Friday, April 03, 2020

Ska vi gå och handla?
Hej fredagsmänniskor under det svarta paraplyet!


Hur har ni det?
Hur mår ni?
Vi går en tuff månad till mötes. DET är då ett som är säkert. VI ska alla göra ALLT vi kan i vår makt för att hålla oss själva, och andra, friska.
Nu får vi även läsa i tidningarna om The Second Wave som experterna säger ska dyka upp framåt hösten igen. Andra vågen av skiten. Jag säger bara, må den bli lindrigare då.
Fast nu ska vi först och främst koncentrera oss på första vågen.
Det här är ett hell of a year, eller vad säger ni?
Sent ska detta glömmas. OCH i framtidens historieböcker kommer det att tas upp, om och om igen.
En förfärlig tid just nu.
MEN, vi ska alla göra det vi har makt till för att platta kurvan.


Att handla mat är något som måste göras.
Somliga handlar online. Men då kan man få vänta ganska lång tid på leverans ibland. Själv åker jag fortfarande till affären och handlar.
DET är i sanning inte KUL på något sätt. ALLS.
Jag drar mig verkligen för att göra det, men …

Dagen för mig börjar alltid med en lång, lång runda. Jag går långt, och jag tycker det är väldigt skönt. Både för min kropp och min själ.
När jag kom hem från min promenad igår for jag direkt och handlade. Ibland handlar jag först, och promenerar sen.
Jag handlar även lite åt en god granne som är 70+. Hon beställer nästan allt online annars, till och med vin och öl. Men jag och min granne Ingrid brukar hjälpa henne att komplettera likaså, igår köpte jag färska bär, mandelmjölk och vindruvor åt henne. Lätt som en plätt.
Sedan ställer jag  grannens påse på trappan och messar henne.

Jag tänkte ta med er på gårdagens runda i butiken.
Jo, jag hittade allt jag skulle ha. Men ni ska ändå få se hur det ser ut i ett vanligt snabbköp nu i dessa tider.
Samtliga butiker här har infört seniortimmar, ett par timmar på morgonen viks åt dem som är över 65 år. BRA tycker jag. Igår anlände jag precis då seniortimmarna var över.
Matbutiken i det här fallet är Harris Teeter här i Reston.
Häng med!!
ÅÅÅÅ villen sällsynt bra selfie på mig, haha.  MEN ja, jag har munskydd när jag handlar numera.  Det har ungefär 50% av de andra kunderna också.  Snart dags att ge sig in i butiken.Vid första påseendet ser allt normalt ut.  Mycket att välja på!Gott om frukt och grönt, precis som man vill se och ha det!


VIN och ölhyllorna är mycket välfyllda.  PUST! HAHA!Ingen fara vid osten heller.

Ironin med Corona i högsätet.  KAN ändå inte låta bli att le åt det ...
DET är utplockat bland kycklingen.  SÅ här ser det aldrig ut i vanliga fall. Kötthyllorna är mycket, mycket utplockade.
Nä, det var inte speciellt mycket folk.  Eller, det var normalt med folk, ska jag säga.  Affären är stor.

Rishyllorna är väldigt tomma.Chips finns det gott om.
Pastahyllan till vänster.  UTPLOCKAD.

Lite tunnsått bland grönsakskonserver också.
OCH bland rengöringsgrejerna ... oj oj oj ...Även bland oljorna ser det dystert ut ...Mjöl, en bristvara ...
Utplockat även bland juicerna ...

MEN här är det värst av allt!
Toa och hushållspapper och wipes.  INGET!!   MEN, det här är en sanning med modifikation.  NUMERA får man gå till kundtjänst och köpa detta.  OCH allt är ransonerat till en förpackning per person.  DET här är en sorglig syn.  KOMMER man någonsin igen att kunna köpa pappersprodukter och rengöringsgrejer som man vill???Min korg, nu är det dags att åka hem, packa upp, skubba diskbänken och skrubba händerna ...OCH så är det fredag.
Det blir bara Peter och jag hela helgen. Som vanligt, numera. TUR att jag tycker om min man!
Vi har bestämt att helgmaten och fixet nu ska göras urmysigt. ÄNNU mysigare än vanligt.
Vi ska ha drink, förrätt och kanske efterrätt, om vi orkar. Det är viktigt att köpa blommor med sig hem nu till helgerna. ÄNNU viktigare än förr.
Helgerna SKA göras speciella med mysfaktor grande.
Ingen kommer och hälsar på oss. Ingenstans är vi bjudna. VI får inte vare sig hälsa på någon eller ta emot besök i våra hem. Sådana äro tiderna. För samtliga.

