Friday, June 05, 2020

Juni och fredag.

Så blev det fredag. Igen.


Här och nu råder fullskalig sommar.
Jag är som vanligt flitig med min kamera när jag ute på mina rundor. Det går liksom inte att LÅTA BLI!!
Ljus som är särdeles vackert vilket jag vill fånga på bild.
En vacker blomma.
En plats.
Hopplös människa … jag alltså.
Tur att jag är ensam när jag går mina morgonrundor. Det är så jag vill ha det också. Jag, en bra podd och så mobilkameran.
Trots trötthet och seghet funkar min gamla iPhone ännu. Det är jag glad för. Jag har bestämt nig för att invänta iPhone 12 nu. Så mina gamla sjua får ta och hålla sig i skinnet tills dess. Så det så.
Morgonljus över gläntan där jag bor.

Ljus av olika slag får mig verkligen att KÄNNA!Morgonljuset över klöverbacken var SÅ vackert på måndagsmorgonen.  UNDERBART!

Min svärfar fyllde 80 år igår.
Han ska firas på avstånd imorgon i sin trädgård. Vi får sprida ut oss så gott det går.
Känns bra att han blir lite firad, om än på annorlunda sätt än vad som var tänkt för några månader sedan.
Vi får hoppas att det inte ska börja regna och åska under eftermiddagen.

ÅH ... JA, Peter och jag gick upp för att titta på paraden för South Lakes High Schools avgångsklass i förrgår (Karolinas gamla gymnasieskola).
Där uppmärksammade man avgångsklassen på ett bra sätt. Eleverna stod i bokstavsordning, på avstånd, längs en lång sträcka av South Lakes Drive. De var iklädda sina mössor och kåpor.
Alla hade en skylt med sitt namn framför sig.
Sedan fick föräldrar, lärare, släkt och vänner åka förbi dem i kortege och lämna över blommor, godis och annat.
OCH gissa om det tutades och tjoades från bilarna.
Jag blev nästan rörd!! Det fastän jag inte känner en enda en i denna avgångsklass. DE gick i SEXAN när Karolina gick ut high school för sex år sedan.
Jag tycker att de gjorde det finaste fina för eleverna utefter rådande situation.
Det var hjärtevärmande att se.


Detta är INTE mina bilder. Jag har lånat dem alla av Reston Now, vårt lokala webbmagasin.
MEN jag tycker dessa bilder SÅ väl förmedlar stämningen i onsdagskväll.
En lärare bestämde sig för att cykla istället för att köra bil.   MYCKET tufft att göra så i hettan och fukten.  DET var uppskattat av hennes elever.  OCH när hon cyklade förbi oss sa hon att hon var helt slut, men hon skrattade gott! Juni igen. Juni detta onådens år som vi aldrig någonsin kommer att glömma.
Naturen bryr sig inte om vad vi människor har för oss. Naturen går sin egen väg på ett helt naturlig sätt.
Tur det, tur det för oss människor.
Vi får njuta av skönheten.

Passionsblomma!

Morgon vid Lake Audubon som har ett tjockt täcke av poolen på ytan.
Jag skulle kunna tänka mig att ligga i den hängmattan.
Klematis och en äkta amerikansk postlåda.Jag har inga vita nätter här som ni i den höga nord.
Sanningen är att jag inte kommer att få uppleva en enda vit natt under det här året.
Men, det som det är med det.
NU går solen ner klockan 20:30 hos mig. Sedan dröjer det inte så länge innan det blir kolsvart.
Soluppgången äger rum 5:43.
Mörka nätter. Svarta. Men varma.
OCH de har något speciellt de också, inte minst eldflugornas dans i trädkronorna.
De ser ut som stjärnor som blinkar. Ni som vet, ni vet.
Det är sommar det i den här delen av världen.

GAAAHHH! KOM just på att det är Sveriges Nationaldag imorgon JU!!
Ska ni fira?
Isåfall HUR?
Berätta!!
Vet ju att det inte blir några större firanden, för det funkar ju inte under rådande omständigheter.


