Friday, April 10, 2020

Här och NU!
Godmorgon på långfredagen!

Dagen som kallas Good Friday här.
Själv ligger jag lågt med påsken, som jag skrev igår.
Denna korta, korta påsk vi har här i USA tycker jag inte ens är värd sitt namn.
Fredag är det, och numera spelar det ingen större roll vad det är för veckodag. Hela livet har ju liksom förvandlats till filmen Groundhog Day. Alla dar är lika.

Det är ändå viktigt att hänga upp dagen på olika punkter, att ha ett schema.
Jag kör på, ganska lika dag för dag.
Det funkar.
Sen försöker vi ju göra helgen speciell med god mat och vin.
Sånt.
Göra extra mysigt, helt enkelt.
Jag vet ju att många av er göra likadant.


Jag har sagt det många gånger, men det är en herrans tur att vi alla har naturen.
ATT vi kommer ut i den.
Vistas där.

Idag tänker jag visa er bilder på hur det ser ut här och nu.
Våren står i sin allra vackraste skrud. Träden är skira i ljusgröna flor, och nu går det fort, snart är de djupt gröna igen.  Snart är det sommar, med andra ord.
Blommande, sköna träd finns det gott om. Nu blommar estern redbuds, dogwoods, äppelträd, kwanzan-körsbären, syrener och en hel del annat som jag inte kan namnen på.
DET är så vackert. ALLTING ALLT!

NU blommar de här körsbärsträden, kwanzan.  Personligen tycker jag nog att de är finast av alla körsbärsträd.  Deras blomning är som rosa moln!  HELT underbara och en njutning för ögat!  Detta är en gata när mig. Samtliga bilder är tagna denna vecka.  SÅ, detta är verkligen HÄR och NU!

Pärlhyacinter tycker jag om!
OCH löjtnantshjärtats tid är NU!!  

DET här är dogwoods (kornell) och de är helt underbara.  Dessutom är de staten Virginias blomma.  Dogwoods finns från vitaste vitt till mörkrosa.  JAG lär visa er fler bilder av dogwoods, kan inte motstå dem!


Kwanzan, up close and personal.
OCH titta här, syrenerna blommar likaså!!
Kwanzan äger denna gata!!DET är tur att coronakrisen kom under våren, trots allt. Det känns bra att vi går mot ljusare tider. Faktum är att det underlättar stort för folksjälen.
TÄNK om det varit oktober istället? DET hade inte varit bra. ALLS.
KOM nu inte dragandes med “andra vågen” för det orkar jag inte höra om just nu.
First things first!!


Azaleorna har börjat blomma nu också.
KOLLA här!  Kwanzan ser ut som rosa tyllkjolar, rosa moln, rosor eller nejlikor i klasar.  DET här träden är helt och hållet magnifika!!Det här trädet vet jag inte vad det är.  MEN blommorna är så fina och anspråkslösa.

JODÅ!! MAFF!

Azaleorna är starkt på kommande nu.

Jag får aldrig nog av kwanzans skönhet.Med detta önskar jag er alla en Glad Påsk. JAG vet att den är annorlunda iår, men alla får vi göra det absolut bästa vi kan. Av allt.
På återhörande på tisdag igen!


Igår lämnade jag mitt hem i grårusk och småregn.  En stund senare lättade molnen och solen började titta fram.  När jag kom fram till Lake Audubon lättade dimmorna och jag fick syn på en metande man i en kanot.  DET såg så rofyllt och härligt ut.

SE grönskan.  SÅ skir och vacker!
DEN här platsen.  Den är som tagen ur en  målning av någon gammal mästare.  JUST här är ljuset nästan alltid magisk.  Det är en speciell plats under samtliga årstider.  Smått svårförklarligt.

OCH byggnaden till vänster på bilden är Karolinas gamla high school. NU är skolan bommad och tyst. Undrar just när den öppnar igen? KAN de ens öppna när det är dags för hösttermin? VEM vet?

29 comments:

Elisabeth said...

