Thursday, February 13, 2020

Tack för input, Tomgång, Vårtecken, SLUTA och Semlor
Torsdag!


Dags för veckan punktande punkter …
* TACK igen!

Tack igen för glada tillrop vad gäller de bägge inlägg jag skrivit om Nu och Då.
Jag är född 1966, och inte helt stenålders kanske?? Eller?
Snart fyller jag 54 år och inser hur otroligt mycket det hänt under MIN tid på jorden.
Från det ljuva sextiotalet då världen kändes gammeldags till dagens enorma teknik.
WAWA-WOOOOM …
Ibland tänker jag att det inte är konstigt att den yngre generationen tycker att vi är antika …

Men, det är roligt att minnas tillbaka. OCH jag blir så glad över att ni tycker det också.

Jag kommer alla gånger att skriva en tredje del, men vi får se när det blir. Kanske i nästa vecka? Kanske lite senare.
TACK iallafall för all positiv feedback!!
* Tomgång


Det är ingen hemlighet att vår vinter är MESIG i år. Det är ju samma hos många av er hemmavid också. Detta måste vara en av jordens konstigaste vintrar.

Det är ingen kyla att orda om, nästan varje dag är det runt 3-7 grader varmt. Ibland lite varmare. Vissa dagar denna vinter har det varit 22 där jag bor …
På nätterna kan det vara minusgrader.

SÅ, under dessa fyragradiga morgnar—när jag är ute i grannskapet på mina långa rundor —ser jag otaliga bilar som står på tomgång. SOM vore det -10 ute.
DE står och spyr ut avgaser i tio minuter innan ägaren behagar åka iväg. Jag har ett par grannar som är fenor på detta. Jag avskyr det.

Flera gånger i veckan går jag förbi mitt lokala Starbucks. Där stannar många och köper sitt livsviktiga kaffe på väg till jobbet. MÅNGA av dessa går in på Starbucks, står i kö och har bilen på tomgång under tiden.
Ja, jag blir blir galen på detta.
Jag vet inte hur de tänker, anser de att det är onödigt att stänga av motorn medan de köper sitt kaffe???
För kom ihåg, det är ingen mördande iskyla jag talar om. Det är inte så att deras bilar inte skulle starta då de kommer ut igen. Ej heller blir deras bilar utkylda.

GAAH! Galet.
Jag antar att detta fenomen förkommer i mycket mindre utsträckning i norden, så säg?
Alltså, under en mild vinterdag då termometern visar flera grader plus …* Vårtecken


Tycker jag ser vårtecken varje dag när jag är ute. Påskliljor som har börjat blomma, snödroppar och svällande knoppar på träd och buskar.
DET skulle inte förvåna mig om det blir en rekordtidig körsbärsblomning iår. Alltså, det skulle betyda i mitten av mars. Faktum är att i dagsläget känns det så.
Vi får se …

Hittat under gårdagens promenad.

* SLUTA!


Instagrammande fellows! Det finns något som stör mig mer än något annat på det mediet. Ja, förutom idiotbotar, fejkade militärer och sånt. MIN käpphäst—hos dem jag följer är, när folk lägger ut bilder på sina bara fötter.
Det kan vara att de ligger i en solstol med fossingarna i fokus. ELLER så står de på någon strand och man ser fötterna i sanden. Ibland kan det vara en bild på ett par fötter som ligger uppslänga på ett bord, barfota, i personens hem.  INTE så sällan har instagrammaren ett glas vin i näven och en veckotidning eller bok uppslagen också.  Ett ljus brinner i bakgrunden.  Men det är LIKAFULLT fötterna som syns MEST!

SLUTA upp med att lägga ut bilder på äckliga fötter på insta. DET är inte kul att se! Jag kan inte tänka mig att någon tycker det.
Det spelar ingen roll om du fått pedikyr samma dag. Fötter är inte roliga. PUNKT slut. Jo, om man har en bebis går det bra att lägga upp bilder på söta, knubbiga bebisfötter. MEN för alla vuxna människor borde det vara förbjudet.