Ja, hörni, ha en fin och bra junihelg nu. Vi hörs på tisdag igen för den som vill och önskar.

18 comments:

Elisabeth said...

Jag kan inte heller låta bli att fånga allt det fina på bild! Har dock insett att inte alla förstår detta. ;-) En gång i våras när jag fotograferade en jättefin hägg kom det nämligen fram en person och frågade mig om jag såg något speciellt. Ja, en den fina häggen!? Personen i fråga fattade inte grejen trots att jag pratade om häggen, hur fin den var, och hur glad jag blev av att den blommade.

Vad bra att ni kan fira din svärfar, även om det blir annorlunda och inte som ni egentligen hade velat ha det! Jag har läst om folk som firar födelsedagar via Zoom, Google Meet eller andra liknande tjänster, och till det känner jag bara... att nej, det skulle inte jag vilja. På avstånd i trädgård däremot, det är en annan sak!

Jätteroligt att se fotona från paraden. Så kreativt var det ingen som tänkte här tyvärr. Det är i alla fall skönt att du förstår min besvikelse angående studentdagen här, för ibland känns det som att jag överdriver, och vissa av mina kollegor tycker dessutom bara att det är skönt att "slippa" vara på skolan den dagen. (Nu pratar jag inte om riskgrupper, för dem är det en annan sak.)

Nationaldagen kommer gå ganska obemärkt förbi för min del. Eftersom den är en lördag har jag liksom ingen "nytta" av den, lördagar är jag ju ändå ledig. Dessutom ska vädret bli trist, som mest 14 grader och regnskurar. Så det blir en vanlig lördag; tvätta, städa, förhoppningsvis hinna med en promenad mellan regnskurarna. Möjligen unnar jag mig lite finare mat, något jag annars inte brukar köpa.

Äventyret framtiden said...

Underbara bilder, fina ord och stämningen längs din PW med mobilen i högsta hugg är så bra förmedlad av dig. Jag ryste av välbehag när jag såg hängmattan vid vattnet. Allt är fint. Också bilderna av bilar, lärare och elever berörde speciellt idag. De är med om något som vi får hoppas att ingen behöver vara med om på år och dag, när coviden är under kontroll igen. När de senare i livet ser tillbaka på sin avslutning kommer de att ha en extra liten touch på det hela som ingen annan har. Det hemska får också sin speciella historia så småningom.
Vi firar inte svenska nationaldagen i år. Ibland har det hänt att vi har varit bjudna till Svenska konsulatet och varit där på mingelfest, men i år bjuder vi in goda vänner till sparrismiddag med rökt lax och rabarberpaj istället.
Ha en fin helg Annika!
Svenska dagen-kramar! <3

Anonymous said...

Yvonne said….
Så vackra bilder som vanligt, förstår du njuter på dina promenader med allt det vackra du passerar.

Fint med paraden för avgångsklasserna, ett fint minne för dem trots detta mörka år.

Som ni ska fira svärfar firar nog många här också om vädret så tillåter, eller så väntar de till nästa år eller iaf tills pandemin är över. Vi har 2 bekanta som gjort så när de fyllde 70 år. Det är ju inte riktigt samma sak, men, men.

Jag gillar era postlåder, de är så häftiga.

Vita nätter är jag inte sååå förtjust i, vill ha mörkt när jag sover och jag förstår föräldrar med småbarn som har svårt att få dem i säng om kvällarna när det är så ljust ute. Jag är ju från Norrbotten så egentligen borde jag gilla de vita nätterna, men nej det gör jag inte.

Nationaldagen blir nog som vilken dag som helst, ska bli urdåligt väder med regn och rusk och ev åska. Får väl laga något extra god mat, men mer än så blir det nog inte, kanske hänga upp fasadflaggan

Ha en fin helg säger jag och skickar en stor kram. Nu ska jag börja baka matbröd, blir nog morotsfrallor och norrländska mjukkakor (som Hönökakor men godare)

Cari said...

