Thursday, January 09, 2020

Roligt, Julen puts väck, Två timmar, Vår? Stryp timmar på mobilen och Tips in spe ...

Godmorgon denna torsdag!*   Roligt …

… KUL med alla tillrop igår då jag återvände till bloglandia igen efter min långa ledighet i julbubblan.
Det är roligt, och sporrande, att ni gillar att ha mig tillbaka igen.
TACK för det!*   Julen borta


Min jul plockades sedvanligt bort den 1 januari. Jösses så lagom det kändes. Då hade jag haft jul i kvadrat sedan den 30 november.
I USA har vi ingen trettonhelg --vilket jag berättat förr--  i och med att nyårsdagen är inledd är också alla helgerna slut.

Så … Peter och jag plockade bort julen på nyårsdagen. Det tog precis hela dagen. Ett stort jobb, det också. Visserligen inte alls lika stort som att rigga julen, men ack och OOOO vilken tid det tar ändå.
Helt klara var vi inte heller då det blev kväll. All utebelysning och allt utomhuspynt var kvar. MEN det tog jag hand om följande dag.
Nu är det som om det aldrig ens varit jul ...

Förr i världen kändes det ledsamt då julen plockades bort. Ja, då var det ju ren sorg när julgranen kastades ut. Hade vi barn fått bestämma hade vi lätt haft granen kvar in i februari. känns det inte längre.
Inte alls. Bara tanken på att ha kvar granen in i februari gör mig lite svettig …

Fastän vi haft granen sedan 30 november så BARRADE DEN INTE!! Helt otroligt alltså. Men, jag tycker ofta det är så här. Granarna har någon slags överkvalitet.

Karolina kom hem från sitt nyårsfirande i DC (mitt under nerplockandet).  Hon och hennes vänner firade nyår inne i Adams Morgan (stadsdel i DC) och de hade haft så kul. Precis, de tillbringade hela nyårsnatten inne i stan (bodde på hotell). Jag trodde Karolina skulle protestera mot att vi slängde ut julen, men istället sa hon att hon tyckte det blev så fint och fräscht då julen var borta.

DET tycker jag med. Fastän jag fullkomligt ÄLSKAR att pynta inför jul, och är julgalningen nummer ett,  är det ändå en befrielse då det nygamla plockas fram igen. Jag har nu vita trådgardiner i vardagsrummet, och min mormors vita virkade gardiner i köket. Nygamla mattor, kuddar och filtar.
Det känns SÅ bra.*   Två timmar


Vi fick snö, som ni såg i gårdagens inlägg. Det är ljuvligt då snön faller, så vackert och så rofyllt. Igårmorse läste jag att skolorna i min kommun var stängda just på grund av sagda snö och dess medföljande halka.
Jag tänkte att jag skulle ge mig på min vanliga prommis iallafall. Vill ju helst inte var utan de där promanderna. Alltså drog jag på mig mina bästa vandrarskor och styrde kosan mot den rutt jag planerat ta.
Det var SÅÅÅ vackert därute, den perfekta vintermorgonen. Men ack och OOO vad försiktig Yours Truly fick vara under sin vandring på is och snö.
Vad otäckt det är under en isig promenad att ständigt vara rädd för att halka. Det gick BRA för mig, men jag gick BREDVID gångvägarna nästan hela tiden, på gräset. Jag slant inte en enda gång. MEN istället för min vanliga promenad, som varar i runt 90 minuter, tog gårdagens promenad över två timmar.

Dock, jag är glad att jag gick ut. SÅ glad. Morgonen var magisk. Och jag är svag för magi och natur. Det vet ni. En oemotståndlig kombination.
Se bara nedan!


Alltså, när ljuset är så här vackert blir jag förstummad.  Det gäller verkligen att fånga The Golden Hour när man fotar ...De enda jag mötte under mina två timmar var hundägare.  OCH bara några få sådana såg jag under hela den tid jag var ute.  INGEN annan var ute och gick.


