Thursday, April 30, 2020

Valborg, Att dra sig för ... , Liten hylljusning och VAD göra??
Godmorgon torsdag!
*   Valborg


OCH idag är det Valborg hos er däruppe i den höga nord. Antar att det inte blir så mycket firande för er. Jag förmodar att samtliga eldar är inställda överallt. Om inte vore det mycket konstigt.
Ni får fira i lugn och ro i hemmen istället.

Här i USA är Valborg inget som firas. Ej heller är det en helg som jag direkt saknar.
Men jag hoppas att ni alla ska få det så skönt som det bara går att ha det.
*   Inte så kul.

Igår var jag tvungen att åka till Safeway. Alltså en av våra mataffärer. Snacka om att jag drog mig, hade dock inget val. Safeway är även det ställe som är min drugstore (apotek) och min medicin behövdes fyllas på. Ett måste. Jag hade en dag kvar av mina blodtryckspiller.
Så iväg for jag.
AVSKYR att gå dit mitt på dagen, men apoteket öppnar inte förrän 9 så jag hade inget val där heller.
NU har ALLA kunder munskydd på sig, och handskar. Jag såg inte en enda person som saknade det.
Nu har jag mina piller hemma och behöver inte hämta nya förrän om en månad.
DÅ hoppas jag faktiskt att saker och ting är ljusare än idag.*  Liten ljusning i hyllan …


Märkte--vilket jag även la märke till i förra veckan-- att toapappershyllan och hushållspappershyllan var ganska välfylld. Jag blir mer och mer övertygad om att det numera inte är alltför svårt att hitta de varorna. OCH herregud, det måste ju komma till en punkt när folk har slutat hamstra.
Däremot var det utplockat som bara den bland rengöringsprylarna.

Så fort jag kommer hem slänger jag scarf, jacka, vantar och byxor i tvätten.
Det känns fasiken som om man är förgiftad efter en tur till mataffären.
In i duschen fort som fasiken också. Eller ganska snabbt efter hemkomsten iallafall.

Däremot torkar jag inte av mina marvaror innan jag ställer in dem i skåpen. Passade på att handla lite matvaror igår eftersom jag ändå var där, vindruvor (min svaghet i livet), pizzadeg, tomater, mozzarella och färsk basilika. Ska göra en margaritapizza på fredag, tänkte jag.
Sen blev det lite nötter också.
Kaffe och coke zero hamnade också i korgen.

Storhandlingen väntar ännu imorgon, gulp. Men då på Harris Teeter precis då de öppnar klockan 7. Men igår på Safeway behövde apotekaren fem minuter med mitt recept, så det var därför jag passade på att plocka på mig lite redan nu.


*   VAD göra i sommar?

Ja, det är ju verkligen en BRA fråga …
Hem till Norden kommer jag inte. Det avskrev jag för länge sen. Det finns knappt några flygbolag alls som ens flyger på Europa.
OCH i dessa covidtider är det lika bra att stanna på hemmaplan istället för att dra baciller och virus mellan koninenterna.
DOCK, faaaaaan (rent utsagt) vad jag kommer att sakna att inte vara i skäristugan vid sundet i sommar. DET kommer att kännas långt in i märgen när det blir juli månad.
Saknaden blir enorm, men det är bara att ta det med ro och göra så gott man kan.

Tvivlar på att poolerna här kommer att hållas öppna. Det lär inte bli några utomhuskonserter och happenings alls.
Vingårdar och dylikt kan vi skrinlägga direkt.
Sitta på ett cafe? GLÖM!
Tror inte heller att beacherna vid havet kommer att öppna.

Peter och jag funderar på att hyra ett litet hus vid någon sjö eller vid någon flod. Frågan är dock, törs man ens?
Det känns som om man inte kan planera ett skit. SÅ deppigt  allting ÄR vad gäller sommarplaner och semester.
När jag kollade hyrhus på the Eastern shore (den allra östligaste delen av Virginia och Maryland) såg jag att de inte hyr ut hus där just på grund a covid-19. Så inte ens i den egna staten verkar det gå att hyra. Iallafall inte vid havet. OCH de hus jag tittade på var små stugor med små, små privata stränder. Men icke då …

Nej, det blir en lång sommar i Reston, Virginia.
Känns sådär, milt sagt …
Återigen, det är bara att tugga i sig.

Jag är glad ändå för att jag bor som jag gör med deck, täppa, naturen runt hörnet. Ja, ni vet …

DET lär ska regna småspik och åska här idag. HOPPAS att jag kommer ut på min runda ändå, är ju SÅ beroende av den.