Så vackert hos dig. Alltid glad att du fotograferar så flitigt.
Tänk jag blev verkligen rörd av de fina bilderna på studenterna.
Jag älskar verkligen de vita nätterna, så vackert och jag kan vara vaken länge och bara njuta. Känns onödigt att sova ;-)

Anne said...

Vad fint det här var att se, jag vet att liknande planeras och ska göras här endera dagen då HS går ut men jag känner ingen som har kids som går ut just i år så är inte alls insatt i detaljerna hur de gör men tror nåt liknande som det du visar här är på gång. Jag blir faktiskt rörd se bilderna, vad fint och speciellt (på sitt unika sätt) det blev ändå. Det ser så hjärtligt ut, jag kan tänka mig det var precis som du skriver att man kände det hjärtliga i stämningen ni som var där. Tummen upp för alla som smyckat och pyntat sina bilar också.

Jag läste en intervju tidigare där en random kille som ska gå ut i år sammanfattade sina känslor med så positiv attityd och sade att man kan ju svänga på det och se det här som extremt coolt och unikt, nånting att berätta om för barnbarnen och hur ingen kommer att tro när de berättar de inte gick i skolan på månader, hade sin graduation ske på alternativa sätt typ det du berättat här om att stå uppställda längs gatan med bilar i parad. Vem kan liksom skryta om nåt sånt unikt graduation firande. Det är ju sant, de som går ut år lär aldrig glömma det på det sätt som minnet bleknar för oss andra, det här är så unikt, aldrig hänt för flera generationer och förhoppningsvis kommer det inte hända igen så årets kull är ju definitivt med om nåt väldigt speciellt på det sättet och jag hoppas många ser det så, istället för att sörja de missar det som de missar i form av vanliga traditioner.

Naturen ja, så vackert just nu och jag njuter för fulla muggar jag med. Som du vet tampas jag med pollenallergi under tidig vår, det släppte förvisso för länge sen nu men ändå, jag uppskattar så kunna vara ute och går "all in". Blir det hike för er i helgen?

Inga vita nätter för oss i år, du kanske minns vi bokade biljetter tidigare som vi senare kunde avboka med pengarna tillbaka? Så det har ju varit klart länge vi inte ska åka och pengarna tillbaka som sagt. Men vårt eget beslut och att vi avbokade, det spelar inte längre nån roll, våra flighter har blivit helt inställda och även om vi ville och inte avbokat så går det inte ens att åka, flygen inställda. Så var det med den saken.

Just det, nationaldagen i Sverige imorgon. Helt ärligt, så länge vi bodde i Sverige så var nationaldagsfirandet inget stort alls så varken jag eller M har nån tradition att fira eller uppmärksamma dagen. Midsommar känns mer för mig som den "riktiga" nationaldagen...

Nu ska jag läsa torsdagens inlägg!
Kramar och ha en fin helg, Annika.

Brysselkakan said...

Det är så kul att se hur mycket kreativitet och tänkande utanför boxen som dessa tider ger! Gillade hur de löst graduation! Vi var på student "fest" i onsdags. Endast 25 personer, utspridda i en stor trädgård, max 4 pers per bord och all mat förpackade i portioner; snacks, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själva utspringet hade skett klassvis, lugnt tempo och endast en anhörig per elev, de anhöriga hade markerade platser på en stor parkering. Studenten vi firade tyckte det varit helt ok och givetvis inte som han tänkt men han tyckte de löst det bra.

Såg filmklipp från väldigt lugn och stämningsfull demonstration från Washington DC; sång och mobillampor på. Hoppas det förblir den typen och att våldet stävjas.

Läst om K:s jobb... ibland undrar man hur folk tänker men antar att ägarna bara såg chans att tjäna pengar.

Ha en fin helg! Och hoppas vädret håller sig fint så svärfar kan firas. Här regnar det nu och ska så göra under nästan hela lördagen, dvs ingen tur med båten i helgen...

Monica said...

Härliga foton Annika! Och så fint med det firandet för studenterna, det blir ett vackert och roligt minne för dem och förstår att det var fint att se.