SÅ vackert rosa, vintriga färger över Lake Thoreau.


Uhu, ser det här KALLT ut, eller ser det KALLT ut!!!??  Snacka om isiga brevlådor.  Är det Reston? Eller är det Narnia?

Glade Drive som ett julkort ...


De här fina skyltarna är det många som har utanför sina hem där jag bor.  Jag blir lika glad varje gång jag ser dem. Vinterdekorationer vid en gata jag passerade.


Snakeden Branch, en bäck nära mig :-)Lake Audubon.  Ja, det snöade av och till under min promenad.  Det kan ni nästan se på molnen. 
Morgonsol, bilden är tagen vid 7:30.
*   Vår?


Japp, japp, japp …
Nu har jag det hänt, återigen. Min käpphäst nummer ett börjar segla upp vid horisonten. Ni vet, vårtjatet …
De som tycker att “KOM DET INGEN SNÖ TILL JUL KAN DET LIKA GÄRNA BLI VÅR I JANUARI.”
SUCK, det är knappt jag orkar skriva om det. Jag håller det kort, sluta tjata vår och vårkänslor i januari. Lägg av.
Det funkar inte så.
Det är ju EFTER jul vintern verkligen börjar.

Sorry kids, men jag var tvungen …*   Stryp timmar på mobilen …


Jag har märkt, till min fasa, att jag läser allt mindre böcker. Jag som ÄLSKAR att läsa, och älskar böcker.
I fjol märkte jag hur lite jag läst då jag tittade igenom de böcker jag verkligen tagit mig tid att läsa under året. Jag skriver upp dem i min dagbok, längst bak.
Under hela hösten läste jag inte en enda bok.
För jävligt …
Anledningen till det stavas iPHONE. Varenda jäkla kväll ligger jag och läser på den istället för att läsa böcker. Jag kollar sociala medier, läser tidningar och spelar parti efter parti av Word Crossy. Det går fan inte …
Så Peter och jag gav varandra ett nyårslöfte. INGEN mobil vid sängdags. Det är strängeligen förbjudet. Och visst, nu har jag  redan läst ut årets första bok.
Så skönt.
Det här känns som ett nyårslöfte jag kan hålla.


*   Tips kommer

Jag har sett många bra filmer, och serier, under julen. Både på bio, via Netflix och HBO. Jag lovar att tipsa om dem framöver.


Med detta önskar jag er en fin och bra torsdag

20 comments:

Elisabeth said...

*Jag tycker att det är lite sorgligt att plocka bort julen. Inte tomtarna och sådant, men adventsljusstakar och annan belysning. Det blir så mysigt ljus av det, och det behövs i vintermörkret. Så det kan jag sakna. Var dock värre på det här planet när jag var ung - då fasade jag verkligen för när vi skulle "klä av" granen och slänga ut den.

*Att slippa halka är en stor anledning till att jag är glad för det milda vädret. Det blir så tråkigt att gå när det är halt, och otäckt också för den delen. Men jag förstår att du, som gillar snön, tar det onda med det goda beträffande halkan.

*Håller med dig om vårtjatet! Visst, jag längtar till våren, men det är verkligen efter jul som vintern börjar på riktigt. Det är februari som är den kallaste och mest snörika månaden, inte december. Dessutom förstår jag faktiskt inte varför snö är så viktig till jul om man bara någon vecka senare inte vill ha den.

*Jag använder aldrig mobilen i sängen. Den ligger på nattduksbordet, men det är också allt. Däremot tar jag ofta med mig datorn till sängen, och tittar på något program på SVT Play eller liknande. Tycker hur som helst att ditt nyårslöfte låter som ett bra löfte!

Anonymous said...

Yvonne said…
Så vackra vinterbilder, gillar att se vintern på bild. Jag tog också ner det mesta innan vi åkte ner hit till Spanien den 30 dec, så det blir skönt att komma hem och inte ha så mycket att plocka ner. Här tog jag bort det lilla jag satt upp redan när vi kom så nu är det som vanligt igen. Här med gassande sol och ljust så länge om dagarna så det är lite svårt att få riktig julkänsla.

