Wednesday, May 20, 2020

Önskerubrik: Vilka ställen drömmer du om att besöka i USA?
Hej onsdag!


I Norden går ni en långhelg till mötes med början imorgon.
Kristi Himmelsfärd.
DET är ju en sådan underbar tid på året i den del av Sverige som jag kommer ifrån.

Vi går också en långhelg till mötes, Memorial Day!
Den inofficiella starten på sommarsäsongen. DET betyder att vi har ledigt på måndag.
SÅ därför tar jag bloggledigt på tisdag. MEN jag skriver som vanligt både imorgon och på fredag.

Den inofficiella, eller det är väl rent krasst DEN officiella, starten på sommaren ja …
Ibland undrar jag hur den här sommaren egentligen ska bli? I skrivande stund vet jag absolut inget alls om den. Inget.
Jag ser framför mig en LÅNG, het, fuktig sommar i Restonland. Men, jag hoppas att vi kan komma iväg på på någon liten resa, Peter och jag.
Måtte vi kunna göra det. Dock, att hyra hus vid någon sjö verkar inte vara det lättaste. OCH stränderna vid havet? Just nu är de öppna för dem som vill gå och springa längs stranden. MEN de är inte öppna för bad … Att de inte är öppna för bad och solande är för mig faktiskt ett mysterium. HÅLLER man avstånden mellan parasollerna på stranden är det ju faktiskt rätt så riskfritt allting.
Nej, ibland förstår jag mig inte på myndigheternas beslut. Inte alls.
Jomen, jag följer alla restriktioner som ges, såklart. Men det betyder inte att jag inte ifrågasätter somligt … mer och mer faktiskt …


I mitt “bloggfödelsedagsinlägg” ville jag att ni skulle komma med lite förslag på vad ni vill att jag ska skriva om här på bloggen. DET händer ju inte så mycket i mitt liv så här i Covid-tider. Det är lätt att jag ibland blir sittande vid min dator tänkandes, VAD ska jag skriva om idag? Det blir så eftersom vi befinner oss i en Groundhog Day liknande tillvaro dag ut och dag in.


Jag fick några fina förslag!
KEEP ‘EM COMING, FOLKS!!!
Idag tänker jag bita tag i ett sådant önskeämne!

Förslaget kommer från Elisabeth som är en kär och trogen kommentator här!**Rubriken lyder: Vilka ställen drömmer du om att besöka i USA?**DET kan ju vara ett trevligt ämne, att få dagdrömma sig bort en stund.
Så jag listar härmed fem ställen i USA där jag inte har varit, men som jag VÄLDIGT gärna skulle vilja åka till.


*   Alaska

Alaska har stått på min “vill åka till lista” i många år nu. Det är något med den staten som lockar och drar mig väldeliga. Den storslagna naturen, vildmarken, djurlivet …
ALLT sådant.
En dag hoppas jag verkligen att jag kommer dit. Kanske via en kryssning? Eller kanske via en bilresa?  Vid bilresa hyr vi isåfall bil i Anchorage eller Fairbanks och tar oss runt för egen maskin.
Förmodligen blir den resan under sommarhalvåret. Fast egentligen skulle jag vilja åka dit på vintern. ISKALLT där då, och massor med snö. Så rent krasst blir det nog en sommarresa till Alaska. Eller tidigt höst kanske?
Södra Alaska ligger på samma breddgrad som Stockholm. De nordligare delarna ligger ju därmed på samma som norra Sverige, och delstaten sträcker sig långt över polcirkeln.
Så, Alaska it IS!
One of these years!!
Alaska med husbil?  En dröm!!  Bild från moving.com*   Pacific Coast Highway.

