Friday, March 13, 2020

Nej, men det går inte att INTE tala om det ...
Godmorgon fredag!


Min födelsedag flög rätt in i coronakaklet.
BOOM. Där satt den.
Det var corona som upptog mina tankar hela dagen igår. Corona som låg, och LIGGER, som en mörk väv över mig.
OCH över er också, antar jag.
VEM hade väl kunnat tro detta?

Nej, jag erkänner att jag nu är rädd. Jag kommer att undvika folksamlingar av alla de slag. Nej, jag är inte skraj för att åka och handla, men jag kommer inte besöka någon bar eller resturang på ett bra tag framöver, känner jag.
Att Trump stängt gränsen mot EU kom som ett ödesmättat slag emot mig. DET kändes rätt in i skelettet. Inte för att jag just nu planerar en resa hem, ej heller väntar jag besök hemifrån.
MEN gode tid vad det känns ändå. OCH hur blir det i juli? Då jag verkligen vill och planerar att åka hem … ??

Gränsstängningen alltså, lite för sent dessutom. Smittan skulle ha stoppats från Asien istället då den låg i sin linda.
Fast, i och för sig hade väl ingen då ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig vad som komma skulle?
Men, att stoppa resande från EU … Jag vet inte jag, smittan FINNS ju redan här. Så ja …

Nåväl, nåväl …
Jag säger som jag brukar, vi får ha is i magen. Ta det för vad det är och vidtaga alla försiktigheter vi kan.
OCH så hoppas vi att skutan vänder snart. VÄLDIGT snart.

Jag kommer inte att kunna låta bli att skriva om detta framöver. Det upptar så mycket av allas våra liv nu att det skulle kännas konstigt att inte tala om det.
MEN, jag ska försöka skriva om annat vardagligt likaså.


TACK för hälsningar igår på blogg, mail och lite på insta (fast där skrev jag ju inte att jag fyllde, så …)
Det är kul att fylla år på sociala medier och få hälsningar av så många. DET värmer!!


Jag lägger upp lite bilder idag på våren. Japp, det gör jag.
HIHI.
Helgen blir LUGN.
Inget annat planerat än promenader och middagar. Folksamlingar av alla slag kommer jag att försöka undvika.


Här kommer några bilder av våren jag tog igår, den 12 mars.  Ja, den har kommit långt, våren.  Det är ett konstigt år i år.  PÅ samtliga plan.
De rosa praktmagnoliorna kommer att blomma i helgen.  

Tidiga prunus blommar för fullt.


De vitblommande träden är päron och plommonsorter av olika slag.NU, kära ni, ta hand om er denna nådens vår och år. VAR försiktiga med allt.
Ha så roligt ni bara kan dessutom.
Vi hörs på tisdag igen och då vet vi förmodligen mer än vi vet i skrivande stund om mycket.

Avslutar med min standardfras numera,
TVÄTTA HÄNDERNA!
26 comments:

Humlan said...

Ja, visst finns Coronan i våra tankar hela tiden och funderingar på vad man ska och kan göra finns ju där hela tiden. I går fick jag kallelse till årsstämman i samfälligheten, ska jag gå? En vän skulle åka buss till Småland nästa vecka och har funderat på hur hon ska göra, nu har återresan ställts in så hon kan komma dit men inte hem, så nu har inhemska resor börjat ställas in. En annan vän skulle gå på en föreläsning i helgen, brukar inte vara över 100 personer, men har den ställts in? Det är många som funderar på vad de kan göra och bör göra just nu.
Själv funderar jag på om min svidiga näsa och hals tänker bli förkylning eller om det möjligtvis bara beror på mina känsliga, irriterande slemhinnor och torr inomhusluft (jag hoppas), än har ingen förkylning eller värre brutit ut i alla fall. Jag har ställt in helgens besök i alla fall, om jag smittar något så behöver jag inte sprida det till min gäst i alla fall!

Tack för fina vårbilder! Nu när det är så tidigt och går så fort så får du njuta allt du kan i helgen.
Så njut av våren, var rädd om dig och ha en skön helg!

KRAMAR!

