Thursday, May 21, 2020

Konsekvenser, Björn har siktats, Pumor? Önskerubriker, Kul meme och Gott


Torsdagshej till dig som tittar in!!*    Konsekvenserna av denna nedstängning.

VAD blir egentligen summan av denna kris?
Ja, när allt är över och vi ska göra ett bokslut på vad som egentligen hände.
När länders dödssiffror räknats för sista gången.
När allt börjar krypa mot normalitet igen.

Vad står vi kvar med då? Hur mår folk?
VAD har då inte alla följder gjort med folkhälsan? Ja, för samtliga av oss?

Ibland--eller ganska ofta faktiskt-- tror jag att konsekvenserna med en ekonomi som rasar, depressioner, stängda skolor och arbetslöshet blir ett mycket större hot än själva viruset i sig.
Att ens föreställa sig summan av detta blir nästan för mycket att reflektera över.

Läste ett reportage i Washington Post där artikelförfattaren uppmanade de unga idag, de som står på tröskeln till att börja universitetet, att utbilda sig till psykologer, terapeuter, psykiatriker, diakoner och präster (för den som har stark och rätt tro). Hon menade att dessa yrken kommer det att skrikas efter då så många redan idag lider. OCH detta lidande kommer förmodligen att fortsätta i åratal efter att krisen gett vika.
Självmorden sägs ha ökat. Självmordskandidaterna lär bli fler och fler i krisens fotspår, säger de som vet.
Vålden i hemmen lär ha eskalerat något katastrofalt. DET kunde man läsa om redan tidigt under rådande avstängning.
Barn som inte får gå i skolan, barn vars föräldrar tvingas hemskola dem samtidigt som de ska sköta egna jobb. Föräldrar som invandrat och som kanske själva knappt kan tala engelska. DE ska nu ha sina telningars skolgång på sitt samvete också.
Barn vars immunförsvar nu försvagas dag för dag, vecka för vecka. Hur ska det gå sedan när de kommer ut i skolorna igen? Kommer alla att bli jättesjuka i då? I allt från förkylningar, magsjukor till något kanske mycket värre …

Det finns så många frågetecken i allt det här. SÅ många undringar över vad som är rätt och fel.

Igår åkte jag igenom Reston Town Center, som är vårt nav med butiker, barer, kafeer, restauranger och som är en dragpunkt för stora delar av Northern Virginia.
HELT dött.
ALLA butiker stängda med stora covidplakat i fönsterna. Restaurangerna endast öppna för take out. Barer? helt bommade.
Det var en helt och håller sorglig syn. Betungande.
HUR många av dessa kommer ens att kunna öppna igen?
Ett par hundägare såg jag, det var allt.
Ohållbar situation.

Make it STOP!!!
*    Björn i Reston


OCH ja, en eller ett par svartbjörnar har siktats i mitt grannskap. Hjälp.
En kvinna som var ute och gick precis där jag brukar gå (precis vid mitt område) såg en svartbjörn i skogen. Dagen efter hade denna björn, eller kompisen till nallen, dumpat en laddning precis vid början av vår gata, haha.
Jag kan erkänna att när jag ute och går håller jag rätt god koll. Ja, speciellt när jag går i skogen.
Jag vill inte stå öga mot öga med en björn. Jag har sett björnar under vandringar vi gjort i bergen, men jag har aldrig sett björnar på hemmaplan.Bilden från Nextdoor Reston.*   Fler vilda djur

Fler vilda djur lär ha skådats här i området på sistone. Vi har en lokal app som heter Nextdoor. Där skriver grannar ner saker och ting de funderar på, man informerar, undrar eller varnar.
Sedan får folk kommentera inläggen. Det är en social medie-app för orten man bor på samt grannorterna.
Ofta är det mycket gnäll i denna app. Jag vet inte vad det är som får många att gnälla och klaga så infernaliskt mycket som de gör.

