Tuesday, April 14, 2020

The Weekend


Good morning!


As always,
HOW are you doing?
How are you feeling?
HOW are you coping?


I can report that this is just another "groundhog day" amongst many other groundhog days.
Week 6
Day 36
Another day in the month that never ends is upon us ...

Our weekend was as good as it gets these days.
A virtual happy hour with our friend Keith and Karolina on Friday night.
BUT, I do have a bit of a hard time with these virtual meetings. It is OK with four people, but anything above four is a bit much.
THAT being said, I do appreciate Zoom etc. IT is so nice just seeing people during these meetings. Technology is queen. But, I think I prefer one on one virtual video calls after all.

So, we also spent a lot of time out in nature.
We took long, local hikes both Saturday and Sunday.
We did order-in for dinner both days. And, yes, that was nice to do so for a change.
We did hang out on the deck Saturday night and it was so very lovely to do so in the evening sunshine.Saturday, and look at this dogwood by Lake Audubon.

THIS was the first thing that caught our eye as we entered Twin Branches Trail here in Reston.  YES, this is a snake you do not want to encounter when you're out and about.  

Snakeden Branch in the morning sun.

OH and look at the trees in their light, light green spring glory!

The un-made up truth, this is how we look these days.  We use our scarves as face masks as we meet people along the trails.

Dirt paths, sometimes they are the best thing!
Virginia bluebells.  I love them!!


WE went grocery shopping, and it made me mad. I am so fed up with this s**t now. I want to scream!!
Masks on, gloves on, shop as fast as you can, no chicken at all, no paper towels, yes there were toilet paper around this time (but Peter and I don't want to hoard. We still have plenty of TP. Someone else needed that TP so much more than we do right now), no paper towels at ALL, no Lysol or antibacterial cleaning supplies to be found, the pasta shelf looked so SAD.
In the beginning of all this craziness a trip to the grocery store made me sad. NOW it makes me ANGRY!!
When will people stop hoarding? WHEN will the restrictions be lifted?
OH, and there is a one-way policy going on as well inside the grocery stores.
ONE way up one isle, and one way down the other. Yup, I get that Soviet-Union-circa-1980-feel while shopping these days.
AND, for you Scandies, look at these anemones!  They are the closest thing to "vitsippor" as we get here in Northern Virginia.  They make me happy!!

THIS!! I found this glam queen in the woods!!  It is a little tree, but it looks EXACTLY like an hydrangea!  It must be closely related.  Beautiful and so unexpected to find this little garden-beauty in the woods.  I¨ll photograph the whole "tree" next time I am walking this trail.  Beautiful!!!All right, I’ll stop here.
Other than that, we are fine.

And you guys, have a decent-or even good- Tuesday under the black umbrella.

17 comments:

Elisabeth said...

Trist att det är så jobbigt att handla mat! Här har det - hitintills - inte varit alls likadant, vilket är skönt. Igår pratade dock MSB om att det inom 1-2 månader kan bli brist på vissa varor (oklart vilka) och även på dricksvatten, detta bland annat på grund av att lastbilschaufförer blivit permitterade (MEN SÅ TA DEM TILLBAKA I TJÄNST DÅ!!!!). Så nu känner jag mest för att köpa mängder med mineralvatten. (Okej, det går att koka kranvattnet och sedan dricka det, men det är skönt att inte behöva göra det hela tiden.) Problemet i Sverige är ju att tillgången på okolsyrat, naturellt mineralvatten inte alls är lika stor som i länder där man även normalt dricker mineralvatten istället för kranvatten.

Fyyy för att träffa på den ormen! Naturen ser dock helt underbar ut, och vad oväntat att träffa på ett "hortensiaträd". Att vara ute och vandra är något av det bästa man kan göra. Jag har påsklov den här veckan, så det kommer att bli många promenader.

Äventyret framtiden said...

Du har en bra förmåga att mitt i allt eländes elände med corona och ormar som inte ska slingra sig där de inte ska, lyckas plocka fram det vackra i tillvaron.
Synd bara att folk hamstrar som de gör, så många blir utan en längre tid på grund av det. Ingen omtanke om andra tycks finnas när sånt här händer.
Märkligt trygghetsbehov att ha toapapper upp till taket som många har också här hos oss. Jag har ju inte varit och handlat här på länge, dels på grund av resan och sedan karantänen, men förra veckan gjorde jag en tur till ett av våra stora köpcenter för att kunna köpa det som inte vår egen lilla butik i hemkommunen har. Det var märkligt att se alla tomma hyllor och varorna som låg glest. Men det beror också på att transporten har fungerat miserabelt. Vi har inte fått varor som vanligt till ön. Nå, vi klarar oss, Uffe och jag men många andra har det jobbigt. Måste nog kanske hamstra lite toapapper jag också. För säkerhets skull, haha..

