Friday, January 31, 2020

Den allra sista återblicken ...
Fredag!


Japp, snabbt gick veckan också. Som vanligt.
ALLT bara flyger iväg.

OH well.

NU kommer den absolut sista återblicken på 2019.
Minnen via Instagram. I slutet av varje månad gör jag ett collage i form av de nio bilder jag gillat bäst under månaden.
Faktum är att det är ganska många som gör liknande sammanfattningar på nätverket.
I snitt lägger jag upp 18-20 bilder i månaden på Insta.
Jomen, jag tycker att det är trevligt medium. Det går snabbt, jag skriver aldrig långa texter där. DET orkar jag inte, för jag skriver ju allt som läggs ut på Insta från min mobil.
Snabbt och lätt ska det vara.
Kan dock säga att det inte är något i hafsverk bakom de bilder jag publicerar där.
Januari!
SOM var så mycket vintrigare, kallare och snöigare än årets upplaga.  

Februari!
Som till allra största del handlade om vår stora resa västerut.  Jag öppnade faktiskt ett annat konto på insta enkom för denna resa.  Ett resekonto.  Det kontot ÄR privat, och det är endast aktivt då jag befinner mig på resande fot.  Det heter @nwse_travelsMars!
Den underbara våren kom under månadens andra halva.  LJUVLIGT. Isporr fanns det tydligen också gott om under månadens första hälft.Ibland plockas jag upp av någon större Virginia-hub som återpublicerar mina foton. Sådant är kul, och det är därför hashtags finns, hihi.
Varenda bild (sedan tre år tillbaka) på min insta är tagen med min iPhone 7. Den luren börjar bli trött nu när den närmar sig sin treårsdag. Batteriet laddar ur snabbt, appar crashar och det är lite, lite glapp i den då jag lyssnar på radio via mina hörlurar.
Jag använder mobilen dagligen då jag fotar, lyssnar på radio, på poddar,  messar, läser DN och dylikt.
Men, jag tycker nog ändå att smartphones i allmänhet har alltför kort livstid.
April!
LÄTT årets vackraste månad hos mig.  ALLT står i blom.  Det är som en enda körsbärsdal, eller blommande saga, överallt.  Underbar månad.  Som synes, det var egentligen bara blommor jag plåtade i april.
Maj!
Vi återvände till Kalifornien igen.  SÅ härligt.
Juni!
SOMMAR!!  Karolina fyllde 23, och vi for på vår årliga resa till The Outer Banks.Instastories kör jag aldrig, mest för att jag egentligen inte har något grepp om det. HAHA, det är sant, jag har ingen koll ALLS på HUR MAN GÖR.
Jag kan se framför mig hur Karolina skakar på huvudet nu …
Någon skrev till mig nyligen via DM, kan du inte lägga upp något på stories? Nä, för jag vet inte hur man gör. PATHETIC. Och i sanningens namn, jag har inte tagit reda på det heller. Alltså är mitt intresse för stories ganska svagt …


Juli!
I mitten av månaden tog jag mitt pick och pack och drog till sommarstugan vid Sundet!
Augusti!
Jag njöt i fulla drag vid sommarstugan.  I slutet av månaden packade vi ihop och åkte till Stocholm.
September!
Två veckor av denna månad tillbringades i Stockholm och i Småland.  Den 15 tog jag (och Peter) SAS-planet tillbaka till DC där det ännu rådde FULL sommar.Jag får fortfarande otaliga underliga manliga följare ( sk botar de flesta) och bitcoin-mäklare som blockas på daglig basis. Nej, jag tänker inte göra kontot privat, för då är det noll poäng att köra med hashtags och noll chans bli återpublicerad.
Jag, liksom alla andra, gläds över likes och kommentarer. Men, jag har märkt att antalet likes blivit färre sedan instagram började gömma dem.Oktober!
Under månadens andra hälft blev det höst på riktigt.  Underbart SKÖNT.  DÅ var jag väldigt less på sommar och värme.  ÄLSKAR hösten här.  November!
VACKER månad här.  FIN!  Åtminstone den första halvan innan allt är kalt. Sen blev det Thanksgiving ...
Top Nine!
Istället för decembers bästa blir det alltid årets bästa i slutet av året. Många på Insta loggar in på en webbsida, Top Nine, på vilken man kan kolla HUR många likes man fått under de tolv månader som just gått, och vilka bilder som är de som gillats mest av alla under det gångna året.  På bilden ovan ser ni de nio bilder som fick mest likes av mina bilder 2019.Jag heter @skandigirl jag tralala!
;-)
OCH den här helgen är det SUPER BOWL som vankas här in da US.
Matchernas match. FINALEN i den amerikanska fotbollsligan.
Super Bowl Sunday är en festdag överlag. På söndag vankas partyn i parti och minut över hela USA. Vi ska som alltid hem till min vän Susanna och se matchen där.
Lagen som möts är San Francisco och Kansas City.
Jag kommer inte att titta mycket på den matchen, det kan jag säga redan nu …
Jag kommer att sitta och prata med mina vänner istället (de som inte ser matchen, vill säga).
Men reklamen är kul under Super Bowl, extremt påkostad. EXTREMT!

