Tuesday, April 28, 2020

Another Tuesday

Good morning Tuesday!


Week 7
Day 50


How are YOU doing?
How are YOU feeling?
How are YOU coping?


As always-- these days-- my mood goes up and down. Like a never ending rollercoaster.
When will life return to a somewhat normal state again?
Asking for a friend …


No, but really, please, please … give us some good news already. Like now! Like yesterday!
We are due.
We are SO due.

Peter and I went shopping early Friday morning at the crack of dawn.
THAT is a good time to be out and about. Harris Teeter opens at 7, and they were well stocked.
IS the first wave of pure insanity over in the stores?
I tend to think so …
But we’ll see, it might be too soon to tell.

When I was chewing on a piece of chicken at dinner on Thursday night I cracked a tooth. Yup, I sure as hell did …
HOW damn inconvenient. I could not believe it.
I did call the dentist’s office and left a message for them.
I got an appointment at noon on Friday. I did NOT want to go, I did NOT want to sit in a waiting room and I did not want to be exposed.
At the same time, I was beyond thankful to be able to get it fixed.
I was the ONLY person in the waiting room. THE only. They had hand sanitizers everywhere.
My tooth was a super easy fix for the dentist, an ancient silver filling and a bit of the tooth, was missing. An old filling, from when I was a kid.
He fixed it in NO time at all.
Thankful for that.
And the dentist and his assistant were SO protected, and that felt good for all of us.
SO, there, I got to be one of those who had to use the dentist for an emergency during these uncertain times.


Peter and I had a good weekend.
Peter turned 55 and we had a very, very good dinner. Beef Wellington really is a treat.
We also took long walks.
We did what we always do, pretty much.

Peter is hanging out by Lake Audubon on his birthday.Serenity.With this, I hope that YOU had a good weekend as well!

22 comments:

Elisabeth said...

Men vilken sanslös otur med din tand! Okej om man äter kola, men kyckling - det är ju inget som man "borde" akta sig för med tanke på tänderna. Vilken tur i alla fall att du fick en tid hos tandläkaren och att de inte sa att det fick vänta till nästa vår eller så... Skönt också att det inte var några andra i väntrummet.

Det lär ta LÅNG tid innan livet blir normalt igen, gissningsvis fram tills det kommer ett vaccin, vilket väl skulle ta 12-18 månader. Dock kommer ju samhället vara tvunget att öppna upp innan dess - det går inte att leva såhär i 1,5 år till, för gör vi det finns det inget samhälle att komma tillbaka till. Och distansundervisning i all ära, det går ju, men det är klart att det inte blir samma kvalitet på undervisningen. Ett litet problem i det här sammanhanget, jag vet, men det påverkar ju också framtiden, om
än i ett längre perspektiv. (Så jobbigt förresten för din svägerska med föräldrar som tjatar om att hon ska höja deras barns betyg! Det har jag sluppit hittills, vilket jag är glad för.)

Äventyret framtiden said...

Kyckling och kola tycks vara farligt att äta i tider som dessa. :) Skönt att du också fick snabb hjälp Annika. Precis som jag hade det, hade du det också. Ingen trängsel precis och så snabb och effektiv hjälp av Aliens. Grattis mitt i oturen. Nu fick du också en fin ny tand !
Det tar tid det här.Lika så bra att inse att Coronan inte lämnar oss på ett bra tag. Här har vi fortfarande det väldigt bra, bara 12 bekräftade fall,lika många i ofrivillig karantän (ålderdomshem) men så snart man släpper färjorna fria igen så kommer det helt säkert att hända mera. Vår regering vill förstås att sommarstugegästerna, bortaålänningarna, ska ha möjlighet att komma hit över sommaren. Jag gillar inte tanken alls. En sommar utan stuga klarar man..Antagligen har vi allt framför oss ännu. Jag är ingen optimist i det här sammanhanget, som jag är vanligtvis. Nå, sist och slutligen så har vi ju inte haft covid-19 så länge över oss men det känns förstås länge. hoppas på vaccin så snart som möjligt.
Ha en fin dag Annika!
Kram över haven

Anonymous said...