Böcker läser jag i massor, dock inte i sängen för jag tycker det är så "tungt" att hålla en bok om den är inbunden, så jag sitter i en fåtölj och läser tills det är dags att knoppa in för natten.

Ha en fin torsdag säger jag med en stor kram och våren, ja det är verkligen inte dags för den i januari. Var sak har sin tid!

Sara said...

Så vackra bilder, sis! Ni har verkligen såå mycket mer sol än vad vi har. Du vet ju hur sorgligt grå och regnig december var här i Svedala och hittills ser januari ut att bli något liknande. Lite solljus vore härligt (ser glimten av den nu faktiskt!)

Mobilen i sängen ja, det har jag slutat med, mycket iom att jag tog bort Instagram. Skönt! Jag läser varje kväll och det är så härligt sövande. Väljer alltid pocket för de är lätta (i vikt alltså, se Yvonne ovan) och böjbara, då kan jag ligga på sidan och läsa.

Vi plockade undan julen i söndags, väldigt skönt när det är klart. Allt känns så fräscht! Jag kan sakna ljuskällorna (adventsstakar och stjärnor) men ser till att tända rikligt med levande ljus på kvällarna istället.

Ha en fin torsdag, puss och kram!

Uffe said...

Vårtjatet är tjatigt och jag ser nästan rött när det börjar. Låt vintern komma först. Varför i helsike har alla så bråttom?
Ljuvliga vinterbilder! Tack för dem Annika! Jag tycker mycket om vinter jag också, men där vi är pga av Uffes rehabiliteringsskäl ser vintern annorlunda ut. Vi stannar här till slutet av mars som svar på din fråga igår.
Soluppgångsfotot är magiskt!
Jag tycker det är skönt att inte vara uppkopplad hela tiden. Har märkt att man lätt "försvinner" efter ett litet tag då man låter bli att vara på nätet.
Att läsa böcker ger livet ett särskilt innehåll, ett bra sådant.
Jag saknar läsandet just nu men jag behöver få undan renskrivningsprojektet jag har med mig så jag tragglar på med det så mycket som möjligt
Ha en fin torsdag
ÖnskarKarin

Anonymous said...

God fortsättning! Har du provat broddar? Jag skaffade det ifjol, har ju hund så promenader i ur och skur - och på is - är ofrånkomligt. Det är en helt otrolig skillnad att gå med broddar, det funkar ”på riktigt” och inte en enda gång har jag halkat och då består ändå Gotland av ett enda stort istäcke under vintern. Nu har vi det dock milt, men det blir säkert is snart och då åker broddarna på igen.

Så himla fina foton från dina promenader! Och så roligt att du är tillbaka!🤗 /Jenny

Taina said...

Men guuuuud så fina bilder från din dagliga PW! Bär du med dig kameran?

Julen ja. Jag har kvar granen för det är inte Tjugonde dag Knut än. Ha, ungefär som jag tänkt på det! Det är tiden och jag gillar gärna att ha den kvar ett tag till. Älskar belysningen från den och ljusstakarna. Läste på fejjan att många plockar bort julen direkt efter nyår. Så var det inte förr. Men visst blir det fräscht när allt är borta.

Det känns som vår nu. Kanske inte idag eftersom vi har en ganska kylig dag men annars, gröna gräsmattor, regn och till helgen riktigt varmt OCH regn. Ogillar det starkt! Nu får Kung Bore sluta slappa och komma fram.

Kram kram

Annika said...

Elisabeth:
DET kan jag fatta. Även om jag inte drabbas av den känslan själv. MEN jag fattar!!
Jag med, när jag var liten kände jag ren sorg när julen försvann. OCH ffa när granen kastades ut.
Kan tänka mig att nästan alla barn känner så.