Nåväl, jag berättar mer på tisdag.
Önskar alla ett riktigt fint veckoslut!

20 comments:

Anonymous said...

Yvonne said….
Tack för fantastiska bilder, måste finnas en inneboende fotograf i dig och du har sånt bra "öga" för att se allt det vackra som naturen bjuder på. Du skulle nog få jobb som mästerfotograf vilken dag som helst.

Kul att lägga upp bilder månadsvis.

Ha en riktigt trevlig helg önskar Yvonne i Åkersberga och skickar en stor kram

Humlan said...

Härliga bilder!

Hoppas ni får en rolig helg oavsett om ni tittar på sport eller bara på reklamen.

Kramar!

Annika said...

Yvonne:
Tack själv för alla likes och kommentarer därinne också. GULD!!
TACK, jomen jag har nog öga för bilder till viss del. TACK!!
Stora kramar från mig som önskar dig en toppenhelg!!

Annika said...

Humlan;
TACKAR!
Det är en trevlig helg denna, no matter what.
Jag önskar dig en jättefin och bra helg också.
Stora kramar från MIG!!

Erica said...

Vad kul att se din sammanfattning!
Återblickar är verkligen roliga att gå igenom; det blir liksom ofta "Åh, just ja! DET hände i år!", "Åh! Just ja! DEN bilden!"...

Dina bilder är verkligen underbara; både på bloggen på Instagram.
Ibland känner jag lite..typ sorg över att jag inte lyckats hitta någon nisch på min Instagram, utan att den fortfarande är en enda röra.
Men så känner jag sedan att tja, jag har ju två andra konton också, vilka är nischade båda två. Så då får väl mitt huvudkonto vara lite mer hej och hå. "Livet right here right now" ungefär.
För jag håller med om Instagram; just det att det är en mer lättsam plattform.
Ibland kan jag tycka det känns lite synd att Influencervärlden numera flyttat sin huvudarena till Instagram, eftersom det blir mer fokus på perfektion då.
Jag gillar Instagrams grundidé; att det ska vara enkelt och lättsamt. Bilder med kanske en kortare text under.


Hoppas du får en riktig toppenhelg, och att vädret snart vänder hos er också så att du hinner få lite snö innan vintern är slut :-)
Kramar /Erica

Elisabeth said...

Dina bilder är så fantastiskt fina! Njuter speciellt av alla de underbara blommande träden, för det är nog det vackraste jag vet.

Jag vet inte heller hur stories fungerar! Är dock som du där, mitt intresse för det är ganska svagt. Jag tittar på andras, men att använda det själv? Nja, jag föredrar nog det vanliga sättet att lägga upp bilder. Instagram är i alla fall trevligt. Jag följer inte speciellt många, och har ännu färre följare (vilket förstås delvis beror på att kontot är privat), men det är lagom för mig.

Trevlig helg, och hoppas att du får din snö i februari.

Anne said...

En kortis före jag är på väg ut genom dörren. Vilka fantastiska bilder du tar, ja det har ju sagts förr men tål att upprepas. Du kan det här med bilder, har öga för det. Det är då ett som är säkert. Vilket fint år 2019 blev, fyllt med mycket. Och du, det där med stories på insta. Hehe, men jag har heller INGEN aning om hur man lägger upp/gör det. Pinsamt, jag vet. Vågar knappt skriva det här. Jag är säker på att du och jag lätt skulle fatta det OM vi orkade försöka, kolla upp det. Men eftersom vi inte gjort det på riktigt så antar jag att vi inte är sådär jätteintresserade.... Men, men kanske det händer en vacker dag. Allting på stories försvinner väl efter 24h? Så om man har nåt man inte vill ska ligga kvar, då är väl stories bra antar jag....
Kram till dig och en riktigt fin helg önskas.

Annika said...

Erica:
TACK och KUL att du tycker det.
DET här blir den sista återblicken, men Insta är ju ett trevligt medium.
Ibland kan jag ångra att jag nischade in min insta, men det bara blev så. Kan inte lägga upp några blajbilder där övh eftersom den är så nischad nu.
SÅ egentligen är det smart att börja nischa dem. Men i mitt fall blev det så heölt automatiskt för länge sen. i början är verkligen mina foton av blandad konfekt där, haha.

TÄNKTE just det, Erica, du har ju ett nischat konto också i Smalltownswede. DET är ju jättebra!
OCh sen kan du ha ditt vanliga konto till mer blaj. Perfekt ju!!

Ja, verkligen influensers ja ... herregud, way 2 way 2 way 2 much.
Men jag följer nog inte en enda sådan, egentligen.

TACK kära Erica för dina fina ord. DE värmer, som ALLTID!
Kramar!!

Annika said...