Var rädda om er, håll avstånd och så allt det andra nödvändiga som att tvätta händer ...
Kram över haven!

Anonymous said...

Yvonne said….
Ni har sååå mycket vackert att titta på när ni vandrar, här känns som även våren har stoppat upp, några få tussilago, vitsippor och blåsippor har jag sett, kanske för kallt än. Igår vid 23 tiden toksnöade det och allt blev vitt på marken, men tack och lov är det

Jag ska också och handla, men gör det imorgon kl 07. Har funderat och funderat på att beställa hem, men jag vill ju gärna se och känna på det jag handlar så det känns svårt att någon annan plockar det åt mig. Vi har välfyllda hyllor på vårt ICA, toapapper finns men inte i alla märken som normalt finns. Fattar ff inte varför man hamstrar sånt :-)

Påsken var tung då vi inte träffade vare sig barn eller barnbarn och vår mycket nära vän har hamnat i respirator i Spanien för 3:e dagen och än ser de ingen förbättring med syresättningen av blodet och lunginflammationen är kvar, såååå oroligt. Sover ganska illa och har mardrömmar, säkert för att så mycket snurrar i skallen på en.

Hoppas våren snart kommer hit på riktigt, ser mest ut som höst när man tittar ut och jag hoppas inte snön förstörde för rabarbern och pionen som börjat titta fram.

Ha en fin tisdag och en stor kram skickar jag över haven till dig

Erica said...

Så FIN vandringsled!! Som sagt så ser det så UNDERBART ut hos er just nu! Förstår verkligen varför du älskar att vara utomhus!
Den skira grönskan är sannerligen helt underbar. Älskar den! :-D

Tråkigt med handlingen. Kan förstå känslan av att ha övergått i ilska när man ser att folk fortfarande kör hoarding.
Jag upplever att det känns som det lugnat ner sig lite här; eller så har jag bara slutat tänka på det.
Finns ett par hyllor som fortfarande gapar lite glesare än andra, men butikerna är fortfarande välfyllda.
Men precis; även om vi vet att det kommer bli långdraget, så går det inte stoppa sig själv från att tänka "kaaan det inte vara över snaaart?!?".

Och ja; teknologin vi har idag är verkligen guld värd just nu.
Tänker på att om detta hänt för 20 år sedan. Då vi hade typ Nokia 3210 eller någon gammal Ericson. Ingen internet annat än telefonlinje-modemen. DÅ tror jag verkligen vi alla blivit totaltokiga av det här karantänslivet.

Hoppas du får en fin vecka!
Jag jobbar, men det är påsklov vilket betyder otroligt lugnt här på förskolan. Vi har 20 barn totalt idag (av ca. 65).

Kramar /Erica

Keith said...

300 days in March is about right! Let's hope not 5 years in April. Been hunkered down for the most part except to pick up groceries. It is nice to have the virtual happy hour. Agree that once you get past a few people, video calls get more confusing. Looks like you two had a lovely hike!

Annika said...

Elisabeth;
Tycker i allmänhet det verkar som om utbudet är mkt bättre i Sverige nu. Ni verkar inte ha problem med att hitta varor, vilket vi har.
Det gör mig så förbannad att jag ska ha svårt att hitta hushållspapper tex, eller inte kunna få tag på kyckling.
Permittera fasiken inte lastbilschaufförerna i denna tid! DE är väl verkligen samhällsbärande om NÅGRA!!
Ja, lustigt hur de prioriterar där. FATTAR inte.
Dricksvatten? Alltså, skulle vattnet i kranen inte gå att dricka utan att koka det först? OTÄCKT. Har inte hört ngt dylikt här. ÄN. DET kommer säkert det också. OCH dricksvatten är ngt jag absolut inte köper i vanliga fall.

HAHA, nej den ormen vill jag INTE träffa på. INTE!!
Men naturen är en dröm och helare. OCH du har påsklov, och jag ska maila dig!!
:-)
Ha det toppen!!

Annika said...

Karin:
TACK min vän!
Jomen det har jag nog, jag har ganska nära till att plocka fram det som ändå är bra under en svår tid. Visserligen kan jag se allt i svartaste svart, men jag kan också ganska lätt svepa undan det för att se till det ljusa i livet.
HATAR hamstringen, tänk om folk låtit bli att göra det. DÅ hade vi inte haft ngn brist på ngt i dagsläget och allt hade kunnat flyta på. OK, man handlar mer sällan, jag fattar, men ändå ...
OCH du har märkt av brister, du också. Vad jobbigt, och nog kan jag tro att det delvis beror på stängda gränser och allt det där. ÄVEN om yrkeschaufförerna och transporterna ska gå som de ska. Irriterande ÄR det.
Vi får se fram emot när allt är som det ska igen.