DU har så rätt, det underlättar när det inte är is och snö då man är ute och går. FÖR det ÄR hemskt att hela tiden vara RÄDD. Jag har ju så stela leder numera också, pga av artos, så om jag skulle ramla skulle jag ramla så tungt och säkert slå mig, och kanske tom bryta mig. Det tänker jag alltid på. Så du har en stor poäng där, det är MKT lättare och trevligare att gå på barmark. Inget snack om saken!!!

Vårtjatet, när jag läser och hör sånt himlar jag med ögonen invärtes så det gör ont i huvudet.
ORKAR INTE
:-DDD

Jag var tvungen att göra om mitt mobilbeteende. Det gick inte. Böckerna fick lida. När jag är ensam hemma brukar jag också ta med datorn upp till mitt sovrum och kolla lite TV, oftast svensk :-) Det är skönt.

Annika said...

Yvonne:
TACK!!
Det går inte att låta bli att fota naturens ljuvlighet under en vacker vintermorgon.
Jomen jag kan TRO att det är svårt att piska upp julstämning i ett varmt klimat. Det går liksom så stick i stäv vad man är van vid.
Ja, visst är det härligt att LÄSA. Älskar det, och när jag fattade att jag inte läst en enda bok pga av min telefon, ja då vissnade jag SÅ nya regler.
Gillar mest att läsa pocketböcker just pga tyngden :-)
Peter läser om Winston Churchill nu. De boken är som två tegelstenar. Fattar inte att han orkar läsa den i sängen, haha.
Nä ingen var i sikte. Inte alls.
Kramar i massor!!

Annika said...

Sara:
TACK sis!
Det har vi, många, många flera soltimmar än vad ni har. Många flera ljusa timmar på dygnet än vad ni har. DET gör stor skillnad.
OCH just det där med solen, den behöver jag liksom aldrig sakna. Jag vet ju vad du sa, att du inte november och dec knappt ens sett en skymt av solen, inte kul ...

Japp, ingen mer mobil i sängen. Den ligger bredvid mig, för jag aktiverar--och avaktiverar--larmet med den, via en app. Sen kollar jag ju nyheterna på morgonen, och ser om det kommit in sms och sånt under natten. MEN jag har mobilförbud på kvällen i sängen. SÅ glad att jag gjorde den saken klar för mig.
Pocket, det gillar jag också.
Peter har ju en läsplatta, men nu läser han en dubbel fysisk tegelsten om Churchill. OCH den är så tung att jag inte fattar hur han står ut ...

Precis, det är bara att fortsätta att tända ljus när julen är väck. Men visst försvinner många varma ljuspunkter då julen plockas bort.

KRAMAR och ÄLSKAR!

Annika said...

Karin;
Jag avskyr det.
Jag kan knappt hålla ansiktet i styr då jag läser, eller hör, om ngn som resoenerar så. OCH det är många.
Alltså, vintern börjar ju efter jul, kan man säga. Det är då det verkligen blir vinter.
TACK KARIN!! Ja, vintern är ljuvlig. Den är det.
Fattar ju såklart att det underlättar för er att vara på Madeira nu och köra rehab i torrt och varmare klimat. Ni gör såååå rätt.
SÅÅÅ sant, visst är det nyttigt och bra att inte alltid vara uppkopplad. DET är det. När jag skaffade wifi i sommarstugan i somras märkte jag av precis detsamma. INTE för att jag vill vara utan, men jag slutade läsa där också. USCH. Så jag kommer att få sätta upp regler där också i sommar för mig.. VILL för allt smör i småland inte vara utan wifi där, men jag kommer att göra upp regler för mig. STRÄNGA sådana.
Lycka till med renskrivning och annat, Karin.
ha en toppenfin dag på den vackra ön.

Annika said...

Jenny:
Tusen tack, Jenny. Detsamma till dig.
Broddar har jag inte testat. De kanske hjälper mot fläckvis svart is? För det är det som är värst. Just den isen man inte ser.
USCH. Läskigt.
Idag var det mkt bättre före ute. Men ibland var det knaggligt, och ibland var det lite svart is. Men tusen ggr bättre idag än igår.
ja, kan tänka mig att du har mkt is på Gotland under vintern. HUA.
Men perfekt att broddar hjälper då.

