Tuesday, July 07, 2020

And the weekend ...

Good morning!!


I hope your weekend was good.
Here in my part of the world, we are under the true spell of a classic Washington DC heat wave. Yes, it is hot all summer long here, but at times it gets EVEN hotter. Like, right now.
There are heat warnings issued for older people, and people with asthma and other respiratory diseases, to even go outside now.
The air quality is that bad.

The dead of summer here is equal to the dead of winter. In the winter time, people do not really venture outside during cold spells (except me of course. But, then again, the cold never bothered me anyway ;-) ). It is the same exact thing during a heat wave in the summer, people do not go outside.
It is too hot and muggy. It is like walking in a green house. The air is so thick you can slice it …
Again, only people that have experienced this heat know what I am talking about.
I wish I could take you outside just for some seconds so that you all could get an idea …
During these spells people stay inside in the AC. That is the only right thing to do.
I am taking my walks in the early morning hours, after 9 AM it is too painful. And, believe me, it is painful at 6:30 as well.


Peter and I ventured out to a restaurant on Friday night (our anniversary).
It was sooooo nice being at an establishment again, and it felt SO safe!
We had a table outside, in the shade. The waiter wore a mask the entire time, we kept our masks on while talking to him. There were hand sanitizers around, the menus were printed on regular paper ready to be thrown away after each guest had touched them. Everything felt safe and taken care of.
Peter and I really enjoyed our outing.
AND, there were many people out and about in Reston Town Center.
Yes, it made me happy.THE desert!! Key lime pie.  OOO so good!!


Sign of the times.And then on the Fourth of July we had a nice, quiet celebration as well.
We were hanging outside with our favorite neighbors and had a drink with them. Two of our oldest, best friends showed up for a quiet dinner on our deck.
WE had two umbrellas and a fan out there, and with that it felt really comfortable.
It is also very wise just to limit the number of guests these days. The fewer, the better.
Earlier in the day, Peter and I ventured out for a HOT-as-SIN hike here in Reston, in the Lake Fairfax area.


Hot morning walk.
Nature is lush!
There is a camping ground by Lake Fairfax as well.  I would not want to sleep in a tent in this heat.

An aperol spritz is the way to go on a hot 4 of July.  Ignore my nails.  It gets better ...
Yesterday I went back to my nail technician again, for the first time since February. It felt so nice, and comfortable. All the safety measures were in effect. I was the only client in the salon the entire time. We both wore masks and there were plexi glass dividers everywhere.
Now my nails look, and feel, fab again!... like here :-) 
Tomorrow I will continue with day three of the Travelouges from our RV-hiking trip.


Have a good Tuesday!!

18 comments:

Channal said...

Förstår att det måste vara en underbar känsla när ni har börjar öppna upp igen. Äldreboenden har varit stängda sedan den 15/3 och är det fortfarande här i Sverige. God restaurangmat, fina naglar och umgås med vänner är värt miljoner. Det tänkte man inte på innan.

KRAMAR Anna

Anonymous said...

Yvonne said....
Härligt med restaurangbesök igen, för att inte tala om att träffa goda vänner. Man har nog ännu mer lärt sig uppskatta det än tidigare då man bara tog allt för givet. Skönt att kunna gå till nagelfixaren igen, min kompis bara väntar och väntar på att hon ska våga göra det igen, hennes nagelfixare bor inne i stan, så det är ett litet projekt att få till det om man inte vill åka buss, lokaltåget och sen promenera från Tekniska högskolan.

Aperol, sååå gott när det är varmt. Min man kom hem med en färdigblandad variant och den var faktiskt riktigt god. Vi tog den som en liten fördrink med goda vänner 80 mil härifrån med hjälp av Facetime, sen åt vi västerbottensostpaj och sallad, glass och färska hallon till dessert och surrad i många timmar, så trevligt !

Nu ska jag göra lite hemgjorda Bars som jag hittade ett recept till. Ute fortsätter svenska sommaren med sol, moln och en regnskur då och då. Saknar faktiskt värmen i Spanien nu och där behöver man aldrig kolla på väderrapporten då sol och värme är stabilt nästan året om. Tror det är ca 230 soldagar/år där vi håller till. Men som läget är nu med restriktioner och lite ovisst så åker vi inte ner ändå. Även där börjar ökningar av smitta poppa upp i vissa delar av landet, inte kul. Känns ibland som veckorna bara går och går och man tappar så mycket av "livet" när man är så begränsad. Vi ska iaf göra antikroppstest nästa vecka på KS i Solna, vore ju inte helt fel om vi var immuna.

Tack för vackra bilder, man blir så glad av dem

Stor kram från mig här i Åkersberga

Anonymous said...

Det är så mysigt att gå ut på restaurang men man får kolla upp så det är avstånd mellan bord mm. Underbara bilder som alltid. Kram från Anita

Annika said...