Nu när jag FÅR vara ute i naturen är jag glad för våren, men hade vi haft utegångsförbud (d.v.s bara få gå till mataffären och apoteket) hade jag faktiskt föredragit att det varit oktober, eller egentligen snarare november-februari. Att sitta instängd och inte få gå ut i den vackra våren hade gjort allt ÄNNU värre.

Kan tänka mig att dagarna blir väldigt lika varandra för många nu. Jag har sagt det förr, men jag är så lycklig att ha mitt jobb. Visst, undervisningen är på distans, men jag har mina lektioner som vanligt, och eftersom schemat är olika varje dag föreligger ingen risk för att bli dagvill. (Eller ja, ibland kan jag förstås blanda ihop dagarna, men det kan hända annars också.)

Dina foton är bara SÅ vackra! Den skira grönskan, blomningen, ljuset - du lyckas fånga det så bra på bild.

Äventyret framtiden said...

Vilken underbar prakt ni har runt omkring er. Wow. Och jag förstår mycket väl din kärlek till kwansan. Den är så vacker så det nästan gör ont.
Vilken bukett du bjuder på idag! Stort tack för den. Jag lever på sånt här,får gnista och glädje inplanterad i mitt väsen.
Den har verkligen ett speciellt ljus, skimmer och stämning den bilden, den vyn. Du har tidigare visat bilder från det där smått magiska "målade" stället. Det är som en tavla men det finns något annat som förgyller den där platsen. Fint fint! Ordlöst vacker.

Ha en så bra helg som du förmår att skapa runt er, njut av dagarna på bästa sätt.

Glad Påsk-kram!

Anonymous said...

Yvonne said…..
Precis så tänkte jag igår på min promenad, "tänk om detta inträffat på senhösten eller vintern", det hade varit mycket jobbigare. Här känns som våren pausat vad gäller blommor eller så är det jag som tänker i spanska banor, är ju många år sedan vi var hemma mars och april, så kanske blir det mer normalt i maj vad gäller blomning. Såg iaf några blåsippor och äntligen börjar vitsipporna visa sig. Hos dig är ju helt magiskt med allt som blommor och som du fångar så bra med din kamera. Man blir så glad och känner sig piggare när man ser all blomprakt och drömmer om att själv gå där och njuta, så tack för det!

Ha en fin fredag, jag ska laga indiskt till middag har jag tänkt. Ska även fixa köttbullar till påsklunchen imorgon. Solen lyser men det är ingen värme att skryta om

Stor kram till dig

Eva i Dalarna said...

Oj vad mycket som grönskar och blommar hos dig. Nere i Skåne blommar häggen, hörde jag av min dotter som bor där. Och i Bohuslän hittar man vitsippor hörde jag av min dotter som bor där.
Men här....ja jag har hittat tussilago men häggen har bara knoppar än. Det är för kallt här för att det ska grönska, även om solen lyser på dagen.
Igår hörde jag sägas att skärtorsdagen (Igår alltså) skulle bli den varmaste av påskdagarna. Så kylig som den var så kan man ju tro att det blir istid resten av påsken.
Det blir som det blir...

bettan said...

Makalös prakt du serverar oss. Kwansan är magnifik, rosa tyllkjolar:)
I min rabatt blommar pärlhyacinterna för fullt. En bedårande blomma.

Förstå min otur. Tappade en tand-krona igår och ingenstans går det att få detta tillstånd åtgärdat. Den typen av bekymmer är nedprioriterade. Finns endast tre tandkliniker i stan, som har klinisk verksamhet igång. Ett kundcenter sorterar de ärenden som kommer in. Min åkomma, som sagt, kommer inte att åtgärdas med mindre jag får vansinnes-ont och feber. Allt sterilt material ska i fösta hand vikas för akut-sjukvården.
Tänk tand fyra i överkäken, framifrån räknat, rester som sitter kvar och skaver... och jag ser ut som någon som, ja jag vet inte vad?
Fick rådet att köpa Cavit på apoteket och idag har jag lekt tandläkare. Inget särskilt bra resultat kan jag berätta.
Jag klagar inte alls, bara delar en händelse ur verkliga livet ;))) Må jag slippa tandvärk och sepsis.