Karin Eklund said...

Om en månad ser allt annorlunda ut igen.
Om alla "sköter" sig och drar åt samma håll så ....vilket i och för sig är en utopi.
Men även om det här blir långvarigt och tvingar en att ändra sina planer så har det sin tid, sin nödvändiga tid. Tålamodsprövande ja, men ....
På Madeira dras snaran åt på många sätt. Samtliga skolor stängs fr.om måndag och till efter påsk, kyrkor, gudstjänster, barer, nattklubbar...osv där många samlas stängs. Det är inget frivilligt val, det är ett regeringsbeslut som ska följas. De föräldrar som inte kan gå på jobb nu när barnen inte kan gå till skolan får ekonomisk ersättning för att klara vardagen. Allt som drar folk, möten o sammankomster ställs in. Det är synnerligen intressant att sitta mitt i den här smeten, som fortsättningsvis är virusfri. Allt görs i förebyggande syfte och för att förkorta "ev pina". Och hamnen är tom, inte ett kryssningsfartyg i sikte

Ha en fin helg Annika, tvätta händerna o håll humöret på topp. Det är bra för immuniteten. Kram på avstånd; så kramas man just nu ;)

Anonymous said...

Yvonne said….
Äntligen har vi fått internet igen, fick fiber indraget idag, yippi! Man inser sååå beroende man är av att kunna följa utvecklingen i hela världen gm att ha tillgång till purfärsk info.

Så förskräckligt detta virus är, vi funderar skarpt på att ta oss hem redan nu så fort det går, vill inte bli strandsatt här på obestämd tid och våra försäkringar går ut 1 maj och sen är det svindyrt att förlänga dem på obestämd tid. våra barn tycker absolut vi ska ta oss hem av många anledningar, hemma finns mathem.se, ica.se osv för matleverans, apotea.se för medicin osv som kanske inte finns här i samma utsträckning.

Tusen tack för dina vackra bilder, denna vecka är det ännu trevligare att titta på dem när man verkligen behöver tänka på annat. Det lättade upp att se dem, jag lovar.

Här kommer folk från Spaniens största smittohärd - Madrid - hit till sina sommarställen redan nu så gissa hur mkt de bär med sig. Vi har en familj några hus bort (tack och lov) som helt otippat kom igår och gubben hostar som en valross där borta. Rent fördjäv**** om de inte tar mer ansvar än så utan åker och smittar vidare här. De måste ju ut i affärer och handla och då träffar de ju på en massa människor. Många har ju fasat för påsken då det väller in Madridbor och så kommer de redan nu, skolorna är ju stängda där och det ska de visst göras här också i vår lilla stad från måndag.

Ha en trevlig helg och njut av god mat och dryck och promenader, det ska vi göra här i det härliga vädret. Läser böcker som en liten tok och ibland är det bra att man har stora lager av böcker med sig varje gång :-)

En smittfri stor kram kommer genom rymden till dig hälsar Yvonne

Annika said...

Vi flyttade just över undervisningen online. Undervisade sista dagen igår. Eftersom jag har astma är jag glad att inte möta över 100 studerande dagligen! Tvivlar på att jag skulle dö om jag fick det men kombon kraschat sjukvårdssystem och svårt sjuk låter inte speciellt kul. Känns lite som ett undantagstillstånd just nu.
Kram och sköt om dig

Annika said...

Humlan:
ja, den ligger som ett spöke över oss. Det är så overkligt allting, ngt vi inte varit med om förr. SÅ märkligt.
Hela tiden tänker man på det, även när man inte gör det.
EXAKT, det är ju just det. Ska man gå? Ska man inte gå?
Vi skulle gått ut och ätit imorgon på en riktig favorit, men vi ställde in det. VILL inte vara bland större folkmassor, jag känner det.
Precis, mer o mer ställs in, sporter, tävlingar, föreställningar ... och privata fester. Men lika bra det, känner jag.
Stoppa det som kan stoppas.

Du får vara uppmärksam på dina symptom. Säkert är det bara en helt vanlig förkylning, men man blir ju extra nojig nu ...