Detsamma Karin, allt det där ... Allting allt.
Kramar över världshav och mindre hav!!

Annika said...

Yvonne:
Vi har ju det, och det är så läkande och fint att vistas ute.
TACK och lov för det!!
Du har sådant där klassiskt aprilväder nu. Endera sol, endera snö.
Men snart ska du se att naturen får fart på riktigt och puttar iväg mot stark blomning.

Nej, jag vill inte heller beställa online. OCH så hör jag ju att de som gör det har långa väntetider etc.
Nej, jag går själv. Vill välja ut det jag vill ha.
Så jag är som du där.
Tycker det allmänt verkar som om Sverige har det välfyllt i affärerna. Mycket bättre än här iaf.

Nej, men usch för din väninna. Det är så illa nu för henne.
Håller alla tummar, Yvonne. ALLA.
Förstår att du sover dåligt och känner stor oro.
Det är ju så högst vidrigt.


Yvonne, skickar många varma tanker och därtill kramar till dig!!

Annika said...

Erica:
TACK Erica.
Man kan nog säga att naturen är min läkande kraft.
Ja, jag älskar verkligen att vara ute och gå. Att vara i naturen. Mer och mer blir det så, för varje år.

Ja, Erica, i sanning är det inte lika illa alls i Sverige som det är här vad gäller livsmedel och affärer. Underbart, tycker jag.
Antar att det kan ha att göra med att vi har mkt striktare restriktioner än vad ni har. DET kan säkert spela in.
MEN, det är för j-gt tycker jag nog att folk ännu håller på att gå bananas över basvaror. Orkar inte ...
Blir så less.
Får se om vi hittar hushållspapper nästa ggn? VILL helst inte bli utan det, även om det skulle gå ...

HAHA, JAAA!! Tekiniken är den räddare under denna tid. DET är den. Tänker mycket på det.
TACK och LOV!!

Lugna gatan hos dig, Erica. HÄRLIGT.

Skickar stora kramar till dig!!

Annika said...

Keith.
I laughed out loud when I read that Meme on Instagram, sooo good.
And true.
It feels that way, just like it feels like groundhog day every singe day ...
VHH on Friday again, Keith!
Stay safe and cool in Manassas!!

Brysselkakan said...

Ja, livet påminner verkligen om den där filmen...
Håller med dig: Varför kan inte folk sluta hamstra? Har de inte insett att det kommer ny mat till butikerna hela tiden? Här är det pasta, ris, knäckebröd och så JÄST som saknas. Hela tiden. Svenska folket måste baka så de storknar. Eller så ligger det jäst i allas kylskåp som sedan slängs... Vår äldste son baka massor, och de äter upp allt han bakar, men jäst är det ständigt problem med. Nu hittade jag torrjäst innan Påsk så har postat till honom.

Men naturen är fin! Inga enkelriktade stigar där! Men ormar kan jag vara utan...

Annika said...

Brysselkakan:
JA, verkligen. Det blir som en enda gröt av samma hela tiden.
BLIR så less på hamstringen. I början blev jag ledsen, nu förbannad. Vad är det för fel på folk???
Pasta här med, mjöl också, ris ja ... och så det eviga, toapapper och hushålls + rengöringsmedel. USCH vad trött jag blir.
Vet du, jag tror att massor slängs för det har legat för länge... SÅ tror jag det blir hos den som hamstrar.

Naturen är ljuvlig, och tack och lov för DEN!!

Anonymous said...

Lovely spring photos, and you look great. ugh I am scared of going to the grocery store, I don't know if maybe mad would be better :) This might sound weird but I wish we had restrictions here cause I'm afraid to have to go to work on public transportation.

Annika said...

Ano
Hi! Welcome!! You might be new here. Do you live in Sweden? I am wondering since you are mentioning no restrictions.
Or, are you in a non-restricted US-state?
Curios :-)
Oh, I know, it is so not fun going to the grocery store these days. Makes me mad.
Welcome back to my blog whenever you feel it!!

Anne said...

Nu skriver jag sent på dagen men bättre sent än aldrig. Håller 100% med dig Annika, jag kände mig också ledsen då jag skulle iväg och handla mat men nu känner jag mig bara arg. Förstår vad du menar och känner likadant. Det är skönt på nåt sätt kommit in i den fasen....
Det låter ju liknande som mina mataffärs-rundor-erfarenheter, ja det ser väl ut så här överallt. Men visst, gamla Sovjet-vibbar får man ju. Du uttrycker det pricksäkert. Precis så här såg det nog ut där på 1980-talet.

