Thursday, April 02, 2020

Tre saker att känna tacksamhet över, Modiga anställda, Normalitet och GULLIGT!
Torsdag igen!
Vecka tre.
Dag 24.


* Saker att vara tacksam över …

Det är alltid nyttigt att skriva upp det man är tacksam över i livet. TRE saker om dagen. Pränta ner det på något ställe. I mitt fall handlar det om att skriva ner det i min dagbok.
Det kan vara små saker, att ha suttit på däcket i solen med en kopp te eller att man läst ut en bok man tyckt om.

I dessa tider kan det nog vara klokare än någonsin att tänka på det i livet som skänker en glädje i vardagen. Att notera det, svart på vitt.
Viktigare än någonsin de här dagarna då vi alla befinner oss under det svarta paraplyet.

Igår skrev jag ned dessa tre punkter i min dagbok:

* Underbar morgonpromenad då jag såg nyutslagna träd som jag älskar samtidigt som jag fick ihop 12000 steg.
* En av mina allra bästa vänner från Sverige ringde under denna promenad och bara det var ju en överraskning och superroligt. Vi pratade under nästan hela min runda
* Tacksamhet över att få höra goda nyheter från mina föräldrar under gårdagens FaceTime.

Se där, tre bra saker som hände under dagen!

* MODIGA och ABSOLUT NÖDVÄNDIGA

Alltså, jag har en sådan respekt för dem som jobbar i butik nu. De som ständigt står och slår in våra varor dag ut och dag in. De som packar upp varorna, skyltar och finns där för oss kunder.
De som verkligen möter folk i en strid ström hela dagen, butiksanställda i livsmedelsaffärer.  DE som tar emot pengar, får folks andedräkter i ansiktet, packar ner varorna som ligger på bandet.  De som kanske får ta emot hundra hostningar och nysningar på mindre än två meters avstånd hela dagarna.  Heder åt dem. Utan dem skulle allt slå igen, kollapsa.
Ja, och de får dessutom ta emot folkets gnäll också, varför finns inte det? varför har ni slut på den varan?
GAAH!
JAG tycker det är smått ångestladdat att åka och handla 1-2 gånger i veckan. VAD ska då inte de tycka som står där varje dag, i princip. Heja dem! De förtjänar stor löneförhöjning.

Ja, och så vårdpersonalen. Givetvis. De är ju hjältar. Utan dem … nej det går inte ens att tänka tanken ut ...

OCH de som kör varubilarna till butikerna ... utan dem ...
Sophämtarna … utan dem ...
Killarna och tjejerna som kör budbilar … utan dem ...

Listan kan göras milslång i dagsläget.


FAN vad många det är i vårt samhälle som ska lyftas fram nu!
Utan dessa skulle allt bara krossas som ett glas som slår i marken.

Är det först nu vi får upp ögonen—och verkligen uppskattar och SER dessa hjältar— som har så kallade “lågstatusjobb”?


Bild från amazon.com


* Gick förbi …

… Starbucks härommorgonen. DE har öppnat igen efter att ha hållit stängt i två veckor. Nu tar de enbart emot beställningar med betalning via nätet. Man får sedan åka till det Starbucks man beställt ifrån och hämta sitt kaffe. I dörren har de ställt upp ett bord, och det ser ut som om de leker affär. Ganska gulligt faktiskt. Jag är glad, glad att de öppnat igen.
Inte för att jag beställt någon latte ännu, men jag borde nog göra det någon dag framöver.
Jag är glad över att se alla tecken på ett någorlunda normalt samhälle. Suger åt mig!!* Gulligt i dessa tider!