Yvonne said…
Men vilken otur med tanden, men skönt att du fick den fixad, annars är man ju där hela tiden och pillrar med tungan och då är ju risken att all fyllning lossnar. Jag har bitit av små flisor när jag ätit oliver med kärnor och åkt till tandläkaren så fort som möjligt och fixat det.

Just hemkommen från ICA och min veckohandling, var där kl 07 och hade en låååång lista och så hade jag glömt pennan (har en speciell handväska när jag handlar) i min vanliga väska, men det gick ändå men tog lite längre tid när man inte kan stryka allt eftersom. Jag är ju en trogen kund så jag gör listan från ingången som en snitslad bana och får med mig allt med en gång och behöver inte irra runt fram och tillbaka. Sprita händer, bilnyckel och köra hem, in med varorna i hallen och själv hoppar jag in i duschen och skrubbar mig ren, sen får man frukost :-)

Så vackra bilder som vanligt, gillar han som sitter i båten mitt ute i sjön och långt ifrån virus och skit och bara paddlar sig fram.

Hs en fin tisdag, nu ska jag ha en kopp kaffe och sen förbereda för potatis och broccolisoppan som ska ätas till lunch med ett nybakt vitlöksbröd

Hoppas du får en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram från ett regnigt Åkersberga

Humlan said...

Så typiskt att du ska bita sönder en tand just nu, men skönt att det fungerade så bra hos tandläkaren och jag är övertygad om att man är tryggare där än i mataffären för en seriös tandläkare kan det där med att se till att allt är rent och sterilt. Jag har också gamla fyllningar och biter sönder dem vartefter, det är tydligen så att de kan "spränga" sönder tänderna med tiden.

Skönt ändå att ni fick en bra helg! Här lufsar dagarna fram på samma sätt oavsett veckodag, men jag har det bra så det är inget problem.

Härligt gröna bilder hos dig i dag, här blir det också grönare och grönare även om det just i dag är kallt, snöblandat regn och inte något väder man längtar ut till.

Ha en bra tisdag och var rädd om dig!
Kramar!

bettan said...

Lyckost dig som fick din tand fixad. Skönt att höra det var under betryggande former.
Ungefär en gång i veckan får jag rulla till ny Cavit-fyllning och försöka fylla min stora glugg. Det är ungefär så länge den provisoriska fyllningen håller. Mycket irriterande men jag försöker endast tugga på min högra sida.
Jag har klagat tidigare och skäms över det när allt kunde varit så oändligt mycket värre. Största oron är att det ska bli infekterat eller inflammerat. Jaja det är knappast livshotande i dagsläget.

Det låter som ni har haft en förhållandevis fin och avkopplande helg. Man får ta vara på alla "vanliga stunder".
Ibland tränar jag mig att låtsas-tänka att allt är som vanligt. Går bra så länge jag är på egen hand men så snart man ska nåt så kommer man inte undan.

Jag jobbar ett tag till och på mottagningen har vi diverse riktlinjer att rätta oss efter. Intressant att se hur olika vi ändå är och hur olika vi förhåller oss till överenskomna regler och framför allt gällande riktlinjer.
Nu arbetar jag inte i somatisk sjukvård men t ex patienter med ätstörningar tillhör en av riskgrupperna. Nu händer det att personalen måste ha möten om hur vi ska tolka riktlinjerna????
Behöver jag säga att det är tröttsamt. Jag är för gammal för allt jidder och har för länge sedan uppfyllt min kvot att behöva närvara vid meningslösa möten.
Konsensus är överskattat. Någon måste och ska kunna peka med hela handen. Ja, du milde!!! Märkligt ändå att sunt förnuft är en bristvara.

Önskar dig fina stärkande PW:s i dina vackra omgivningar. Vi kan inte annat än att hålla ut.

Många KRAMAR!!Annika said...