Nu önskar jag dig en trivsam mini-påsk och här kommer KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth;
Kanske, men nej ändå ...
Det är ju ändå ngt så lovande med våren.
Här är hösten drömlikt fin också, men den går mot mörkret. OCH det hade vi inte velat väl? Nej, inte jag iaf, även om hösten ÄR min favoritårstid på året. Men våren ... ack och ooo.
SOM tur ÄR finns inga restriktioner vad gäller utegång. DET är ju en välsignelse som är underbar!

Ja dagarna blir så lika. Men det är bra att du har jobbet. HIMLA skönt ju!
det blir ju extra bra eftersom du får vara på plats likaså.
Skönt.
Hoppas det inte ändras för er.

OCH tack, det är så tacksamt att fota denna ljuva tid!! Jag märker ju också hur den stärker mig mentalt.

Annika said...

Karin:
TACK!!
Ja, de körsbärsträden är de maffigaste av dem alla. OCH de blommar ngn vecka, eller två, senare än sakuran och de tidigare. MEN så kommer kwanzan och brädar rubbet. VI har så många sådan träd här också. Det går det ännu mer speciellt.
Jag njuter, och idag kände jag mig nästan lycklig då jag var ute. Men som du vet, det är skört. Det går fram och tillbaka. Vissa dagar är bättre än andra.
SÅ lite som kan hjälpa, och stjälpa.

JAG tar till mig dina ord- DU gör mig så glad!
TACK!!

Platsen ja, det är någon slags magi där. Det är som ur en annan tid. Det spelar ingen roll vilken årstid det än är. Jag är lite avis på de som bor i huset där denna plats ligger.
SÅ speciell är den.

Karin, ha en fin och GLAD PÅSK på din vackra ö i din fina natur som ger så mycket kraft!!

Annika said...

Yvonne:
Visst, det är ngt väldigt trösterikt att det är vår och inte höst. Det hade känts sååå hårt om vi gått mot november istället för mot maj.
Så i det ligger ngn slags välsignelse också.
HAHA, ja jag kan tänka mig at du tycker att det är sent nu.Du är ju van vid sen spanska våren.
Men nu får du se våren i sthlm sakta krypa fram. Inte så dumt det heller :-)

TACK!! Här är det enda blomsterdröm. DET är så fint med allt som blommar omkring oss nu. En dröm.
OCH idag kunde jag nog verkligen njuta av den sådär så det kändes in i märgen. Så där som jag brukade njuta. Men idag kom en lucka av den glädjen. MEN du vet hur rangligt det är. OCH osäkert Ena dagen är det OK, nästa skit.
Ja du vet.

Ha en jättefin fredag, fina Yvonne!!
KRAMAR i massor!!

Annika said...

Eva:
Ja här blommar det som allra maffigast nu. den absolut finaste tiden på året. En kronjuvel av årstider.
Ditt fina kommer så smått, och då njuter du pö om pö. Inte så dumt det heller!!
Eva, ha en fin påsk oavsett väder!
Kram!!

Annika said...

Bettan:
TACK!!
Nature just nu är makalös. Kwanzan är drottningen av dem alla. Finaste fina!!

Bettan!
OOOO NOOOOOO!
INTE NU!
INTE i PÅSK!
INTE i dessa tider.
Vilken OSIS du har alltså.
Bettan, fan också rent utsagt. Och du får ingen hjälp just nu. Men om du får riktigt ont måste du väl kunna komma nånstans??
Och sepsis, snälla tänk inte på det. DET ska gå det här med. Men jag tycker in i bänken synd om dig.
KLAGA du! Du får det.

Här kommer riktigt stora kramar från mig!!

Erica said...

