Tuesday, May 14, 2019

When it rains ...
Good morning this Tuesday!First and foremost I have got to say ONE thing;
THANK you all for the wonderful comments you left on Friday, and over the weekend. YOU made my weekend!
Thanks for all your kind and encouraging words about this blog.
You guys, you ROCK!
As I stated in the post on Friday, without YOU ALL there would be NO Life in the Suburb, rest assured!
Now, I am writing the first post as I begin my fourteenth year as a blogger.The weekend has come, and it has gone.
Sunday was Mother’s Day. A very nice and quiet day here in our house. We had a nice breakfast and a very good dinner.
And the weather? Oh my, RAIN all day. Not a quiet summer rain either, no it was POURING down from the sky pretty much all day long.  Let me put it like this, it has NOW (as I write this post) been raining for three straight days.
Peter and I did take a walk in the rain on Sunday afternoon though. Yes, it is LUSH and green here, but it comes with a price. RAIN, rain and more rain.
But the late blooming dogwoods are indeed pretty.

Also, it is so chilly.
YUP, yesterday Peter had enough of it. He turned on the heat in the house again. Sure, it was 47 F outside (8C) and damp as can be.
No, we cannot blame Peter for doing so for one second ;-)
Now, I’ve had enough of this s’h’’’i’t weather.
The Best Deck? Forget IT!
It just stands there looking pretty in the rain, but we cannot use it.
Maybe one of these days we will? Maybe, if we are lucky.


My poor peonies look so sad in the rain.


We did watch the new Netflix movie Wine Country on Mother’s Day,
Yes, we liked it. Lots of awesome actresses in it. A fun movie for us middle-aged chicks and dudes. Watch it, you’ll like it!


Well, well … another swell day is upon us all.

Have a wonderful Tuesday!

14 comments:

Elisabeth said...

Stackars pionerna, de ser verkligen ledsna ut! Regn är förvisso bra för naturen, men ni verkar ha fått för mycket av det goda. Här i min del av Sverige borde det däremot komma ordentligt med regn. Dessvärre (ja, faktiskt!) har det inte varit mycket av den varan under våren. Istället är det bara kallt och blåsigt hela tiden.

Äventyret framtiden said...

Det är synd att vi inte kan dela med oss av det vi har för mycket av. Här behöver vi regn, eldningsförbud råder, det är så torrt i markerna. Men när har vi det absoluta vädret? Sällan.
Ingen balans råder...
Morsdag firar vi också den andra söndagen i maj, men i Sverige gör man det i slutet av maj. Mina barn som bor där blir förvirrade och glömmer ...ibland blir jag firad,ibland inte alls och ibland två gånger, så det jämnar ut sig. Nå, jag är inte den som bryr mig egentligen, jag tycker att morsdag har blivit lite too much på många sätt. Det räcker inte med en bukett handplockade blommor längre, åtminstone här på ön, utan det ska vara presenter, middagar och så vidare. Too much, helt enkelt, i mitt tycke. Men det är en kommersiell dag inte att förglömma. Givetvis ska mödrar äras på samma sätt som fäder ska men ...ja, lite balans skulle behövas i det sammanhanget också. Haha, vilka bekymmer man har när man gnäller om så här små saker. Ha en fin dag Annika!

Monica said...

Stackars pioner säger jag med men du kan få en fin bukett inne, ja det räcker ju med ett par pioner, de fyller så bra och är helt underbara utslagna. Och grundvattnet fylls på:-) men det kanske räcker nu. Här regnar det med men mer som skurar och det har blivit rätt hyfsat väder igen, ofta sol på förmiddagarna och lite varmare. Ja det är okey men jag tror inte längre det blir en sån sommar som förra. Mera en sån där lagomsommar:-)

Såg att ni hade Mors Dag och att Meghan firade sin och att britter skrev om hela The Commonwealth of Nations vilka dagar som skulle firas:-) så hon får fullt sjå, haha, jaja de är som de är, vi med kanske;-)

Ha det bra Annika och hoppas du kan sitta på decket igen utan dusch från ovan.

Annika said...

Elisabeth:
eller hur?
Och jag har dem ändå uppbundna, men i slagregn så slås de ner. Så trist.
jag vet att ni har supertorrt och skulle behöva en hel del av det vi har så mkt av. Inte bra för naturen det vi har heller.
Det är konstigt orättvist vad gäller vädret. Verkligen.

Annika said...

