Thursday, August 20, 2020

Otippat! Som jag sa, Söta besökare, På tal om ... OCH, Här och nu.


Hej torsdag!


*   Otippat!

Haha, mitt inlägg igår var ju galet osponsrat. Amazon skulle bara veta vad jag skrev om dem. De skulle gott kunna ge mig ett fett arvode på min text.
HAHA.
Nej, men förvånande roligt för mig att det inlägget genererade så mycket tyck.

Det ska bli spännande att se vad utbudet i Sverige blir. OCH hur de kommer att lösa leveranserna. DET är ju mycket tack vare det faktumet som gör det SÅÅ enkelt för oss konsumenter. Ja, att leveranserna ärsmidiga.

Jaja, nu kommer de då till Sverige och ni därhemma får hojta om vad ni tycker den dagen de verkligen etablerat sig.

SÅ himla KUL att läsa om era åsikter i frågan.
Inte trodde jag att mitt lite slängiga inlägg om Amazon skulle ge så mycket feedback.
Tack, ni är bäst!!*   Tidigare, som jag sa …


Igår stod att läsa att Starbucks kommer att inleda sin “pumpkin spice season” tidigare än brukligt.
Varför? Jomen tacka covidskiten för det.
Det blir nog som jag skrev tidigare i sommar, allt kommer att tidigareläggas nu, och vi börjar med “Starbucks höst”.
Folk vill bara se framåt nu. Alla längtar tills skiten är över.
Istället för att leva i nuet så skådar alla mot framtiden. MIG själv inkluderad.
Jag längtar tills den här sommaren är SLUT.
Jag längtar till hösten.
Jag längtar till och med tills att nyårsklockor ringt in 2021.Bild från cnet.

Fram tills dess tror jag det blir en orgie i höstmys.
Sen kommer julen att plockas fram mycket tidigare än normalt.
Det blir ett sätt att orka, att ha något att se fram emot.
En morot under ett blytungt år.
Ja ni vet …

Jag brukar ju annars “skälla” på alla som prompt ska in i nästa årstid. I nästa säsong. Det är en käpphäst för mig.
I år? Pffft …. BARA in i nästa, och sen nästa …
Jag sällar mig till KLUBBEN!!!


Låt det bli höst. NU!
Sen, LÅT det blir JUL.
OCH, stöka över nyår ALREADY så vi får ett nytt år.*   Söta besökare


I slutet av den här sommaren börjar fjärilarna äntligen anlända.
DE är inte lika många som de annars brukar vara, tycker jag. Det känns som om fjärilarna blir allt färre.
Sorgligt.
En annan sen besökare är kolibrin. NU har de äntligen börjat dyka upp, och nu ser jag dem ganska ofta. Faktiskt flera gånger om dagen.
Jag har en så kallad humming bird feeder som är fylld med sockervatten. Sådant vatten älskar de små, små fåglarna.
Det är verkligen roligt att se flygande kolbrin. SÖTA.

En liknande lustig insekt vi har är den så kallade hummingbird moth. DET är en insekt som är ganska lik kolibrin, den är mycket speciell. När du ser den vet du först inte om det är ett ovanligt stort bi eller en kolibri, men snart ser du de lite annorlunda insektsvingarna och den snabba stilen.
Jag tycker om de där insekterna . De älskar också blommor med söt doft, precis som kolibrin, men jag har aldrig sett dem dricka ur min feeder.

Iallafall, alla fåglar (eller de flesta då) och insekter gör mig glad. Förr var jag ganska rädd för getingar, det är jag inte längre. Kan sitta lugnt medan de surrar omkring mig.


*   På tal om det!

Häromkvällen såg jag säsongens första TV-reklamfilm på temat Halloween! Jag har även fått Halloweenannonser i min instagramfeed.
Höstdoftljus av olika slag har också börjat dyka upp bland mina annonser på instagram och på Fejjan.

JAPP, snart är det dags att bege sig på ljusspaning och börja köpa hem doftljus igen.
Jag tänder inte alls lika mycket ljus på sommaren som jag gör under höst, vinter och vår.
Men eftersom jag längtar framåt längtar jag således efter doftljus och höstmys också.
Så det så.
Skäms inte ens för att skriva det.
Det jag skriver nu hade jag aldrig skrivit om det varit ett normalt år.
Men, så är väl människan skapt, iallafall jag då … hehe.
*   Här och nu


Nu märker jag tydligt att det är mörkare om kvällarna. Morgnarna är givetvis också lite mörkare. Nu går solen upp klockan 6:26 och ner klockan 19:56.
Jag går fortfarande upp klockan 6:15 och är ute på min runda 6:30.
Funkar bra det. Kör på så tills vidare.

