rum, lyssnar ofta på radio och musik när jag pysslar runt i huset. Gillar att jag kan lyssna på Sveriges Radio också. Lite exotiskt att lyssna på Gotlands-radion i P4 när jag skrubbar badrummet, typ. 😊

Anonymous said...

Här är en till som gillar Amazon! Hela familjen beställer allt möjligt därifrån. Som du säger, allt från rengöringsprodukter till kläder till, ja vad som helst. Supersmidigt helt enkelt. Ibland lite för enkelt...

SB

Annika said...

Elisabeth;
HAHA!!!
Men så får du ju tycka, fniss!!

Vad jag vet, och här finns inga bevis från min sida, har nog inga affärer direkt lidit sedan Amazon kom.
OCH de har funnits LÄNGE här.
Vad jag däremot vet är att Walmart slår ut de samhällen de kommer till.
Men Amazon är det annorlunda med, kan nästan lova det.
Som du säger, det är det där att handla via nätet som slagit igenom överallt.

Jomen jag kan fatta om du trodde de var tyska eftersom det var där du började handla via dem. Inte konstigt alls.


VEEET, det är sjukt lätt att föredra nätshopping. OCH ja, det överlag gör ju att butiker slås ut. Så är det ju. alltså fysiska butiker. Brick and mortar.
MEN visst, just apotek online. GULD!!

Annika said...

Blogblad:
Jo, de kommer ju nu, till Sverige. Läste just det i tidningen.
Så därav inlägget ;-)
Det är verkligen tråkigt när fysiska butiker slår igen.
DET är det.
Sen är det SÅ lätt att beställa online, så otroligt LÄTT.
En fara i sig det också.

Jag läste för ett tag sedan att köpcentrum i framtiden blir mer som upplevelsecentrum, restauranger och barer och aktiviteter tar över medan butiker slår igen.

Ja, det är sant. SAMMA här, det har inte blivit mkt kläder etc köpta här under pandemin. Man gör ju inget, får ingenstans ...
Men, det ska väl ge med sig det här också vad tiden lider.

Annika said...

Karin:
Nej, inte än. Men snart kommer de till Sverige. Vet inte om Finland ligger på listan, ingen aning.
SUCK, tullen ...
PUST.
Nej, det är sannerligen inte lätt, verkligen inte. Man kan ju tycka att ni lätt borde kunna beställa fr Sverige, men inte då ...
Jag vet att tullen i Sverige bråkar en del med paket fr US också. Så jag och min familj har slutat att skicka presenter etc. Portot så galet dyrt, och sen måste mottagaren i Sve ibland betala TULL på en gåva. UÄCK!!! Ogillar verkligen den biten. Så vi skickar inget längre.

Amazon är verkligen bra. Försår att folk i Spanien gillar dem. Det är nog mkt för att de har sådan otrolig service.
Som elisabeth ovan säger så klokt, det är näthandeln i sig. Allt som har med den att göra, som slår ut fysiska butiker.
Sorgligt.
Men så lätt för den som beställer. En ny utveckling, helt klart.

Jag tog min prommi i ÖSREGN idag. På med regnjackan och så ut. Ganska skönt, trots allt.
NJUT av er sensommar nu!!!
ÅK till en Ö VETTJA!! OCh fota och berätta :-*
Kramar!

Annika said...

Eva:
Önskar jag vore sponsrad, haha!!
DET skulle de har råd med, fniss.
Nej, men de är jättebra. Och till Sverige lär de komma inom mkt snar framtid, iaf enligt Dagens Nyheter.

Annika said...

Sara:
DET gör jag verkligen. Handlar där.
Här kör de leveranserna i egna Prime-bilar. De har anställd förare som leverar. När de ställt varan vid dörren kommer ett mail, eller en text, och därtill en bild på att paketet verkligen ligger utanför ens dörr.
Precis, det ska bli mkt intressant att se hur de löser det hela nu när de kommer till Sverige.
Spännande att följa.

Ja, det också, Sara. VAD kommer de att ha på den svenska markanden?
Här finns ju verkligen precis RUBBET på Amazon. Precis allt.
De började med böcker för länge sen. Numera har det så allt.

Som du säger, de LÄR göra reklam då de kommer.

