Thursday, June 11, 2020

Fas 2, En besökare, Planer och Skolan öppnar!!!
Godmorgon torsdag!*   Fas 2

Imorgon går vi här i Northern Virginia in i Fas 2. Det betyder att man lättar på många av de restriktioner vi haft i och med krisen,
DET känns bra, tycker jag.
Väldigt bra.
För att par veckor sedan gick vi in Fas 1. Övriga Virginia (förutom NoVA och trakterna runt Richmond) har redan legat i fas 2 under någon vecka. Eftersom vi här runt DC har flest fall av Covid i delstaten får vi vänta lite längre med samtliga lättnader än vad övriga staten får.
Det är vettigt och det förstår jag fullt ut.

OCH nej, jag har ännu inte ens ringt min frisör och bokat tid för klipp och sling. Jag har inte varit hos den tjej som fixar mina naglar heller.
Jag kommer att bida min tid.
Peter och jag har inte hängt på någon uteservering, fastän de nu är öppna och full gång.
Imorgon öppnar då restaurangerna även inomhus.
Som sagt, jag är GLAD över det även om jag inte själv rusar dit. Dessa krogar och serveringar öppnar med restriktioner vad gäller kapacitet och social distans, givetvis.


Fas 2 betyder också att gymmen kan öppna igen, de har varit stängda sedan i mitten av mars.
Nu är det fritt fram för den som vill gå dit igen.
Det är säkert många som gläder sig över det.

Poolerna kan öppna också, men med restriktioner.
Vi får nu samlas upp till femtio personer samtidigt. Tidigare har det varit tio personer max.  MEN detta med två meters avstånd gäller ännu.

Vi måste fortsättningsvis använda munskydd då vi handlar i affärerna.
Det är okej för mig.

Det börjar  det äntligen kännas som ett visst ljus börjar sippra in genom det svarta paraplyet.
NU ska vi inte för den sakens skull bli galna och börja tro att det är över. FÖR DET ÄR INTE ÖVER!!
Stor försiktighet gäller än.*   En besökare …


… Se här vem som dök upp på min trädgårdsgång häromdagen! EN orm! Jag tror det är en så kallad  garter snake. De är helt ofarliga, men det är ju inte så att jag precis vill komma i närkamp med den då jag rensar ogräs eller planterar något. NEJ TACK!!!Hej ormen på min gång!

*   Planer.


Vilken knepig sommar det här är …
Det känns som om jag, och de flesta andra, är helt vilse i pannkakan. Mina vanliga sommarplaner är helt bortblåsta.
Det blir att tänka om och tänka nytt.

Peter har fem veckors semester. Det låter bra, visst? Men i sanningens namn kan han aldrig ta mer än en vecka åt gången. PÅ sin höjd går det att ta två. Kanske, kanske …
Ingen här kan ta fem veckor på raken, that is unheard of! Finns inte på kartan. Det scenariot är otänkbart.

Så med lite tur kan Peter kanske ta ledigt en vecka och någon dag i slutet av juli. KANSKE.
Då skulle vi vilja hyra ett hus vid havet, eller vid någon sjö. Men ack och oooo vad det är svårt. Bortom svårt.
ALLT är uthyrt som passar oss och vår ekonomi.
Alla är ju kvar här i sommar, så det blir mer tryck på ALLT.

MEN en sak har vi gjort slag i! DET är att vi faktiskt har hyrt en liten husbil!!
IIIHHH! Ja, det har vi! Med den ska vi ge oss iväg om två veckor! Det blir bara över en helg, fredag till måndag.
Vi är totala grönisar vad gäller detta, total virgins!!! SÅ det blir LÄSKIGT! OCH det blir roligt. Allt på samma gång.
Det var knepigt med det hyrandet också, det var inte alls lätt att hitta en bil. Från början ville vi hyra en liten van, en husvan. INTE vagn. Utan van!
Men de var uthyrda sedan länge.
Alltså fick vi ta snäppet större, en i C-klassen, som det kallas.