Det hälsar hon som gör regelbundna pedikyrer, men som ändå inte vill gå i sandaler eller tålösa skor, än mindre barfota. OCH aldrig i livet att hon någonsin skulle lägga upp sina klövar på The Gram till allmänt beskådande …

SO. There. I. Have. Said. It.
* Semlor


Idag är det svennefrulle hos Lotta. GISSA VAD? Hon ska göra semlor åt oss. YAY!
Det blir säsongen första semla för mig. GISSA om det ska bli GOTT!
Mmmm …
Härligt.
Jag skulle kunna göra fusksemlor på så kallade Hawaiian rolls, men jag har aldrig provat. Vet inte om jag har lust.
Något annat som jag skulle kunna göra är en muffla, att gröpa ur lite inkrom ur en muffins och blanda det med mandelmassa, spritsa grädde över och lägga toppen av muffinsen som lock. Jag såg detta hos @Brysselkakan på hennes insta.
Ingen dum ide faktiskt.
Jaja, idag ska jag iallafall få en äkta semla. GLAD!!Vi hörs imorgon igen för den som vill och önskar.

23 comments:

Elisabeth said...

*Ja, det har sannerligen hänt mycket med tekniken, även sedan jag växte upp (jag är född 1983). För dagens unga är ju mycket av tekniken så självklar att de inte ser den som "teknik". Ungefär som att vi inte ser kylskåp som teknik, trots att det egentligen är det. Och en gång kommer dagens unga att bli betraktade som antika av den nya generationen unga. ;-)

*Verkligen galet med så mycket tomgångskörning! Här ser jag det inte så mycket alls, men det var vanligare i Göteborg. Dock har ju många svenska städer en gräns för hur man får köra på tomgång. Inte för att folk kanske bryr sig, men ändå...

*Jag har sett snödroppar och vintergäck. Det är förstås tidigt, om än inte extremt här vid kusten.

*Håller med dig om fotbilderna! Förstår mig INTE på det! Visst, det är skönt att gå barfota på sommaren, men att lägga upp det på Instagram?! Nej tack. För ett tag sedan var det en person (inte en jag följer, utan bara en jag tittar på ibland) som hade illustrerat ett inlägg om graviditet med en bild på ett par bara fötter. Varför liksom!?

*Muffla?! Haha, man lär sig något nytt varje dag. Hade ingen aning om att det fanns något som hette så, och föredrar nog att äta antingen muffin eller semla.

Anonymous said...

Yvonne said….
Funderade igår kväll över ditt inlägg om telefonens snabba utveckling och just priserna, minns också när man fick ringa riks bara på kvällarna, Collect call när dottern pluggade i Malaga osv. Nu ringer vi runt hela Europa för samma låga pris som vi har på mobilens abonnemang.

Tomgångskörning tror jag inte är så mycket av här hemma, folk har nog motorvärmare och kupévärmare då det blir kallt så tomgång är helt onödigt och det tackar vi för.

Nej, fotografera fötter och lägga ut bilder på fötter, varför ska man göra det? Finns liksom ingen vits med det och inte är fötter så vackra så det är något att skylta med.

Här fortsätter också denna knepiga vinter, såg både vintergäck och snödroppar i full blom i Skåne. Läste i ngn tidning att det kan bli så illa att det kommer SNÖ i APRIL, och det vore ju förfärligt, då ska det vara vår. Vi åker till Spanien 4 mars - 1 maj så oss drabbar det inte i så fall, men tråkigt för både växter och människor som är kvar i Sverige.

Så gott med en semla, nu har jag ätit mer än min årsranson, 2 stycken, så nu lär det inte bli fler även om det är gott.

Ha en fin torsdag. Kram från ett 0 gradigt Åkersberga

Sara said...

H och jag har pratat om hur mycket man får uppleva i förändringar under sin uppväxt. Mommen fick vara med om en massa förändringar under alla år som hon levde, stora tekniska uppfinningar som vi alla tar för givna idag och som underlättar vardagen. Och samma sak händer ju med oss även om mycket är utvecklingar av det som hon fick uppleva. Och bara tanken på att våra barn kommer upplevas som mossiga en dag, rätt kul ändå:)

Jag tror inte att det där med tomgång är så vanligt här men jag kan inte svära på det. Många har väl motorvärmare också. Kanske att det var vanligare förut? Jag tror att de flesta är hyggligt miljömedvetna faktiskt. Eller hoppas det iaf.
Vissa amrisar har ju också en förmåga att klä sig tunt på vintern. Shorts och sånt.. Stollot.

Fötter, haha, nä ingen vacker syn för någon. Utom för fotfetischister;)
Håller helt med om knubbiga bebisfötter, finns väl inget gulligare!?!

Sis, do enjoy your svenska semla!!! Lotta är så fantastiskt duktig i köket, jag vet att du älskar hennes semlor! Ha en jättefin svennefrulle och dag. Älskar!