MEN, en kvinna i ett villaområde nära mig hade en natt när när hon kom hem sent sett en puma, skrev hon. Hon hade blivit så rädd, och helt ägnat sig åt att få in sin hund i huset så att puman inte skulle få syn på den. Hence, inget foto togs på kattdjuret just därför. EN annan kvinna rapporterade att hon sett densamma, inte heller hon hade kunnat fota.
Jag vet inte vad jag ska tro. Men tro mig, dessa kvinnor fick motta en hel del nedlåtande kommentarer, speciellt från män … (what else is … ).

Andra djur i naturen som blivit mer aktiva nu är coyotes, och de finns här. DET gör de.
Jag vill helst inte stå öga mot öga med en sådan heller.
Nej tack.

Många menar att djuren vågar sig fram mycket mer nu när människorna håller sig inne, och biltrafiken SÅ kraftigt minskat.
Det ligger säkert sanning i det.


*   Önskerubrik, KUL.


Det var väldigt kul att skriva på önskerubrik i gårdagens inlägg. Uppmanar dig som vill läsa om något särskilt här att hojta till om det i kommentarsfältet.
TACK Elisabeth får gårdagens rubrik. SÅ kul!!*    Meme


Alltså, ja, det förekommer ju en hel del väldigt komiska memes nu.
Denna fick mig att skatta HÖGT!
Precis, bring it on. Varför sluta nu liksom??HAHA!!


*   Mmmm…. gott.

Kolla vad jag fick igår med posten. Eller via Amazon, rättare sagt.
MUMS!!!
DESSA ska jag njuta av i helgen som kommer.Peters och min godisskål, hihi.


Ni anar inte så mycket lådor från Amazon man ser på min gata under de dagar vi har återvinning. Så här många boxar från Amazon tror jag aldrig jag sett förr.
Det är värre än under julen!
Men alla, inklusive jag själv, beställer massor, massor därifrån nu.
TUR att de finns. DE kommer att gå ur den här krisen som vinnare.

Nu ska jag önska er alla en fin torsdag.
OCH jo, jag återkommer imorgon igen. Så välkommen igen då!

16 comments:

Elisabeth said...

Jag tänker också mycket på konsekvenserna av Corona-krisen, för även om Sverige inte alls är lika nedstängt märks det här också. Och ännu värre är det ju i länder där i princip ALLT är stängt. Tänker mycket på alla som förlorar sina jobb, och alla som inte bara förlorar jobbet, utan ett mindre företag som det kanske tagit ett helt liv eller flera generationer att bygga upp. Då handlar det ju om MYCKET MER än pengar! (Efter stormen Gudrun 2005 ökade självmorden bland skogsägare, just för att deras livsverk försvann. Dessvärre är jag övertygad över att det kommer bli likadant nu, i de branscher som drabbats hårdats.) Undrar också hur alla arbetslösa ska få nya jobb, när företag går i konkurs på löpande band, och kommuner får ökade utgifter så att även de kan behöva säga upp personal. Det är en ekvation som inte går ihop.

Och ja, så detta med skolan. Precis som du skriver är det självklart att MÅNGA barn och ungdomar påverkas negativt av detta. Barn som har jobbiga hemförhållanden, barn som inte kan få hjälp av föräldrar, barn som bor trångt och inte får någon studiero hemma, barn vars föräldrar blivit av med sina jobb och såklart påverkas av den oron. Det kan säkert fungera bra för studiemotiverade ungdomar med eget rum och föräldrar som både kan hjälpa till och "driva på", men för många ÄR det sämre. Många av mina elever säger dessutom att det är tråkigt, att de saknar sina kompisar, sina lärare (haha!) och hela den sociala situationen i skolan. För vissa är dessutom skolan en fristad, en plats där de kommer undan "familjens kontroll" - nu har de inte den fristaden längre.

Som lärare har man ju inte heller samma möjlighet att motivera och även om det mesta fungerar att hjälpa till med på distans är det INTE samma sak som att ha eleven i fråga framför sig i ett klassrum. Jag har dessutom märkt att en del elever ogillar virtuella möten. De tycker att de har ful röst (suck...) och vill därför inte ställa frågor eller säga något alls, de tycker att de ser fula ut i webbkameran och vill därför inte visa sig. (INGEN tycker att man ser speciellt snygg ut i webbkameran, brukar jag svara.)

