Tuesday, July 28, 2020

The Usual ...
Good morning!


Life under The Black Umbrella goes on.
I am so over Covid-19 now. I just want to scream; Enough is enough!
Sick of it.
It’s been going on way too long by now. Destroyed so much, taking so many lives, it leaves pure despair in its wake.
Make it stop.
A good friend’s teenager got diagnosed over the weekend. THAT knowledge has affected me a lot.
The teenager is doing fine, teenager just has cold symptoms.
SO, I really hope it’ll just continue like that.
Drop off now, SARS-Covid-2. YOU have done enough effing damage …


Our weekend was HOT!
BUT, that is just the way the cookie crumbles in my part of the world. The summers in the Mid-Atlantic are just notoriously hot and HUMID.
But, y’all already know that.

Another Saturday morning.  Another hike.  That is just the way it has been this summer.  Works for me!!


OFF we go.  We're back on the Gerry Connelly Cross County Trail, but another section than last week.  This time in Oakton.


Little Difficult Run (the stream) is muddy like a grande cup of caffe latte.  That is due to all the violent rains and thunderstorms last week.

I mean, look at the trail!!


Only a few people were out and about.  We love to have the trails almost all to ourselves.  THE best!!

It was hot. It was humid! AND green!

Fallen tree along the path.


Crossing the creek.Peter and I hiked for a bit on Saturday. Just a local hike in our neck of the woods. You know, on the trail system we discovered last week.
It was nice, EASY and HOT!!Valleys and streams. 
And a street to cross in the land of suburbia.

Look out for roots and rocks along the trail.

Your avid Saturday hikers.


Follow the signs.

The ferns ARE so light green and so lovely.

A jogger on the path.
True wetlands.  
A suburban house along the trail.
I had my favorite drink on both Friday and Saturday, Aperol Spritz! THE perfect summer drink!
Good foods were consumed on our deck.
The fan hung out with us on the deck as well. Withouts said fan it would have been unbearable.All right, a new week it is!
Another week under The Black Umbrella.


12 comments:

Elisabeth said...

Ni har verkligen vackra omgivningar att vandra i! Skönt att kunna vara ute, även om det är hett. Sådana problem finns inte i Sverige den här sommaren, haha. ;-)

Anonymous said...

Mysigt det ser ut Annika! Ja naturen är räddningen denna sommar. Har aldrig varit ute så mycket som nu. Tyvärr har vi så kalla kvällar så de kan man inte njuta av. Några få och de tar man verkligen tillvara på. Igår var en sådan kväll när tjejerna kom på grillmiddag, så mysigt. Eftersom inte E kan bo hos oss så har hon istället tagit några kortare visiter till Stockholm och sovit hos kompisar eller syster en eller två nätter innan hon åkt tillbaka hem. Då får vi ändå ses några ggr på semestern.
Kram från Anette!

Keith said...

Nice to have the trail almost to yourself! Very green and lush! And, muddy in spots. Also, good of the fan to join on TBD. I know it has been busy this summer.

Anonymous said...

Yvonne said...
Vilken härlig natur ni har, varmt och fuktigt hjälper kanske till att alla växter mår bra och inte torkar ut. Bara människor som behöver fylla på med vätska :-) . Naturen gör verkligen skillnad i dessa dagar, vore hemskt att inte kunna gå ut och få luft och glömma det svarta paraplyet mellan varven. Känns lite tungt att läsa att det ökar och ökar igen i stort sett överallt, ja här hemma har det väl blivit bättre, men det visar sig väl framåt mitten av augusti åt vilket håll det barkar. Många återgår nog till sina kontor efter semestern, skolorna börjar osv.

Här i Åkersberga tycker jag att det funkar väldigt bra, ska bli spännande att se hur det är inne i stan, ska in i morgon (åker bil in) och fixa en ny Fitbit klocka på Stadium på Kungsgatan. Den 2:a som pajar inom garantitiden (tack och lov). Samma som första gången, displayen blir minimal, går ej att "bläddra" och den blir helt randig. Fick en ny i aug förra året på garantin, så får se vad de säger nu. Bara den Stadium som hanterar dessa klockor, iaf kan nåt om dem. Sen åker vi till Solna och äter lunch med sonen i Råsunda.

