Thursday, December 05, 2019

Tack för snälla ord, Modern Love, Must och ansjovis, En syn jag älskar, Här och nu samt Veckans Julfilm







Godmorgon denna decembers första torsdag.



*   Tack!


TACK för alla fina tillrop om mitt hem i gårdagens inlägg. Era fina ord värmer detta julhjärta.
Det är nog så--eller det ÄR så-- att jag går ALL IN och ALL OUT mer och mer för varje år som går.
Jo, jag erkänner det själv också. Rakt av.
Ju äldre jag blir desto tokigare blir jag. Undrar vad en psykolog skulle säga om detta?

Min älskade mormor brukade säga att julen spelade mindre och mindre roll med åren, men ärligt talat tror jag att hon började säga det efter att hon fyllt 80.  Hon levde tills hon var 97 år, så ... Vi får se hur jag tänker när jag är i den åldern?

Jag njuter i min julstuga. Faktum är att jag njuter i massor.
OCH jag vill INTE att tiden ska rusa nu.






*   Tips om underbar TV-serie.


Jag fick lova Karolina en sak innan hon kom hem från Los Angeles. Dyrt och heligt fick jag lova att inte titta på serien Modern LoveAmazon Prime.
Karolina sa att hon ville se den MED mig. Sagt och gjort, vi såg den tillsammans och jag föll väl som en fura.
Vilken helt underbar serie.
Alla avsnitt är avslutande, men de har gemensamma nämnare. Avsnitten är baserade på krönikor som publicerats i tidningen New York Times. Nu har de filmatiserats, och det med sådant underbart fint resultat.

Skådisarna är top notch, vi talar Tina Fey, Anne Hathaway med flera här, och historierna kan ibland röra en till tårar.
Miljön ljuvlig, New York. Varenda avsnitt utspelar sig där.

Jag googlade och såg att Amazon Prime tydligen finns hemma också, men jag förstår nog att det inte är många som har den. Men, det är där denna chokladask till tv-serie finns.
Serien påminner ibland lite, lite om Love Actually, men inte lika “smörig” eller vad jag ska säga.
Jag kan säga en sak, Modern Love berör verkligen.

Yours Truly ger denna serie fem stjärnor av fem!









*   Must och ansjovis.


Japp, idag ska tre av oss svenskor ge oss iväg till en tysk affär i en förort nära oss. På den affären finns det även mycket nordisk mat.
När jag kommer hem mitt på dagen idag hoppas jag att det ligger en hel del godsaker i mina kassar. Must vill jag ha, jag vill ha sill och jag vill ha ansjovis i mina påsar. Just nu längtar jag galet mycket efter Janssons Frestelse. OCH på denna tyska affär säljer de Grebbestads, och det är ju den bästa.
Hoppas att vi alla tre ska komma hem med precis det vi vill ha.







*   En syn jag älskar.

En syn som är vanlig denna tid på året är bilar med granar på taket. Ja, ni vet ju alla vid det här laget att jag äskar sånt.
Bilar som kör hem årets julgranar.   Granen surras fast på taket och så körs den hem.
LJUVLIGT!
Varje gång jag ser en bil med gran på taket blir jag GLAD.
Så här såg vår bil ut i lördags, hihi!!






Vår bil i lördags.  YAY!





*   Här och nu


Nej, här finns ingen snö.
Inte ens tillstymmelse. Men, vinter är det. Det är så lustigt (och lite konstigt), men när december trädde in blev det vinter i naturen. Helt plötsligt märkte jag att så gott som alla träd är kala nu. Vinterfärgerna råder. De färgerna går i en skala grått, brunt och beige. Sent i november kunde jag ännu se gyllene träd. Nope, nu är det bara kala träd som gäller. Så visst har även vi vinter vid det här laget.
Jag längtar efter snö och kyla. Kyliga nätter har vi, frostiga morgnar och kalla kvällar. På dagarna går det upp till kanske 7 grader, ibland mer och ibland mindre.