PCH är en den väg som går längs Stilla Havets kust genom Kalifornien. Jag har hittills bara åkt en liten del av denna undersköna väg.
Jag skulle vilja åka HELA RUTTEN! Dessutom skulle jag vilja förlänga den resan och räkna in Oregon och Washington State också. Åka längs HELA västkusten alltså.
Vilken DRÖM!!
Hyra bil, antingen från Seattle och söderut, eller från San Diego och norrut. Vi skulle ha gott om tid på oss så att vi skulle hinna se massor, massor längs vägen.
Resan skulle ske under förhösten.

Den lilla del jag hittills färdats på längs PCH har varit bedårande vacker. Drömmande fin. Jag kan lugnt säga att det jag då såg gav enorm mersmak.
Så, dit vill jag!
Mina egna bilder från PCH.  Den översta i Santa Monica.  Den undre då vi kör in i Laguna.*   Utah


Utah är en annan stat som står på min lista.
Jag har inte satt min fot där. Ännu. Att jag har Utah på listan beror --även det-- på naturen. Den lär vara storslagen och oändligt vacker.
Samma sak där, hyra bil och köra igenom delstaten. Besöka nationalparker galore längs vägen. Till exempel Zion National Park som jag har hört mycket om.
Utah, absolut ingen omöjlighet att besöka nu sedan vi har en dotter på västkusten.
Jag ser fram emot att se Utah.

 I rest my case!!  Bild från national geographic.*   Maine


Maine, här på amerikanska östkusten. Den nordligaste staten på denna kust. Jag har aldrig varit där. MEN jag VET att staten är fantastiskt vacker, och väldigt lik norden. På de bilder jag sett liknar naturen verkligen den jag vistas i varje sommar vid min sommarstuga i Finland. DOCK mer dramatisk.
Jag skulle verkligen vilja spendera flera veckor i Maine. Framförallt vid kusten, men även i inlandet. Vi skulle äta massor med god mat från havet, för det är Maine verkligen känt för.
Hummer till exempel. MUMS!!
Maines kust.  Bild från Pinterest*   Minnesota


Japp, dit skulle jag också vilja åka. Det enda besök jag gjort där i mitt liv var under en mellanlandning, så det räknas inte.
Jag drömmer om att gå i Wilhelm Mobergs fotspår. Att besöka de delar dit Karl-Oskar och Kristina for. ATT verkligen få SE Ki-Chi-Saga sjön,  Lindstrom och Stillwater och alla andra platser de kom till.
Det skulle också vara kul och intressant att se hur ALLA de svenskättlingar, och nordiska ättlingar, har bevarat sitt arv. VAD upplever de som svenskt? OCH hur upplever jag det, som verkligen kommer från Sverige?
Jag tror att staten är väldigt lik Sverige (och norden) i naturen. MEN att somrarna är bra mycket hetare och fuktigare, och vintrarna bra mycket tuffare (än Stockholmsvintern).

Minnesotas svenskbygder.  Bild från vagabond.seSe där, nu har jag listat fem ställen jag drömmer om att besöka.
Jag vill också återvända till andra platser där jag HAR varit. Jag skulle äska att komma tillbaka till The Florida Keys, jag vill återvända till Arizona och se mer av den staten (jag BLEV så kär i Arizona under vår resa västerut), jag vill tillbaka till New York State och se mer av den staten som INTE är New York City. Jag minns att jag tänkte då jag var i Syracuse--och for österut mot Boston--att det jag såg av Upstate New York var bland det finaste jag sett. MINNS att jag skrev på min blogg att det var som Sverige på steroider. Något så SANSLÖST vackert!
Jag vill såklart tillbaka till OBX (men det fattar ni, that goes without saying).

JAG skulle kunna lista massor med ställen jag vill återvända till i USA. OCH jag skulle kunna lista tio ställen till dit jag drömmer om att åka. MEN, inlägget är redan så långt att vi slutar här.
OM du har något drömställe i USA får du jättegärna tala om vilket ställe det är.

En bra dag önskar jag er alla!!

18 comments:

Anonymous said...