Med den lilla (eeewhhh, men så liten är den INTE) bilen ska vi ge oss iväg till sydvästra/centrala Virginia. Meningen är att vi ska vandra på dagarna, på ställen där vi aldrig tidigare varit. Tanken är att det ska bli längs Appalachian Trail, så länge de också lättar på sina stränga rekommendationer, vill säga. ÄNNU har de inte gjort det, men vi HOPPAS!
Eftersom vi är sådana nybörjare i husbilsvärlden har vi bokat tre nätter på två olika campingar för bilen.
OCKSÅ en helt ny grej för mig. JÖSSES, jag är verkligen inte en campingplatsmänniska.
Jag vill helst kunna ställa husbilen i naturen och bara vara där, utan en camping i sikte. MEN eftersom vi är sjukt ovana känns det ändå bra med en camping där vi kan koppla upp bilen mot elnät och vatten etc.
TRO inte heller att det var LÄTT att boka camping, det var också ASSVÅRT!

HAHA! Det är lite komiskt allt detta eftersom det inte direkt är min grej. MEN friheten med husbil tror jag är härlig.


Jag kommer att väcka mitt resekonto på instagram igen då vi ger oss av. HAHA. Men mer om det då det närmar sig.

*   Skolan öppnar!


I förrgår förkunnade vår guvernör att i höst kommer skolorna att öppna! Jag kunde nästan höra jublet stiga över hela staten.
FOLK måste ha gått i taket av lycka. Själv är jag också asglad för det beskedet. Ni vet vad jag säger, samhället står och faller med skolan.

Nej, det blir inte skola “som vanligt”. Än. De kommer köra enligt modifierat schema. Man kommer troligtvis att köra varannandagsskola då man delar upp klasserna. Alltså, att eleverna ägnar sig åt egna studier varannan dag och går i skolan varannan. Hemma. Men med vägledning av läraren.
Lärarna får det nog tufft i höst. Ingen varannadagsskola för dem. De måste vara på skolan hela tiden SAMT hjälpa de elever som inte är i skolan just den dagen.
Vi får se hur det ska lösas.

Men nu först sommarlov. OCH vilket “lov” det blev sedan. Skolorna har varit stängda sedan den 12 mars. Terminen börjar runt den 20 augusti.


Nej, det lär inte alls ha funkat bra med distansundervisningen under denna kris.  Inte på något stadie.  Jag är inte förvånad.  Jobbigast för de föräldrar till yngre barn som måste hemskola.   JÖSSES vad föräldrar till låg och mellanstadieelever måste vara glada ändå nu. Fast, i och för sig, varannan dag … DET blir ingen lätt nöt att knäcka. Ponera att de allra flesta förmodligen kommer att gå tillbaka till sina jobb i höst också? Hmmm …
OCH om man till exempel har fyra barn som alla går i låg och mellanstadiet, ja då kan man ge sig den på att man kommer att ha iallafall ett, troligtvis två, barn hemma varje dag under hela veckan.
JAG vet att middle och high school-eleverna är mycket glada över att få gå tillbaka till skolan igen. De är ju så pass stora också att de klarar sig ensamma hemma de dagar de inte går i skolan.

Jag hoppas de löser detta på bästa sätt på kommunal nivå.***


Nu ska jag åka och handla mat inför helgen. Jag åker numera i “vanlig tid” när jag själv tycker att det är drägligt, stressar inte längre över mathandlingen. Munskydd är förstås obligatoriskt, och kommer förmodligen att så förbli under en lång tid framöver.

Med detta önskar jag er en fin torsdag.

18 comments:

Elisabeth said...

Så skönt att ni går in i fas 2! Kan tänka mig att många blev glada över att poolerna kan öppna också, även om det inte blir som vanligt med dem heller. Men ändå, att de får öppna, det är bra. Jag är för övrigt som du, frisör, restaurang och sådant får vänta. Det är dock ingen större uppoffring, för restaurang går jag i princip aldrig på ändå, och frisör - ja, det är mer som ett måste och inget jag tycker speciellt mycket om. Just frisör känns faktiskt väldigt osäkert, man är alldeles för nära en person alldeles för länge.

Ormen - fy vad otäckt!!! Jag hade garanterat skrikit och sprungit därifrån. ;-) Är det vanligt att träffa på den här typen av orm?


Det låter spännande med husbil. Inget jag har provat dock, men det är ju smidigt att ha boendet med sig, så att säga. Vem vet, ni kanske blir jätteförtjusta i husbil och fortsätter semestra så även i framtiden! Hoppas att ni kan hitta något hus att hyra trots att så mycket är uthyrt. Kan tänka mig att många passar på att höja priserna också, nu när de vet att det är högt tryck på stugor och liknande.