Bilder från veckans rundor.  JAG älskar och uppskattar platsen där jag bor så mycket.  JAG har sagt det förr, men jag säger det igen.  Varje dag prisar jag det faktum att jag bor här. Mitt i denna underbara natur, bland alla parkvägar och leder.

De här två första bilderna är tagna från ett område nära mig som går under namnet The Wharf.  Ni har sett bilder därifrån förr.
Det ligger precis vid Lake Audubon här i södra Reston.  Men, det som gör det så unikt är att det är uppbyggt runt dammar.  Varenda uteplats vetter mot dammarna.  
Jag brukar fundera på hur det är att bo där.  Jag kommer alltid underfund med att jag inte skulle vilja. DE bor alla som på en bricka.  SÅ fort någon går ut på sitt deck ser ALLA det.  Tänker också att det måste vara ytterst störigt under sommarkvällar om någon har fest.  Eller, faktiskt bara om några sitter ute och pratar.  Deras röster hörs alla gånger över hela dammen.
Tänker också på mygg och annat oknytt.  Men visst, stället har charm och det är högst unikt.
På vintern vet jag att de skottar upp de grunda dammarna och åker skridskor där, så himla trevligt.  Men nej, jag föredrar mitt lite mer privata boende.  Dock, jag älskar att spana in The Wharf när jag går förbi,  vilket jag gör åtminstone två gånger i veckan.

Här är en annan plats vid Lake Audubon.  Min favoritplats.  Det råder magi där.  Alla årstider.  Jag vet inte vad det är, men just denna plats är nästan som en gammal målning.  MED den som bor här skulle jag LÄTT byta!!
Suluppgång över Lake Thoreau.
What's your story morning glory?  Blomman för dagen!
OCH igår ska ni veta att regnet ÖSTE ner då jag gick min runda.  DET vräkte ner.  MEN, nej, det stoppade inte mig.  PÅ med regnjackan och så iväg.  Peter trodde att jag skulle ringa honom för att be honom hämta upp mig längs vägen. Pfft, inte då ... jag gick och gick i regnet.  Mina leggings och skor blev blöta, men det är OK.  Det var skönt på alla sätt.  Mötte knappt en enda människa.  Grått var det, såååå grått.
Jag igår i ösregnet.  Det gick noll och ingen nöd på mig.


***

Eftersom det är ännu en sommarfredag imorgon betyder det att det inte blir något inlägg här.
Jag kommer att återuppta fredagarna när det "officiellt är höst” här. Alltså efter Labor Day.
Labor Day i år är den 7 september.

Jag önskar er en finfin och bra augustihelg!

22 comments:

Elisabeth said...

*När jag läser kommentarer längtan till 2021, eftersom 2020 varit så konstigt p.g.a. Corona, kommer den tråkiga realisten fram i mig, och vill bara påpeka att inget magiskt kommer hända för att det blir nytt år, det magiska kommer att ske först när det finns ett ordentligt testat vaccin. Förlåt för negativt (eller realistiska...) tänkande. ;-)

Jag längtar INTE till hösten, men däremot längtar jag efter lite lägre temperaturer, så att det blir svalare inomhus. Igår var det 28,5 grader på arbetsrummet, vilket kändes svalt jämfört med vissa andra dagar. Kan nästan garantera att vi hade över 30 grader där tidigare i veckan

*Å så fint att det finns kolibrier hos dig! Sådana har jag, av naturliga skäl, aldrig sett i verkligheten, men skulle SÅ gärna göra det. Vad snällt mot dem att de kan komma till dig och dricka sockervatten.

*Jag förstår faktiskt att du inte skulle vilja bo i området du visar bilder från. Precis som du säger, det blir som att bo på en bricka. Jag föredrar att kunna "gömma mig" lite, och inte synas så fort jag går ut. Men som sagt, charm har det ju.

*Vackra foton från dina omgivningar, som alltid!

Äventyret framtiden said...

