Wednesday, August 12, 2020

Önskerubrik: Mat och matlagning




Godmorgon onsdag!



Vad sägs om en önskerubrik idag?
I våras efterlyste jag önskerubriker från er som läser här. Jag ville/vill att ni ger mig tips på ämnen så här i coronatider (för övrigt, sjukt trött på det ordet—coronatider—ska sluta skriva det faktiskt. Orkar inte se det i vare sig skrift eller höra någon säga det).
Men, iallafall eftersom det råder lite stiltje i tillvaron är det roligt att bita tag i en önskerubrik ibland.
TACK för dem jag redan har fått. Har dem samlade i ett arkiv på min dator så att jag kan ta fram en när det passar.
Som sagt, kom gärna med fler önskemål.

DAGENS rubrik kommer från min trogna, kära läsare Yvonne!
Yvonne bor både i Stockholm och i Spanien. Just nu är hon hemma i Sverige och blir förmodligen kvar där tillsvidare. Tills skiten lagt sig lite mer.
Yvonne undrar om mat.
Vad lagar jag för mat?
Är det en blandning mellan svenskt, finsk och amerikanskt?
Går vi ut och äter frukost ofta?
Är det vanligt att gå ut och äta?
OCH beställs mycket från delis?
Sen, hur står det egentligen till med frukosten?

ETT kul ämne, tycker jag. TACK Yvonne!


Vi kör.

Jag lagar middag varje dag.
Iallafall nästan varje dag.
Under krisen har vi gjort så att vi beställer mat en dag i veckan. Det sker via Grubhub eller Uber Eats.
Det är onlinetjänster/appar som har en hel radda lokala restauranger varifrån man kan beställa. Sedan körs maten hem till en. Nu under krisen ställer personen som lämnar över matkassen den på trappan och skickar ett sms för att tala om att maten levererats.
Det är här är ett system som funkar jättebra, tycker jag.
MEN, som sagt, vi utnyttjar det högst en gång i veckan.
Nej, jag är INTE rädd för att beställa mat nu under dessa konstiga tider. Är noll rädd för att bli smittad på så sätt.

Alla andra dagar lagar jag mat.
VAD blir det då?
Ja, jag blandar och ger.
Mycket är väl den sortens mat man äter både här och i Sverige.
Spagetti och köttfärssås är en stående favorit.
Mycket går på italienskt tema.
Chili av olika slag, i samtliga former kött, kyckling eller vego.
Jag lagar många kycklingrätter likaså. Det mesta ugnsteker jag då det kommer till kyckling. Faktum är att det blir mest fileer.
Vi har alltid, alltid sallad till våra maträtter. ALLTID. Jag tror inte ens jag KAN äta en middag utan en grönsallad. Klart att jag kan, i och för sig, men jag vill absolut inte. En rätt känns inte komplett utan en sallad.
Jag lagar mycket nyttig mat, ganska mager, söndag till fredag.
Ibland gör jag ris eller pasta till Peter som älskar det.
Jag kan istället äta blomkålsris eller linspasta.
De flesta av veckans recept plockar jag online.
Det är jag säkert inte ensam om att göra. ALLT ligger ju där.

På fredagar och lördagar blir det lite annan mat.
Nu under sommaren blir det en del grillat. Min favorit är nog en riktigt god biff som grillats.
Till det vill jag helst ha potatis av något slag.
Jag brukar lägga skivad, kokt potatis i ett foliepaket tillsammans med schalottenlök, gräslök, grädde och parmesanost på grillen. DET blir så otroligt gott.
Perfekt sommarmat.
Ibland gör jag en fransk potatissallad med massor med örter. Jag tycker mycket bättre om potatissallader utan en massa gräddfil och majonäs.
Jag vill gärna ha såser till också. DÄR känner jag mig ganska svensk. Älskar såser, och har plockat många goda såsrecept både från bloggar och online i övrigt. De allra flesta från svenska webbsidor.
Dock några från amerikanska också.


Jag är INTE bra på att fotografera mat.  Jag är inte heller bra på att lägga upp mat vackert.  Men, så är det bara ...
Detta är en bild som jag tagit denna sommar.






Grillade majskolvar förresten, det är såååå otroligt GOTT!




