Wednesday, April 01, 2020

Nya restriktioner från guvernören eller HUR ska man orka?
Hej hej under det svarta paraplyet!


Vecka tre.
Dag 24 …
Ja, det var den 10 mars på kvällen som larmet TJÖT i coronavärlden för de flesta av oss.
Det var den dagen det blev verklighet. Åtminstone för mig.
För mig föll täckelsen på kvällen den 10 mars då DT stängde gränserna mot Europa.
DÅ, först DÅ, fattade jag faran och innebörden av det som vi nu befinner oss i. Innan dess hade jag mest lallat på och absolut inte insett vidden.
Nu är det lite annat liv i luckan.


I förrgår gav Virginias guvernör oss nya förhållningsregler och restriktioner.
Våra liv blir allt mer kringskurna.
Det är ganska svårt att förhålla sig till allt det nya och ovanliga.
Mest svårast är nog ändå den stora ovissheten. Att inte kunna se ett slut …

Våra nya restriktioner i våra arma liv varar i dagsläget till den 10 juni. Ja, det är så TUNGT när de lägger sådan lång tidspann på denna redan tunga börda.
På många sätt tror jag det är lättare för psyket att tackla kortare restriktioner, som till exempel ett spann om tre veckor. Då ser man iallafall ett slut. OCH även om det SEDAN förlängs känns det inte LIKA TUNGT att få beskedet. FATTAR inte hur guvernör Northam tänkte där ...

SÅ, vad innebär det då?
* Ja, man ska inte “okynneshandla”. Alltså, man ska vänta tills man har en lång lista och först då bör man åka till mataffären och köpa det man behöver.
Jag känner ingen som “okynneshandlar” i dagsläget ändå. Det finns ingen som vill åka till livsmedelsaffären i onödan. TRO MIG!

* Vi får inte samlas mer än 10 personer i grupp. OCH vi får bara samlas utomhus med två meters mellanrum. Vi ska inte besöka varandra i hemmen eller besöka någon.

* Man ska bara ta bilen om man är på väg till affär, läkare, apotek eller om man ska hjälpa en släkting eller vän som är sjuk. Inga nöjesresor.

* Man bör inte träffa någon alls, förutom den/dem man lever med, om det inte är av nödvändiga skäl (kassörer och vårdpersonal samt andra inom service räknas förstås inte in i detta).

* Sedan gäller givetvis det vanliga, att tvätta händer, använda handsprit och sånt. DET som vi redan har intuktat in i märgen.

* TACK OCH LOV har vi inga restriktioner vad gäller att vistas UTE. VI kan fortsätta att motionsgå, springa, gå ut med hundar och sådant. TACK och LOV!! Men vi ska hålla avstånd då vi möts, två meter.

* Förutom detta ska man bara hålla sig HEMMA.HEMMA. HEMMA.


Japp det är så det är. OCH man ska väl ha i åtanke att dessa restriktioner KAN komma att bli ännu hårdare.
Men i dagsläget, när jag skriver detta, är det så. Numera kan ju saker och ting ändras från timme till timme.

Karolina …
Karolina är kvar i Los Angeles. Igår avbeställde hon den biljett hon hade till DC den 23 april. Hon skulle ha kommit hem då. Det var i den vevan Abby och Rick skulle ha gift sig. DET bröllopet är framskjutet till vem vet när …
Vi bestämde att Karolina gör bäst i att inte sätta sig på ett plan just nu.
Nej, jag har ingen ANING om när vi ses härnäst. Inte den blekaste aning. SÅ tungt.

Jag har för länge sedan insett att det inte blir någon resa hem till Norden för mig i sommar. DE planerna har jag sedan länge skrinlagt.
Nu kommer jag inte ens in i Finland, där jag har sommarstugan. Finland har stängt sina gränser och bara finska medborgare släpps in. Till Sverige kan jag ju ta mig, och tillbaka till USA skulle jag komma. MEN, det kommer högst troligt inte att finnas några plan som flyger på mycket länge.
OCH vem vet om NYA, tunga restriktioner över världen sätts in?
Bäst att hålla sig på hemmaplan. Andas, lugnt och fint …

Erkänner, en sommar utan Norden är jävligt deppig. Fy fan, rent utsagt. Men så fort saker och ting börjar normaliseras så åker jag igen, oavsett årstid.


JUST det, det är första april idag.
GAAHH!! Just det!! Undrar om någon ids skämta?
Det ska bli intressant att se om minsta lilla aprilskämt seglar upp vid horisonten i media.