Yvonne said….
Ja du har ett väldigt stort land att välja ut resmål på och alla stater har säkert något lockande. Vore kul att kanske bita av stat för stat och hitta godbitarna i varje. För oss är det så synd att USA är så långt bort, men man kunde ju försöka "göra Sverige" iaf. Just nu är ju bara 1-2 tim hemifrån det som rekommenderas men det kan ju ändras på.

Alaska skulle jag nog inte välja vintern på för ett besök, men resten av dina drömresmål kanske inte årstiden spelar någon roll.

Intressant inlägg som vanligt och det tackar vi för. Det som vore kul att veta mer om är middagar hemma, vad är vanligt man äter när man lagar hemma? Lagar du bara amerikanskt eller mixar med svenskt/finskt? Vi har alltid noterat att det verkar som väldigt många går ut och äter mest varje kväll, ja frukost ser man ofta hur folk kommer in på en deli och köper take away och kanske äter på jobbet. Nu är det ju mest i NY vi varit och där känns som att alla äter ute jämt :-). Jag är ju en matnörd och tycker sånt är kul att veta hur man gör i andra länder. I Spanien har man insett att frukosten oftast är bedrövlig (med svenska ögon sett), till lunch och middag äts en sallad och delas med alla vid bordet före nåt annat, ofta 3 rätters till lunch, middag ofta mycket mat och gott om tid och sent på kvällen (också med svenska ögon sett)

Ha en fin onsdag hälsar jag med en stor kram från Åkersberga

Eva i Dalarna said...

Nämen du som gillar vinter borde väl ta Alaska på vintern...
Minnesota skulle jag vilja besöka, svenskbygderna. Har massa släkt på min farmors och mormors sida också som utvandrade när det begav sig, skulle vara intressant att se vart de kom och kanske träffa yngre generationer...

Humlan said...

Jamen vilket roligt inlägg och jag vill också resa till alla dessa ställen! OM jag skulle kunna så vore just en rundresa i Nordamerika väldigt intressant, med gott om tid och bra sällskap med liknande intressen. Då skulle man ha tid att resa runt (husbil vore perfekt) och verkligen se den stora kontinenten. För mig så är det också naturen som lockar, även om vissa städer naturligtvis också vore roligt att besöka.

Yvonnes förslag om mat lät intressant, det läser jag gärna om!

Det var fina bilder i gårdagens inlägg, men jag förstår att det är skillnad mot de andra lederna där du visat bilder på en omväxlande och mer dramatisk natur. Men härligt ändå att ni har någon möjlighet att komma ut i naturen.

Ha en bra dag!
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
Ja en kontinent sgs. Otroligt stort.
OCH så mycket att SE!!
Så en dag hoppas jag kunna checka av det hör på listan.
Sommaren är förmodligen den bästa tiden för samtliga resmål. Eller för all del hösten också.
Ja, jag såg att man i Sverige inte vill att folk ska resa mer än 2 h från hemmet.
Det är ju lite samma här, så denna sommar blir ingen av dessa resor av iaf :-(

TACK Yvonne.
Dina önskerubriker lägger jag till den lista jag har med rubriker.
Jättekul!
UPPSKATTAR!
Ska absolut skriva om detta.
Ska med glädje bita tag i dina ämnen, no pun intended!!

:-*

Kramar från mig (och det är kallt och grått, som vanligt)

Annika said...

Eva:
KAN bli lite väl kanske, både med mörker och snö,
hehe.
MEN jag skulle gärna VILJA, tro MIG!!!
Minnesota är en intressant delstat, verkligen. De lär ju tala med ngn slags svensk accent däruppe. Intressant.
Kul att du har släkt där.

Annika said...

Humlan:
Ja men tack!! DET är en önskerubrik och jag skriver med nöje sådana nu under covidtider.
Roligt att du gillade det!!
Jag vet, husbil över landet vore en dröm. Håller med. OCH massor med tid ska man ha på sig.
Du ör som jag, städerna kan jag skippa för det mesta, det är naturen jag vill åt.