Som ni ju vet är skolorna stängda här resten av terminen. Äldre elever ska snart få undervisning online på distans. De yngre i låg och mellanstadiet får uppgifter via mail från sina lärare på vad de ska göra hemma.
Både lärare och elever känner ju att de aldrig fick säga hej då till varandra på ett bra sätt. Skolorna stängde från ena dagen till den andra. Varken barn eller lärare fick ett vettigt avslut på läsåret. Betänk då att man här byter klasslärare i låg och mellanstadiet varje läsår.
Nu har  vissa lärare från olika skolor gemensamt bestämt att de ska köra i parad genom områden där deras elever bor. De tar sina bilar, någon make/maka/vuxet barn kanske kör bilen så att läraren kan sticka ut överkroppen genom eventuell sollucka och vinka till sina elever. Eller så kör de själva och vinkar genom fönstret. Detta är uppskattat, både av elever, föräldrar och av lärarna själva. Nej, barnen kan ju inte krama om sina lärare (vilket yngre elever ju ofta vill med en älskad fröken eller majje), men de kan vinka, sjunga och ropa!
Jag tycker detta är ett så gulligt initiativ.Bild från Riverside, CA under en bilparad för lärare.


Ja, kära ni, det här punktinlägget är tänkt att belysa det som, trots allt, är lite ljust och roligt just nu.

Jag önskar även er alla en så bra och ljus torsdag som det bara är möjligt.
HANG in there!!

20 comments:

Äventyret framtiden said...

Så fint med tacksamma punkter. De är många om man riktigt tänker efter men redan att plocka fram tre varje dag är super. Det lyfter en själv och andra samtidigt.
Många på Åland har börjat med att beställa varor över nätet och far sedan och hämtar dem utanför affären. På det sättet utsätter man varken sig själv eller andra för smitta. Vi får tillsvidare och ännu våra varor levererade till trappan men när vår corontäntid är slut (måndag) så far vi själva och hämtar varor från butikens trappa istället. Vi fortsätter med att hålla oss på vår lilla egna kant ett tag till; det kan bli riktigt länge om det vill sig. Viruset lär inte försvinna i brådrasket, utan kan blomma upp igen även om det ser ut som om sikten är klar. Det här året går till historien, helt klart.

Ha en fin torsdag Annika, beställ din latte på Starbucks och njut av dagen medan du funderar på tre nya punkter att vara glad för.
Torsdagskramar!

Anonymous said...

Och jag är tacksam för att du skriver och delar bilder på insta. Kommer du ihåg känslan när man hade en ny veckotidning i handen och skulle krypa upp i soffan med den och en kopp te. Samma känsla får jag av att läsa din blogg.

Förstår att det är extra stressande när familjen är utspridd över en stor del av världen, samtidigt som man logiskt inser att det är tryggast att alla stannar där de är.

Ett svart paraply som ibland kan vara lite ljusare grå, det var en så bra beskrivning på hur jag känner det nu. Jag hoppas på fint vårväder så att det blir mycket tid i trädgården, det kommer nog lätta upp det svarta en del. Och för att citera en vän "Jag har fikat mig igenom kriser förr, jag ska nog kunna fika mig igenom denna också".
/Tysta C

Anonymous said...

Yvonne said….
Trevligt med positiv läsning, behövs dessa dagar och tacksamma punkter behövs verkligen nu. Håller med vilka hjältar som jobbar och sliter varje dag med säkert många arbetstimmar per dag för att allt ska fungera. De borde få en rejäl löneförhöjning allihopa när detta är över.

Vi är väldigt tacksamma att vi är på hemmaplan, att vi tog beslutet att avbryta "semestern" i Spanien och åka hem. Vi är väldigt oroliga för vår vän, pratar med hennes man fm och em för vill ju inte ringa henne personligen då hon har svårt med andning och hostar alldeles förskräckligt. Hon vet iaf att alla tänker på henne och bryr sig och hoppas på det bästa. Ingen respirator än så länge så det känns ju lite hoppfullt iaf.

Här hemma vill sig inte vädret visa sig från sin bästa sida, mulet och kall blåst idag. Tänk att få sitta ute med en kopp kaffe i solskenet och allt det vackra med naturen kommer igång, längtar tills dess.

Nu ska jag dra igång med att koka ärtsoppa och göra i ordning mitt nya våffeljärn, tänkte göra våfflor istället för pannkakor idag. Det är ju torsdag så då passar ärtsoppa bra .

Ha en så fin torsdag som du bara kan och idag känns mycket bättre än igår och imorgon hoppas vi på en ännu bättre dag osv.

Stor kram från mig

Annika said...