TACK Jenny, dina ord värmer mig.
KRAMAR!!

Annika said...

Taina:
TACK!!
ALLA sådana här bilder tar jag med min iPhone. Jag fotar via en app som heter Camera+. Det är min favorit bland kameraappar.
Det var länge, länge, länge sen jag bar med mig Canon på en promenad nu.

Så du kör på 20-dagen fastän du är här? ja, varför inte. För visst är det mysigt med julljuset. DET går inte att förneka.
Men jag saknar det direkt inte heller då det försvinner.

I helgen kommer det fasiken att kännas som sommar. OGILLAR såååååååååå mkt. Hos dig med.
Ja, var är Kung Bore. han får komma NU!!

Kramar!!

Vform said...

OJ så vackra vinterbilder du bjuder på!!
HÄR har vi (som du säkert vet) GRÖNT, GRÅTT och BRUNT!!
Vi har dimma, regn och storm ... men nog ibland en strålande vacker sooool, som för varje dag den visar sej stiger allt högre på himlen!
MEN det är ju vinter vi vill ha .. och behöver ...
Julen finns också kvar ... den får vi ta bort till helgen ... har inte orkat nu när förkylningen pågått!
Men allt har sin tid :)
Våren kommer då den kommer ...
KRAM på dej och må gott!

Annika said...

Vivan:
TACK snälla!!!
Nu är snön sgs ett minne blott. Lite ligger kvar, men det försvinner snart.
Ja ni har en verkligt KONSTIG vinter, det måste jag säga. Minns att jag tänkte i augusti att ni skulle få en svår vinter, med tanke på rönnbären. MEN nu vet vi att det inte stämmer.
HOPPAS verkligen att ni får vinter snart. Kyla och snö, så som det SKA vara.
Njut av julen fram till tjugondagen!! Krya på dig också, Vivan. Inte kul med förkylningar.
Våren kommer verkligen då den kommer.
Stor kram till dig!!!

Anne said...

Först, jag är så förtjust i dina vinterbilder. Det är som en sagobok. Skulle gärna ha det så själv just nu. Vi har (och har haft i veckor) regnigt och milt, vilket jag inte tycker är vinterväder utan rena rama blä-vädret. Så fort det blir kallare så blir det också sol och blå himmel på vintern, så hellre kallt men sol än supermilt och grått och/eller regn. Lovas (hehe, vissa säger det hotas - beroende på hur man ser på saken) kallare väder och även möjlighet till snö nästa vecka så det hoppas jag på. Det enda som suger vid sånt väder är snödagar och framför allt hattandet hur-göra-börja-senare-ställa-in-inte-ställa-in. Så ska man ha koll på det och sällan gör de ju rätt heller. Antingen stänger de i onödan (och alla är arga) eller så stänger de inte i tid (och alla är arga). Jaja, vi får se. Men som du säger, nu är det full vintermånad så oavsett hur vädret är (kallt, milt, snö eller ingen snö) så nog fan är det vinter alltid. Hehe, jag går ju som bekant också igång på det här.

Men du Annika, ditt 2020 blir som mitt 2019. Alltså det var i fjol jag insåg hur mycket dumtid vid skärmen gjorde jag inte läste och jag insåg jag saknade läsandet och ville tillbaka till det. Det där med kvällarna, att då sitta vid skärmen med diverse Facebook, tidningar, twitter-konton, sociala medier och jag vet inte allt som är så roligt och vips har man legat där i sängen uppslukad och där gick den kvällen. Börjar man så kan man inte sluta, så var det för mig i alla fall. Så jag bestämde mig att åtminstone vissa kvällar kommer inte ens telefonen och datorn med upp, får inte ens öppnas när jag "tar kväll" för då inträder "jag ska bara tänket"...så blir det tio minuter till, tio till. Bäst med regeln ingen skärm när jag går upp. SÅÅÅ förbaskat skönt när det där ignoreras och istället läsa avkopplande i sängen. Jag menar, läser man istället 2h varje kväll i sängen så avverkar man många böcker på ett år. Det hinns med mycket med "bara" 2h läsning/kväll/dag.Istället för att t.ex. slösa bort 2h på nåt på skärmen man inte ens minns följande dag vad man egentligen gjorde men nånting höll en upptagen där i alla fall. Det är skönt fylla hjärnan med tankar på boken man läste istället, funderingar kring det.