Annars, så smart med instaboxarna. GILLAR verkligen det konceptet.

ÄLSKAR!!!

Annika said...

Yvonne:
DET tycker jag med.
DET ska bli SÅ spännande att höra hur det blir då de kommer.
Kan tro att de i Spanien är nöjda med tjänsten, för den ÄR bra.


DET är så OTROLIGT lätt att handla på nätet.
SÅÅÅÅ lätt.
Och det har kommit för att stanna, övertygad om det.
JUST det, det är SÅÅÅÅ lätt att ge gåvor via nätet också. In med mottagarens adress och så skickas det till hen.
GILLAR.

Nä, do not fear Amazon ...
Tror inte de blir "farligare" än all annan näthandel.
Tycker det ska bli så spännande att se vad utbudet i Sverige blir.
Kul att du också tycker det.

VERKLIGEN!!
Här skulle Amazon kunnat betala mig ett arvode för ärliga ord!
MINSANN.
Men, se icke då ...


BRA att du gillar värmen!!
OCH att du kan få skugga när du vill. Jag vet, söderläge är nästan ogörligt i hettan.
Men bra att du kan välja, MYCKET bra. Sitter också i skuggan.
Gillar inte stark sol och värme. Förutom på beachen.

KRAMAR i massor!!!

Annika said...

Humlan:
Precis, nu kommer de ju.
Ska bli intressant att se hur det går för dem.
Om de slår ut andra postorderföretag etc. Många frågor. Blir intressant att se hur det går sen.

JA-
Det är nog mkt deras snabba leverans som gör att de är SÅ poppis. Att man kan lita på dem.
Frågan är, hur ska de göra i Sverige? Kommer de att köra ut varorna med egna bilar, som här? Eller måste ni hämta dem på plats?
Förstår ju om det senare såklart inte blir jättelätt för alla.

Just det, Kindle ja ... det är ju deras läsplatta det. DET borde ju verkligen komma svenska böcker där. ABSOLUT.
Jag har ingen läsplatta. Läser fysiska böcker. Peter har en platta, men genom en annan stor bokhandlare här i US. Han gillar den, plattan.
Men jag läser helst en riktig bok. Kan bli tungt ibland i sängen att ligga med en tjock inbuden bok, men jag föredrar det ändå- ÄNNU, ska jag tillägga. Jag kan nog ändra mig.
DET ska bli spännande att följa det här, det tycker jag också.
Och ja, det beror väl på utbudet i första hand på hur bra det kommer att gå.

Så sant det där du skriver om hur svenska köpcenter började likna mer och mer. DET är nog sant att allt blev likt då Tempo och Domus kom.
Minns det själv.
Numera finns d e inte. Samma här, sååååå många varuhus som gått i graven.

Humlan, ha nu en fin vilodag. Sätt dig i skuggan med en god bok.
Ellr surfa runt på nätet.
Allt lugnt låter bra.

Kramar från mig!!!

Annika said...

Sweflo:
JAA!!
Du har rätt där ju. ALLT man köpt ligger lagrat på bild. Precis allt.
Jag ska gå tillbaka och se vad det första var som jag köpte. OCH när. Det är otroligt vilken ordning på torpet de har där på ens webbsida på Amazon. USCH, vill inte tänka på hut mkt pengar jag lagt på Amazon genom åren, gulp ...
Kindle och Alexa ja ...
Jag har inget av dem, tro't eller ej. Sa till P häromdagen att vi förmodligen är en av de få som inte har Alexa. En dag skaffar vi säkert.
KAN tro att det är ytterst bekvämt. OCH ja, att lyssna på Sveriges Radio är ju underbart. Alltid.
Kindle, fattar att det lönar sig för dig. STORLÄSARE!!! Härligt!!!
Lyssnar nästan alltid på SR då jag städar, men via min mobil.
LOOOVE!!!

Annika said...

Susanna:
VET vännen!!
SJUKT enkelt. För enkelt nästan. OCH de är ju medvetet fr deras sida. hehe
Men, det funkar för oss som beställer.
ja, du vet vad jag berättade för dig om K häromdagen, haha ... för lätt som sagt
;-*

Annika said...

Jag beställer också massvis - det mesta - från amazon! Har aldrig gillat att gå i affärer så 90% av min shopping är online and 90 av den från amazon (andra favoriter är ebay, ibland etsy och så ett par affärer etc.).

