Tuesday, June 04, 2019

June it is!
Summer is here!!


May has come, and gone. May was a somewhat weird month in my neck of the world. It started out SO cold, damp and rainy. And, it stayed that way until we left for California. When we returned home again it was summer.
Real summer, sunny, hot and humid.
It works, it works thanks to A/C.My May collage on Instagram.
The past weekend was also hot and humid.
We hung out on the deck a lot. Peter grilled hamburgers Friday night. SO good.
Saturday night we put some chicken breasts on the grill, and I made a new favorite pasta salad that I am totally in love with.


The hot, calm and sunny mornings of the summer where I live.
June is Pride-month here in the US. Maybe it is in the rest of the world as well? I am not sure …
Reston has its own Pride-festival nowadays. Peter and I decided to drive to Lake Anne and check it out on Saturday afternoon.
It was beautifully decorated and a good amount of people.
I love to live in this area.
Reston Pride is only on its second year, I am sure it’ll grow bigger and bigger. In downtown DC, Pride month is HUGE!!Pride by Lake Anne in Reston.

Me and my hubster went to the movies on Sunday afternoon. We watched Rocketman, you know the movie about Elton John. Since I really, really love Elton John’s music I loved it.
GREAT, GREAT movie. Top of the line, you guys should go see it.


Yesterday morning.
And, as always it has been a little bit of fixing here and there as well.
I made a little bee-bath for the front yard. Yes, I want the honey bees, bumble bees, other bees and insects to come and drink, and bathe (haha), in my little water hole.
I spray painted a terracotta dish, then I put glass marbles inside it, I also spray painted an old, rusty metal pot and glued that to the dish.
Volia, a bee water hole. OR a bird bath for little birds.
I like the way it looks.
I want the bees to thrive since we all need them.Now it is JUNE and summer!
Have a good Tuesday!!

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Så fin din ugglemugg är!
Fint är också att du gör en liten bildsvit på hur maj såg ut i år, vad ni hade för er osv. Tillbakablickar är bra, då inser man att man faktiskt har hunnit med en hel del, trots att man tycker att tiden går fortare än fort.
Ljuvliga bilder från din försommar. Här är också ljuvligt men fortfarande rätt kylslaget och regnsjukt. Men vi är glada för varje droppe vatten vi får i år med fjolårstorkan starkt i minne. Nu har vi redan under maj fått närmare 30 mm. I fjol fick vi 17 mm under maj-augusti. Grymt torrt och det märks på växter och träd. Mycket är döende och kommer troligen inte att återhämta sig alls, men sånt är livet. Annat tar över istället. Mördarsniglarna är på gång i alla fall, haha...tog livet av 36 små bebisar nu under morgonen. Isch.
Vår pridevecka är i slutet av augusti, med början den 26 aug och avslut den 1 sept. Så lite olika är det tydligen över världen. Tror att man håller prideveckan i Stockholm någon gång då också men kan ha fel.
Ha en fin tisdag Annika!

Anonymous said...

Så vackert du har just nu med allt som blommor men jag förstår att värme och fukt inte är så rolig kombo, tur det finns AC inomhus. Här i Spanien är det en mycket behaglig värme just nu och inte fuktigt alls. Vi bor ju bara 7-8 min promenad rakt upp från havet, men inte så fuktigt så ofta. Man ser när man tittar ut på morgonen om bilen är "blöt" eller inte och kan avgöra om det är fuktigt eller ej :-) .


Ska iväg idag och köpa lite blommor till några krukor här ute. Svårt bara att få dem att överleva när solen gassar som värst under sommaren, men ska kolla med trädgårdsmästaren vilka som lämpar sig bäst och med minimal skötsel (helst)

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram från Spanien hälsar Yvonne

Keith said...

I like how your finger nail polish matches your owl mug :-) Cool with the bee bath! Hopefully you'll attract all kinds!

Annika said...

Karin:
Min Iittalamugg. Har den i alla möjliga färger. Älskar dem!! TACK!
Jag lägger alltid ut en månandssammanfattning på Insta. Det blir lätt att hitta då om man letar efter ngt i sitt flöde.
TACK för att du gillar!!
JA! Ni behöver ju regn! Så det är BRA att det regnar, även om det kan kännas lite trist med svala dagar. Men det vänder, det känner jag på mig.
Här behöver vi inte mer regn på ett tag.
Tror också Pride i norden äger rum i augusti. Det ringer så bekant.
Heja PRIDE!!!
Ja, mkt fick stryk i fjol somras, vill inte ha ngn repris på den sommaren faktiskt. Hoppas på en mer lagom sommar iår.
ha en jättefin dag!

Annika said...