Karin:
Så trevligt att du gillar. Kände att det var nödvändiga att ändå ta fram det som ÄR bra.
Viktigt.
Ja, jag tycket det är jättebra att skriva ner tre saker varje dag. Har gjort det ganska länge nu.
Nu känns det väldigt viktigt att göra det.
Just det, det är jättebra att göra så med varorna. Här får man dem ofta hemkörda. lite som du får just nu :-)
Men man kan även göra som på Åland. Jag går dock till affären ännu. Idag var jag där. För klockan 8:15 när jag kom hem från min prommis. Hittade allt, i princip. Skönt.
Men KUL är det inte. Och personalen ... ja jösses.
Jag handlar år en granne som är 70´+ också, Hon köper det mesta online, men ibland vill hon ha bär och annat, så sådant köper jag då till henne. Känns bra.
Ja, de talar ju om andra vågen sedan när denna lagt sig. Hemskt.
Ja, vilket år, Karin. VILKET ÅR!!
Kramar till dig!!!!

Annika said...

Tysta C:
MEN gud vilken FIN kommentar. TACK!!
TACK!!
Du gör min DAG!! Blir ärligt talat skitglad över det du skriver STORT tack!!
På insta blir det ju lite kortare texter, och annorlunda överlag. Här blir det det ju mer ordentligt.

Absolut inte roligt att ha alla utspridda. Men i dagsläget är det bäst, trots allt. Vi håller kontakten ändå på daglig basis. DET känns bra.

Det svarta paraplyet är svart, men vi ska hoppas det bleknar.
JAAA! GILLAR ditt citat. Så bra. Så är det, så blir det. KLART vi tar oss igenom detta.

Än en gång, stort TACK!!!

Annika said...

Yvonne:
TACK Yvonne!!
Så roligt att du tycker det.
ELLER hur, dessa nya vardagshjältar i samhället. DE ska uppmärksammas. DE som egentligen aldrig kommit fram förr. NU är de verkligen modiga och absolut livsviktiga!!

Å din kompis alltså ... attans så hemskt. OCH vad rädda hennes barn måste vara nu. OCH maken. OCH de är så långt borta.
Måtte hon klara sig.
Ja, vad skönt att ni kom hem. Så underbart BRA!!

SNART ska du se att du kan sitta ute och ha det skönt!
Alla gånger.

God med ärtsoppa och våfflor.
Härligt.

TA hand om er. Gör allt fint ni kan!!

Kramar i massor!!!

Vform said...

Jaa Annika .. du har så rätt i det du skriver!
Dessa starka människor som dag ut och dag in står där och jobbar för vår och allas skull!
I ett tidigt skede sattes visir framför kassorna i affärerna här, så även i apoteket som jag besökte på förmiddagen! Lite skyddade är de bakom dessa!
MEN nog finns folk också som inte alls bryr sig!
Vi får hemhandlat av våra yngre .. men får även besöka butikerna första timmen de ha öppet! Inte vad jag vet/hört har vi något fall här omkring (ännu).. men de vet man ju inte på förhand.
Vilken toppenidé att skriva ner en "bralista" ... det gjorde jag för längesedan! Får börja på nytt nu ...

På tal om ödesgårdar ... vi har redan flera yngre par som renoverar gamla gårdar här i byn! Visst är det jättebra! Men ändå finns många, många fler som står och förfaller! JO den i Nämpnäs är nog riktigt fin nu! Känner dom som bor där!

Du är grym ... 12000 steg!! Nån enstaka gång kommer vi opp till 10, men mestadels är det 5-8000 ... tycker dock det är bättre än inga alls! :)
Ha det så bra under paraplyet ... en vacker dag få vi krypa fram, hoppas jag!
STOR KRAM! ♥

Annika said...

Vivan:
ELLER hur!
Cred ska de ha!! ALL cred de kan. De sitter där medan vi handlar så fort vi KAN.
Men de ska göra en hel arbetsdag inne på affären. Träffa massor med folk.
Ja, jag tycker de är modiga som bara den!!
SÅ smart med visit. DET har hag ännu inte sett här, och det borde de ju verkligen HA! Det kanske kommer? Vet att det är så i andra stater.
Ja, de har seniortimmar här med på samtliga butiker. BRA!!
SÅ bra.
Jag har en granne jag hjälper också, hon är 70 plus. Hon får det mesta online, men vissa saker köper jag och en annan granne åt henne. Känns fint att kunna hjälpa henne. Sätter varorna på trappan hennes.
BRALISTA är smart.

