Friday, April 17, 2020

Veckoslutet står för dörren

Hej fredag!


Det blev fredag. Igen.
Inte för att veckodagarna spelar så stor roll denna konstiga vår.

Idag ska jag handla igen. INTE kul. MEN det skall ske denna morgon i arla morgonstund.
Jag ska besöka en handelsträdgård också. NU är det dags att plantera. NU är det dags att göra deck och täppa redo för säsongen.
Det ska bli härligt.
Inte för att det är någon värme att tala om. I helgen ska det bli 13 grader och regn på lördag och på söndag ska det bli 18 grader och mulet.
Igår sa någon till mig, jag önskar att jag vore lika modig som du. Du går och handlar. DET törs inte jag i dagsläget.
URSÄKTA? Som om jag skulle ha ett VAL? Personen ifråga hade lyckats få in en beställning för matvaror online från en av våra butiker i närområdet. En affär där det är svårt, svårt, SVÅRT att hitta tider för hemkörning på. Nästan lika svårt som att få biljetter till en rockkonsert. TYP. En av de tjusigare matbutikerna vi har gäller detta. Så det var ju lätt för hen att fälla sin kommentar om MOD.
Knappast modig, men jag har ju faktiskt inget val. Ska jag ha mat så MÅSTE jag gå. OCH oss emellan, jag är ju inte SKITRÄDD och har dödsångest på affären. Inte alls. Långt därifrån. Det är bara inte lockande att handla just nu. Men modig? My ass …
Bilder som tagits i veckan.  Här en underbar dogwood!!

Fler dogwoods vid Lake Thoreau.
Ännu en sten.Det är ju rena rama Groundhog Day numera så helgen kommer att bestå av de vanliga vandringarna i närområdet.
Jag ska laga god mat och dricka vin.
Håller vinintaget strikt till fredag och lördag numera.
Lika bra det. Håller på det där, extra mys och god mat då helgen kommer.
Annars sägs det att alkoholkonsumtionen har stigit något enormt sen coronaspöket gjorde sig allsmäktig.

OCH så är det det här med hårfärg och klippningar …
NU hamstras det hårfärg i parti och minut. DET går inte att få tag på sådant via Amazon eller på de vanliga butikerna, som Target med flera. Kört.
In the land of plenty …
Orkar inte.
Visst är de ljuvliga!!

Dogwoods efter regnet.  
Denna ljuvliga, skira grönska som snart kommer att vara mättad.


Något som också skjutit i höjden är sidewalk chalk, skolkritor som är tjocka, flerfärgade och som man ritar på asfalt med. Ja, ni vet vilka jag menar.
DEN försäljningen har skjutit i höjden rejält. När jag är ute och går ser jag en hel del hejarop och “konst” som folk (oftast barn såklart) ritat/skrivit på asfalten.
En annan sak som är hopplöst att få tag på numera är pussel. Karolina gillar att lägga pussel, avancerade sådana. DET är lögn att få tag på pussel nu.
Likaså är det tydligen mycket svårt att få tag på målarböcker för vuxna.
In the land of plenty …


Den 15 april är sista dagen man kan lämna in sin deklaration här i US.  TAX DAY! MEN detta Coronaår har man skjutit upp dagen till den 15 juli :-) 
Något barn har ritat Titanic.
OCH ja, detta är det första juliga jag sett under corona.  Ni kanske minns att det finns en rörelse som borgar för att man ska ta fram julgrejer igen.   Som en slags tröst under krisen.  Jag har inte sett en enda julsak hos någon. MEN igår såg jag denna längs min rutt.   Ser bara konstigt ut och skänker noll lugn.  TYCKER jag alltså ...Jag har beställt en del grejer från Amazon i dagarna. Inget som är coronarelaterat som toa, hushållspapper eller handsprit etc. Inget sånt. Det jag beställde var ett par nya träningsbyxor, en scarf och kronljus.
PÅ detta kommer jag att få vänta ett tag. Inser ju att att de killar och tjejer som kör ut varorna till kunderna har bråda dagar nu. De jobbar häcken av sig och ska ha all cred i världen.
Det som förr levererades nästa dag får man nu vänta på i en till ett par veckor.
SÅ är nya tiden.

In the land of plenty …

DEN här vägen brukar i vanliga fall vara proppfull med bilar runt 8:30.  Rusning.  Nu syns inte en enda bil.  Underligt.  Men ganska skönt.
Men, nu ska jag avsluta det här inlägget och ta helg, trots allt.
I nästa vecka ska jag försöka skriva om lite roligare saker.
Förhoppningsvis kanske det kommer lite goda nyheter till oss alla under helgen.
SOM att man börjar se en nedgång. Ett ljus.   Sånt. VI kan alltid hoppas.

Det här området gillar jag.  Så söta hus.Ha det så gott, kära ni, ta hand om er och HÅLL er friska!!