Ha det så bra i helgen. Må vi bli lite klokare snart.

Kramar!!

Annika said...

Karin,
Just det, jag hoppas att allt är ngtlunda stabiliserat om en månad. Om man ska tro vad de skriver verkar det ju vara på väg mot rätt håll i Asien nu, så vi ska hoppas att Europa snart är där också.
OCH här också då samtidigt, givetvis.

Men det är bra att de för så på Madeira. Det är mkt så här också. Skolorna kommer säkert att stänga från nästa vecka. I grannkommunerna har de stängt redan.
sporter kör utan publik, tävlingar ställs in, sammankomster av alla de slag läggs ner.
LIKA bra det.
OM vi alla kör sp här SÅ kan vi vända skeppet.

Ja Karin, nu ska vi nog göra det extra fint för oss alla. DET är viktigt i dessa tider.

Kramar på avstånd!! Så sant!!!

Annika said...

Yvonne:
YAY!!
Nu i dessa tider ordet ännu diktare med ett bra bredband.
SKÖNT.

JA; jag tycker ni ska åka hem- NU.
Innan gränser stängs ytterligare. BOKA!! Det skulle jag har gjort.
ÅK hem.
Läste att Madrid är svårt drabbat.
OCh du skriver om det också.

SÅ ÅK HEM!!!
Ni kan ju fastna i Spanien på obestämd tid om det går där som i Italien. ÅK!
jag förstår att era barn vill ha hem er.

TACK, ja naturen är min helande kraft.
Och den är vacker. SÅ vacker.

Kramar utan smitta till dig, min vän!!!

Annika said...

Annika:
Jo, jag förstår det. Det verkar som om alla unis gör så nu efter spring break. eller före också- KLOKT.
BRA.
Annika, håll dig FRISK!! Gör det du kan för undvika folksamlingar, både större och mindre.
Fasiken vilka tider det ÄR.

Stora kramar skickar jag till dig!

Brysselkakan said...

Ja du... Vi får kämpa på, finns inget annat.
Gör som du ungefär; handlar mat och håller mig hemma.
Vi var ju och så Mia Skäringers No more fucks to give på biografen här i stan i tisdags och sa då att detta är nog det sista vi gör ihop med hundra till på ett bra tag och det är nog så det blev.
T hade Skype-möte igår där en läkare i Göteborg som kan smittskydd var med och han sa ungefär att vi ska fortsätta leva som vanlig, undvika stora folksamlingar, smittade blir de flesta av oss men inte värre än en vanlig förkylning, inte besöka äldre och TVÄTTA HÄNDERNA. Och så klart stanna hemma om vi blir sjuka. Och att visst kommer det vara de som dör men skulle sjukvården göra rubriker av alla äldre som dör i lunginflammation, dagligen, skulle det också få oss att få panik.
Detta lugnade min panik i går. Nu är den nog lite på väg upp igen men det är inte så mycket att göra mer än att ta det lugnt och tvätta händerna.

Elisabeth said...

Det är skönt att ha dina vackra foton att vila ögonen (och tankarna...) på i dessa tider! Älskar verkligen blommande träd, det är något av det finaste som finns.

Ja, detta Corona-virus har verkligen börjat uppta mycket tid. Det första mina elever frågade i morse var om skolan skulle stänga, vad de skulle göra då, och hur det skulle bli med deras nationella prov om skolan stängs och fortsätter vara stängd. De skämtade lite om att det skulle vara skönt att slippa de nationella proven (varpå jag förstås sa att nationella prov, det finns det ALLTID tid för), men jag tror att ganska många elever tycker att det är i alla fall lite otäckt med allt som sker kring Corona. En del av mina elever har dessutom mycket av sin trygghet i skolan, och även om de skulle tycka att det var skönt att ha sovmorgon (om skolan stänger) tror jag att de helst vill att allt ska fortsätta som vanligt.

Förstår verkligen att du tänker mycket på hur det ska bli med resandet för dig i sommar. Högst troligt går det väl att resa då igen, men just denna totalt ovisshet och osäkerhet är så påfrestande. Jag har börjat tvivla på om jag borde åka tåg och buss i påsk... Kommunen uppmanar alla anställda att undvika onödiga resor, och att åka iväg och fira påsk ÄR ju faktiskt inte något jag måste göra. (Och VILL jag ens sitta på tåg och bussar?! Tvivlar lite även på det.)