Ja, jag tycker det är så toppen med de som renoverar gamla gårdar i Närpes. DE gör det ofta såååå fint.
Tar hand om dem på bästa sätt. GILLAR det.
Sen alla ödegårdar i Närpes fö ... deppigt. Gården i Nämpnäs är en pärla. SÅÅÅÅ FIN!!!

tack, ja det är bra att ha ett mål sådär när jag är ute. Jag har 11.000 som gräns under dagen. MÅSTE upp i det. Men vissa rundor gör jag längre än andra, och då kommer jag upp i 12,000 och över. Tack och lov för det!
Men jag vet, det är INTE lätt att komma upp i 10.000 steg. DET krävs mkt, och under en vanliga kommer man alls inte upp i det. OM man inte aktivt går ut och går.
Nu under krisen är jag ute och går mer än nånsin. Så mina steg nu är bättre än nånsin. Se där, ännu ett plus. haha.

HÅLL dig FRISK!!

Det svarta paraplyet måste blekna en dag. Men än är det nattsvart. Sol ute, ska gå ut och jobba i min lilla täppa.

KRAMAR!!!

Brysselkakan said...

Hann inte kommentera hos dig igår... Men läste!
Så K blir kvar, ja det var kanske väntat. Och tänk så många bröllop och stora fester som inte blir av, många som får tänka om i år.
Vi hade ju bestämt redan förra sommaren ett inte åka till USA i år och besöka sonen så jag slipper den besvikelsen men istället finns oron för honom. Och så fick han uppleva jordbävning i veckan... Läskigt! Han var rätt långt ifrån där det var som värt men ändå 3 på skalan.
Och jag gillar alla dessa små ljuspunkter som ju går att hitta! Påhittiga lärare!
Och alla hjältar där ute! Har en granne som just nu jobbar på IVA, pass om 12 timmar och 30 min rast per pass. Förra veckan jobbade hon 75 timmar... De sliter hårt för oss andra.

Vi måste fortsätta se ljuspunkter, ta det dag för dag och DET ska bli bra igen!

Elisabeth said...

Tre saker jag är tacksam för:
*Mitt jobb.
*Mina kollegor.
*Att det inte kostar något att ringa (per minut alltså) så att jag kan prata med mamma länge varje kväll.

Här finns också den här typen av "plastskydd" i en del affärer. Det är ett bra och enkelt sätt att förbättra arbetsmiljön för dem som jobbar. Och nu kommer jag att låta negativ, men löneförhöjning eller bättre syn på s.k. lågstatusjobb kommer det nog tyvärr inte att bli... OM samhället någon gång blir normalt igen (okej, i Sverige är det ju jämförelsevis i dagsläget väldigt normalt, men inte om man ser till hur det var i februari) kommer ekonomin vara så usel att det snarast blir sänkta löner (för alla!), och folk i allmänhet kommer snart att glömma att alla jobb behövs och är viktiga för att ett samhälle ska fungera.

Vad gulligt med lärarna som kör i parad! Verkligen ett jättebra initiativ, både för lärarnas och elevernas del. :-) För det ÄR ju faktiskt så att man saknar sina elever! Fast detta lär de väl också få sluta med nu? Man får ju inte vara närmare någon annan än två meter och inte träffa någon förutom den/de man lever med...

Förlåt min negativitet, men det känns lite som att jag inte har något att se fram emot som det är nu. Det bästa i mitt liv för tillfället är mitt jobb. Vill inte ens ha lov, för vad ska jag göra då? Ligga hemma i soffan och titta på meningslösa serier typ. (Nej, här finns ju inga restriktioner mot att röra sig utomhus, men ändå pratas det ju HELA TIDEN i media (och sociala medier!) om att man ska STANNA HEMMA. Går man ut är man en osolidarisk människa som inte vill hjälpa till att stoppa viruset.)

