Thursday, March 12, 2020

Oron smyger sig på ... Tänk om, Tidigt och 54

Hej torsdag!
*   Alltså, jo …

Corona. Detta blir en coronapunkt.
Från att ha ryckt på axlarna och tyckt att allt varit överdrivet och skruvat har jag ändrat inställning.
INTE så att jag gått in på panikens bana, men visst tänker jag ett steg längre nu.
Corona finns omkring mig, skolorna förbereder för att eventuellt stänga.  En man som skulle ha suttit i självkarantän ska ha spelat golf på golfbanan utanför mitt hus (Han blev exponerad i en kyrka i Georgetown, vilken han tillhör. Samtliga församlingsmedlemmar som varit på högmässor de gångna söndagarna är nu satta i  självkarantän.  MEN han valde golfen ändå. JO, folk är förbannade. TRO MIG).

Det kanske är så att det är smartast att samla på sig lite torrvaror, konserver samt frysa in kött, fisk och grönsaker?
Det kanske är det då allt kommer omkring? Better safe than sorry liksom?
Vem vet om det blir karantän för oss alla?

Dock, jag tänker fasiken inte gå så långt som att hamstra balar med toapapper, eller köpa vatten. INTE.
Jag antar att det även i karantäntider kommer att finnas butiker som är öppna. SÅ, hur långt ska man gå i sin oro?

Mest orolig är jag för de äldre, och faktiskt för att Peter ska drabbas. Hans luftvägar är inte i bästa skick efter lunginflammationer och bronkiter.
Tänker på annat också, som att flyga, sommaren och sånt …
OCH på den tjej jag känner som gifter sig i nästa månad och väntar massor med gäster från Holland, kan de ens resa?
Min kompis Saras föräldrar har ställt in sin USA-resa. De skulle ha kommit i slutet av mars. Nu törs de inte.

Här i min kommun, Fairfax, har skolorna stängt på måndag. De ska ha krismöte om viruset, och se hur de ska göra med eventuella stängningar framöver. ATT läsa kommentarerna på de inläggen, från Fairfax County Public Schools (jo, jag följer dem ännu på Facebook även fast Karolina lämnade skolan 2014), kräver popcorn och något gott att dricka. Alltså GUD vad folk vräker ur sig i de kommentarsfälten.  Ibland undrar jag lite smått över mänskligheten ...


Universitet  kommer att stänga ner efter spring break (vårlovet) på oviss tid och bedriva distansundervisning  Vissa tänker hålla stängt tills terminen är över och köra all undervisning online.
Vad händer med examensceremonier och sådant?

Nej, bäst att ta ett chill pill ändå. Fast just nu känns det som om saker och ting ändrar sig dag för dag.
Har kommit fram till att jag INTE ska läsa kommentarer på tidningsartiklar i DN, eller på sociala medier heller (allra minst på Facebook).
DET är verkligen lika bra att helt och hållet bara hålla sig till vad de stora organisationerna skriver.

OCH nu ÄR det en pandemi. Klart. Slut.

Hur känner DU? Berätta!


OK, det var detta om DETTA för idag om detta ämne.

*    Tänk om man kunde …


Nästan varje dag under mina långa rundor går jag förbi en djuraffär. I fönstret på denna affär finns katter i burar. Tror de är tre katter som bor i tre burar som står i stapel. Dessa katter kan man adoptera. De är så himla söta och fina. Jag brukar stanna och titta på dem. Den sötaste katten är en grå bondkatt. När jag kommer förbi brukar jag sätta ett finger mot rutan, och då sträcker den söta gråa katten ut sin tass. Alltså jag dör lite varje gång. Hen är så fin.
Helst skulle jag vilja gå in i affären och adoptera den katten på stört. MEN det går inte, både Peter och jag har kattallergi.
OM vi inte hade haft det hade vi haft en katt. TRO MIG! Just denna sötnos får mig att smälta lite varje dag.


*   DET blommar.