Usch ja, Annika, här kommer nästa realist. Jag tror som Elisabeth här ovan. Den sätter fart, covid-19, och igång både här och där igen överallt i Europa, så än ska vi inte ropa hej innan vi är över ån. Det är nog bara att ta dagen som den kommer och leva som vi gör just nu med avstånd, rena händer och nyset i armvecket, med eller utan munskydd. Jag väntar på vaccinet som kan dröja innan det är så klart som det ska vara. Men nog kan du ju fira Halloween, jul och nyår ändå när du vill och hur mycket du vill. <3
Allt känns osäkert här, vi vet inte om vi kan fara till Madeira som vi brukar men vi klarar det förstås om så vore. Allt är osäkert och direktiven ändrar nästan från dag till dag. Åland har fortfarande det bra vad gäller smittan men knäar djupt på grund av ekonomin som tar stryk då inte turisterna kan komma hit, färjorna ligger stilla och folk går arbetslösa eller är permitterade. Men jag tror på ålänningarna, de har alltid varit påhittiga och klarat sig på många ben att stå på..men många har det riktigt jobbigt just nu. Vi har aldrig haft en så hög procent arbetslösa som vi har nu.

Jag har gärna sommaren kvar ännu, för den är trots allt ljus och varm just, även om kvällarna mörknar. Det hör till...
Tack för ljuvliga bilder i regnet också, förutom alla de andra.
Säger "flickan" nära havet

Kramar över havet, ha en finfin helg !

Anonymous said...

Yvonne said....
Jag vill också att det ska vara höst och helst ett fräscht år 2021 då alla är vaccinerade och viruset är besegrat - ja drömma kan man ju. Tror dock inte det blir så, tyvärr. Känner bara hur både dagar och veckor försvinner och snart knackar hösten på, sen vintern. Då är det nog mycket jobbigare att vara i karantän, vi har iofs släppt på vissa saker som jag höll stenhårt på i början, annars hade man nog varit småtokig vid det här laget.

Så gulligt med kolibri, vore kul att se en på riktigt och att de gillar sockervatten lät kul. Alltid lär man sig något nytt, tack för det.

Jag har också sett på ngn skylt att nu är det bara så och så många dagar till jul osv, så nog tror jag det kommer att börja pyntas lååååångt före normalt, allt för att lysa upp i det kompakta mörker vi har.

Är så impad av att du går på promenad oavsett om det regnar småspik eller solen lyser. Verkligen en fin och hållbara vana du har.

Tack för de fina bilderna också, så trevligt att glömma hur det svarta paraplyet ff hänger över oss, och det gör man när man ser dina bilder. Klart uppiggande!

Ha en trevlig helg säger jag och skickar en kram ända till USA

Annika said...

Elisabeth:
Whaaa, whaaaa WHAT!!!
WHHHAAAT!
Say what!!!
;-D *HAHA*
Nej, men jag vet vad du menar. Såg en rolig meme igår, I want a preview of 2021 before I commit to it.
Lite kul.
Nej, men jag har nog ganska gott hopp på ngt underligt sätt.
KAN såklart ha fel, fel såklart.
Vi får se. OCH ffa HOPPAS.
Men jag längtar framåt, det kan jag ärligt säga. Sommaren, den kan bara vika nu.
Done and done.


JA! Jag tycker synd om er därhemma med de temperaturerna ni har.
INTE kul. Jag vet hur vidrigt det är i Sverige under långa värmeböljor. Vi har ju varmare och fuktigare, men den stora skillnaden är att vi KOMMER UNDAN!!
Det är räddaren i nöden. PÅ alla sätt. AC!!!
Mina föräldrar som är äldre mår så dåligt i denna hetta, och de bor högst upp under taket. Så jag önskar för deras, och alla er skull, att värmen därhemma ska vika hädan nu.
PUST!!


JAG vet, visst är det exotiskt med kolibrin. DET tycker jag också fastän jag sett dem under så många somrar nu.
DE är så fina och så söta.
Ja, de älskar sockervatten. Har försökt fota med min mobil, men måste ta ut min systemkamera för att få en vettig bild på dem.
Hoppas jag kan fota i nästa vecka kanske.
De kom sent i år. Precis som fjärilarna, och fjärilar ser jg knappt. SÅ sorgligt.


Jag med, Thee Wharf är inget för intoverter, inte alls.
HAHA.
Coolt och unikt, men inte min grej.

Elisabeth, ha en toppenehelg!!
Annika said...