Okej, nu ska jag sluta sprida min negativitet. ;-)

Annika said...

Brysselkakan:
SÅ kan det vara ibland :-)
K blir kvar. Bäst så, trots allt.
Ja, tänk vad många fester, bröllop etc som blir inställda. OCH begravningar utan familjer :-(
När jag tänker på det blir det riktigt ledsamt och svart.
ja, tur att ni inte har ngn resa hit i sommar. DEN hade ju inte blivit av.
Förstår att du tänker på honom. HOPPAS han har det bra där han är. Känner sig trygg etc.
Och tack och lov för nätet!!!
Jordbävningar är inte roliga, har varit med om en större sådan här, 5,8.
USCH, det behöver ingen nu som grädde på moset.
K har också känt av ganska kraftiga skalv i LA. USCH. Nej, fan elände igen ...
Ja herregud, alla de som sliter därute nu. Jobbar hårt och i fara. Som din kompis, 75 timmar i veckan!! JÖSSES alltså. Men de får slita nu. ALL heder åt dem. OOO gud vad jag hoppas de får risklön nu.

VI ska ta ljuspunkter dag för dag.
Det blir bra. DET blir det.

Annika said...

Elisabeth:
Se där, tre mkt bra saker!
Det är så bra att sätta det på pränt. Att reflektera över det en stund.
OCH JA, visst är det otroligt bra att man numera kan prata gratis över världen. TACK internet!!

SÅ smart med visir vid kassorna. HAR inte sett det här ännu. Ingenstans. Men Anne som skriver här ibland säger att de har det i OR där hon bor-
Mkt smart.
Nej, de lär ju inte få lönehöjning. MEN de borde få det.
DET borde de. De borde få risktillägg, det är då ett som är säkert.

Nej, förmodligen är det väl slut för lärarnas del att kunna köa parad. DET anses inte "essential" får jag anta. Så dumt, det är ju sådant som lyfter både dem och eleverna. Även om de bara ses på flera meters avstånd.

Du har en svart dag idag under paraplyet. OCH det får man!! DET har jag också, det kommer och det går. HELA tiden.
Men jag måste se framåt, mot ljusningen.
Se till det fina.

Imorgon kan jag känna mig som Debbie Downer. SÅ funkar det just nu. GAAHH!!!

Anne said...

Så bra inlägg hela veckan, Annika, läste igår men hann aldrig kommentera. Hemskolning och att tillverka egen mask tog all tid, LOL. Mer om det där med masker strax.
Oj, så er guvernör kom med det budet häromdagen. Ja, det är onekligen nåt ödesmättat med en sån lång tidsgräns. Det låter som vi alla, landet runt (med bara några få undantag?) lever under nåt liknande nu. Jag gillar att ni vet era skolor är stängda resten av året, att ni vet det redan nu. Vi har ju bara till 28 april, men igår skickade de ut meddelandet att var beredd på att det kan bli resten av skolåret. De förbereder och jobbar hårt (säger de) med att få igång online undervisning till senast 13 april. Så min tanke är, varför detta hårt arbete för att tekniskt, utbildningsmässigt utbilda personal i hur göra, om de bara ska hålla det mellan 13 april-28 april. Det går inte ihop. Jag är inställd på det blir skolåret ut, men skulle gärna veta det redan nu.

Vad gäller de övriga gränserna, typ det som vi lever under och som du lever under. I de fallen håller jag helt med dig att ett så långt datum som till början av juni som er guvernör gick ut med, det känns tröstlöst och jobbigt. Håller helt med. Där känns det som det psykologiskt vore bättre ha tex 3 veckor och sen förlänga, så som de de gjorde med de nationella råden. Först sade de 15 dagar och sen förlängdes det till sista april. Hellre sånt på delstatsnivå också. Det känns bättre hantera med kortare intervaller som sen ev förlängs.