Humlan said...

Jamen visst är tomgångskörning ett ofog! Hur ska man få folk att se utanför sin egen egoistiska sfär och förstå vad man sprider helt i onödan.

Ja nog ser det ut som en tidig vår, men jag hoppas att det kommer en rejäl köldknäpp innan det slår ut i full blom, det skulle nämligen kunna ta död på många mördarsniglar och kanske även fästingar, och det vore ju inte så dumt.

Jag tänker ofta på dig när jag ser bilder på fötter, du har ju tagit upp det förr. :-) Mig stör det inte att se bara fötter, men vad jag däremot inte gillar är att visa mina egna tår i sommarskorna, så jag letar alltid efter sköna sommarskor med täckta tår, sådana som man kan gå barfota i, men inte visa tårna. Det viktigaste är att de ska vara sköna. Än har jag inte hittat dem.

Hoppas semlorna är riktigt goda i dag, jag köpte i tisdags när jag varit hos ögonläkaren.

Ha en riktigt god och trevlig torsdag!
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Om du är antik är jag dinosaurie 😉
Men visst är vi från förr i världen för dem dom kommer efter oss. Vi blir t.om åldersdiskriminerade nu o då, lite klappade på huvudet precis som om bi inte förstår någonting alls. Åtminstone vi dinosaurier.

Tomgångskörning! Nej, Nej!

Men fötter är väl inte äckliga? Vet att du har fötter- noja 😂 och om det händer att jag visar mina fötter som du inte vill så lovar jag att förvarna dig. Man ska vara glad åt fötter! 😍

Njut av din semla och hela din dag önskar Karin som har sandaler på sig. Älskar det!
Är dock inte på Instagram
Kram!

bettan said...

Dessa fötter som florerar i parti och minut. Tusentals och åter tusentals. Men varför? Mycket svårt att förstå behovet av att visa upp sina fötter. Sällan är de en prydnad. Undrar om de som lägger upp bilder på fötter tror det finns många som sitter och längtar efter just en sådan bild, av just deras fötter? Om man gillar foton av fötter kan man väl göra kollage till sig själv.
Undrar om det finns forskning på varför det är så vanligt förekommande?
Ja hejåhå vad jag gick igång på detta tema!

Tomgångskörning är ett oskick. När jag ser det önskar jag alltid att någon ska sno bilen.

På tal om ålder klassas jag nog som fossil..

Njut din semla eller två.
KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth:
ATT det har. Visst är du 80-talist??
Mycket, mycket har hänt sedan du var barn. OCH 80-talet som sådant känns också så gammaldags idag på många sätt.
Vilken utveckling detta är, på gott och på ont.


Aha, intressant att du såg tomgångskörning mer i Gbg ... Tror i min enfald att svenskar i allmänhet kanske tänker mer på sådant här som miljöförstöring etc. Men jag vet ju att förnekare finns överallt. ELLER, så skiter man helt enkelt i det och tänker på sig själv, fastän man vet att det inte är bra ...


Fotbilder på insta alltså ... FATTAR det inte. TYCKER personen verkligen att fötterna är så fiiiiina att de måste visas upp?
Alltså, neeeej ...
HAHA vad gäller den bild du såg, obegripligt :-D


HAHA, ärligt talat, jag vet inte om det är jg som kommit på ordet, eller om det finns redan. Men jag tycker bara det är en bra kombo, fniss!!
DET kan vara ett Annika-ord, men det behöver inte vara där. Får ta och googla om det kommer upp några träffar, hehe!!

Annika said...

SIS:
Ja, jag tycker det är fascinerande att tänka efter på HUR snabbt utvecklingen gått sedan jag kom till jorden. Vilken blixt det varit och ÄR. Nu börjar det bli så att man själv snart inte hänger med ...
Brukar tänka på mommen också, hon fick vara med om stora färämdringar, inte minst de bekväma. SOM attfå toa inomhus och slippa gå på "tuppen".
Sen telefonutvecklingen. Jag menar, de hade telefonist i byn som kopplade samtalen ...
TV och CD skivor och såååå mkt annat. Hon pratade ju ibland om att hon ville ha en mobil, men jag antar att det aldrig var ett större driv hos henne.
Sen bara det med klädernas utveckling. ..Ja vi kan prata länge om detta.
Sis, en dag kommer K och EE vara förbluffade och förvirrade också då deras barn ska förklara för dem, hahahahahahaha!!!