Men fy vad otäckt med björnen! Puma låter väl dock lite osannolikt, men vem vet?! Här ser man bara harar och rådjur - lagom tycker jag. ;-)

Den här Ritter Sport-chokladkakan som ligger i godisskålen skulle jag gärna äta upp! Lakrisal däremot, nej, inte min grej. I mitt trapphus ser man för övrigt många paket från Apotea (apotek på nätet). Jag har själv köpt en del produkter därifrån, handsprit bland annat. Den använder jag nu bland annat till att rengöra min mobil + mobilfodral med.

Anonymous said...

Yvonne said….
Ja du, konsekvenserna av denna pandemi kommer nog att bli ofattbara och såklart värst för de länder som haft stängt. De enda affärer som går bra i dessa tider är mataffärer och systembolaget och de går väldigt bra. Sa just igår till min man att jag aldrig sett så mycket reklam i DN och SvD för vin och annan alkohol som det är nu, på var och varannan sida. Mataffärerna har bara tråkiga extrapris, säkert också för att de inte behöver locka med attraktiva varor som köttfärs, kaffe, kött osv.

Många mår nog väldigt dåligt av att vara instängda och inte få träffa barn, barnbarn och vänner. Visst är det dötråkigt men gäller nog att "gilla läget" ett tag till. Tråkigt är bara förnamnet, men, men...

Jag är iaf glad att vi går mot sommar, hade nog varit mycket värre om vi gick mot mörkret och kylan och långa, mörka dagar. Nu är det ju ljust även på natten, brukar inte gilla det men i år gör jag faktiskt det. Synd om alla studenter som inte får fira sin examen i år, det känns nog sorgligt. Alla som har jämna födelsedagar som har tänkt ställa till med kalas och istället får ställa in kalaset.

Vilda djur verkar inte så kul att ha i närheten, tycker det räcker mer än väl med rådjur och vildsvin och älgar som vi har här i skogarna. Puma verkar ju lite konstigt, men säker kanske man inte kan vara. Djuren har nog börjat ta tillbaka lite revir som de förlorat när det är bilar, människor, cyklar överallt. Min kompis promenerar ensam i skogen, skulle aldrig jag våga, jag håller mig till asfalterade gångvägar istället.

Ha en fin torsdag säger jag och skickar en stor kram från ett soligt Åkersberga

Channal said...

Så trött på Corona! Min mamma har varit inlåst i snart 3 månader nu. Det är vidrigt! Det är inte hållbart att hon 95 år ska behöva sitta isolerad. Längtar ihjäl mig efter henne. Det är mest synd om mamma. Konstig tid vi lever i!! Skönt att vi ändå lever rätt så normalt här i Sverige. Det mest positiva är att i Sverige har utsläppen minskat med 28% trots relativt begränsade restriktioner under Corona. Hoppas verkligen detta är en varningsklocka som får oss att tänka om! Har sett flera nyheter om att vilda djur som söker sig in i städer runt om i världen. Svartbjörnen är inte att leka med.

KRAMAR Anna

Taina said...

Godmorgon Annika,
Ja, HUR kommer det att se ut efteråt? Här är det relativt dött även om vi nu gått in i fas 1 och uteservering tillåts och köpcenter öppnats. En frisör trotsade beslutet och öppnade. Nu blir det väl ett besök där av law enforcement.

Djur i natur är vi vana vid. Här har vi gott om björn och tyvärr också coytoes. Jag tycker det är spännande och björnungarna är ju för söta!

Jag är Amazon Queen! Säger i alla Jonas, hahahahaha! För oj så det beställs både det ena och det andra. Julafton varje dag!

Kram kram

Brysselkakan said...