Glad valborg till alla valborgmänniskor!

24 comments:

Elisabeth said...

Det var ganska länge sedan jag brydde mig om Valborg. Ett tag i Göteborg tittade jag alltid på Chalmerskortegen, sedan tröttnade jag på att trängas med folk (inget jag NÅGONSIN har uppskattat, haha!) och slutade titta. I år är det positiva med Valborg att den infaller på en torsdag, för då blir ju 1 maj en fredag, vilket innebär långhelg. Mycket skönt!

SÅ tråkigt att du inte kan åka till Norden i sommar! Det spelar ju ingen roll hur omöjligt det är eller hur självklart det är att stanna kvar i USA, tråkigt är det ju ändå. Hoppas att ni trots allt kan hitta ett hus att hyra. Hur det än är kan det bli lättnader fram mot sommaren, och då kanske ni kan hitta något. Eller om någon som känner någon kanske kan ha något att hyra ut? Eller är det ett allmänt förbud mot att hyra ut hus?

Anonymous said...

Hej! Så tråkigt att vi inte kommer att ses i sommar Annika! Jag förstår att det är jättetufft att inte få åka till Sverige och träffa nära och kära. Det blir en annorlunda sommar.
Vet inte hur vi gör. Det återstår att se. Planerna är fortfarande en vecka Gotland med vänner och en vecka med familjen i Kalmar.
Kommer det att gå? Vet faktiskt inte men jag måste tro att det blir så. Måste ha det att se fram emot. Tokig blir man annars.
Valborgsfirande är absolut inte viktigt för mej heller. Skulle ha träffat vänner och ätit ute men det är alldeles för kallt så tyvärr...
Vi hade väl åtminstone kunnat få värme denna långhelg?
Kramar från Anette!

Anonymous said...

Yvonne said…
Valborg brukar vi (om vi är hemma) fira med att äta tillsammans med goda vänner tillika goda grannar, någon eld har vi inte varit på sen gud vet när, 15 år sedan kanske. Detta år skulle vi egentligen ha åkt hem från Spanien imorgon, men ett förskräckligt virus satte stopp för det.

Vädret tillåter inte heller något uteliv här hemma den närmsta veckan, väldigt tråkigt, men, men inget att göra åt det.

Jag bakar som en liten tok, igår havregrynsrutor som blev jättegoda men jisus så många kalorier de måste innehålla, socker och riktigt smör i massor :-). Fick receptet av en vän från Eskilstuna som vi träffat i Spanien Goda men ack så söta.

Förstår att det är tungt att inte få åka till Finland och Sverige i sommar som du brukar, man blir sååå less på allt vad detta förbaskade virus ställer till med för sååå många människor över hela världen. Det som förvånar mig är att ingen "skäller" på Kina som är orsaken till detta elände över hela världen, sen köper resten av världen munskydd, handskar mm från Kina. En bojkott av deras varor borde vara självklart.

Sommar i Sverige blir det för oss med största sannolikhet, Spanien snackar om att först år 2021 släppa in folk som oss som har bostad där så det är bara att vänta och se. Hoppas iaf att vi kan åka till Karlstad och Sandgrund och se Lars Lerins konst där, en dröm jag har. Kanske har man vunnit nåt på Lotto också så kan man köpa någon av hans fantastiska tavlor, för dyra som attan är de, men såååå vackra.

Jag kör samma procedur när jag handlat och torkar inte heller av varorna, men igår sa min kompis att hennes syster och svåger som bor i Boston hade läst att virus kan sitta kvar 4 dagar på papper, plast osv, om det är sant vet vi ju inte, men man kan tycka att då skulle väl det komma information från myndigheterna om sådant var sant.

Ha en fin helg och vi får göra det bästa av situationen som råder. Stor kram skickar jag till dig

Äventyret framtiden said...

Tack Annika! Vi firar inte särskilt mycket i vanliga fall heller när det gäller Valborg men brukar elda en brasa på kvistar och liknande som vintern har lämnat efter sig. I år är det eldningsförbud p.g.a skogsbrandsvarning, så vi väntar på regn. Jag ska visa på bloggen hur det ser ut på vår tomt nu vad gäller skogsröjning. Det skulle behövas många Valborgseldar för tillfället, haha.