38 comments:

Eva i Dalarna said...

Jag går och handlar som vanligt. Storhandlar en gång per vecka och extrainköper mjölk etc när det behövs. Jag håller avstånd och kag tvättar händerna direkt jag kommer hem. (det har jag förresten lärt mig av min farmor som alltid gjorde så). Jag är inte rädd på affären och jag har inte dödsångest.
Man får leva på....Ha en trevlig helg Annika! Kram!

Elisabeth said...

Håller med; lite konstig kommentar från den där personen. Dels för att du egentligen inte har mycket val, dels för att det kanske är lite överdrivet att kalla det modigt att handla i affären. Så det är så svårt att få hemkörning alltså? I Sverige har (förstås) också online-handlingen ökat mycket, men enligt en del kollegor som handlar sin mat så har det inte blivit speciellt mycket svårare med tider. Men då bor jag ju också i en liten stad, det är säkert annorlunda i Stockholm, Göteborg och andra större städer. Flera affärer har för övrigt infört extra leveranstider för riskgrupperna, alltså att de har tider reserverade för dem. Mycket bra!

På tal om att beställa saker beställde jag en kjol helgen innan påsk. Leveransen tog någon dag extra jämfört med när jag beställde en annan kjol från samma affär i februari. Trodde nog faktiskt att leveranstiden skulle bli längre än så.

Vilken tur ändå att handelsträdgårdar får hålla öppet! Låter mysigt och trevligt att fixa i trädgården och vandra i helgen. Själv ska jag njuta av de sista dagarna av påsklovet. Det har varit SÅ skönt att vara ledig, men jag ser fram emot att dra igång med undervisningen igen också.

Anonymous said...

Yvonne said….
Ja, konstiga kommentarer folk kläcker ur sig, man måste ju göra saker ibland, vare sig man vill eller inte och till det hör handlingen dessa dagar. Här funkar inte att beställa online med de leveranstider som är, 1½-2 veckor innan man får maten är ju inte sååå bra. Nej, jag går 1 gång i veckan och har jag glömt nåt så får det vara till veckan därpå, har faktiskt inte gjort någon extra sväng om jag glömt nåt, då blir det till att improvisera. Som det kommer att bli idag, ska göra Biff Bourguignon till middag och har glömt champinjoner och smålökar, ja då får jag ta kantareller jag har i frysen och charlottenlök istället

Här är för kallt för att börja med "vårbruket" än och det känns som att sitta ute och äta är låååångt borta. Kan vara sol någon timme men vi har haft en sån förfärlig blåst mest varje dag och då känns det inte alls så varmt längre.

Här i Sverige har ju också alkoholinköpen ökat sen Coronan kom, vi håller oss också till fredag och lördag med vin, nåt annat dricker jag inte, min man kan ta en whisky efter, men det hoppar jag gärna över.

Håret är en sorlig historia, skulle verkligen behöva både klippning och slingor, men, men, bara att vänta och hålla ut.

Kul med stenarna och alla hejarop på asfalten, men det där juliga det skulle jag absolut inte vilja ha eller öht se. Trams kan jag tycka!

Som avslutning vill jag återigen tacka för dina fantastiska bilder, de gör en verkligen glad i sinnet och extra mycket i dessa tuffa tider.
Stor kram skickar jag från ett soligt men blåsigt Åkersberga och önskar dig en härlig helg

Äventyret framtiden said...

Jag har missat kommentaren som du skriver om men jag kan tänka mig att personen i fråga är rädd, rejält rädd och då blir det lätt en slags provokation på den som inte är lika rädd. Men man måste ju ha mat, man måste handla och om inte hemkörning och beställningar fungerar så är det ju bara så att man själv tar tag i handlandet.

Dogwoods och i olika färger. Jag är förälskad så det sjunger om det. Så vackra de är.
Stenarna som man lägger ut för att muntra upp andra med är ju en toppenfin idé, en som man kan använda sig av även under icke-Coronatider. Gulligt initiativ.

Också här lär alkoholkonsumtionen ha stigit men jag tror inte att folk dricker mera nu än annars, utan att det handlar om att många brukar äta ute och dricka ett glas vin till. Nu är det ju kört med den biten och då lagar folk mat hemma istället och köper hem vin. Självklart så finns det säkert de som tröstdricker i sina karantäner. Säkert finns det också en del hamstring inblandat i det här. Uffe var till Alko innan påsk och köpte vin åt oss. En äldre dam bunkrade upp med tolv stora dunkar vin (du vet de där i papper) . Han brukar inte lägga märke till vad andra köper men hon hade stora kärran full så det gick liksom inte att inte komma undan seendet denna gång. Så jo, tanter över åttio kanske hamstrar, haha...
Eller om hon tänkte som så att hon skulle ge påskblommor i den formen åt goda vänner. Ingen dum idé alls.