Ja du... vad blir det efter detta? För min man, som ju jobbar i ett stort internationellt företag, är det otroligt mycket tid som läggs på vad som kommer bli det "new normal" och det vet ju ingen men de måste ju jobba mot något mål så strategier och planer bollas. Gäller samma som innan? Högst trolig inte.

Och precis som du skriver; många kommer, och gör redan, må så otroligt dåligt. Maken har en kollega som knappt våga gå ut, en kvinna kring 35 som är livrädd. Tänk den skräcken när hon väl måste ta sig till jobbet igen (nu jobbar de ju hemifrån) och inget vaccin finns... Sånt måste tas på allvar.
Kan ju själv känna stor olust ute bland folk när jag handlar mat men inser ju att många mår så mycket sämre.

Det kommer ha konsekvenser många år framöver, både på hälsan och ekonomin. Vill inte ens räkna på hur mycket vi redan förlorat på minskad lön, besparingar som störtdök och uteblivna bonusar. Stora belopp, tyvärr. Men vi klarar oss, T får ut nästan hela sin lön så ingen fara men de där pengarna hade ju ett syfte (pension och renovering av taket) och tror det tar många år innan vi är tillbaka till var det var innan allt detta.

Björnar! Fy sjutton... Men tydligen är det mer vilda djur som tar sig in mot bebyggelse för att folk är så lite ute. Spännande men också läskigt.
Hoppa du slipper stöta på en björn.

Ja, jösses vad folk beställer online nu! Har ökat mängder men inte på tex kläder, för vem behöver nya kläder när man ändå bara är hemma? Men mat, inredning och byggvaror går som tåget! Folk tröttnar väl på det de ser dagligen och behöver förnya!

Njut av ditt godis i helgen, själv har jag en stor chokladkaka, Marabou mintkrokant, som väntar på mig på lördag. Men du fick mig att sakna M&M mint, de är det enda godis jag äter när jag är i USA.

Annika said...

Elisabeth:
Absolut, massor med företag har ju gått under i Sverige också. OCH MÅNGA lider stort där, som här. Ja, som i hela världen.
Så även om ni haft/har mindre restriktioner än vi så känner ni ju AV stora följder ni också.
:-(
Tror precis som du i detta fall.
Självmorden kommer att öka över hela klotet. hemskt är det, så hemskt.

Drar inte skolan igång igen i höst tror jag det blir spiken i kistan. Skolan är så bärande för hela samhället. OCH det är sååå många barn som har det svårt.
Nej, den måste igång.
MÅSTE. Kanhända måste de köra lite nya regler, men den måste igång. DE måste öppna den.

Ni har det tufft ni lärare nu. Som du säger, motivation. OCH att inte riktigt kunna vara "där". Min svägerska säger samma sak.
Det funkar en tid, men inte i långa loppet.

Björnen ja, den finns säkert här nånstans. ELLER björnarna. Puman, säkert inte sant. VARFÖR tog ingen av dessa två en bild?
Kanske var det en lokatt som ngn sa.
vem vet.

JA!! ÄLSKAR Ritter Sport. Har en asgod Lindt där också, som inte syns. MUMS!
Ja, det är lustigt det är här med att både du och jag ser alla paket och boxar med olika saker nu :-)

Annika said...

Yvonne:
Jag vet, och det gör så ont att tänka på det,
Orkar knappt. Var det värt att stänga ner en hel värld? Vi får se, too soon to tell.
SAMMA, mataffärerna är guld här för handlarna. OCH även alkoholen som flödar ut ur butiker och ABC (vårt system där man köper starksprit).
Mat, alkohol och Amazon + alla streamingtjönster blir vinnare i denna kris.
P och jag har märkt att de höjt priset på mat här. SÅ FULT!!!

Jo, vi får stilla oss ett tag till.
Nu börjar de ju öppna upp här. MEN vi håller oss lugna i båten.
Jag tor att ni i Sverige senare i sommar ska få träffa barn och barnbarn på riktigt. Känner på mig det.


HELT rätt tid att ha kris i. Tänk om vi gått mot jul och mörker.
Nej, skulle skiten komma så är det en bra tid nu.