Channal:
DET är verkligen det!
Jag trodde inte jag skulle njuta så mkt av att vara ute på restaurang. Men det var SÅÅ härligt!
OCH kändes säkert.
SÅÅÅ sant, så mkt man tog för givet innan allt detta. SÅ mkt.
Saker man uppskattar enormt nu.
Tack, det var härligt med mani-pedi igår.
Kramar!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, det var så himla HÄRLIGT att få gå ut. Att slippa TA hem maten. Äta den på plats. HOPPAS nu att vi håller detta bra så att vi slipper backa från Fas 3. DET skulle inte vara roligt.
det är så sant, saker man förr tog för givna är nu ngt man uppskattar mkt.
Härligt.
Ja, att vara hos min nageltjej igår var härligt, och det kändes så säkert. Den 23 ska jag till frisören. 6 mån sen sist...
Nej, jag skulle nog inte vilja åka kommunalt ännu, så jag förstår in kompis.

VISST är aperol gott. ÄLSKAR det.
Den perfekta sommardrinken. Dessutom så vacker!!
Kan tänka mig att de färdiga sorterna kan vara riktigt goda.
Så ni kör på med era FT.middagar!! KUL!!!

Nej, det är bara att hålla huvudet kallt, att stanna hemma.
Att bida tiden.
Du ska se att ni får fint väder därhemma vad det. NI är kloka som inte åker bort. DET tycker jag. Det här r verkligen året man SKA försaka det man brukar göra. Helt säker på att det är pluspoäng där.

Antikroppstest. BRA!! Jag skulle också vilja. Men befarar negativt förstås.

SOM alltid, tack för dina snälla ord om mina foton!!

Kramar!!!

Annika said...

Anita:
ÅÅÅÅ tusen tack. VAD roligt att se dig här igen.
Stora, bamsiga kramar från MIG!!

Keith said...

Thank God you got your nails done! 😉 Nice that things are opening up again. A few people at RTC on Friday. Difficult to eat outside when it's so hot! Glad you had shade for your anniversary dinner, and you were able to make the deck comfortable on the Fourth.

Annika said...

Keith:
I know right!
It was quite a few people in RTC on Friday. Made me so happy.
I am glad P and I sat in the shade Friday.
A good weekend indeed.

BP said...

Vilket härligt inlägg!
Å om du tröttnar på värmen kan du alltid föreställa dig en typiskt svensk sommar med max 19 grader under dagen och runt 10 grader på kvällen. Ingenting att ha heller om du frågar mig.

Kul att även ni får gå ut igen och att de flesta verkar hålla sig till rekommendationerna. Undrar varför USA nu leder "covid-ligan" med nya fall varje dag. Kan tänkas att presidentens rallies och annat firande med människor på 30 cm avstånd och utan ansiktsmask har nåt att göra med den negativa utvecklingen.

Skitsnygg munskydd förresten! Här bär nästan inga munskydd, och de jag har sett är tråkigt vita eller blåa.

Humlan said...

Det låter som en härlig och bra helg (förutom hettan då kanske), och så roligt att kunna träffa vänner och umgås även om det blir på ett lite annorlunda sätt.

Strongt av er att ge er ut på vandring när det är så hett, det låter inte speciellt njutbart.

Själv plockar jag vinbär, rensar lite av det vildvuxna och har sönder trädgårdsmaskiner, det är perfekt väder för att pyssla i trädgården (så länge det inte regnar) men jag verkar få hålla mig till att plocka bär. :)

KRAMAR!

Monica said...

Så roligt och trevligt det är att gå på restaurang! Så fint och kul att ni gjorde det, bara att se lite folk, höra dem, äta gott och vi gjorde det i eftermiddag och det var hur seriöst som helst, alla fick vänta, en i taget fick beställa till sällskapet som satt vid distanserade bord och folk vet så de kom några i taget bara.

Du är klok med dina promenader tidiga morgnar så du kan andas i alla fall:-) och alltid skönt efteråt när man rört på sig. Och skönt för er om ni kan åka på fler äventyr. Jag fick en hel tidning om så trevliga utflyktsmål söder om stan, en del har vi varit på men glömt bort dem, andra är nya och kaffestugor och våffelstugor finns lite här och där, vi läste om ett par killar som blivit utbrända av storstan och köpte en kyrkskola och de har otroligt vackert där och stor trädgård med distans att sitta i, tror de hade våfflor i hundra varianter ungefär:-) och alla slott och herresäten som finns och bad och hav, vi behöver inte åka långt och jag tänker mig dagsutflykter för offentliga toaletter går helt bort:-), kissa kanske man kan göra i en hink, haha. Och alltid kul att se kändisar när vi far runt som Pers*brandt t ex, honom råkar vi på och fler:-), de är också i den fina Sörmlandsnaturen.

Och vädret struntar jag i, så glad för det fina sommarvädret som var, inte alltid vi har det så på hela sommaren och nu får det variera som det vill. Är väldigt vackert i alla fall i naturen. Förstår att det är tufft med er hetta och fukten framför allt. Kanske den ger med sig lite, hoppas det.