Har du förresten beställt saker online, alltså inte mat utan vad som helst? Jag har beställt lite småsaker blandat annat från Amazon och några anda siter, det har varit mindre utbud och längre leveranstider än vanligt. Skulle t.ex. beställa lite från Home Depot (typ frön, trädgårdsgrejer) och där var flera saker slut eller med väntad leverans i augusti. Visst är det säsong för den sortens grejer men ändå, så här brukar det aldrig se ut. Vad fasen, då får det ju vara... Det är sannerligen märkliga tider vi lever i och uppenbarligen gör det konstiga saker med folk.
Vi bunkrade inte toapapper när det här började, men snart börjar det "vanliga" förrådet ta slut och frågan är väl om man hittar nåt i affären då.

Jag är också så less, trött och utled på det här nu. Jag har börjat svänga ganska mycket vad jag tänker och känner inför allt som pågår. Börjar bli mer kritisk till upplägget och tror det är av yttersta vikt faktiskt få igång samhället så snart som möjligt nu. Är inte helt impad av vår egen guvernör heller. Jag har respekt för viruset, definitivt, men det skrämmer mig faktiskt inte lika mycket mer som det gjorde tidigare. Jag känner mig inte direkt rädd för det, men respekt för det har jag absolut.

Men du, vad läbbigt med varningen om ormar. Jag måste google den ormen, det låter som det är en farlig variant. Vad har ni förresten för farliga ormar hos er?
Fint annars med era promenader, de är ljuset och ger sån energi just nu.
Peter brukar väl förresten inte ha skägg? Jag tycker han var väldigt stilig med lite skägg, de flesta brukar se äldre ut med skägg men han ser faktiskt yngre ut till och med!

Hoppas du haft en bra tisdag, tidig kväll hos dig just nu när jag skriver detta.
Kramar!

Annika said...

Anne:
Absolut bättre sent än aldrig :-D
OF COURSE!
Jamenvisst, man blir förbannad när man går och handlar in the land of plenty nu- VILKET skämt det är. OCH faktiskt, helt obegripligt.
Nu får folk skärpa sig.

JA! Jag beställde från Amazon igår, en scarf, ljus och ett fotvårdsset. OCH det kommer jag att få vänta på!!! Alltså, mina saker har noll med corona att göra, men ändå får jag vänta. DETTA är bara för mkt
Ska till Home Depot in person tidigt imorgonbitti. Ser inte fram mot det. Men jag vill plantera nu. Det är dags.
KAN bara tänka mig att det är slut online där också.
Alltså, vad är det för tider vi befinner oss i? Det här är löjligt.

Anne, jag är böjd att hålla med i ditt tänk. Japp, det är jag.
Samhället måste igång, det här är en omöjlig sits. Vi måste dra igång. MÅSTE.
Nej, jag kan inte säga att jag direkt är impad av vår guvernör heller i dagsläget. HAN tappade massor med poäng när han drog ner rullgardinen redan i mars och bestämde att vi ska ha så här till 10 juni. Idiotiskt av honom på så många sätt.
Viruset är jag ju såklart rädd för, men inte så till den milda grad att man ska in i en skräckkammare med GAG-order. DET är helt galet och överdrivet.
nej, Anne, det måste så smått börja ticka igång igen.

Ormen ja, uSCH. Tänker på det när jag är ute och går på skogsstigar. Tror faktiskt att det är den enda giftiga orm vi har här. Men i bergen, längs The AT, finns ju skallerormar. OCH de är inte roliga. Sen vet att i södra VA finns ngn som kallas mockasin eller dyl som lär vara dödligt giftig.
GLLAR inte ormar. Vem gör det förresten? HAHA.

OOOOO, nu kommer min käre make at bli stolt när jag säger det till honom. Vi brukar skämta om att hans sköt är grått. det är hans coronaskägg. Även om han jobbar som vanligt har öven han gått in i corona-mode. HAHA!!

Kramar till dig!!

Anonymous said...

Hi Annika, Thank you, I'm not new here, been reading your blog for quite some time, it's a very nice blog! I live in Sweden yes, so there are not many restrictions here, some people try to make their own restrictions as much as they can but for those who have kids in school or work in places that don't allow them to work from home, it's almost impossible. I usually comment in swedish, just in English this time cause you wrote your post in English :) Thank you, im coming back to read and look at photos for sure.