Vet ni, magnoliorna blommar här! Ja det gör de! Det är helt OTROLIGT.
Körsbärsträden ligger i startgroparna.
GAAHH!!
Hjälp!!
Päronträden blommar också som om de har betalt för det just nu.
OJ vilken TIDIG vår vi har denna nådens vår.*   54


Japp, idag går jag officiellt in i mina “mid-fifties”.   Jag fyller 54 år. Just denna dag.
Det är knappt att man reflekterar över sin fölsis längre.
MEN imorgon ska vi fira lite extra med god middag. EXTRA god. MITT VAL, haha. OCH så ska vi ha key lime pie till efterrätt. DET är den godaste paj jag vet.
54, det betyder att jag är sjukt medelålders med allt vad det innebär. Mina leder är artrosdrabbade, mitt hår är grått (fastän jag döljer det), jag kan inte sitta på huk längre (störigt), rynkor djupnar och allt sådant kul.
MEN, det är ändå ganska bra om man ser det ur ett vidare perspektiv.


OCH titta här vad min fina vän Lotta bakade åt mig igår då vi sågs på svennefrulle hemma hos henne.
SÅ. HIMLA. GULLIGT!! Nu står mazarintårtan här hos mig, och jag kan äta en bit idag, imorgon och på lördag.
Mandelmassa och Annika går hand i hand som ler och långhalm.
Ha det nu så gott tills vi hörs igen. STAY COOL!!


PS, TVÄTTA HÄNDERNA!!23 comments:

Elisabeth said...

Grattis på födelsedagen! Visst är det så att man nästan slutar reflektera över sin födelsedag. Senast jag tyckte att en födelsedag var riktigt stor var när jag fyllde 18. Och det är inte så att jag har någon ålderskris, det bara betyder mindre att fylla år.

Jag har inte köpt extra mat (än), men så hade jag också redan ganska mycket hemma. Borde väl kanske köpa mer... jag vet inte. Däremot köpte jag faktiskt extra toapapper igår, haha! Och extra handtvål, utifall att den skulle ta slut. Idag efter jobbet ska jag (nog) köpa extra diskmedel och tandkräm. Till helgen (jag utgår från att affärerna kommer att vara öppna...) blir det inköp av extra schampo och liknande. EGENTLIGEN tror jag inte att det behövs, men samtidigt kan jag inte stoppa tankarna. Jag säger hela tiden till mig själv att SKÄRPA MIG, dessvärre utan effekt.

Här har skolorna inte stängt än, och jag hoppas att det inte kommer att behövas. Tanken på att sitta ensam i min lägenhet och inte ha någon att prata Corona-virus med (jag menar, stänger skolorna sa man ju inte umgås med folk heller, inte vara utanför hemmet i onödan etc) skrämmer mig väldigt mycket. Dock, behövs det ska det naturligtvis göras. På tal om examensceremonier har vi också pratat om hur det ska bli med studenten här. Fortsätter det såhär lär det inte bli något av den. Så synd om alla som tar studenten!

Hörde på radio förut att Trump bestämt att inga resenärer från Europa, förutom Storbritannien, får resa in i USA. Tydligen är det européernas fel att Corona spridits i USA, om man får tro Trump.

Helt otroligt med denna man som valde att gå på golfen! Fast han kanske trodde att han var skyddad av Gud och inte kunde bli smittad eller sprida någon smitta...

Kommenterar mer i eftermiddag, Corona-kommentaren tog så lång tid att jag inte hinner resten, haha.

L said...

Jag måste såklart börja med ett stort grattis på 54-årsdagen! Hoppas den blir fin trots dessa oroliga tider.
Vaknade i morse till informationen att alla resor från Europa till USA skall ställas in. Fast amerikanare skall få åka. Vi får väl se hur det går ihop...
Ja, dessa tider är verkligen "something else". Kunde inte i min livligaste fantasi föreställa mig att det skulle bli så här. Tror som Angela Merckel sa igår, att 60-70% kommer ha antikroppar mot detta när det är klart, så man kan lika gärna bereda sig på att bli sjuk. Själva influensan skrämmer mig inte för egen del, det oroväckande är de gamla, vad händer om det kommer in i äldreboenden, hemtjänsten osv. När vi inte har sjukvårdspersonal som kan sköta alla patienter med andra sjukdomar.
Reseplaner ändras, men det är så svårt. Vi ska flyga till Åre över påskhelgen. Känns ju inte läskigt det minsta, men kommer flygen gå???
Barnens kusin planerar ett magnifikt bröllop utanför San Tropez midsommarhelgen. Det funderar jag en del på, om det kommer bli problem. Vi har vårt hus (som kommer vara nästan helt klart då - hurra) att bo i, så vi är ok. Men, kommer vi kunna flyga ner? Och hem? Och alla gäster som kommer från Sverige, Frankrike, UK? Hade jag varit bruden skulle jag nog inte sova på nätterna.