Precis, pumor tror jag inte kommer så här långt in i the burbs. DE finns i bergen, men är sällsynta där med.
Men mkt annat finns ju.
Absolut, tror djuren känner att de kan röra sig mer fritt nu.

NJUT av finvädret därhemma.

KRAMAR!!

Annika said...

Anna:
JAAAA, din fina mamma.
Men vet du, jag tror och känner på mig att ni SNART får ses!!! Jag tror att det blir nästa fas hos er ganska snart.
Ja, det är samma över hela världen med utsläppen, tror jag. Det är ju sådan SKILLNAD på trafiken till lands och i luften. Påtagligt.
Vi drar alla lärdom av detta, på ngt plan.
Kramar!

Annika said...

Taina:
ja, hur blir det?
OCH vad var rätt?
Jag vet, polisen tvekar inte i dessa dagar. Antar att de njuter av att få ännu mer makt.
Konstiga konstiga tider.
DU har ju haft flera besök av svartbjörn hos dig, det vet jag, HIHI.
Men här hos mig är det rätt ovanligt med dem. De finns ju i bergen där vi vandrar o de är vanliga där.
Coyotes är nog rätt vanliga här med. MEN jag vill inte komma i närkamp, haha.

jag med, nästan varje dag kommer ett paket hit från Amazon. OCH inte bara hit, utan hela gatan är full av Amazonboxar när det är återvinningsdag. HAHA.
Queens of Amazon. HIHI

Kramar!

Erica said...

* Ja, vad har vi att vänta efter att själva viruset "dragit sig tillbaka" (vet att det inte gör det, men hittade ingen annan beskrivning)?
Vad kommer hända med världen? Hur länge kommer det ta innan vi kommer på fötter igen? Kommer vi på fötter igen? Och så vidare...
Jag tror precis som du skriver; att konsekvenserna av alla lockdowns är farligare än själva viruset i sig.
Jag är så glad över att Sverige aldrig stängde ner likt andra länder, men trots att det inte gjordes så har ju ändå den här krisen drabbat allting här otroligt hårt. T.ex. genom konkurser och en skyhög arbetslöshet. Och det är i ett land som INTE stängde ner...
Jag vågar inte ens tänka på hur det ser ut i övriga länder; speciellt de större och de som haft långa lockdowns. Typ USA. Italien...

Och skolstängningarna ja. Jag tror verkligen att ingenting gott kan komma ur dem.
Nackdelarna överväger fördelarna med råge. Speciellt som detta viruset inte ens sprids nämnvärt bland barn och unga.
Såå många barn som blir lidande!
De förlorar utbildningstid. För jag tror (men bara som jag TROR) att även om hemskolning kan fungera till viss del, så KAN inte föräldrar (om de inte är lärare) till fullo kompensera för skolan.
Och det blir ju inte ens på lika villkor för alla barn.
Kan så vara medelklassbarn som har föräldrar som KAN arbeta hemifrån, barn som har "städade" hemförhållanden och studiemotivation.
Men precis som du skriver; alla familjer/barn som inte har det?
Barn med diverse problematik (som behöver extra hjälp i skolan), barn med diagnoser, barn med dåliga hemförhållanden -både barn i våldsamma hem och barn i fattiga hem. Och precis som du skriver; barn i invandrarfamiljer där föräldrarna själva kämpar med att lära sig landets språk (där barnen oftast kan språket bättre än föräldrarna JUST FÖR att de går i skolan varje dag).
Och som du skriver: Hur öppnar man upp på bästa sätt?
Det är ju vad i princip hela världen funderar över just nu, när man ska börja ta sig ur nedstängningarna. Tack och lov att jag inte är beslutsfattare i något land :-)

Kan inte minnas att jag någonsin varit med om en så hög närvaro i förskolan som det är just nu... Och hur FRISKA alla barn är!
På min förskola har vi, sedan efter påsk, haft så gott som fullt hus VARJE DAG. Varje dag, varje vecka i fem(5) veckor.
På min förskola är det ca.70 inskrivna barn, fördelat på 4 avdelningar.
Och de senaste veckorna har det ALDRIG gått under 60 närvarande.
Jag vet att de fått restriktioner om att hålla så mycket som möjligt av verksamheten utomhus. Så numera går de ut strax efter frukosten och är ute ända till typ halv två på eftermiddagen. De till och med äter lunchen ute.
Och som sagt; det måste vara någon slags rekord i friska barn just nu..!