Yvonne:
Precis, tack vare AC överallt går det att leva utmärkt bra. Utan den, nope.
HAHA.
Just idag och igår har det varit sköööönt, knappt ngt fukt alls och runt27 grader. Härligt.
Så det är inget konstant fuktigt klimat hos dig? Låter skönt.
Ha en fin dag nu bland blommor och blad.
Kramar från mig!!

Annika said...

Keith;
ALWAYS match your nail polish with your mug, haha!!
That is the rule of Annika ;-)
My little cute bee bath, I know!!!
:-)

Anonymous said...

Hej, Shanghai hade a strange spring with colder, more rain and wind then the three springs before I experienced. Local friends told the same. Had a lot of travels in April and May and when returning to Shanghai the summer had arrived with force. Humid around 35+ and the pollution on top. Rest assured it will stay like this until end of September, nobody is in a hurry to catch rays.
June, as Pride month in China, that would be very progressive and next step-ish, whenever that will happen I'll accept any month. Wish you a relaxed June.
/Fredrik (shanghai_freddan)

Erica said...

Så härliga bilder!
Det är verkligen något speciellt över sommaren!

Maj var, om jag ska vara ärlig, rätt så normal hos oss. Motsatsen till förra året. Lite snö i början, lite regn, halvkyla-halvvärme växlande och så de 3 dagarna mitt i månaden då naturen exploderade i grönska :-D


Det låter som ni hade en mysig helg. Mums vad gott med grillat! Börjar rinna lite snålvatten i mungiporna när jag läser det ;-)


Vad kul med Pride! Jag älskar verkligen HBTQ+ regnbågsflaggan! :-D
Här tror jag Pride är olika tider på året beroende på vilken stad det är. Jag är inte riktigt säker på när det är i Piteå (kan inte kolla just nu då min jäkla äckeldator laggar ihjäl sig om den måste göra två saker samtidigt ;-P)
Däremot tycker jag det är helt SJUKT att det fortfarande - 2019 - finns HBTQ-fobi!
Kan inte ALLA människor bara inse att Love is Love! Det är samma kärlek oavsett vad personerna har för kön.
Och också detta med att det faktiskt finns betydligt fler könsidentiteter än det finns fysiska kön! Som så många fortfarande inte verkar fatta!
Jag läste i alla fall att WHO (världshälsoorganisationen) nyligen har tagit bort sjukdomsstämpeln på att vara Transgender.
Det går i alla fall framåt, även om det tyvärr går långsamt.
Pride är verkligen så extremt viktigt!Hoppas du får en fin tisdag!
Kram /Erica


En liten anekdot: Först när jag avslutade min kommentar och insåg att det var tisdag så tänkte jag typ att "brukar inte inlägget vara på engelska på tisdagar?". Först DÅ insåg jag att inlägget faktiskt VAR på engelska! ;-D
Undrar om det är ett bevis på verklig tvåspråkighet, när en inte ens reagerar vilket språk en läser på ;-P Hehe :-D

Annika said...

Freddan!
So nice having you here!!
It's been a strange spring all over the place, I think. I read today that Queensland got snow. The climate gets weirder and weirder ...
OH my, you do have a hot and humid climate in your neck of the world. Not so fun. I assume you guys have AC all around as well?
Pride in China, I say, GOOD!!!
Freddan, have a great day!!!

Annika said...

Erica:
TACK, ja det är det.
Njuter av den så här i början, även av det heta vädret. Vi kommer ju undan, så det är ingen biggie.

Älskar också PRIDE!
Stort här i US, iaf i städerna, och det är toppen. MEN jag skulle önska att det spred sig ut till landsbygden också, där finns många som behöver det, och kanske inte vågar.
Love is love. FOR SURE!!
Har så svårt för fobier vad gäller detta, rädsla etc. MEN som sagt, du vet ju också hur konservativa vissa stater är här, så pride behövs.
Så glad att Reston numera har sin egen pride. Inne i DC är det enormt stort. I affärerna ser man också tecken på det, regnbågsprylar lite överallt. GILLAR!!!

HAHA, Erica, kul att d u inte ens tänkte på att det var tisdagsinlägget. Roligt!!!
KRAMAR!!

Humlan said...

Den där muggen är så fin! Jag funderade på att köpa några tidigare, men sedan blev det Ostindia Floris som tillskott till de te- och kaffemuggar som jag hade sedan tidigare. Det är lustigt det där hur olika te och kaffe kan smaka i olika muggar/koppar.