Varannandagsskola låter som en bra idé, i teorin i alla fall. Vi har faktiskt pratat lite om att det vore bra med en liknande läsning här, fast det kommer garanterat aldrig att ske, utan vi ska gå från inget till allt. Samtidigt ska alla restriktioner fortfarande hållas - lycka till att ha två meter mellan varje elev när man har 30 elever i samma sal. (Eller i matsalen! Ska de stå i kö med två meters mellanrum kommer kön gå runt halva skolan!) Hur som helst ÄR det bra att skolorna öppnar igen, både för barnen/ungdomarna och deras föräldrar. Distansundervisning/hemskolning fungerar säkert bra för en del, men som du har skrivit om tidigare; många påverkas negativt av det också.

Var köper ni era munskydd förresten? Vad kostar de? Går de att återanvända, eller måste man slänga dem efter en användning?

Anonymous said...

Yvonne said….
Skönt att gå in i nästa fas, men förstår att du inte kastar dig till vare sig frisör eller nageltjej, vad säger att smittan fanns "igår" men inte "idag" när man lättar på restriktionerna. Skulle behöva fotvård, men väntar ett tag till med det, hon är en som pratar oavbrutet och om hon har munskydd vet jag inte.

Kul med husbil och bekvämt, mycket bättre än att dra en husvagn efter sig. Enda nackdelen är väl om man ska in till stan och handla och det är trångt, då längtar man nog efter en mindre bil. Har sett många i Spanien som både har cyklar, mopeder och t om typ släpvagn där de har en liten bil. Vilket jobb att köra en sån för att inte tala om att parkera, Oftast tyskar som har sådana har vi noterat, de har i många år haft "parkering" alldeles vid havet under lågsäsong och inte på någon camping. Men det har borgmästaren i stan satt stopp för och det är ganska bra för de parkerade ibland 30 st på en gata och ockuperade trottoaren med solstolar, grillar mm så man inte kunde passera där. Visst ganska dyrt att vara på camping hörde vi, ca 500 kr/natt och då parkerade de gratis där. Tror ni får jättemysigt och kanske blir ni bitna av "compact living" och vill göra det fler gånger.

Skönt att skolorna öppnar igen, men distansundervisning för små barn, nej det tror jag inte en sekund på och inte att föräldrar kan lära ut allt heller.

Ha en fin torsdag, själva ska vi åka ut till Ljusterö och titta lite, även det många år sedan sist. Där har de numera många lunchställen då det är många bofasta där nu för tiden.

Stor kram från ett soligt Åkersberga, ska vara jättefint ända fram till kvällen före midsommar, midsommarafton ska det visst regna hela dagen

eastcoastmom i CT said...

Wow vad kul med RV! Vår erfarenhet av amerikanska RV campings är jättebra, det är lugnt och respektfullt mellan de som är där. Finns ofta en grill vid varje plats och också en fire pit. Man kan ju inte som i Sverige stanna var som helst över natten heller, finns ju ingen allemansrätt här i USA. Det finns ofta enkla campings i nationalparker, men då har man ju ingen el eller vatten, så det gäller att ha tankarna fulla. Lycka till!

Annika said...

Elisabeth:
Grymt skönt.
Även om det säkert betyder att folk kommer att slappna av lite för mkt.
Mne ändå, mycket bra tycker jag!
ja, poolerna har tydligen lite fördröjning, läste jag igår. Tror de måste klura ut hur det ska lösa det där med folkmängden och distansen. Men det är bra att de på ngt sätt kommer att öppna.
Jag vet, frisören känns vanskligt. Jag har absolut ingen lust m det ännu. Man kommer väldigt nära, och det tar låååång tid (iaf då man slingar och så). Så man spenderar lång tid hos frissan. Nope. Nope. Det måste vänta.

HAHA, ormen ... Ja många har j skräck för dem. Jag älskar dem inte heller precis, och vill absolut inte ha IN ngn i huset (det har hänt en granne), men ute kan jag tåla dem. Jag har sett ormar flera gånger på varningar i bergen, skallerormar ett par gånger. DÅ gäller det att hålla avstånd och ta en lång lov runt dem.
Här i Reston har jag sett ormar en handfull gånger, på parkvägarna. Vi har en giftig orm, copperhead. den lär finnas ibland oss. Skallerormarna trivs bäst i bergen, efter vad jag har förstått.