SÅÅÅÅ FINT det är hos er just nu! Blir så AVUNDSJUK!!!
Förutom de röda julstjärnorna är ju körsbärsblommorna mina absoluta favoriter!
Och jag kan tänka mig att det luktar så gott när du tar dina promenader nu, om till och med Syrénerna blommar :-D

Jag håller verkligen med dig angående covid och årstiden; jag har tänkt på det massor den senaste tiden. Tror att räddningen (om man får kalla det så) för allas vårt psyke var att detta kom just under våren.
Precis som du skriver; TÄNK om det BÖRJAT i september-november... När det bara blir mörkare och mörkare, mer och mer vintrigt. DÅ skulle det ju verkligen kännas som om det inte fanns något hopp.
NU får vi i alla fall njuta av det som sker utanför fönstret :-D

Här är det såklart inte lika fint som hos er.
Fortfarande i den fula årstiden; med skitig snö, sandiga vägar och kala träd.
Men jag njuter för fullt av ljuset. Just nu är det ju ljust ända till typ halv nio-nio på kvällen! Och det är ljust när jag åker till jobbet strax efter 6 på morgonen.
Och snart, snart, snart kommer våren hit också! Endast en ynka liten månad kvar :-D
De har dessutom påbörjat vårsopningen av vägarna, och DET är ett av de bästa vårtecknen jag vet!

Och påsken ja. Det känns så SKÖNT med långhelg nu. Känner att jag verkligen behövde det!
Och så påsklovet nästa vecka, vilket innebär att vi har en betydande minskning i barnantalet på min förskola. Tror det skulle vara drygt 30 barn/dag på hela stället, och det är en förskola där det är inskrivet en bit över 60 barn.
Igår, skärtorsdag, hade jag 20 barn till frukost, 28 barn till lunch och 8(!) barn till mellis... (Dag Före Röd Dag...)
Jag tycker ändå att vi inte haft någon jätteminskning av barn nu under senaste månaden. Har varit lite upp och ner, men aldrig jättelite barn. Ett par gånger per vecka till och med nästan fullt hus.


Hoppas du får en toppenmysig påskhelg i alla fall!
Kan tycka ni borde ha "fått en annandag påsk" i år, med tanke på det hopplösa läget. Tror alla människor behöver allt vi kan få just nu.

Kramar /Erica

Annika said...

Erica;
Hej vännen!!
OCH tack!!!
DU hade älskat detta så mkt. SÅÅÅÅ mkt! Din Canon hade gått varm!
Ja, ibland kommer jg till ställen längs mina rundor där det doftar SÅÅÅ gott. Ibland vet jag inte vad det är för blomma som doftar. Ibland vet jag. Det är så härligt.


Det är en liten välsignelse mitt i all bedrövelse.
TÄNK om vi gått mot kyla och mörker nu. Nej, det hade varit hemskt. OCH julen runt hörnet ...
NEJ vad fel det varit. OCH hemskt för psyket.
Tur ändå att skiten är här nu. OCH vi vet ju om den sk andra vågen, men den ska vi inte tänka på nu.
Bort med den!

Erica, njut av ljus och tidig vår!!
DET är härligt.
Sen kommer blomningen till dig, då är det sommar här och den vackraste tiden är över.
DÅ har du ditt fina!

Påskl och extra ledigt. Påsken hemma är ju så lång och fin.
AVIS!!
Ja, i år är det såklart lite konstigt överallt, men ändå ...
KAN tro att ni har färre barn nu under påskveckan.
Förresten, hur utspritt är corona hos er? Känner du till några fall? Eller är ni ännu ganska försonade?

TACK fina Erica, jag suger i mig de små fyrar av ljus som kanske börjar synas långt borta vid den dimmiga kusten. Anas lite smått, smått på detta turbulenta hav.
Jag örnskar dig en jättefin påskhelg med vår och ljus!!
KRAMAR till dig över de stora haven!!

Annika said...

* inte försonade. FÖRSKONADE :-D

Erica said...