Enligt Agnes Woldt, professorn och bakteriologen så fastnar inte virus längre än två timmar (allra högst) på förpackade varor man handlar. Så låt ligga bara...om osäkerhet råder använd plasthandskar. Jag tvättar alltid frukt och liknande i vilket fall som helst innan jag lägger upp allt i skålar och i skåp. En ren rutin som man får när man har hållit på med livsmedel i så många år, av hygienska skäl.

Tack och lov så har ni ett vackert ställe ni bor på även om ni inte slipper därifrån i sommar. En sommar går säkert hur bra som helst att vara hemma. Ni hittar säkert på så mycket trevligt på ert deck! Det ordnar sig säkert på bästa sätt.

Var rädda om er och ha det innerligen bra!
Varma kramar från ett kylslaget Geta!

Ann Rumbleinthearctic said...

Jag är så glad att vi hade vår stora Sverige resa förra året, och att vi kunde fira pappas 70-årsdag ju i Januari. Visst är det surt att nu vara "fast" i NYC men det är ju som det är. Vi vet ju att vi har saker att se fram emot i December. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt. Jag hoppas verkligen dock att det kommer vara ok att kanske sitta på en filt och hänga i Central Park, eller någon annan park. Avskilt förstås från andra. Vi har ju shelter in place ordern tills den 15 Maj, och sedan får vi se vad som händer....I Mars när de pratade om att det skulle ta 6-8 veckor och sedan ytterligare 1-2 månader så kunde man ju inte riktigt fatta det. Men nu, ja nu så är det ju en verklighet minst sagt.
Vi torkar inte heller av varorna, man gör så gott man kan och i dagsläget vet man ju inte säkert hur det faktiskt är med allt. Det behövs mer forskning. Det ända man vet säkert är ju att det sprids från mun och näsa, och det är även där viruset tar sig in, inklusive ögonen. Så man gör så gott man kan helt enkelt. Vi bleachar ju handtag etc här hemma, mindre nu eftersom vi alltid är hemma. Och det är väl främst för att vi inte ska föra vidare någon smitta när vi sedan går ut och tar på dörrar etc, om det nu skulle vara så att vi bar på smittan. Tvätta händerna är det första vi gör när vi kommer hem dock, och bleachar eller tvättar nycklarna. Efter att jag packat upp varorna tvättar jag händerna igen.

Annika said...

Elisabeth:
Tror faktiskt aldrig jag brytt mig om den dagen?
jo, när vi var små var det kul att gå t en eld och sen se fyrverkerier. Men annars?
Nä, det var en halvledig dag.
Ofta var det kallt. MEN ibland var det riktigt sommarvarmt.

Nej, jag tror nog att man kan hyra hus faktiskt, det verkar så. Men vissa delar, som the eastern shore, verkar rökta.
Antar att det ofta är upp till ägaren och förmedlingen ...
Ja, vi får se ...
det skulle vara så skönt med lite miljöombyte.
Skulle helst vilja åka till Cali, men det kan vi nog glömma snabbt.
DIT skulle jag vilja åka och träffa K och semestra. Men det kommer inte att funka.

Allra helst vill jag till Norden, men det är kört. Tror inte jag kommer att kunna åka på hela 2020. DEPP!!!!

JA, superbra med Valborg en torsdag så det blir en rejäl långhelg. Ljuvligt!!

Annika said...

Anette.
JAG vet. DET suger. Men det är så det blir.
Flyget till Europa tror jag inte sätter igång i en hast, och denna sommar då alla gränser är stängda är det lika bra att vara kvar.
Kommer inte ens in i Finland i dagsläget. Till Sverige skulle jag kunna ta mig (om plan finnes) men det vill jag inte under denna kris. Törs inte.
Man vet heller inte vad vår PREZ kan få för sig ..
En annorlunda sommar blir det onekligen ...
Ja, Anette, får se om ni kan ta er till Gotland ... tveksamt kanske nu ...
Fan, det blir så annorlunda i år att det inte ör KLOKT.

KOLSVART här nu, ösregn och förmodligen lär det åska snart.
KALLT hos dig.

KRAMAR till dig min vän!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, allt så ANNORLUNDA att det inte är KLOKT!!!
Ni får fira på, du och din man. HOPPAS ni har ngt extra gott att äta.
DET har ni alla gånger.
Jasså, det var imorgon ni skulle rest hem.
Men vad skönt att ni kom hem när ni gjorde!! TACK och lov att det planet gick när det gick.
Vädret ja, det blir man galet beroende av nu när allt annat är så svajigt.