Resten av helgen blir det inte så mycket att rapportera om, tror jag.
Det vanliga.  Det är bara att hoppas på att man håller sig frisk, och att alla andra gör det också.

Med detta inlägg hojtar jag till er alla att ni ska ha det så bra ni kan under veckoslutet. Se till det goda och gör det extra mysigt för er.

TACK för att ni skriver kommentarer till mig. DET känns faktiskt ännu viktigare att höra ifrån er NU i dessa osäkra tider. Keep it coming, my dears.
VAR duktiga, håll er friska och så hörs vi på tisdag igen!

24 comments:

Elisabeth said...

Roligt att få se hur det ser ut i en affär hos dig! Den verkar vara ungefär fem gånger större än den butiken jag handlar mest i, haha. Och vilken chipshylla! Det kan man verkligen kalla stort utbud.

Måste vara jobbigt att tycka att handlingen är så skrämmande. Själv har jag faktiskt inga problem alls med att handla (om man nu får säga så ;-)) och skulle INTE vilja handla online. Bra i alla fall att du kan hjälpa din granne att kompletteringshandla!

Ja, egentligen är det ganska naturligt att viruset fortsätter spridas i höst. Vi har pratat mycket om det på jobbet, att viruset ju liksom inte bara försvinner. Vi får vara glada om nästa sommar kan bli en någorlunda normal sommar. (Vad den här sommaren beträffar känns det som att den blir rätt meningslös. Kul sommar att sitta i en lägenhet, inte få träffa någon, inte kunna bada, inte göra något trädgårdsarbete, inte kunna åka till någon mysig stad och bara strosa runt... Hade varit bättre om det varit vinter, då hade det inte funnits lika mycket att sakna.) Fast jag frågar mig lite, vad kommer att finnas kvar av samhället som vi känner det då? Inte mycket. Det mesta kommer att ha gått i konkurs långt innan dess, massarbetslöshet kommer att råda, bidrag kommer att sänkas och så vidare.

Du ser, jag är så positiv idag också. ;-)

Trevlig helg och hoppas att middagen blir mysig! :-)

Anonymous said...

Ja, extra viktigt med myset nu! Min käre make åker numera o storhandlar åt oss. Han är inte så van och tycker det är rätt jobbigt att hitta :-) Toapapper är lönlöst att hitta där oxå. Man skulle kunna tro att det är magsjuka som är största problemet!
Jag stödhandlar i butiken nära oss. Där hittade jag i veckan ett ynka paket toapapper, jippi!!
När jag kommer dit tar jag av mig vantarna, går omvägar runt folk, betalar, spritar händerna och på med vantarna igen. Såg sist att kassabiträdena hade fått en skärm mellan sig och kunderna. Bra där!
Ha en riktigt fin och mysig helg Annika!
Kram från Anette

Eva i Dalarna said...

Jamen Annika nog kommer du att kunna gå och handla toalettpapper som du vill...inte just nu då, när folk tycks tycka att toapapper är det livsuppehållande...men det kommer ju ett liv efter covid19 också! Jag menar, spanska sjukan försvann ju..och digerdöden..
Det är ju så vi måste tänka. Ta det på allvar, lyd myndighetens bestämmelser men tänk att: det varar inte för alltid.
Jag blir så låg i humöret av att läsa alla dysterheter och om hur folk deppar ner sig, ibland utropar npn att this to shall pass men sen är man raskt tillbaka i dysterheten igen.
Och det kanske måste vara så just nu och det är bra att folk delar med sig, att vi får känslan att "jag är inte ensam i detta". Men ibland får jag bara nog...