Jag kom på en sak till med att om detta kommit i höstas...
Kom att tänka på er Thanksgiving...
Julen också såklart, men TÄNK alla människor som inte skulle kunnat resa hem till sina familjer till THANKSGIVING! För visst är det så att dagarna innan TG brukar vara fullproppade med resenärer inrikes i USA?
Vi får passa på att känna tacksamhet över de ljuspunkter vi kommer på :-)Jag tycker det känns som att vi ändå inte drabbats så hårt (ÄN!) är uppe.
Googlade på siffror för Norrbotten, och dessa var uppdaterade idag:

* Totalt 133 bekräftat smittade av covid-19 i Norrbotten.
* Varav 56 st vårdas på sjukhus, varav 10 med intensivvård.
* Totalt 8 avlidna med bekräftad covid-19 sedan utbrottets början.

Jag känner personligen ingen som är smittad, men det är ju tyvärr svårt att veta också. Förmodligen finns det ett stort mörkertal, eftersom ordinationen är att stanna hemma vid minsta symptom. Så det kan ju vara många som har fått det, men som inte testats utan "bara" får självisolera sig.
Vet dock att mormor hade fått influensaliknande symptom för ett tag sedan, och eftersom hon tillhör ett par riskgrupper så hade hon fått testa sig mot Corona.
Hon testade dock negativt, och det visade sig bara vara en vanlig mild influensa.


Jag håller dock med dig: Nu totalskiter vi i Corona och njuter det vi kan av påskhelgen!
Menar såklart inte att skita i restriktioner, men du förstår säkert vad jag menar. ;-)

Kramar /Erica

Freedomtravel said...

Vilka vackra blommor! Naturen är läkande :) Önskar en fortsatt fin påskhelg!

Anne said...

Så superfina bilder Annika och ja, jag håller med dig om att Kwanzan är de finaste av körsbärsträden, utan tvekan. Dogwood tycker jag så mycket om, och allt annat smått och gått som jag inte ens vet vad heter men som blommar i omgångar.
Det blir en kort kommentar, jag ska just bege mig ut till mataffären (gulp!) och det är väl frågan hur länge det tar idag. Det känns ju onekligen som i Ryssland för att komma in för att få sin veckoransonering. Köa utanför för att komma in och köpa sin tillåtna dos toapapper... Suck ja, jag börjar känna mig mer irriterad och trött på det här än orolig och rädd.

Läste Bettans kommentar här ovan, om tappad krona och riktigt lider med henne. Sånt där "smått" händer ju för folk hela tiden, för alla såna saker upphör ju inte hända för folk bara för att det är "Coronastängt" överallt. Och ja, även om det inte är livshotande saker så bör det fixas så fort som möjligt, grejen är ju också den att såna här småsaker som lämnas därhän KAN (men behöver inte) utvecklas till nåt mycket mer komplicerat som kräver mer behandlingar, dyrare osv. Man kan ju bara tänka sig vilka enorma kötider det kommer leda till när allt är över också, saker som bortprioriterats hos folk och som sedan ska bokas in igen.
Vet att alla tandläkare här inte längre har öppet för vanliga besök utan bara har "emergency" besök, vet dock inte alls omfattningen på de timmar och hur lätt eller svårt det är att faktiskt få hjälp om man råkar ut för liknande som Bettan nämnde. Jag tror inte det är helt lätt att få hjälp här heller faktiskt men vet inte.
Nej du, jag vet inte men tycker nog samhället måste börja upp igen faktiskt. Förutom New York så är det ju faktiskt inte fulla sjukhus nånstans. Jag tycker det börjar komma mer och mer info om hur alla siffror överdrivits faktiskt, hur man väntar på nåt som inte kommer/kom...men hur man hävdar det beror på social distancing men vete sjutton mer. Vet inte vad jag ska tro om nånting mer faktiskt. Vad som är rätt att göra/inte göra.
Ha en riktigt fin helg, njut av alla småsaker. Guldkant i vardagen, haha är det inte du som inte kan tåla det uttrycket ;) Kan väl inte heller påstå det är mitt favorituttryck.
Kram!

Humlan said...

Vilken natur du har omkring dig nu! Så vackert! Vårens grönska och blommor är verkligen något som många av oss behöver för att må bättre i dessa tider. Här börjar det skifta lite i grönt på vissa buskar och små vårblommor kommer upp på både väntade (gräsmattan) och oväntade (mellan plattorna och vid husväggen) ställen, men de är lika välkomna var de än kommer.