Något som oroar mig väldigt mycket är hur hela samhället påverkas av detta. Nog för att staten ska stötta företag, men det måste vara så extremt jobbigt att driva en mindre resebyrå just nu, eller hotell, restauranger och liknande. Såg ett reportage på tysk tv, med en frustrerad taxichaufför som inte hade några kunder och självklart var extremt stressad över detta, för han var ju beroende av den inkomsten.

Känns bra med fredag i alla fall. Den här veckan har känts lika lång som två p.g.a. allt prat om Corona både bland eleverna och kollegor. Det är så många frågor som man inte kan svara på, och jag gillar inte att svara "jag vet inte" när eleverna undrar saker. Kan inte ens tänka mig hur ansträngande det måste vara att jobba i vården för tillfället - all stress måste ha blivit extremt mycket värre.

Haha, detta börjar snart bli en halv roman. ;-) Bäst att avsluta här!

Annika said...

Brysselkakan:
Du och jag är lika där. Jag märker ju det via dina inlägg på insta etc. Vi tänker lika.
JAPP; det känns som om det var i tisdags min stress vaknade. Innan dess var jag rätt chill. Men i tisdags hände ngt som fick min stress att stiga från låg till hög.
Inte kul.
FÖ är jag avis på dig som såg NMFTG. Men, jag hoppas den kommer på TV.
Nej, jag kommer inte att söka mig till folkmassor. Jag kommer att handla i affären som vanligt. MEN inte shoppa annat.
Jag kommer att undvika barer, restauranger etc.
Det är så skönt med folk som har huvudet fastskruvat i dessa tider. Min granne har sin svärdotter på besök nu, hon är läkare. Svärdottern sa precis det den läkare sa som som T pratat med. Lugn och fin nu, de flesta får det i en lindrig form. Ingen panik.
Hon sa också att folks reaktioner får oss att känna oro och stress som vi INTE skulle behöva känna alls. Känner mig som du, lite lugnad.
Men jag hatar att jag själv dras in i hetsen, som att handla 6:30 som jag gjorde imorse. GAAH!!
Jag skyller det på alla som lägger ut tomma hyllor på insta och FB. Ärligt talat, allt fanns ju i butiken, men tvålen var slut, liksom kyckling och kött/kalkonfärs. Annars fanns allt. JA tom toapapper. Ibland blir jag SÅÅÅÅ trött.
Vi får lugna varandra!!
Ha en fin helg nu., Jag ska försöka ha det!!

Annika said...

Elisabeth:
JA tack och lov ör naturen.
TACK och lov. Jag gick ut imorse efter att jag handlat... FOR till butiken 6:30 imorse ...
Sjukt? Javisst, men jag blir stressad av folk, bilder på nätet och skräckhistorier om tomma affärer. SÅ vi for ... och det var LUGNT!
Visst, somligt fanns inte. MEN det allra mesta FANNS.

FÖRSTÅR att dina elever är oroliga. OCH du har ju inte så mkt du kan säga heller eftersom du inte vet hur det blir framöver med skola etc.
Så nog fattar jag att det är osäkert överlag.

Det är just det, det är lite otäckt att tänka på sommaren. MEN nånstans inom tror jag att det är OK då. Naivt kanske? men jag känner det på mig. SÅKLART kan jag ha fel så in i bängen, men ...
Vi får ta det för vad det blir. Oavsett.
Jag är mest arg på folk som stressar varandra. Jag menar, jag hade nästan väntat mig att hitta en tom affären idag. SÅ var det INTE. Men om folk läger upp bilder på tomma hyllor stressas jag av det.
Så det är folk som drar detta till sin spets. Blir så TRÖTT.

Du tanker på påsken, men då kan det ju se annorlunda ut. Skutan kan vara på väg mot land igen då. Vi vet inte ...
Du får ta dag för dag. OCH så ska du se att det kanske går ändå.
Verkligen.