Så vackra områden ni har omkring er. Prydliga och mysiga.

Ha en fin helg Annika, njut av stunderna tillsammans med din Peter, säkert med tankarna på Karolina på andra sidan kontinenten.

Kramar!

marianne.dahl3 said...

Modigt att handla? Ja, kanske det men också nödvändigt!
Ibland tycker jag folk kläcker ur sej mycket konstigt!
Jag har ju näthandlat all mat sen ca 7 år tillbaka.
Men så svårt nu med lev tider, innan kunde jag lägga en
beställning dagen innan och kanske t om samma morgon.
Nu är det ca en vecka som gäller, man sitt färdig vid
datorn kl 12 när de släpp tiderna för dagarna som kommer.
Känns väldigt konstigt, men hittills har jag lyckats
få en tid!!!! Som du säger säkert värre än en rockkonsert.
Aldrig vart på någon el best bilj till någon, men "matkonsert"
kan jag nu!
Och håret, jag behöver verkligen klippas, klippte mej vid jul 2019!!
Kliar i fingrarna göra det själv, men nä, tror ej det.
Nu är det helg som du säger, då får man festa lite, jag äter bara
nån sötsak på lördagkväll. Lördagsgodis nu. Ser framemot det, vinet
får vara eftersom jag nyss haft hjärtbesvär, gör mej inget, bara jag
får min sötsak!
Åh så bra filmerna var du rek i förra blogginlägget, såg 2 av dem,
el serier eg är det väl. Jättefina.
Sol har vi i Göteborg, men så kall vind, sitter på min balkong
på em ngr timmar, härligt, planterat och gjort ordning.
Betyder mycket.
Hoppas du hittar fina plantor idag! Och så klart bra mat!!
En riktigt trevlig och skön avkopplande helg!
Kram från Göteborg och
Marianne

marianne.dahl3 said...

Ps. Älskar sådana amerikanska hus! Så fina och prydliga! Ds.

Anonymous said...

Yvonne said….
Glömde säga att de där husen är helt underbara och fint på tomten har de också

Annika said...

Eva:
Ja, precis. Det är ju inget som ger mig ångest heller. Det är bara inte kul just nu. Men skräck? Absolut inte.
Jag skrubbar händerna då jag kommer hem, har mask på affären och handskar. jag , liksom alla andra.
Men ngt panik inne på affären är det ingalunda.
OCH idag fick jag tag på RUBBET!! SÅ det gjorde mig väldigt glad!!
Kram och ha en fin helg!!

Annika said...

Elisabeth:
MYCKET fånigt sagt. SÅ farligt är det faktiskt inte.
Jag går ju inte in där med skräck i blicken och hög puls. NOOOT.
Idag var det extra bra, för rubbet fanns. ALLT som jag skulle ha. SÅ det gjorde mig glad.
Kände mig inte rädd, haha.
JAA! Jättesvårt att hitta tider för hemkörning. De har bara vissa tider de kör ut. OCH de tiderna bokas direkt.
Har en kompis vars man kan gå upp mitt i natten för att boka tid, och inte ens det funkar. SÅ det är hit och miss. Hen hade tur när hen fick den där tiden. Jag har ingen lust att handla online heller, vill helst gå och plocka mina prylar själv. FRÄMST frukt och grönt.
Så jag fortsätter min vandring i skräckens dal och åker till mataffären, hahahaha!!!
Tror att ni har lättare överlag med mathandling. Ju fler restriktioner desto svårare blir det. Pratade med min syster via FT igår och hon bor mitt i stan, mitt i Sthlm. Hon säger att hon får tag på sgs allt utan problem.
OCH era leveranser också, här brukade man få det på en dag. IBLAND samma dag.
Men samtliga restriktioner och stängda klädbutike, butiker etc gör allt svårare.

MEN ja, byggvaruhus och handelsträdgårdar är öppna. OCH idag blev det SCORE för mig där, fick tag på två stora balar hushållspapper + såklart jord och annat. Men blommorna ska jag ta senare i helgen, bestämde vi. Inte så stor panik där heller eftersom allt är utomhus etc.

NJUT av de sista sköna dagarna på lovet.
OCH Kul att du ser fram emot jobbet igen sen. BÄSTA ju!!!

Anonymous said...

Ja usch handla e inte så kul dessa dagar..Fast jag tycker delivery är läskigt också, då har ju en annan person/eller flera plockat med ens varor, haft dem i sin bil etc. man vet ju inte hur noggrann den personen är och om den har corona rentav. Det sägs ju att detta ska vara säkrare men känns som man har mer kontroll när man handlar själv på något sätt trots allt.
Åh en handelsträdgård vad trevligt, dessa är väl utomhus så mycket bättre.