Igår fattade jag inte att det hade frusit på då jag gick ut på min runda. Jag kom till en träbro längs min väg som leder över en liten bäck. Utan en tanke på något annat än att hålla god fart trampade jag ut på bron, och HALKADE! Direkt. Det var isande halt på den, ett frosttäcke som var som såpa.
OCH som alltid då jag faller numera så faller jag på mitt dåliga knä. Bägge mina knän är dåliga, men höger knä är värst.
Höger knä fick ta smällen, och satan i gatan vad ONT det gjorde. Fast mest blev jag nog rädd. USCH vad jag faller tungt då jag faller.
Jag gick vidare, men var ganska uppskakad. Bra, nu har jag faktiskt lärt mig en läxa. Att alltid se upp vid träbroarna längs min väg.

Det töntigaste av allt? Direkt efter fallet tittade jag mig omkring för att se om NÅGON sett mig falla. Ingen annan var just i den delen av skogen. Jag var ensam.  PUST så skönt!
Vad larvig man är som tänker på det sättet … som om det skulle ha varit så farligt om någon sett när jag damp i backen …
Och hade det gått riktigt illa hade ingen kunnat hjälpa mig.







Med ens är alla höstfärger ett minne blott.  Puts väck.  I naturen är det nu vinterfärger som råder.






Någon har julpyntat sin flytande veranda.







Och se här då!!  En ensam rhododendronblomma i december.  Den är lätt förvirrad och vet inte riktigt vilken årstid det är.  Dagarna innan Thanksgiving hade vi 15 grader varmt, jag tror att denna lilla sötnos trodde att det var dags för vår då ... men icke sa Nicke.
























*   Veckans Netflix julfilm.


Ah, those cheesy movies come Christmas!
Vi slog oss ner och såg en sådan under långhelgen. Det blev filmen Christmas with a View denna gång.
Vad kan jag säga? VACKRA miljöer till max (uppskattar alltid då det är det), men en väldigt “ostig” historia, som SÅ ofta förr. Ja, om en film ÄR baserad på Harlequin-roman så säger det allt, eller hur?
Harlequin liksom, tror inte jag läst en sådan bok sen jag var tonåring, haha.
Lite småsöt, och väldigt förutsägbar. Jag tycker ni kan se filmen som gulligt tidsfördriv, det finns MYCKET värre julfilmer än denna.
Jag ger den tre svaga stjärnor i betyg.











Näpp hörni, dags att bege sig mot den svenska julmaten i butiken jag ska besöka idag!!
Ha en fin torsdag.

Imorrn är det dags för Veckans Julpynt!!

19 comments:

Sara said...

Aj med knät! Och så himla typiskt att du ska landa på fel knä också. Alla broar och viadukter är farliga när det blir kallt ute, de kan verkligen bli glashala pga kylan underifrån. Läskigt, men skönt att det gick bra ändå(?). Och tänk att man ändå tycker att det är så pinsamt, för det är det ju verkligen inte.
Det är verkligen gulligt med granar på biltak, jag har knappt tänkt på det. Sen vi flyttade till stan ser man bara folk som bär hem sina granar från försäljaren så jag ser aldrig några bilar med gran på taket. Tänker också lite på Lotta på Bråkmakargatan när lastbilen med den elaka chauffören tappar en gran som Lotta sen kan ta hem till familjen. Gulligt!
Sis, hoppas du hittade vad du sökte i tyska affären! Ansjovis, mums, det använder vi rätt ofta och mest till gubbröra. Ha en fin dag, sis! PoK, älskar!

Eva i Dalarna said...

Känner igen det där med att snabbt som sjutton resa sig upp efter ett fall och se sig omkring ...Men numera brukar jag känna efter först, innan jag reser mig...ifall det gör ont nånstans. Trillade i en backe häromdagen, på väg till affären. Snö med is under. Inga skador tack och lov.
Ha en bra shoppardag!

Annika said...