Hamburgare är en annan helgfavorit. På grillen.
HUR kan man misslyckas med dem? ÄLSKAR hamburgare. OCH speciellt burgarna Peter gör.
MUMS!!
Sen har jag hittat ett HACK på Donkens Big Mac-sås. Ett amerikanskt recept. GOTT som f …
Men, ni där hemma har ju Felix Amerikansk hamburgerdressing till era burgare. DEN är lika god, haha. Men mitt "fejkade" recept på Micki D-såsen är också bra.
En annan sommarfavorit till kött och kyckling är capresesallad, mozzarella med tomat i skivor med mkt färsk basilika, svartpeppar och balsamvinäger.
Sommarfavorit nummer två är vattenmelonsallad med rödlök och fetaost.
En annan storfavorit nu på sommaren är en orzo-sallad som jag är galen i!!





Hamburgare på decket denna sommar.




NU hänger jag upp mig på helgmaten, märker jag. OCH på sommarmaten. Men det är väl för att det ÄR sommar nu, givetvis.
Dels också för att jag spiller mer krut på helgmaten än på vardagsmaten.
DET gäller alla årstider.


Under höst, vinter och vår blir det lite annan mat.
DÅ kan det blir mycket mer svenskinspirerat än under sommaren.
Jag är galen i kålpudding till exempel. Kålpuddingen ska serveras med lingon och kokt potatis.
ÄLSKAR det.
Sen älskar jag köttgrytor av alla slag.
Jag kan laga dem i min gjutjärnsgryta eller i en så kallad crock pot (slow cooker).
Jag gör också en galet god torellinisoppa som vi älskar. MEN det är för varmt för soppor nu så inga soppor göres under sommaren.
Samma med grytor av alla de slag, de hör till de övriga årstiderna.
En annan svensk rätt jag gör är fiskgratäng.
Den smakar himmelskt och den liknar min gamla storfavvis jag älskade som ung, Findus friskgratäng.
Jag lagar också en underbar fisksoppa som är amerikansk då och då, sexy fish stew.
Faktum är att jag är bättre på "redig mat" än på finlirsmat.





Under de mörkare månaderna sitter vi här och äter.  Mysfaktorn är viktig.  Alltid, alltid.  Alla årstider.







Fisk försöker jag laga en gång i veckan. Det blir oftast lax.
Eller torsk.
Ibland gör jag lax på riktigt svenskt sätt med mycket citronpeppar, pressad potatis och en god gräddfilssås med mycket rödlök, citron och dill.
DILL, det känns nästan alltid svenskt då jag använder dill i matlagningen. Färsk sådan.
Använder mycket färska örter överhuvudtaget då jag lagar mat.

Lunch.
Jag brukar äta en sallad till lunch mestadels, och till det en handfull nötter.
Jag äter ingen frukost sex dagar i veckan.
Faktum är att jag helt vant mig av vid frukosten. Jag dricker kaffe, and that’s it …
Funkar toppen.
Peter äter ofta en macka till lunch. En dubbelmacka med ost, skinka, tomat, grönsallad och mayo. Till det tar han ibland en liten påse chips. Här finns små, små chipspåsar man kan köpa.
Chips till lunch är mycket vanligt. Det handlar inte om att vräka i sig, utan att verkligen hålla sig till en liten portionspåse.
Jag skulle säga att mackor av detta slag ÄR mycket vanlig lunchmat.


Är det vanligt att äta frukost ute?
JA!  
DET är det! Speciellt på helgerna, men även under veckorna.
Det är mycket vanligt att man ses över en frukost på restaurang. Nu under dessa svajiga tider är det annorlunda, men i vanliga fall. JA!
Jag ÄLSKAR amerikansk frukost ute.
Oftast beställer jag en omelett.  Till det får man rostat bröd och ibland potatis av ngt slag. Oftast stekt. Bacon, skinka eller korv (breakfast sausage) är vanliga tillbehör.
Peter är galen i pannkakor, våfflor eller french toast, det äter han då vi går ut och äter brunch.





Äkta Annika-frukost på lokal.  Omelett. 




Att beställa en macka på ett deli är en KONST i sig.
Det kan vara mycket jobbigt om man inte är van. Jag var RÄDD för att beställa delimackor när var ny i USA. Allt gick så snabbt och man skulle göra så många VAL innan mackan var klar.
Bröd skulle väljas, vilken sorts ost, vad man vill ha på mackan i form av grönsaker, vill man ha den rostad?
GUD man (JAG) fick stora skälvan i början.
Numera är det lugnt, jag gillar valen. Men är man inte van är det ett stressmoment. Åtminstone var det så för mig då jag var ny här.