Vilket fint insektsbad du har gjort! Jag gjorde ett enkelt förra sommaren när jag blev medveten om att insekterna faktiskt hade vätskebrist i hettan. Jag hittade det i går när jag letade efter något att ställa på utebordet för att hålla kvar duken som bara flög av trots hängande tyngder. Mitt fat från förra året var nog lite för grunt som bad, det torkade upp så fort, ska se om jag inte hittar något bättre i förrådet. Jag önskar att jag hade det lika fint som du har i trädgården och på uteplatsen, men det kanske det blir någon gång.

Jag vet inte när Pride-veckan är här, har för mig att det brukar vara ganska sent på sommaren. Jag brukar vara med på Pridestickningen (på Sergels torg, på trappan) om jag kan.

Hoppas du har en fin dag!
Kramar!

Elisabeth said...

Vilket superfint insektsbad du har gjort! Förra sommaren ställde vi ut vanliga plastskålar med vatten, framförallt till fåglarna i och för sig, men insekterna kunde nog dra nytta av det också. Det var så hemskt att läsa om hur fåglarna inte hittade något vatten på grund av torkan.

Maj här var nog ganska normal, och faktum är att jag är glad att den inte var lika varm och torr som förra året. Visst, det var fantastiskt att kunna bada utan att frysa i slutet på maj, och visst, det var skönt med ljumma kvällar redan då, MEN naturen mådde inte bra av det. Dessutom var det så varmt inne att det knappt gick att tänka en enda vettig tanke.

Angående Pride så är det nog, som sagt, lite olika beroende på stad. Det blir fler och fler svenska städer som ordnar Pride, och det är jättebra! För övrigt tror jag dessvärre att det kommer ta lång tid innan majoriteten av jordens befolkning ens accepterar att det inte är sjukt/äckligt/stört med annat än heterosexualitet. Och att komma därifrån till att få människor att tycka att homosexuella ska få adoptera, gifta sig och så vidare... Dit är vägen extremt lång. Dessvärre! Dock är det ju också viktigt för oss (och med "oss" menar jag den del av jordens befolkning som tycker att homosexuella m.fl. ska ha samma rättigheter som andra) att inte betrakta motståndarna till detta som lite mindre vetande, för de är knappast mindre intelligenta än genomsnittet. Felet är sega strukturer och diverse kulturer med en oerhört konservativ syn på kärlek. Nu menar jag absolut inte att DU antytt något sådant! Däremot kan jag tycka att det, i alla fall i Sverige, ibland blir så i debatten.

Eva i Dalarna said...

Jag såg Rocketman för nån vecka sen, den var sååå bra.
Fin mugg!

Taina said...

NU har jag läst ikapp och OMG så härliga inlägg om er vistelse hos Karolina! Underbart!

Ja nu börjar det räta upp sig vad gäller vädret. Vi har inte den där fuktiga värmen än och det är jag glad för för vår AC krånglar. Skönt att det slutat regna iaf.

Fint litet bad åt bina! Jag gjorde lite sockerlösning åt hummingbirdsen.

Kram kram

Annika said...

Humlan:
Visst är de fina!
Har dem i alla de färger som finns. ÄLSKAR att dricka ur den. SÅ goddrucken!!
ÄLSKAR Ostindia, skulle gärna ha dem- SÅÅÅÅ fina!!!


TACK, kul att du gillar badet. Läste om att insekter måste få dricka, så jag gjorde dett vattenhål åt dem :-)
DET kan hända att mitt fat är för grunt också. Jag får testa det.
TACK Humlan, jag är säker på att du också har det jättemysigt in din trädgård.

Pride hemma tror jag är framemot sensommaren.
VAD kul med pridestickning, älskar det!!!

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth:
TACK!!
Ja, jag gillar det också. HOPPAS att de små liven ska få sig lite att dricka nu.
USCH ja, fjolårssommaren hemma var inte rolig. Måtte det inte bli så igen. det var för brutalt.
VILL inte ha repris på den.
Sverige är inte gjort för den hettan, på ngt sätt.

Pride ja, den äger säkert rum vid lite olika tidpunkter.
OOO ja, jag tror också det kommer att ta lång tid innan att är accepterat. Speciellt i nuläget, då hela världen verkar ta ett steg tillbaka.
Helt sjukt.
OCH på vissa ställen i US är det nog riktigt illa, i södern tex, på landsbygden. Det är där Pride verkligen borde finnas.
Kolla Trump och gänget liksom, suck...MEN du har så rätt, Elisabeth! Klokt, jag kan nog falla in där lite jag också. Nu fick du mig att tänka efter.

Annika said...

Eva:
Superbra var den. Älskade den!!

Annika said...

Taina:
TACK fina du!
JA, det var härligt!!
JA; ja vill också göra sockervatten åt hummingbirds, älskar dem!!
Älskar också att det ÄR sommar nu. Vi hade ju en så taskig vår, iaf första halvan av maj.
KRAMAR!!