Nu är det ljusa kvällar och nätter och vi drar inte ens ned några persienner:-), vi släpper de tunna gardinerna bara för fönstren och sover hur bra som helst.

Nationaldagen varit lugn, kungen skulle komma från sitt karantänslott och hålla tal men osäker på var. Det pratas så mycket hit och dit här och det varierar väldigt hur folk tar detta med större frihet. Många är försiktiga ändå och det måste vi ju fortsätta med, är ju inte mycket som ändrats här, allt fortgår med smitta och dödsfall varje dag.

Hoppas ni har ett fint firande med födelsedagsbarnet:-), roligt att ses och göra något och så skönt att mötas och prata lite, äta gott.

Ha en fortsatt fin helg Annika! Och hoppas det lugnar ned sig där hos K, blir vettigt så det är tryggt att arbeta och vara ute. Men verkar ju som det är bättre nu med allt och polisen sansat sig och även demonstranterna. Att de lyssnar på varandra. Och Mr DT har en del rådgivare ändå som kan hejda honom lite, mest blir man orolig att de genast får sparken om de säger ifrån men han ser själv tror jag att han behöver dem. Kanske frun har ett och annat att säga också:-)

Anonymous said...

Det känns hoppfullt att se studenterna så glada trots dessa tider som nu råder!

Vi har inte firat nationaldagen alls, det kom ett väldigt välbehövligt regn och väldigt mycket blåst på det, så vi har hållit oss hemma. Imorgon bär det av till Fårö för att äta med vänner.

Hoppas det blir ett fint 80-årsfirande. <3 /Jenny

Channal said...

Samma vackra grönska som här! Älskar det ljusgröna innan det blir mörkgrönt. Värmen vi hade försvann idag på Sveriges Nationaldag. Vi har varit hemma o tagit det lugnt. Skönt! Ja, redan juni! Mycket som är trist just nu. Hatar covid-19. Inte ok att inte få träffa mamma ordentligt. Det tär! Förstår din längtan till Norden. Men hoppas ni får ett trevligt 80-årskalas.

KRAM Anna

Annika said...

Elisabeth;
EN omöjlighet att låta bli.
OCH då är det tur att man är ensam, jag plåtar mkt mer när det bara är jag som är ute. Om P är med så blir det lite mindre.
HAHA, personen med häggen som inte fattade, classic!!!
En del tror man är stollig då man står böjd över en blomma och fotar.

Jättebra var det att fira svärfar. DET var det.
Nej, jag skulle inte helelr vilja bli firad via zoom etc. Vill inte heller ha middagar etc på så sätt. MEN jag vet ju att det funkar och att folk gillar det. Inget för mig dock.


JA, jag gillade verkligen hur SLHS löste detta. Jag vet att de löste själva det högtidliga med diplom och fotografering också på OK sätt. Inga stora massor som tittade på, men det blev nog speciellt det också-
ALLA som går ut nu kommer att ha detta gemensamt, att de går ut 2020.
Det kommer att betyda ngt i framtiden.
VISST förstår jag dig. Min svägerska sa i lördags att hon inte fick vara med när hennes studenter gick ut. BARA familjerna och bara några få åt gången. Ingen lärare. DET var hon besviken över också.

Nationaldagen ägnade jag inte en tanke, hehe...
Vet att ni hade smakligt och regnigt.

Annika said...

Karin:
Tusen tack!!
Så roligt att du gillade det.
Visst är det fint med hängmattan vid vattnet, det tycker jag också!!
OCH ja, jag blev riktigt rörd då jag såg eleverna i förra veckan, på den omvända paraden. DET var så fint och innerligt.
Absolut, alla som går ut i år har det gemensamt att de gick ut 2020. DET kommer alltid att betyda något-
Vi ska hoppas att nästa årskull får det precis som vanligt.
MYCKET bättre att fira dom ni gjorde.
Jag ägnade inte nationaldagen många tanker heller, erkänner jag.
KRAMAR

Annika said...

Yvonne.
TACK!!!

Och ja, det där med avgångsklassens omvända parad var verkligen fint att se.

