Thursday, June 04, 2020

Hetta, Intressant, Chalk Art, Karolina arbetsplats, Whiskey och Parad för studenterna.
Torsdag med punkter, som sig bör!*   HETTA!

HÅ och hej, nu befinner vi oss mitt i årets första riktiga värmebölja. Igår blev det 35 grader och därtill fruktansvärt fuktigt. SÅ som det blir här på sommaren. Jag är ute och går vid 7 varje morgon och igår morse var det 20 grader varmt vid det klockslaget. DET låter inte så farligt, men fukten gör även 20 grader till ett tryckande växthus.
Svetten lackade då jag kom hem! Men, det är bara att digga läget.
Som alltid, tack och lov för AC!

*   Intressant!

Tack för era åsikter igår. I skrivande stund verkar det som om det hela lugnat ner sig en smula.
Vi ska hoppas att det fortsätter så. Vi är alla rörande överens om att det är extremisterna och anarkisterna som gjort att allt detta spårat ur.
DET hade mycket väl kunnat fortsätta att vara mycket lugna demonstrationer, fredliga som ger tydliga och kraftfulla ringar på vattnet.
Jag har själv deltagit i stora, stora demonstrationer i Washington DC. DE har varit lugna, sansade och mäktiga.
SÅ hade detta också kunnat få förbli.
DET hade gjort intryck hos alla.
Men, som jag skrev igår, jag är säker på att det är alltings jävlighet just nu som fått allt detta att förlora sansen.

Några av er nämnde spridandet av Covid igår, och att man ingalunda kan tillämpa social distansering under stora protester. SÅ sant.
Det ska bli intressant—och kusligt—när vi om sådär en 15-20 dagar får se vad siffrorna då visar i statistiken.

I dagsläget spelar covid andrafiol i nyhetsflödet. Så är det, kravallerna har intagit första platsen.

Dock, jag tror att det lugnar sig nu …


*   Chalk Art av den högre skolan.

Som jag berättat för er förr, detta är de färgade skolkritornas tid. TITTA på denna målning som jag hittade längs min promenadväg igår. Denna konstnär vet vad hon gör (jag vet vem hon är via instagram). Hon KAN verkligen det här med att få till “chalk art”. HOPPAS nu att detta inte ska regna bort i en hast. Man pratar om åskväder, och med sådana följer ju alltid regn.

Det här impar på mig.
*   Karolinas arbetsplats.


Häromdagen berättade jag för er att Karolinas restaurang har öppnat igen.
DEN öppningen skedde från ena sekunden till den andra. I fredags sa borgmästaren i LA plötsligt att restaurangerna nu kunde slå upp sina portar igen efter nästan tre månaders stängning.
Karolina befann sig på covid-träning just då på sin restaurang. I samma ögonblick bestämmer hennes chef att de ska öppna. OMGÅENDE. Han beordrar alla som är där att jobba. SÅ, Karolina jobbade 14-02 den dagen. DET var hon inte beredd på alls. Ingen av dem var beredd.
Social distansering? DET var det lilla det, sa Karolina, man flyttade bort några bord, förutom det var det ALL systems go!!
Både på uteservering och inne på krogen.


TRO mig, gäster KOM!! FOLK åt och drack och spenderade massor med stålar. Det blev bra dricks den dagen i och för sig.  Karolina sa att alla gäster var glada!  MEN, Karolina och hennes arbetskamrater är även väldigt kritiska till hur det sköttes. OCH jag med!
Hur kunde han bara slå upp portarna på det sätt han gjorde? Hennes chef alltså. De flesta andra restauranger i området tog någon dag på sig innan de öppnade. Karolina berättade att servitriser och bartenders alla bar munskydd, men inte gästerna.