Fina hus, ganska stora? Bor det en eller flera familjer i dessa?

Ja vi hoppas på några goda nyheter snart, verkligen!

Annika said...

Yvonne:
Mkt underligt sagt av hen. DET måste jag säga.
Antar att det är stressen som gör det
Men jag for i morse, tidigt. Stod och köade innan de slog upp portarna. FICK tag på precis allt jag ville ha. Tyckte butiken såg ut ungefär som vanligt. DET gladde mig.
MYCKET.
BB!! GUUUD så gott, det är en av mina älsklingsrätter. ÅÅÅ vad härligt.
Men visst, det är lätt att improvisera m den grytan.
MUMS!!

Ja, jag läste att alkokonsumtionen gått upp över nästan hela västvärlden under krisen.
Ine så underligt, gissar jag. MEN ack och oooo så illa det måste vara i många hem nu just pga det, tänker jag. Sorgligt.
Precis, jag gillar att hålla vinet (det enda jag dricker också, men precis som din man tar sig P gärna en whiskey) till helgen. Då blir det lite mer fest. VILL inte dricka oftare än så heller.

SAMMA här, bara att hålla ut vad gäller håret. En dag öppnar min frissa igen. Fram tills dessa är det bara att bita ihop, haha!

YESS, TRAMS med julen nu.
TYCKER absolut inte sånt skänker RO. Tvärtom. Däremot kan jag tänka mig att folk i HÖST kommer att börja tidigare md julen, kanske direkt efter halloween. MEN nu?? BARA oroväckande tycker jag.
BLÄ. Hoppas de tar bort den, den är så FUL också.

ÅÅÅÅ Yvonne, tack för att du säger så om mina bilder. BLIR så glad!!

Kramar och ha en finfin helg!!


Erica said...

Ja, håller med om att det var en lite lustig kommentar. Rädd behöver man ju inte vara när man går och handlar. Håller man ett sunt avstånd till andra och tänker på händerna är det ju inga problem.
Eller ja; om man är i riskgrupp är såklart en annan femma, men för alla andra är ju det enda problemet att man kanske inte får tag i vad man behöver för att hyllorna gapar tomma ;-)

Kan dock tänka mig att det är SVÅRT att få tag i lediga tider för hemleverans av livsmedel, och även leveranstiderna för övriga varor.
Leverantörer/chaufförer är ett av de yrken som verkligen får jobba häcken av sig just nu!
Fick meddelande idag om att tändningslåset som Toyota(verkstaden) beställt till min bil är försenat. Svarade dock att det är lugnt; jag hade redan förutsatt att det inte skulle komma den här veckan, på grund av rådande läge. Och jag är ju inte strandsatt i alla fall; jag får ha mina föräldrars ena bil tills min är klar :-)


Kan också tänka mig att alkoholkonsumtionen ökat under denna isolering, vilket ju känns riktigt alarmerande.
Ser ju nästan varje dag typ memes om alkohol i karantän. Blir lite illa till mods om jag ska vara ärlig. För även om de allra flesta människor kan hantera alkohol så kan ju inte alla det. Och många som tror att de kan hantera en liten ökning av intaget kan inte det.
Nu spekulerar jag... men det kaaan ju vara så att det hänger ihop: ökad alkoholkonsumption och den ökning av våld i hemmiljö som rapporterats de senaste veckorna...
Så att fortsätta hålla det till helgerna tycker jag låter som det ansvarsfulla sättet att hantera det på :-)


Husen på sista bilderna är underbara!
Som du vet ÄLSKAR jag amerikanska hus! Speciellt sådana som verkligen "ser amerikanska ut". De där, som på bilderna, med liggande panel, två våningar, fönsterna med spröjsen som bildar små rutor, skorsten längst hela huset (för öppenspis antar jag?) o.s.v.
Älskar dem, älskar dem, älskar dem!
Det är väldigt nära att min känsla är lite "om jag någon gång i mitt liv får bo i ett sådant hus, då kan jag dö lycklig" :-D Låter överdrivet, men det är så jag känner :-)


Hoppas du får en toppenmysig helg!
Kramar /Erica

Annika said...

Karin:
SÅ är det. Jag känner denna person väl. Vet hur hen kan reagera vid stress.
Precis, mat måste man ha. OCH det var lugnt idag. Fick tag på allt. OCH utan skräck, haha.

ÅÅÅÅ Karin, dogwoods ...
DE är en dröm.
Finns sådana på Madeira??
De är så fina för de finns i så många färger. OCH de ser ut som fantasiblommor nästan.