Jag litar fortfarande på Sveriges valda väg.
Lockdown är ju inte hållbart hur länge som helst, och vi behöver inte ha diskussionen om Hur ska vi öppna upp samhället på bästa sätt?
Att "gå på halvfart" kan man göra under en lite längre period än att stänga ner allt.
För även om ekonomin tar stryk, så stannar den inte av helt.
Och psykisk hälsa är ju en stor del av folkhälsan, och psyket bryts ju ner extremt mycket om man tvingas isolera sig under en längre tid.

Erica said...


* Usch! Vad läskigt med björnar. Det är ett av de djur jag är mest rädd för att träffa på. Här brukar björnar skymtas med jämna mellanrum, och jag tror det är därför jag är så rädd för skogen ;-)
Tror mycket handlar om att jag är rädd att omedvetet hamna mellan en björnmamma och hennes unge, och det är ju oftast då som de attackerar...
Har läst och sett bilder på fler djur som skymtats på platser de inte brukar den senaste tiden; just på grund av färre människor i och med coronakrisen.
Tycker faktiskt det känns så coolt att se hur snabbt naturen "kommer tillbaka" när människan drar sig tillbaka. Liksom ett bevis på att nutidsmänniskan nästan är som ett "virus för planeten"...
Jag hoppas djupt och innerligt att vi tar till oss det efteråt.


Hoppas du får en fin torsdag!
Själv njuter jag av den lediga dagen idag. Och att det imorgon är en enda arbetsdag innan det är dags att gå på (vanlig) helg :-D

Kramar /Erica

Annika said...

Brysselkakan:
Nej, precis, hur blir det?
OCH det nya normala (hatar det uttrycket) vill bara att allt ska vara NORMALT.
men nog är det ett pussel för företagen ja ..
Verkligen.

PRECIS, alla som mår SÅÅÅ dåligt av detta. OCH de som är livrädda, som den kvinnan din man jobbar med. OJ oj,
Jag har en granne som är likdan, men hon är 70+. Men hon är så rädd. Det är henne jag handlar åt ibland.
Ja vet, jag är som du, gillar inte att handla etc. MEN är absolut inte livrädd.
Men det finns verkligen de som är sååååå infernaliskt rädda i dessa tider. TUFFT.

Ja, vi får väl se facit på detta en dag.
Vi får se vad det visar då.
Orkar inte tänka på det.

Björnar ja ... hehe
Vet, tycker på ngt sätt också det är spännande med djuren som nu vågar sig ut mer. Jag förstår dem, för det är så påtagligt hur mkt mindre trafik det är.

Ja, snacka om att vissa företag går med vinst nu. Att folk handlar online som aldrig förr. Som du säger, kläder säljer nog sådär Smink också, haha.
Home Depot har ju haft öppet under hela krisen. OCH ja, guuuuuuu vad folk handlar där, de för om hemma, de målar och de fixar.

TACK ska njuta av lakrisal. MUMS.
M&M mint är goda. Håller med.

Ha en fortsat fin torsdag!!

Anne said...

Du fick mig att le stort och dra på munnen här, ja alla memes är för bra. Vissa bättre än andra.
Men du, ja så sant det är med alla budbilar och leveranser nu. Som du pricksäkert säger, för dem är det nog rena rama holiday season tempo nu. Tror till och med ännu mer, de är vinnare helt klart. Nog ingen där som blivit uppsagd utan tvärtom har de säkert anställt mer chaffisar och folk.