Ta hand om er och försök att koppla bort allt med god mat i trevligt sällskap!

Påskkramar!

Ulla said...

Tack för ännu en laddning underbara bilder. De är en lisa för själen.
Jag tror att det är snödroppsträd Carolina snowdrop de där med blåklockslika blommor.
Njut av sol och god mat.

Vform said...

Kollade dina underbara bilder idag igen .. behövde det! Alltså vi har en kall påskdag här just nu! Vi vaknade med snö på marken och +-0 på mätaren ... Skulle behövts lite värme och sol så har allt kännts lite bättre! Nu regn som ska hålla på i flera dagar .. och blåsten .. den evinnerliga blåsten! :(
Nej tacka vet jag dina bilder som jag så njuter av ..
Ha en fin fortsatt dag!
Kramar från mej!

Channal said...

1000-Tack för alla vackra bilder! Ja, en herrans tur att vi har naturen att ta kraft ifrån. Ser ut som ALLT har exploderat och blommar samtidigt hos er. Njuter!

KRAM Anna

Annika said...

Erica:
Men visst. DET hade varit för jävligt.
OCH allas vår JUL!! ALLAS! DEN hade ju varit körd.
Nej, nog är det tur på många sätt att skiten kom nu och inte under årets mörka månader.
TG är årets allra största resehelg med julen som god tvåa.

Nej, ni är ganska förskonade uppe i Norrbotten. Det är bra det, och vi ska hoppas och TRO att det fortsätter så.
Jag tror ju att folk från region Sthlm inte rest ut så mkt i landet denna påsk. Jag har ju förstått det från både vänner och familj och det jag läst. DOCK, det finns ju dårar som skiter i det och reser ändå. Gör mig så förrrrrb ...

Som du säger, mörkertalet är stort.
Överallt.
Men du, din mormor!! Vilken tur att det inte var covid-19 hon åkt på. Tack och lov att man testade henne.

Sket så gott jag kunde i Corona över helgen. HAHA.
Blev mest förbannad återigen då jag handlade mat igår.

Kramar!!

Annika said...

Helena:
TACK!!
Ja, naturen är verkligen läkande och jag uppskattar varenda dag då vi fritt får röra oss i den.
Ha en fin annandagpåsk!

Annika said...

Anne:
Tusen tack fina du! Ja, kwanzaan är drottningen av dem alla. Hon är ljuvlig i sin prakt. Nu har hon snart blommat över här. SYND att allt går så fort. Men nu intar dogwoods scenen och ska ge oss sin prakt ett tag. ÄLSKAR dem!!

Anne, ärligt talat, min första chocksorg har förbytts mot argsinthet. Igår klockan 7, på självaste påskdagen, var det dags för veckohandling här.
PÅ med mask, handskar och en scarf över masken. IN i butiken som numera är enkelriktad. OCH det var fan som Sovjet anno 1980. FAN vad jag är less på detta nu.
INGEN kyckling fick jag. Vill helst ha fileer och det var kört. OCH så börjar jag faktiskt få slut på hushållspapper nu. OCH det fanns inte en rulle i hela butiken. Ingen lysol fanns, såklart. Inget sånt. Det fanns fasiken cotonelle toapapper (vilket är det papper jag köper) men eftersom P och jag ingalunda har slut på det så vägrar vi hamstra. Ngn annan behöver det bättre än vi. MEN hushålls? Inte ens chans. NÄR ska denna brist upphöra???
NÄR!?? Det börjar bli löjligt.
Ska till Home Depot tidigt på torsdag, och då ska vi se vad jag hittar där .. hoppas hushålls. MEN jag ska även köpa blommor och blad.

Anne, du har så rätt. Just sådant som drabbade Bettan kan verkligen utvecklas till ngt så mkt värre. OCH det är det som SUGER i dessa tider.
Min tandis tar bara emot akutfall, inget annat. OCH det är en bra strategi. Men ändå. det börjar likna löjan allting allt.
Tänker också på kötiden sen hon både läkare, tandis, frisör etc.
Allt sådant.
OCh sen restaurangerna lär väl bli helt överfulla. OCH det är dem väl UNT!!! men det blir nog strid på kniven sen när det släpps. DÅ kommer väl folk verkligen visa sina fula trynen.