Sara:
Alltså ja, och gud vad hårt jag föll dessutom, och det dåliga knät fick ta smällen, men även det vänstra. Nu har jag blåmärken och det är stelare än brukligt. FAN!!
Precis, det är ju så, broar fryser på innan annat fryser. MEN inte såg jag frost på andra ställen, och det var mildgrader, så jag knatade på. NU har jag verkligen lärt mig en läxa.
Precis, gud vad knäpp man är då man faller ... det första man gör är att se sig omkring ... FNISS.
Jag menar, om jag hade brutit ngt då hade jag fasiken legat där, typ foten ...
Då hade jag fått ringa P, vilket jag ju hade gjort direkt. Men också säkert fått hjälp av ngn medmänniska som sett mig. Men jag var i skogen, och inga andra mötte jag förrän ganska långt senare.
Gran på biltaket är SÅ gulligt.
I stan ja, där ser du folk som bär hem granar- det är också en syn som gör en glad!! OCH lycklig.
Sis, se Tree Man på Netflix.
Gubbröra is da shit. ÄLSKAR det. Är sugen på det också. Men mest Janssons. Tack, vi får se vad det kan bli idag.
KRAMAR och ÄLSKAR!!

Annika said...

Eva:
Ja, det är lustigt det där. Verkligen. Den mänskliga naturen, gissar jag.
USCH det är hemskt att halka.
Vi ska hoppas att vi får tag på det vi vill idag.

Anonymous said...

Yvonne said…
Hoppas ni fick tag på det ni ville ha i matväg. Janssons är sååå gott och ibland när suget sätter in så gör jag en sån till middag, lite knäckebröd till och en kall öl (om man tycker om det, vilket inte jag gör). Svenska julmaten är faktiskt en riktig höjdare, det mesta iaf. Syltor och sånt är jag inte så förtjust i och nu för tiden fixar jag bara sånt som jag vet att någon äter och hoppar över alla "måsten". Helstekt kalkon hör juldagen till, det är en tradition sen många år tillbaka, fylld med gröna äpplen, katrinplommon, en massa färska örter och svenskt smör i massor. Mmm, vilken sås det blir sedan.

Länge sedan jag såg en gran på biltak, trots att vi bor strax utanför centrum. Här släpar nog alla den från affären där någon idrottsförening brukar sälja granar.

Var inne i stan idag och där är det verkligen pyntat överallt och måste vara fantastiskt vackert när mörkret faller på och allt är upplyst. Får nog åka in senare ngn dag :-) . NK:s julskyltning var småtråkig, inte många barn som stod där och tittade. Var ngn förskoleklass men de var ganska ointresserade. Temat är dataspelande och var liksom inte sån finess på skyltningen som man är van att NK har.

Tack för fina bilder och ser fram emot morgondagens inlägg om veckans julpynt.

Stor kram skickar jag från ett numera snöfritt, men lite grått Åkersberga

Annika said...

Yvonne:
Vi får hoppas det.
Just nu ÄR jag galet sugen på Janssons. Verkligen. CRAVING! Så må de ha Grebbestads, jag säger bara det :-)
ja, mkt är gott på det svenska julbordet.
Din kalkon låter så god. På ditt sätt brukar min pappa steka kalkon också. GOTT!!

Du får åka in till stan på kvällen. LJUVLIGT!!
Så fint i Sthlm under julen.
Underbart.

Jag är ju uppvuxen i en förort t Sthlm, och där ser man mest folk som släpar hem granar per fot, som i städerna. Det var nog egentligen sen jag kom hit som jag började se bilar med granar på taket.

Trist med Nks skyltning. Läste om deras dekorationschef nyligen, att de börjar planera för julen i feb. Man skrev att de måste överträffa sig själva varje år. Inte det lättaste.

Imorrn julpynt, det blir MASSIVT, det vet jag.

Kramar från ett soligt, småkallt och blåsigt Reston

Elisabeth said...

*Vad roligt att Karolina ville se serien med dig och att du inte fick titta på den innan hon kom hem!