Jag shoppar också nu, det gjorde jag i och för sig förut också. Alltså använde nätet för mycket shopping men kan tänka mig det blivit ännu större bland folk och vanligare att beställa saker som tidigare man använt affär för, men nu märker att det inte behövs, kan lika bra köpa online. Det jag gillar med Amazon är att man behöver inte samla ihop till nån stor order, free shipping med allt och kommer jag på att jag behöver en bok och en skruvmejsel (hittar på men du fattar) så är det bara att trycka beställknappen. Behövs inte byggas ihop till en stor beställning och därför sitta och dra på det utan bara en eller två saker per gång fungerar hur bra som helst. Du vet vad jag menar.

Amen till allt du skriver om viruset och allt det som nu hänt och händer runt omkring oss. Jag håller helt och fullo med om allt. Så är det också, de här katastroferna kan inte få bli värre än viruset i sig. Jag har svängt så otroligt mycket, gått i olika faser, i olika tankar, haft bestämda olika åsikter om ditt och datt vad rör det som pågår. Där jag stod för två månader sen är jag inte idag. Det jag tyckte var rätt eller fel för en månad sen tycker jag inte idag. Ja, du vet vad jag menar. Där jag står idag är att jag blivit mycket mer kritisk till det som pågår, beslut som fattas och jag tycker nog det är sunt och hälsosamt att vara kritisk också. Jag menar inte att vi ska börja gå och slicka på dörrhandtag eller göra dumdristiga saker för att riskera bli sjuka av viruset, men det här är fan (ursäkta språket) inte hållbart, det här lockdown och sänkandet av ekonomin är döden (no pun intended) för människor, samhället och oss alla. Vi måste få ett stopp på det nu. Jag tror krisen inte längre är en medicinsk kris utan som på olika sätt, av olika läger och sidor (alla är lika goda kålsupare), utnyttjas politiskt också för att uppnå vissa syften.

Huuu, björn i grannskapet. Jag hoppade till lite där men vet att sånt du skriver om nu synts på många håll. Jag tror som du säger att djurens beteende ändrats en del i och med att människors gjort det (mindre trafik med mera). Björn och puma skulle man ju inte vilja möta direkt... Får lite panik vid bara tanken... Bodcats har flera här sett, till och med i trädgårdar. Jag är inte särskilt insatt i alla de här kattdjuren men som jag förstår det är bobcat mindre och inte direkt farliga, medan pumor ju däremot är det. Men jag inser jag vet för lite, borde läsa på... Coyotes ja, samma här, de finns och jag har sett några "tama" till och med på trailen men aldrig nära, utan så långt att jag kunnat vända och ta en annan runda. Tycker de är otäcka, jag är rädd för dem men de ska väl vara rätt harmlösa för människor promenerandes utan hund? Rädd är jag likväl.

Annika said...

Erica:
Helt rätt, kalla det jävla, för det ÄR det!
USCH!!
Ja, vem vet vad slutsatsen av detta blir? Vågar knappt tänka på det.
Ja, vilka konsekvenser det får. Som du säger, även Sverige har fått storstryk och då har ni ändå försökt köra det normalt.
men inget är normalt, ingenstans.
Tror ändå Sverige gjorde rätt. FAST stort misslyckande med de gamla och äldre, big fat FAIL där. Men i övrigt? Rätt att hålla riket flytande, att ha rekommendationer och låta folk få tänka själva. DE flesta i Sverige följer ju alla råd. Det finns undantag, men för de flesta är det givet att följa. Tror inte riktigt på restriktioner som vi har ...

JAPP, absolut, skolstäningen tror jag skedde i panik. Helt fel av dem att göra vad de gjorde. De skulle ha handlat annorlunda.
Haft mer is i magen och lagt upp en annan plan.
FÖR ja, det är såååå många som lider av de barn som annars går i skolan.
OCH hur ska de kunna komma ikapp?
Fattar det inte.Samhället står och faller med skolorna, rent krasst är det ju så.
Ja, alla dessa barn med särskilda behov som får SÅ mkt hjälp o stöd i skolan. De lider nu.
Nej, jag tror inte alls att de flesta föräldrar klarar upp undervisingen. OCH ffa inte i de familjen där ekonomin och social klass spelar in.
Nej, de skulle inte dragit igen dörrarna till skolan som de gjorde. FEL!!!