Härligt med allt BAKANDE dock!!
UNNA dig de goda kakorna! GÖR det.

Kina ja, ja ... snacka om att de mörkat för resten av oss. Frågan är hur länge de mörkade innan vi visste, resten av oss ..?
Det är så man blir förrrrb ...

Sommar i Sverige för er.
HOPPAS ni kommer till Lergrund. DET tror jag skulle vara en upplevelse. ÄLSKAR LL!! OCH hans konst är sååå fin.

Jag orkar inte hålla på att torka av varor från affären. Jag vet att vissa gör det, och jag har också hört om det där med fyra dagar.
Men faktiskt, jag orkar inte hålla på.

Ha det så gott, Yvonne. Njut av långhelgen så gott du kan!!
Kramar!

Annika said...

Karin:
OCH du kan inte ens elda på egen tomt pga eldningsförbud. TYPISKT!!
Annars hade du och Uffe kunnat stå där och sjunga Vintern RA...
Jag skulle med nöje skicka regn till dig, Karin. NU fullkomligt ÖSER det ner här.
Det är inte kul med torka, men inte kul med vattensjuka marker heller.

Absolut, frukt och grönt sköljer jag också. MINITIÖST!
Men pastaförpackingar etc åker bara in i skåpen.

Så är det Karin, en sommar utan det kära norden kommer att gå bra. Absolut. Det är bara att digga läget. MEN SAKNA kommer jag.

Karin, detsamma, var rädda om ER!!
OCH ha en fortsatt fin, om än kall, valborg.

Kramar över oceaner och mindre hav!!

Annika said...

Ann:
Absolut, det är bara att göra det bästa av rådande läge. SÅ är det.
HOPPAS verkligen att ni ska kunna få sitta i CP och fika i sommar. Alltså, JA! Det måste ni få. Jag hoppas verkligen att staden kommer att ge tummen upp där.

Jag vet, det är otroligt, när vår guvernör gav oss shelter in place till den 10 juni redan i mars trodde jag att jag skulle svimma. OCH jag erkänner att jag än idag tycker det var otroligt opsykologiskt av honom. Vi får se om han förlänger.
DET kan ju mkt väl bli så att ert blir förlängt. DET skulle inte förvåna mig.

Ja, samma här. Efter en handling är det en procedur. TVÄTTA händerna, packa upp, tvätta händerna IGEN, cloroxa handtag, ytterdörr, köksbänkar. Tvätta händerna IGEN.
PUST. Men är vi bara hemma en vanlig dag utan att egentligen gå ut, förutom på PW, tvagar vi ju inte händer i sinne eller cloroxar dörrar och handtag.
Det gör jag bara efter en tur till affären. Imorrn blir en sån dag. Igår var en sådan.
USCH, gillar inte att besöka matvaruaffärer, även om det inte är SÅ ångestladdat längre.

Ann Rumbleinthearctic said...

Vi hade precis zoom möte med vår department....och läget är att tier 1 (de som egentligen inte riktigt kan jobba hemifrån och som även jobbar själva, dvs jag) kanske kan börja jobba från och med 15 Juni....om allt annat går som det ska, de andra faserna öppnar upp i höst/vinter och nästa vår. Helt galet. Och ja, 15 juni...nästan två månader till alltså, och det är ju enbart om vi fortsätter att se minskning av fall etc. efter den 15 maj. Det tär på en, väldigt mycket. Men vi får hålla hoppet och modet uppe helt enkelt. Kanske försöka ha lite olika spelkvällar, movie nights med lite annorlunda upplägg än bara det gamla vanliga. Eller ordna upp happy hour här hemma som är lite annorlunda än vad det brukar vara, kanske rentav försöka möblera om. Fint att läsa lite andra bloggar dock som delar samma elände, så man känner att man kanske inte är helt själv :)
Ha en fortsatt fin dag nu. Kram!

Ulla said...

Det är bra att folk är försiktiga och skyddar sig med handskar och munskydd. I Sverige och Norge ser man nästan inga med munskydd. Några enstaka och då är det ofta asiater.

Jag är väldigt osäker på Sveriges strategi. Man har ju helt klart misslyckats med att skydda de äldre.

Det är fint att Sverige är ett land med hög tilltro till myndigheter och folk i allmänhet, men jag tycker att det har gått för långt när det gäller hyllandet av Folkhälsomyndigheten. Det har ju visat sig att Anders Tegnell har haft fel om och om igen. Fast det är ju inte så konstigt. De flesta experterna runt om i världen famlar ju efter svar. Det som stör mig är att han varje gång uttalar sig med sen auktoritet, som om han faktiskt vet.