Elisabeth:
VET!! Helt otroligt. Dagen innan tyckte jag det kändes som en spricka i den.
Men jag glömde bort det, och sen när jag ät min kyckling gick den av. GAAAHH! Så den måste verkligen ha varit tunn där. Kyckling liksom, pfft ---
Nej, tror verkligen läkare och tandläkare ser till att sprida ut sina patienter nu. Så att inga ska mötas i väntrummet.
Kändes bra.

Som du säger, det går inte att hålla samhället som det är nu. Här är det ju ännu mer restriktioner än vad ni har. Det blir ohållbart.
Så visst måste man börja öppna upp och börja skapa sig ngn slags ny normalitet.
Detsamma gäller ju hos er även om ni har det mindre restriktivt. Men detta blir en ohållbar situation för hela världen.
Vaccin kommer, men det lär ju dröja ett tag till. Fram tills dess ska det väl bli både två och tre vågor. SUCK.

Ja, min svägerska var inte glad, det kan jag säga. SÅ less på föräldrar som lägger sig i + less på elever som inte orkar sköta detta.
Hon var riktigt arg och trött när vi hade zoom i söndags.
Här pratat de ju om att inte ens öppna skolorna i höst. MEN det vet vi inget om än. Dock, så här kan inte undervisningen gå till ett längre tag, det är så säkert.

Fattar att du längtar tillbaka till en mer normal skola också.

Annika said...

Karin:
JA du VET!!
Kola och kyckling ska man ta det lugnt med. HAHA.
nej, men precis som du blev jag jätteväl omhändertagen av personalen. Fint.
Och jag är så tacksam över att de lagade det sååå snabbt.

Det kommer att ta tid, ja.
Absolut.
OCH det är så trist. Men samhället måste börja ticka igång igen. MÅSTE.
Finland har skött det så bra, men tom lite för bra, enligt DN idag. Men vi ska tro att går att väcka upp samhället utan alltför många fall.
Ska det däremot dråsa in en massa folk från Sverige etc i sommar då lär siffrorna stiga i skyn. Kan inte riktigt tänka mig att Finland kommer att öppna sina gränser i sommar alls. Men vet vet?
Förstår att du inte vill det.
Det kommer att vara mååååånga tomma sommarstugor i sommar på Åland och i Finland. Vår är en av dem, ingen lär åka dit. Sorgligt. MEN ett år går det absolut att hålla sig borta, sen ska vi tro på vaccin, tror allt.
Nej, må nu Finland hålla gränsen stängd, jag säger bara det. Vet ju att de tittar lite snett på hur det sköts i grannlandet ...
Kram till dig!!!

Annika said...

Yvonne:
Ja, jag fick det verkligen fixat på nolltid. Var mest rädd för ev tandvärk. SÅ jag är mkt tacksam för att det gick snabbt.
Som du säger, man är där med tungan hela tiden.

HAHA!
DU handlar precis som JAG!! Efter snitslad bana, listan i ena handen och pennan i den andra så att man kan stryka.
Jag glömde också pennan i fredags. Men det gick ändå, haha.
Precis som du gillar jag att vara där då de öppnar. Sen har man gjort det jobbigaste på hela veckan och kan ta helg. TYP!!
HAHA! Bra att ditt är gjort nu!

TACK!!
Ja jag älskar att se folk som är ute och paddlar, ror eller sitter på sina flytande deck. Det känns så fint att se dem.
Just det, långt borta från corona och covid.

MMMM...vilken god middag.
Mums.

Kramar!!

Annika said...

Humlan:
JA, jag kunde inte tro att det var sant!
SÅ TYPISKT!!
men snabbt gick det att få det fixat, tack och lov.
Tror också att tandis och läkare är säkrare än mataffären i dessa tider. DE vet precis hur de ska göra.
OCH inte en enda patient var där, förutom jag. De väntade en akutpatient till efter mig. Sen skulle de stänga för dagen kl 14.
JA!! En av mina bästa vänner var med om en tand som exploderade i munnen, typ. Gammal fyllning amalgam. SÅ läskigt.
Tänk vi som är lite äldre, vi har verkligen kvar våra gamla fyllningar ... irk!!