Mars, din vidriga månad.
DU usla månad för världen.
Vi ska ändå hoppas att april ska ge oss lite hopp, att det svarta paraplyet ska blekna lite av solen som faktiskt finns därute.
Vi måste tro på det!

Till er alla säger jag, håll er friska!
Var duktiga och håll ut!

16 comments:

Äventyret framtiden said...

Vi lever alla under liknande restriktioner nu i hela världen. Allt handlar om att hjälpa till att plana ner kurvan som de pratar om i alla rapporter, bara för att sjukvården inte ska bli alltför överbelastad. Jag är övertygad om att om vi alla inser att det här är jätteviktigt så får vi snabbare bukt på eländet.
Jag är också väldigt glad att vi insåg att vi skulle göra som regeringen på Madeira ville, som regeringen i Finland ville, att så snabbt som möjligt ta oss hem. Och glad för att det lyckades. Nu är det rätt många ålänningar som inte vet om de slipper över havet längre trots att grundlagen säger så att alla finländare ska tas hem. Regeringen här jobbar hårt på att ingen ska bli lämnad i s.k. ingenmansland, där de egentligen inte alls är välkomna, varje land har mera än tillräckligt med sig själva att göra just nu. Här gäller hårda restriktioner och ändå tycks inte alla förstå vidden av att hålla dem till olycka för andra. Vilken cirkus det här blev.
Många har ju corona, många flera än de som är s.k. bekräftade men de har mycket milda symtom och kan sköta om det själva hemifrån. De fall vi har här på Åland är för tillfället enbart 7, vi hade 8, men den enda som behövde sjukhusvård var från fastlandet och blev förd till sitt sjukhus där. De sju som är här kan sköta sig hemma. Men samhällssmittan är ett faktum, ingen vet var smitthärden finns längre, den kan finnas var som helst bland vem som helst av oss, så det gäller att vara försiktig och hålla avstånd. Vår karantän vara t.om. söndag, sen måste jag till apoteket för att hämta ut Uffes mediciner, ska samtidigt handla sådant som inte Getaboden har men efter det stannar vi fortsättningsvis i vår frivilliga karantän. Få se hur det blir, kanske Pettas får hålla stängt denna sommar?
Håll humöret uppe, gå på dina vandringar och njut av solskenet som ändå sipprar ner under det mörka paraplyet.
Varma kramar!

Channal said...

Här är skola affärer och restauranger nästan som vanligt. Det gäller att använda sunt förnuft. Läste om läget i N.Y. Det är tufft! Vi får hoppas på en ljusare april. Det viktigaste är att plana ut kurvan. Det har de gjort i Kina o Sydkorea. Så länge inget vaccin finns kommer vi att möte de som har haft/får covid19.

STYRKEKRAM Anna

Anonymous said...

Yvonne said….
Solen lyser här ute men det svarta paraplyet hänger över en i alla fall. Igår var en riktigt svart dag då vi fick besked om att en mycket god vän är inlagd på privatsjukhuset (i Spanien) med lunginflammation, konstaterad Corona och diarré. Pratade med henne i lördags och då sa hon att hon var risig och var jätteförkyld, men trodde inte på Corona, men fick feber och blev ännu mer sjuk i måndags och fick åka in. Får dropp och syrgas mellan varven. Hon är 75 år så hon har åldern emot sig, Usch, det är sååå jobbigt, hon är liksom navet i väldigt mångas liv där nere, supersocial, hjälpsam och älskar laga mat och bjuda folk på lunch och middag. Ska ringa henne idag och höra hur det går. Hennes man är i chock, han var själv förkyld precis innan vi åkte hem, men för honom blev det inte mer än så. Det känns verkligen att det kryper närmre en och att man kommer bli ännu nojigare nu.

Var på ICA kl 07 imorse och handlade för en vecka, hade skrivit upp allt i rätt ordning så jag hade en snitslad bana och behövde inte springa hit och dit, bra när man kan sin "egna" butik och vet vart allt finns. Men trött som bara den är jag, så blir nog en siesta fram emot eftermiddagen.

Ha en fin onsdag hälsar jag med en stor kram från ett idag vårlikt Åkersberga

Humlan said...