Karin:
Absolut, så är det ju.
Realistist måste man vara.
Men jag vill ändå bara se framåt. Kan liksom inte riktigt leva här och nu.
Som jag brukar förespråka, Vill inte i nästa och nästa tills det är över.
När det än är. Givetvis kommer ingen fe att svinga sitt trollspö över oss när 20 blir 21.

Här la sig aldrig covid, ja du vet ... det har gått från bad to worse på daglig basis nästan.
Say no more ...
Medan det i Europa nu blir uppsving eftre sommaren. Hemskt är det.
Så vidrigt.
That being said, nog ser jag ändå fram emot nästa år. Har ngt litet frö av hopp inom mig att till jul blir det lite annat.
MEN, som jag skrev till Elisabeth, jag kan ju ha vrålfel. SÅKLART!!
Dt här året får dock vika hädan.
Helst nu. hehe.

Jag tror att folk kommer att pynta upp jättemkt och jättetidigt i år.
Men hur vi sen firar?
Ja, det står verkligen skrivet i stjärnorna.
tvivlar på att det blir stora sammankomster inom familjen tex.
Det blir litet. Inga stora fester på nyår. DET tror jag inte alls på.
Hösten tror jag blir som våra, exakt som den. Förhoppningsvis utan ännu fler stängningar.
Valet ligger som en stor skugga över allt också i november.
ja, du vet ...
MAKE IT STOP!!!!

Karin, jag förstår att du tvivlar på att kunna åka till Madeira i vinter. Även om saker och ting kanske ser annorlunda ut då kommer man säkert att fortsätta vidta stora försiktigheter.
Själv vet jag ju inte alls när jag kan komma hem igen.
Arbetslöshet, elände och skit har detta för med sig i drivor. Det är helt enkelt för jävligt.

NJUT där vi havet, Karin. Du bor på en underbar plats.
Fortsätt att åka till öar och lägg ut.

Kramar i massor från mig!!

Annika said...

Yvonne:
EXAKT!
Fram med det, och låt det gå snabbt.
Det är det jag menar, bara låt tiden gå fram tills dess. TILLS den dagen vi har lite mer bukt med det och ev vaccin.
Fram tills dess vill jag att sommaren ska sluta, jag kan stöka över höstens alla helger.
Skulle helst vilja gå och lägga mig o sova tils det är över.
Vilket skit alltså, helt ofattbart.

ja, jag med, jag är ju inte alls tex lika rädd för att handla mat som jag var i början. Nu bekommer det mig inte. Jag jar ju min mask och tvagar sönder händerna när jag är hemma samt sanerar ytor där kassarna stått. Men skraj är jag inte längre.
inte på det sättet jag var.
Vi har väl landat lite i det kanske??

Kolibrin, har ni dem inte hos er i Spanien?
Trodde nästan det.
Ja, de älskar sockervatten. Ska visa hur min "matare" ser ut i nästa vecka :-)

ÖVERTYGAD om att man över hela västvärlden kommer att pynta upp julen mkt tidigare än normalt. OCH denna gång fattar jag det FULLT UT!!!
DET kommer att lysa upp, både i mörkret och i våra själar.
Tror det blir en bra morot.

Tack, ja jag är ute i alla väder. DET har blivit en sådan rutin att jag inte mår riktigt bra de dagar jag inte får in mina 90 min.
Dessutom har jag olika program och poddar jag lyssnar på som jag vill höra medan jag går, haha.
Jag går dock inte ut om det åskar, eller regnar i sjok, alltså monsunregn typ. Men annars?
JA!

AWWW, tack fina Yvonne.
GUD vad gullig du ÄR!!!
Det Svarta Paraplyet är alltid här. MEN det är bra att se bortom det ibland.
Vi måste.

TACK finaste Yvonne och ha en jättefin helg!!
KRAMAR!!

Stockholmsbo said...

Hej Annika. Det var ett tag sen jag kommenterade nu. Läser varje dag ska du veta.
Du skriver så bra och har sådant flyt.
Skriv en bok.
Jag vill säga att jag tänker i dina banor. Vi kan stöka över det här året oavsett vad 2021 för med sig det känns som om det inte kan bli värre.
Fast vi är ju bägge medvetna om att det säkert inte blir så stor skillnad.
Känner precis som du och signerar.

Vackra och tjusiga bilder, du kan du.

Trevlig helg!

Annika said...