Håller med dig, vet inte vad jag ska tro heller ...
MEN att det MÅSTE börja smyga igång igen är gjutet. DET måste!!
Det här går inte.
Du har rätt i det du säger, det har du.

Kramar och hoppas påsken var god!!

Annika said...

Humlan:
TACK, ja det är ljuvligt och underbart att vistas i naturen. En dröm.
Jag är så tacksam varje dag jag får vara i den.
DU har en jättefin tid framför dig. OCH vilken tur att det är vår och inte höst.
Hoppas du har haft en fin påsk.
Varmaste kramar från mig!

Annika said...

Ulla.
TACK fina, rara du!!
OCH tack, TACK TACK!!! MEN jag tror du har HELT RÄTT!!
Googlade på det, och visst ÄR det Carolina snowdrop!!
TACK ULLA!!!
Hoppas din påsk har varit fin!!

Annika said...

Vivan:
Tusen tack. Här är våren som en vacker dröm nu. OCH det grönskar med fart.
Snart är alla träd ljusgröna.
NU har det kallt och blåsigt. Jag hatar också blåst, usch.
ERT fina kommer!
Snart har du ljuvliga blommor omkring dig.
Kramar!!

Annika said...

Anna:
TACK fina Anna.
Ja nu blommar det minsann. Tack för dina fina ord.
Stora kramar!!

marianne.dahl3 said...

GLAD PÅSK!

Men vilka blommor ni har!!!! Färgerna!! Träden!! Ojoj, så vackert man blir helt stum.
Tur Corona kom nu och inte i november t ex!!!!!
Här hos mej blommar påsklljor och penseer på balkongen och inne rosor, påskliljor och
tulpaner.
För med blev det verkligen en mycket annorlunda påsk i år - corona eller ej.
Jag fick ont i bröster i onsdags och åkte till Sahlgrenska sjukhset på em.
Blev väldigt väl mottagen, trots corona. Konstaterades förmaksflimmer och en puls på 150.
Aldrig haft besvär med hjärtat förr, så det var lite chockartat för alla i familjen.
Blev inlagd och fick på påskafton elkonvertering av hjärtat och pulsen gick ner till 80.
Fick åka hem sen på kvällen och känner mej skapligt bra, trött och lite darrig men går helt ok. Mediciner mm, nya för mej så ska detta väl ordna sej.
Känner mej väldigt väl omhändertagen på sjukhuset av all personal.
Men var lite lättare om ej Corona fanns, kunde ej få ngr besök mm och ingen kan få komma hit
nu. Min dotter i Stockholm tycker det är så jobbigt, men vi pratar mkt i Skype mm.
Ja, inte mycket man vet innan och tur är det.
Hoppas ni trots allt haft en fin påsk, t om fint väder kanske, här är sol men kallt.
Allt gott till er!
Kram
Marianne D.

Annika said...

Marianne.
Visst har VI!! Det är rena, rama vårdrömmen här. ALLT så vackert!!
Nu är det explosion som gäller.

Nej men MARIANNE, så himla jobbigt att det hände dig. Men gott att läsa att du blev så väl omhändertagen trots att det är coronatider. Riktigt fint att läsa det.
Vilken TUR att det gick att få ner din puls och att du mår bättre. Inte så rolig diagnos, men jag hoppas och tror att det finns bra medicin. Min mormor hade det, och hon fick pacemaker som verkligen hjälpte henne.
Men det är ju så ledsamt att ingen får komma till dig nu. SÅ ledsamt. Och nog förstår jag att dina barn är oroliga.
Du fixar det, Marianne, snart är eländer med corona över och du får träffa din familj. Kan tänka mig att dina barn ringer dig ofta, ofta, ofta nu.

Kramar till dig, fina Marianne!!!