MEN jag känner en viss skuld över att jag använder Amazon! De är ju inte precis bra för världen... https://www.greenamerica.org/blog/10-reasons-not-shop-amazon-prime
Ändå...problemet för mig är att jag aldrig kan hitta grejer jag behöver i de vanliga affärerna. Springer i fem affärer och hittar ALDRIG exakt det jag vill ha, slösar tid, blir utmattad och irriterad. Då är det så himla mycket lättare att gå in antingen på ebay eller amazon och bara klicka sig fram till exakt det märke och den vara man sökte (t.ex. mitt shampoo eller hundens mat som inte säljs i "vanliga" affärer alls. Eller en specifik akademisk bok som inte alls går att få tag på genom barnes and noble och kostar skjortan genom den ursprungliga förläggaren medan den däremot finns bättre begagnad på amazon för en tredjedel av priset).

Så det - på ett ungefär - är min relation till amazon. Men jag måste nog säga fast jag är så himla dålig på att följa mitt eget råd att vi borde försöka stötta independent bookstores och små självständiga företag snarare än de här jättarna...

Kram!

Annika said...

Annika:
DET är ju så himla lätt.
SÅÅÅ lätt, och för den som inte gillar affärer, som du, är det ju rena rama drömmen!!!
Etsy har jag beställt från då och då. Gillar dem också.

Jag vet, kan också känna ett sting av dåligt samvete. Vill ju inte att fysiska butiker ska dö ut heller. Svårt det där.
Det är så dubbelt.
Lite som Chick-fil-a ... hahaha. Avskyr det de står för men älskar deras mat.
Fniss.
ja, du fattar ...
Nej, Amazon har nog kommit för att stanna.
Samtidigt som vi vill stötta de små företagen.

Kramar!!

Anne said...

Här har du en likasinnad, älskar verkligen Amazon och kan inte längre föreställa mig hur det skulle vara inte ha tillgång till dem. Hehe, som du säger, ibland är det nästan för lätt och enkelt beställa nåt. Precis som du har jag heller aldrig haft nån dålig erfarenhet via Amazon, har det varit nåt har de snabbt och enkelt fixat misstaget. Usch vad surt när det blir sådär som det du nämner om beställd blus som aldrig kom, beställd från mindre företag. Jag har liknande erfarenheter, beställde t.ex. en mugg i vintras från ett litet företag online som aldrig kom heller. Surt. Har goda erfarenheter också från små företag, absolut, men som du säger så är man mer tveksam och fundersam beställa från såna platser.
Har förresten inte Amazon numera en massa småföretag som liksom fått in foten i Amazon, som finns där men egentligen skickar de själva. Du kanske vet mer, jag vet inte men har känslan det är lite som med en frissa. Du vet alla har sin stol i en lokal och det ser ut att vara en frissa men egentligen äger alla sin egen stol och business. Jag kanske är helt ute och cyklar nu men ibland upplever jag det som att även om det är beställt från Amazon och kommer därifrån så är det egentligen från nåt litet företag och de skickar senare emails där de vill man ska betygasätta dem och hur viktigt det är för dem. Men att vara samlad under Amazon ger dem möjligheten nå ut och som kund känner man sig säker för Amazon står för tryggheten.

Läste också om att Amazon kommer till Sverige, låter spännande. Men för att det ska bli sådär superbra som vi har det så bör de ha ett rejält sortiment, att man precis som här kan beställa allt. Är det för litet utbud faller det på det, tror jag. Och att leveransen fungerar och kommer direkt till dörr, men det systemet är väl inte alls utbrett i Sverige. Man hämtar väl fortfarande upp sina paket nånstans, även om man beställt online. Just det här att få allting hemkört och gratis leverans, det är det som gör Amazon-konceptet fungerar tror jag.
Sen alla betyg också, du kikar säkert mycket på dem också när du beställer. Jag beställde nyligen ett headset till Stella för kommande online-skola, det fanns hur mycket som helst att välja på och inte orkade jag gå igenom och läsa vad de olika var för några. Så jag gick helt enkelt på de lurar som hade flest reviews och klickade hem den modellen. Som ett exempel på hur jag ofta gör om det är nåt ospeficikt jag ska ha som det finns många varianter av. Ska man ha en viss mascara eller boktitel så är det ju lätt och man bara lägger i korgen direkt, men du vet, om man vet vad man ska ha (typ en snusnäsduk) men inte exakt vad för färg, modell, tyg osv osv då är betygen skitbra som guidning.