Ja, och hur borgmästaren svängde på en femöring kommer jag aldrig att förstå. NU får vi se— även där—om infektionerna stiger i höjden i LA under de närmaste 15-20 dagarna. Visst gör det mig orolig, det gör det.
Håller väl tummarna då. Återigen.Den här bilden tog Karolina häromdagen, den är tagen vid hennes gata.  Vilken syn.
*   Brist på whiskey


NUMERA är det ingen kris i matbutikerna längre. Det mesta är lätt att hitta. Det mesta utom rengöringsmedel av olika slag.
Men resten finns.
Toa och hushållspapperskrisen är över. TACK och lov för det.

NU råder det däremot whiskeybrist i ABC-affärerna (där starksprit säljs) OCH det är ju ett elände för somliga.

Som ni ser, krisen är över :-) Men det råder forfarande ransonering.
*  Paraden för studenterna

Det blir ingen avslutningsceremoni denna sommar för de high school elever som nu tar sin examen.
Allt som har med det att göra är inställt. Jag känner tre avgångselever denna vår. Vi skulle ha varit på tre olika fester för dessa elever som samtliga blivit inställda.

Igår firade man eleverna på Karolinas gamla High school, South Lakes, genom en slags omvänd parad längs den gata där skolan ligger. Avgångseleverna fick ställa sig på avstånd i sina kåpor och hattar. Sedan fick föräldrar och släkt köra med bilar och kasta blommor, godis och presenter till de sina.

Ja, i dessa tider gäller det att vara kreativ. Alla sätt är bra utom de dåliga.***


Med detta önskar jag alla en skön, frisk och LUGN torsdag

16 comments:

Elisabeth said...

Nu är det verkligen sommar hos dig på riktigt! 35 grader och fukt är inte att leka med. Tur att ni har AC.

Konstverket är verkligen imponerande! Helt otroligt att man kan göra något så fint med skolkritor.

Märkligt med den snabba öppningen av restaurangerna i LA. Skulle de förresten inte vara stängda till 30 juni? Eller var det ännu länge? Jag förstår att Karolina och de andra anställda är kritiska till hur deras chef skötte öppnandet, för när restauranger öppnar (vilket i sig är bra, samhället kan inte vara stängt hur länge som helst) är det ju jätteviktigt att det sköts på ett bra sätt. Vi får hoppas att det inte blir så mycket spridning! Det är ju trots allt inget som säger att smittan måste öka i och med öppningar. Positivt i alla fall att Karolina fick mycket dricks!

Haha, whiskeybrist, säkert ett problem för somliga. ;-)

Vilken bra idé med paraden för studenterna. Det blir ju en form av avslut i alla fall, och det är nog ändå det viktigaste. På min skola tar eleverna studenten nästa fredag, de ska komma in i skolan i omgångar, äta lunch (som blir mer frukost för somliga) i olika salar, se en ceremoni via dator och sedan ha ett avskalat utspring, till vilket varje elev får bjuda två anhöriga. Någon kortege blir det inte. Vi som inte är med och organiserar detta, eller som inte har mentorselever som tar studenten, FÅR INTE vara på skolan på studentdagen, och jag är SÅ besviken över det. De som bestämt detta motiverar det med det inte ska vara för mycket folk på skolan, men om två månader då, när vi ska ha 30-klasser och äta tillsammans med eleverna i matsalen?! Det är knappast så att det finns mindre Corona då, eller att den smittar mindre. Jag vet att det är en fånig sak att vara besviken över, men det är jag ändå.

Anonymous said...

Yvonne said….
Skönt det har lugnat sig i USA, usch det var riktigt läskigt att se på TV hur de bar sig åt. Vi får hoppas det är över nu och ska de protestera så får man hoppas det går lugnt tillväga i fortsättningen. Inte verkar de ha tänkt på Corona heller här i Stockholm igår då över 1000 personer demonstrerade mot rasism och polisvåld. Tur att poliserna lyckades skingra klungorna. Vi får väl också se om siffrorna ökar ännu mer efter detta.