Ett typexempel på den blinda tilltron på myndigheterna som vi förväntas ha var en fråga en epidemiolog fick om munskydd. Han sa att det kunde vara farligt om de användes fel. T.ex. om man tar på munskyddet och där finns droppar av viruset och sen tar sig i ansiktet kan man smittas. En självklar invändning vore förstås att det hade varit ännu värre utan munskydd, för då hade dropparna hamnat på munnen direkt. Ingen journalist ifrågasatte uttalandet.
Det här är som en utdragen mardröm, för jag längtar ut, ut på äventyr.

Anonymous said...

Ja eller hur, har undrat vad de sysslar med sedan slutet av februari, då det verkar som att de VILL att folk ska bli smittade. Men så kan det ju ändå inte vara tänkte jag tills jag läste en artikel i mitten av mars och fattade att de verkligen vill det.

I detta fall får man vara glad om man klarar sig undan trots deras försök att smitta ner alla under 70 år.
Tror de tänker i stora förlopp och sånt, en liten individ som vi är bara en liten, liten % i deras bild. Man måste bara försöka klara sig själv tror jag, det hoppas jag vi gör.

Annika said...

Ann:
Hopplöst läge.
Bara att hänga med.
Vi kan inte göra så mkt mer. HOPPAS att det snart blir så att du kan börja igen.
VERKLIGEN!!
Nej, det är ju så, vi är ALLA i samma båt.
OCH visst får man tänka om vad gäller socialt liv.
Håller med om att det är fint att läsa om hur vi alla dealar med det.
:-)

Annika said...

Valborg var alltid en av mina favorithögtider, mycket för att den är dagen före min födelsedag men i allmänhet också så älskar jag eldarna och ljuset och sången. Så speciell stämning. Men inte i år - och tydligen är det ju svinkallt överallt så folk kanske inte är så frestade heller att försöka ta sig ut och trotsa sociala distanserings-påbudet.

Min försäkring ändrade så att jag kan ta ut tre månader medicin åt gången - känns jätteskönt! Sen blir den automatpåfylld också och levererad hem. Jag behöver inte gå till apoteket! Hurra! Annars så, ja, mataffären känns fortfarande vansklig. Vi torkar av maten när den kommer genom dörren men jag tänker att det nog är onödigt numer för de som arbetar där har ju både handskar och masker. Kanske dags att lägga av med det men när man en gång väl har börjat...

Och, ja, sommaren känns som ett stort frågetecken för mig med. Jag skulle ju ha rest till Sverige, till en konferens OCH påbörjat ett nytt forskningsprojekt. Svårt nästan alltihop. Och forskningen är vansklig om de inte öppnar åtminstone universitetsbiblioteken igen (gör de det kan jag nog hitta nåt att roa mig med). Poolen och stranden känns som du säger som lite risky business - och är kanske inte riktigt min grej i vilket fall.
MEN - jag känner också att det ligger en liten förtjusning i det där med den oplanerade tiden. Sommar efter sommar har vi haft hårt dragna res- och jobbplaner. Jag har aldrig, sen jag var liten, haft en lång oplanerad sommar. Vem vet vad som kan hända om man inte har nåt på gång alls....kanske blir den här sommaren jag tar upp att lära mig banjo? Eller skriva the next Great American novel? Eller nåt :) .
Men, oh, jag förstår att du kommer sakna din långa sommar i skärgården <3 .

Ha det bra och en dag i taget!
Kramar

Annika said...

Ulla:
SÅ var det här förr också. De enda som använde munskydd var en och annan asiat.
MEN nu, ALLA!!
OCH det är bra. Vi har det på stark rekommendation, och folk kör på efter det. I affärerna i synnerhet, under prommisar etc är det lite si och så.
Jag har en scarf jag drar upp när jag möter folk längs min prommis. MEN på affären har jag mask hela tiden.

Jag vet, Sverige har lite för många dödsfall för att man ska kalla det bra, verkligen. HÅLLER med.
Men jag vet inte om vi riktigt har rätt förhållningssätt heller?
Svårt.
Håller med om att Sverige inte kunnat skydda de äldre på boenden alls :-(


Det är nog så, alla famlar ... och kanske det är just därför man så gärna vill ha en hand att hålla i, som ATs.
Ingen vet ju riktigt hur vi ska gå tillväga. Så svårt allting alltså.
Men visst, jag håller med dig också vad gäller nästan gudsdyrkan av AT. Det blir lite snett allting.

