Thursday, July 09, 2020

Roligt, Hamilton, Eurovision The story of ... , Urladdningar och Hur ska jag lägga upp min bloggsommar?


Hej torsdag!!!
*   Roligt!

Tack, det är så kul att ni verkar tycka om mina resebrev från vår husbilsresa. Det gör mig glad, och det sporrar mig.
Resebrev nummer fyra publiceras imorgon.
Jag hoppas innerligt att det kommer att bli en resa till av denna sort i sommar för Peter och mig.
OBX när jag också ett hopp till …

*   Hamilton

Nu har jag äntligen sett musikalen som legat på allas läppar i fem år!
HAMILTON!!
Broadwayuppsättningen (originaluppsättningen) strömmas just nu via tjänsten Disney +. Det är en kanal vi egentligen inte har. MEN ibland finns det snälla familjemedlemmar som delar med sig vad gäller inloggningsuppgifter ...
Se där, perfekt.

Vad tyckte jag då?
Till skillnad från alla andra så känner jag knappt till en enda låt från Hamilton. Pust! Jag har levt helt bakom en sten vad gäller denna musikal.
Jo, jag vet ju SÅKLART hur in i bomben poppis den ÄR!! OCH jag vet att den handlar om Alexander Hamilton som var en av The Founding Fathers när USA blev självständigt.
Jag känner till lite av historian där.

Jomen jag tycker om den! Jag förstår dess storhet . Det är ju en musikal som är delvis baserad på rapmusik. Det ger en helt annorlunda touch.
Den är cool, annorlunda och har en MASSA intressanta twister i rollbesättningarna av de gamla presidenterna, landsfäderna och de historiska personer som fanns i deras närhet.

Jag kommer att se den igen för att förstå bättre.  Då kommer jag att se den med text.

När Hamilton släpptes på Disney + tror jag det var en högtidsdag i många hushåll runtom USA, och kanske i andra länder också. VET att Hamilton är omåttligt poppis i England likaså.
Folk hade väntat i månader på dagen.
Som sagt, jag kommer att se om den snart igen. Gillade den, men måste se den igen för att kanske uppskatta den ännu mer.


*   Eurovision, the story of Fire Saga


Här är en film som ligger på Netflix. OCH konto på Netflix har jag haft i åratal, så där behövde jag inte nästla mig in, haha.

Det är en film som driver med Eurovision Song Contest. Det är en äkta Will Ferrell- film. Gillar man inte honom kommer man förmodligen inte att gilla filmen heller.
Likaså hjälper det att VETA vad ESC är för något, och hur det FUNKAR. Men, det vet ju alla i Sverige, så därför blir det extra kul allting.
Frågan är hur mycket amerikaner uppskattar denna film?

Filmen är totalt skruvad, som alltid när Will Ferrell är inblandad. Den handlar om en liten kille, och en liten tjej, på Island.  I samma stund ABBA vinner med Waterloo 1974 bestämmer de sig för att de bägge en dag tillsammans ska vinna ESC!!
OCH ja …
Jag garvade rakt ut massor med gånger under filmen.   Jag gillade musiken och jag tycker nog att den skildrade mycket med ESC på rätt sätt.
Jag förstår ju att Will Ferrell har lärt sig massor om ESC via sin svenska fru. Will Ferrell har sommarstuga i Sverige--och är ofta där--så han känner till en hel del om det nordiska kynnet. KUL!

Jag rekommenderar verkligen filmen!!

OM du har sett den får du gärna tala om för mig vad du tyckte om den!!

*   Urladdningar

Nu när vi har så heta dagar får vi ofta stora åskväder framåt sena eftermiddagar och kvällar. DÅ börjar det åska och regna rejält. Ofta kan det gå över lika snabbt som det seglat upp.
Ibland håller det förstås i sig längre.

De dagar det inte åskar kan fenomenet kornblixtar uppstå. Här kallas sådana heat lightning. Då lyses himlen upp av blixtar, men det förekommer inget buller alls, inte minsta knall.  Det är HELT tyst.  Inga stora åskregn förekommer.   Det regnar inte det minsta grand under dessa kvällar och nätter. Man ser bara blixtarna över himlen då det mörknat. DÅ kan det ske stora skådespel på himlen. Det coolaste jag sett var på OBX över havet. Himlen var alldeles stjärnklar ovanför oss, men ute till havs skedde världens skådespel på himlen. Det är som att se ett fyrverkeri stundtals.  SÅ läckert!!

Bild från Pinterest.*   Hur blogga i sommar?