Iö känns det klokt av regeringen att de visar viss handlingskraft nu med att förbjuda stora folksamlingar osv.

Hamstring? Tja, tror inte detr nödvändigt. Det var ju inget problem ena i Wuhan under belägringen där. Men jag har alltid ett lager bönor o krossade tomater i skafferiet. Toapapper har inte ens förespeglat mig att hamstra....

Nej, nu måste jag sluta babbla och börja jobba.

Återigen, grattis!

Lisa

Sara said...

Grattis sis!!!!! Håller helt med, man reflekterar knappt över födelsedagen längre, det bara matar på. Äter något lite extra gott och tar det lugnt. Skönt det med.

Mina händer har börjat torka ut av allt tvättande! Sprickor på knogarna. Jag tar inte patienter i hand sen en ganska lång tid tillbaka. Och vi kommer med all sannolikhet att ställa in vår Prag-resa nästa vecka. Den största farhågan med resan är om vi skulle bli satta i karantän i Prag på obestämbar tid. Nä, då får det vara. Och jag känner att jag också vill ta lite ansvar även om inte Tjeckien står på röda listan. Vårt utbrott i Sverige har med stor sannolikhet kommit av alla sportlovsresor, och jag vill faktiskt inte bidra till det.

Trump ställer in alla resor från Europa. Danmark stänger alla skolor i 2 veckor. Och hela Italien är satt i karantän. I Sverige begränsas alla sammankomster till max 500 pers. Karensdagen tas bort. Det händer saker varje timme nu.

Katten sis!!!! Gud så söt! Det där är det ultimata kattutseendet enligt mig! Gråstrimliga bondkatter! Hoppas att någon förbarmar sig över den snart, det känns tråkigt att ligga instängd i en bur även om omvårdnaden säkert är god. Jag vill också ha en katt. Remember Cissi:)

Kakan ser underbar ut! Så snällt av henne att baka den och sedan lämna till dig att ta av under några dagar. Mandel(massa) är ju det godaste som finns!!!

Ha en underbart fin och härlig födelsedag, sis! Älskar!!

Christina said...

Grattis på födelsedagen fina Annika! Ja, något riktigt gott att äta och dricka är bästa sättet att fira! Hurra för dig!
Corona dramat har verkligen drabbat oss, vår dotter, svärson och framför allt våra små barnbarn skulle komma nästa lördag. Vi har alla längtat så efter varandra och såg så fram emot detta. Sigrid 5 år har räknat dagarna. Inte lätt att förklara varför resan inte blir av. Men, vi bokar inte av, vi bokar om! Krigsråd senare i dag! Men besviken och ledsen är jag, det måste jag erkänna!
Och i dag får nog jag också bunkra lite, jag har heller inte känt paniken. Men mat, tvål, toapapper och vin måste finnas. Definitivt vin!
Njut av din dag, stor grattis kram!

Humlan said...

Grattis på födelsedagen! Hoppas det blir fina dagar framöver.

Ja den där Corona ställer verkligen till det och varje dag är det nya saker som händer. Jag har rätt bra med mat hemma, jag bor ju rätt långt från affären, så det finns en del i frysen och sådant man kan lagra, så även om det skulle fattas mjölk och annat färskt så skulle jag nog klara mig ganska bra om jag sätts i karantän. Vilket jag hoppas att jag slipper, men jag sitter här i dag med svidande näsa och hals ... det är bara att hoppas på en vanlig förkylning! Jag behöver ju i alla fall inte fundera på om jag ska gå till ett jobb eller inte, det är ju en fördel.
I går ställdes först informationsmöten in och sedan meddelades det även att det nu är besöksförbud på pappas boende, det tycker jag är bra för även om det är förhöjd risk även för mig (60+ och astma) så är det ju de som är 80+ och med andra sjukdomar som det är störst risk för.