Jösses, det här inlägget blir för långt. Jag skulle kunna skriva mycket mer om det hela.
Kanske gör jag det också?
Kanske kommer en del två vad det lider?
Mat är ju intressant. DET tycker jag också.

Så, jag lagar en blandning av mycket. Ibland vet jag inte var gränserna går när man ska landsbestämma en rätt.
Det känns som om det flyter ihop.
Jag lagar amerikanskt, italienskt, mexikanskt, svenskt …
Så mycket finskt vet jag inte om det blir? Finsk husmanskost är ju ganska lik den svenska.


Pust, nej men bäst att avsluta nu innan jag börjar brodera ut texten ännu mer.

HA en fin och SMAKLIG onsdag!!

16 comments:

Elisabeth said...

Intressant att läsa om din matlagning! Trots att jag inte äter kött (och inte har gjort det på drygt 20 år - helt osannolikt att jag varit vegetarian så länge!) tycker jag att hamburgaren ser SÅ god ut.

Jag lagar alltid mat till matlådor på helgerna. Sedan fryser jag in dessa (älskar att jag har en "hel" frys, alltså inte varianten med kylskåp uppe och frys nere) och tar fram dem på vardagarna. Så skönt att slippa tänka på matlagning i veckorna. Brukar till exempel laga lasagne (med vegetarisk färs + grönsaker), spenat- alternativt broccolipaj, pastagratänger av olika slag, vegetarisk moussaka, pizza. Ris blir det ibland också.

Till frukost brukar jag äta en smörgås, sedan matlåda på jobbet, och när jag kommer hem blir det yoghurt eller liknande. Har inget behov av lagad mat två gånger om dagen. Jag är inte van vid det hemifrån, och dessutom är inte matlagning min favoritsyssla, så jag tycker bara att det är skönt att slippa laga så mycket mat.

Anonymous said...

Annika du som gillar fiskgratäng måste bara testa att göra den med Cambell´s mushroom soup. Den finns inte att köpa i svenska butiker längre vilket är en stor sorg i min familj. Du ugnsbakar torsk under folie tills den är klar. Sedan häller du bort vätskan, klickar potatismos längs kanterna, bred soppan på fisken och kör i ugnen tills allt fått fin färg. Jag kryddade bara med salt och svartpeppar på fisken och i moset. Riktigt smör i moset och på fisken så lart! ;) Smaklig spis! /Lotta F

Anonymous said...

Yvonne said...
Tack för dagens inlägg, så kul att läsa om hur man äter i ett hem, det vi sett i USA är ju alla som slinker in på en Deli och köper sin frukost och tar med och rusar iväg. Stressigt ställe att beställa på när man inte vet vad man ska välja när det finns så mycket. Jag gillar verkligen att äta frukost ute både i Spanien och i USA. Här hemma blir det mest frukost hemma, ibland har vi stannat på hotellet i Breddens köpcentrum innan vi åkt mot Barkarby och IKEA, de har jättegod frukostbuffé där, men tyvärr är buffé ju inget man vill äta i dagens läge.

Jag lagar också mat från olika länder, dock inte så mycket från Spanien då deras vardagsmat inte lockar så mycket. Lagar mycket italienskt och koreanskt, ja asiatmat öht. Gillar när det är lite sting i maten. Svensk husmanskost är också gott, älskar både kålpudding och kåldolmar. Mat öht är gott :-) Äter hellre fisk än en köttbit, grillat är det gott - men inte för ofta. Köttfärs däremot används mycket både på grillen och inomhus.

Jag betalar hellre lite mer när man är ute och äter och får god mat än någon dagens lunch som är halvdan.

Mat är gott från alla världens hörn och så många fina recept man kan plocka upp på nätet. Gjorde en kall vattenmelonsoppa med tomat, gurka, röd paprika och chili till lunch igår, sååå god. Gick snabbt och smakade utmärkt efter 2 tim i kylen.

Idag blir det grillade hamburgare i detta vackra väder säger jag och skickar en stor kram till dig.

P.S gärna mer om mat en annan gång också



Humlan said...

Roligt att läsa och du får gärna fortsätta på detta tema!
Själv slarvar jag med matlagningen, dels för att det är trist när man är ensam och dessutom är det svårt när jag inte mår bra. Jag borde verkligen skärpa till mig! Speciellt eftersom min mage inte mår bra och jag därför inte kan äta sådant som chili och paprika, vilket ingår i de flesta färdiga rätter. Det blir för mycket mackor helt enkelt och det syns!