Ja, det blir lite kul med husbilen.
HOPPAS vi hittar ngt hus också. Verkligen.
Vill ju helst till havet, men ...


Ja skolan ja ... min svägerska var lite betänksam efter som lärarna nog kommer att få dubbelt upp sas. Ha den del av klassen som är där + samtidigt serva dem som är hemma vid datorn.
OCH då förstås att hon blir utsatt varje dag. Jag förstår henne.
Ingen lätt nöt att knäcka.
Kommunen har mkt att klura på innan terminen börjar.
ja, Elisabeth, det blir minsann inga lätta nötter att knäcka för dig heller i höst.
Inget alls. HUR distanserar man en klass på 30??
Distansen här tror jag till stora delar misslyckades.

Munskydden, jag har köpt tygmunskydd och har bandanas likaså. Så fort jag varit i affären tvättar jag dem.
Funkar bra.
Tror knappt det går att få tag på engångsmunskydd i dagsläget. OCH ett av mina munskydd har ugglor i mönstret, haha!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, mycket bra. Men som sagt, jag slänger mig inte ut bland folk direkt. MEN är superglad över att det släppts.
Men nog ska man vara försiktig, det är ingalunda över på ngt sätt. VILL inte riskera ngt.
HAHA, ja en snackande fotvårdare är nog inte att rekommendera i dagsläget.

Ja, jag skulle inte vilja ha en stor husbil så här första gången. GULP!!
Här i US finns det enorma husbilar. motor homes. DE har altid sin bil på släp. Om de inte hade den skulle de inte kunna ta sig nånstans på mindre vägar och i städer.
Jamen bra att de stoppade alla husbilar som stod där. Kan verkligen förstå att dt blir alltför mkt att ha en massa stora husbilar på en och samma plats som INTE är camping.
Camping är inte billigt, nej. Inte här heller, 45 per natt betalar vi.

SÅ himla BRA med skolorna.
Nej distans med små barn måste vara ett rent helsike. Lättare med äldre barn.
Så även om skolorna öppnar med modifiering är det ändå ett bra tecken.

JAG såg att ni varit på Ljusterö, så fina bilder!!

Kramar från ett HETT Reston!!

Annika said...

AM:
ÅÅÅ ja, ni är ju vana!!
Vi hyr via Cruise America.
ja, det är sk full hook up. Precis, vill ju helst vara i nationalpark eller state park. Men som du säger, det finns inga hook ups där- Men det är SÅ jag vill ha det, alltså vara p å en sån plats i naturen. Men så här första gången känns det lugnare att vara på en camping, hehe.
Följer en del RV-are på YouTube, och det är roligt att se. Tydligen kan man boondocka på ställen som inte är parker sas, men inte överallt givetvis.

NI är vana vid det här laget. VI får väl se om vi blir bitna vi också.
Spännande!!!

Brysselkakan said...

Den där ormen scrollade jag förbi fort och blundade. Ormar är INTE något jag gillar... FY! Hade en sådan, ofarlig eller inte, dykt upp i min trädgård hade jag inte gått ut på flera dagar. Det bor en stor en, snok säger maken men det tror jag inte riktigt på, bland stenarna längs bryggan där vi har båten. Den vill jag helst slippa stöta på i sommar, förra sommaren sågs vi tre ggr...
Och vi har också sett huggormar simma kring de öar vi ankrat vid... Inte en chans att jag badar i Mälaren kan jag lova!

Skönt för er att det blir fas 2 nu! Sonen går till fas 3 läste jag, inte för det nog kommer påverka honom så mycket; han är hemma mest, cyklar till Walmart tidigt på lördagar och undervisar hemifrån hela sommaren.

Och ska bli kul att följa er resa med husbilen! Kommer du ha blogguppehåll i sommar eller köra på nu när du inte reser till Norden?

Äventyret framtiden said...

Ormen i paradiset? ;)
Nå, den ringlade vidare ut i världen...bort från dig.
Så skönt att det öppnar upp lite grann hos er nu, att det går åt rätt håll.
Låter väldigt spännande för er med lite annorlunda liv i sommar. Husbilsliv en helg till att börja med. Ni blir kanske riktigt bitna och fortsätter. Man vet ju aldrig.
Ha en fin fortsättning på det som är kvar av dagen!

Kramar!

Anne said...

