Thursday, June 18, 2020

Tack, Tankar inför midsommaren, Del två av Quaranteam och Lite bloggledigt.
Dag före AFTON!*   Tack!


Det var roligt att ta del av alla era grattishälsningar igår. Jag berättade för Karolina om mitt inlägg och era kommentarer.   Hon loggade genast på för att läsa det jag, och ni, skrivit. Nej, Karolina läser inte sin mammas blogg varje dag per automatik, haha.
Karolina skickar varma tack till er alla som tog er tid att gratta henne både här och på Instagram.
Hon hade en fin dag.
Först var hon på stranden med två goda vänner från Elon. OCH på kvällen bjöd Mike henne på middag på en favoritrestaurang.
Till helgen ska han tydligen överraska Karolina med något också. VI får se vad. Spännande.*   Midsommaren står för dörren.


Ni därhemma i Norden går midsommarhelgen till mötes. En av årets absoluta storhelger, den största efter julen.
Jag vet att allt är annorlunda i år och att man inte kan fira som vanligt. Men jag hoppas att ni alla kan göra det bästa av situationen.
Det kanske kan uppstå något fint ur denna annorlunda midsommar också?

Själv har jag inga varmare känslor för midsommaren. Det var roligt när vi var små, eller SÅDÄR förresten.  Det roliga var när dansen kring midsommarstången upphörde, hehe.    Jag var livrädd för att man skulle dansa “skära, skära havre”  när jag var riktigt liten. Att jag skulle bli den som blev UTAN. Det hände en gång också, det tyckte jag INTE om, det satte spår.
Ärligt, det var en skräck hos mig då jag var liten och jag tror den färgade midsommaren för mig.
Som sagt, jag är mycket olik min dotter i det fallet. HON skulle ha älskat det där, och gett sig in i det hela med hull och hår.

Sedan—när jag och mina kompisar blev äldre—var midsommaren en press och hets.
VAD ska du göra i midsommar??
Hur ska du fira?
Ska ni ut i skärgården?
USCH vad jobbigt det var. I dagsläget skulle jag önska att vi hade kunnat koppla bort den där pressen, för vem bryr sig??
Sanningen är den att ingen av oss hade lantställe i Stockholms skärgård. Inga stora fester ställdes till heller.
Oftast firade vi bara hemma hos någon. OCH så var vi glada när midsommarafton blev midsommardag …
GUD vad jag skulle vilja skaka fram de där tonårstjejerna och säga— TA det lugnt. NI har varandra, laga god mat, drick gott, skratta,  koppla av, ha det så roligt bara ni! DET räcker fint. Ni får det toppen, tjejer!

När jag blev äldre fick midsommaren lite lyster igen.
Dock, jag har egentligen aldrig lagt manken till att vara i Sverige den dagen. DET har varit för tidigt för mina sommarsemestrar. Det är midsomrar jag verkligen tillbringat i Sverige sedan jag flyttade hit.
MEN några har det allt blivit … OCH samtliga har givetvis varit trevliga.


Den finaste midsommaren firades i Småland, i min svågers fina sommarhus, i regn, regn och regn …
Men det var det lilla sällskapet (jo, jag gillar små sällskap bäst), stämningen och maten som gjorde den fin.
OCH att vara på LANDET!!
Att var på landet är A och O. DET är verkligen det.
När regnet upphört framåt nattkröken och vi slutat spela kort (där Karolina vunnit hela tiden, haha) tog vi en promenad i midsommarnattens blådager.
DET var magi. DET var verkligen det.
Feer och vättar lurade under träden, älvor dansade över ängarna.
Träden glittrade, skogen stod mörk och på marken såg vi lysmaskar. SÅ otroligt fint minne.

Så till alla unga som har lite ågren för att de kanske inte har planer vill jag säga, tagga ner snälla kära! Gör det bästa av det du har. Skapa din egen midsommar med en vän. GÖR det ni VILL utan att känna press på att festa, festa, festa.
Med åren kommer du att fatta att det verkligen inte spelar någon roll.