Vilken tjusig gatutavla hon gjort, hoppas den får vara kvar ett tag så inget regn kommer och suddar ut.

Så varmt och fuktigt ni har det, inget kul kan jag tänka mig, men, men bara att gilla läget.

Så oansvarigt av Karolinas chef att dra igång för fullt med en gång, hoppas det inte slår tillbaka bara. Kul att det blev bra med dricks för Karolina.

Fiffigt ordnat med studentparaden, alla sätt är bra utom det dåliga och sådana här gånger gäller det att vara kreativ.

Ha en fin torsdag, stor kram från ett soligt Åkersberga

vivi said...

Här i Sverige säger man att det kanske, möjligtvis, pyttelitegrand kan vara så att smittan saktar ner på sommaren för att folk då vistas mer utomhus och då får viruset svårare att få fäste. Men i dina trakter kanske man ändå vistas mycket inomhus under ac:n pga hettan ni har. Ja, ingen vet hur det blir. Alla gissar hit och dit. I Stockholm har det varit kontrollanter som i vissa fall har stängt ner krogar som inte följt reglerna om att hålla avstånd osv. Men hos er kanske det finns ett så stort behov av att få igång ekonomin igen att ingen bryr sig.
Det är ju bra att våld och förstörelsen lugnar ner sig. Å andra sidan måste det ske en förändring. Känns inte som att det kommer hända under denna fega presidenten. Jag begriper inte att han i princip inte har sagt eller gjort något för att ta tag i situationen och lugna ner folk. I stället gömmer han sig och kallar in militären. Ofattbart!

Så tråkigt för alla de som får sin studentfest inställd, alla som måste skjuta på bröllop, jämna födelsedagsfest o dylikt. Det är ju ändå once in a lifetime. Vi kommer aldrig glömma detta året det kan vi vara säkra på.
Skönt ändå att saker och ting öppnas upp i LA så att Karolina kan börja jobba igen och gå på audition. Det är ju därför hon är där. Och hoppas verkligen att smittan hålls nere. Vi behöver lite goda nyheter nu. Det känner jag väldigt starkt :).
Ha en härlig dag!

Elisabeth said...

Angående demonstrationen i Stockholm: Visst, syftet är gott, men jag förstår ärligt talat inte hur man - med gott samvete - kan samlas så många människor, så tätt, på samma plats. Jag har lättare att förstå demonstrationerna i USA, men detta med en demonstration "i solidaritet", i dessa tider, nej, jag köper det inte. Det måste finnas andra sätt att visa solidaritet på!

Annika said...

Elisabeth;
Ja, nu är det minsann sommar med hetta och fukt. Det ska väl stilla sig lite eftersom det är värmebölja.
Ja, utan AC hade man stått sig slätt nu.
Ja, visst är det imponerande det där som hon målat med skolkritor. NU är det ÄNNU finare, såg jag på hennes Insta, hon har lagt till lite citat etc.
Ska kolla in det imorrn då jag är ute och går.

FATTAR inte hur borgmästaren i LA bara kunde göra en sådan kovändning. FATTAR det inte.
Ja, de är under lockdown till 31 juli tom. Så fråga inte mig hur det här är tänkt ...
GALET- Blir helt paff faktiskt.
Och den hennes chef ...
Mne vet du, just nu strejkar personalen på Ks jobb. DE vill inte jobba under kravallerna. OCH chefen vill att de ska. Så nu har personalen gått ihop och bestämt att de inte tänker dyka upp så länge stan är så orolig som den är nu. KLOKT.
Sen kan man diskutera det där med smittspridning. Ja, jag vet inte vad jag ska säga ...