Men i går stod jag och skar upp en massa grönsaker och har det färdigt i kylen till i dag också, så i dag blir matlagningen att plocka lite ur burkar i kylen och frysen, värma en del och det andra blir en god sallad. Enkel matlagning, så skulle jag ha det alla dagar! :-)

En bra dag önskar jag dig också

Kramar!

Annika said...

Elisabeth:
KUL att du tycker det. TACK!
Det var roligt at skriva dagens inlägg också.
Haha, hamburgaren ... ja men den är supergod. Numera kan man ju verkligen få tag på bra vego-burgare också.
Toppen ju!!

Supersmart att laga mat som du gör. SÅ hade jag också gjort om jag jobbat utanför hemmet.
LÄTT.
Det är det enda raka. Och just lasagne är ju såååå tacksamt att frysa in och ta fram. Det gäller många rätter så jag förstår att du gör så.
Pajer ja, gillar också sådana. MUMS!!


Vardagsmatlagning kan vara såååååååååå tråkigt, jag vet. Ofta gör jag mat för två dagar på raken. Just därför att det är så trist m vardagsmat ibland.

Annika said...

Lotta F:
Varmt välkommen till min blogg!!
Aha, se där --- det är inte ofta jag lagar mat med färdiga soppor som grund. Men jag vet att det är vanligt.
SKA testa faktiskt. Låter gott och lätt. Blandar du soppan med vatten? Eller tar du den bara som den är???
vamt välkommen tillbaka!!

Annika said...

Yvonne:
TACK för KUL ämnen säger jag.
DET var mkt kul att skriva detta.
Till vardags ser jag många som slinker in på Sbux och köper en take-away. Speciellt vanligt var det innan krisen.
Men nu också. Ska vika lite åt det i en punkt imorgon.
ÄLSKAR att äta rulle ute.
ÄLSKAR det. Gör det sällan, men när det blir av dåååå vill jag gärna ha det jag vill ha.
Svensk frukosthotellbuffe ... världsbäst ... DET är galet gott.
men nej, buffeer nej ... inte .
Här har alla sådana slagit igen under krisen. HOPPAS att de kommer igång sen när allt är över.


Asiatiskt ja. äLSKAR det också.
SÅ gott.
Just stinget, mums.
Vill gärna ha mkt kryddor i den mat jag lagar. Salt ett måste också.
DET är väl mitt svenska/finska arv. Amrisar är ofta rädda för salt.
Du är en duktigt kock, det vet jag.
Fisk, älskar det också. Men i valet mellan kött och fisk tar jag kött. ÄVEN om jag älskar fisk också.
Grillat ja, det kan bli lite för mkt på sommaren, kan hålla med.
Det brukar vara ganska skönt när hösten kommer och jag går in och lagar de goda grytorna igen.

OOOOO vad gott med den soppan!!
Perfekt sommarsoppa.
Måste laga gazpacho denna sommar (stavningen, jag vet) älskar den soppan. Men vattenmelonsoppan låter ju helt suverän också .

TACK för trevligt ämne. tar nog tag i del 2 ngn ngn framöver. Mot hösten kanske. KUL var det att skriva om iaf!!

Stora kramar från MIG!!

Annika said...

Humlan:
Tusen tack för att du gillade inlägget, blir glad.
DET var roligt att skriva om det.
NOG fattar jag att du inte orkar stå och laga mat åt dig själv. HAR all förståelse för det.
Men trist att det är så mkt i färdig mat som gör att du inte mår så bra :-(


Enkel oh bra matlagning är allra bäst.
Jag är inte bra på finlirsrätter.

Hoppas du har en fin och bra dag dig!!


KRAMAR!!

Freedomtravel said...

Kul ämne, och roligt att höra hur andra tänker kring mat. Vi åt också ofta sallad förr, men inser att vi nästan slutat med det. Nu brukar vi välja varma grönsaker istället, broccoli eller ärtor eller brysselkål eller sparris ... Men det går ju lite i vågor vad man äter, i varje fall för oss ;)

Anne said...