JAAA! Jag tänker också på alla nu som förlorar sina inkomster. Karolina är ju en av dem, om hon inte har kunder så får hon inget betalt.
OCH som du säger, taxichaffisar, småföretagare etc. DE lider.
OCH hela turistindustrin. ALLT.
Tänker också på det. HÅRDA bud.

Jag vet, denna vecka har varit svår. I början av den var jag lugn, nu är jag inte lugn.
Men underbart skönt med fredag.

Jag tycker att vi alla gjort oss förtjänta av en extramysig och skön helg!!

Ha det bäst, vi hörs säkert via insta innan tisdag!

Anne said...

Annika, Annika, jag har haft total torka från bloggar och allt sånt läsande. Har varit helt uppslukad av Corona (besatt men inte besatt på viset jag går och hamstrar toapapper och den sortens besatthet...nej, nej inget sånt, men en besatthet att läsa och vet allting - kan inte låta bli men är väl inte så hälsosamt antar jag).

Vi hade en spring break resa inbokad för 23 mars, en road trip från Texas som skulle sluta med Grand Canyon, lite minivariant av er resa i fjol. Ställde in den nyligen, nu och med tanke på hur snabbt allting förändrats känns det som det förstås egentligen inte fanns nåt att tveka över eller ens beslut att ta; självklart avboka. Men har velat fram och tillbaka de senaste veckorna, skönt med taget beslut. Som sagt, som situationen är just nu känns det självklart att inte åka (flygbolagen är så schyssta just nu, vi fick mer eller mindre allting tillbaka pga regler de ändrat precis häromdagen).

Hur som helst, blev så irriterad på mig själv att jag missade din födelsedag igår, så än en gång grattis i efterskott Annika!!

Ja, visst är det verkligen konstiga tider. Som vår lärare skrev igår "This is surreal and things are getting stranger day by day". För första gången igår, tror jag, så upplevde jag en annan sorts stämning och atmosfär runt omkring mig. Det är svårt att förklara och sätta fingret på, men jag upplevde en mer kollektiv uppvaknande och ja, det här är allvarligt. Det är så mycket som förändrats som har känts helt omöjligt, inte för att jag bryr mig men jag förstår ju hur stort det är att t.ex. stänga av NBA, NFL och alla andra stora sportligor. Allt på lokal nivå, våra pooler är stängda (kommunens), alla aktiviteter utanför skolan är inställda, ja du vet vad jag menar. Listan kan göras lång på sak efter sak som nu ställs in. Mycket märklig känsla. Och ingen vet för hur länge vi ska leva med det här. Våra skolor är just nu stängda från och med måndag 16 mars till 1 april. Under den perioden skulle vi ha 1 veckas spring break så delar av den här stängda perioden är så att säga sedan länge inbokad. Får se vad som händer efter 1 april.

Jag oroar mig, mycket. Jag är bekymrad, jag erkänner det. Men det är ingen hysterisk panik eller irrationellt agerande, det är mer invärtes, ett lugnt oroande. Jag går inte och tokköper dasspapper för ett helt år eller travar högar med vattenflaskor som går upp till taket i förrådet. Fattar ingenting av det beteendet. Men läser på, varje dag...Nästan som ett heltidsjobb. Antagligen för mycket.

Däremot, helt klart att jag kommer se till vi gör det här sk "social distancing" nu när vi får mer kontroll över familjen i och med att Stellas skola stänger. Maken jobbar som vanligt men kommer kunna jobba mer hemifrån, de har försökt minska ner på antalet möten med människor i samma rum och kör mer videomöten även om folk är i samma byggnad... Men samtidigt, han exponeras ju på jobbet, så är det. Men i övrigt, vi kommer leva mer isolerat nu (gå till affären och handla mat förstås, ut och gå och såna saker) men som du säger också, det blir paus med restaurangbesök, lekland och annat som skulle kunna bli aktuellt. Märklig känsla som sagt!
Ja, oroar mig också för de hemmavid. Är dina föräldrar själv oroliga? Min svärmor är väldigt orolig. Mina egna föräldrar verkar rätt coola, men de är försiktiga, det är de.
Ja, får se hur sommaren blir. Har själv bokade biljetter till Arlanda för precis i början av juli. Kommer inte avboka nu men i bakhuvudet har jag nog tanken att det inte kommer bli av, det här kommer pågå ett bra tag...