Den där katten var ju för söt! Jag hade också gärna haft katt om jag inte varit allergisk, det hade varit ett perfekt sällskap här hemma.

Jag hoppas att du får en riktigt bra födelsedag!

Grattiskramar!

Annika said...

Elisabeth;
TACK!!
HAHA. så sant. Allt pirr man en gång kände inför dagen är borta. Förr var det jätteroligt att fylla år. Dagen var i klass med julen, haha. Hade svårt att sova natten innan etc. Igårnatt var det inte denna dag som höll mig vaken, det var coronagrubbel ...
Nä, fölsisarna har förlorat sin glans.

Jag har börjat köpa på mig en del, vi köpte på oss ris, pasta, frusna grönsaker och lite annat igår.
Just in case.
Köpte också lite extra toa och hushållspapper, haha. Vatten, det vägrar jag att köpa.
OM det skulle bli karantän antar jag att affären håller öppet, som i Italien. Men jäklar vad osäkert allt känns nu,
Igår erkänner jag att jag faktiskt ffg kände lite hopplöshet.
Men, det är bara att ha is i magen.

OM skolan stänger hos dig, kommer det då att bli onlineundervisning? Och är det då så att du bedriver den hemifrån?
Eller, blir det så att man måste offra sommarlovet?
Vet inte riktigt hur de gör här. Följer det jag kan online, och via vänner som har barn i skolan + min tyska granne Ingrid som jobbar inom kommunens skolor.
JA, det är så galet synd om eleverna, tycker jag. DE som ska gå ut skolan nu i sommar. USCH vad drabbade de blir.
Nej, må skutan vändas snart.

JAPP, gränserna till Europa stängda. DET känns så oerhört konstigt och ödesmättat. Skulle jag ens kunna resa hem nu om jag måste??
OCH, lite försent att stänga dem NU. Smittan FINNS ju här redan. Vad fan ... Det kändes som ett slag i ansiktet att höra om det igår på TV då han sa det.
"Foreign", just det, det älskar han ju att säga och skylla på.
OCH att UK är OK. Asså, var finns LOGIKEN????

Skulle det bli karantän får jag blogga mer, haha. och vi får alla ha konversationer via kommentarsfälten.

Mannen som golfade här. GISSA om han får utstå spott och spe i Reston. Han bor i Maryland, så folk tyckte ju att han kunde golfat där istället, haha.
nej men ärligt talat, vilket PUCKO!!

Corona kommer nog att uppta min blogg ett tag framöver är jag rädd. TACK igen Elisabeth!!

Annika said...

L:
TACK vännen!
Det värmer i dessa konstiga tider.

YUP, nu är gränserna stängda. OCH det KÄNNS. DET känns ödesmättat, måste jag säga. Igår märkte jag att jag tog illa vid mig då jag smälte det. Väntar inget besök för egen del, men det känns alltför ödesmättat. OCH a little too late ...
Smittan finns ju här, och den sprider sig.
SÅÅÅÅ ...
OCH UK är inte med ...?? FATTAR inte logiken där. Inte alls.
Jaja .. det är vad det är ..

Jag är inte orolig för egen del heller. Jag hoppas och tror att jag skulle klara en drabbning. MEN jag oroar mig så för mina fldrar, för min moster och för andra äldre i mitt liv. Och faktiskt för P också.
USCH, det upptar verkligen mina tankar.
Ja, nog förstår jag om du befarar Åre och den resan. OCH om ni ens kan resa.
Sen sommaren ...
Men då hoppas jag att det faktiskt blåst över ... HOPPAS.
Men, det kan mkt väl bli så att det blir en helt annorlunda sommar i år.
Och det bröllop ni ska på ... ja, stackars brud.
Tänker på den brud jag känner här jag också. Vars man är från Holland, de gifter sig 25 april. Antar att de kanske nu inser att den familjen inte kan komma. De kommer inte att släppas in ...
Ja, som det har blivit på så kort tid.
Från att ha att ha varit chill och avslappnad har jag nu blivit vansinnigt orolig. Och jag har ingen lust att gå ut på stan, förutom under mina prommisar. Frisk luft är väl ändå bara BRA?

Inte kommer affärer att stänga, i Italien är de väl öppna ungefär som vanligt så att man kan handla.