Superkul inlägg, verkligen. My cup of tea :) Skriv gärna mer på temat mat i nåt annat inlägg också. Det är både inspirerande och kul läsa såna här inlägg.
Lista gärna dina favorit online-siter också, det vore kul läsa. Håller helt med dig, online är där man hittar och söker recept. Jag har ganska många kokböcker men gör jag nånting ur dem? Nej, aldrig i princip.

Peters lunch med macka och en liten chipspåse till är SÅÅÅ klassisk, undrar hur många miljoner amrisar som äter den lunchen varje dag... Jag tycker förresten de här små chipspåsarna är bra, för öppnar man en stor påse chips kan man ju inte stoppa sig utan fortsätter och fortsätter, det vet alla hur beroendeframkallande det är. Men de här små chipspåsarna tillfredsställer saltsuget och är precis lagom. Jag är svag för chips själv så får se upp och då fungerar de här små påsarna rätt bra...

Skippa frukost och köra lunch, men tänk så bra det fungerar. Jag är också på det tåget, men hade du frågat mig för nåt år sedan så hade jag skrattat rått och sagt aldrig jag för jag är en frukostmänniska... Men nej, jag tycker det fungerar bra. Dock äter jag tidigare lunch när frukosten skippas, men likväl det är en måltid mindre per dag.

Sallad till middag, det skriver jag under på. Vi är helt lika där. Måltiden känns inte komplett annars. Jag måste också ha dressing till, det är ett måste för mig.

Jag har förstått du är väldigt bra på att laga mat, duktig i köket. Jag är inte det alls, men vill bli bättre.

Helg-och vardagsmat är rätt olika här också. Kanske så för de flesta? Som du vet har jag ett barn att kocka till....det gör det svårt ibland men men man gör så gott man kan för att tillfredsställa smaklökarna.

Det svåra är att komma på vad göra, jag föredrar göra nån form av veckolista för att slippa det där "vad ska vi äta idag". Planerar du också i förväg?

Känner igen det där med att ta hämtmat kanske en gång i veckan, så gör vi också. Jag uppskattar det. Då väljer jag alltid nåt "onyttigt", alltså jag tar vad jag vill och bryr mig inte om det är ett "bra" val... Jag har märkt att jag nu under sommaren ofta beställt en burgare med pommes och haft det suget. Som du vet är det rätt lätt att få en riktigt bra burgare på restaurang här, sällan man blir besviken. Jag är inte heller rädd smittas den vägen, jag var det dock i vintras...men absolut inte mer.

Jag föredrar förresten också potatissallader utan gräddfil och mayo, de varianterna du nämner är mums. Men hur gott låter inte ditt potatispaket, nu när jag tänker efter tror jag du nämnt det förut och jag har nog gjort nån notering om det för länge sen och kanske till och med lagat. Helt glömt bort men det låter helt gudomligt. Helgens käk är därmed bestämt, Annikas potatispaket.

Kramar!



Annika said...

Freedomtravel:
Älskar broccoli och blomkål. Äter mycket av de sorterna.
För mig är det man äter väldigt säsongsbetonat. Alltid.
KUL att du gillade inlägget :-)

Annika said...

Anne:
TACK!!
VAD kul att höra!! Ja, ett roligt ämne var det att skriva om också.
Del två kommer, men framåt hösten.
Absolut!!
Kokböcker, inte ofta jag går efter dem längre. BARA ibland, några få recept.

JA, Peters lunch är klassisk.
OCH jag älskar också de där påsarna. Då blir det så att man slutar då det är slut.
Jag är galet svag för chips. Skulle jag ha en öppnad påse skulle jag gå där och nalla hela tiden.

Men ja, Anne, visst funkar det perfekt att skippa frullen. Inga problem alls. Jag är inte vrålhungrig till lunchen. Inte alls.


Sallad ett MÅSTE, jag tycker det blir SÅ fattigt utan sådan.

NEJ, jag är inte duktig på mat. Bara på redig, stadig mat. Typ husmans. Och jag är skitdålig på finlir och att lägga upp snyggt.
Men det är roligt med matlagning, iaf på helgen.

Jag planerar hela veckans meny på söndagen. Skriver upp den, och går efter den.
Funkar bra. OCH du gör lika, KUL!!!

OOOOOOO, en god burgare från restaurang är det underbart GOTT. OCH det går inte att misslyckas här i US. De är tamejfan goda vart man än kommer!!
SÅ helt rätt där, Anne.
Älskar att ibland släppa tanken på nyttig o mager mat. Äta vad jag vill.
jag ar också rädd att ställa mat i början, men är inte det minsta skraj längre.
Man har ju bevisat att det inte smittar via mat.