Fira midsommar i utlandet?
Nej, jag tycker inte det funkar. Det är något som fattas. Jag har varit på midsommarfester här, och de har varit trevliga. Men midsommarkänsla, av den sort jag söker, den finns inte. Midsommar ska firas på landet, i Norden.

Bild från Farmer's AlmanacVad gäller denna midsommar …
Helst skulle jag vilja teleportera mig till skären. Sitta där medan natten faller med några få nära och kära. Lugnt, stilla och innerligt.
Kan jag få komma dit nu, tack!*   DEL två av Quaranteam.

Minnesgoda läsare kanske minns första delen av Quaranteam. Alltså, den film Karolinas pojkvän Mike, Karolina och de två andra lägenhetskompisarna (killarna Mike delar lägenhet med) skapade under karantänstiden. I veckan släppte dessa kreatörer del två på IGTV. För, det är tydligen på Instagram det händer numera, enligt de unga, när man ska lägga ut film. Inte på YouTube, fast filmerna ligger där också vilket ni ser nedan. Så YT must be good for something, after all :-)

Se dessa filmer, de är mycket proffsigt gjorda!!  DET går jag i god för!
Del 1!!


Del 2!!
*   Ledigt imorrn.

Imorgon—eftersom det är storhelg galore hos många av er—tar jag ledigt från bloggen.
Vi hörs på tisdag igen!


PS, vad tycker ni om storleken på texten?  SKA jag fortsätta så här?  Jag har fått ett par kommentarer om att man tycker att min text är för liten, är månne detta bättre?
LET me KNOW!


GLAD midsommar kära, fina NI!!!!

21 comments:

Elisabeth said...

Vad roligt att läsa att Karolina hade en bra födelsedag! I mina öron låter det som ett trevligt och alldeles lagom firande.

Som du nog minns har inte jag heller några varmare känslor för midsommar. Tyckte inte ens om den när jag var barn! Eller, jag gillade jordgubbarna och att vi åkte till min mormor och morfar, men dansa kring midsommarstången?! Nej, det var INTE min grej. Jag tyckte in om att bli hopföst med för mig okända människor, som man sedan skulle dansa tillsammans med. Förra sommaren hittade jag ett foto från en midsommarafton när jag var kanske fem år, där jag har en fin klänning, fin krans i håret - och ser jättebutter ut. (Inom parentes ska nämnas att jag normalt var ett glatt och lättsamt barn, förutom på midsommar, uppenbarligen. ;-)) När jag blev lite äldre tyckte jag att de som ledde dansen mest var jobbigt hurtiga och överdrivna, och som tonåring hade jag inget intresse alls av att fira midsommar med folk i min ålder, för det där med att festa var (och är) inte min grej.

I år ska jag - som vanligt - inte fira alls. Alla allmänna firanden är förstås inställda, och förhoppningsvis drar inte folk ihop några stora egna fester heller. Dessvärre lär nog många göra det, och efter lite alkohol har de glömt allt vad distans heter. För grejen är ju att man ska hålla distans även till folk man känner (okej, minus dem man bor ihop med, förstås), inte bara i affären.

För övrigt, vet du vad de svenska jordgubbarna kostar per liter här? 70 kronor!!!! Alltså, det är helt absurt!

Angående storleken på texten så tycker jag att den "vanliga" är bättre, men om andra har svårt att se den ska du förstås ha kvar det såhär. Eller finns det ett mellanting?

Nu ska jag titta på Quaranteam. Ha en bra helg! :-)

Anonymous said...

Yvonne said…
Kul att Karolina fick en fin födelsedag trots läget och en överraskning är ju aldrig fel heller.