JAG med, kan vi komma ut på äventyr SNART! NU!!!

Annika said...

Annika:
En första maj dag!
En fin fölsis, ETT fint datum att fylla på. VÅR.
Sångerna är jättefina som har med valborg at göra. UNDERBARA.
Men dagen i sig är ingen dag jag har på saknarlistan från Sverige.
Ja, jag pratade just med mina frldrar. KALLT sa de att det var.
KLASSISKT!!
Här med, vräker ner regn och jag fryser non stop.
OOOO vad skönt att du slipper gå till drugstore för att hämta din medicin. GILLAR det inte.
Ska fråga om min läkare kan skriva ut i tremånadersförpackningar. Ngn ngn hade jag det så ... det var bra. Men vad bra att du får ditt hemkört. D^slipper du besöka druggen!!!

USCH vad ledsamt det är med sommaren och allt som inte blir av. Som din resa, ditt projekt.
Ledsamt.
Risken är väl den att sommaren blir astrist om inget öppnar upp. Då blir vi väl sittande där vi sitter. Men jag fattar ditt tänk om sidor med blanka blad.
The great American novel ... yessss, gp for it. DET gillar jag!!
Ellen banjo (insert creepy deliverance music, haha).

Ja, vi får bara tugga i oss detta.

Stora kramar från mig!!

Monica said...

Hoppas ni kan hyra något fint litet hus, det borde gå och så skönt det vore. Ja annars finns inte mycket att säga om detta elände men jag instämmer i allt Ulla skriver.

Och det vi tänker och dessutom vet som har som jag 40 år av immunologiforskning, utveckling av analyser, förfining av kit som redan finns men utvecklat dem mycket mer till mycket känsligare analyser, byggt upp nya analyser, någon har jag gjort som vi är ensamma om i Norden, och gjort metoder som används i många länder, bedömt miljarder av kroppens celler, virus, bakterier och mycket annat elände, fast det är mycket spännande, vi undrar, ja allt tjat om att ingen blir immun, inte säkert, bara en vecka eller två kanske, finns inget sådant i världshistorien, antingen dog man i Spanska sjukan eller blev immun livet ut, ingen har ju fått det igen på 100 år. Detta är samma typ av virus men en variant som kräver ny antikroppsbildning. Och de flesta nu levande har ju inte haft Spanska sjukan p g a den ålder det kräver men läste om nån över hundra som överlevt den, två världskrig, alla pandemier och även covid-19, ja käre tid.

Och nu alla dessa uppstickare med sina kit, sina mätmetoder, sina analyser, det var ju inte så förr att någon tänkte sig bli miljardär på folks sjukdomar, det var ett samarbete mellan forskningslaboratorierna. Och nu visar det sig att dem man påstått återinsjuknat var totalt fel, i dessa analyser har de tolkat döda virus och fragment av viruset som finns kvar en tid men elimineras vartefter, bedömt dem felaktigt som levande virus, det gör inget proffs, de vet skillnaden, och så går man ut med det felaktiga i hela världen och guden som han är (jag är alldeles förstummad över folk) AT säger så är det.

Nästa vecka tar han tillbaka det och så har han gjort i flera månader. Helt obegripligt vad han har för team som tar fram en skrivelse med detta han ska säga. Jag skulle föredra kungen:-), tror han faktiskt skulle läsa på och kanske säga något från eget huvud och det kunde i alla fall bli lite roligt:-), kanske kunde uppmuntra lite också och så skulle helt andra personer som vi har i forskning uttala sig om var de befinner sig i detta, det de säkert vet, annars avvakta.

Och det är skrämmande hur de på äldreboendena behandlats, fått dö med att ha en människa med svart gasmask intill sig eller ingen människa alls och ingen anhörig på plats, det GÅR att ordna, någon kan få skydd och vara med. Och skrämmande i Solna, personal med skyddsutrustning matar smittade, går in till en frisk och matar med samma och nu nedsmittad skyddsutrustning, nära 30 av 100 dog och det har visst anmälts men undersköterskor kan inte ställas ansvariga i rättegång, vi har såna lagar men den som driver boendet har kanske ansvar? Är ju inte klokt hur det går till i detta världsbästa land.