Elisabeth
TACK fina Elisabeth, såååå glad jag blir.
SNART är det dags igen för den tiden :-) I mars sådär. Just nu känns det hyfsat bööööring i naturen. Knappt jg får inspo att fota längs mina dagliga rundor eftersom det är samt trista gråskala och urvattnade varianter av grått hela tiden. Kommer det snö känns det roligare, is också. Men annars? Nä, till och med för mig minskar inspon när det är dessa eviga färger i månad ut och månad in.

K försökte lära mig stories då vi var på resan, haha. Men inte sjutton kommer jag ihåg det nu. Det är en lätt googling bort. Men jag vet egentligen inte vad jag ska göra stories om, hmmm ...
SÅ bäst att bara lägga ut en bild några ggr i veckan, haha.
GILLAR verkligen att du är på insta. SÅ kUL!!

Ha nu den bästa av helger!!

Annika said...

Anne:
TACK fina, fina du!!
SÅ värmande att höra!!! TACK!!
Insta är ju rätt nischat i mitt fall, så det blir en viss sorts bilder.
Älskar tt du finns på insta, och det är roligt att du orkar skriva så långt fastän du gör det från en mobil.
Så kul att läsa och följa.
Insta-stories ja, haha. Näää, K försökte lära mig en gång. Men inte fastnade det. Vet inte vad jag skulle lägga i stories heller för den delen, haha.
SOM du säger, det ligger en enkel googling bort. MEN jag har inte riktigt brytt mig. Mest för att jag inte ens vet vad stories skulle handla om.
Gillar att kolla på andras. Ibland. Just det, de ligger kvar ett dygn. Men man kan nog spara dem också, om man vill det. Det brukar dyka upp i det där cirklarna som vissa har på sina konton, haha. Du här, MISS insatt själv har talat, hha.
HA det bäst fina, fina ANNE!!

Monica said...

Så vackert att se dina foton Annika! Jättevackra och en njutning att titta på. Blir så fint med collage, vi ser men det är väldigt roligt för en själv, man vet ju så mycket mer om bilden och dess historia som fotograf. Valde ut nio favoriter och det var lite svårt att välja och jag tog bara en av dem som blivit mest lajkade. Ha det så fint Annika och det var verkligen ett vackert år naturmässigt och på fler sätt förstås.

Cari said...

Tack för dina fantastiska bilder.
Det är så roligt och intressant och lärorikt att läsa din blogg och Instagram.

Karin Eklund said...

Nu har jag verkligen "blickat" på alla dina bilder!
Ett par gånger faktiskt, riktigt lååångsamt medan Uffe sitter här bredvid mig och ser på Patrioterna i tv-n. På engelska tack och lov, portugisiskan är som rena grekiskan .
Tack för återblicken1
Nu får vi se till att fylla det här året med nya efterblickar tills det är dags igen.
Trevlig helg!
Kram

bettan said...

Tänk om du skulle göra en tjock fotobok av dina makalöst vackra foton. Det är svårt att se sig mätt på dem.
Jag skulle köpa!

Bedårande vackra Karolina. Så roligt att ha fått följa henne från liten tjej till vuxen kvinna.

KRAMAR!!

Vform said...

Fantastiska bilder ...
håller med föregående .. gör en fotobok om du inte redan har gjort en (flera)
Hittar massor med favoriter, både "hemmavid" och "bortifrån"!
Kramar!

Annika said...

Monica:
SÅÅÅ länge sen jag såg dig här! Välkommen tillbaka!!!
TACK för dina fin ord om mina foton. Blir jätteglad! Instagram är ett trevligt medium. Om du finns där, hojta!!!! VILL följa dig där ju! :-)
Monica, ha en jättefin måndag! OCH jag saknar dig här!!!
Kram från mig!!!

Annika said...

Cari:
TACK fina, rara du!!
Blir så glad över att du gillar den här bloggen. Insta är ju mer av endast bilder, skriver inte så mkt där.
MEN tack, tack och tack för dina fina ord.
GLAD att ha dig här, Cari!!!

Annika said...

Karin:
TACK för det!! ROLIGT att du gillar dem!
Ja, nu ska vi se vad vi ska fylla 2020 med sedan. Smått otroligt att januari nu är förbi.
Karin, ha det allra bäst på ön!!
Kram från mig!

Annika said...

BettaN.
MEN ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ tack för dina ord.
Jag borde göra många fler fotoböcker än vad jag gjort. Borde också framkalla fler än vad jag gjort. Dina ord värmer mig.
Karolina ja, tänk att hon var 9 år när jag började skriva här OCH i sommar fyller hon 24. FATTAR det inte.
Kramar i massor till DIG!!!

Annika said...

Vivan:
Tusen TACK!!
Jag har gjort fotoböcker, men borde göra många fler. Egentlien borde man göra en fotobok efter varje kvartal.
har gjort ett par canvas, och en del förstoringar. MEN inte många nog.
DINA ord värmer mig verkligen. JA, du känner igen flera av platserna jag visar upp. Roligt.
KRAMAR!!