Stockholmsbo.
Hej!
Trevligt att ha dig här igen.
TACk för dina snälla ord!! DE värmer.
JA; låt oss stöka över 2020 once and for all.

Tack och tack!!
Trevlig helg!

Brysselkakan said...

Jösses vad jag ligger efter på att läsa bloggar. Och din också.
Vet inte vad jag ska skylla på faktiskt ens.
Nåja, det jag tänkte på idag när jag såg dina bilder var att det måste vara lite som en ny värld för dig för så här års är du ju vanligtvis i Norden!

Nu ska jag försöka läsa ikapp lite!

Annika said...

Brysselkakan:
MEn så ska det ju vara när man har semester!!!
Bara så rätt att INTE vara i bloglandia. En annan har ju liksom bara varit här hela sommaren, buhu.

Den här tiden brukar jag komma tillbaka hit igen. Men det är mkt ovanligt att ha varit här hela sommaren. Tror aldrig det hänt, ja förutom den sommaren då jag fick K.
ELLER de år jag varit här, som när K var i NYC på NYU och när hon gjord Elon in LA har jag åkt till norden denna tid på året, eller lite tidigare brukar det nog vara förresten.

Läs ikapp du :-)

Bloggblad said...

Först idag läste jag själv i tidningen om Amazon. Då dör väl alla små affärer?

Du bor i en så vacker omgivning! Men ... går du upp så tidigt frivilligt?

Hösten kommer nog utan att vi lockar på den! Jag njuter av sommaren så länge det går.

Eva i Dalarna said...

Ja mug behöver du inte tycka synd om just nu pga vädret. Stortrivs i sommarvärmen, har ju semester. Tar mina morgonrundor och sen bara mår gott.
Men vi blir ju aldrig nöjda...först klagades det över värmen vid midsommar och sen över kylan i juli och nu över värmen i augusti..
Tids nog kommer hösten och då blir det klagan över den. Menar nu inte att just du klagar, mera folk i allmänhet. Kanske svenskar i synnerhet.
Carpe diem säger jag, Fånga dagen.
Visst kan och får man längta, jag längtar efter min pension till exempel. Men varje dag i livet räknas!
Så idag ska jag ha en fin fredag, och jag önskar dig en härlig helg! Roligt med kollibrierna, dem har jag bara sett på julafton, i Kalle Ankas jul....fniss.

SaraB said...

ÅÅhhh, att få ha små kolibris i trädgården som sippar sockervatten låter ju helt fantastiskt <3 Så gulligt! Jag är glad över att få ha Hummingbird Moth omkring mig iaf :) Och den lila blomman (Morning glory?) har vi massor av här, jag brukar plocka in rankor och sätta i vas, tycker dom är fina :)

Ang "The big C" (covid/corona).... jag är absolut ingen typisk realist (snarare drömmare :)) och jag har oftast väldigt lätt att leva här och nu, ryser av tanken att längta bort och framåt... den tiden kommer. Jag tror inte heller att viruset vips kommer att försvinna bara för att vi går mot ett nytt år dessvärre. Ovissheten är såklart påfrestande (framförallt om vi tex skulle behöva vara i lockdown igen, hua...) och ja, att alltid behöva använda munskydd är verkligen inte roligt, men jag tänker att man bara måste lära sig leva med detta då jag tror att vi kommer att präglas av det ett bra tag... så ja, i detta med C är jag nog lite realist ändå ;)
Här i Spanien har det gjorts enormt mycket tester och såklart blir det automatiskt en dokumentering på fler som bär på smittan också då (dock de flesta utan symptom). I våras gjordes inga tester på samma vis och de siffrorna som man såg handlade ju faktiskt om sjuka och inlagda på sjukhus, kan tänka mig många länder som inte testar och därmed ser ut att ha "bättre" siffror i just antal positiva i C-19, vilket jag personligen tycker skapar förvirring och osäkerhet...
Media gör ju sitt till i att skapa oro och rädsla, vilket är väldigt tråkigt.
Ha en fin helg :)

Annika said...

Bloggblad:
Det är nog inte Amazon som är orsak till det. Utan hela näthandeln i sig, och den har ju funnits länge.
Men om Amazon ska lyckas i Sverige måste det vara lika smidigt som här, inte minst med leveransen.
Postnord, om de tar det blir det bara paj o elände ...


Ja, jag går frivilligt upp då!
Det började i juli då vi hade brännhett. För att ens KUNNA gå ar jag tvungen att gå ut tidigt.
Sen har jag fortsatt, det är vackrast då och det är fortfarande hett, så ...