Nu önskar jag dig Annika en bra Valborgskväll och en fin första maj, hoppas det går bra att fixa det du behöver. Här skrämde man upp folk igen med eventuell ransonering, regeringen har kontaktat livsmedelsbutikerna som folk som sitter hemma, ska sitta så, beställer ifrån så vi skojade, om man nu kan det, att 70+ ska svälta ihjäl, gamlingar tar man död på, 50+ dör på intensiven så det blir bara barn och unga kvar, ja bäst att leva på. Vi har bara import nästan utom toapapper:-), det kan vi göra, och tydligen tycker exportörer att vi finns för långt bort och de kan sälja till närmare länder istället, ja så sa han den mycket uppmuntrande mannen från regeringen som en ytterligare tröst till svenska folket...

Anonymous said...

Fast, rätta mig om jag har fel, men vad jag förstått är detta INTE samma typ av virus som orsakade spanska sjukan. Spanska sjukan tror man orsakades av H1N1-virus som är ett influensavirus, covid-19 orsakas av ett kallat SARS-CoV-2 som är ett coronavirus, mer besläktat med virus som ger förkylning, SARS, MERS.

Annika said...

Monica:
JA! HOPPAS det!
Verkligen!
Vi är under lockdown till 10 juni i delstaten Virginia, så vi får se om det lättar därefter? ELLER om guvernören förlänger?
Känns lite hopplöst just nu allting.


USCH vad jag tycker det är svårt att veta vem son gör rätt och fel. ETT har iaf Sverige misslyckats med, och det är de äldre. Att inte ha skyddat dem tillräckligt, de som ligger på olika hem. Sen vet jag ju att hemtjänst får slita sig fördärvade utan skydd. Min svägerska i UME är USKA i hemtjänst, och det är inga roliga historier hon berättar. ATT de får sitta och göra EGNA visir, kommunen har inte ens handsprit åt dem. Helt sjukt.
SÅ ja, big fat fail.
Annars vet jag inte, just det här att stänga ner vet jag inte är rätt heller?? Men, som sagt, jag vet verkligen NOLL:
Du kan SÅÅÅÅ mer mer. Du vet iaf vad du talar om.
men visst är det svårt. SÅ svårt.
Just det där med att bli immun, man hoppas ju på det. MEN ingen verkar ju kunna säga ngt där heller. Ja vilket förhatligt virus det är.

JAG VET!! DET är vidrigt med allt som poppar upp för att ngn säger sa ha kit etc. ALLT bar för att tjäna pengar. Blir så förbannad. Detsamma i Sverige som här. Helt sjukt alltså. Ibland undrar jag över hur lite samvete ngn kan ha som sitter och prånglar ut sånt.

Gudadyrkan av AT har jag också såååå svårt för. Håller helt med dig där. Vem säger att han vet?? När ingen annan i världen vet?
Jadu ...

Ransonering ... ja det har vi ju här med varor. PUST och stöööön.
När låt skiten får blåsa över nu. ORKAR inte mer.

Monica, hoppas du och ni hade en fin valborgskväll igår!!

Annika said...

Ano;
SÅG dig först nu!!
Ja, det verkar nästan så.
MEN nog ska vi igenom det, det ska vi.
VI måste tro på det!!

Annika said...

Ano.
Det var till Monica det där?
JAG kan absolut inte svara på det, hehe.

Anne said...

Fina inlägg igen, Annika. Kommenterade aldrig igår men som du vet uppskattar jag så din blogg och följer troget. Ni har bra helgplaner på gång, vandring med matsäck. Återkom med bilder och text.
Jag ska faktiskt försöka plantera och greja i ordning, vädret ser perfekt ut för det i helgen. Måste till Home Depot först. Yay!!! Not... Men samtidigt uppfriskande komma ut även om det är förknippat med dubbla känslor.

Som du vet så håller jag så med dig, sommaren och det tomma bladet känns konstigt. Jag tittade på bilder igår, gick igenom mappar i datorn och det gjorde mig både glad men samtidigt ledsen se bilder från allt "vanligt". Tänk vad lite vi visste då förra sommaren när vi satt vid stränder, hav, såg solnedgångar, trängdes på restauranger. Jag tror inte vi fattat och trott på det om nån sagt. Men vi hade nog njutit än mer då, vi njöt redan ovetandes om det som kom förstås. När det här är över och då menar jag inget fjantigt "nya normala" utan när vi är tillbaka i det som vi ska kunna förvänta oss, det vanliga precis som det var, då kommer vi njuta sååååå galet mycket. Nästa gång du sitter vid stugan, alltså Annika. Jag tror du kommer fälla en tår och omfamna det så.