Midsommar, ja, vi pratade just om det att vi kommer sakna de storslagna festerna vi haft i Spanien arrangerade av vår goda vän som tyvärr gick bort i Corona den 10 maj. Hon drog alltid igång ett gäng (ca 30 pers) av olika slag och vi hade knytis så ingen behövde slava i köket någon längre tid. Så mycket gott vi åt, både spanskt, svenskt, tyskt osv. Alla fick meddela vad man ville göra så det inte bara blev samma mat. Mitt bidrag (som alla önskade år efter år) var småköttbullar och västerbottensostpaj och det gick åt som smör i solsken. Känns lite tungt när man tänker på det nu när midsommar står i dörren, men, men. Vi blir nog bara vi två i år då läget är som det är. Var bjudna upp till Norrbotten av goda vänner som vi umgås med i Spanien också, men åka bil i 80 mil och sen inte kunna åka vidare upp 30 mil till för att träffa min moster kändes inte sååå lockande. Min moster och morbror är 80+ så skulle ju aldrig riskera deras hälsa för att hälsa på.

Nå, det blir nog bra det här med, vi "överlevde" ju påsken också, som också brukar vara en helg då hon ordnade fester, så då går nog det här också bra.

Men så duktiga alla på dina 2 videos är, som riktiga proffs och ser ju helt avslappande ut i alla lägen.

Texten, först trodde jag att jag förstorat upp den utan att jag tänkt på det, men så var inte fallet. Jag gillar båda och har nog svårt att välja, kan ju iofs vara lite kul att pröva en vecka eller så.

Ha en fin helg och ledighet säger jag och skickar en stor kram från ett återigen soligt och fint Åkersberga

Sara said...

Hajade till på texten först och tänkte att det hänt något med webläsaren. Mig spelar det ingen roll, du får väl se vad folk tycker:)

Midsommar. Jag hade så sjukt roliga midsommarfiranden fram till runt där barnen kom. Vi var alltid samma stora gäng med samma upplägg och det festades i ett par dagar i ett välutrustat hus vid vattnet. Roliga minnen att se tillbaka på men inget som jag vill ha idag som 51-åring. Vi firar lugnt och stilla med ett par vänner i morgon.

Småland, det är ju så superhärligt att vara där på midsommar. Men det är inte värt att åka dit om man inte tar lite extra tid. Annars blir det torsdag och söndag i bilköer och roligare än så kan man ju ha för ett par dagar i Småland. Vi hade ett härligt midsommarfirande när ni var med!

Nu ska jag ta helg, sis. Puss, kram och älskar!

bettan said...

Bästa Annika!
Har nu läst ikapp och vill berätta hur mycket jag uppskattade dina inlägg om din Mor och om din dotter. Underbar läsning. Tack Tack Tack :)

Midsommar är ingen särskilt speciell helg för mig heller. Avskyr denna hets om vad man ska göra. Jag som är född, och har familj, på Österlen tål inte höra alla dessa kvasi-kändisar som skryter om att de ska till "landstället"(obs! d:et) på Österlen. Det känns bara tillgjort och märkvärdigt.

Älskar att texten är större, hälsar den gamla skumögda ;)

Önskar dig/er fina avkopplande dagar.
KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth:
Håller med dig. Låter helt fint och alldeles perfekt i mina öron också. Jag pratade med henne igår, och hon ar såååå nöjd med dagen. Sa att det var den bästa födelsedagen på flera år. DÅ blev jag glad.
Och ännu mer till helgen då tydligen, vad nu det kan bli?

HAHA, men JA! Absolut minns jag att du var en frände då det kommer till midsommar. ÄR en frände.
Jag tyckte verkligen illa om midsommardansen som barn.
Verkligen illa om den. VILLE inte.
Jag skulle verkligen önska idag att jag coolat med mer midsommaren som yngre. Jag har vänner som känner ang nyår som jag känner över midsommar. OCH kan förstå det, samma press. Nyår har jag dock alltid gillat mkt.
men midsommaren ... nej!!!
Kul med fotot på dig. LÄGG ut det på Insta, vettja!! DET kan bli din midsommarbild imorrn när hela insta kommer att flöda av midsommar, haha.