Vad intressant höra mer om fasen ni är i och vad den innebär, det här landet är ju så stort och jag har mest koll på hur det är där jag själv bor så det är intressant att jämföra. Stort plus poolerna ska öppna upp hos er, även om det verkar lite grubblerier kring exakt hur de ska göra men bra de ska öppna på ett eller annat sätt. Jag tycker er och vår fas verkar rätt lika nu, vad de innehåller. Minus det där med poolerna men annars verkar era regler just nu vara precis som våra. Förutom poolerna då, de har inte öppnat än men jag HOPPAS att de ska få göra det till säg 1 juli. Det kan låta löjligt för en utomstående, som att man tycker pooler är det viktigaste i världen att öppna upp men du vet, med barn och en sommar som blir helt på hemmaplan är poolerna rätt viktiga....

Våra restauranger öppnade upp förra fredagen, vi rusade inte iväg heller, som du säger så får man bida sin tid och känna efter lite men det var SÅÅ härligt och fint att SE uteserveringar med folk på och hur det liksom kändes som liv blåsts igång igen. Jag blev glad då jag åkte förbi med bilen och såg några uteserveringar rätt fulla med folk. Nu i veckan har vi haft dassigt väder, regn och kyla så tomma utserveringar och jag har ingen aning om hur flitigt besökta restaurangerna är vad gäller att sitta inne.

Jag känner ganska mycket dubbla känslor inför allting som pågår, det är dagdformen som avgör. Jag känner fortsatt frustration och ilska över hur långsamt det går, hur osäkert allting är. Jag vet, man borde prisa de tecken man ser på att det går framåt och vidare, men jag känner samtidigt frustration. Och nu när jag inte längre är i panikbubblan vad gäller själva viruset och sjukdomen, så oroar jag mig för landets tillstånd. Har du hört och läst om det som pågår i Seattle? Allting med polisen och defunding, det är så mycket krafter igång och splittringar överallt att jag faktiskt oroar mig.

Skolorna ska öppna här med! Samma hos er alltså. Men blandade känslor där också, jag är glad de ska öppna och det är positivt. Absolut. Men jag läste igenom det dokument som distriktet skickat till oss igår och det var deprimerande läsning. PRecis som hos er blir det vad de kallar hybridlösning, alltså viss tid hemskolning och viss tid i skolan. Men det jag är mest kritisk till var när jag läste hur de ska "designa" skolan. Hur barnen ska hållas så isolerade, inte få ha raster med större grupper (inte träffa andra från samma grade som nu), äta i små grupper inne i klassrummet, vara så små grupper de dagar de är i skolan att det finns utrymme för social distansering och hur de inte ska få gå på toa utan särskilda "vakter", hur de ska styras upp med pilar och restriktioner var de får röra sig och det kommer att kontrolleras med utplacerad personal så ingen kommer varann för nära. Och nu citerar jag rakt av bara översatt, inga high fives, inga fist bumps ingen fysisk kontakt överhuvudtaget får överhuvudtaget förekomma och barn måste hela tiden påminnas och rättas till om de glömmer och kommer av sig. Det stod så! Att lärare ska rätta och förmana om barnen gör high fives!! Skärmar mellan lärare och elev i klassrummen. Små grupper, utspridda så inget team work där de jobbar i par eller liknande och måste sitta nära varann. Lärare obligatorisk mask på sig. Helst barnen också, men riskerar masken att snarare sprida mer germs än utan eller om de har problem använda den, så kan det skippas men då krävs extra övning i hur göra (oklart vad det menas).

Lång utläggning det blev men jag tycker det var så ledsam och deprimerande läsning, det här var ett axplock men det kommer bli som ett mini-fängelse kände jag, upplägget för barnen i elementary nivå ska inte vara på det här sättet.

Anne said...

Ormen! Huuu, den ser stor ut. Läbbig faktiskt. Vi har ganska många garter snakes här, ser dem flera gånger i månaden i alla fall på vanlig gångbanan då jag är ute och går. Även på tomten ibland, men de är mindre än den du visar. Dom syns här är kanske max linjal-lång (30 cm) och mycket tunnare än den här på din bild. Lillfingertunna de som jag ser här.
Såg din kommentar om att du sett ormar nu och då under era vandringar, till och med skalleromrar. Huuu. Du är modig. Men man kan ju inte låta ormskräck hålla en borta från naturen. Så har jag förresten också fattat det, skallerormar finns uppe i bergen.