Njaee... tror inte du förstår riktigt vad jag menar. Jag har ju inte haft ngt "riktigt sommar alls"- Ingen ledighet, allt är som vanligt, covid ligger över oss.
DET är därför jag vill bli av med sommaren, hösten och faktiskt hela det här året.
Som jag skriver, i vanliga fall hade jag aldrig känt så här.
Tvärtom.
Men situationen i år är unik,
Därav längtan framåt.

Annika said...

Eva:
Härligt Eva.
Låter topp.
Men jag tycker väldigt synd om mina föräldrar som lider av värmen. Här kommer man ju undan den på så bra sätt, men det gör inte de.
Men det är härligt att du trivs med den. OCH semstern.

Njaa, som jag skriver i min text ovan i inlägget så skriver jag där att det här brukar vara en käpphäst för mig, att längta in i nästa årstid. Inte leva i nuet. En gammal, gammal käpphäst som jag nu JUST detta år omvärderar.
Eftersom situationen i år är allt annat än normal så kan sommaren, och hela året, lika gärna få vika hädan.
Fånga dagen ja, det gör jag nog ändå på alla de sätt jag kan. Det ligger i min personlighet. Dock, att önska sig bort från rådande situation är jag nog inte ensam om i världen just nu.
Situationen är helt unik. Så vi kan lika gärna stöka över detta och gå vidare.
Det är vad jag känner, och skriver.
Men vi är såklart alla olika.

En trevlig helg önskar jag dig!

Annika said...

Sara:
Häromdagen hade jag både hummingbirds och en humming bird nota här. DET var speciellt. Då tänkte jag faktiskt på det du skrev i en kommentar till mig, det där om att de är speciella och är lite av en spirit animal.
Fint tycker jag,
JAAA!! Kollibrin älskar sockervatten. SÅ himla SÖTA!!!


Nej, nej ... givetvis kommer det inte att stå en fe och strö stoft över världen på nyårsafton när 20 blir 21.
Förresten, vad mysigt det vore ;.D
Men, nog får vi lite fler svar ju länge fram i tiden vi kommer.
Alltså, vi kommer att veta mer, förstå viruset på ett annat sätt. Det är sådant jag längtar efter. ATT vi ska få mer kunskap, för det får vi ju, dag för dag.
Och det forskas väldeliga runt det. Vaccin kommer ju att komma. OCH behandlingarna kommer att bli alltmer effektiva.
Sånt.
SÅ därför vill jag helst bara göra mig av med det som är nu. Vägrar använda utryck som det nya normala etc. DET får mig att rysa.
Vi måste sträva mot att gå tillbaka till det som var. Det normala, helt enkelt. Dit kommer vi, och därför kan vi ligga gärna stöka bort året. Eller det är ju vad jag tycker, sen behöver jag ju inte pracka den på alla andra, haha.
men, nog ska det här bli bra också vad det lider. Alla strävar ju mot det.
Munskydd lever vi med på en daglig basis, precis som ni. Helt OK.
Men inget jag vill ska normaliseras. Ja, du fattar. Men jag är mer än Ok att bära mask för att skydda andra, och mig själv. TROR ju stenhårt på maskerna. Men den dagen v i inte behöver dem längre kommer jag att vara den fösta att slänga mina.

Media ja, vi kan skylla massor på dem
MASSOR. De ser som sin uppgift att ständigt skrämma slag på oss.
Jag sållar numera mkt i min coronaläsning.

En jättefin helg önskar jag DIG!!

Eva i Dalarna said...

Jag skulle tro att alla vill stöka undan covid 19. Att längta bort från den gör nog alla på ena eller andra sättet. Min mamma 80 år till exempel, hon gillar förstås inte heller covid19, men är glad och tacksam varje dag hon lever. Är man så gammal kan man ju dö av ålderdom vilken dag som helst och hon vill att varje dag räknas, vill inte bara gå och önska sig bort.
Men jag förstår dig och förstår också att du " fångar dagen" på ditt vis.
De gamla och värmen - ja det är en historia för sig. Det är väldigt jobbigt för dem med värmen, det vet jag speciellt från mitt jobb. AC, dryck, glass, tunna kläder, vädra på nätterna, inte stöka runt för mycket i värsta hettan, vara i skuggan är några tips att ta till sig. Även gamla människor får försöka göra det bästa av situationen.
Hur som helst går vi mot kyligare väder nu i Sverige, verkar det som, så det blir till att göra det bästa av det med!