Jomen då är det nog med alkoholen Verkligen. Som du säger, nu kan man inte gå ut och äta längre och då köper man hem både mat och alkohol.
Här har jag sett att take out, alltså då man beställer från restaurangen numera också säljer vinflaskor. TILL reducerat pris. Men inte billigare än på affären. Men aldrig att de förr sålde vin till ngn som bara hämtade maten.
Nya tider, nya regler. OCH restaurangerna gör ju allt de kan för att överleva.
Ja, boxarna ja, hon hamstrade, hihi!! Hon kanske tänkte att de inte får försändelse över havet, hihi!!
ELLER ja, så skulle hon ge bort i påskägget :D

Visst är det ett gulligt område. Gillar det!!

TACK Karin, önskar dig en jättefin helg också på det sköna Åland.
OCH jo, Karolina ja, hon försöker hålla ställningarna i ett bommat LA :-(

KRAMAR!!

Anonymous said...

Bild 2 här på sidan oerhört fin! Som en tavla.

Brysselkakan said...

Julsaker nu? Känns ju bara än mer deppigt...
Så hårfärg är slut? Tur att jag har flera paket stående! Köper alltid ett gäng varje gång och så använder jag sällan hela utan blandar bara det jag behöver så klarar mig nog ett tag men å andra sidan kan man gå till frissan här, vilket jag gjorde i onsdags, så kanske inte lika slut här.

Pussel och pyssel kan jag förstå att det tar slut, man måste ju hålla sig sysselsatt! Och gatkritor! Kul!
Hörde via sonen i Pullman, WA att det tar evigheter att få saker vi Amazon, han bor ju redan avsides så det tar nog längre tid än hos dig.

Och matbutikerna... Man skriver sin lista, åker dit, gör det man ska fort som fan, hem och tvätta händer. Packa upp och tvätta händer igen. Det värsta är väl att det för det mesta behövs två butiker för att få ihop sin lista...

Men nu är det helg! Solsken och det får vi njuta av!

Annika said...

Marianne.
Ja, man har ju noll och inget val.
Måste ut. Måste ha mat. Men jag tycker inte att det är SÅ farligt heller. Har ingen ångest för att handla, känner inte skräck.
Gör som alla andra, har mask och handskar.
Skrubbar händerna i sinne sedan då jag kommer hem.
Men ut i handeln måste man när mat ska has.
SAMMA hos dig alltså, svårt med tider vad gäller beställning via nätet.
Det har tydligen blivit så jättesvårt här nu med det. DET var aldrig problem förr hos dem som beställde online. Gick på ena dagen till den andra, precis som för dig.
GODIS ja, om jag äter det blir det också baran till helgen. Förstår att du väljer bort vinet nu efter din incident med hjärtat. HOPPAS at du känner dig bättre, eller BRA nu.

ÅH såg du Unorthodox?? VISST är den SÅ bra.
OCh så intressant!!
Slukade den serien.
Vilken var den andra du såg? Anne with an E?
Älskar den också!!

Visst är det så gulliga hus, håller med!!

JA, jag hittade allt idag.
SÅ glad, både hushållspapper och all mat jag ville ha!
YAY!!


Ha en jättefin och BRA helg, Marianne!!

KRAMAR!!

Annika said...

Yvonne:
Visst är det ett gulligt område, Har alltid gillat det :-)

Annika said...

Ano:
Inte kul att handla i dagsläget, Men ingen skräckupplevelse heller.
HITTADE allt.
Jamenvisst, när man handlar via nätet är det ju en person som plockar alla ens varor och kör hem dem.
Så, jag tycker nog inte att det är helt riskfritt heller.

Vet du idag blev det bara lite jord och så + att vi hittade balar med hushållspapper på byggmarknaden. YAY!
SCORE.
Så jag köper blommorna nästa gång, senare denna helg.

Husen, det är enfamiljshus. De är inte så stora, faktum är att de tillhör de mindre villorna.
Men väldigt söta är de,

MÅ vi få lite ljus snart. MÅ vi!!

trevlig helg!!

Annika said...

Erica:
Väldigt lustig. Tur att jag känner personen bra.
Nej, jag är inte rädd på så sätt. KÖR som alla, med mask och med handskar.
OCH såklart idog handtvätt när jag kommer hem.
DET var en jättebra dag att handla idag. Fick tag på rubbet och det gjorde mig sååå glad!!


SANT Erica, allt som beställs nu, inkl mat via nätet, blir försenat.
Det är s¨nu. Bara att tugga i sig.
SÅ annorlunda för hur det var för bara 6 veckor sen.
Men bra med din bil ändå, snart har du den!! Underbart!!

Men absolut!! DU har rätt, i vissa hem bidrar ju den ökade konsumtionen av alkohol till drickande av guds nåde och därtill våld och elände.
DET är då säkert.
De flesta av oss har inte de problemen. MEN många har det. OCH vi vet ju att våldet ökat under denna tid i hemmen. SÅ, många av dessa män (ja, för det är mest män) dricker och sen slår de.
Precis, jag dricker mina vinglas på helgen. Inte annars.
:-)
Men jag har inga våldsamma tendenser heller.
Men gud nåde den som har det, jag säger då det ...