Nu blev det här bara Corona. Sorry! Ha en riktigt fin helg Annika, ät och drick gott, ha det riktigt fint. Vi ska äta chips och godis samt se nån bra, lättsmält, underhållande film ikväll (hehe, hemma vid skärmen, inte bio...).
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Jag har vetat detta länge med viruset. Har inte ens velat skriva om allt jag läst och vet på min blogg eftersom jag hade blivit utnämnd till årets foliehatt. Har även hört från en person som har vänner inom USAs underrättelsetjänst och hon har bekräftat det jag har läst och hört. Nu känner jag mig väldigt bra med mitt beslut att inte komma till DC även om det var jättetrist att vi inte kan ses nu.
Jag kanske borde ta upp min blogg igen och skriva litet mer om vad jag har tagit del av. Inte särskilt roliga saker men detta är MYCKET STORT det som pågår. Detta är större än vad jag har varit med om under min livstid.
Har inte haft tid eller ork för bloggvärlden under en längre tid och hinner knappt med allt pga viruset. Precis som Anne har jag tillbringat mycket tid under ca 1,5 månad nu att ta del av väldigt mycket information.
Stora kramar!!

marianne.dahl3 said...

Vilka underbara blommande träd!! Men väldigt tidigt väl?
Här jag bor finns Forsythiabuskar, men de blommar ej ännu, men på väg ser man.

Corona!!! Jag har äntligen vaknat upp jag med! Sista veckan. Förra måndagen var jag i stan och fikade med en väninna, sen på tisdagen blev rapporteringen mycket allvarligare. Då vaknade jag!
Håller mej hemma sen dess då jag tillhör en riskgrupp, Diabetes.
Har inte bunkrat upp, men har tillräckligt med mat ändå och beställer alltid mat på nätet oavsett Corona el ej. Men väldig skillnad nu, annars brukar man få maten samma dag eller dagen därpå. Nu är det 5 dagars väntetid, så på onsdag bunkrar jag upp lite nytt här! Har så jag klarar mej.
Läser just nu inte så mycket i dagstidningar på nätet om Corona, ngr dgr läste jag allt och jag blev stressad och nervös kände jag.
Får göra som min dotter Maria, hon läser endast det Folkhälomyndigheten går ut med. Klokt!

Kram, Marianne D.
Tag väl vara på dej!

Anonymous said...

I Sverige har man inte gjort några rekommendationer om att folk ska jobba hemifrån eller stängt någonting. Så om man har ett "vanligt" jobb med kontorstider i en svensk storstad och inte bor nära jobbet eller har bil så är man tvungen att åka precis som vanligt med kollektivtrafiken där man står som packade sillar med hostande/nysande medresenärer. Inte lätt att undgå att bli smittad då? Visst man tvättar händerna och så, men att bli nyst på kan man ju inte göra något åt.

Shanghai_Freddan said...

Hej Annika, skolorna i Shanghai har kört med E-learning sedan ca 10 februari. Det går givetvis inte att ersätta skolan med E-learning men det funkar ganska bra. Nu har jag tre tonåringar, varav en som ska ta IB examen om två månader så där finns ingen brist på motivation. För drygt en månad sedan var gatorna öde, nu har pulsen i Shanghai delvis återvänt. Antalet nya smittade är extremt lågt. Endast "importerade" smittade till Shanghai flygplats från andra länder. Facemask, handsprit, temp check fortfarande överallt. Scanna QR kod med Wechat eller Alipay på alla offentliga platser för att bekräfta att man inte varit i smittade områden eller haft kontakt med smittade. Ta hand om er.
Mvh Fredrik

Kerstin said...