Svärfar fick ett fint firande, även om jag inser att det där med fira med distans är assvårt, om ens möjligt ...

ÅÅÅÅ du är en av dem som inte gillar vita nätter. Jag vet andra svenskar som inte gör det heller. OCH ä ärlighetens namn är det ju lättare med sömnen här där det är mörka nätter.
Jag saknar de vita nätterna såååå ...
MEN jag förstår också vad du menar.

Sååå vad gott du alltid bakar, Yvonne. Blir sugen!!!

KRAMAR!!

Annika said...

Cari:
AWW tack, vad gullig du är.
Jag bara måste fota när jag var ute.
JA, det ar sååå fint med firandet för studenterna och jag blev allt lite våt i ögonen jag med.
Vita nätter är LJUVLIGT!!!!
Njut av dem!!

Annika said...

Anne:
Visst är det otroligt fint!!!
Jag blev rörd av det hela jag med. SÅ fint kan man göra i svåra tider. De här eleverna kommer alltid att ha gemensamt att de gick ut 2020 och ALLA kommer att veta precis vilket år det var under lång tid framöver.
Precis som du säger, Anne.
DET kommer att bli ngt speciellt. De har detta gemensamt.
Nästa år ska vi hoppas och TRO att det är som vanligt igen.
Jag tror det.
Men årets kull blir speciella iom allt detta. OCH jag vet att de firar så gott de kan. Jag känner hela fem iår, tre från HS och två från uni.

Underbara försommar. Älskar den såååå!!!!
Men pollenallergi är ett helvete. Jag hade det förr, men det har försvunnit, Se där, ngt positivt. Från ungefär 40 har den allergin mer och mer ebbat ut. Nu är det borta sgs. Ibland känner jag lite, men de rä så lite att jag inte ens behöver fundera på allergipiller.

Ja, Anne, så var det med den saken.
NI hade biljetter. Ni hade bokat.
Nu blir det inget av med det.
Det är om det är. Jag hann aldrig ens boka. Glad för det nu.

Nationaldagen bara försvann utan att undertecknad tänkte på den.
Hehe.
Samma med mig, jag har inget förhållande till den alls.

KRAMAR!!!

Annika said...

Brysselkakan;
DET tycker jag med. Nöden blir kreativitetens moder.
OCH det är fint att se hur kreativa folk är nu.
Just den här paraden var det fint att se, det värmde mitt hjärta.
Låter som en kreativ lösning med den fest du var på också. Och ja, studenterna kommer ju att ha det gemensamt att de gick ut just detta år. DET kommer att bli speciellt med tiden.

Demosarna har blivit sååå mkt lugnare nu, fina och fredliga. Var själv på en i söndags. Sådant är jag helt för!
Så flera sådana.

Karolina jobbar igen nu. Känns väl sådär, men de har iaf vidtagit åtgärder.

Helgen var bra, hoppas din var det också!!

Annika said...

Monica:
TACK Monica!
Ja, med tiden tror jag absolut att det blir ngt de kommer att se som mkt speciellt.

Avundas dig de vita nätterna. Underbart.
Ja in med ljuset!!

Nationaldagen gick mig helt förbi. Ägnade inte ngn tanke på den. Den var ju inget alls då jag bodde hemma, och jag märker att jag inte har ngra större känslor för dagen.
Ja, svårt det där med distansering och rekommendationer etc.

DT ja, han sparkar ju bara dem som inte dansar efter hans pipa. Svårt det där.
MEN demosarna har blivit lugnare och fredliga. SKÖNT!!

Hoppas helgen var fin!

Annika said...

Jenny:
ÅÅÅÅ Fårö!!
Nu vet jag ju att ni var och åt på Fårögården, underbart!!
Kramar!

Annika said...

Channal:
Ni har det nog ännu skirare än vi har. Snart går vi in i tung ting grönska.
Älskar den här den tiden på året. INNAN sommaren blivit högsommar.
Hatar också COVID såååå mkt. PÅ alla plan.
Kramar!