Ser framemot mer film-tv-tips framöver!!

Det där med pyntet, amen till allt du skriver. Som du vet känner jag också så. Det känns fräscht och helt rätt när det åker ner och nu ser man på sitt hem med nya, fräscha ögon igen. Men så konstigt det där, för när det åker upp känner jag ALLTID en ångest över hur ska jag kunna ta ner det här, det är ju så mysigt. Men ALLTID så känns det helt rätt plocka ner det efter nyår, ingen saknad eller sorg.
förutom granar som verkar klara av vad som helst (håller med, det är ju så med granarna här), jag köpte en julblomma från Costco. Alltså nån form av jularrangemang i kruka, olika blandat grönt snyggt arrangerat med sånt som ser vintrigt ut i medföljande vintrig kruka. Köpte det här precis efter Thanksgiving, så tidigt på säsongen och jag minns i affären då jag stod där i affären och plockade ner den i vagnen hur en dam som också stod där och velade, tittade på mig och sade nåt i stil med att "du borde kanske vänta med att köpa den där, den lär inte hålla fram till jul om du tar den redan nu". Jag funderade själv på det, om den skulle palla men jag var ivrig för det är man ju runt den tiden, att få allt juligt in. Jag kan meddela att den där krukan och växterna i den ser ut som de inte åldrats en dag, alltså den ser likadan ut som sista veckan i november. Nästan läskigt. Fortsätter det så här lär jag ha denna jul-vinterväxt kvar till midsommar....
Babbel, babbel.
Roligt du är tillbaka igen Annika, vardag med blogg känns helt rätt igen.
Kram!

Humlan said...

Jag har min jul kvar. Jag hade tänkt börja plocka bort lite tomtar och annat i veckan, men sedan har annat fått gå före och jag har inte mycket ork, så kanske kan jag börja i morgon. Min lilla gran och allt som lyser får vara kvar till Knut och på baksidan får några slingor hänga kvar för annars är det bara en svart vägg där och det är så trevligt att kunna ana vad som finns utanför. Någon gång ska jag fixa bättre utebelysning, men nu får ljusslingor lätta upp lite.

Dagens snöbilder är så fina, jag förstår att du njuter av att komma ut på morgonen och det är ju då som ljuset kan verkligen vara så magiskt fint. Den senaste tiden har jag sovit länge och oftast missat gryningsljuset, men å andra sidan har vi ju inte haft mycket ljus i gråvädret. Men ska man se något bra med milt gråvädret så är det att man slipper halka.
Vi har ju verkligen den kallaste tiden framför oss, så inte kan man börja snacka om vår än även om vi faktiskt upptäckte vintergäck utanför huset i dag, det lyser små gula knoppar längs väggen.

Jag tänker ofta att jag ska sätta mig och läsa, jag ska bara ... och så blir det inget läst den dagen heller, så jag förstår precis vad du menar, mobil och dator tar mycket tid och det är så lätt att fastna. Jag kan inte läsa när jag har lagt mig, för jag tar ögonmedicin innan jag lägger mig och sedan får jag bara titta så mycket att jag kommer i säng. Somnar jag inte så måste jag ligga och blunda, turligt nog så brukar jag somna ganska snabbt.

Jag hoppas att du har haft en fin torsdag, själv har jag gått längs Fleminggatan och frusit i dag, vinden kan kyla ordentligt även när graderna säger att det borde vara ganska milt och jag hade inte tillräckligt varma vantar, så även om vi är utan snö så är det vinter. :-)

Kramar!