Ja, Fy vad Corona ställer till det på alla sätt. Känns som en ond dröm man vill vakna upp från och att allt ska vara som vanligt igen.
Men så väl är det inte...
Jag skulle åka ” hem” nästa Torsdag och fira min mammas födelsedag. Har också en teater med middag inbokad för dyra pengar som jag inte kan omboka. Sedan har maken och jag en resa inbokad till Europa i mitten på Maj, där vi bokat boenden i Portugal, Spanien och Frankrike.
Är nu rädd att jag kommer förlora en massa på flygbiljetterna mm.Frågan är om de kommer betala tillbaka även fast flygen blir avbokade?
Barnen har båda köpt flygbiljetter för att komma till oss i Påsk.
Tycker så synd om alla som jobbar inom vården, flygbolag, turistnäringen mm som nu går mot riktigt hårda tider.
Vet knappt om jag ska gå till frissan och göra slingor i veckan, som varit inbokat sen länge.
Jag hoppas verkligen allt blir bättre snart. På makens jobb måste alla jobba hemifrån ända till 1 Maj!

Annika said...

Anne:
Tackar.
JAG har undrat vart du tog vägen, det kan jag ärligt säga. Saknat dig. verkligen. Men du har spanat coronas framfart. Ngt jag själv inte spillde många tankar på förrän bara fram till ngn vecka sen. Och den verkliga mardrömmen gick jag in i i onsdags. DÅ kan man säga att mitt liv nog tog en vändning. Då insåg jag djupet av det.
Men innan dess lallade jag mest på precis som vanligt.
JA, det är fruktansvärda tider nu. Helt och håller overkliga. Jag gör allt jag kan för att inte sprida ngt virus, och för precis som myndigheterna vill att vi ska göra.
OCH så är jag RÄDD. Rädd för att mina fldrar och moster ska få det. Att Peters pappa ska få det. ATT Peter ska få det.
ALLT.
Sen när allt runt omkring en bara växlar ner gör inte saken bättre. MEN det kanske måste till? För att nip it in the bud, när vi kanske, kanske kan ...
Näväl, har en känsla av att mkt kommer att ske de närmasta veckorna.

Förstår att ni ställde in er resa. Givetvis helt rätt, det är säkert inte mkt som är öppet då ens. Läste att parkerna här i VA slår igen nu. Alltså de county parks. State parks det.
Så bäst att ni är hemma.

ja, sommaren ja ...
jag har inga biljetter bokade ännu, och brukar boka dem sent.
men visst tänker jag på att jag kanske inte kommer iväg. ÄVEN om jag tror att det nog går. TROR i dagsläget alltså.
Gotta keep positive ...

Hamstringsbeteendet är overkligt. Toapapper, vatten... allt det där. Affärna så utplockade, men det kommer säkert att plan ut, tror jag.
Det är väl nu i början folk är ashysteriska.
Ransoneringar kör ju många butiker redan med vad gäller toapapper och wipes, tvål, rengöring etc.


Men det du skrev om vapen på insta. DET är ju riktigt otäckt. DÅ spårar det verkligen ur på allra värsta sätt.

JAG är orolig för de äldre i min familj. jätteorolig. VILL inte att de ska åka kommunalt, helst vill jag inte ens att de ska gå UT.
Så jag är skitorolig för dem. Själva är de rätt lugna, efter vad jag hör.
De är ju mest hemma. men mamma handlar ju, och hon är ute på sina långa rundor varje dag. Vilket iofs är BRA.
Men läkarbesök ska de ju på, och provtagningar etc.
DE måste ta taxi, har jag sagt.
GAAH!
jag är mer orolig för dem än får ngt annat. OCH faktiskt för P också, hans förkylningar går alltid på lungorna. ALLTID. Så han skulle nog bli hårt drabbad.
USCh denna nya verklighet vi har.

VÄND skeppet mot land!! Må vi snart se en ljusning i horisonten.

DET kommer att bli mkt corona här nu. Jag vet det, jag skulle inte klara av att inte skriva om det.

KRAMAR och ta hand om dig. OCH glöm inte att titta in här framöver :-* KRAMAR!!!

Annika said...