Ja, jättebra förslag fr Yvonne. KUL att du också tycker det. Det skrivs genast upp på min lista!!

Ja, helgens vandring är bra, men inte alls lika dramatiskt och utmanande som en vanlig runda. Mer som en lång, lång vanlig prommis.
Låg, grön tunnel som sträcker sig mil efter mil. kan blir lite enahanda.

ha det jättebra!
Kramar till dig!!

Elisabeth said...

Vad roligt det var att läsa en av mina önskerubriker! Det var som att min lärarhjärna gick igång när du bad oss om tips. Fick hindra mig själv från att skriva "Skriv minst 800 ord. Var noga med grammatik, stavning och strukturen i texten", haha. ;-)

Jag skulle också lätt kunna åka till alla de platser du drömmer om! Fast Alaska på vintern får vara. ;-) Däremot på sommaren, att uppleva de stora vidderna där, det måste vara SÅ häftigt! Och att få se Mobergs platser i verkligheten i Minnesota, det skulle jag också gärna göra. Jag har även läst reportage om gamla kyrkogårdar där, med massvis av gravstenar med svenska/nordiska namn. Det måste vara en speciell känsla att se det.

När jag var 16 år och såg filmen "Mannen som kunde tala med hästar" (The horse whisperer på engelska) började jag drömma om att åka till Montana (där den till stor del utspelar sig), bo på en gård och rida ut i det det vackra landskapet. Faktum är att jag fortfarande lätt skulle kunna göra en sådan resa.

Hoppas verkligen att ni kan komma iväg på någon liten resa! Det blir ju faktiskt för trist annars... Fattar inte heller varför stränderna är öppna för bad - det blir väl knappast värre av att folk sitter still?! Och vill man bada får man väl helt enkelt se till att inte bada för nära andra.

Brysselkakan said...

Kul att läsa om vart du vill åka i USA!
Vår äldste son tillbringade 2 veckor i en grusgrop mitt i ingenstans i Alaska för några år sedan. De hade en maskin hos en kund där och han skulle utvärdera. Byn hade en restaurang och han hann smaka allt på menyn flera ggr innan han åkte hem! Riktigt öde ställe.

PCH har jag delvis åkt, en gång från SF till LA och vidare till San Diego. Och så när sonen flyttade till Pullman, WA. Då körde vi från SF, upp till Portland och vidare in i WA och till Pullman.

Utah hann vi med i somras! Mycket annorlunda natur!

Maine står på önskelistan, vi får väl se om och när man kan åka till USA igen!

Även Minnesota har vi hunnit med. Men du vet ju att vi bilar mycket i USA de senaste åren, ingen nyhet för dig.

Är rätt glad att vi redan förra sommaren bestämde oss för att inte besöka USA i år, den besvikelsen slapp vi. Nu får det bli att utforska Mälaren via vår båt i sommar istället, inte fy skam det heller och så hoppas jag att både du och jag kan besöka de länder vi vill nästa sommar!

Annika said...

Elisabeth:
DET är jag SÅ glad över.
SÅ tack för det!
jag har sparat alla tips och tänker ta fram dem då och då.
Så du kommer att få se mer av dina tips framöver. Ja, kändes lite som då man tilldelades uppsatsämnen i skolan (älskade uppsatsskrivning fö). SO keep it coming!!
KUL att du gillar de platser jag listat.
Alaska på vintern skulle vara läckert, men tror det är svårt då pga mörker och väder.
BALL stat dock.
Att åka i Mobergs spår i MN skulle vara så otroligt KUL.
Just det, att besöka gamla kyrkogårdar tex. Sen det att se hur de bevarat sina arv. VAD tänker de är svenskt? VAD finns att köpa på skandinaviska bagerier etc? Är det ngt vi svenskar ens uppskattar och känner igen?
DET skulle vara jättekul att ta del av det.
Montana, det var på vippen att jag listade den staten, för DEN står på lISTAN också. Helt obeskrivligt vacker tror jag den är.
Har också sett den filmen, och älskade den!!!
DET är så mkt jag börjar ifrågasätta med covid och dess följder ...
mer och mer.
Ska väl inte skriva om det här, men jag tänker desto mer.
HOPPAS verkligen att vi kommer iväg i sommar , en hel sommar på hemmaplan känns .... deppig.

