Tuesday, February 25, 2020

Hey, hey new week!
Good morning!


I hope your weekend was good!
And, I hope you are ready for this week. THIS is the last week of February, isn’t that STRANGE!?


So-in short-this past weekend contained:


*   An early trip to Dulles Airport on Friday to drop Karolina off for her trip to New Orleans and Mardi Gras. I can tell you this, she has had a crazy good time.
She loved it.Karolina and I were enjoying a glass of wine at Jackson's Wednesday night.*   The nights have been cold this weekend. Around 18 F (-8C) in the early mornings. It’s been as sunny and beautiful as it gets.*   Sure, cold nights maybe, but REALLY warm days. The mercury topped out at 60F (15C) during the days. Both days. And, for that matter yesterday as well.

Just perfect and crystal clear days.
*   Peter and I have taken long, long walks. And that ALWAYS feels so good. WE are a bit obsessed getting lots of steps in while out walking.
Beautiful walks, so good for the body and soul. ON every single level.

Lots of walks, and long ones at that.*  As per always, we've eaten really good foods as well.
*   Actually, we were hanging out on the deck both Saturday and Sunday. IT felt almost strange doing so in February. But, THIS is a weird winter after all.

I cannot believe we were able to hang out on the deck both Saturday and Sunday.  Yes, yes, the deck needs some cleaning up.  BUT we did not expect getting this warmth right now. I hope y’all have had the best of weekends.
I wish you a very good Tuesday!

11 comments:

Elisabeth said...

Å vilka vackra foton, speciellt de på bäcken! Stora kontraster mellan temperaturen på natten och dagen hos dig. Så blir det ju nästan aldrig här. Promenader är verkligen härligt. Förra veckan hade jag sportlov, och då gick mamma och jag minst 15 km varje dag. Tack vare att det inte var någon snö kunde vi även gå i skogen - jätteskönt!

Anonymous said...

Yvonne said,,,,
Men vilket väder ni har, så stora kontraster mellan dag och natt. Vi fick minusgrader igår em och nu på morgonen är det -4 och det hotas om snö till helgen. Hoppas vi klarar oss, åker ju till Spanien den 4 mars och där är det också helt galet väder, har haft värsta sommarvärmen i 6-7 veckor nu och uppåt +25 många dagar. Mycket ovanligt och oroande väder, sommaren snackas om +40 i skuggan och det vore ju förfärligt, hemskt och inte skönt alls.

Igår åt jag min 3:e semla, en från Fabrique som utsetts till Stockholms bästa semla, men nej, det kan jag inte hålla med om. Stor maffig, lite torr bulle, ett litet hål med väldigt god mandelmassa med små bitar av mandel kvar, men alldeles för lite, fick lite i kanske 3 tuggor, det var allt. Har insett att semlewrap är min grej, där får man m-massa i varje tugga och slipper en tjock bulle.

Mysigt att ha haft Karolina hemma några dagar, gäller att suga i sig det mesta tills nästa gång ni ses. Dottern med fam har varit i Dubai nu på sportlovet (Skåne har vecka 8) och de kommer hem ikväll. Längtar efter att få höra deras röster och prata lite. Dubai är ju inte nästgårds precis och det verkar dyrt att ringa så vi har fått nöja oss med bilder på FB och Insta. Inte hade de gratis Wifi där de bodde heller.

Ha en fin tisdag önskar jag från Åkersberga och skickar en stor kram

Karin Eklund said...

Här rullar dagarna på med vandringar, mycket att upptäcka, träffa vänner osv men också av vardagsgöranden precis som hemma.

Det är fenomenalt att växterna hos er klarar dessa temperaturskillnader.
Väderleken är mild och våt hemmavid har jag förstått.
Här sveper en svans av Saharasandstormen över oss, den som Kanarieöarna drabbades av senaste helg med många inställda flygresor. Allt stod stilla där. Tyskarna (Mein Schiff och Aida Nova) som alltid landar här varje måndag, tog 1500 extra passagerare med sig hit för att de skulle kunna flyga härifrån istället. Otroligt hur det går att fixa mycket på ett bra sätt.
Här har vi ett dis som ligger över Karnevalsön. Fest alla dagar, dock inte för oss på det sättet men idag ska vi göra stan med allt vad den bjuder på i festyran. Dock på lite avstånd. Är lite försiktig-
Läste just att man har hittat en person med Coronasmitta på Teneriffa.

Så fin bild av dig o Karolina!

Ha det fint!
Karinkram

Karin Eklund said...

Hej igen Annika,
jag måste rätta det ovan skrivna.
Jag hade fått detta med de tyska resenärerna om bakfoten. De flögs hit till Madeira istället för till Teneriffa, dit de skulle för att bli upphämtade av nämnda fartyg
Nu ändrar fartygen rutt och går vidare utan strandhugg på Kanarieöarna. Så ligger landet till.

kramigen

Anneli said...

Vilken fin bild på dig och Karolina, ni är så lika. Mysigt att hon var hemma några dagar. Du tar alltid så fina bilder. Ha det så bra!

Annika said...

Elisabeth:
ÅÅÅå vad härligt att du gick 15 km om dagen!
DET är SKITBRA ju!!
MKT bra jobbat. Jag går mellan 9-10 km en vanlig dag, kanske lite länge på helgen. Super, super av dig!!
Tack, bäcken är fin även om färgerna är bruna och vintriga. men, som jag brukar säga, det är ngt lugnande och tryggt i det också.

Annika said...

Yvonne:
jag vet, just denna helg var det väldiga kontraster.
Och jag ser att det blir så framöver också.
Vädret ja ...
Över hela världen ...
Som i Spanien ... man kan inte låta bli att undra hur sommaren i år ska bli? Och nästa vinter? OCH vad sätter denna kantiga vinter får spår?
Jag läste att fästingarna kan nå rekord. Otäckt är det.
USCH, känner att jag int riktigt mäktar med att tänka på sommarvärmen och hur brutal den kan bli överallt i år.

Fabriques semlor, tack för utlåtande om dem. Brukar gilla deras bröd. MEN jag tror Bröd och Salt har ännu godare.
Tösses är nog kanske ändå oslagbara? Semmelwrap, ja det gillade jag den ggn jag åt det.

KUL ich spännande med Dubai, tror att jag skulle vilja åka dit. MEN så snålt att de inte hade gratis wifi!??? Otroligt.
Hoppas att ni snart får träffas och prata om resan.

Kramar till dig!!

Annika said...

Karin:
Låter som ett skönt leverne för er. SÅ glad att du och Uffe är där och lever ett gott och rikt liv med vandringar och god mat.
Perfekt.

JA, sandstormarna ja ... jag har ju sett bilder från K-öarna SÅ märkligt det ser ut, och så otäckt det måste kännas.
Läste att många är strandade.
Kan tro att även ni märker av det. Märkligt fenomen.

Så det är så de löser det hela med rsenärarena . Rådigt.

OCH ja, nog kan jag tro att det ör karneval hos er också så här i dessa tider. Jag behöver inte heller festa in fastan :-)

Coona. Inte kul alltså, inte alls ...
:-(


Kramar till er på ön i mitt i Atlanten!!

Annika said...

Anneli:
TACK för fina ord.
blir glad!!
Ha det så gott!!!

Keith said...

The weekends have been quite lovely lately. Great time to get lots of steps in. The cool mornings and warmer afternoons remind me of spring. Maybe Phil the groundhog was right!

Annika said...

Keith:
Yes, indeed. Next weekend looks good, too.
Phil is SO right this year. He knocked it out of th ballpark.