Anonymous said...

Yvonne said….
Jag åker en dag i veckan kl 07 och handlar på vårt ICA Kvantum, tunna "kirurghandskar", handsprit och spritservetter har jag med mig. Börjar med att torka av kundvagnen där man håller/styr den, sen torkar jag av handscannern och sen börjar handlingen, går efter en snitslad bana, checkar ut och när jag ställt in alla mina kassar i bilen och gått tillbaka med kundvagnen slänger jag handskarna och spritar händerna innan jag kör hem. Hemma tvättar och spritar jag händerna efter att ha plockat in alla varorna. Nu till påskveckan ska vi beställa på ICA Pronto och ta hemkörning, för nästa vecka kommer ju alla "08-or" hit som ska ut till sina lantställen. Nu är vi ju 08-or själva sen väldigt många år men uttrycket lever kvar om sommargästerna.

Så roligt att se hur det ser ut i era affärer, fattar ff inte varför folk hamstrar toa och hushållspapper, måste väl finnas viktigare ting att hamstra om man nu ska hamstra. Hos er verkar ju lite fler artiklar vara lite tunnsått med, det har inte jag upplevt här att något sånt fattas. En gång såg jag att spagetti från Barilla var helt slut och bara svenska Kungsörnen fanns kvar, men denna vecka var det ingen brist på dem.

Munskydd har jag inte sett någon som har i affären, däremot väldigt många med handskar. Det jag läst på lokala FB-sidor är att det är sååå många 70+ som drar runt överallt i centrum, som om något virus inte existerade, konstigt, konstigt. Konstigt är det, men kanske många ensamma som går ut för att träffa på någon och slänga några ord med, inte vet jag.

Så konstigt det här med att man inte kan bjuda hem någon eller bli bortbjuden osv. Nå, man får göra det bästa av det iaf. Vi firar 40 årig bröllopsdag idag, skulle egentligen varit på Hotel i Calpe i Spanien, men så blev det inte. Vi firar här hemma och får ta igen det när allt lugnat sig, när det nu blir, kanske till hösten och då kan vi slå ihop med att vi då bott 40 år här i huset i Åkersberga.

Ha en fin helg säger jag och skickar stor kram från ett vintrigt (kom snö i natt så det är vitt överallt) Åkersberga

Äventyret framtiden said...

Jag måste erkänna att jag inte vet hur det ser ut i affärerna här hos oss. Men nästa vecka ska jag göra ett lite avtryck på en av de större av dem i mitten på Åland för att försöka få tag på den olivolja som jag tycket allra bäst om. Apoteket ska få påhälsning, Uffe ska ha sina mediciner men sen blir det Getaboden igen. Jag vill verkligen att vår lilla närbutik ska överleva. Den är så viktig för bygden, mera viktig än många kanske förstår. Många far nämligen förbi och handlar på andra ställen på Åland. Envisa jag tänker inte göra det utan fortsätter handla hemma i kommunen.
Vår corontän tar slut på måndag och då ska jag göra en tur för det absolut nödvändigaste som jag har skrivit här ovan. Sen grottar vi ner oss igen och beställer mat i närbutiken. Skillnaden är att vi tar bilen och far dit och hämtar den från deras trappa.
Du har så rätt, nu ska vi förgylla våra dagar, göra det bästa av dem. Och vilken tur det är att vi tycker om våra män. Tänk att bo med någon i karantän som man helst skulle vilja slippa. Det har sin fördelar att älska den man är gift med.
Trevlig helg Annika!
Var rädd om dig! KRAM!

Ann Rumbleinthearctic said...

Härligt med myshelg!!
Tänkte, att jag måste säga, kläm till den där metallgrejjen över näsan så sitter den åt lite :)

Här där vi bor har vår lokala affär det mesta. Har dock inte kollat efter hand sanitizer och rengöringsmedel eller toapappaer. Men när jag gått förbi toapappers avdelningen ser det inte tomt ut iallafall. Det är lite snålt runt köttet, men det är ok. Mjölk finns, likaså ost, salami, mjöl till och med. Till och med Tipo00 mjöl till pizza har dom. Jäst är även något jag alltid har extra av hemma, så det behövde vi inte, men det fanns.