TACK för KUUUUL ämne!!!!

:-D

Äventyret framtiden said...

Vi kanske ska göra en bloggvänsresa över hela stora kontinenten och så lite in i Canada också när det svarta paraplyet har slagit ihop och gömts undan. Skämt åsido fastän med lite allvar ändå, så skulle det vara fint att få följa med på alla dina drömresor. Fint att få resa med dig så här.
Tack Annika!
Kramar från Geta över vatten och land!

Annika said...

Brysselkakan:
KUL att du gillade att läsa om det.

Alaska hoppas jag verkligen att jag kommer till framöver.
Det är nog den stat som står högst på listan av alla.
Måste ha varit intressant att komma till den där byhålan. Tror det finns många såna platser i AK.

PCH är en underbar väg. Skulle gärna ta den rutten ni tog. Lätt. SÅ härligt.
Ni har verkligen bilat genom USA mkt, och det är ju underbart!!!

Just det, minns att du var i Utah. Härligt. Härligt!!!

Ja, vi får väl se när resorna drar igång igen. Vi ska hoppas att det inte dröjer galet länge.
Men iår lär det nog inte ske några större resor fram och tillbaka.
Det här måste släppas på, det funkar inte. Inte för ngn.

Ja, nästa år får vi kallt räkna med att det blir av.
jag är glad att vi inte bokade ngt his på oBX denna sommar. OCH glad att jag aldrig hann boka biljetter på flyget till sommaren.
Samma med er. Tror ni får det toppen på Mälaren!!
Jag hoppas P och jag kommer nånvart, men det står verkligen inte skrivet i sten. TYVÄRR!!

Annika said...

Karin:
jamen ja!
varför inte?
Vore toppen ju. Kanada vill jag också till. Skulle helst vilja köra land och rike runt med husbil. DET vore nog det bästa sättet.
Må det svarta paraplyet brytas sönder snart så att vi åtminstone kan planera LITE!!
Kramar till dig!!

Anne said...

Först slänger jag inte lite korta kommentarer på saker du tidigare skrivit. Vilken fin vandring ni hade i helgen och tydligen en varm eller till och med het helg. Du kan ju därmed gissa hur vårt helgväder var....regnigt, kallt och ruggigt förstås, hehe. Kall vecka nu också, kyligt och trist. Lät på dig som veckan är liknande hos dig, så nu är vi samma väderfas :)

Precis som hos er är det hos oss, du skrev fas 1 i VA men inte i era counties och delar. Samma här de flesta counties runt om hela delstaten är i fas 1, utom Portland metro area och där är det ju överlägset flest människor jämfört med resten av delstaten. Men kul för de andra som fått öppna fas 1, vi andra får vänta lite till. Jag hoppas precis som du att vi också ska följa efter de andra och komma i fas 1 snart. Det finns hopp! Även om fas 1 inte är party direkt utan fortfarande begränsat, men ändå, det inger hopp och är ett steg framåt och just ni griper vi tag i alla små pyttesteg framåt.
Jag läste om LA och den långa förlängningen, tänker på er och K. Det suger, det gör ju det. Undrar förresten om det kommer bli film-och tv-brist. Jag menar, inga produktioner är ju igång alls just nu...