OOOH I know, I know it ALL TOO WELL!!
Social distans låter SÅ bra i teorin. Men när det väl kommer till kritan kan ingen hålla det. OCH med alkohol är det kört. Jag vet, för jag är vittne till det, och guilty as charged. Så var det hos svärfar när han fyllde 80. Till sist satt alla vid samma bord.
Är bjuden på en fest på lördag, men det känns liiiiiite creepy just med tanke på att jag vet exakt hur det kommer att bli.
Dessutom vet jag också att folk nu slappnar av med eftersom fallen i NOVA gått ner. Så då slappnas det av, och sen tror jag faran är där direkt.
Det är riktigt goda vänner till mig, men det är lite svajigt, det tycker jag allt ...

OMG. DÄR snackar vi PRIS!!!

TACK för input. Jag kan mkt väl gå tillbaka till den gamla. Jag tycke själv det känns konstigt, men det kanske är en vanesak. Jag får se vad andra tycker.

JAMEN ja, se Quaranteam. Tala om för mig vad du tycker sen :-D

Annika said...

Yvonne.
Jättekul!!
HON var SÅÅÅ glad och nöjd med dagen då jag pratade med henne.
Ja, vi får se vad det är för överraskning!!

ÅÅÅ din vän som dog i covid, det är så otroligt sorgligt.
Jag minns att du berättade att hon ar en festfixare och att alla tyckte så mkt om henne. HUR sorgligt är inte det???
Vad trevligt med de fester du beskriver.
Förstår att du saknar.
Ja, bara ni två i år då. Förstår att det inte är lockande att sätta sig och åka till Norrbotten nu. OCH då vill du ju såklart hälsa på din moster och hennes man. Fattar att du inte vill utsätta dem för ngn ev smitta.

ÅÅÅ vad kul att du gillar filmerna. Ja, de är proffsiga, men alla tre killar jobbar i branschen.
Så det är nog mkt därför det är SÅ proffsigt.

GLAD midsommar till dig, fina Yvonne!!!
Stora, stora kramar från mig!!

Annika said...

Sara:
BRA det.
TROR att jag själv föredrar den gamla. Men har hört att folk har svårt att läsa den eftersom den är liten. Dock, inget som stör mig.

JA, sis, jag minns att ni alltid åkte till Jannes ställe.
OCH att ni alltid var ett stort gäng.
Nej, nu drömmer jag inte om stora midsommarfester längre. Inte alls. Frågan är om jag ens gjorde det i tonåren? Knappast. Det var pressen som var det jobbiga.
SMÅ sällskap for the WIN!!!


DEN midsommaren är i Småland är inte bara en av mina finaste midsomrar. DET är också ett av mina finaste sommarminnen.
Vet att ni är i stan i år. DET blir nog bra det med.

KRAMAR och ÄLSKAR finaste SIS!!!

Annika said...

Bettan:
AWWWW!!
TACK mina fina Bettan, vad GULLIG du är som VANLIGT!!!

Midsommar, nej den betyder inget för mig heller.
OCH vad gäller Österlen och skrytet kan jag verkligen förstå dig. De liksom "kidnappar" skönheten.

OCH du är för större text. Vi får se vad et blir sen, haha.
KANSKE är det bara en fråga om att vänja sig för mig?

KRAMAR och ha det BÄST!!!

Humlan said...

Det låter verkligen som att Karolina hade en härlig födelsedag, skönt att hon inte behövde sitta instängd i lägenheten i alla fall, även om hon har haft sällskap där.

Midsommar är verkligen inte för mig. Numera bryr jag mig inte så mycket om det, men tidigare så var det verkligen den helgen som jag kände mig mest ensam.
De bästa midsomrarna har jag tillbringat på skären med familjen, så någon stor festmänniska är jag inte utan det jag skulle vilja ha är något sällskap att njuta av denna tid tillsammans med, som också vill ha en trevlig kväll i litet sällskap.

Kul att se Quaranteam, det är verkligen skillnad på dem och många "glada amatörer" som man ser lägga ut saker på nätet.