TACK L!!!
Ha en fin dag på jobbet nu!

Annika said...

Sara:
Nej, pirret är bortblåst, haha.
Inte är det liksom ngt jubel bakom en fölsis längre. Inte alls.

Sis, fattar att dina händer blir torra. du som jobbar inom vårdsektorn blir ju extra utsatt. Take it easy, min kära! BRA att du inte tar dina patienter i hand längre.

BRA att ni ställt in er resa, SIS. Javisst, utbrottet i Sverige är ju en direkt följd av sporlovet och dess resor. Tycker det är jätteklokt att ni ställt in resan.
Ni får resa en annan gång.

Precis, nu händer det verkligen saker timme för timme.
Det är overkligt.
Verkligen overkligt. Får någon vecka sen rykte jag på axlarna. NU känner jag stor oro.
Med rätta.

Katten är den ultimata söta katten. GUD vad den är fin!!
OCH så sträcker den alltid ut tassen, den lilla. TÄNK om du och jag kunde få varsin katt. Varför är vi allergiska!? GAAAHH!!!

Ja, mazarinkakan ja. Underbart GOD!!


ÄLSKAR!!!

Annika said...

Christina:
TACK snälla!!
Jag ska äta en bit av kakan och så ... tur att man kan göra det iaf ;-)

JA, ni är verkligen drabbade. Jag vet ju hur mkt du sett fram emot besöket. SÅ himla tråkigt. Det kändes som ett slag i ansiktet igår när jag fick veta att gränsen stängts mot Europa. Overkligt.
OCH ja, den lilla femåriga Sigrid :-( HON är kanske den som är ledsnats av er alla. MEN som du säger, de bokar inte av, de bokar OM. Snart kan de resa hit igen.
VAR ledsen du, om jag hade väntat besök hade jag varit sååååååå besviken och ledsen nu.
SÅ JAG FATTAR fullkomligt.

Stora kramar till dig!!!

Anonymous said...

Stor grattis vännen! Du ser yngre ut än dina 54 år! Alltså en mazarintårta kan vara den bästa födelsedagspresenten ever!! Lycko dig!

SB

Elisabeth said...

Jag vet faktiskt inte hur de planerar att göra med undervisning här om skolorna stänger, men jag har läst lite om hur andra länder gör, och där verkar det vara distansundervisning som gäller. Vi arbetar redan mycket digitalt, så det skulle väl fungera, fast det är klart att kvaliteten påverkas. Allt finns ju inte digitalt heller, så idag har jag scannat in en del kopior som jag planerat att använda. Utifall att liksom. Sedan arbetar man förstås annorlunda om man bara kör distans jämfört med att man har eleverna i klassrummet, och man måste planera annorlunda. Vilket man ju gör om man bara får besked om hur det ska bli... Men sådana lyser med sin frånvaro. Usch, det som är mest stressande med detta är verkligen bristen på information. Eleverna undrar självklart också, och då känns det inte bra att inte kunna ge dem några svar. Dessutom sprids det en massa rykten, som inte alltid är lätta att bemöta. Suck! Okej, nu ska jag sluta klaga, men det känns som att jag inte gjort annat än att prata Corona idag! När/om du får veta hur din kommun gör kan du väl skriva om det? Skulle vara intressant att få läsa om.

Såååå söt katt! De fina små tassarna som sticker fram genom gallret - extremt gulligt. Hoppas att någon köper hen snart och att hen får ett bra hem.

Visst har ni extremt tidig blomning? Magnolior i mars liksom, det kan väl inte vara normalt ens hos dig. Vi får hoppas att det inte blir något bakslag så att alla de stackars blommorna fryser.

Annika said...

Humlan:
Tack Humlan! Min dag försvinner in i corona. Det är liksom det som upptar min tid. OCH allas vår tid.

DET är just det, blir man förkyld nu kommer man ju att tro det värsta direkt. DET går inte att komma ifrån det. Humlan, antagligen är det en helt vanlig förkylning. MEN jag fattar ju att du tänker på det mer än du ngsnin skulle ha gjort annars.
MEN var uppmärksam nu, och sök vård om du känner dig sämre. JAG håller alla tummar, och TROR såklart att det bara är en vanlig förkylning.