De lovad regn från kl 16 idag och nu är klockan 15.45 och det börjar dugga ute ser jag. Haft ok väder ett tag nu, kan tänka mig att det är ganska mycket svensk sommar med blandväder.

Fattar inte att det snart är augusti, vart har alla månader tagit vägen? Vi har varit hemma sen 21 mars, många år sen sist och just nu känns det som man inte ska räkna med att resa förrän nästa år. Resan 6 sept känns som den kommer att försvinna i tomma intet den med. Smittan poppar ju upp i Spanien både här och där verkar det som och än har inte spanjorernas semester börjat och alla inlandsbor som har hus vid kusten åker ner till sina sommarhus. Då hjälper nog inga munskydd med den trängsel det brukar bli. Vi brukar nästan aldrig vara kvar i augusti, för det är sååååå mycket folk överallt, finns inga parkeringar, stränderna packade osv.

Stor kram från mig i Åkersberga och vi hoppas att detta förskräckliga virus snart är borta, år 2020 är inget att minnas som ett bra år inte.

Annika said...

Elisabeth;
HAHA, nej jag vet ... för hett har ni INTE.
OCH ibland blir jag så avis på DET!! TRO MIG!!
Tack, ja vi har verkligen vackra omgivningar. SÅ för evigt tacksam för det!!!

Annika said...

Anette:
DET är det. Mysigt och HETT!!!
Ja, naturen är verkligen vår räddning, och har så varit sen krisen kom. Men jag var ju naturfreak långt innan också.
Kalla kvällar, jag vet ... KAN som sagt sakna sådant också. Våra nätter är allt annat än kalla, och de ger ingen respit. SÅ ibland kan jag verkligen sakna ...
Låter knäppt, men är SANT.
TUR ändå att man faktiskt KAN umgås utomhus. Vilken galen tid vi lever i, min vän ...
NÄR ska den ta slut??
Kramar!!!

Annika said...

Keith;
We're happy that the fan decides to join us on hot evenings, haha. Right!!!
Yes, lush and green!!!

Annika said...

Yvonne:
Absolut, anledningen till att vi har SÅ grönt är ju just fukten. OCH att det regnar med jämna mellanrum. DÅ blir det SÅÅÅ grönt. Växterna älskar det.
DE som tål det, vill säga. Andra mår inte inte lika bra.
Det Svarta Paraplyet ger inte med sig, tvärtom.
Som sagt, det ÖKAR!
Skrämmande och hemskt!!

Hoppas det gick bra i stan idag.
Så trist med Fit Bit'en- URTRTIST om de slutar funkar så. Jag har aldrig haft ngn sådan klocka, Peter har haft en.
Förstår att man blir tillvand.
Mysigt med lunch i Råsunda också.

FASTÄN det varit en vardagssommar i kvadrat i år tycker jag också att den gått fort.
faktiskt tycker jag det.
På ngt sätt ser jag fram emot hösten mkt nu. Mest bara för att det bara är grå vardag för mig denna sommar. JAG har det bra, och trivs som FAN där jag bor. Men det är ju så annorlunda än en normal sommar. Jag har ju ingen semester alls.
Än iaf.
Jaja ... det är som sagt bra och fint ändå. Menar inte att klaga heller.

Yvonne, ÅK inte till Spaninen. GÖR inte det.
Det verkar ju som om den andra vågen fakitskt kommer nu. VAR hemma!! Det är hemmaår nu.
Stanna.

Stora bamsiga kramar från mig till dig!!

Anne said...

Hettan och fukten känns och syns på bilderna, det är rätt coolt faktiskt men jag "känner" den liksom via bilderna. Starkt av er att vandra och tappert trotsa hettan och fukten. Tidiga morgnar som du säger är det som gäller.
Men du, här är en till som räcker upp handen. Totalt utled och trött på Corona. Jaaaaa!!! Vi var ju iväg 5 dagar förra veckan och det var sååå skönt, jag kände hur det gjorde nånting med mig, hur det var skönt för själen och helt nödvändigt och jag kände mig "hel" igen liksom. Dessvärre så hann jag knappt komma hem och tillbaka i vardagen förrän jag kände den där påfyllda energin försvann och tillbaka i Corona mode...med allt vad det innebär. Jag hade velat vara kvar i den sköna, avslappnade bubblan mentalt även lång tid efter att vi kom hem igen men så blev det inte.