Jag undrade verkligen vad som hade hänt med texten. :-) Jag kommenterade för ett tag sedan om att jag har svårt att läsa, då skrev någon här hur jag skulle förstora texten, vilket jag gjorde och den har sedan varit kvar i större format. I dag var den verkligen enormt stor! Men när jag minskade den till normalstor, att din inställning gäller, så blev det som jag har haft den den senaste tiden. Så om du inte vill ha den här större texten, så kan jag fixa den själv numera. :-)

Ha en skön helg!

Kramar!

Brysselkakan said...

Och jag som trodde det var fel på min webbläsare ;-)

Anne said...

I loooooooove filmen, del 2. Pardon my French men fan vad bra den är. Otroligt proffsigt gjord. Wow!!!!! Mer, mer, vill ha mer. Det kommer gå bra för det här gänget, vilka talanger.

Texten, helt ärligt så föredrar jag den vanliga, mindre texten. Jag har aldrig tänkt på att den skulle vara för liten. Jag är nog av den åsikten att den som skriver bloggen/tidningsartikeln/vad som helst för text som man lägger upp på skärmen för andra att läsa väljer den storlek och stil som man själv gillar och så kan läsaren justera sin egen skärmstorlek och anpassa sin egen skärm så den förstorar texten. Men att orginaltexten inte behöver ta hänsyn till sånt. Är jag ego nu? Men du frågade och vill ha ärliga, uppriktiga svar så min röst är på den vanliga texten och behöver nån läsare större kan man förstora texten på sin egen skärm.

Midsommar. Vilken midsommar du hade i Småland en gång i tiden, så fint minne. DET är så midsommar ska vara. Jag är svag för midsommar, som jag tror du vet. Det är en favorithögtid men skulle aldrig fira den här, inte ens försöka och det är som du klokt skriver en högtid som ska firas på plats. Det är bara så.
Jag känner så igen mig i det du skriver om press och ångest över att inte ha ett firande inplanerat på landet och i "äkta" midsommarmiljö. Herregud ja, den pressen man hade varje år förtog ju glädjen. Det är konstigt men jag vet 100% vad du menar och så var det för mig och min klick också i den åldern. Och precis som du säger så vill jag också skicka hälsningen till alla unga som är i den situationen nu att ta det lugn, koppla av och släpp den pressen och hetsen.
Om jag är helt ärlig så vet jag inte om jag har särskilt bra midsommarminnen alls från tonåren och ung vuxentid. Barndomsmidsomrarna, tja, var de så bra... jag vet inte.
Jag tror inte det var förrän jag flyttade hit faktiskt som jag började uppskatta midsommar på riktigt, började nostalgiskt tänka på vita nätter, ängsblommor och måla upp en idyll i mina tankar men hade jag verkligen de minnena på riktigt eller var det bara så jag alltid önskat att det skulle vara.... Alltså, jag låter ju schizo nu men jag vet faktiskt inte. Dock började jag uppskatta midsommar igen, vurma den högtiden och har gjort så de senaste 12-13 åren men bara firat ett par på svensk mark sedan flytten hit och DÅ har jag faktiskt uppskattat det väldigt mycket. Inte har de varit sådär som i drömmarna och sagoböckerna, nej, det har det inte varit, men det har varit gott nog, det har det.
Så midsommar är en speciell högtid för mig men det är nog minst like mycket i min hjärna, i mina drömmar, själva idén kring naturen och hur den är just då i Norden och mina tankar än att jag firat en massa himlastormande speciella midsomrar. För det har jag inte egentligen.

I alla fall, glad midsommar imorgon Annika!!
Kramar!

Channal said...

Hej! Kul o se filmerna på Karolina! Härligt gäng!

Jag skulle nog säga att midsommar är Sveriges största helg. Känner lite oro över att folk inte tänker på att hålla distans. Och vi nordbor blir ju som tossiga när värmen kommer. Vi fick en riktig gulddag igår med sol, grill och söta barn. Idag på midsommardagen blir det sill och bara Lasse o jag. Skönt det med!