Nej, jag trodde nog inte det hemma heller, vad gäller tomgång.
Motorvämare ... tror fasiken inte jag sett det här där jag bor. Finns säkert i de norra staterna. Men här i gungflyet tror jag de är sällsynta.
I allänenhet är svennar bra mkt bättre på detta än amrisar. EHHHH, haha ... ja- Här kan man se stollar i shorts och flip flops då det är -10 ...
Alltid män, btw ...


Fötter, gotta hate it ... haha

Lotta, ja hon är otroligt i köket. DET är du också.

ÄLSKAR!!!

Annika said...

Yvonne:
VISST är det en sann utveckling med telefonerna. DET är otroligt där. Hur det för 20 år sedan var dyrt som krut, och nu ringer vi gratis eller vansinnigt billigt.
Collect calls ja, det var ngt det ...
Tror de var mkt, mkt dyrare också.

nej, tror inte heller det är många som går på tomgång hemma. Hur är det i Spanien???
Här tycker jag det är töntigt vanligt.
OCH det kan ske då det är tio grader varmt ibland. Orkar inte ...


Eller hur, inga fötter är så vackra att de behöver läggas ut på insta. SÅ töntigt. VILL inte se dem där.
TACK. HAHA!!

Vintern är kuslig. Jag vill absolut inte ha vinter i mars. DÅ kan det kvitta. Ngn sa nyligen att det kan komma då ...
Men nej, frågan är bara vad en sådan här taskig vinter får för konsekvenser för växter och djur. Mkt skum.
HOPPAS att det inte blir stora drabbningar snö i april hemma. Aprilsnö är inget unikt, men det sk ju töa bort lika snabbt som det kommer. INTE ligga kvar som under vintern. YIKES!!


Två semlor är din ranson. DET är smart att ha en sådan. Det skulle jag nog haft om jag bodde i Sveirige, haha.

Ha en fin dag nu. Här är det REGN och sju grader varmt. CLASSIC.

Kramar!!

Annika said...

Humlan;
VISST är det ett ofog. Jag blir så irriterad då jag ser det ...
GAAAHH!!
Visst är det egosjäl bakom. DE vet nog egentligen, men ...
USCH!!

EXAKT, vad får denna vinter för konsekvenser i naturen och i djurlivet??
Just som du säger.
DET har jag också funderat på. Vi får se om det kommer ngn köldknäpp. Här verkar det ytterst tveksamt. Ja iofs, det ska bli bara ngn plusgrad imorrn och -9 på natten, men ...


SAMMA med mig Humlan. Fastän jag gör regelbunden pedikyr vill jag INTE visa upp mina fötter i sandaler eller tålösa skor.
Nej.
Jo, jag har nämnt det här förr, haha. Men jag tycker jag ser mer av det på inta igen nu ... hehe. OCH mer blir det ju närmare sommaren vi kommer.
GAAAHHH!!!


HA en superfin fortsatt dag!!
KRAMAR till dig!!

Annika said...

Karin:
HAHA, jag vet ...
ALLT är relativt ...
Men tro mig, en 54 åring är en relik också. Ibland iaf. OCH när jag är hemma får jag hjälpa mina fldrar med det lilla jag kan om teknik.
OCH Karolina suckar när vi är trögfattade.
And so it goes ...
Hehe.Hur är det med tomgångskörning på din nuvarande ö?? Ser du sådan? Kan tänka mig att folk på Åland är bra på att inte göra det.

Fötter ...
NÄÄÄÄÄJ!! Om du skulle lägga upp dina bara fötter på din blogg skulle jag snabbt, snabbt scrolla förbi!!!
;-)
Jag gillar att fötterna bär oss och orkar med allt vi gör. MEN visa dem inte på bild, hehe. Inte barfota iaf. Snygga dojjor har jag inget emot att se :-D


Tack, ska bli härligt med semla idag

ha en fortsatt fin dag på ÖN långt söderut!

KRAMAR!!

Annika said...

Bettan:
Alltså, jag fattar inte det ...
Tycker personen alltså att hennes fötter är så fina att de ska fotas och visas upp (för det är ju nästan bara kvinnor som lägger upp denna sorts bilder). Otroligt.
Det spelar ingen roll om de är perfekta, jag vill iaf inte se dem.
Yikes!
snygga skor däremot, yesss!!!
HAHA, ja det skulle vara kul om ngn skrev en avhandling på detta ... HAHA.
Nej, men snart är det prime time, Bettan. Sommaren närmar sig ...
GAAAHH!!