Jag tittar just nu på Folkhälsomyndighetens presskonferens på tv och där påpekar de just det som så många har svårt att förstå; Språkbruket!
De som informerar kan inte beordra, de kan bara rekommendera och be folk att inte resa t ex, men det är ju tydligen väldigt svårt för människor att förstå.
Att inte kunna resa, inte kunna ses, är svårt men det är ju så det är just nu.

I dag är jag trött och har svårt att formulera mig, så i dag är jag lite kort, men jag säger till dig som du gör till oss;
Var duktiga och håll ut!

KRAMAR!

Elisabeth said...

Förstår så väl att en sommar utan Norden känns deppig! Det är tur i alla fall att du inte är beroende av semesterdagar, utan kan åka när som helst, när det väl går att åka. Men jag fattar verkligen att det är jättetråkigt för dig att inte få åka hit, och för din familj och släkt att inte få träffa dig.

Så tråkigt med framskjutna bröllopet också, och att ni inte vet när ni får träffa Karolina nästa gång. Dock är det säkert klokast att inte flyga i dessa tider, men det gör det ju inte enklare att inte veta när ni ses igen.

Det här låter kanske konstigt, men jag har faktiskt inte några problem alls med att handla! Däremot blir jag lite förundrad över vissa personers beteende. Handlade nu på hemvägen, och i den affären kan den som vill använda plasthandskar. När jag stod och tittade på några varor kom en person MED plasthandskar och ställde sig precis bredvid mig. Ähm?!? Inte så att jag var rädd för att hon hade Corona, men det blir ju lite skevt att gå runt med plasthandskar och ändå ställa sig nära människor.

Annika said...

Karin:
Verkligen. OCH vilken unik situation det ÄR. ATT vi alla är drabbade. Verkligen alla.
På ngt sjukt plan ligger en liten tröst i det också. Vi har alla förståelse för vad vi går igenom.
Med dessa stränga, stränga restriktioner vi har hoppas jag INNERLIGT att kurvan plattas ut. Gör den inte det känns det förgäves.
MEN vi gör alla vad vi kan. Tycker folk är väldigt bra på att följa regler och restriktioner.
Ja, vilken cirkus det blev.
Känner ju till vänner i Finland vilka var i Florida under denna period, och de skulle he, KOM inte inte hem. Det finns ju knappt fighter till Europa. MEN så satte Finnair in ett plan enbart för att ta hem finska medborgare, och det planet kom de med från Miami. Sen i Hfors sattes de i taxi med ett annat Närpespar som var med på samma flight. Staten betalade taxin, och de fördes snabbt ur Hfors. Läser detsamma om svenskar som sitter fast i USA, många jar kommit hem, men många är kvar.
SVÅRT så svårt. Jag är så glad att ni kom hem, fastän ni hade en mardrömsresa.
Ja, smittan finns onekligen överallt. DET gäller att koma ihåg att många får lindriga symptom. OCH att de allra flesta inte behöver vård. Kanske har vi redan haft den? Vem vet.
Men, ja, vi gör verkligen allt vi kan för platta ut det.
JAG är glad över att vi kan gå ut. Tror nämligen det är livsviktigt, lika viktigt som allt annat.
KRAMAR till dig Karin.

Annika said...

Anna:
Ja, ngt som Sverige får både ris och ros för. Omöjligt att säga i dagsläget vem som gör rätt.
Framtiden får utvisa.
Ja NYC är jättedrabbat, men det är andra städer också, Chicago, New Orleans, Detroit. Hemskt är det. OCH vi har stränga, stränga restriktioner.
ärligt talat, litar så där på Kina faktiskt i det de säger om plattningen. Däremot litar jag mer på sydkorea. HOPPAS vi snart ser lite ljus här också i vår värld, här i väst.
Fram tills dess får vi bara följa vad våra regeringar säger, eller guvernörer, i vårt fall-
Anna, håll dig frisk! Stora kramar från mig!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, trots solens strålar och naturens skönhet ligger det svarta paraplyet stadigt över oss.
OCH må de blekna och börja spricka i sömmarna snart.
USCH, din kompis. USCH så hemskt, hemskt.
Hoppas verkligen att det går bra i hennes fall.
Berätta hur det går!! Jag vill veta.
Och även så typiskt att hennes man fick det lindrigt. Tycker jag hör om flera sådana fall.
Men åååå vad jag hoppas hon klarar det. Berätta mer sen när du vet.

DET är psykiskt påfrestande att gå och handla. DET kostar på. man vill bara UT därifrån.
Ta en siesta du!!
DET får man.

MASSOR med kramar till DIG!!

Annika said...