Förresten, jag förstår inte heller vissa saker som håller stängt. Ja, jag följer och lyder oavsett men vissa saker ifrågasätter jag verkligen. Mer och mer. Såg du skrev samma. Som det här med stränderna, det känns faktiskt helt löjligt. Under Morsdagshelgen så hade en del folk åkt till stränderna vid vår kust, det är ju inga badstränder utan oftast kallt och ruggigt. Men likväl, trevligt med havsluft och promenera på stranden. Milslång och inte är det packat på nåt sätt. Vet du, polisen hade kommit och jagat bort folk. Det låter som på film men hände. Nu har tydligen guvernören sagt att folk ombeds verkligen inte åka men polisen ska inte skickas på folk mer i alla fall. Det är inte Amerika att polisen jagar folk från stränderna när det inte ens var packat på nåt sätt.

Till dagens trevliga tema. Men ååååhhh, vilka resmål att drömma om. Nästan lite jobbigt i dessa tider, lite smärtsamt för det känns så avlähset...samtidigt kanske precis det vi behöver just nu. Jag skulle väldigt gärna se mer av öskusten, aldrig upplevt t.ex. Upper State New York, Maine som du nämnde här, DC förstås (varit i din stad en gång men vill gärna tillbaka). Southwest som du nämner här i och med Utah och Arizona ligger rätt enkelt tillgängligt för oss (allt är relativt, vi måste ju flyga dit men närmare än östkusten iaf) så det är platser vi sett en del av. Mycket kvar förstås men Utah som jag för första gången besökte 2018 då vi bilade där en vecka var precis så fantastiskt som jag trodde och som det ser ut. Magiskt. Minnesota, jamenvisst, det vore faktiskt fint besöka.
Byter ruta.

Anne said...

Och Alaska!!! Inga fler ord behövs, wow vilken grej det skulle vara alltså. Oförglömligt misstänker jag, eller hur. Jamen det upplägget med att hyra bil där, det vore nåt. Jag har inte ens tänkt det upplägget utan mer sett kryssning som enda möjligheten, men det är klart som sjutton man kan hyra bil och road trip som du skrev. Ännu bättre vore det.
Måste lägga till Montana och Wyoming som delstater jag sett och var så vackra, skulle gärna bila runt och se ännu mer. Ja du, som sagts tidigare, den här kontinenten är stor och med så mycket att erbjuda och så mycket olika.
Men vet du, jag skulle gärna vilja resa runt mer i Finland och Sverige. Se mer av våra hemländer, det är mycket som pinsamt nog är okänd mark för mig. Att bila runt. Jag har inte ens besökt alla nordiska huvudstäder... Så att bila runt i t.ex. Sverige eller Finland nån vecka skulle inte alls vara fel heller faktiskt.

Förresten Annika, visst har du Raynauds i dina händer. Är det bara händer som drabbats eller även ben? Konstig fråga kasta ut bara sådär men jag har nåt konstigt med mitt ben stundtals och vid online-konversation med dr nämndes det som en tänkbar förklaring men i mitt fall troligt med annan diagnos och måste undersökas. du vet hur det är, man oroar sig när kroppen är "konstig". Man går direkt på MS och annat läskigt. Men kom att tänka på dig och att du ju skrivit om dina händer och Raynauds. Har det förändrats i och med klimakteriet?
Kram!

Monica said...

Tänk vad mycket det finns! Det tar nog en livstid att se allt egentligen, det är så stort! Men så mycket intressant. Alaska funderade vi på kära dotter och jag men hann aldrig dit. En tjej som tog studenten med Anna, jag tittade nyss på fotot av dem från avslutningen, hon flyttade till Alaska härifrån. Ja först tror jag en vända i USA, gifte sig, maken var nog inom det militära tror jag, fick ett barn där, bodde så fint och hon berättade om sin vardag ungefär som att bo här:-) fast svartbjörnarna stod i trädgården nära altanen. En tuff tjej, viking du vet Annika:-) och de bodde några år och hon utbildade sig inom medicin i det militära och jag tänkte då att man är livegen sen men det varade nog bara några år, att hon kunde sändas iväg till annat land, du vet mer om sånt säkert, nu verkar hon kunna ta arbete som hon vill. Men oj, när hon skulle resa till Sverige, först Kanada, sen USA, sen hit, vilken långresa. Och nu lämnar hon nog inte USA, har det bra där. Men vilket spännande liv.