HÅLLER med dig, Erica. Älskar också de där husen. P och jag tittade på dem en gång och funderade på köp, men just det huset låg lite för nära en större väg för att vi skulle slå till.
De är inte så stora, kan kolla kvadratmeterna sedan. De är lagom för en liten familj. Tror de har tre sovrum, tre plan, på mellanplanet kök, vardagsrum och matrum. Nedervåningen har tvättstuga, "gillestuga" och kanske ett extra sovrum. OCH ja, de har öppen spis. DE är söta!!

Erica, ha nu en riktigt FIN helg!!!

KRAMAR!!
Stilen kallas New England.

Annika said...

Ano:

Stort tack för det!!
:-)

Annika said...

Brysselkakan:
Eller hur!!??
DET signalerar bara att ngt är SÅ fel det bara KAN vara.
Mer oro än lugn. Gillar det inte alls.
Du var jättefin i håret idag , gillar din färg så mkt.
Men ja, här köps färg i sinne nu. Helt galet. Börjar bli lika mkt press där som på toapapper, haha.
ja, ni kan gå till frissan. SKÖÖÖÖNT!
Den dagen de öppnar här igen lär det bli TRYCK på tider så det stänker om det, haha!!

Absolut, det TAR tid med Amazon nu. Det som förr gick på en dag, eller tom samma dag ibland, tar nu flera dagar till ett par veckor.
OCH i Pullman och på små orter kan jag tro att det tar MYCKET längre.
Amazon har blivit allas "go to".

EXAKT så är det. Man gör det man ska. Tvättar händerna och call it a day. Så är det.
JAG hade tur idag, hittade allt. SÅ glad!!

Trevlig helg!!

Anne said...

Precis, ut måste man om man ska få nån mat. Håller helt med dig, man skakar inte tänder av skräck och är nära kollaps efter utförd handling. Men inte är det särskilt kul numera, det är ett nödvändigt ont helt enkelt. Det är en påminnelse också (när man kommer in i affären) hur onormalt allting är. Jag var radikal och åkte igår torsdag istället för sedvanliga fredagen, haha DET var modigt att bryta en rutin i dessa Groundhog dagar av samma.... Jag tyckte förresten igår att jag kände mig ovan köra bil, jag åkte ensam och själv och handlade igår, så körde. Kände mig faktiskt ringrostig. Tankat har vi inte gjort på...ja, kan inte ens minnas när och tanken är så gott som full fortfarande. Samma för er förstås.
Jag testade hemkörning, alltså testade att kolla om de hade tider, men ingen affär hade några öppningar alls. Det fanns inte ens nåt att välja på för typ en vecka framåt. Noll. Jag tror det är helt hopplöst, PRECIS ungefär lika svårt få en sån tid som att få biljetter till en rockkonsert (bra exempel du skrev :)). Smidigast åka själv och det är helt ok för mig med, men förstår om personer som är i riskgrupper inte är sugna på det alls.

Hittade du förresten det du skulle på handelsträdgården? Hoppas det!!
Här ska också odlas i helgen, om jag nu hittar det jag vill ha.... Alltid det som gäller nu, "om jag hittar det jag behöver"...

Haha, förresten apropå ökad alkoholförsäljning. Du minns begreppet pantsdrunk (eller pants drunk kanske)? Kalsongfylla på svenska, finnarnas variant som blev pants drunk här. New York Times skrev nyligen om detta, tror de skrivit om det förut men det var passande tyckte de att ta upp det igen i dessa karantäntider. Jag garvade så när jag läste artikeln. De menade att pantsdrunk har nu kommit till USA också, en snubbe i Finland kommenterade det med att det är trevligt fenomenet tagits över till USA och nu kan ses på sociala medier t.ex. men som äkta finne tyckte han att amerikaner inte riktigt får till det genuint. För en äkta pants drunk innebär inte att man sitter i sweatpants eller shorts utan det ska vara äkta, hederliga underkläder som det enda man sitter i, LOL.
Lite halvsjaskiga, hängiga kalsonger sådär... HAHAHAHA.

Ha en riktigt fin helg, Annika!
Kram

Anonymous said...

Jag är inte rädd att gå till affären och handla. Men visst använder jag facemask och handskar och har gjort sen länge innan det blev vanligt. Sen Corona då. Tycker faktiskt det är skönt att tvingas planera och tänka över sina inköp en gång per vecka. Man skärper till sig och det blir inget småhandlande. Däremot kan jag erkänna att jag äter mer när det är så nära till köket nu när jag jobbar hemifrån. Och kanske lite mera vin än vanligt? Sen har jag en dotter som gillar att baka så det är svårt att motstå. Håret ska vi inte tala om. Fast jag går inte så ofta till salongen i vanliga fall men nu känns det som det behövs. Och tandläkaren behöver jag gå till. Inget akut som tur är. Kristina hade en tid hos doktorn och det blev en s.k. televisit. Gick bra faktiskt. Pussel har jag nog inte tålamod för. Däremot ska det hängas upp gardiner i helgen. Och så vill jag härmed beställa lite värme Tack!