2020 är a bust. Det här året är kört. Vi ser ju det med skolorna också. Såg du skrev tidigare att Fairfax kör 100% online. Vi vet inte ännu men sannolikt. Hur som helst, pandemier varar ju inte för evigt. Vaccin eller ej, tids nog dör pandemier ut. Så 2021 och nästa sommar, ja definitivt att då rockar vi på som vanligt. Jag tror 2021 blir helt annorlunda, att det blir normalt. Om det nu inte blir galenskaper efter valet och i samband med det som , men vad gäller pandemin så normalt.
Men till dess och resten av det här året, ja jag är mentalt helt inställd nu på att det handlar mer om att ta sig igenom det på bästa möjliga sätt bara. Vi håller på och grunnar på hur lösa allting som rör skolan och hur tackla hösten.
Jag känner mig rätt uttråkad faktiskt, det kanske låter negativt men för egen del får tiden gärna gå rätt fort nu, bara rusa på till nyår. Och så brukar jag ju aldrig tänka, snarare vilja stoppa tiden men nu känner jag att det gott kan gå fort resten av den här sommaren och hela året.

Kramar!

BP said...

Vilken härlig selfie på dig och Peter! Tycker ni är väldigt duktiga att vandra i den hettan med hög luftfuktighet. Det är nog luftfuktigheten som är jobbig kan jag tänka mig.
Era lokala "trails" är nästan överväldigande. Såååå fina de är trots pölarna på stigarna och floden som verkligen ser ut som en blaskig latte;-)

Annika said...

Anne:
Jamen vad bra om det syns. FÖR nog var det hett och fuktigt.
PUST.
Men härligt också!!
Tidiga morgnar är det som gäller. På lördag har vi en större vandring att spetsa in oss på, i bergen. Ska bli härligt.

FY fan vad jag är less på corona och covid. Orkar snart inte med att höra om det mer. OCH inget ljus syns i ngn tunnel.
USCH.
Make it stop.
Precis som du tyckte njöt jag också under vår road trip. Men nu är man tillbaka djupt ner i skiten igen.

2020 är ett pissår. Ett år vi borde få tillbaka.
För det är ett förlorat år. Den förlorad vår, sommar och höst.
Skolan öppnar ICKE i höst. STACKARS barn och föräldrar.
Anne, tack för the voice of reason. Tänker som du, det kommer att klinga ut. DET finns ett slut. Vist gör det det.
Jag försöker tänka det också. MEN ibland är det så tråkigt allting. SOM att tex inte ens gissa när vi får träffa K.
DET kanske inte ens blir till t-giving? Eller jul?
Hur blir hösten??
Så många frågor.

MEN jag tror som du. ÖVERTYGAD om att nästa sommar blir som vanligt, 2021. Tror på riktigt att det vänt då.
Tills dess får vi hålla oss kalla och lugna. OCH KLAGA när vi vill det.

vet du, valet ...
Jag tror att vem som än vinner där så blir det upplopp galore. Fan säker på det alltså ...
Oavsett utgång. Det gör mig lite rädd.
MEN som sagt, det har inget med Det Svarta Paraplyet att göra iofs.

Kära Anne, du är som jag. jag längtar till sommaren är slut, jag längtar till hösten. Jag längtar till nyår.
Den här sommaren är bara grå vardag.
Och för hett för att ens träffa ngn dagtid ute. PISS.
Vi får tugga i oss vad gäller hösten. Läste på FB att det finns grupper för folk i kommunen som hemskolar i höst. Det finns hos dig med är jag säker på.
Stay strong.
DU är min hjälte!!

KRAMAR!!

Annika said...

BP:
TACK :-)
KUL att du tycker det.
ja, vi måste gå i värmen, men vi går tidigt.
Fukten tär hårt. den är det svåraste.
TACK BP, jag har tur som bor där jag bor. SÅ många leder och vägar. För evigt tacksam för det.