TACK, ja det är härligt med grönskan.
OCH visst är sig dagarna lika, ooo om de är ...

Äkta aprilväder hos dig.
Men snart, snart kommer värmen.

Kramar!!

Annika said...

Bettan:
Enormt tacksam. DU får hålla på med ditt. Helsike.
När ska du få komma in???
FATTAR din oro alltså. Jagvar ju själv så orolig för ev tandvärk och infektion. Men när ska du få din tand kollad???

Ja, jag vet ...
Ibland känns allt som vanligt, men efter en tag kommer ngt och påminner om att det är långt ifrån normalt tillstånd.
GAWD.

OOOO men nog fattar jag att du är less på sånt, Bettan.
Fram för lite klart ledarskap. Ngn som säger att NU gör vi så HÄR. PUNKT!
VART tog det sunda förnuftet vägen? Jag undrar detsamma.

VI håller ut, fina Bettan!! DET är det vi måste!!
Ibland får vi klaga och gnälla. DET kommer jag att göra många ggr innan detta är över. UTAN tvekan!

Kramar!

Anonymous said...

omigod what bad luck to bite off a tooth right now. Good that you were able to get it fixed fast and safe.

I also get up super early in the morning and go out for long walks. Everyone I know love to sleep in the morning and think I'm crazy doing that :)

Keith said...

I am glad you asked the question about when things are going to return to normal. I'm the "friend" you were referring to when you wrote that, right? ;-) We're probably all asking that question. Maybe with some of the states opening up will give us hope. Let's see how they manage in the coming days. One thing is certain, nature is lovely! Thanks for continuing to post the pics!

Erica said...

Ja, fy tusan vilken otur med tanden! När sådana akuta saker händer på helgen brukar ju vara nog störande i sig, och när det dessutom händer mitt under det här... ja, allting just nu... Blä!
Tur i oturen i alla fall att du inte hann få tandvärk av det, att du fick komma in så snabbt och att det var enkelt att laga.

Tillbaka till det normala, ja. En önskan vi alla har just nu.
Längtar verkligen tills världens är sitt normala jag igen (med vissa läxor i färskt minne då´rå).

Tycker dock jag fortfarande egentligen inte märker av det jättemycket.
Självklart på det sättet med restriktioner på jobbet, inställda evenemang och kanske lite mindre folk ute. Men jag tycker ändå att det inte känns som någon jättestor skillnad på det sistnämnda här i Piteå.
Nu har jag inte varit jättemycket ute den senaste tiden, men tycker det verkar som att många fortfarande rör sig här nere på stan.
Och på förskolorna tycker jag snarare det nästan blivit en ökning av barn den senaste veckan. ALLA är friska, ALLA är på förskolan. Idag, tisdag, hade vi otroligt massor barn på min förskola (kändes det som).
67 barn. Av 70 inskrivna. 3 st lediga/sjuka. Sammanlagt på 4 avdelningar.
Tur de har en stor förskolegård ;-) Just nu vistas de utomhus typ från efter frukost och ända tills en bit efter lunch. De äter lunch ute på gården.

Så när det kommer till mängden personer på min förskola känns det nästan som om det redan gått tillbaka till det normala (även om jag såklart vet om att det inte gjort det).Som vanligt visar du upp otroligt mysiga bilder. Så lugnt och rogivande för själen att titta på dem; och ännu mer rogivande förstår jag ju att det är att vara mitt i det :-D
Skönt att ni fick en mysig helg i alla fall, trots tanden.

Hoppas du fått en fin start på veckan!
Kramar /Erica

Anne said...