Tycker det känns som att man just nu tar bra beslut hemma. Just med nya regleringar var gäller sjukbesök och folksamlingar etc.

Katten, visst är den ljuvlig. jag önskar ...
OCH du med. Varför ska vi behöva vara allergiska?

KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth;
OK, ja jag undrar just hur de gör ...
Läste att DK och N ska ha skolorna öppna för personers barn som jobbar inom vården etc.
Men, i ditt fall är det ju lite annat ...
Jag antar att du skulle få börja göra upp lektionsplaner för sådana lektioner. Så annorlunda det skulle bli. OCH konstigt.
NOG förstår jag att du saknar information. Just denna osäkerhet sim gäller på så många ställen är ju så tärande för alla.
Nu vill man ha raka rör och rak kommunikation på hur man ska gå tillväga med allt.
Rykten ja, samma här.
DET cirkulerar verkligen rykten nu.
Absolut, på måndag vet jag mer. MEN jag är rätt säker på att de stänger skolorna då.
Känns som det är på den vägen det är nu ...
Jadu, vem hade kunnat tro detta??

KATTEN är så himla GULLIG. VILL ha hen!!!
Imorgon ska jag gå förbi affären igen.

EXTREMT tidig blomning. EXTREMT!!
Helt galet.

Annika said...

Susanna:
TACK, vad snäll du är!!!
ELLER hur, du vet ju hur god den tårtan är också!!

TACK Susanna!!!

Brysselkakan said...

Du vet väl att det finns katter som allergiker tål? Vår son och hans sambo har två stycken och sonen är allergisk mot katter men tål dessa två. Man testar att träffa dem som kattungar, får med sig handduk/örngott som de sovit på för att ha nära några dagar. Du kan se de fina fluffbollarna på @sleepingfloof Och ställa frågor till dem via DM. Det är en speciell renrasig sort, sibirisk, som funkar.

Corona... Ja, här går jag från ena sekunden att vara lugn till nästa jaga upp mig. Mellansonen kom hem från USA samma dag som Trump bestämde reseförbud.
Tror vi kan lugna oss med att hamstra mat, det är inte krig och mat finns, men att ha hemma så man klarar sig några dagar är nog inte fel och jag försöker handla med lite mer framförhållning än vanligt. Toapapper köpte jag 36 rullar idag men mest för att det var bra pris på den sort vi gillar och vi började få slut på det.
Och Trumps beslut... Lönlöst enligt de som kan sånt här med smitta, ställer bara till och börserna världen över rasade. Och att skylla allt på Europa... Barnsligt! EU gillade inte vad han gjorde: ”Coronaviruset är en global kris, inte begränsad till någon kontinent och det kräver samarbete snarare än ensidiga åtgärder. Europeiska unionen ogillar det faktum att USA:s beslut att införa resförbud togs ensidigt och utan samråd.” och "På EU-kommissionens dagliga presskonferens bekräftade talespersonen Eric Marmer att EU inte blivit informerat i förväg om flygförbudet.

Men några snabba motåtgärder från EU:s är inte att vänta.

– EU har inte för vana att skjuta från höften. Vi analyserar vilka effekter detta får, säger Eric Marmer."

Men det där karln har väl aldrig tänkt innan han gör.
Så tycker jag!

Karin Eklund said...

Grattis Annika, också på den här sidan.
Mazarintårtan wow!
Njut den 54 gånger om!

Pandemin är ett faktum nu. Likväl tror jag på fortsatt sunt förnuft och ingen hysterisk panik. Försiktighet, renlighet och avstånd till andra människor gäller.
På mina öar, har vi tillsvidare klarat oss utan smitta.
Här i Atlanten får alla kryssningsfartyg segla förbi (21 st) vilket förstås lägger djupa sår i turistföretagarnas kassor, men likväl är det klokt att mota Olle i grinden. Alla som flyger hit och ifrån måste ha godkända intyg på att de är "rena", också vi när vi ska dra iväg norrut igen. I övrigt är skolorna i full gång, alla går på jobb och ett antal sitter i karantän bl.a Ronaldo med familj. Han flög (i privatplan) hit i måndags (för att hans mamma har blivit allvarligt sjuk) från
Italien .
På min ö i Östersjön rekommenderas att folk inte ska resa ut eller in så mycket mera om den vet jag inte.