Annika said...

Anne:
KUL att ha dig här igen. Så roligt!!!
Nu börjar det kännas som vanligt ;)
HOPPAS ni får lite snö och kyla. VERKLIGEN!!! Vet hur det är, jag har så himla svårt för milda vintrar. USCH!!!
SNÖDAGAR, ett kapitel för sig. HUR de än gör gör de fel. Jag är fortfarande med i FB-grupper för Fairfax county public schools. När det snöar är det bara att ta fram popcornen och läsa kommentarerna. SÅÅÅÅ roande.
OCh folk säger ungefär vad som helst. MEN sällan gör kommunen "rätt" hur de än går, haha. Komiskt.
Vinter är det, till andra halvan av mars. Punkt slut. :)

JAPP, när jag fattade att jag inte läst en enda bok i höst var det som en väckelseklocka. BOOM.
SLUTA ligga och glo i mobilen.
kolla insta var femte minut, kolla FB, kolla Nextdoor, spela WC. USCH!
It got to me.
Och jag är sååå glad att jag gett mig själv detta förbud. About time.
Precis som du i fjol alltså, helt rätt.

JAPP, ska snart tipsa om film och tv!!

JA, tänk hur det ÄR!!
Man är så redo att ta ner julen på nyårsdagen att det finns inte. Det är ett bra driv. Tur att man känner SÅ!!!
Det blir så fint och öppet när det borta.
Granarna här är ett kapitel för sig. Helt otroliga.
OCH din julgrupp!!
Som du säger, det är nästan läskigt.
Håller med.

KRAMAR!!

Annika said...

Humlan:
LÅT du julen vara kvar över Knut. Stressa inte ner den.
Jag har flera ljusslingor kvar inne som får vara kvar hela vintern, och kanske hela året. Det är snyggt, och jag tycker nog man kan ha sådana över vintern.
Så kör på du!!

Ja, jag älskar mina morgnar såååå mkt.
Precis, fördelen med mildväder är att halkrisken försvinner och det är ju ett stort plus i kanten.
nej absolut inte vår. Inte alls.
Jag såg att kärleksörten är på g i min rabatt, haha.

OJ, vilken medicin du tar. Inte så roligt. MEN bra att du somnar fort iaf. Bra.
Medicinen gör säkert sitt till där.
Jag vet, mobilen ffa tar för mkt tid. Less på det.

OOOOO ja, jag vet hur rått det är i Sthlm när det är runt fem grader och blåst. FATTAR att du frös.

Kramar!!!

Anne-Marie said...

Härligt att du har haft litet snö i alla fall.
Vi hade blivit utlovade 1-3 inches med snö den gångna natten. Det blev knappt en halv inch. Det är som om fronterna “försvinner” och det knappt kommer regn eller snö.
Väldigt fin morgonpromenad du hade med vackra färger.
Att börja tjata om vår i januari är ju bara löjligt. Nog för att det finns platser här i USA som givetvis har mer vårlikt under vintern men annars finns det ingen anledning. Håller helt med dig i det du skriver.
Jag tog bort min adventsljusstake och ett par julprydnader den gångna helgen. Det var allt. Tog några minuter. :) Vet ju att du har ett större projekt med ditt julpynt.
Det där med mobiltelefoner och att man blir beroende verkar väldigt vanligt. Bra att ni bestämde er för att tillbringa mindre tid på kvällarna med mobilerna.
Kramar!!

Annika said...

AM_
LIITE. Nu är den sgs borta. OCH imorgon ska det då bli 21 grader ...
Sjult.
TRIST att du inte får ngn snö.
Som sagt ... vädret ...
Vet, alltså jag orkar inte höra om våren i januari. Det är så himla befängt. Inte i feb heller, knappt i mars. Iaf inte under första halvan. SUCK.
FATTAR inte att det hela tiden bara ska längtas till nästa och nästa och nästa ...
Känns som ett bra beslut att inte ha mobilen i sängen på kvällen längre.
Kramar!!!