Wow, Annika. Vilket minidrama du var med om förra veckan. Du hanterade det med bravur hör jag dock. Jag kan så väl tänka mig tanken när du bet och märkte nåt blev fel, att första tanken inte var så mycket oro för tanden utan att behöva gå till tandläkaren (inte pga skräck för det vet jag du har noll av, men just det här med NEEEJJJ pga exponeringen och viruset). Att liksom behöva gå dit och sitta i ett väntrum. Men vilken utomordentligt BRA erfarenhet det blev, effektivt, lugnt, säkert och tryggt. Mycket bra. Jag bet av en tand förra våren, då var boven en kärna kvar i en oliv så det var ju nåt rätt hårt och nåt man kan förstå kan sabba en tand. Men minns att tandläkaren då sade att allt möjligt mjukt som man biter i kan spricka en tand om förutsättningarna finns där. Apropå din kyckling. Jag minns hur tandis sade till mig att de samma dag som jag var där haft en patient med sprucken tand efter att personen ätit ägg. Jag menar, ägg... eller kyckling. Men finns förutsättningarna där så... Skönt du var på hemmaplan ändå, inte på resande fot nånstans. Och skönt det var så bra och snabbt fixad i dessa Coronatider. Upplyftande att höra faktiskt, att det fungerar om man behöver snabb hjälp.

Tillbaka till mer normalt, ja när...En vän sade att hon avskyr ordet "det nya normala". Jag måste hålla med om det, det är nåt deprimerande i det och det är nåt olustigt att vi ska tycka och acceptera att nåt helt uppenbart onormalt är det nya normala (det där nya normala som de yrar om är att acceptera under lång tid). Men, men det är väl så med oss människor, just nu känns ju även ministeg tillbaka som en stor framgång och nåt att jubla över.

Jag hade riktigt dåliga dagar nyligen, men de är mindre och mindre av panik och rädsla. De är mer av irritation, ilska, och en pyrande frustration över allt som pågår. Jag ser det som mycket hälsosamt och nyttigt. Jag har varit fastklistrad i paniktåget och det var hemskt, så det känns skönt lämnat det. Klart jag kan få stunder av den där oron, men inte alls på samma sätt som förut då den dominerade.

Jag är så astrött på allt som pågår och hur vi matas med den här hysterin. Proportionerna är helt galna. Jag tycker faktiskt det. Jag var så rädd i början, tidigt som du vet, en av dem som tyckte det togs alltför lätt på detta. Nu är jag en av dem som tycker det här inte är av den omfattningen vi trodde det skulle bli, att nu måste vi öppna upp och gå tillbaka till mer ett liv. Nu har vi mer fakta, tidigare hade vi bara modeller att gå på. Vi vet mycket mer om viruset nu och det verkar ju faktiskt inte vara så farligt. 95% eller nåt sånt av alla som blivit sjuka har tillfrisknat. Dödligheten verkar ju ligga runt samma nivåer som säsongsinfluensan. Jag börjar även mer och mer se på Sveriges modell som mer rimlig. Visst, de har ju haft fall. Som alla länder och de har ju gjort åtgärder och ändrat mycket i samhället också, men inte samma lockdown som vi gjort. Skolorna har fortsatt vara öppna, butiker med mera. Som sagt, visst har de fall men jämfört med Norge och Danmark som stängde ner helt (de har väl börjat öppna upp igen) så har man i Sverige inte haft såå mycket mer. Det verkar alltså inte vara så stor skillnad om man stängt ner helt eller gjort som Sverige. Finland verkar ju sticka ut med extremt få fall, kanske de kommer senare för som du skrev DN tog upp, de verkar ju ha gjort det lite för bra just nu... Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta, bara att jag gått från att vara en av dem som i panik tidigt skrek stäng ner allting, till att nu känna öppna upp nu och lotsa oss tillbaka till ett normalt läge igen.
Det läskiga är att när jag luftat de här tankarna lite försiktigt med folk så får man på pälsen, det är som att det numera inte är ok att tycka så, säga att man tycker vi ska öppna upp försiktigt. Vilket är lite läskigt också, hur det kommer ilska mot en om man säger nåt sånt, man får stämpeln att man inte bryr sig, förminskar eller är allmänt blåst. Men så är det ju inte alls.