Humlan:
Just det, det ligger verkligen ngt i det, språkbruket. Psykologi blir viktigt i detta svåra.
Det borde de fatta. Man brukar ju säga att man kan säga nästan vad som helst, bara det sägs PÅ RÄTT SÄTT.

Jag tycker det är så fel att de med BRAK utlyser detta i 10 veckor istället för att sansat ta det i treveckorsblock. SOM de sedan lugnt kan förlänga.
JUST när de drar ner rullgardinen så här blir det extra svårt för folk.
MEN, jag tycker nog att ALLA jag ser följer detta. Du vet, här kan det bli böter om man inte följer heller. SÅ det är tufft.
Hårda bud.

Ja vi får hålla ut, och se till det ljus som en dag kommer.

KRAMAR

Annika said...

Elisabeth:
URTRIST är det. URTRIST!
Hörde en sång med Laleh igår, En stund på jorden och jag tycker den är SÅÅÅÅÅÅ FIN!!! När jag hörde den erkänner jag att jag fick ngt vått i ögonen när jag tänkte på sommaren och hela skiten.
MEN det är en världslig sak bara alla jag känner och älskar får vara friska. Jag åker när jag kan sedan. Direkt.

Ja, mkt trist nu. På alla håll och kanter.
Bara att tugga i sig och hålla huvudet över ytan.

ja, knäppa beteenden har jag sett på affären också. Främst äldre faktiskt. Men vad bra att de har handskar ni kan ta i er affär. GILLAR!!

Annika said...

Så ledsamt med planerna, Annika! Jag hade ju också planerat att åka till norden i sommar och sen hade jag en konferens i Reykjavik som jag skulle delta i. Nu blir det nog en Kalifornien-sommar istället och det är ju inte fy skam förutom den lilla biten att i värsta fall är alla stränderna stängda och man kan överhuvudtaget inte simma eller bada! Just att inte få bada känns tungt. Då önskar jag att man hade en egen privat skogstjärn någonstans som man kunde simma i varje kväll...

Jag hade nog aldrig trott eller tänkt att det skulle vara över om tre veckor så just den biten känns inte så tung. Och det är fortfarande så otroligt mycket som jag känner att jag kan och vill göra hemmavid efter alla år av att ha farit hit och dit så jag hoppas att detta blir en reflekterande och kreativ tid för mig, det vi har framför oss. Men det förutsätter ju att vi får vara friska förstås. Och skulle det hända familjen något skulle det vara fruktansvärt...

Igen, styrkekramar - vi får drömma oss bort till "efteråt" när det blir för mycket med nuet <3

Erica said...

Ja, det känns verkligen som ett paraply som ligger över hela världen.
Känns som att jag precis hela tiden tänker på detta, oavsett vad jag gör eller om jag försöker att inte tänka på det. Men det är liksom alldeles för påtagligt för att hjärnan ska klara av att helt filtrera bort det.

Håller med dig om tidsgränserna; eftersom ingen vet vad som händer framöver hade det väl varit bättre att sätta kortare tidsramar (typ 2-4 veckor), för att sedan förlänga om det behövs.
Låter som väldigt rimliga restriktioner i alla fall. Sådant man gör automatiskt i dessa tider bara genom att använda sunt förnuft.
10-personersregeln kan jag dock tänka mig är väldigt tufft om man är en person som gillar att samla t.ex. vänner.
Men vi får anpassa oss :-) Och tänka på att det ändå inte kommer hålla i sig för evigt :-)
Här ligger gränsen för närvarande på max 50 personer. Med böter eller i värsta fall fängelse om man bryter mot det.

I övrigt har ju inte Sverige gått ut med särskilt mycket restriktioner av det här slaget (alltså sådant som rör livsstilen).
Det är 50-regeln, tvätta händerna, stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom samt social distansering.
Och såklart att inte besöka äldre människor/personer i riskgrupper. Nu är det till och med regelrätt besöksförbud på alla Sveriges äldreboenden.
Plus att både regeringen, Folkhälsomyndigheten och sjukvården i fjälltrakterna gått ut med vädjan FLERA gånger om att folk ska ställa in sina påsklovsresor till fjällen. För skulle något hända, eller de skulle bli sjuka, så har dessa sjukhus inte kapacitet att ta hand om både Corona OCH eventuella benbrott och liknande.
Men det är som om saker inte går in hos vissa människor... Finns tydligen de som ÄNDÅ inte vill ställa in sina resor och åker till fjällen på skidsemester nu.
Läste dock att flera skidanläggningar stänger redan nu, så förhoppningsvis får det effekt.