Jag gick upp och tittade på paraden igår. BLEV fasiken tårögd. DET var sådan uppslutning runt dem, och bilar körde med blommor och ballonger och det tutades och tjoades. Som omvända studentflak. DET var riktigt fint att se, och jag tycker de fick ett jättefint avslut.
Ska lägga upp några bilder imorgon.
Visserlgien får de inget All Night Grad Party. OCH de får inte hämta sina diplom på en scen inför alla. MEN det här blir ju lite speciellt också. Hjärtevärmade faktiskt.

MEN nog förstår att jag att du är besviken. Verkligen. Så futtigt det låter. Och eleverna får bara ha två personer somväntar på dem vid utspringet :-(
Ceremoni över dator är inte samma sak, Inte ens i närheten. Då kan det lika gärna skippas.
OCH jag tycker att NI lärare borde få vara DÄR!! NI kan ju stå på avstånd i rad, och sen kan eleverna komma förbi er och prata lite på två meters håll. Klart att ni vill vara MED!! Och eleverna vill ju träffa er också
All förståelse i världen, Elisabeth :(

Annika said...

Yvonne:
Jo, det har nog lugnat sig. Natten som gick var hyfsat lugn.
Läste i DN om demonstrationerna i Sthlm.
Ja, det är som om covid inte skulle finnas, både här och där.
Det ska bli mkt intressant att se hur kurvan stiger om ett tag.
USCH.
FATTAR ju att bägaren rinnner över. OCH står själv bakom detta till 100. Men nog tas det risker, det gör det.

VISST är det vacker gatukonst. DET tycker jag, Jag blev så impad då jag såg den!!!
Nu har hon gjort den ÄNNU finare.
Så jag ska gå dit imorrn och ta mig en titt igen.

Ja, det här med Karolinas jobb kommer jag aldrig att förstå. Inte borgmästarens beslut heller.

MKT fin parad igår, jag blev faktiskt rörd. DE gjorde det allra bästa av en hemsk situation.

Ha det toppen, Yvonne,
Stora kramar från mig!!

Annika said...

Vivi:
Ja, de säger ju samma här. Att viruset inte trivs i hetta. Vi ska tro på det.
Sant är att ACn surrar överallt här på sommaren.
Men de säger nog ändå att det ska lugna sig.
VI får hoppas de har rätt!!
Vi har fått nog nu över hela världen.
Ja, i LA verkar borgmästaren ha fått slag av ngn sort. FATTAR det inte.
Här hos mig är det strikt och bara fas 1.

JA, en förändring måste ske. Men sker den, tro?
Jag vet ju hur det varit sååå många gånger, med masskjutningar och dess eftermälen. Inget har ändrats. SÅÅÅÅÅ kommer det att ändras i detta? Tveksamt. MEN visst måste det. DET är för hemskt som det är nu.
Jadu, 45 ... Alltså, kan inte ens kommentera. Saknar ord för ledarskapet.
Helt och hållet.

2020 kommer att gå till historen, DET är då säkert.
Så fort det årtalet nämns i framtiden kommer ALLA att veta.
barer och krogar må ha öppnat i LA. MEN industrin har det inte. Alltså film och tv. Nedsläckt och mörkt där ännu. Inga auditions. NADA.
De kan ju lika gärna sätta igång nu med eftersom krogar och annat öppnat.

JAAAA!!! GODA NYHETER TACK!! :-D

Annika said...

Elisabeth:
HÅLLER med!
Här är det en annan sak, en helt annan.
Men japp, jag är helt på din sida.

Humlan said...

Oj vilken sommarhetta! Jag är glad att jag slipper dem här, numera mår jag bäst i typisk svensk sommar. :-) Förstår att du är glad att ni har AC, jag måste göra något åt min uppvärmning i huset och funderar då på om jag kan fixa någon kylning på övervåningen under sommaren, det är INTE skönt att sova när det är 27 grader i sovrummet.