SB

Annika said...

Anne:
Absolut inte. DET är inte speciellt skräckinjagande alls.
Faktiskt.
Kul är det inte, men ngn ångest har man ju inte heller. På med mask, handskar och så handlar man.
Sen hem och tvätta händer i sinne.
Klart.
Mat måste hem, mod eller inte.
Idag var det en toppendag dessutom,. Allt i princip som vanlig. Blev så glad!!
HAHA, du bytte en inrutad rutin. DET var modigt.
HAHA.
JAMEN JA!! Att köra bil idag är faktiskt lite ringrostigt. Komiskt det med. Men otroligt hur lite trafik det är på vägarna nu.
Nej, jag köper inte online just pga väntetider och hur svårt det är. Detta gällde WF, och de verkar svårast av alla. Fast å andra sidan vill jag själv välja min mat, ffa frukt och grönt.

Anne, struntade i blommor idag. Bilen blev full med jord och hushållspapper istället, haha. Hittade massor på Home Depot. Ska tillbaka dit och köpa blommor senare i helgen. OCH inatt har vi frost, så jag tror att jag tänkte om redan där litegrann.
Men jord o annat har jag nu. NICE!!

PÄNTSDRUNK ja, det skrev jg om en gång :-D HAHA. SÅ komiskt. Finnarnas HYGGE liksom. Det är ju verklighet nu. Love it!
Nej, sant ...mohohahaha.... endast en äkta finne kan få till äkta päntsdrunk.
URKUL ju!!

Kramar och trevlig helg!!!

Annika said...

Susanna:
Nej, inte ångest att handla, även om det inte är kul.
Det är bara att dra på sig mask, handskar och sen skrubba händerna i sinne när man kommer hem.
Alla gör ju det. OCH idag var det riktigt bra på HT! Hittade rubbet. SAMT att Home depot hade massor, massor med hushållspapper.
Blev så glad. Fick tag på Lysol och wipes likaså. MEN jag var på HD redan innan 6:30 och stod och köade vid HT innan 7 då de öppnade.
Nej, men att köpa för en vecka framåt o planer är inget nytt för mig. Har alltid planerat veckans inköp. SÅ där blev det intet nytt för mig iom corona, haha. Gillar att planera middagar för en vecka framåt. har kört de konceptet sååå länge, i säkert 20 år.
Ja, de pratar ju om the covid-15 ;-) Du vet som freshman 15. HAHA.
Mysigt med bak, här bakar ingen, hihi!!
Gud, jag hade tid den 22 hos min frissa. Aj aj aj ... Min utväxt och gråa är inte vackert. Men det är bara att bita i det sura äpplet.
Min tandis här i Reston tar bara emot akutfall, och det är ju bra ifall man skulle få ont. Men annars, alla check ups skjuts upp. DET gäller nog hos de flesta läkare också. Antar att det blir som för Stina, man får ta det via FaceTime sas. Tror det blir så när jag ska förnya ett recept om en månad. BRA att det går att göra så!!
Lycka till med gardinerna! Och ja, det får gärna bli lite skönt varmt nu. Imorse fick jag skrapa bilen!!
Har frusit hela dagen.

Anonymous said...

Ja, det är minst sagt konstig tid vi befinner oss i. Här hemma i Sverige lunkar det väl på som vanligt fast vi försöker hålla oss för oss själva i familjen. Men det är inte lätt, sonen som går i 7:an har fortfarande lektioner i skolan jag och min man går till arbetet, mannen jobbar som fastighetsskötare i det kommunala bostadsbolaget och jag arbetar som undersköterska i kommunens hemtjänst. Den ända av oss som är isolerad är vår dotter som går andra året på gymnasiet där de i en månad nu har haft hemma studier med hjälp av live sända lektioner via datorn. Både jag och sonen är i riskgrupp, sonen medicinerar för crohns och har därmed nedsatt immunförsvar och jag har astmatiska besvär och medicinerar för högt blodtryck. Så det här med att arbeta i hemtjänst utan skyddsutrustning att tillgå känns ju sådär. Och att skolorna fortfarande är öppna är för mig en gåta!!! Eftersom vi bor på en ö utan fast förbindelse till fastlandet vaggar oss i någon slags falsk försäkring om att det drabbar inte oss ändå har covid-19 letat sig in på ett av våra äldreboenden. Nej, detta blev negativt. Inte min mening men hela livet står på paus just nu vart i världen man än befinner sig. Önskar att det var över så att vi kan gå tillbaka till våra vanliga liv, utan rädsla och panik ❤️Kram Elaine (Lajnus 74)

Anonymous said...