Det frågar jag mig själv ibland …
OCH några av er har frågat mig,
Hur lägga upp bloggsommaren?
Eftersom det kommer att vara fortsatt helt vanlig vardag för min del under den allra största delen av sommaren kan jag lika gärna hålla bloggen kokande.
Så känns det iallafall i skrivande stund.
När vi är på resa (när nu det sker nästa gång???) kommer jag att ha uppehåll.
Jag är van vid långa sommarlov från bloglandia, men i år kan jag faktiskt lika gärna köra på.
Det finns ingen anledning för mig att ändra på det.

Det kan nog förstås bli så att jag kanske drar ner bloggandet till tre dagar i veckan under vissa veckor. Att jag då inte skriver på fredagar.
Men annars blir det nog så att jag kör sommaren ut på detta sätt.


Med detta önskar jag er en bra torsdag.
Imorgon återkommer jag med sista resebrevet om äventyret med Rickety-Rackety …

11 comments:

Eva i Dalarna said...

Min son har sett musikalen Hamilton och tyckte att den var bra.
Handlingen verkar intressant och så många har ju sett och gillat musikalen. Men jag är inte sån att jag måste se nåt bara för att "alla andra " gjort det och jag gillar inte rap så vi får se hur det blir.
Mellon är jag så trött på så jag tänker inte se nån film om den. Om det inte blir helt slut på andra idéer om vad jag vill se då...
Kul om du bloggar vidare i sommar!

Anonymous said...

Yvonne said....
Har skrivit upp dina tips så får vi se när höstmörkret kryper in och kvällarna blir kalla och mörka (tror inget Spanien före tidigast okt). Just nu gottar vi oss i en fantastisk spansk serie, Velvet, på 55 avsnitt, en härlig feelgood serie som har allt och lite till, I love it! Vi såg sista avsnittet igår och ska nu börja se Velvet Collection som är i 2 säsonger. Inget våld utan mycket kärlek, vackra och duktiga skådisar mm, och sånt behöver man se i dessa annars så dystra Coronatider.

Jättekul om du fortsätter bloggandet under sommaren också, alltid intressanta inlägg och urtjusiga bilder, det behövs också i dessa Coronatider. Ibland tänker jag hur man kommer att vara när det är över, kommer det ta lång tid innan man inte får "panik" i affärer om det är mycket folk, gå på restaurang och våga sig på en god buffé osv och att våga börja resa igen. Hoppas det blir snart för nu är jag sååååå less på detta virus.

Åska, ja det är inte min favorit precis, tycker det är så läskigt när det blixtrar och dundrar, usch och fy! Vi hade ett rejält åskväder härom veckan, vaknade och flög rätt upp ur sängen, det blixtrade och small samtidigt och det rejält.

Stor kram från ett soligt men inte sååå varmt Åkersberga

Annika said...

Eva:
Det hjälper att kunna USAs historia när man ser Hamilton. Att ha ett hum om den.
Delvis rap, delvis inte.
Nej, du gör givetvis som du vill med ESC ;-) To each their own.
Kul om du tycker det är roligt att jag bloggar vidare i sommar.
Har ju liksom inte så mkt annat på agendan ...
SÅ ...

Annika said...

Jag såg inte Hamilton, däremot Eurovision the Story of Fire Saga. Skitrolig! Och lagom upplyftande såhär när världen är rätt spänd och ilsken i allmänhet. Blev nästan lite tårögd mot slutet. Perfekt för att koppla av. Den andra Netflix-showen som jag ser som avkoppling är Community. Det kanske är för att den ligger rätt nära min egen erfarenhet med att undervisa på ett litet universitet i Colorado men jag skrattar så jag gråter nästan varje avsnitt...

Bloggar du så läser jag gärna! Men om lusten tryter så får du väl ta en paus ett slag trots att du inte reser. Det kanske behövs för att kreativiteten ska finnas året ut.

Jag tycker det är skönt att inte bo där det är stora åskoväder på sommaren längre! Både i Mellanvästern och i Södern tyckte inte bara hunden utan även jag att det var rätt jobbigt när de stora stormarna kom in.

Hoppas ni får fler utflykter med RV! Fast kanske en lite nyare modell nästa gång ;).

Kram från Sydkalifornien!

Annika said...

Yvonne:
DET är bra det :-)
Jasså, Spanien tidigast i okt. Ja, jag kan tänka mig att det inte är ngt större vits att att åka ner innan dess.
TACK för tips.
Jag har fått tips om en annan spansk serie, Grand Hotell, har du sett den??
Den ligger också på Netflix.
Älskar feel good.