HA EN FINFIN FÖDELSEDAG!
Kramar!

Annika said...

Brysselkakan:
Jo, jag vet ... men så långt har vi egentligen aldrig kommit. Vill helst ha en söt bondkatt. Tycker de är absolut sötast.
Sibirisk skogskatt är dock vääääldigt söt.

Corona, det ligger över oss alla som ett mörker. USCH, känner som du, går mellan hopp och nedstämdhet hela tiden.
Vet inte hur jag ska känna ...
Maten ja, tror också vi kan lugna oss där. DET är inte krig, som du säger. Affärerna kommer att få sina leveranser.
Lite har jag förstås köpt hem, men igår var det iaf inte svårt att få tag på det man ville ha bland hyllorna. Vatteninköpen förstår jag minst av allt.

Trump så ... jamenvisst, a little too late. OCH helt onödigt. SMITTAN finns ju redan. Tycker det här är att skrämma folk ännu mer. Dessutom kommer det ju inte att hjälpa eftersom det redan finns stora områden med många smittade,
HAN ä r ju barnslig och sinnessvag, han som styr det här landet. Förstår mig inget på honom alls.
ACK JA!
Men bra att din son kom hem som han skulle. Tycker synd om alla som måste hem nu som är här. JÖSSES.

Annika said...

Karin:
TACK vännen.
Mazarintårtan blir dessutom bara godare och godare om den får stå ett tag. MUMS!!!

DU har rätt, klok som du är. SÅ är det.
Det gäller att hålla huvudet kallt och vidta just de där åtgärderna.
Så det finns inte på Madeira än. SKÖNT.

Kryssningar ja, de stannar ju där. Jag vet. OCH när de ska flytta över fartygen till Europa från Karibien på sommaren är det ju alltid på Madeira de strandhugger.
PÅ de fartygen tror jag smittorna får fart. ELLER de får ju det, det är ju mer än bevisat.
SÅ nog är det BRA att de inte lägger till hos er nu. Även om det är kännbart för Madeirabornas ekonomi. MEN this too shall pass. Vi får trösta oss med det.

OH wow, Ronaldo på inflygning fr Italien. Ja, då kan jag tänka mig att det r lite oro. verkligen.
Oj.

Ja, på färjorna i Östersjön kan jag tänka mig att det är lite oroligt nu också-

Men, vi får hålla huvudet kallt.

TACK igen, fina Karin.

Kramar!!

Monica said...

Men vilken söt katt! Skulle nästan ta med mig den hem, ser ju hur den säger det till dig. Så synd om det inte alls går men förstår. Men hjälp så fin! Och stort grattis på din födelsedag Annika och du är också så söt, skulle passa så bra ihop med fina kissen! Ja vet, det är som det är men skulle kunna vara annorlunda. Kommenterar inte viruset, precis skrivit ett virusinlägg och det är förfärligt här nu, skolor, ja överallt, media har inte hunnit med och vet än. Jag ska försöka sova efter en kopp Madame Grey, tror jag måste ta nån godbit till också. Ha det så bra Annika och imorgon är det nya händelser.

Annika said...

Monica:
VISST är den SÖT!!!
SÅÅå himla GULLIG!! VILL ha den!!

TACK Monica, min dag bara försvinna under coronaspöket. Det är väl det jag funderar på typ hela tiden numera ...
Orolig och lugn om vartannat.

Monica, i dessa tider får vi mysa och ha det så gott det går. DET är nog ännu mer nödvändigt nu.
Nu får vi ta allt timme för timme.

Erica said...

Började skriva denna kommentar igår kväll, men fick världens magknip och hamnade däckandes i soffan, så jag gör ett nytt försök idag nu efter jobbet ;-)

Vill börja med att säga stort Grattis i efterhand på födelsedagen!!
Man kan säga att människan är som vin; blir bättre och bättre med åren :-D
Hoppas du hade en riktigt fin dag i alla fall, trots allt som händer runt omkring oss just nu.