I övrigt tycker jag Sverige fokuserar mest på företag och arbetsmarknaden just nu.
Med krispaket och sådant som hjälp så att företag ska ha en chans att klara krisen.
De har ju även infört tillfälliga beslut som faktiskt är bra för oss arbetstagare, typ korttidspermitteringar, slopad karens och lättnader i A-kassans regler.
Hörde på någon av presskonferenserna (tror jag det var) att antalet varsel är rekordhögt nu.
Min tacksamhet känner inga gränser just nu över att jag har en fast tjänst inom en typ av samhällsviktigt yrke...

Förskolor och skolor håller fortfarande öppet, så än så länge har jag rätt ;-)
Jag tror fortfarande helt och fullt på att de INTE kommer stänga. I alla fall inte förskolorna.

Så sent som idag fick jag faktiskt en stark känsla av att "om skolorna inte stängt innan påsk (nästa vecka) så kommer de inte stänga alls". Jag fick känslan av att då har det gått så pass "lång tid" att det verkligen fungerar att hålla dem öppna.
Sverige är väl ett av de få länderna (det enda?) i Europa nu som håller skolorna öppna..? Har jag fått för mig, men kunde inte hitta fräscha uppgifter när jag snabbgooglade.
Och vad som var rätt och fel beslut kommer vi inte få veta förrän när allt det här är över. Är ju inte förrän då vi kommer kunna se vad som fungerade och inte fungerade.
I den här krisen litar jag på Regeringen och Folkhälsomyndigheten.Usch! Vad jobbigt det måste vara att ha sitt barn så långt ifrån just nu! Har ju inga barn själv, så kan bara tänka mig!
Och så trist när din Sverige/Finlandsommar blir påverkad av allt detta. Jädra Coronaskit!!
Du kanske kan åka en sväng till hösten istället, om det lugnat ner sig då?
Eller kanske en jul i Sverige?
Som du har skrivit i dina senaste inlägg: It shall pass!
Förr eller senare kommer vi ur denna mardröm.Ta hand om dig!
Kramar /Erica

Kerstin said...

Igår då jag skrev min kommentar var som sagt en bra dag. Men imorse vaknade jag med en klump i magen och kände direkt i sinnet att det inte kommer kännas lika bra som igår. Men det är så vi får vänja oss att leva med nu med Corona och ta vara på de dagar som känns bra.
Vad bra att Karolina har det bra trots allt och att hon har sin pojkvän som har jobb och verkar vara en bra kille. Vet hur jobbigt det känns då barnen måste avboka sina planerade resor hem. Mina barn avbokade sina och hoppas på att komma i Maj/ Juni. Men man vet ju aldrig hur det ser ut då..Men hoppas att allt är bättre senare i vår! Som tur var hälsade jag på min dotter i Januari och min son i början på Mars. Vilket känns som månader sedan.Sista helgen innan allt slog till! Vi var t o m på Universal Studios och där var det fullt med folk.
Vi har som sagt båda våra barn i LA. Min dotter bor I Denver och där håller de inte alls på restruktionerna de fått. Fullt med folk överallt och mycket trafik.
Hon är inte glad över det. Vi alla måste dra ett strå till stacken för att förhoppningsvis bli av med viruset.
Jag läste att Sverige kommer ha restruktioner hela 2020! Och ni i Washington Dc minst till Juni! Så jobbigt! Vi har hittils till den 3 Maj, men det kommer säkert ändras till ett senare datum.
Som tur är kan vi också gå promenader. Har hört vilka hårda restruktioner de har i Spanien. Där de knappt kan gå ut..
Nej, nu måste jag avlsuta och tänka på något annat. Jag ska som du pyssla extra mycket på tomten, då jag inte kommer resa lika mycket som vanligt.
Kram och hoppas du har en någorlunda bra dag!

Annika said...

Annika:
VISST är det.
Det är ledsamt. SÅ ledsamt. Vill helst inte tänka på det. Men jag bryr mig inte heller så länge alla jag älskar får vara friska. Isf är det ett litet pris att betala.
Jag vill också bada i sommar, men vem vet? Om det är så här kommer ju inte poolerna att öppna. OCH stränderna kommer att bomma igen.
USCH vad ledsamt. Nä, vi får tänka lite ljusare nu. Det kan ju vara annat liv i luckan i sommar.
OCH du som skulle hem också, och på konferens. Allt sådant som ställs in nu. LEDSAMT.