Eva i Dalarna said...

Jag tycker det är fantastiskt att folk börjar inse att munskydden har man för att främst skydda ANDRA. Hoppas bara att folk då inte tror att "jag kan gå ut fast jag är sjuk för jag har ju munskydd". Så bra skyddar de inte...Jag har stått vid sjuka med magsjuka med plastförkläde, handskar och munskydd och ändå blivit smittad. Så riktigt säker kan man aldrig vara med munskydd. Speciellt inte av dessa tygmunskydd som folk börjat sy. Ta gärna på ett, men viktigare: håll avstånden! Och ska du ut bland trängsel; ja ta ett munskydd då, men gå inte dit om du är sjuk! Jag håller mig på avstånd från folk i allmänhet så gott det går, och från munskyddsbärare i synnerhet.
Men vi är ju alla olika!

SaraB said...

Eftersom du faktiskt stötte på en Hummingbird Moth så skickar jag lite om just den spirituella betydelsen av den.... Personligen tänker jag ofta på sånt när jag är ute i naturen, jag tycker att det är en vacker tanke och fundering att vi omges av små tecken... ger mig styrka på något vis :)

"The moth symbolism in general was directed towards the nocturnal aspects of moths. Yet the hummingbird moth is diurnal, a day flyer! In that case, the moth totem would coincide with butterfly symbolism which represents transformation. Rapid changes in your life are about to happen to the point you will no longer be the same from when you started. Like the butterfly, it is best to accept it and have faith that life is leading you in the right direction. Worrying and fretting about it does not change the course of nature so it is best to allow nature to do it’s work.
The hummingbird totem tell you to be flexible during rapid life changes. Stay positive and remember to enjoy the simple things. Open your heart up, dream big, and make the most of your life!"

Stor kram från Barcelona :)

Annika said...

Eva:
Ett unikt år.
Tror varenda kotte faktiskt vill att hela skiten ska vara över.
Sen att fånga dagen, det gör vi väl kanske alla så gott det går? Jag har alltid gjort det.
Det hindrar inte att jag för den sakens skull gärna ser att tiden tickar på. En unik situation för världen. Min mamma är också 80 år, och hon och min pappa som är 87, ser ju också fram emot att allt detta ska ta SLUT. De bor hemma, är relativt friska och klarar sig själva. MEN ja ... make it stop, som jag brukar säga.
Sen att göra det bästa av dagen, det vill vi nog alla.
Det är nog en lättnad för många att värmen nu vikt hädan hos er.
Här råder den nu, men vi kommer undan. På så sätt blir det drägligt.

Vad gälla munskydd är det ju för att skydda andra.
Men det lär även vara så att man skyddar sig själv också till viss del.
På med dem. Här kommer du inte in på affärer, läkare, frisör etc utan dem.
Känns helt OK.
Vi håller ju avstånden här också, givetvis. DET är ju en del av restriktionerna. Ngn trängel är det ingenstans i butiker etc. Folk följer det. Iaf här där jag bor, sen finns te ju många som tycker det är nys. Tror faktiskt ingen går ut om de är minsta sjuka.

Annika said...

Sara B:
Jo, jag ser dem då och då!
DE är coola. OCH man vet ju inte först om det är en insekt eller en kolibri. SÅ coola.

Ja, jag gillar också ideen med spirit animals.

Remember the simple things. DET är jag ganska bra på.

TACK SARA!!

Stora kramar!!

BP said...

Att Amazon etablerar sig i Sverige beror på Brexit tror jag. Vi köper en hel massa från Amazon.uk, böcker, filmer och inte minst Ariel tvättkuddar som inte finns här. 90 procent av vad som beställs av svenskar kommer från England. Å det är många svenskar som klickar hem produkter. Den marknaden vill Amazon inte missa. Bra där, bara svenska Amazon har samma utbud som UK.

Starbucks får mig alltid att skratta. Minns för ett antal år sedan att fisförnäma Starbucks endast ville vara representerad i Sverige på Arlanda, sedan expanderade företaget till väl utvalda shopping malls. Det skulle ju vara exklusivt. Ja, och nu finns "Starbucks to go" på OK bensinmackar - hahaha:-)

PS. Helt underbara bilder:-) DS.