JAAA!!! Gör det, Anne, gör potatispaketet. DET är galet gott. Du kan ta vilka örter du vill. Men glöm inte parmesanosten. hihi.
Och grädden, heavy whipping cream.
MUMS!!!

Jag har skrivit om det förr, du har helt rätt. En sommarklassiker.

Kramar i massor till dig!!

Äventyret framtiden said...

Härligt inlägg om mat. Mat är ju mitt gebit också.
Jag lagar också middag varje dag, förutom då vi blir bortbjudna någon gång.
Här har vi hoppat över lunchen men äter en rätt stadig frukost; något som har växt fram med åren och som nu fungerar utmärkt.
Här säsongäter vi så just nu är det fisk och grönsaker som gäller. Igår åt vi en snålsoppa, det hör till flera gånger per sommar beroende på vad som finns i trädgårdslandet att ta vara på.
Hamburgare har jag aldrig fått smak för; har nog gjort i caféet på begäran någon gång men då på våra premisser utgående ifrån vad vi har i lager av ekologiska varor. Och faktum är att de har gillats skarpt trots olikheterna med de vanliga med fluffigt bröd och så vidare. Här har det blivit lammburgare helt enkelt med allt vad huset kan erbjuda.
Mat är intressant och att laga mat är roligt. Vi äter nästan aldrig ute däremot. Händer ytterst sällan, annat än på Madeira där vi äter middag en gång per månad med flera vänner och då går vi på restaurang. Men här hemma borde vi bjuda till också men icke sa Nicke, vi stannar hemma och äter i alla fall. Det är för övrigt väldigt dyrt att gå ut och äta här på Åland. Vi sparar slantarna till Madeira, haha...
Tack för gott tips vad gäller grillmaten. Jag har börjat lära mig grilla, tidigare var det Uffe som stod för den saken men nu som enarmad har han så mycket svårare att göra det. Men tillsammans fixar vi biffen.

Nu till vårt frukostbord!
Kramar!

Annika said...

Karin:
den mkt bra önskerubrik.
KUL att du gillade att läsa om det också. Mat är verkligen din gebit.
Aha, så du skippar lunchen. Kan verkligen tänka mig att man kan lägga bort den. Precis som jag gjort med frukosten.
När man äter en stadig frulle, vilket vi ibland gör vid sällsynta tillfällen, då behöver vi absolut ingen lunch.

Precis, samma här. Äter mkt efter årstid också. NI har så otroligt mkt i era land att ni sgs kan äta det ni själva odlar. Sen fisken i havet.
Inte dumt.
Jag får köpa allt, men ...
Det är så bra med burgare, för man kan ju verkligen variera dem. Kan tänka mig att dina är urgoda som du gjort.
MUMS!!


Ja, jag vet ... haha. det är dyrt att gå ut och äta i Finland, så jag kan tänka mig att det är samma på Åland. Sverige kan ha lite drägligare priser, men ändå dyrt.
Här är det inte heller billigt.
GUD vad vi gick ut och åt mkt förr om åren. TILLS jag tröttnade på att betala för medioker mat (vilket det ofta är).
På semester blir det ju helt klart annorlunda, som när ni är på Madeira tex.
Mer uteätande.
Mar är ju kultur också, så den vill man ju uppleva på plats.

Grill är trevligt, men i måttliga former. Behöver det inte varje helg. Sen är det rätt skönt när hösten kommer och man går in igen.

Stora kramar!!

Anonymous said...

Lotta F:
Varmt välkommen till min blogg!!
Aha, se där --- det är inte ofta jag lagar mat med färdiga soppor som grund. Men jag vet att det är vanligt.
SKA testa faktiskt. Låter gott och lätt. Blandar du soppan med vatten? Eller tar du den bara som den är???
vamt välkommen tillbaka!!

Från burken som den är, inget vatten. blir som en tjock krämig sås. Skadar ju inte att pimpa till smaken med kryddor och stekt svamp. Jag brukar inte heller ta genvägar i köket men det är faktiskt både gott och smidigt/madrelotta ;)

Annika said...

Madrlotta!!
DET är DU!!!
Gud vad roligt!!
Men jag ska absolut testa. SANT, kan pimpa upp med smak och extra svamp!!
SKALL testas, och rapporteras tillbaka till dig!!!

KRAM!!