Anne said...

Jag undrar också vad det här gör med våra immunförsvar, speciellt barnen och de äldre. Men oss alla. Jag menar, vi ska vara ute bland andra människor och utsättas för alla möjliga sorters bakterier, virus och skit. Det är så vi bygger vårt immunförsvar. Jag lyssnade på ett så bra, sansat samtal av några läkare som nämnde det här. Jag hade inte tänkt på den vinkeln men det är ju helt självklart det är så. Vi blir svaga och sköra av isolering och vårt immunförsvar kommer ha svårt att stå emot när vi börjar socialisera igen. Inte mot Corona utan allting. Så nu är jag rädd för all skit vi kommer att få när vi väl nån gång kommer ut igen och rör oss bland folk. Denna värld just nu alltså... Är man inte rädd för det ena så är det det andra....

Vilken fin helg ni verkar haft förresten, bra födelsedagsfirande.

Ha det så gott Annika, som alltid så fint med din blogg och att lufta tankar och läsa allt klokt och bra du skriver och så fina bilder. Kram!

Annika said...

AnO:
EXACTLY!! That is how I felt. SUCH bad luck. I couldn't believe it. BUT, lucky me, I got help right away. And sure, they took all the precautions in the world at the dental office.


TO be out and about in the early morning is my cup of tea. I am an early bird anyway.
Same for you then :-)

Annika said...

Keith:
HAHA!!
You know it :-DDD
Nature IS lovely- Thanks Keith!!!

Annika said...

Erica:
Verkligen!!!
USCH vad jobbigt det var. Då det hände tänkte jag, det här är faaaaan inte sant ...
ÄR jag en av dem som måste till ett väntrum NU??!
Tydligen. Men det gick bra, och de hade gjort allt de kunde därinne det märktes.
Så jag kände mig lugn.
OCH jag är glad över att det fixades inom 24 h.

Exakt, vissa läxor tar vi med oss från detta. Får det finns otaliga.
Men ja, nu får det gärna stilla sig lite!!
OCH gå mot det normala.

Erica, har en god vän som jobbar i köket på en förskola i Sthlm, Hon säger precis som du, att barnmängden på hennes skola är ungefär normal. Hon säger också att personalen kollar varenda unge då de anländer så inget sjukt barn släpps över bron.
MEN, hon är bekymrad över det också.
MYCKET!
Men så är det ju, de har ju all rätt att vara där.

TACK Erica, ja det är ju så fint att vara ute och gå. Jag är så glad att min tand fixades redan på fredagen. SKÖÖÖÖNT!!


Kramar!!

Annika said...

Anne:
PRECIS, så var det.
På torsdagkvällen när det krasade till i munnen tänkte jag, det här är INTE sant! JAG ska bli en av dem som måste söka tandvård akut. JAG VILL INTE!!!!!
OCH om jag inte varit så himla rädd för tandvärk etc hade jag inte sökt.
Men det var jag.
Att få ont.
Men jag fick komma in dagen därpå till en tom mottagning, ett team var där Annars är de massor med teams. Jag går till en stor mottagning. Tandis sa att de alternerar teamen hela veckan. En tandis och hens tandsköterska är där en dag, och så kör de så må-fre. BRA.
De hade en patient till efter mig. Sen skulle de stänga kl 14. JAG såg inte den patienten, och jag träffade inte heller den patient som var inne före mig. SÅ nog sprider de ut det hela med marginal. Det fanns inte en tidning att läsa i väntrummet. Men en massa handsprit överallt.
Kände mig helt trygg därinne. Receptionisten var där + två tjejer som jobbar med utcheckningen. Det var allt.
Dagen innan hade jag känt en som spricka i den tanden, men hag hade inte kollat. Glömde bort det tills KRASET kom. då visste jag. OCH sen kratern i tanden. USCH:
Men, det funkar och jag var helt lugn. OCH tandis o hans assistent var helt lugna. TOTALT.