Ja, jag fortsätter i sommar med att skriva ...
Jag har inte så mkt annat att göra, så lika bra att blogga på.
BLIR glad över att du gillar det!!
Gud, jag tror det kommer att dröja länge innan saker och ting är normala igen. Somligt blir det säkert aldrig ...
Känns oändligt just nu. OCH inte viker det heller. Det svart paraplyet mörknar snarare än bleks. Jag med, jag är som du, totalt less.


Åska kan vara såååå läskigt. Vi får sådana enorma urladdningar här. Det kan jag tänka mig händer i Spanien också.
Men kornblixtar är verkligen ett skådespel.

Kramar till dig!!!

Annika said...

Annika:
JAMEN VISST ÄR DEN!!
Skrattade rätt ut massor med gånger.
Perfekt i coronatider! SÅ rolig! OCH musiken också!

ÅÅÅ Community!!
Jag såg de första säsongerna. Men sen tröttnade jag på hur quirky allt är. Peter tittar vidare och älskar den! Men visst, den ÄR BRA!!
Och rolig!!
Och ANNORLUNDA!!
Gillar karaktärerna.
Förstår att du kan känna igen dig.

Tack Annika ...
Så sant, mina långa uppehåll har varit bra för min kreativitet. DET har den.
Kanska drar jag ner till tre dagar, vi får se.
OCH vid resa blir det upphåll.
Jag tycker det är så oändligt tråkigt att jag inte kan kommentera hos dig. SÅG st blogger ska ändra bakom scenen, suck. Men du kanske redan kör på New Blogger Template?

Karolina säger till mig, åååå jag saknar åskan, det åskar aldrig i LA.
Samma hos dig alltså. SoCal fenomen.
K säger att hon saknar de fuktiga somrarna också, haha. KONSTIG.
Jag skulle vara som du om jag bodde på västkusten, skulle inte sakna hettan och fukten. Åskan här kan ju vara såååå sträng, så nog förstår jag att du inte saknar.
OCH dian vovvar inte minst.

Ja, haha, en Rick-Rack vill jag inte hyra igen. HIHI!!!


Kramar från ett mkt hett och fuktigt NoVA.

Erica said...

* Jajamen! Det är verkligen roligt att få följa med på bildresan från er första campingresa! Både att få läsa om vad ni tyckte om husbilslivet och att få se miljöbilderna från där ni varit!

* Hamilton har jag aldrig hört talas om.
Men roligt när man gillar en film som upphöjts så mycket av andra. Det kan ju lätt bli så att förväntningarna blir "för höga" med succéer, och så blir det platt fall.
Kan tänka mig att det stämmer som du skriver; att man förmodligen måste ha ett hum om historien när man ser en sådan film.
Säkert därför som jag aldrig hört talas om den.
Min gissning är att det skulle vara ungefär som om det kom en film/musikal här i Sverige som handlade om... typ Gustav Vasa eller Jean Babtiste Bernadotte eller någon liknande historisk person.

* ESC-filmen har jag däremot sett i mitt flöde på Netflix, men jag har inte sett filmen. Tror nog inte jag kommer se den heller, om jag inte blir omåttligt uttråkad.
Det är snarare NMFTG som strömmats genom min dator de senaste två veckorna ;-D
Och om Eurovisionfilmen är en parodi på ESC så tror jag absolut du har rätt i att den kan vara svår för amerikaner att förstå. För att förstå parodi så krävs ju att man känner till hur källan ser ut.

* Heat lightning låter som en upplevelse! Låter som något jag skulle kunna lägga till på min Bucket list...
Så länge man är i säkert förvar så är ju blixtar verkligen riktigt fascinerande! :-D

* Ur ett egoistisk perspektiv låter det som en dröm att din blogg kommer vara aktiv i sommar :-D
Men jag tycker du ska göra som känns bäst för dig. Tycker du kan ställa in på "blogg light mode", alltså att inte känna någon stress att producera inlägg.
En vecka kanske det blir 4 inlägg, nästa "bara" ett o.s.v.
Som du skriver så är du ju van vid bloggledigt varje år, och jag kan tänka mig att du under den tiden har chansen till återhämtning av motivation och inspiration.
Så om du behöver lite av det även denna annorlunda sommar så är det fullt förståeligt!
Jag (och jag skulle gissa den största majoriteten av dina läsare) finns kvar.
När du skriver Läser jag! :-D
Hoppas du förstod vad jag ville få fram i den här punkten. Kände det själv som att det blev lite rörigt.


Hoppas du har en fin torsdag!
Kramar /Erica

Anne said...