Och snygga naglar, är så skönt att ta hand om sig lite extra, gör mycket och särskilt nu. Ha det fortsatt bra Annika.

Annika said...

BP:
TACK, kul att dyr tycker det.
Njeaeee .... jag tar det gärna, haha.
På riktigt alltså. Eller, jag tar 23 grader. Växlande väder.
Det här är inget att längta efter heller, hettan och fukten. MEN vi har ju bra AC i alla byggnader så det går egentligen ingen nöd på oss. Vi kommer undan.

USA är stort.
Här i min stat, och i anda Mid-Atlantic och NE-states är smittan under kontroll. Just nu är den som värst i södern och i sydvöstra USA.
Vi hade ju lång lockdown här, nu har den släppts till stor del.
DESSUTOM HAR smittan blivit politik, ja det har du säkert läst om.
Många som supportar tex DT vägrar mask etc.
Så det är sånt som syns nu. Sedan är det ju också det tragiska att många inte har sjukförsäkring. Ja, det finns en hel radda skäl.
Men just här är nog smittan---JUST NU---under hyfsad kontroll.

HAHA, här har munskydd blivit en accessoarer. Vi MÅSTE ha dem på oss i butikerna och inomhus i allmänna rum.
OCH faktum är, de hjälper. DET är jag övertygad om.

Annika said...

Humlan:
Precis, det var mkt trevligt i helgen.
Blev riktig uppiggad. Även om det skedde på annat sätt iår.

I fredgags tog P och jag en runda avid 10. DET var så hett, faktiskt så hett att jag for riktigt illa. Plötsligt svarande det för ögonen på mig.
Helt klart för mkt hetta och sol.
Så jag går i svinottan, bättre så. På lördagen var det lite drägligare och vi gick lite tidigare.

Härligt Humlan. Perfekt temp och väder för dina sysslor.

KRAMAR!!

Annika said...

Monica:
PRECIS!! Så härligt att vara ute när man känner sig helt säker. För det gjorde vi verkligen.
SÅ mysigt. Just som hos dig.
OCH vad härligt det var att kunna njuta av maten direkt, och inte bära hem den. UNDERBART!!!

Ja, jag är ute i svinottan, vid 6:30 kan man se mig lämna huset, haha. Lika bra det, det är OK då + vackert ljus. ME LIKEY!!
Sen sätter jag mig i min täppa och dricker kaffe. Underbart härligt.
DET finns så mkt mysigt man kan göra, Monica. Som du ju upptäcker hela tiden också. Låter så mysigt med våffelstugor och annat.
Som du säger, man behöver verkligen inte åka långt. DET är BRA!!
HAHA, kul att du sett honom ute i naturen, PBndt. roligt.
ja, alla vill njuta på denna sommar.

Precis, det är så härligt att bli lite ompysslad ibland. Jag gillar det!!!
Tack Monica för att du tittade in. LIKA trevligt varje gång.

Annika said...

Ser ut som en riktigt mysig helg! Fint att komma ut på restaurang igen. Här hade de ju öppnat restaurangerna (men jag har inte velat gå ut) men nu stänger de inomhusutrymmena igen eftersom fallen skjuter i höjden. Hiken ser också fin ut!
Grattis till ert anniversary!
Kram

Annika said...

Annika:
DET var det!!
Så härligt att vara ut och äta igen. Njöt av det riktigt mkt.
Ja, Karolina har berättat om krogarna i CA. Hon serverar bara utomhus nu.
Jobbigt det också.
TACK snälla Annika!!!
Kramar!

Anne said...

Men åh så trevligt och Aperol Spritz, THE drink. Nästan pinsamt men jag hade inte druckit den eller ens hört om den drinken förrän förra sommaren. Jag vet, det är obegripligt men bättre sent än aldrig... Numera den absolut bästa sommardrinken!
Så fint och trevligt gå ut och äta, vi ska ut på fredag och har siktet inställt på en lokal restaurangs uteservering, ser redan framemot det, vilket man ju inte normalt brukar göra men nu är det nästan pirr i magen av glädje veta man ska gå ut. Man måste ladda må-bra-kontot så mycket det bara går :).
Snygga naglar också, tummen upp för den coola färgen!!
Kram!!

Jenny Gotland said...

Grattis i efterskott på er bröllopsdag!�� Här hemmavid är det folk precis överallt, omöjligt att hålla avstånd, så jag undviker stan helt och hållet nu och besöker bara mataffären när jag absolut måste. Här används ju inga munskydd och det hostas och snörvlas trots att man skall stanna hemma vid symtom, men det struntar en del i. Vi var på Fårö förra veckan, mycket folk där också. Åkte ut till Östergarnslandet och campade och gick långa promenader där vi knappt mötte någon - det kändes mycket tryggare!