AM:
Ja, du har det.
Jag har nog inte velat ta det till mig. Förminskade det nog fram tills att det slog till Italien som det gjorde.
MEN det riktiga uppvaknandet kom i onsdags.
Eller tisdags förresten. DÅ!!
Jag och miljoner andra.
Men du hade koll.

NU stänger skolor, barer, restauranger, parker etc etc etc.
Social distancing etc kan jag leva med.
men hysterin ... den gör mig matt.

DET är nog det största under allas vår livstid, vi som är födda efter kriget.
Inget dylikt har vi nånsin varit med om förr.

MÅ skeppet vända snarast.

Kramar!

Annika said...

Marianne:
DET är en mkt mkt tidig vår här.
Extremt.
Men vi hade ingen vinter, som du vet. Våren kom istället rekordtidigt.
DETTA otroligt konstiga år.

EXAKT, det var i tisdagskväll jag FATTADE och vaknade. Då när DT stängde gränserna från EU t USA. Det var som ett slag i ansiktet, och sen dess har det varit en enda mardröm, tycker jag.
Oron är värst, för de mina. För de äldre.
OCH för andra.
Just hysterin och allt det där stressar mig mkt.

Ja, jag tror det är så viktigt att ta del av vad folkhälsan säger, inte läsa en massa dynga och rykten som ligger på sociala medier.
DÅ blir man tokig.
Jag följer CNN, DN och Washington Post. Förlitar mig på dem.
Och förstås vår folkhälsa.

Marianne, ta hand om dig.

KRAMAR!!!

Annika said...

Ano:
Svåra tider.
Så inte lätt att veta vad som är rätt och fel.
Här stänger mer och mer igen. Skolorna är stängda, affärer stänger, barer etc.
Sen menar de att man "ska leva som vanligt", inte lätt det heller.

En ny verklighet.

Och ja, lokaltrafik i dessa tider ... nej, nej ... men många har ju noll och inget val.

TA hand om dig!

Annika said...

Freddan!
Tack för att du skriver om lite ljuspunkter nu. DU som verkligen VARIT där. OCH är där.
Så fint att du skriver om ett litet ljus vid horisonten. Tänker också att vi får tänka på hur utveckligen hos er gick till. OCH att NI nu faktiskt börjar återgå till vardagen.
Tänker (kanske naivt) att vi kommer följa ungefär samma tidslinje.
Och att E-learning funkar, det tror jag med. Det hade funkat bra för min tös. Men jag antar att det ska vara motiverade barn, förstås.
NU sitter vi där ni var i januari.
TACK Freddan för lite ljus denna mörka tid.
TA hand om DIG och de dina också!!

Annika said...

Kerstin:
Håller med, det känns som om man ska vakna ut en mardröm, vilken minut som helst.
MEN så är det på riktigt. HUR overkligt är inte DET!
Vilka tider vi lever i.
Detta kunde jag aldrig ngnsin föreställa mig.
Nej, nu kan du inte resa :-(
SÅ trist det är, och jag tänker på min sommarresa också. Har inget bokat än, och det känns j u bra i dagsläget.
Ja, vi får ta det dag för dag.

Den ekomomiska krisen är superläskig, och alla de som jobbar inom resebranschen och turistnäringen. Vilka slag de genomgår nu.

Vi får hoppas att det myndigheterna nu säger till oss att göra ska ge resultat. HOPPAS det.

Vill bara höra lite goda nyheter nu, ett litet ljus.
Men det kan nog dröja ett tag till.
Försöker dock tänka ljust.

VET hur du känner. Jag har snart ett klipp och slingbesök jag med. Kontakta din frissa och se hur hon känner. OM ni bägge mår bra borde det väl vara OK ... ???

Kram till dig!

Kerstin said...

Glömde säga grattis på födelsedagen!
Jag hoppas du trots allt fick en god middag och ett glas vin på din födelsedag.:)

Min frissa avbokade alla sina appointments misnt 2 veckor framöver. Sedan är vi i Lock Down här i The Bay area från midnatt...
Känns redan som jag fått lappsjuka.

Kram!

Annika said...

JA! Jag läste det!!!
Det kan bli samma här.
Stay strong. Flatten the curve.

KRAM!!