Men ja, jag håller med dig och din kompis. JAG vill inte heller börja kalla ngt som är DET NYA normala NORMALT- SÅ ska det fasiken inte behöva VARA!
Jag vill tillbaka till det normala, med vissa lärdomar från det som varit. MEN nog fasiken vill jag tillbaka till det som en gång var.

Somliga dagar är skit. Ibland är delar av dagar skit. Vissa dagar är bättre.
Men numera blir jag mer färbannad än rädd och ledsen.
I början var det ångest, tyckte jag. Det är det inte längre, ibland kan förstås en ångestil gå igenom mig, men inte alls lika ofta som förr.
Blir mest arg nu på att vi aldrig får höra goda nyheter.

Jodå, Sveriges modell ska vi INTE se ner på. Inte alls. I slutändan kan det vara så att de fick rätt. MEN jag tycker nog de har lite för många dödsfall för att kunna kallas OK.
MEN, ändå ...
NOG tycker jag att vi också måste tillbaka nu. Folk är arbetslösa, folkhälsan rasar i takt med isolering och stillasittande + dålig mathållning (tröstmat) och därtill blir vi hela tiden matade med svärta från media. VAD ska inte denna tid göra med oss?
OCH vad får det inte för ringar på vattnet när allt är över?
DÅ blir kanske denna isolering och folks förlorade jobb det vi VERKLIGEN får skräck för.
det här är illa för för den mänskliga själen, för ekonomin och får sååå mkt.
OCH den kriminalitet som sägs öka nu.
Som sagt, ringar på vattnet ...


TYCKER absolut att man ska få lufta de här tankarna utan bli tagen för en galen foliehatt som förnekar detta.
För vi förnekar inget alls. Vi vet att det är ett farligt , farligt virus.
MEN det finns ett liv utanför också som måste fortgå.
Jag trodde inte jag skulle reagera som jag gör nu. I början tänkte jag att jag skulle kunna låsa in mig i 1 år bara det försvann.
Nu känns det som att det måste bli en utjämning, lite mer som Sveriges modell kanske ...
OCH jag är så långt från galen 45-fanatiker man kan komma.

OK, byter ruta!!

Annika said...

Anne igen:
AMEN igen till det du säger om immunförsvar och barn + vuxna. Men ffa barnen.
OM inte skolan drar igång i höst igen tror jag US begår ett jättemisstag som de får softa för i åratal.
SÅ måtte de öppna skolorna, jag säger bara det.
Om inte, tack och adjö ..

Finland och Nya Zeeland verkar ha skött detta så bra att de nog inte är bra. Ja, du fattar ...
Men, säkerligen får de en ganska stark andra våg. Säkert mer kännbar än Sveriges blir.

MEN vi får se. Vi ser vem som gjorde rätt till slut. OCH då har världen förhoppningsvis lärt sig ngt.

TACK vännen, det är du som är KLOK. ALLTID!!
TACK fining!!


KRAMAR!!

Brysselkakan said...

Ja du, man stannar inte en enda sekund i onödan i matbutiken numera... Gjorde veckans inköp idag men tror, tyvärr, att jag måste dit igen innan helgen. Eller så lever vi på vad som finns i kyl och frys!

Tur att det gick snabbt och lätt med din tand. Har en vän som också bet sönder sin tand för drygt en vecka sedan och han fick tid morgonen därpå och ensam hos tandläkaren. Även i Sverige sysslar de enbart med akuttandvård just nu om jag fattat rätt.

Kul att ni fick en mysig helg och P blev lite firad!

Annika said...

Brysselkakan:
Sant, in och UT!!
Ja sant, man skulle nog kunna leva rätt länge på det man faktiskt har hemma. Men, se, man vill ju ha lite frukt och grönt med jämna mellanrum tex.

Ja, jag tror också att de endast har akutbesök hemma nu hos tandisar och många läkare. KLOKT!!

Helgen var fin, hoppas din var det också!!