Och svenskbygderna skulle vara roligt att se, skulle nog vara lite vemodigt också, mycket tankar, tänk alla människor som gått före oss, vilken kraft och förmåga men också allt okänt. De hade inget val, det var ju knappt att det gick att leva i Sverige då för många. Skönt att det gick så bra ändå för de flesta. Och blev väl mottagna.

Hoppas ni kan få hyra något i sommar Annika. Tycker det här med stränder är konstigt, det går ju att ha regler och avstånd och att få vara vid havet, bada och sola. Här i Sverige blir det nog mycket husbilar och liknande överallt och mycket folk vid badsjöar som ska vara öppna sägs det men kan ju ändras och man får ju hoppas alla campare tänker på att hålla rent och inte kasta ut nåt sk*tvatten, om vi har öppna gränser totalt kommer väl alla hit. Kanske blir lugnast i stan, haha. Vi brukar ju åka till Dalarö och Gålö ofta och det kryllar i vanliga fall av folk där så man kan ju undra hur det blir nu. Vi har vår badsjö på landet förstås men kan bli invasion där med nu när frivilliga toppenrustat allt. Ja vi får se, en konstig tid är det.

Ha det så bra Annika och hoppas ni får skönt väder i helgen om ni går på vandring i er fina natur.

Annika said...

Anne:
HEJ! SAKNAT dig!!
KUL att du är tillbaka.
FIN helg, iskall vecka. Så less på vädret nu.
SÅ less.
Vill ha värme, men ffa sol.

Aha, så ni har som här ...
Resten av staten i fas 1, men inte ni. OH I know, I know ...
Jag är glad för att övriga VA gått in i fas 1. Det finns kommuner som knappt haft fall. KLART de måste öppna.
Men vi här i NoVA har ju klart flest fall, så vi får hållas ett tag till. Fattar tänket.
Men jag ser fram emot att vi snart också ska in i fas 1. Blir bra.
Karolina ja, fasiken... de är under lockdown till 31 juli i LA. SLAG i ansiktet för tusan.
MEN vet du, hon ska börja jobba nu snart, i veckan, på krogen där hon jobbar. De ska ha training i en vecka för all serverings o barpersonal. Så jag vet inte om LA ev har ngn fas 1 plan? Men träningen blir väl ganska covid-inriktad. BRA det.
Hon tycker det känns lite osäkert med allt, lite halvskraj tror jag att hon är, men jag tror det kommer att bli bra.
JA, jag tror det blir film och tv-brist. Absolut. ALLT ligger nere, precis allt. OCH det lär vi känna av. Vi får spetsa in oss på repriser galore.
Fan, make it STOP!!

När jag läser det du skriver om vad gäller stranden ... alltså jag BARA skakar på huvudet ... VAD är detta? Vi vet ju att viruset inte sprids utomhus med avstånd. OCH om man sitter på en filt på en strand med avstånd KAN det ju inte göra ngt??? Blir förbannad. Polisstat? ja, fan ...
Mmm ... mkt oamerikanskt det som sker nu ... fattar det inte ...

Resor ja ...
Alltså, sommaren är bara en radda vita ark ..
Jag har ingen aning om vad vi ska göra. Ingen aning. VAD kan man ens göra? Skulle helst vilja till havet, men det är ju dödfött om man inte får strandhänga.

Utah, minns att du var där. OCH förstås i de andra staterna västerut också. ALLT väster om The Rockies är bara så WAWAWOOM i min bok.
JA, Anne, du skulle älska upstate NY. Som norden på steroider. Verkligen!!!
VILL tillbaka dit.

Byter ruta också.

Annika said...