Tomgång. JA, jag skulle också önska att ngn stal deras bil. HAHA.
Skulle också önska att jag skulle ha modet att säga ngt, men det har jag inte ...
OCH mina ord skulle knappast ändra beteendet. Förmodligen skulle det motsatta ske ...


TACK, ska bli gott idag.

Stora kramar till dig, fina Bettan!!

Äventyret framtiden said...

Vet du, jag blev så nyfiken på det här med fötter så jag googlade på det. Vilken värld som öppnade sig! Man antingen hatar eller älskar fötter tydligen. En hel massa folk tänder på fötter osv....sexuellt. haha. Vår knäppa värld!
Men många reagerar som du gör...

Erica said...

* Ja, det har sannerligen hänt MASSOR bara de senaste årtiondena, teknikmässigt! Helt sjuk egentligen HUR MYCKET som hänt.
Tycker det är sjukt coolt att människan aldrig har, och kommer aldrig igen, se en sådan extrem utveckling av samhället som det som skedde under 1900-talet!
Tänker på farfar och hans systrar...
Hon som levde längst av syskonen Pettersson (Sylvia) föddes 11 mars 1920 och dog 26 december 2018. Hon blev alltså så gott som 99 år. Bara tanken på vad hon fick vara med om under sin livstid.
De växte upp i en liten by här som heter Jävrebodarna (där mina föräldrar har sommarstugan nu) och de fick elektricitet 1945 eller 1946.
Och jämför vi då med allt vi har (och tar för givet) idag...

* Jepp, skriver absolut under på att det har varit en mystisk vinter i år.
Det är nästan så att man börjar önska att temperaturen droppar ner till minus 30 grader, bara för att det ska kännas normalt...
Ena dagen är det fem minus, andra tre plus, några timmar senare elva minus för att nästa gång man kollar är det nollgrader.
Inte konstigt att det är många sjuka...
Läste igår att det är en lågstadieskola här i Piteå där för närvarande HÄLFTEN av alla skolans elever är sjukfrånvarande. Hälften!!
Det är inte en så stor skola, men det senaste jag läste var att 48 av 98 barn är sjukanmälda med förkylnings/febersymptom.

Att bilarna står så mycket på tomgång låter verkligen helt sjukt! Jag hade också blivit irriterad. Man kan ju undra över om orden "klimat" och "miljö" ens finns med i deras vokabulär...
Ligger temperaturen runt nollan behövs ju inte ens motorvärmare. Det är ju inte ens särskilt kallt i bilen om det är varmare än -5 grader.

Jag tycker att jag nästan aldrig ser bilar på tomgång här. Men det kan säkert bero mycket på att det dels är förbjudet med "mer än 1 minuts tomgångskörning" och dels att alla bilar är utrustade med motorvärmare. Plus att alla bilägare här också har kupévärmare.
Både motor och kupé är redan varma när man ska iväg. Speciellt då många motorvärmaruttag idag styrs via mobilen. Man kopplar in sladden mellan bilen och uttaget, och så sätter man igång värmaren via mobilen eller datorn inifrån en stund innan man ska iväg.

* Detta är något jag aldrig trodde jag skulle säga; men usch vad jobbigt med vårtecken den här tiden på året! Det enda jag kan tänka på är hur det blir med sommaren när våren kommer för tidigt... Blir typ rädd att naturen nästan ska vara redo för att hösta när det är dags för semester...
För även om det inte är någon risk just där jag bor; vem vet hur det blir i framtiden. Vi har ju trots allt också haft en skitmysko vinter!

* Haha! Jag har aldrig reflekterat över fötter på Instagram. Har aldrig tänkt på det, då jag har noll åsikter om fötter.
Försökte fundera ut om jag gillar eller hatar dem, men kom bara fram till att det inte är något av det. Varken gillar eller hatar. Är tämligen neutral gällande fötter.

Du skulle förmodligen bli galen på mig, då jag ALLTID går omkring barfota.
Eller ja, alltid och alltid... Jag har sockar på mig i skorna på jobbet. Men aldrig annars. Jag hatar att "ha saker på fötterna", typ sockar. Tycker det är SÅ obehagligt!
Jag är barfota sommar, höst, vår och till och med vinter.
Jag är barfota nu, i skrivande stund ;-)
Pedikyr har jag dock aldrig gjort. Får lite panik av tanken på att någon annan skulle hålla på med mina fötter.Hoppas du har en finfin torsdag!
Kramar /Erica

Annika said...