Annika, jag tycker och hoppas du ska blogga som vanligt. Om du orkar och känner dig inspirerad. Den här sommaren är så annorlunda, så mycket vardag och väldigt lite sommar (om du förstår vad jag menar) så av själviska och egna intressen tycker jag det är roligt ha din blogg att läsa och fortfarande en skön ventil och kontrast till allt annat som pågår runt omkring oss.

Hoppas ni kommer iväg på nån till runda med husbil (tack för mer info i en svarskommentar tidigare, det var nog dyrare än jag trodde med husbil, en fördom kanske men jag har tänkt mig att åka på husbilssemester är billigt och budget men så är det ju definitivt inte, ingenting är ju gratis i och för sig utan alla former kostar). Du har sått ett frö hos mig alltså...får se om det fröet växer sig starkt eller förblir ett frö men ändå, bara det att ett frö såtts är stort!

Vi skulle också vilja göra nåt i sommar, har lite tankar men vet inte. Det är ju en massa om och men, vissa saker går inte ens att göra och sedan är nästa sak, även om vissa saker på pappret är öppna så kanske begränsningarna är så stora att man inte får nån behållning ändå. Inga utomhuspooler öppna, vilket skulle vara typ mutan för barnet om man har en lång dagskörning, att när vi kommer fram på kvällen får du bada. Allt sånt gör det mer trist för de fungerar inte nu. Typ tanken på nationalparks besök också, de är nu öppna men många toaletter är stängda, visitor centers likaså. En del ställen, mindre samhällen, sk gateway communities till NP, säger de inte vill ha in turister nu som kan riskera sprida smitta. Medan andra säger välkomna, dubbelt det där. Vi ska ta och bestämma oss i helgen om vi ska dra iväg på nåt med bilen sista veckan i juli, överväga för-och nackdelar. Har kollat upp en hel del och ska bestämma nu i helgen hur vi gör.

En annan tanke är att inte helt utesluta september, kanske möjligheten för nåt då. Jag tänker samma för er med ev OBX, september är väl fortfarande en fantastisk månad ute på OBX också? Att kanske kanske när vi kommer några månader bort ytterligare så skulle möjligheten finnas till nåt mer.

Hamilton, oh ja vad folk verkar laddat för den. Sett massor i min feed på entusiastiska bilder från folk klistrade vid sina tv-skärmar. Jag vet faktiskt inte om den är min grej. Jag är en history buff men just den här Hamilton. Njae faktiskt.
Förresten, en jättebra serie om man vill förstå och lära sig mer om Amerikas historia, landets bildande, så rekommenderar jag John Adams-serien med Paul Giamatti och Laura Linney samt en massa andra bra skådisar. Tror den är i 8 avsnitt, man kan behöva ha sin "thinking cap" på ibland, men jättebra och gillar man historia så är den här suverän.

JA JA JA, jag älskade Fire Saga. Jag är en stor Will F fan också, men åh vad bra den var. Skön film helt enkelt och jag skrattade också högt flera gånger. Karaktärerna så bra, förutom förstås Will och Rachael men även han ryssen med guld och bling. Vilka miljöer också, fantastiskt vackert både från Island och Skottland. Musiken tyckte jag också om. Rolig och bra film, punkt slut :) Impad av hur bra accent de fått till också.

Jag är lite avis på era åskoväder, vi har i princip aldrig åska här och om det mot förmodan nån gång händer är så är det nåt mesigt, futtigt. Inget mäktigt alls. Men era....ja, de är mäktiga och går inte av för hackor. Hade gärna haft lite såna åskoväder som ni har, att på säkert och tryggt avstånd kunna njuta av.

Kram!!

Annika said...

Erica:
Tusen tack!!
Så roligt att höra att du gillar. VAD glad jag blir. OCH sporrad.

Kan förstå att du inte hört om Hamilton faktiskt. Det är en musikal om USAs allra första grundare.
Tror inte den är så omtalad i Sverige alls.
Hekt rätt, Erica, precis så. Det hjälper att ha ett hum om historen. Här finns då Alexander hamilton med som huvudperson, George Washington och Lincoln o Jefferson har roller också.
Liksom Adams.
OCH den är annorlunda i om att rollerna har besatts väldigt oväntat oh MYCKET i tiden.

ÅÅÅ vad skulle jag inte göra för att se NMFTG!!
Mne i sinom tid.
ESC är kul, men man måste veta hur det funkar tror jag. Det blir nog lite platt fall annars. Har inte hört ngn amris nämna filmen än.