*Hoppas att du hittade ansjovis och julmust. Jag för min del gillar inte (och har aldrig gillat) julmust alls, tycker att det smakar som en skum blandning mellan öl och coca cola. Ansjovis är det länge sedan jag åt, men minns att det var ganska gott. Och salt!

*Funderar på hur folk tar hem sina granar här. Måste se till att lägga märke till detta.

*Här har vi fått mildväder igen (alltså med svenska mått mätt, idag har vi haft runt +6 grader), vilket inte är mig emot. Idag var det till och med sol OCH milt - samtidigt! Är framförallt glad för att slippa halkan, men även för att det är skönare att vara ute.

Och haha, SOM jag känner igen mig i att titta sig omkring för att se om någon sett en när man ramlat. SÅ fånigt egentligen, men det är verkligen min första reaktion. Så trist med ditt knä. Tur att det inte blev värre än det blev i alla fall. Men sådan där halka som man inte är beredd på är verkligen den värsta. Om det är halt överallt går man (eller åtminstone jag!) långsammare och försiktigare, och då blir det inte lika "häftiga" fall.

Humlan said...

Fy vad otäckt det är med halka! Jag har också några träbroar att gå över på vägen till affären och vet ju hur förrädiska de kan vara. Hoppas att du mår bättre nu så att du slipper ha så ont! Och visst har jag också tittat mig omkring när jag ramlar, det verkar som vi alla gör det.

Nu blev jag väldigt sugen på Janssons Frestelse. Det var länge sedan jag gjorde det själv, men när jag bodde i stan så hade jag en affär i närheten som gjorde väldigt god Jansson, så jag köpte färdig.

Ja, fortsätt att njuta i din julstuga. Nu ska jag fortsätta att plocka här och få fram lite mer advents- och julpynt.

Hoppas du har en fin torsdag och att du får tag på allt du vill i affären!

Kramar

Erica said...

* Vad roligt att bo på ett ställe (när man bor utomlands) där man kan hitta saker hemifrån. Hoppas ni hittar det ni villhöver (vill ha + behöver) idag :-)

* Mysigt med granbilarna :-) Synd att det inte är någon snö; DÅ kan jag tänka mig att det verkligen ser mysigt ut!
Gällande granar på bilar så tänker jag mest på ett avsnitt av Sunes jul... När de är och hämtar en gran i skogen och sedan slutar avsnittet med att Håkan skrivit "knykt gran" i imman på bilen bakruta ;-)

* Vad lugnt och stillsamt det ser ut i naturen hos dig nu :-) Fina bilder.
Här har vi inte heller någon snö just nu (förutom några snöhögar som hunnit plogas upp.
Det har varit plusgrader igår och idag, så all den snö som kom i förrgår har förvandlats till is och har fått ett typ två centimeters täcke av sand över sig (Piteå kommun är otroligt bra på att sanda så fort det blir det minsta halt).

Aj! Vad ont att ramla sådär. Vad skönt att det gick bra med knät i alla fall. Blev det några känningar i efterhand (efter att du kommit hem) eller blev det bara vid själva halktillfället?
Precis; den här tiden på året (innan snön) kan verkligen vara förrädisk. Man märker inte halkan förrän marken försvinner under fötterna.
Jag halkade igår på parkeringen när jag skulle till den andra förskolan för att städa. Det gjorde inte ont, men blev störande blöt eftersom det låg en massa vatten på isen :-(

* Mysigt med julfilmer :-) Jag har alltid önskat att jag var en person som gillade att titta på julfilmer såhär i december. Men tyvärr har jag noll tålamod när det kommer till filmtittande. Filmen måste vara extremt bra, annars blir jag rastlös efter typ fem minuter.
Jag skulle förmodligen bara sitta och kolla på kamerahanteringen och miljöerna i en romantisk julfilm.
Håller med om att många är SÅ förutsägbara. För förutsägbara för min smak.
Sockersöta, norm-romantiska filmer brukar inte få min röst. Tror jag håller mig till min Tomten är far till alla barnen ;-)
Det är typ den samt Mysteriet på Greveholm (ja, jag vet) som jag brukar se under december. Snöar tyvärr lätt in på något specifikt, och då har jag svårt att bryta in något annat under den perioden :-)


Hoppas du har en fin torsdag!
Kramar /Erica

Elisabeth (igen) said...