Men just känner jag mest en bitterljuv, nostalgisk känsla, stråk av ledsamhet då jag tittar tillbaka. Tycker du inte också att tidsperspektiven förändrats. Hur man upplever tid. Normalt så känns det ju som tiden går så fort, åren snabbt. Men så känns det inte mer, förra sommaren känns som en EVIGHET sen, ett helt annat liv. Så brukar det inte kännas. Men nu gör det ju det. Är det bara ett år sen... Samma med februari och mars, min födelsedag i februari och din i mars eller hur. Det känns som superlänge sen. Före och efter Corona, är det så vi kommer se på tiden efter det här?

Vår guvernör hade nån form av presskonferens idag igen, från och med nu ska vården öppna upp för det "vanliga", elective procedures som de säger. Credit till henne för det, toppen. Det är ju ett måste, mycket viktigt. Dock verkar det inte bli i full skala men folk ska få fortsätta göra sina viktiga planerade behandlingar och operationer igen. Hur som helst, i denna veva så undrar nu mottagningarna som gör endast skönhetsingrepp, typ botox och en massa andra ingrepp om de inkluderas i det här. Om de har lov att öppna. CA har tydligen sagt nej, de ingår inte. Men vår guvernör verkar säga hon funderar på saken, ska ge besked i helgen. Alltså, för mig vore det HELT sjukt om det plötsligt tillåts med skönhetsmottagningar som gör kosmetiska ingrepp (inget hälsorelaterat) ska få öppna så folk kan göra sina lyft, få sina botoxinjektioner men State Parks och lekparker fortfarande ska vara stängda. Om hon godkänner den branschens öppnande men inte för folk att vara ute i naturen eller kidsen gunga på gungor då vet jag inte vad...
I övrigt så låter det som väntat som att det inte finns planer på mer öppnande, inga konkreta datum satta alls. Jag tror vi får vänta till runt 10 juni, som ni har som deadline, innan vi får veta nåt mer. Det är ett datum som är rätt passande för oss också, då skulle nämligen terminen sluta och sommaren liksom börja.
Vi får kämpa på och vara frustrerade mellan varven.Men fy fasen vad less jag är på detta....

Men nu är det helg och här ska ätas gott igen. Covid-19 eran lär synas på vågen och definieras samt betyda 19 som i pounds man lagt på sig innan det här är över...
Hoppas ni får en riktigt fin vandring imorgon lördag!

Annika said...

Anne;
Jag vet kära du. OCH jag uppskattar det såååååååå mkt. TACK Anne :-*
HD, var ute i god tid. Vi brukar sticka på morgonen. MEn det är skönt att gå till ngt annat ställe än de eviga mataffärerna.
Min kompis S var på Target idag och hon var så glad för det. JAG har inte varit där sen i mars. Ska gå i nästa vecka.
OCH du ska plantera. GUD vad härligt, Anne. DET kommer kännas gott för själen och bli vackert.
MMM... underbart.

Håller med Anne, vi ska njuta så in i bänken då detta är över.
Gud, tänk när man sitter på planet och är på väg, och sen när man slår sig ner vid sundet. GUD vad ljuvligt.
MMMM!!
DET ska vi se fram emot och sikta på 2021. BOOM! Då ska det väl vara över och vi ska leva normalt igen.

Idag öppnade tandis och läkare för vanliga besök igen här i VA. Precis som hos er. KLOKT!!!
NU väntar jag ivrigt på frissan. HAHA. Nej men jag väntar som faaaaan. Måste komma dit.
EFF it, om skönhetsingrepp ska ske då ska FAN parker öppnas, Stränder också.
ALLA natiaonparker o state parks. Nääää, de kan inte tillåta sånt om inte också parker öppnas.
Är ett lyft essential???
ASSÅ!!?? VA!!
Atr naturen är stängd är för mig en gåta. Hur tänker de där???
ÖPPNA den! Oavsett allt,
Tror inte det smittar speciellt mkt utomhus heller. Bara löjligt att stänga igen.

JAG med, jag med. SÅ less så less så bortom LESS!!
men det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på.

Perspektivven har förändrats. TOTALT. Julen 19 känns ljusår bort. Fester i feb känns som för tio år sen.
För mig drogs gardinen ner den 10 mars då DT stängde gränserna. Sen dess har det gått från djupt mörker till lite gråare. Har väl landat i ngn slags vardagslunk.

KRAMAR till dig min fina Anne!!