Men detta är inte klokt tycker jag :(
Varför ska människor i riskgrupper gå till jobb och skola? och varför ska man inte ha skyddsutrustn. i hemtjänst? Är det för att det inte finns, varför köper de inte/tillverkar?
Ja bättre att bo på en ö, tänk om det varit i Stockholm, gosh.

Hoppas vi ska komma igenom detta, hålla oss friska trots allt.

Anonymous said...

Detta var menat som svar till inlägget av Elaine alltså.

Annika said...

Elaine:
Inte klokt alltså.
Min svägerska i Umeå jobbar som USKA inom hemtjänsten. OCH hon säger samma sak, ingen skyddsutrustning ALLS.
De får sitta och göra egna visir. OCH munskydd får de själva göra, handsprit finns inte.
HUR är det möjligt?
FATTAR det inte i era jobb. Begriper det inte för mitt liv. Min svägerska har Chrons, precis som din son. SÅ det är fasiken under all kritik, tycker jag.
Ni är verkligen kämpar, ni inom hemtjänsten. Heja er.
Ja, det är för JÄVLIGT, Elaine.
Precis som du medicinerar jag mot högt BT, och har säsongsastma. Så jag vet hur du känner.
Men värst är iaf ditt jobb, att du inte har skydd av ngt slag. Oförlåtligt.
Må det sluta snart. MÅ det upphöra.
Kram till dig!!!

Annika said...

Ano:
Ofattbart.
Min svägerska rapporterar om exakt detsamma.
I Ume.
VARFÖR får inte hemtjänst SKYDD!?

marianne.dahl3 said...

Apropå filmer. Ja, det var Anne with an E, jag sett, åh så bra. Har Anne på Grönkullas böcker, både mina och min dotters favorit den kära Anne på Prince Edwards Island!

Channal said...

Idag var jag hos frissan. Här ser man inga med munskydd eller handskar. Läste att Östergötland börjar närma sig flockimmunitet. Det är en säker brandvägg mot viruset. Hoppas ni snart kan börja öppna upp. Ja, att vi kommer ur detta helvete. Jobbig tid! Glad att vi har Anders Tegnell i Sverige. Han är min stora idol! Om du vill kan jag skicka dig hårfärg. Säg bara till! Färg o märke.

Ta hand om dig/er. KRAMAR Anna

Annika said...

Marianne:
Visst är den ljuvlig. Älskar den.
SÅÅÅ kul att du också gillade den och att du är ett Anne fan av rang!!

Annika said...

Anna:
Underligt tycker ju vi då som lever i en annan verklighet.
Tycker faktiskt det är omöjligt att säga vem som gör rätt och vem som gör fel. Sverige har liiiite för många döda för att betyget ska räcka. Tycker jag alltså.
MEEN, det vore fantastiskt om Sverige gör rätt. Vi vet snart, när facit kommer om ett tag. OCH om det visar sig att Sverige är inne på rätt spår lär världen följa efter vid nästa våg. SÅÅÅÅÅ HOPPAS!!

VAD gullig du är som erbjuder dig. SÅ gulligt!!
men jag har så avancerade slingor att jag nog inte törs ge mig på det hela. Får gråna tills min frissa öppnar igen, haha.
Men ditt erbjudande är sååååå gulligt.
TACK!!

Kramar!!

Anonymous said...

channal:
Jag har inte förstått varför man sätter all sin tilltro till detta högst osäkra. Vore jätteintressant om du kan förklara lite.

Hur länge varar immuniteten?

Man vet inte, kanske några månader säger vissa, 1 år kanske..troligtvis inte livslångt sägs det.

Vad ska man göra då? Låta folk gå igenom det igen eller? Kan ju vara redan i sommar/höst?

Annika said...

Ano;
Inte jag heller. Jag fattar det inte.
Ingen vet ju i dagsläget vem som handlar rätt. OCH jag skulle inte heller sätta min tilltro till AT och gänget.
Har ingen tilltro till ngn, men följer ju alla restriktioner vi har här.
OCH kommer så att göra tills faran är avblåst.
Ja, vem vet hur länge det varar?
MEN hoppas av hela mitt hjärta att vi blir immuna, även om experterna inte verkar eniga där heller.
Wait and see, see and wait.

NU är jag nyfiken på dig, Ano.
VAR bor du?

Anonymous said...

Hej Annika, Jag bor i Stockholm. Försöker också bara akta mig så gott det går. Ja, hoppas vi klarar oss på något sätt!

Annika said...

Ano:
DET gör ni, ska du se.
TACK för att du berättade :-)