* Precis; nu börjar man verkligen känna av spridningen av viruset.
Tänker jag bara på Sverige så var det ju inte alls länge sedan smittan "bara" befann sig i de södra delarna. Men nu har det kommit även till Norrbotten.
Såg en artikel skriven i förrgår att det hittills (då) är 6 bekräftade fall i vårt län.
I Piteå är det gått ut med restriktioner om att just nu inte besöka människor inom Socialtjänstens verksamheter (t.ex. äldreomsorgen). Inget regelrätt besöksförbud (än), men rekommendationer.
ALLA som är det minsta sjuka, eller bara känner sig lite sjuka, ska vara hemma. Det var en av punkterna i det mail jag fått imorse till min jobbmail.

Regeringen har från den här veckan plockat bort karensen, för att alla som behöver verkligen ska stanna hemma från jobbet, även vid "småsaker" då man i vanliga fall skulle gå till jobbet för att man inte har råd att sjukskriva sig.

Såg att någon här ovanför nämnt sportlovsresor, och jag tror absolut att det är en STOR anledning till spridningen.
Det är så många som varit i Italien(!) över sportlovet, och helt ärligt kan jag inte förstå hur man tänker.
"Italien är ett av de mest drabbade länderna gällande Corona, men vi åker ändå dit"...

Jag måste erkänna att jag börjar känna mig mer och mer nervös inför detta virus.
Har känt mig rätt lugn hittills, men nu känner man verkligen av hur stort det är. Och hur pass allvarligt allt detta är.
Tycker det känns så konstigt att vi är mitt inne i något sådant här. För även om jorden sett andra pandemier genom historien, så kan jag inte minnas att jag varit med om någon sådant här förut! Inte på det här sättet.
Och jag är glad över att det verkar börja fastna hos fler och fler människor att inte endast tänka på sig själva, utan speciellt på att det finns andra. Sådana som tillhör riskgrupper. För även om man själv mår bra och kanske skulle klara av sjukdomen, så finns det andra som inte skulle klara det lika bra.
Jag är inte hysterisk (än) och det ska erkännas att jag inte bunkrat något.
Dock känner jag att det ändå kanske är en bra idé att åka och handla lite för säkerhets skull.
Inte så att jag tänker fylla lägenheten med skithuspapper eller köpa en livstidsförbrukning av handsprit (verkar vara de två sakerna som folk är galna i att hoarda just nu), MEN det här är ju trots allt en av de scenarion som den där "Om krisen kommer"-broschyren handlar om...

Erica said...

Och ja, allting som ställs in nu...
Det är ju den där Inte mer än 500 personer-regeln som tillkommit för sammankomster, och det lär väl tvingas gå ner ännu mer också innan detta är över.
Är tydligen många (flera) på jobbet som är engagerade i sport (typ sådant deras barn spelar), och idag tyckte jag att jag hörde någon säga att PSG kan vara i farozonen.
Piteå Summer Games, som går av stapeln varje år helgen efter midsommar, drar ju över 800 fotbollslag från hela världen.
Fortsätter hejna med Coronaspridningen lär det ju vara totalt omöjligt (och oansvarigt) att inte ställa in turneringen.


Usch, vad orolig jag kan tänka mig det blivande brudparet är just nu! Stackarna!
Hoppas det löser sig till det bästa för dem och att de får sin dag precis så speciell som de vill ha den. Oavsett om det blir nu eller uppskjutet till senare.

Håller sannerligen också med om det viktiga i att inte hämta sin information om Corona från sociala medier. DET är verkligen farligt i sådana här lägen.* Åh! Katten var ju supermegaSÖT! Vilken liten godbit! <3
Förstår att man bara vill ha med hen hem på studs!
Däremot går mitt hjärta sönder för pälsdjur som säljs i djuraffärer. Hatar verkligen att den varianten att sälja husdjur är så normalt runt om i världen.
Speciellt katter, vilka ju i princip bara är ”semi-domesticerade".Hoppas som sagt att du hade en fin födelsedag (grattis igen!) och att du får en fin helg! Och att ni får hålla er friska!

Kramar /Erica

marianne.dahl3 said...

Stort Grattis i efterskott fina Annika!

På sin födelsedag får man unna sej efterrätt, det gör jag.
Min favorit är Creme Brulee. Om man dessutom inte äter den
så ofta är det ändå godare än gott!!

Kram
Marianne D.