Haha, måste bara kommentera Ericas kommentar: Jag tänker också på det avsnittet av Sunes jul! Snåla pappa Rudolf som inte vill betala för en gran. ;-D Måste se det på Öppet arkiv snarast!

Anne said...

Aj aj ramla sådär. Och på ditt högra knä.Läste i en kommentar det nu är stelare än vanligt och med blåmärken. Jag hoppas att det redan idag känns mycket bättre och mer som vanligt igen. Det här kan hända alla, vem som helst. Gångbroar är så förrädiska, helt ärligt så blev jag själv förskräckt (och överraskad) häromdagen då jag gick på just en sån och insåg hur halt det var. Jag ramlade inte, men det var bara tur. Jag hade kunnat dratta rejält. Så förrädiskt och jag såg inte det komma liksom. Men som du säger, vi måste alla komma ihåg hur förrädiskt det kan vara med halka och is på just de här platserna.

Visste du skulle älska Modern Love. Så jättebra!! Det är bra beskrivet, din jämförelse med Love Actually men mindre smörigt. Ja, men så kan man nog beskriva Modern Love. Jag satt och funderade om jag kunde välja ut vilka avsnitt jag gillade bäst men nä, jag kan nog inte ranka dem. Tyckte faktiskt alla var jättebra och som du säger, skådisarna top notch och grym kvalité rakt igenom i den här produktionen. Mer sånt här!!!

Samma här, nu är det vinter i naturen och vinterfärger. Jag hör många locals som klagar "det är för kallt" "det är för mörkt" och jag vet inte allt. I love it!

Hihi, ja nu ser man massor med bilar med gran på taket och det är lika trevligt varje gång. Som du säger, man hajar liksom till när man ser en bil komma körandes med en gran på taket även om man sett hur många som helst tidigare. Jag ser att era skönhet på taket kom "baled", du vet lindad i snöre. Samma här, de flesta kör hem granen så men jag ser en och annan som valt att ha den olindad, öppen så alla grenar spretar ut därpå taket. Blir svårare få in den i huset det sättet också, tycker jag så här föredrar vi att få den lindad. Så nu vet du det :)

Ser framemot höra vad du hittade i tyska affären. Jag såg Grandpas julmust härondagen i en "specialaffär), de såldes i 4-pack i såna där riktigt små glasflaskor. Du vet, den minsta storleken. Tänk gammaldags coca cola flaskor, såna här riktigt små. För de 4 små flarrorna skulle de ha $13. Jag köpte inte. Ska se om jag kan hitta nåt billigare alternativ.

Kram!

Annika said...

Elisabeth
ja, jättekul. Jag fick lova att inte se den. Och sen såg vi den tillsammans, Avsnitten på ca 30 min.


JAAA!!! Jag hittade det jag skulle. Det gjorde vi alla!
:-)
SÅ kul!!
Julmust, jag är den enda i min familj som gillar det. Ja, jag har hört det där förr att många tycker det smakar som en blandning mellan öl, cola och bröd, fniss.
Jag älskar det :-)




Ja, kolla hur folk får hem sina granar. Vad jag minns rån min tid hemma var att man bar hem granen.

Njut av vädret. Vi har sju grader idag, o blåst, men sol.
Förstår att du är glad så länge det inte är snö.
HIHI.

USCH ja, USCH, att halka sådär när man inte tror att det är halt är hemskt. Om jag vet att det är halt, ja då går jag såååå försiktigt.
Knäna blåslagna, bägge två, men annars är det inte värre än vanligt. Jämna plågor :-)

Ha en fortsatt fin torsdag



Annika said...