Ja, det är coolt fenomen. Du skulle älska det.
Uppstår ofta efter väldigt varma och fuktiga dagar. Det lär vara åska från 100-tals mil ifrån man ser.
Så läckert.
Häromkvällen hade vi ett sånt skådespel.

TACK fina Erica, just så kommer jag att göra. Vissa veckor färre, och vissa fler.
Du ör så gullig, blir riktigt rörd.
Du uttrycker dig exakt som jag tänker.

Stora, stora kramar från mig!!

Annika said...

Anne:
GUD vad gullig du är. TACK.
ja, det är ju inte så att jag har så mkt annat att göra, du vet hur det är ...
Anne, jag längtar till hösten.
Vill att sommaren bara ska gå över snabbt.
Världens tråkigaste sommar. det är vardag som vanligt, ingen kan man träffa egentligen. Det är som det varit sen i mars.

ja, Anne, jag vet, det är dyrt att hyra husbil. DET är det.
Som en biljett till Sverige. Vi fu
nderar på att hyra på OBX också. Så jag vet inte om vi har lust att betala 1300 en gång till för en bil.

Jag vet, det är såååå svåra tider. Inga pooler, inget "kul" för barnen egentligen. RUTTET är det, riktigt uselt.
SÅÅÅÅ jag försöker se det som en mellansommar.
OCH jag tycker såååå synd om dig som har ett litet, eller ja inte så liten men..., barn att underhålla. Leker hon med ngra kompisar nu??
TROR inte jag skulle vara så rädd för det. Men alla är olika, så.
MEN det finns ngt som liknar airbnbs för husbilar också. SÅ vi ska kolla in det.

OBX i sept är inte dumt.
Det enda man får vara rädd för är orkaner. MEN de kan ju slå till i aug också.
Men då skolorna börjat (må de börja!!) så blir ju mer hus tillgängliga.

Hamilton är abolut bra, men den ska nog ses ett par gånger.
SÅ känner jag.
KAN ju inte ens låt!!!
JAAA, den serien om John Adams ja, Peter ÄLSKADE den!!! HBO visst??
Borde nog se den. Mina föräldrar älskade den också. Tror den gick på SVT hemma.


ESC!!
HAHA!
SÅÅÅ himla kUL!!
Ska se om den också. Älskade den. Så skruvad och rolig.
KUL att du också gillade den. Klockren ju!!!
Men man ska nog kunna bakgrunden där också.
Älskr också WF!!

Ingen åska hos dig heller!!
K brukar klaga över det. Ingen åska. Hom saknar den.
Här beror det ju på fukten och hettan Ni har lite annat väder hos er.
Tycker om dm också, om de inte blir för våldsamma o inte producerar tornados.


Kram till dig min gulliga Anne

Monica said...

Ni gjorde verkligen en kul och fin resa. Spännande tycker jag det låter som och så omväxlande natur och upplevelser, finns allt i en världsdel. Peter är ett proffs med att köra åbäken som jag kallar dem, haha, det här verkade inte lätt men han var ett proffs på omläggningar också, det kommer jag ihåg. Inte många alls som kan sköta sånt hemma rätt.

Och åbäket var fint tycker jag på insidan, ser mysigt ut och trevligt sen att man inte har tak upp i nock får man kanske stå ut med:-), Hoppas ni kan åka ut igen, det är så roligt att göra något annat och bryta lite all tid man har att tänka på det andra eländet. Och lite så som någon sa eller skrev, att det känns som tiden stjäls från en, ja lite är det väl så annars med, inte alltid man tänker på att ta vara på den men nu känns det lite annorlunda, mycket p g a ovissheten som är lika för alla.

Hamilton hade vi säkert sett i England om det varit som förr. Jag tycker mycket om musikaler och London har ju så mycket, och en musikstad i topp och Sheffield är nästa i topp i UK, vi såg otroligt mycket fint och roligt där men även i London. Skulle gärna se denna.

Will Ferell ser vi kanske IRL, haha, vi ska ju göra Sörmlandsturer och han finns redan i Gnesta, andra huset de köpt där nu nära en fin sjö vi känner till där det finns gungor och rutschbana, annars lugnt:-). Det är ju väldigt fin natur i de trakterna och massor med badsjöar, så vackert. Men jag är lite dålig på att se kändisarna, även när det gällde Pers*brandt måste nån putta till mig och säga: ser du inte? Jaja, säger jag bara, haha.

Roligt om du bloggar Annika och göra det när det känns bra och viktigt eller bara känns roligt att skriva. Ha det så fint i helgen! Ta hand om er!