Men du, vad HÄFTIGT med husbilen och att ni slagit till och ska testa på det konceptet. Uppriktigt nyfiken höra mer och se hur det känns och går. Jag fattar idén här, vandra dagtid och sedan anvädna husbilen för övernattning. på det här sättet kan nu komma längre bort från husknuten också, se nya saker. Tummen upp!! Jag är ingen campingmänniska, om jag ska vara ärlig, men det här kittlar mig lite ändå, genuint nyfiken höra mer hur det upplevs upptäcka/resa så här.
Och jaa, tänk om ni skulle kunna hyra ett hus eller nåt vid havet senare i sommar. Jag hoppas vi också kan men vågar inte hoppas på för mycket. Det får inte kostar hur mycket som helst heller, det finns ju gränser vad som funkar och trycket verkar hårt. Jag tror inte vi kommer hyra nåt hus, jag tror det är kört. Kanske det inte blir nåt alls, förutom dega på hemmaplan och fortsätta livet ungefär som vanlig vardag nu... Usch vad trist det låter. Men jag hoppas vi kan komma iväg på en road trip, alltså utgå från husknuten med egen bil och bila in i granndelstater åtminstone och se om det går att upptäcka nåt där. 2 veckor till förfogande ska vi kunna ha.
Och ja, en hel lång semester vet jag ingen amris som tar ut i sträck. Unheard of. Och inte har jag hört gnäll om det heller. Vi har varit så tursamma och haft förmånen ha de här sk sabbatical leaves vart 6:e år med mannens jobb, det har öppnat upp för längre ledigheter som det vi hade förra sommaren men det är ju undantagen och bara vart 6:e år. Numera har mannen 4 veckors semester/år, under flera år var det bara 3 så var jättelyxigt när det blev 4. Sedan med alla holidays under året känns det som det går att få lite extra dagar här och där också, det blir nog totalt 1 vecka tror jag om man räknar ihop det, de ger ofta en extra ledig dag också vid jul eller 4th of July. Säg att 4th är en fredag, då brukar torsdagen vara ledig också.

Du, jag har email på gång till dig så kolla junk foldern imorgon fredag om det inte ploppat in i din riktiga inkorg :)

KRamar!

BP said...

USA verkar köra ungefär med samma "fasrestriktioner" som Spanien. Hoppas landet är redo för det med tanke på det fortfarande mycket höga antalet nya coronafall.
Vad gäller semester så är det ungefär lika illa som i Japan. Två veckors sammanhängande semester är en lyx som är få förunnad. Å japp, jag vet vad en liten van i USA betyder. Allt är ju XXXL där. Så här hemma skulle vi kalla det för en värsting;-)

Erica said...

* Så härligt att öppnandet går vidare in i nästa fas. Skönt när restriktioner lyfts och folk liksom "får sin frihet tillbaka".
Ja, jag förstår ju att man fortfarande är restriktiv och inte kastar sig ut bara för att man får, men jag kan tänka mig att känslan ändå blir härlig då man har vetskapen om att man KAN göra det eller det om man behöver/vill (vågar).

Kan tänka mig att det särskilt är skönt i sommarvärmen att poolerna öppnar. För det blir ju trots att det finns kvar restriktioner där också, så har man ändå möjligheten att få svalka av sig när det blir som varmast :-)

* Åh! USCH för ormar! Jag är typ livrädd för "allt som lever i naturen" haha :-P
Hade jag stött på ett sådant äckel hade jag garanterat först blivit som paralyserad och inte kunnat röra mig (är verkligen RÄDD!) och sedan hade jag vänt på klacken och sedan typ undvikit just den platsen i flera år framåt...
Jag menar; jag är ju fortfarande traumatiskt rädd för getingar, och då är det ändå 30 år sedan mitt trauma med jordgetingarna ägde rum...

* Ja, det blir sannerligen en underlig sommar i år. Ingenting kommer vara sig likt.
Piteå som vanligtvis verkligen lever upp under sommaren, där aktiviteterna och evenemangen bara avlöser varandra varenda sommar.
I år är allting inställt.
Piteå Summer Games, Öjeby kyrkmarknad, PDOL (som för övrigt skulle ha 30-årsjubileum i år), Stora Nolia... Lördagsloppisarna i Badhusparken har jag inte hittat nån info om, men de blir säkert inte av.
Det kommer verkligen kännas så jäkla DÖTT i sommar.