Glad Midsommarkram🎂🥂🌻🇸🇪🍃☀️ Anna

Biggeros.blogg.se said...

Vi firade midsommar på tu man hand och femkamp=) Inte mycket till femkamp...men men
Vi åt inte en enda gubbe eller sill/ potatis.
Vi hade dock mysigt så gott vi kunde. Vi firade mysiga midsomrar när vi bodde i Sverige men nu firar vi det sällan. Visst är det stressarrat för våra ungdomar. Var och vem ska vi fira med. Man behöver inte ha förväntningar. Lätt för oss att säga. För mig var det otroligt viktigt att få reda på att minstingen (där förhållandet har tagit slut) skulle bli bjuden på en midsommarfirandet. Tack för ett bra inlägg och roliga klipp från Quaranteam <3
Kram

Kerstin said...

Först vill jag gratta din fina och ungdomliga mamma! Så härligt att hon är så aktiv och gillar att göra saker.
Väldigt fina bilder du satte ut på din mamma som ung. Visst kunde dem det där att göra allt med stil!
Som din mamma , då hon satt och handarbetade. Snyggt! Hittade ett gammalt kort på mig, min syster och min pappa då vi besökte Kolmården som barn. Min pappa hade slips och fin skjorta och vi små barn hade lackskor, klänning och knästrumpor.
De hade stil, förr. Jag fick inte heller handarbetsgenen, tråkigt nog. Jag har sinnet för det, men sen blir det inte bra i praktiken. Min mamma och syster stickar, syr och båda väldigt bra på det. Jag får hålla mig till enkla korstygnbroderier.
Måste säga att din pappa ser så mysig och snäll ut. En som man bara vill krama.
Grattis till fina Karolina också! Tänk, att barnen växer ikapp en nu, hehe. Men åren går så fort! Väldigt bra film nr2 som de gjort.
Tänk båda våra barn bor i samma stad, men lever lite olika liv där.
Midsommar har jag alltid tyckt om. Kände inte direkt några krav på att behöva festa och dricka som ung. Har alltid gjort lite olika firanden genom åren. Ibland seglade vi till Sandhamn eller så firade jag med föräldrarna eller ibland med någon väns föräldrar även som ung.
Att dansa runt Midsommarstången och fira på det sätter, har aldrig varit så viktigt. Förutom då min dotter var liten, då dansade vi runt Midsommarstången. Viktigast har jag alltid tyckt är att äta färsk potatis, sill och att sitta ute och ha trevligt.

Kerstin said...

Om jag får välja , så gillar jag din gamla text bättre.
Vi firar alltid lite Misommar hos oss. I år var vi så lyckliga att båda barnen kom hem!
Så det blev sill, gravad lax, jordgubbstårta mm. Hittade så goda jordgubbar på Whole Foods.
Smakade och såg ut som svenska. Varierande storlekar på jordgubbarna, så som det ska vara.

Annika said...

Humlan:
Ja, hon hade en jättefin dag. SÅ glad för det!
Nej, Humlan, jag är likadan.
Om jag hade kunnat strunta i en svensk helg hade jg valt bort midsommaren.
SAMMA med mig, de bästa midsomrar jag har haft har varit i små sällskap på landet.
HAR tillbringat alltför få midsomrar på skären. MEN det är drömmen, att vara där.
Lekar och sånt får mig ännu att rysa.

SÅ sant, Quaranteam är proffs. DET är de verkligen!!
TACK för att du gillar.

HAHA, ja du var en av dem. Sen har andra nämnt det. Imorrn blir det vanlig text, bara för att jag ska prova mig fram själv ett tag.

KRAMAR!!

Annika said...

Brysselkakan:
NEJ!!
HAHA.
Men imorrn blir det vanlig text igen. Ska prova mig fram ett tag.

Annika said...

Anne:
MEN TACK min fina ANNE!!
Så roligt att du tycker det.
De är ju så proffsiga, alla tre killar är i industrin redan. MEN K är ju inte riktigt där ännu.
Men skådis är hon ju!
HOPPAS att de gör en del tre, även om karantänen i mångt och mkt är över.