Låter bra att alla barn på din skola är så friska. WOW!!!
För jag antar att ni har supertuff policy och skickar hem barn som är snuviga.
DET är ju otroligt BRA att alla är friska.
BRA att de är ute mer än vanligt också. Superbra!!!

Jo, jag tror nog också på Sveriges väg, även om stora brister finns och alldeles för många dödsfall för att det ska bli godkänt. Men ändå ... tror ändå det är rätt.

Byter ruta.

Annika said...

Erica igen:
Björnar ÄR läskiga.
DET är de!
Jag brukar vara rolig då vi vandrar i Shenandoah, för där finns de VERKLIGEN!!! Just som du säger, att komma emellan en unge och mamma. USCH, så vidrigt hemskt.
Jag vill INTE se en björn. ens på avstånd. Har ryst varenda ngn jag sett en björn på våra vandringar.
HUA!!

Absolut, du har en poäng ... nog är människan ett virus på planeten vad gäller mkt. Fascinerande med hur djuren kommit fram nu på ett sätt som inte skett tidigare. Och miljöns vinst. DET är ju också en lärdom och läxa!

Stora kramar till dig!!!

Annika said...

Anne:
HAHA, ja ... just denna meme fick mig att skratta rätt ut då jag såg den.
SÅ bra.

JA, Amazon går som vinnare ut det här. Helt klart.
Jag vet att de anställer folk nu, bud mfl. Och det är komiskt att se alla amazonkartonger när det är återvinningsdag. OCH så fort man tittar ut på gatan kan man ge sig på att en PRIMEbil syns nånstans, haha.
ÄLSKAR Amazon, och jag gjort länge. Att vara Prime-medlem där betalar sig flera gånger om. Just det, free shipping. Gotta love it.


JAG med, från skräck och rädsla och vilja att stänga in mig NO MATTER what har jag svängt. Vet inte när det började? Kanske när vi befunnit oss under detta i ngn månad?
Jag har börjat gå över till "den andra sidan" mer o mer.
Lyssnar på dem, och tar till mig mkt av det de säger. Tycker många har bra poänger. Sen finns det dumhuvuden där med som inte verkar fatta jota. MEN, hos de klokare sas finns massor med bra argument.
JAPP, tror som du.
Ibland känns det som om man inte ens är villig att gå vidare. Som om man "vill" att detta ska fortgå.
Svårt att förklara, men ...
Att tanka ett samhälle som det gjorts är inte hållbart. Det går inte.
OCh du, om inte skolan öppnar i höst på ngt sätt tror jag det blir spiken i kistan. DÅ kommer det att rasa i en fart, det som inte redan rasat.
Nej, klart man ska vara försiktig när man handlar och är bland folk, givet. DET kör jag hårt på. MEN att stänga ner alla butiker och allt vi har ... hela alltet. DET GÅR inte. DET blir värre än viruset i sig. OCH vad ska det inte ha för konsekvenser på framtiden? OCH på alla barn som idag inte går i skolan, och hos alla de som inte har jobb. Nej, nej nej!!
Ja, Anne ... nu blir det intressant framöver när faserna tar sig. Ja, du och jag har ju inget att säga än eftersom vi inte ens är i fas 1 ...
MEN ...


Ja, det är fascinerande att djurlivet blir allt mer synligt. Att vilda djur syns där de annars inte syns. MEN trafiken är ju så påtagligt gles nu, och folk är inte ute i drivor. Djur vågar sig fram.
Men jag vill inte möta en björn. INTE!
Och en puma, nej!!! Undrar vad de där damerna såg egentligen ...??
Coyotes ja, de finns ... de finns nog lite överallt. VILL inte se en sån heller.
Bobcats tror jag är ganska ofarliga. TROR.

Jadu Anne, nu får vi se vad som händer framöver ...

KRAMAR!!!