Inget onödigt handlande i mataffärer, som du skrev reglerna är nu, håller med dig Annika. Jag vet ingen redan nu som gärna går till affären. Det är veckans ångestbesök. Du/ni har väl 1-2 gånger i veckan med? Jag har kört 2 ggr men försöker få ner det till en gång. Imorgon är det dags igen.. Och nu det här med masker. Du har säkert inte missat att de NU rekommenderar masker. Alltså, absolut inte de masker som vårdpersonalen och andra behöver men att tillverka egna masker och använda då man handlar mat. CDC lär väl komma ut med det rådet offentligt också. Men man hör mer och mer de råden nu. Allt det som vi hånat de i Asien för att ha gjort länge (gå med masker) är bra och hur de i Asien länge sagt de har bevis för fungerar. Inte konstigt alls, jag förstår det till fullo. Men nu först kommer väl den kulturen växa fram här. Det är ju inte klokt och hade du sagt det här för en månad sen hade jag garvat så jag kissat på mig, så otroligt det hade varit.Men nu sitter jag här och kollar Youtube videos efter tips från Dr Oz och andra hur man gör sin egen ansiktsmask. Skratta inte, håna inte men så har det blivit för mig nu. Masktillverkning i köket.

Och ja, du har så RÄTT. Hatten av alla gånger inte bara för vårdpersonal förstås utan alla dessa anonyma hjältar ute i mataffärerna nu. Som du säger, vad de får utsättas för varje dag där bakom kassorna är otroligt.
Jag noterade förra veckan då jag var iväg att det såg ut som många nya, yngre butiksanställda. Jag undrar om de gjort nån drive nu när HS skolor inte har skola och har en del unga anställda nån timme här och där. De har ju även folk som sprayar kundvagnarna ute på parkeringen och de såg ut att vara HS kids-ålder.

Ja bästa Annika, det är mörkt stundtals under det där paraplyet. Men men vi måste tänka framåt och veta att det här tar ju slut en dag. På ett eller annat sätt så kommer vi ju ut ur det här. Jag kan titta på bilder tillbaka från oskyldiga tider, hav, vatten, uteserveringar med vinglas på bordet och tänka hur främmande avlägset det känns nu, men samtidigt ger det hopp och längtan för vi kommer ju dit igen. Och vad vi kommer att njuta då!!! Jag gillar din tacksamhetsdagbok, jag tror på makten av att inte bara tänka sånt utan makten och hur "powerful" det kan vara att sätta det på pränt och skriva ner.

Anne said...

Jag tror också att det här är inte tiden att vara för hård mot sig själv, det är nog med allt annat. So be it om det äts mer onyttigt eller slappare regler med barn, familj och annat. Visst, otroligt viktigt med rutiner och att inte förfalla. Absolut. Men jag tror du förstår vad jag menar, inte känna ångest om man ser mycket på film och det blir en chipspåse en vanlig onsdagkväll. Åtminstone intalar jag mig att det här är extraordinära tider så man får vara onyttig. I tidningen igår skojade de om Corona-15, alltså hur viktökning är att vänta i dessa tider... som sagt, man vill ju inte helt förfalla men du fattar vad jag menar, det är ok med en kaka till kaffet om det piggar upp dagen.

Du, en fråga. Hur gör ni med hämtmat. Vi nuddade lite vid det förut. Hur känner du nu? Vi har tagit hämtmat ett par gånger men väldigt lite under alla de här veckorna. Men får mer och mer emails om hur restauranger uppmuntrar och har det, jag VET ju hur viktigt det är. Men samtidigt är jag lite orolig. Å andra sidan, så vet jag nog också att det är mer i huvudet än en riktig risk. Men nyfiken höra hur ni resonerar.

Kram!
Nu ska vi ut på en promenad, solen skiner efter många regniga och kalla dagar den här veckan.

Erica said...

* Så sant om vikten att skriva tre dagliga punkter man är tacksam över! Kan verkligen tänka mig att det gör massor för den mentala hälsan, speciellt tyngre dagar och tyngre tider (som nu).
Jag har vid ett par tillfällen försökt mig på det, men som med alla mina analoga dagboksprojekt så har de runnit ut i sanden efter ett par dagar, tyvärr.
Önskar jag var bättre på sådant.