Karin:
Jag vet, visst är det märkligt. Jag tror verkligen att det är två läger. Ja, såklart med gråzon, men ändå ...
Jag har fotfobi och vill inte se fötter.
Andra, fotfetichister tänder på fötter. Visst är det olika hur vi människor är.
KAN tro att du fick fram massor med intressant då du började leta.
HAHA,

KUL att du kollade upp det.

Annika said...

Erica:
Visst är det otroligt detta med utveckligen. Mim mormor föddes 1918 och dog 2015. Allt hon fick se, och vara med om. Precis som din farfars syster. ALLT de fick se, allt de fick lära sig. OCH FFA så mkt d e fick vara med om som underlättade vardagen.
Det är mäktigt att tänka på det, och sen samma sak med oss. OCH sen nästa generation och nästa ...
Precis, och tvättmaskinen, när den kom in i deras liv. När de slapp gå och hacka upp isen för att få vatten. ALLT sånt.
SKILLNAD.
Vi är iaf födda rätt in i bekvämlighet och har absolut aldrig varit i närheten a v de liv våra mor och farföräldrar levde under sin barndom, ungdom och stor del av vuxenlivet..

NI har haft en asskum vinter. Det var väl egentligen bara då ni hade som kallast som det var vinter. Alltså när du tog dina underbara foton?
Jag tänker på vad detta gör med naturen, och med djuren. KAN inte vara bra.
Nu är det 14 grader här och det ösregnar.


Helknäppt med dessa som står på tomgång. Tror det handlar om deras egon, jag skiter i vad andra säger, jag gör vad jag vill. TYP.
SUCK.
Men det är sååå störigt att se detta då jag är ute på morgnarna. Imorrn ska jag tamejtusan räkna hur många bilar jag ser som går på tomgång. OCH imorrnbitti ska det nog bli lite kallt här. Typ ngn minus. HAHA
Precis, kan inte tänka mig att du ser många som kör på tomgång. OCH hos dig har nog nästan all värmare, visst?
DET tror jag ingen har här. MEN det behövs inte heller, för så svinkallt blir det sällan.

DU tillhör gråzonen vad gäller fötter alltså :-)
En gansak bra zon :-)

Min svägerska, som bor i Ume, är alltid barfota också, som du. Även på vintern. FATTAR inte att ni inte fryser? haha. JAG har både strumpor och tofflor inne hela tiden.
Barfota fötter är ok om de inte ligger på bild, haha.
Erica, det tog lång tid för mig att börja gå på pedikyr. JUST av den anledning du skrive om + min fotfobi. När jag vl kom över den så inser jag att det är sååå värt det.
Men, visst, helt avslappnad är jag inte.

Stora kramar från mig!!

Brysselkakan said...

Varje gång jag lägger upp en bild på fötter så tänker jag "att nu blir Annika upprörd". Berörs inte direkt av bilder på fötter men däremot på långa tånaglar... RYSER! Speciellt på äldre personer. BLÄ!

Berättade för min man att du ev skulle göra mufflor efter att sett de han köpte hem.
- Muffla? låter ju som ett namn på kvinnans kön, säger han.
Japp, skrattade gott och kan lite hålla med honom!

Annika said...

Brysselkakan;
HAHA, ja ... eller scrollar förbi snabbt snarare ;-)
Långa tånaglar, sååå vanvettsäckligt.

Muffla låter absolut lite suspekt, haha. JUST det, jag måste googla det och se om jag var först med ordet eller inte ...
HAHA.

Annika said...

Nej, jag var inte först!!! DET hade ngn redan kommit på. Det ante mig.
OCH så är det ett annat ord för snippa också. SÅ det har dubbel betydelse.
HAHA.

Brysselkakan said...

Så min man var inte helt fel ute då! HAHA!

Annika said...

Brysselkakan:
ATT han var, haha!!!

Freedomtravel said...

Tomgång? Nej, det tror jag nog att många försöker undvika här. Fötter, haha, det verkar röra upp känslor ... Jag har inget emot att gå barfota eller i öppna skor (beroende på var etc), men att lägga upp foton där mina fötter är i fokus ... nej, där går nog min gräns faktiskt ;)

Annika said...

Helena:
Tror jag med!! Jag kan inte tänka mig att det förekommer i Sthlm. FÖTTER, urk.
Som sagt, bara jag slipper se dem på bild, haha. DET är det som är sååå jobbigt, haha.