Inte trodde väl jag heller att det skulle vara över om tre veckor. MEN att ge oss 10 veckor på ett bräde tycker jag är så opsykologiskt och dåligt för folks moral. Det hade varit helt Ok om han gjort det pö om pö. Tror ingen ens drömmer om att det är över (peaken) före aprils utgång. Men, ändå ... tre veckor i stöten hade känts som ett lättare piller att svälja.

Ja, jag tror också att detta är nyttigt för många av oss, på flera plan. Har ju förut sagt att jag tror att vi alla tar lärdom med oss från detta.
Och nyttigt också att folk får gå mer inåt, än utåt.

MÅTTE vi alla få behålla hälsan,
Måtte vi ...

Kramar till dig!!

Annika said...

Erica:
Exakt, det svarta paraplyet. Det som finns över oss hela tiden. Hel tiden, även då vi tänker på annat. Det är liksom alltid där.
MÅ det blekna och spricka i sömmarna snart!

Men visst, tycker det är mkt olyckligt och opsykologiskt att dra på med storsläggan med 10 veckor på ett bräde. INTE bra för den mänskliga själen.
ALLS.
han hade lugnt kunnat göra det i intervaller. Det är viktigt för folks moral och hopp. NU när det dessutom är så kringskuret också. Tillvaron blir bara mer begränsad.

Nej, vänner anses nog inte "essential" nu, och jag tror inte det uppmuntras alls att göra ngt socialt alls med vänner. Vet inte ens om vi ka fortsätta att träffa grannarna som vi gör nu ...
Extroverter har det tufft i dagsläget. Verkligt tufft.
jag som är intro har inte svårt direkt, men gud vad jag saknar det gamla livet.
Träffar inga vänner alls nu, bara grannar då och då. På avstånd.

ja, Sverige har ett litet annat system. Mindre strikt och hårt än vi har det. Det ska bli intressant att se sedan hur det utspinner sig.
När vi har facit i hand.
Om kurvan sjunker snabbare här än hos er tex.
Att folk åker till fjällen nu, och till stugor på landet, är bara så sjukt. SÅ sjukt. DET gör mig bara förbannad. TÄNK lite.
Sådana gånger tycker jag regeringen ska gå in och rent förbjuda. MEN, det blir intressant att se hur många som ger sig av ändå. FATTAR att folk på landsbygden och i fjällen blir förbannade.
Tycker att backarna borde stänga också. DET handlar ju om att ta hänsyn till andra människor. OM liv.
Så ja, funkar frihet under ansvar? Eller funkar det inte?
Time will tell.

Erica!! DU har haft rätt!!
HAHA.
ÄN så länge 1-0 till dig där. Och du kan säkert ha rätt i att om skolan inte stänger efter påsk så stänger den förmodligen inte sen heller.
Men vi vet ju också att april blir en kritisk månad för viruset. En månad så man tror det exploderar. USCH.

Ja, jag tror attt Sverige är det enda land som har skolorna öppna nu.
Som sagt, vi får se ...
VI får se.

jag vet, sommaren blir inte av.
I höst kommer jag, om det släpps då. GUD vad jag hatar detta.
VAD vi alla hatar det.

Absolut, this too shall pass!!

Stora kramar till dig vännen!!!

Annika said...

Kerstin:
Så är det verkligen,
Bra och dåliga dagar. Upp och ner.
Hittills idag har jag haft en bra dag. MEN det kan stjälpa närsomhelst.
Vissa dagar suger, det är det nya normala :-(
Det svara paraplyet kommer att vara uppfällt ett bra tag till. Förbannat!!!

ja, vi har till 10 juni. FATTAR det inte, fattar inte hur de kan servera det till oss så.
HUR vore det inte med smidighet och psykologi.
Tycker ni har det bättre i CA, även om det ju förlängs. Men det handlar om att ge folk lite tröst också. Inte bara servera nattsvarthet.


jag är innerligt glad så länge både du och jag , och resten av US och det mesta av Europa, kan gå ut som vi vill.
TACK och lov.
Tycker det är galet när jag hör om Spanien och Frankrike. SÅ innerligt glad att vi inte är där. Frågan är ändå, hur mkt plattas kurvan trots militärer och böter och instängdhet??

Tack och lov att det inte är så här.

Kram till dig HANG in there!!!