Mina punkter idag som jag är tacksam över:
- Mitt jobb. Att jag har fast anställning på ett jobb som måste finnas, så jag kommer ha min inkomst även nu under krisen.
- Vårljuset. Att det numera är ljust till typ åtta på kvällen!
- Att det bara är en vecka kvar till långhelg (påsk) ;-)


* Brukar också tänka på de personer som jobbar i butiker. Tänk vad de utsätts för, och helt utan skyddsutrustning dessutom. Så många människor de möter varje dag...
Här är det många butiker som börjat sätta upp stora plexiglasskivor framför kassapersonalen, i och med att de bokstavligen sitter en halv meter ifrån kundernas ansikten flera timmar i sträck (eller hur länge kassaskiften varar). Det måste ju bli hundratals olika människor man utsätts för varje dag, om man jobbar i en livsmedelsbutik.
Så jag gilla idén med plexiglaset. Senaste butiken jag var på var Rusta. Där satt det sådana skivor framför kassapersonalen.

Och JA! Precis som du skriver: NU blir det så extremt tydligt vilka yrken som faktiskt är de viktigaste i samhället.
Det blir verkligen så tydligt - INGEN kan blunda för det - att det ÄR de yrken med LÄGST status och LÄGST löner som bär hela samhället!!
Det är egentligen så sjukt att de är så underbetalda.
Ska vi gå efter betydelsegrad på yrken så borde ju faktiskt dessa jobb rent logiskt ha högst löner och högst status i samhället.
En undersköterska tjänar, vad, drygt 20 tusen före skatt per månad, samtidigt som typ en fotbollsspelare drar in miljoner(!) på att springa och jaga en boll... Var finns logiken??
#kapitalismsuger

All cred, applåder och kärlek till alla där ute som sliter arslet av sig för att vårt samhälle ska fungera under den här krisen (och annars också såklart)!
För de som jobbar inom exempelvis vården behöver mer än bara applåder. De behöver pengar, resurser och status som matchar deras betydelse för vårt samhälle! <3
Jag hoppas innerligt att våra politiker kommer ihåg detta när Coronakrisen är över.


* Vad gulligt med lärarnas hälsningar till sina elever.
Ja, de blev ju liksom "snuvade" på avskedet, speciellt då era skolor blev stängda resten av terminen.
Så roligt med sådana där positiva inslag i denna karantänbubblan. Kan tänka mig att det var roligt för barnen, som förmodligen klättrar på väggarna hemma vid det här laget.
Tycker för övrigt så synd om alla föräldrar som inte själv valt hemskolning för sina barn, men som nu blivit påtvingade den formen. Att de ska försöka bolla hemskolning, sina egna jobb, hushållet, uttråkade barn, rastlösa barn plus hålla koll på alla restriktioner angående viruset. Jisses alltså!!


Hoppas du haft en fin torsdag i alla fall, även om det är mitt i kaoset.
Kramar /Erica

Annika said...

Anne:
TACK vännen, det värmer. I dagsläget är det ju omöjligt att skriva om ngt annat än detta.
NOG fattar jag att hemskolningen tär. Oj vad jag tycker ni föräldrar med yngre barn är duktiga nu.
Hatten av!!
Egna masker? JA, det har jag sett på många håll. Vad gör man?? Min svägerska som jobbar inom hemtjänsten i Umeå fick också tillverka egna visir eftersom kommunen inte ger sina anställda såna. Helt otroligt. Blir helt paff och förstummad. Så de tog saken i egna händer och tillverkar egen utrustning.
Så ja, det får man göra lite varstans.
MEN jag vet, jag har själv alltid mask på mig då jag handlar. DIN är säkert söt, kan jag tro!!!!
Det var ngt av en chock då guvernören slog till med 10 veckor på et bräde. BOOM. SÅ uselt att ge det spannet till oss, opsykologiskt och dåligt för folks moral. HAN skulle ha gjort på annat sätt, sagt det annorlunda. Skolan förkunnade för länge sen att de är stängda resten av terminen.
SÅ blir det alla gånger hos er också. DET kan du nog kallt räkna med.