Vi var som sagt och handlade för ett par dagar sedan och planerar att inte gå till affären på 2 veckor nu. Vi får se om vi vågar oss ut annars. Börjar bli lite läskigt. 43% i vår zip code testar positivt, medan områden i Queens och Brooklyn testar mellan 50-77% positivt. W fick ett email från Columbia Uni som gick till alla post doc där bad om hjälp med volontärer till Prespytarian hospital. Volontärer för att flytta Covid19 patienter. Många ställen går på knäna helt enkelt. NYS gick igår förbi 3200 (3396 för att vara exakt) ICU patienter som alla har COVID19, vilket var det antal ICU bäddar som hela staten har i vanliga fall. 50,000 i NYC just nu, får se vad Cuomo ger för nya siffror idag.

Här blir det iallafall pizza imorgon, så lite mys kommer vi också att ha :)
Ha en trevlig och mysig helg nu!

SweFlo said...

Igår vid midnatt gick FL in i lockdown. Ingen skillnad i mitt liv, eftersom jag redan levt så i en månad. Ville igår innan dess toppa av med lite smått och gott, mest snacks och grönt. På med N95 mask och handskar. Det var total kaos och väldigt läskigt! SÅ många personer! Var och varannan minut gick de ut i högtalarna och bad alla hålla sin distans, vilket gjorde det extra spooky. Många med mask, ännu fler med handskar. Bra där! Men... Det var helt urplockat! Och då är det en stor, fin affär. Första gången jag sett grönsaker och frukt vara så urplockat... konserve: forget about it. Rengöring och pappersprodukter: baah! Pasta: ??? Ris: no way. Kött: inte mycket, varken färskt eller fruset. Vill du baka bröd: glöm det. Flingor till frukosten (som annars är det de har SÅ många hyllmeter av): knappt nått. Mjölk: lite men ransonerat. De hade lite vatten för de som behövde, och gott om bröd i alla fall. Väldigt stressigt. De hade markerat på golvet vart man skulle stå (behövs, folk är inte bra på distans här). De har ju numera plexiglasskiva så den stackars kassören inte ska nysas på. Ut i bilen, jag tog ur alla torrvaror och la i IKEA-kassar, de ska stå i 3 dagar innan jag packar ur. Färskt, kallt och fryst desinfekterar jag när jag kommer hem. Byter kläder. Inte kul att handla ALLS! Nu är vi i lockdown tills 1 maj. Jag jobbar som vanligt, dock en anings mindre. Jag går på långpromenader med hunden i kvarteret och sysslar med trädgården. Planterade en Victory Garden som är avslappnande att pyssla med. Lite svårt att odla ätbart under de varma månaderna, men har hittat många spännande tropiska alternativ. Verkligen underligt, livet just nu. Jag är dock övertygad om att vi kommer att gå in i en ny Great Depression. Det kommer slå många oerhört hårt ekonomiskt, tyvärr...

Annika said...

Elisabeth;
USA VETTU ;-)
Här är mataffärerna stora. Nej, men de ÄR verkligen stora. Varenda en av dem, i princip. UTOM Trader Joes som är mer som en vanlig svensk matvaruaffär :-)
Så trängsel blir det i princip aldrig, inte ens inför storhelger.

JA, att handla gillar jag inte. OCH speciellt inte nu i dessa tider. Får verkligen oroskänslor.
Nej, men jag vill nog inte heller handla online ännu. Har hört både ris och ros där.
Hjälper gärna min granne att komplettera.

Vi tar våg ett först, så tar vi våg två sen.
En sak i taget :-D
orkar inte tänka på den andra ... just nu.

Sommaren blir mkt annorlunda. MYCKET!! Det blir staycation för samtliga. Inte en chans tror jag att poolerna öppnar, eller att stränderna blir tillgängliga för sol och bad.
Det blir en mkt annorlunda sommar.
För alla.
Blä så trist.