Karin:
Visst är det SÅ!
Ni skulle behöva ha regn, och vi skulle behöva torka upp.
SANT Karin, när har vi det balanserade vädret? Sant, nästan aldrig.
Precis, Finland och Åland och en del andra länder firar Mors Dag då den firas i US. Jag får också alltid påminna mig om när svenska morsdag äger rum.
Jag tycker om mors dag, och fars dag.
Man kan glömma det riktigt kommersiella och gå på annat. Men jag gillar den.
Svenska morsdag går helt och hållet förbi i denna familj, den har vi aldrig uppmärksammat . FAST kul hade det varit, haha.
Karin, ha en bra dag idag!!!

Annika said...

Monica:
Stackar pioner, de orkar inte hålla sig upprätta fastän de är uppbundna. Så blir det med slagregn, sååå synd.
Tog in en bukett i lördags.
Grundvattnet borde vara mättat vid det här laget. HAHA. SÅ trött på detta elände.
Tror du på lagomsommar hemma får?
DET vore asbra. jag tror dock fortfarande på brutalsommar. MEN jag hoppas att jag har fel. Här tror jag på skitsommar med regn i massor.
Ja,du, inte lätt för Meghan att fira rätt dag, haha. Bästa att hon anammar de brittiska dagarna framöver, för landsfridens skull ;)
Jag firar inte svenska morsdag heller, bara amerikanska.
:-D
Jadu, Monica, frågan är när jag får vara på TBD igen?
Ser dyster ut, tycker jag.
Ha en finfin dag!

Anne said...

Nä nu får vädret, det gråa och regniga ge med sig hos dig. Vad är det detta alltså... Du skrev tidigare att det varit flera år nu, de senaste vårarna som varit lite åt det här hållet vädersmässigt, det nya normala? Men kom igen, nu räcker det tycker jag. Tror du det här är era "nya" vårar eller vad säger din känsla?? Förstår det börjar tära på tålamodet nu. Helt rätt slå på värmen igen!! Förhoppningsvis ska det vara ett trendbrott endera dagen nu och bli mer gammal-normalt väder så att säga. Vi har haft så fint, varmt och torrt. Som du vet. Men nu slog det om här, kyligt, regnigt och bistert ute. Men det stör liksom inte eftersom vi kommer från flera veckor med onormalt varmt och torrt, du vet. Men förstår ju det börjar gå dig på nerverna när det är dag ut och dag in.

Morsdag i söndags ja. Kändes det konstigt inte ha K hemma? Nu är det ju inget nytt, eller hur, för när hon var nere i Elon så firade ni nog inte morsdagarna ihop heller. En av våra grannar har fått sin son att flytta tillbaka "hem" till OR igen efter många år i Missouri och de tyckte det var så underbart kunna fira morsdag hela familjen igen. Såg bilar på uppfarten i söndags och tänkte att vad fint fira med sina vuxna, återvändande barn (ja, inte alla som bor nära sina vuxna barn förstås men du fattar). Morsdag är så stort här, eller hur? Kanske det är hemma också, minns ärligt talat inte och var aldrig mamma då vi bodde i Sverige heller. Men jag tycker liksom det är viktigare här på nåt sätt, betyder mer. Jag menar inte större i betydelsen man firar mer spektakulärt, mer materiellt eller så. Inte alls. Men att det är viktigt, om man bor så det är relativt enkelt att komma till varann så ser man till att man gör det. Lågmält, det viktiga är att man är med varann, spenderar den dagen tillsammans. Håller du med? Min känsla är Mother´s Day betyder mer här, är större och viktigare och hur man anstränger sig mer. Vet till och med de som bor längre bort, alltså fortfarande överkomligt avstånd men kanske 3h bilresa bort. De såg likväl till att sammanstråla med sina familjer på morsdag. Fint tycker jag, hur man anstränger sig.
Babbel, babbel.
Fint är det i alla fall. Mammornas dag. Papporna uppvaktas inte alls på samma sätt och visst, det kan man ju ha synpunkter på, hur orättvist och ojämlikt det är. Men samtidigt och nu får jag väl skit för det och att jag är en gammal dinosaurie med förlegade värderingar, men sanningen är den att så många mammor gör faktiskt mycket mer än papporna gör för barn och familjerna (därmed inte sagt papporna inte bidrar, klart de gör men jag tror du förstår vad jag menar här) så tycker mammorna gott kan uppmärksammas lite extra och mer än vad man gör på farsdag...Som sagt, nu stack jag ut hakan med nåt kontroversiellt kanske.

Jag började faktiskt kolla Wine Country i söndagskväll men det var så sent så jag orkade inte se klart utan pausade men ska se den färdigt ikväll. Den var inte på nåt sätt dålig, jag var bara för trött.
Kram!!

eastcoastmom said...

Kallt och regn. Blä här också. Men idag är det nog sista dagen med kallt, jag hade behövt vantar när jag var ute på morgonprommis med hunden!
Vad kul att du sett filmen jag tänkte se snart! Bra med recension.