Anne igen:
Alaska, ärligt talat. Det kan bli en sådan där trip of a life time tror jag. Ngt man aldrig glömmer och som blir bortom storslaget.
Hyra bil är nog bäst, med en kryssning ser man förstås mkt, men det blir ändå inte samma sak.
JAG MED!!
Montana och Wyoming. ABSOLUT på listan också. Tror de är helt fantastiska.
VILL DIT!!!
YES, jag med. Jag skulle också vilka se mer av Sverige och Finland. Alltså norra Sverige, det är nästan en vit fläck på kartan. Jag har bara varit i UME. Men skulle vilja se sååå mkt mer. OCH Finland, tänk att börja resa mot ryska gränsen. In i Kajanaland. BARA namnet, Kajanaland ... hur trolskt låter inte det?
Sen upp mot Rovaniemi etc.
JA, jag vill!!
Åland, dit vill jag också, kajka runt med bil och ta mig fram till olika öar med färjor. Kökar skulle vara ett givet besök. Kumlinge. Geta. ÅÅÅÅ så mkt det finns att se.

Men ja, jag kan gå Reynauds i fötterna också. Tårna domnar liksom bort och blir vita. Precis som händerna.
Jag får oftast symptom mellan årstider. När sommar blir höst, när vinter blir vår. Konsigt det där.
MEN absolut, jag får det i fötterna också. Kan vara otäckt om man kör bil.
Bästa medicinen är en latte.
Vad har du för symptom, Anne?? Alltså har du andra känningar än just att fingrar och tår vitnar?
Klimakteriet gör en massa skumt med kroppen, tro mig. men du är 10 år yngre än jag. DOCK man kan få tidiga och konstiga symptom.
Jag tycker mina leder blivit så drabbade av åldern, eller l´klimakteriet eller vad det nu är ...
Inte kul.

KRAMAR!!!!!!!

Annika said...

Monica:
Verkligen!
DET finns SÅ mycket att se och upptäcka. Och jag lär väl aldrig få se allt.
Landet är ju i sig en kontinent.
Alaska är inget för sissies. Jag har en läser här ibland, Ann, som brukade på utanför Fairbanks. Jag vet att när hon var ute och åkte skidor eller bara var ute i ngt ärende hade hon gevär med sig, en grizzly eller annan björn kunde dyka upp varsomhelst. Vet att hon brukade åka skidor till Uni där hon hon pluggade. ETT helt annat liv, et liv för tuffa människor.
Vikingar skulle nog trivas där, haha. OM de är av rätta virket.
Det var ju Annas kompis.
JA; det är fasiken ingen lek att ta sig till Sverige när man bor i AK. Snacka om att pussla.

JA; de som for till USA under den tiden hade det inte lätt. Vilka pionjärer de var. OCH fick slita.
Språket kunde de inte, men de tog sig fram och ansågs duktiga.
Det skulle nog vara både roligt och sorgligt att åka genom svenskbygderna. FFA för att se vad de bevarat och vad de ser som svenskt, och hur skulle jag se på det?

Vi har så konstiga restriktioner, Monica. Ibland vet jag inte vad jag ska tro ...
Just stränder och sånt ... fattar det inte. Ibland känns det som om de VILL göra tillvaron vidrig för folk. Viruset har ju inte direkt stor spridning under bar himmel, vatten lär det inte spridas i heller. Så om folk håller avstånd på stranden KAN det ju inte vara farligt. Ibland blir jag så trött ...
Jag vet inte alls vad vi kommer att göra i sommar. Ingen aning.
Vill helst till havet, men vad är vitsen om de stänger stranden?

Hörde på Sveriges Radio idag att man tror att det blir jättemkt folk i Sthlm skärgård i sommar.
HOPPAS verkligen att alla sköter sig, håller avstånd, inte skräpar ner etc.
Vilken konstig sommar det blir, överallt.
SUCK.

Monica, tack hoppas att helgen blir bra. NI får njuta av er långhelg också!!