Nä, nästa sommar ska vi tro att allt är som vanligt. Verkligen!!

Ja, svarta dagar ja ... de lär nog komma som på beställning för psyket ett tag framöver.

Men, se till nu att få en fin helg, Elisabeth. ELLER så bra som det går, ska jag säga.

Annika said...

Anette:
Mer viktigt med mys.
Vikigare än nånsin.
Bra att M handlar. DU ska ju absolut inte ge dig ut.
toapapper ja ... otroligt, man skulle kunna tro att det är en magåkomma som kommit, haha.
SÅ bra med skärmar i kassorna. DET borde de ha här med.
KRAMAR!!! Trevlig helg, vännen!

Annika said...

Eva:
HOPPAS det! Och att vi ska kunna köpa rengöringsmedel som vi vill också utan att behöva ransonera det.
I dagsläget känns det hopplöst.
Jag vet, det är ju så det funkar, än går det upp och andra gånger ner ...
Den mänskliga själen.
en dag är det ju över, men detta är så nytt och ovanligt för oss alla nu.
Vi måste tänka framåt. Ta en dag i sänder. Första vågen först, sen tar vi andra ...
OCH en dag kommer vaccin.
Men det är sant, vi måste ha framtidstro. OCH en dag har vi kommit över detta och kan se tillbaka på det med storögd förvåning och stor sorg och förhoppningsvis även klokhet.
Ha en fin helg, Eva, så fin som det går!

Annika said...

Yvonne:
Det är superbra att åka tidigt, eller jag INBILLAR mig det iaf.
Jag åker också alltid så tidigt jag kan.
Gillar din taktik :-D
När jag varit och handlat så tvättar jag nästan sönder mina händer efter att jag kommit hem. Blir galen och tvättar och tvättar.
PUST!!
Har handsprit med på affären också som jag tar innan jag sätter mig i bilen igen.
Men har inga handskar, ser folk som har det.
Å, ja ... ni väntar sommargäster. Egentligen borde de hålla sig hemma och INTE åka till sina stugor.

Förstår att du gillar att se hur det ser ut i butikerna här, tänkte att det kunde vara intressant att visa.
Jo, mkt utplockat är det. Just i pastahyllor, bland riset och i köttdisken.
OCH toa och rengöringsgrjer ... do not even start ...
DEPP!!

det är väl så att många äldre inte ens har ngn som handlar åt sig, så de har inget val.
SEn blir de säkert tokiga av att inte komma ut.
Ja, jag vet inte, men visst borde de undvika mataffären. VERKLIGEN!!
De kan ju gå ut och gå rundor istället under dagen.

YVONNE!!
GRATTIS!!! GRATTIS! DU och din man får fira så BRA ni kan på hemmaplan. Ordna det riktigt TREVLIGT!!
HURRA för er.

Kramar i massor från mig!!

Annika said...

Karin:
I nästa vecka får du gå och handla :-D
Skönt att komma ut kanske? Men lite otäckt också kanske? jag menar, med tanke på viruset.
JAAA! Absolut förstår att du vill ge Getaboden ALLT ditt stöd!
Så det hejar jag på, även om jag ju fattar att ni måste in till M-hamn också och göra större inköp. Så är det ju.
Hoppas verkligen att Getaboden inte lider för mkt nu.
Tycker dina planer efter corontänen låter toppen.
OCH ja, vilken tur att vi älskar våra män!! TUR i dessa tider, haha. Tror fasiken det är misär hos många nu, hemskt :(
Karin, nu gör vi det bästa av veckoslutet.
Kramar till dig min sköna!!

Annika said...

Ann;
Om jag gör det kan jag nästan inte andas. Får lite panik bakom den där masken som det är redan... PUUST!!
HAHA.

TROR att många butiker numera säljer toapapper etc bakom disk i Kundtjänst, kolla där.
Här är det så, efter vad jag sett iaf i de affärer jag frekventerar oftast.

ja, Ann ... jag förstår ju det, ni är ju SÅÅÅ DRABBADE i NYC.
Siffrorna är för hemska.
Antar att du känner folk som är smittade?
SÅ nog fattar jag att DU helst inte går och handlar mer än i yttersta nödfall.