TACK Anne!!!
Du har rätt, en person som läser kan ju lätt ändra texten så att den blir större.
Jag själv gillar nog den mindre texten bättre. Men jag ska prova mig fram ett tag nu.
HIHI!
Uppskattar din kommentar så mkt.

OCH ja, den där midsommaren i Småland var magi!
DET trots pissväder. MEN det var magiskt ändå på alla sätt.
OCH ja, Anne, inte kan man fira midsommaren en svart natt i USA. Det funkar inte.
Det mörknar så fort här. OCH jag tycker mest det är stönigt.
Nej, det går inte. Inte lucia heller riktigt. VISSA helger KAN man inte flytta på. Tror inte jag skulle fira fjärde juli i Sverige heller. OCH Thanksgiving, den kan man ju inte ens fira på rätt dag om man är hemma. Eller KAN, men inte fasiken viker man en vanlig novembertorsdag till Thanksgiving.
Så nej, somliga helger gör sig bäst i hemlandet. Speciellt de som är så typiska hemlandet.
Jag vet att du älskar midsommaren, det gör min bror och pappa också. Jättemkt.
JA, jag kan nog uppskatta tanken med midsommar mer nu också. Jag är äldre, klokare. men sanningen är nog den att tonåren och den unga vuxen tiden nog förstörde mkt för mig.
OM jag hade varit lika vis som jag är idag, haha, hade jag taggat ner ett spass.

ANNE, hoppas att du hade en fin midsommar här. Kanske firade du och M lite med god mat etc.

KRAMAR!!!

Annika said...

Channal:
TACK!
KUL att du tittade.
IAF är den den största efter julen i Sverige. Men den absolut svenskaste av helger.
En dag som ska firas hemma.
Jadu, vi får väl se om infektionerna i Sverige går upp nu efter midsommar, läskigt.
DET är ju svårt med social distans när man festar , och lägg därtill alkohol.
Hoppas att du och Lasse hade jättefint i helgen!!
Kramar till dig!!

Annika said...

Biggeros:
Jamen det låter BRA!!!
Nej, men jag fattar fullkomligt att ni inte firar så mkt. Ni är ju i Spanien och jag VET ju hur konstigt det känns med midsommar i ett klimat som är annorlunda. Det går nästan inte.
Det är samma med lucia. Somliga helger går det nästan inte att ta ur ursprungslandet.
JA! Jag vet, man skulle bara vilja ingjuta lite lugn i de unga som kanske inte har ngra stora planer.
HOPPAS din minsting blev bortbjuden på midsommar. EXTRA tungt efter att ett förhållande tagit slut.
Stort tack för dina fina ord!!
KRAM!!

Annika said...

Kerstin:
TUSEN tack, Kerstin. VAD glad jag blir.
ja, bilderna från förr!
DET är ju så roligt med sådana.
JAG VET!!! DE var alltid så uppklädda förr!!
På 60-talet känns det som om alla var eleganta. Som det du berättar om. INGEN man skulle idag gå klädd så på Kolmården. Inte en chans. Det var speciellt med det förr. Har bilder på mina åföräldar och moster på grönan i början av 60-talet. Kappa, hatt, högklackade och rock och byxor med pressveck för killarna.
WOW liksom.
AWW tack, ja min pappa ÄR one of kind. Världens snällaste och roligaste.
TACK Kerstin, ja Karolina är 24 nu.
LIKA gammal som jag var för jag kom till US.
OCH våra barn i samma stad, men med olika jobb. Och du bor såååå mkt närmare än jag. Avis på det!!!
Önskar att jag haft lite lugnare förhållande till midsommar som ung. Som du hade. LIKE IT!!!

TACK för din åsikt om texten, måste prova mig fram.

Och tack för tips om WF gubbarna. kan dock tänka mig att de är godare hos dig eftesom du bor i CALI!!

KRAMAR!!!