Humlan:
Verkligen hemskt att halka sådär- OCH jag känner det i mina ben idag, och musklerna. ISCH!!
Ja, det ligger nog i den mänskliga naturen, det där att se sig omkring efter ett fall, haha.
Och träbroar, ja där får man vara mkt försiktig om vintern.

Janssons, just nu har jag stor längtan efter en sådan.
Riktigt stor.
Ska bli så gott. Jag fick tag på Grebbestads idag, så MUMS!!!

Pynta på nu Humlan och mys in dig!!
Stora kramar från mig!

Annika said...

Erica:
DET är toppen.
Mkt finns på Amazon, men det är ju roligt att besöka affärer ibland också. Vi fikade också, de har gott bröd där.
Och vi hittade det vi skulle.

Snö, ngn sådan tror jag inte på till jul. Det är så sällsynt med snö till jul här. Vår snö kommer alltid i jan eller feb.
Men visst, snö förhöjer allt juligt gånger 100. Underbart. DU har den iaf, och det är ju härligt!!!!
Haha, Sunes Jul har jag sett, men borde säkert se om den igen :-) KUL minns jag att jag tyckte att den var.

Du ser, ni har himla bra snöröjning och saltning hos er. Sandning skriver du ... Det är hos mig man saltar. Men jag kan tro att de vet vad de gör hos dig. DET för de inte här.
Naturen nu är vilsam. Det ligger ngt vilsamt över de här färgerna.


Och du halkade också igår. DET är otäckt som bara den.
Och så förvånande eftersom man inte FATTAR att det är halt.
Jomen jag känner nog av det idag, fallet. Mina muskler är väldigt ömma. Så jag spände mig nog ordentligt under fallet.
Knäna är OK, men blåslagna.
Jag ska på't imorrn igen. Men ag kommer för alltid att vara ytterst försiktig nu vad gäller träbroar och så ...IRRK!!


OH ja, julfilmer är sååååååååå förutsägbara och såååååå töntiga. Men det är nog det som gör det roligt. Eller det är det som gör det kul. Rom-coms är det sgs alltid.
OCH denna var ju det mer än ngt annat, Harlequin du vet :-D
JA; du borde se dem ur rent scentekniskt och cinematoriskt perspektiv, haha.


Just det, Greveholm ja ... det är mysigt att se gamla kalendrar. K och jag brukar se Pelle Svanslös ibland. SÅ gullig. Tror att det beror på att det var en av de första kalendrar hon såg, och minns.


Stora kram till dig!!!!

Annika said...

Anne:
DET var inte kul!!
Inte alls. OCH så out of the blue. FATTADE inte att det hade frusit på på broarna.
Ja, det är sant, jag har ont i musklerna idag, i både ben och i rygg och höfter + att knäna är blåslagna. Men jag måste ha spänt mig väldigt mkt medan jag föll. OCH som jag svor efteråt medan jag kände efter om jag var OK.Just broar är livsfarliga vid halka, man vet ju om det då man kör bil. och jag fattade inte ens att det var så igår ... Men en läxa har jag fått nu.

Modern Love, sååå himla fint det var. ALLA avsnitt. K frågade vilket jag gillade bäst. Jag kunde inte välja.
Det var så fint i slutet då man fick se hur allas historier vävdes samman.
Vilken kvalitetsserie. MER SÅNT!!!


Preis som du älskar jag också allt som har med rådande årstid at göra. Jag tycker om de vilsamma färgerna. Mörkret (som många ojar sig över här) är ingenting alls i min värld. Herregud, solen går ner 16:45!! Jag tänder kl 16. Jag menar, innan dess är det ju så ljust och oftast sol sååå ...
Allt är relativt såklart, men ändå .

De flesta granarna man ser här är "lindegranar". HAHA. Men jag har sett ngn enstaka gran som kommit som den är. DET är finast.
Då undrar jag alltid om de varit på ngn do it yourself xmas tree farm och huggit ner den?
Iallafall, ÄLSKAR synen!!!!