Får man gå ut och gå på Manhattan? Hur är reglerna där?

STAY healthy!! Himmel och pannkaka, var försiktig till MAX!
Ann, ha det så gott du KAN nu.
Kramar från mig!!

Annika said...

Katrin.
Ja, ni har gått in lite senare än vi andra. Men jag antar att det känns helt rätt nu då.
Jomen jag kan tänka mig hur vidrigt kaotiskt det måste ha varit i butiken efter att de utlyste. Säkert lite som det var här då vi fick våra bud får några veckor sen.
Det lugnar iaf ner sig, kan jag säga.
Men det är hemskt då en annars välfylld affären förvandlas till ngt man inte känner igen. DET går på nerverna på en.
USCH usch.
men du ska se att det blir bättre framöver.
Det är bra att du har saker att göra ute, det är så viktigt.
ATT vistas ute. Brukar säga, så länge vi får g ut är det OK. VILL inte att det ska bli som i Spanien eller Frankrike. Måtte det inte.
Måtte det heller inte bli en depression a la 20-30 tal. Yikes. Men smällar får det ju, stora hårda.
Du får ha så gott du kan denna första helg i lockdown. DET blir bättre, lovar. Det kan jag nog ändå säger med facit i hand efter våra veckor.

Humlan said...

Som alltid så är det roligt att se dina affärer och de ställen där du rör dig i din vardag. Men jag förstår dig när du inte tycker om att handla just nu. Jag har beställt varor de senaste två veckorna, men det är ju en avvägning för jag tycker alltid att jag är missnöjd med frukt&grönt när jag beställer. Inte allt är dåligt, men väldigt mycket. Men det är skönt att kunna vara kvar här i min egen isolerade tillvaro för jag har känt att jag inte riktigt orkar gå till och från affären, och att åka buss vill jag helst slippa.
Vi har riktigt aprilväder här, med snabba omslag och man får klä sig för allt, känns det som, men jag ska försöka komma ut lite mer i helgen och så ska jag försöka ta mig i kragen och laga lite mer ordentlig mat. Annars finns det många program jag har missat och vill se, böcker jag vill läsa och en del som jag vill eller borde göra, så jag kommer inte ha långtråkigt i helgen även om det vore trevligt med lite sällskap.

Ha en trevlig, mysig och skön helg, och var rädda om er!

KRAMAR!

Brysselkakan said...

Inte så olikt matbutiken jag handlar i. Som numera har plexiglas framför kassörskorna men där är jag ändå inte då jag självscannar. Har inte munskydd, än, men brukar ha mina vantar på mig men mest för att jag själv inte ska peta mig i ansiktet. Och kul är det INTE. Känner en lätt panik att vara med folk runt mig även om de är färre än vanligt. Vi kan handla online och hämta i skåp utanför och det har tydligen öka rejält men jag vill gärna kunna välja själv och om en vara inte finns så vill jag ju kunna göra andra val, med onlineköp så märker du ju det först när kassen plockas ur hemma och då är det ju försent. Plus att jag tror risken är större nu när så mycket saknas i butik. Lite ironiskt är att nu när det finns mjöl igen, ja då är jästen slut... Sonen vi Växjö hittade fyra paket i förrgår, de bakar mycket, så han köpte tre och lämnade ett till nästa kund!

Håller med att kommentarerna känns ännu viktigare nu, man har lite koll på folk på något sätt. Just nu är jag lite orolig för en läsare i Italien, vi har mailat men nu har jag inte hört av henne på 1,5 v... Måste tro att allt är bra med henne.

Ha en fin helg nu, mys som allt var som vanligt!

Annika said...

Kul att jämföra - vi var också precis och handlade imorse! Fanns det mjöl och jäst? Här har the "Great Caucasian Corona Bake-off" satt sina spår. Hade bett min man köpa Wholewheat flower men det fanns inget mjöl i hela affären. Det enda som fanns var paleo-mjöl... och jag såg på facebook att det var slut på mjöl och jäst i andra delar av landet också...