Men vilken rolig idé med att hyra husbil! Så mysigt!
Jag är ju uppväxt med husvagnssemestrar, så jag tycker det är en supermysig semesterform. Bland annat friheten i att "ha med sig hemmet". Friheten i att man slipper längst vägen hålla utkik efter någonstans att ta in för att sova (t.ex. om man reser sent på kvällen).
Jag gillade alltid bättre att bo på camping än att vildcampa. Tyckte alltid det kändes tryggare, plus att man där hade tillgång till bekvämligheter som typ servicebyggnader (dusch, toaletter o.s.v.), och även att kunna koppla husvagnen till el.

Och även om vi ofta i princip var varandra (2 vuxna och 4 barn/tonåringar i en husvagn) så var det alltid lika mysigt att åka iväg.
Så jag kan verkligen rekommendera husvagnslivet :-D

* Underbart för alla föräldrar att skolorna öppnar igen efter sommarlovet, men jag förstår samtidigt att det kommer bli riktigt klurigt att få till en fungerande vardag -både från skolans håll och familjernas, om de ska köra varannandagklasser.
Som om inte lärarna har tillräckligt att göra sedan innan...
Men ja, vi får väl se hur det landar. Man måste ju testa innan man vet vad som fungerar och inte fungerar antar jag :-)Hoppas du haft en fin torsdag!
Kramar /Erica

Annika said...

Brysselkakan:
TÄNKTE watt jag nog borde haft en varningstext kanske ...
Sorry!!
Jag vet, ormar är inte roliga.
Stenrösen och huggormar ... ja, det är en sann kombo det ... hehe.


Ja, vad skönt med Fas 3 hos din son.
Allt sådant är välkommet.

JA, husbilen ja ...
HIHI, det blir spännande.

Kommer att blogga i sommar, varför inte? Har inget annat för mig. Kanske drar jag ner till tre dagar i veckan. Men jag kan lika gärna fortsätta.

Annika said...

Karin:
Ja, det kanske det är ... fast jag tycker jag haft så mkt ormar av annan sort. Det gäller oss alla.
Make it stop.
Så länge ormen håller sig ute får den gärna vara kvar. EN kompis till mig kom ner i sin källare och hittade ett jätte ex av denna orm på en hylla. YIKES!!
Ja, Karin, vi får se om vi kommer att gilla husbilslivet.
KÄNNS lite osäkert, hehe.

KRAMAR

Annika said...

Anne:
Absolut, vi ligger ju alla i olika faser och det är intressant att jämföra.
Poolerna SKA öppna, men de vet nog inte riktigt hur det ska gå tillväga. Men det får de klura ut.
De kan ju ha system på att man får stanna ett par timmar åt gången. det får Reston Association lösa. Har set att de börjar förbereda för öppning, poolerna rengörs och solsängar bärs ut. Men jag vet ännu inte när det sker.
Jag VET, en lång het sommar utan pool med barn ... MARDRÖM. Karolina hade gått i taket om hon var i Stellas ålder.
SÅ måtte de öppna, Anne!!

JA!! Men visst är det LJUVLIGT att se folk ute som fikar och dricker drinkar och äter mat. BLIR så glad av det.
Det känns fint även om jag själv inte rusar dit.

Jag Könner som du, vissa dagar är bättre, andra sämre.
Tillståndet i USA är turbulent. Allt kokade ihop till en Perfect Storm, corona, nedstängningar, arbetslöshet, sjukvården, mordet på GF, upploppen ALLT.
Vi får se var det slutar, hur det blir.


Jaaadu, Anne ... du vet mer än jag om skolan i höst. Jag har ju bara sett vad som skrivits i lokala forum. Inga direkta detaljer.
USCH vad jobbigt det låter :-(
Riktigt jobbigt och overkligt KONSTIGT!
Det låter faktiskt rent för jävligt. Vilken MILJÖ!!!
Det kommer att inte att funka. Vem orkar hålla på sådär?
Det är omänskligt.
Kan slå mig i backen på att det blir samma här. Känner nästan ingen med barn i ES, men jag får börja lyssna runt.

Fan, Anne, det där var ingen rolig läsning.

Rutbyte!

Annika said...