Anonymous said...

Stackars vackra pioner och stackars er som fått så mycket tråkväder med regn och rusk. Hoppas det vänder nu och solen börjar lysa flitigt så ni kan sitta ute på ert fina soldäck och njuta av dagen.

Här har vi haft sol idag, men ganska kyligt, var varmt en stund på em, men på kvällskvisten var det svinkallt igen, Jag har frusit varenda dag sen jag kom hem från Spanien och går i min lättvikts dunjacka varje dag :-) .

Den filmen såg vi härom dagen (hm, jag råkade somna så jag får nog titta på den en annan gång).

Imorgon åker vi till NY så nu blir det inte lätt att följa med i din blogg tors,fre iaf. Har haft på telefonen några ggr och ibland ringt till dottern eller sonen och jisus vilken telefonräkning man fått efteråt, så i år tänker jag vara ytterst sparsam med att använda den. Hoppas på att hotellet har gratis Wifi.

Ha en fin vecka. Stor kram från Yvonne i Åkersberga

Keith said...

We need a long respite from the rain. Everything needs to dry out including The Best Deck. Let's hope we get have clear skies soon.

Annika said...

Anne:
Ja, jag skulle nog vilja påstå att maj varit så här de senaste 4-5 åren. Ngt har verkligen skiftat i vädret.
Maj brukade vara en fin, inte för varm, sommarmånad. Numera är det grått, regn och kyligt (relativt). Helt sjukt.
Det nya normala, det kan man nog absolut säga.
Ja, jag tror att det kommer att bli så här. OCH jag tror att sommaren på amerikanska östkusten kommer att bli blöt och grå.
HOPPAS JAG HAR FEL!!!


Alltså, de senaste fem åren har jag inte haft K hemma på morsdagen. Hon har varit i college. SÅ även det är väl det ny normala, haha.
nej, men det har gått många år nu då hon inte varit med.
Morsdag är stort i USA. Jättestort.
När min svärmor levde firade vi ofta stora morsdagar ihop, ofta på ngt restaurang. Ibland hemma hos dem. MEN det var stort. Tror morsdag är större i Finland också, än vad den är tex i Sverige.
Jag tycker det är bra, fira mammorna. Varför inte. Samma med papporna sen i juni här.
Mammor ska firas, och jag tycker man är bra på det här i US. Tycker det är fint. Och nej, det handlar mer om att vara tillsammans än att ge dyra grejer.
Mammorna gör ju vansinnigt mkt, det går inte att komma ifrån. Så jag har inget emot morsdagar alls. Tvärtom. Samma med fars dag då den kommer.
Fint.
MEn morsdag är absolut större, mer sentimental likaså.
YES, jag håller med DU i det här fallet. Mammor är klistret i familjen. Utan tvekan. Det är mammor som ser till att det blir mys, att det bli jul, att det blir presenter köpta, att barnen kommer til skolan, att maten inhandlas ...
PÅ det stora hela är det så. Sen finns det pappor som gör det också, givetvis. MEN på det stora hela är det mammor som make the world go around.
SÅ uppmärksamma mammor, det är allt jag kan säga.
nej ,nej...det är coolt, Anne. Jag håller ju med dig, haha.

Wine Country, den är bra, men kunde ha varit ännu roligare, kanske. Men bra!!!
ja, se klart den.

Kramar i massor!!

Annika said...

AM:
SÅ sjukt LESS på detta. Jo det ser lite bättre ut framöver, men mkt moln också. Fast, man får vara glad om det inte regnar, gissar jag. TRÖTTSAMT!!
Har du också värmen på hemma nu?
Vi har.
Man tror inte det är SANT!!!!
ja, Wine Country är trevlig, kunde ha varit ännu roligare kanske. MEN den har en hel del roliga scener.

Annika said...

Yvonne:
Någon gång ska det väl skifta. Kanske.
Jomen, det ser rätt OK ut framöver, men inte sådär fantastiskt fint som jag skulle önska. Men varmare blir det.
Jaja, one of these days maybe ...
Ni har kallt också.
Du får nog räkna med svajigt väder i NYC, är jag rädd. Ta med jackan hit också, vetja!
PSST, oss emellan, jag kommer inte att blogga på en vecka efter onsdag ... men mer om det i morgondagens inlägg. HIHI. Men ni vet du, det är lugnt ;)
Ja gud, stäng av all roaming på din telefon, och sök efter wifi!!!
Tycker de är rätt bra på det i NYC.
OCH Yvonne, LYCKLIG RESA!!!!!
Ha det bäst!!
KRAMAR!!

Annika said...

Keith:
LETS HOPE!!
I cannot WAIT!!