Jag förstår inte hur de kan öppna upp sådär utan förberedelser på Karolinas jobb och inte förstår jag heller hur han tänker när han vill ha öppet under de oroligheter som är nu. Jag ser att du har skrivit till Elisabeth att personalen gemensamt bestämt att inte gå till jobbet, BRA! Här i Sverige har det ju också demonstrerats, fattar inte hur de tänker som tränger ihop sig så utan att tänka på smittspridning och sedan fanns det ju en hel del där som gjorde allt för att provocera polisen samtidigt som någon stod bredvid och filmade ...

Lite kul är det ju med whiskeybrist, hoppas folk överlever det. Toapapper känns lite mer nödvändigt, men jag kan ju ha fel. ;-)

Vilken bra idé för studenterna, de blir firade och får ett speciellt minne från dagen även om det inte blir som alla andra års studenter.

Hoppas att du får en fin dag. Och att allt är lugnt hos er och K!

KRAMAR!

Annika said...

Fint! Vi har också chalk art här. Och muralkonst!
Vi har också haft lugnare protester. Jag tror inte bara det är att protestanterna varit lugnare utan även att polisen har använt mer genomtänkta strategier för att dämpa protesterna snarare än att trappa upp dem. I San Diego har polisen nu förbjudit "carotid holds" både i stan och i county. Dessutom har de tillsatt en kommission som ska studera deeskalationsmetoder vid folksamlingar (som använts framgångsrikt i t.ex. Baltimore). Jag är även glad att de har ställt de fyra polisofficerarna i Minnesota inför rätta. Men oroad av idén att använda armén mot den amerikanska befolkningen förstås. Vet inte hur allt kommer gå när vi går mot valet i höst...
Jag vet att polisfacken är rasande på alltihop, speciellt som poliser blev skjutna i St. Louis och Las Vegas - och de stöttar ju (eller stöttade) - Trump officiellt 2016. Nu har försvarsministern gått ut och sagt att han INTE vill sätta in militär mot den egna befolkningen...men han lär väl snart bli avskedad och utbytt...nåja, vi får se hur det går med allt. En dag i taget.

Trist - och farligt! - med Karolinas jobb! Det hela verkar extremt dåligt planerat och ogenomtänkt :(. Hoppas hon kan ta hand om sig.

Många fina och improviserade avslutningsfiranden får man väl säga - nöden är uppfinningarnas moder.

Här hittar vi inte jäst i mataffären, annars finns nog allt igen (jag har visserligen inte letat efter Whisky ;)).
Kramar till dig

Anonymous said...

Åh, vad skönt att Karolina fått börja jobba igen. Men lite framförhållning kanske?
Det går inte att hålla avstånd på en uteservering. Det liksom bara inte går. Flytta undan några bord görs nog mest för syns skull tror jag.
Här märktes tydlig brist på social distansering i helgen när det äntligen blev lite värme.
Folk överallt utomhus. Jag gick förbi en glasskiosk och där var det inga två meter i kön och de få borden stod lika tätt som vanligt.
Hur ska det bli om folk tröttnar? Och det har man ju uppenbarligen oxå gjort.
Kramar från Anette!

Annika said...

Humlan:
Ja, det är minsann varmt nu. OCH fuktigt!!
Men AC är som alltid räddaren i nöden.
Ja, du borde kunna köpa ngn portabel AC. Eller använd en större fläkt att ha vid sängen. De brukar hjälpa mkt.
Jag kan inte sova när det är för varmt och 27 grader är INTE OK.
Vi har också mkt varmare på övervåningen trots AC så vi måste ha fläktar där också då det blir för varmt.

Hur LAs borgmästare tänkte kommer jag aldrig att förstå. Inte heller kommer jag att fatta hur Karolinas chef bestämde sig för att öppna direkt på studs.
DE blev ju så utsatta allihopa.
Vi får se nu då ...
USCH:
JA, nu strejkar personalen. Så gott man nu kan strejka utan avtal. Men de går inte till jobbet. SÅ BRA!!!
Helt galet att han vill ha öppet under kravallerna. Det är ju inte ens riktigt säkert under dagtid nu.