Anne igen:
Ormen, låt mig säga så här, jag gick nära när jag fotade.
Den var inte så stor, kanske 40 cm och ganska smal.
Harsett många större ex på parkvägar, och då har jag inte vågat fota så nära som jag gjorde.
Skallerormar tror jag finns över hela US, och ffa i bergen.
DE är läskiga. OCH giftiga. Så ja, man får hålla ögonen öppna. Ofta hör man dem innan man ser dem,
Har sett dem ett par gånger. Undvikit dem som pesten. Gått långa lovar runt dem i oländig terräng.
USCH.

JAAA! Hjälp. VAD har vi gjort?
HAHA, en långhelg till en början.
Precis, vi ska ta oss till delar av the AT som vi aldrig vandrat men som är väldigt ikoniska. OM nu AT "öppnar" vill säga. Sant, vi ska vandra dagtid och sen sova i bilen. PÅ CAMPING!!
HAHA.
Anne, inte jag heller, jag är INGEN campingplatsmänniska ffa. Bara tanken på mig och en camping ...HAHAHA!
Mne det känns ändå som en början. En trygg sådan, eftersom vi kan koppla upp oss med el etc.

JA, jag hoppas på att hyra en stuga.
ALLT är så dyrt. De som hyr ut har ju maxat sina priser, bara för att de KAN.
OBX är sgs kört.
Sen har vi sjöar etc.
Jag hoppas såååå att vi kan åka.
Anne, det här är en extremt TRIST sommar. Det finns inget att se fram emot. Inget.
Det är sååååå tråkigt.
Ja, hoppas att ni kommer iväg på en resa. Verkligen!!

Gud nej, det finns ingen amris som tar mer semester än så.
Ni är ju lite unika där med ert sabbatslov. Vilket ju ÄR underbart.
Men annars?
Absolut inte.
Ingen klagar, det är vad det är. Man gör det bästa av det. OCH många tar långhelger.

MAIL, yay!!
Håller utkik.

KRAMAR

Annika said...

BP:
Tror det är en blanding av att "vara redo" och rädda ekonomin. För den måste räddas. Det är ohållbart med det nedstängda .
Vissa statet är nu svårt drabbade, medan somliga går ner.
Det känns som om viruset liksom SKA in i varje stat på ett stort sätt. SUCK.
SÅ less på skiten.
Haha, ja .. jag ska visa vår bil. Den klassas nog inte som värsting i Sverige heller .. hihi.
Ska bli kul att blogga om det sen. har ett instakonto jag kommer att aktivera när vi reser också. Men jag hojtar om det sen!!

Annika said...

Erica!!

EXAKT!! Så är det, även om man själv inte ilar iväg till krogen är det underbart att VETA att man KAN om man VILL.
Sedan är jag glad för alla krögares skull, och alla som verkligen vill gå ut. Samma gäller för alla stackars frisörer och andra. JAG kommer att vänta med mitt besök, men jag är glad över att de kommer igång igen. Samma gäller affärsinnehavare av alla slag,
På det sättet tycker jag nog att Sverige gjort rätt. Ni stängde aldrig ner som vi gjorde.
Ja, poolerna ja, mkt bra.
Vi ska se hur de ordnar upp det sen då de öppnar.


HAHA, ja jag vet ... borde haft en varningstext om ormen.
Jag vet ju att många är rädda. Förlåt Erica, den var inte jättestor. Jag var modig som gick nära med mobilen, det är allt.
Det var ingen värsting.Getingar ÄR läskiga. Men min getingskräck har gått över. MEN för dig som har trampat i ett jordgetingbo ... USCH. Ingen barnlek. Getingar är så farliga för många också.


Jag vet :-(
En så annorlunda sommar överallt.
Överallt.
Sorgligt.
OCH en förlust för städers och länders ekonomi likaså blir det ju.
Som hos er, med alla turister det skulle ha lockat. Sorgligt.
Men det gäller hela världen, om nu det är ngn tröst.
Skitår. Himla skitår.

JAA!! KUL att du gillar camping. Vi får se vad jag säger sen.
HAHA.
Ska bli jättekul att rapportera om det sen.
Kul Erica, kan tänka mig att ni hade roligt då du växte upp och ni semestrade så.

Precis, så bra att skolan börjar igen.
OM än på helt annat sätt, men iaf.
Som du säger, precis som om inte lärarna redan har tillräckligt att göra ...
Ja vi får se.

Erica, ha den bästa av helger!!
KRAMAR!!