Haha, vilka kul bilder du har som illustrerar inlägget. Gillar!!

Walmart ja, vad bra du förklarar och beskriver Walmart så folk utanför USA förstår och vet. Precis som du säger är det ju. Jag är ingen fan av Walmart heller, de är inte väletablerade runt de krokar jag handlar heller så det är snarare så att jag måste köra omvägar om jag ska till en. Men som du säger, på mindre orter där de slår upp dominerar de nog, på gott och ont.

Kul inlägg och i tiden eftersom de ska komma till Sverige!
Kramar!
Ps Läste en av dina kommentarer, vi har inte heller Alexa så här finns en till alien utan. Jag känner inget sug skaffa heller, så tror det dröjer men man ska ju aldrig säga aldrig förstås.

Annika said...

Anne:
Haha, jag vet...
Man faller, och man faller fort. Nej, men jag gillar dem verkligen.
DET är så lätt. OCH allt är så smidigt, så väloljat.
Aldrig problem även när det ngn ngn blir problem.
Otroligt.
Nä, jag är helt fast i dem. OCH under krisen har de ju varit GULD!!

JOOO, jag tror du har rätt. Amazon har tagit många småföretag under sina vingar- Det är väl delvis därför man hittar så otroligt mkt UNIKT på Amazon.
Känns ibland som om de är som Etsy.
Som du säger, det är som att ha en stol hos en frisör fastän man är sin egen.

Exakt, det du skriver nu har jag som punkt imorgon.
Just lättheten med leveranserna är ju det som vi älskar med Amazon. OCH det är det som är halva grejen. SÅ om det inte blir lika smidigt där kan det nog falla just där.
Sen måste utbudet vara stort. FATTAR om det inte blir som här i början, men det måste bli hyfsat stort iaf.
ja, det blir spännande att se.

OH ja, betygen ja. GÅR alltid efter dem!!
Läser både femstjärniga och enstjärniga. Går nästan alltid på högsta betyg då jag beställer.
SÅ himla BRA!!

HHA, kul att du gillar bilderna. Hehe. Det ligger en viss sanning i dem ... hehe.
Alldeles nyss kom ett paket, jag plockade snabbt in det innan maken skulle se *visssel, vissel*.

Gillar inte Walmart. Just för att de behandlar sina anställda så dåligt. Har läst så hemska artiklar om dem. Target däremot, say no more liksom ... också en farlig affär... ja du vet ...
Haha.
Ja, när walmart kommer till landsorten kan nog alla små butiker tacka för sig. Men samtidigt skapar de jobb, svårt det där.
Har ingen Wally world i Reston, men de finns i Fairfax. Nope, bojkottar dem.

Precis, ett inlägg i tiden eftersom de verkligen kommer till Sverige. Så jag tänkte att jag skulle ge mina två cents.
Fniss.

AHA, du är en till fossil ... inte bara P o jag alltså, kul!!
Nej, har ingen Alexa ... men jg har lärt mig att aldrig säga aldrig.
Har ingen PADDA heller, kan du fatta!!!
HAHA.

Kramar i massor!!

Brysselkakan said...

Japp! Amazon kan man lita på. Vi har använt dem ofta när vi åker till USA, dvs beställt till folk vi känner där. Och när vi bodde i Bryssel använde vi Franska eller Tyska Amazon. Vi får väl se hur det blir här, mest orolig blir jag när det tydligen är Postnord som ska sköta leveranserna...
Sonen i USA hade Prime tills för ett år sedan, men med Trumps ändrade skatteregler för studenter som kommer från annat land så har han inte råd längre och beställer därmed nästan aldrig från Amazon längre.

Annika said...

Brysselkakan:
Man kan verkligen det. Lita på dem!!
OM Postnord sk sköta leveransen av Amazon i Sverige lär det bli pannkaka ...
ÅÅÅ. jag tycker det är s taskigt med din son som drabbas av 45 nycker hela tiden nu.
Fan också-