Ja, fint med solidaritet iofs, men inte hade man behövt demonstrera som man gjorde i Sthlm. Det ÄR ju en annan sak här det fullkomligt kokade/kokar av vrede. Av förklarliga skäl. Men visst skulle Sthlm ha kunnat avstå och visat sin support på annat sätt.
Nu får vi se, både här och där hur det blir med smittan. IRRRK!!

Whiskeybristen fick mig att skratta.
HAHA.
Annars är det ingen brist längre på ngt, jo på rengöringsgrejer. Antibakteriella. Men annars? Som vanligt. DET är så skönt.

JA, studenterna fick en fin parad.
Så fin den kunde vara i desa tider.
Jag blev lite rörd tom.

Önskar dig en fin dag och kväll!!
Kramar!

Annika said...

Annika:
Det har lugnat sig, och det är bra.
Polisen har ju många gånger visat stor solidaritet under denna kris. Har sett så många fina bilder och klipp från det.
Sen har du säkert rätt, polisen har även ändrat strategi. Men det borde kvitta för anarkisterna iofs.
MKT bra att samtliga poliser i MN.
Militären mot folket är däremot under ALL kritik. Ja, vilka tider, vilka tider ...
Klart han blir avskedad, inom några dagar har han fått sparken. Så funkar det för den som går emot 45.

jag vet, det där med öppnandet i LA ...
Helt galet. Vi får se nu då, vi får se ...
Bävar.
Bävar inför smittan bland demonstranterna också. Snart vet vi.

Ah, jag kollade inte i bakhyllorna idag. Men det är säkert lite svårt här också ännu, kan jag tänka mig.

Annika, ta hand om dig nu och var försiktig.
KRAMAR!

Annika said...

Anette:
DET är bra. Men inte bra alls på det sättet det gjordes. På en sekund i princip.
Ingen hann ens förbereda sig.
SÅ fel.
Och så lite säkerhetstänk bakom. FATTAR det inte.
Jaaa, det verkar vara samma här. Folk tar mindre hänsyn. Men på affären är det bra, samtliga har munskydd och avstånden hålls. Men jag hörde historier om uteserveringar som öppnat här i helgen där den socila distanseringen var sådär ...
Inte bra.
Och nu är det sommar. OCH då blir det ännu svårare. Inte bra.
Viruset lär ju ska tåla värme dåligt, så vi får hoppas p å det.

KRAMAR!!

Äventyret framtiden said...

Jag gillar verkligen den där tillfälliga kritkonsten på gångvägar och andra ställen där folk ser dem. Konst måste ju inte vara beständig, den kan rinna bort och så kommer en ny konst istället. Rörlig konst? Fint i alla fall.
Lite förberedelse hade man ju hoppats på från Karolinas chefs sida. Man måste ju få landa i den verkligheten, så akut kunde det inte ha varit att det skulle ske på sekunden. Men, men...
Hoppas det går bra trots allt, att inte covid-19 tar ny fart och sprider sig i LA.
Man kan bara önska det bästa och hålla tummarna.

Du har sommar du! 35 grader varmt. Hujedamej. Här är det mera försommar a´la Norden. Ett regnväder är på gång mot helgen, ett regn som behövs. Det är torrt!
Ha en fin kväll Annika!
Kramar!

Annika said...

Karin:
DET gör jag också. Det är SÅ fint.
Hon har nog jobbat länge, länge med detta. Nu verkar det dra ihop sig till åska, så vi får se ...

JA verkligen, hoppas nu att covid inte skjuter i höjden efter öppnande och kravaller. Snart får vi veta. Och Karolinas chef, han handlade lite väl snabbt.
Men nu strejkar de på hennes jobb. BRA!!!

VI har så hett och så fuktigt.
Jag skulle nog kunna ta och hoppa över till Åland nu ett tag :-D

Kramar!!!