Mjölk, ost, kött, och sånt fanns det enligt utsago, likaså olivolja och andra oljor.

Ha en fin helg! Kram

Anonymous said...

Ja handla är läskigt, jag tycker det med, vill ut från affären så fort som möjligt så glömmer köpa hälften av det jag tänkt. Du verkar ha en bra affär med så lite folk i. Blir nervös på att ha en massa folk runt sig och att kanske någon nyser , uuugh:/

Alltid lika positiva Elisabeth ;-) said...

Jag skulle nästan vilja åka till USA bara för mataffärerna! Älskar att gå i mataffärer i andra länder, speciellt när de har stort utbud.

Lite tveksam till att kalla sommarens semestrar för staycation. ;-) Sitta inne i sitt hus/lägenhet i X antal veckor känns mer som en väntan på att det ska bli höst så att man (jag) förhoppningsvis får göra något meningsfullt igen (d.v.s. jobba, om nu jobbet finns kvar). Jag hoppas på en regnig sommar, det är bra för grundvattnet och gör det mindre trist att inte få göra några "sommarsaker".

Annika said...

Humlan;
Ja, jag tänkte att det nog kunde vara kul för er att se var jag handlar. Det här är en av de butiker jag handlar på.
SMART att beställa online. Ibland funderar jag på det också.
Mne än så länge går jag själv. Inte denna vecka dock, eftersom de spått att det blir en svår vecka. SÅ ja ska inte besöka några affärer alls.
Undvik bussar för allt du KAN!!
Men jag har också hört andra säga att de blivit besvikna på just fukt och grönt då de beställt online. Antar att det är mkt därför jag helst vill gå själv.Men i ditt fall förstår jag verkligen om du beställer.
Hoppas att du haft en bra helg. Jag hörde om ert väder.
Typiskt april.
Tillvaron blir långtråkig, håller med.
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan,
När P och jag handlade i söndags var plexiglas uppe vid varje kassa. ÄNTLIGEN!!
OCh betalningsmaskinen för kortbetalning var inplastad.
Jag är glad att man äntligen satt upp plexiglas här med.
KUL är det verklige inte att handla. INTE ALLS!
AVSKYR det.
Vi kan göra detsamma, vi kan handla online och hämta upp det på affären i ett skåp, ev få det hemkört. Men jag har inte gjort det ännu. Vet inte, tvivlar väl lite på att de ska ge mig rätt, haha. Speciellt då det kommer till frukt och grönt.
Mjölet ja, verkar vara en universalgrej att det fattas numera.
Det, liksom toapapper etc.
BLÄ.
Make it STOP!!

JA; är SÅ bra att hålla kontakt med sina bloggisar på det här sättet. Gillar det verkligen.
ÅÅÅÅÅ hoppas, hoppas du hör från din italiensläsare. Vet ju vem hon är, brukar se hennes kommentar hos dig!

Hoppas att helgen var så bra den kunde!!

Annika said...

Annika:
Helt galet vad folk gör lika nu. Mjöl är en verkligen en bristvara nu. Jäst hörde jag ngn här på netxdoor som sökte med ljust och lykta.
ALLA bakar, utom jag, haha.
Hoppas helgen varit så bra den kan!!
Kram

Annika said...

Ano.
DET är otäckt. HÅLLER MED!!
Jag har så många affären att välja på, så det underlättar i det hela. Men å andra sidan bor det mkt folk här också. OCH jag handlar alltid TIIIDIGT!!! Vid 7 om jag kan.

Annika said...

Elisabeth;
SANT!! DET brukar mina sverigegäster älska, att gå i matbutikerna här. Speciellt de som är matintresserade, som min syster o svåger. Rena drömmen för dem att flanera runt i en amerikansk matvaruaffär.
HAHA.
DU skulle gilla. Ja, inte nu ... men ... sen ... haha.

Jadu, vad gäller sommaren orkar jag knappt tänka på det, i ärlighetens namn.
Fy fan vad annorlunda det blir.
PUST!!

Nu hoppas jag att du haft ett bra veckoslut. Har påsklovet börjat?