Jodå, jag hittade det jag skulle idag.
Julmusten ... den kostade 7.99 för ett fyrpack. 35,5 ml flaskor. grandpa Lundquist.
Din låter sjukt jävla dyr. OCH då var jag ändå i en affär som tar ockerpriser på det mesta idag.
Hemskt pris, Anne.
Må du hitta ngt billigare!!

KRAMAR!!

Erica said...

Uppdaterande svar:
Ja, här uppe hos oss sandas det mest (nästan enbart).
Numera har de allra största vägarna, som E4:an, börjat saltas också i och med att de verkligen måste hållas snöfria. Men i övrigt sandas det bara.

I södra Sverige saltas det bara, som jag förstått det.
Och med "södra Sverige" menar jag typ allt söder om Sundsvall hehehe ;-P

Om man t.ex. ska köpa en (begagnad) bil och det står "Norrbottenskörd" i annonsen så är det ett plus på listan.
Har bilen däremot rullat mestadels söderut är det stor risk att den är sönderrostad under pga allt salt på vägarna.
Norrbottensbilarna skonas från detta, eftersom det som sagt är sand som till största delen används mot halka här.
Pappa, som köpt ett X antal bilar i sina dagar och har Blocket som favoritsida på internet, är det som sagt detta så jag litar på honom :-)


---
Upptäckte också precis att till och med JAG hoppas lite att snön ska komma tillbaka hit snart igen.
Det behöver inte komma mycket, men bara så det blir liiite ljusare.
Det är verkligen svart som i en sopsäck nu när det är svart asfalt, typ tre cm mörk, blöt sand ovanpå, blankis överallt och kala träd.
---

/Erica

Annika said...

Erica:
Trodde väl det.
Här saltas ALLT. Och det sliter rätt hårt på både bilar o vägar. MEN vi har ju inte er snöröjning heller, inte ens i närheten.
HAHA, jasså!! äR det så? Med bilannonser. Komiskt!!!
När du säger det tror jag att min bror i Ume nämnt ngt om detta. Ja, salt är ett helvete ... verkligen.

ÅÅÅ Erica, du ska se att du snart får snö. Jag är säker på det. Snö är så fint och det lyser upp.

Du är vaken sent idag :-*
KRAMAR!!

Anne-Marie said...

Usch vad obehagligt att ramla som du gjorde. Och dessutom att du föll på det sämsta knät. Jag gick som en gammal tant när vi hade snö och is i förra veckan. Jag är mycket, mycket försiktig efter det hemska fallet jag hade 2013.
Efter snön och kylan har det nu blivit mycket varmare och i stort sett all snö är nu borta märkligt nog. Jag var ju ute i skogen förra fredagen och gick i kanske 30 cm snö på många ställen. Idag gick jag en kortare promenad på lunchen en bit in i skogen och det var inte mycket snö kvar.
Här finns inga tyska affärer men det låter spännande att kunna handla vissa saker som inte brukar finnas i de “vanliga” mataffärerna. Ansjovis har jag inte ätit på mycket, mycket länge. Gillar också Janssons. :)
Kramar!!

Annika said...

AM:
Ja, verkligen. Jag fattade inte att det hade frusit heller. Och just träbroar är så vanskliga.
Alltid på det sämsta knät, alltid. Så nu är det stelare än vanligt, och bägge knäna blåa.
Jag var ute idag igen, men gick inte över broar på den runda jag gick idag.
Jag kommer för alltid att vara mkt försiktig vad gäller dem.
Sen kan ju is under löv etc ställa till det också. Ja, du föll verkligen illa den gången, och har man en gång fallit så så blir det ytterligt försiktigt framöver.
Jag med, jag går också som om jag är gammal när det är snö och is, det kan inte hjälpas.
Du hade en jättefin skogsbild på din FB. Såg ljuvligt ut.
Alltid trevligt att handla på sig ett och annat. Mkt finns ju på Amazon också. Janssons ja,det är verkligen GOTT!!
Kramar!!