JAPP, det finns ingen idag som går till affären för skojs skull. INGEN!
Så det var ju en ovanlig dum order.
DET är veckans ångestbesök. JAG var där idag, och tänker visa lite bilder imorgon , hihi.
Vidrigt är det att åka dit. OCH inte kul att plocka undan varorna heller sen då man kommer hem.
Jag åker dit 1-2 ggr i veckan. Oftast 2. URK.
Som sagt, hånar inte för att du gör mask själv. Inte alls. Idag har ca 50% mask i affären.
Peter har en buff då vi är där tillsammans.
Lika bra att köra så nu.

JA, "lågstatusjobbarna" är det nya hjältarna. OCH såklart vården (men det behöver jag inte säga ens en gång. Men dessa med låg status, de är nu hjältar och utan dem skulle allt rasa ihop. Modiga är de. SÅÅ modiga. Skulle inte palla det själv. Säkert är det nu många i HS ålder som jobbar extra. OCH kanske collegekids också.


Absolut ska skutan vända, det svarta paraplyet ska lösas upp i trasor. En dag ser vi tillbaka på detta.

Byter ruta :-)

Annika said...

Anne igen:
Amen syster helt rätt!! NU ska man unna sig, nu ska man vara SNÄLL!
Det är det enda raka. Vem bryr som om chips äts en vanlig kväll? vem bryr sig om man ser dåliga serier istället för nyheter.
ALLT man mår bra av ska man göra.
Helt enig med dig. Sen ska man trigga upp det ännu ett par spass på helgen!
HAHA, kul det där med Corona-15 :-D En spinn på the freshmen 15 :-)
SANT också!!! Hade inte hört det förr, så tack ANNE!!

Hämtmat. Just det. Två gånger under dessa veckor har vi gjort det. En gång en pizza från en lokal restaurang. OCH i söndags via Grubhub.
Det var gott, och det kändes bra. MEN, jag är orolig över det också, det är jag. Kommer nog inte att göra det alltför ofta alls.
Den här helgen kommer vi inte att beställa mat. VET ju att ställena behöver våra pengar, och jag skulle med nöje göra det oftare om jag helt och hållet visste att det var säkert ...
MEN man vet ju inte det.
SVÅRT.

Kramar!!

Annika said...

Erica:
Det är jättebra att skriva ner tre saker man är tacksam och glad över.
Nyttigt. Speciellt i dessa tider, som du säger. Det tar ju en stund innan man kommer in i det, Erica. Så du kan försöka igen :-)
Se där, tre bra saker för dig!! Jättebra!!!

GILLAR verkligen plexiglaset!! SÅÅÅÅÅÅ bra!
Hoppas de inför det här också. Det är ju en säkerhetsfråga verkligen. För snacka om att de blir UTSATTA.
På vissa ställen i US har det börjat med detta. men inte hos mig.

OOOH ja!!
NU kommer de verkliga hjältarna fram. De som verkligen har jobben som gör att livet funkar. Utan dem, inget liv. SÅ är det.
Så fram för dem!! VISA respekt och uppbackning och ge dem fan så mkt bättre betalt. DESSUTOM ska de ha högrisktillägg.

JUST det, de som arbetar inom vården och omsorgen behöver mer än bara applåder. FRAM för feta löneförhöjningar.
Och en sjuherrans respekt.

JA; Erica, verkligen. DE föräldrar som hemskolor nu är otroliga. HELT ofattbart, sköta jobb och sen hemskola sina telningar. DET är inte lätt. Snacka om svårt att hitta fungerande scheman. OCH tänk också så många som inte ens KAN. De som verkligen har lågstatusjobb som inte kan göras på distans, städerskor tex. OCH de är ofta invandrare och ofta kan de väldigt lite engelska. Deras barn har ingen som hjälper dem alls. SÅ är det såååå många barn som far illa under denna period. Så sorgliga tider.
Ja, jag gillar lärarparader, men nu tror jag de är förbjudna. De anses inte "essential". SUCK.

Du med, Erica, ha en fin natt och en fin fredag. Kramar och tack för att du läser och kommenterar!!!

Anonymous said...

Ja jättemodiga! All beundran och respekt!

Annika said...

AnO,
ABSOLUT!! Helt oroliga är de!!