Thursday, May 02, 2019

Sommarväder, Målande och Game of Thrones ...Hej och godmorgon denna torsdag!*   Hetta och solDet var intressant att ta del av era funderingar runt vädret--och den kommande sommaren--i gårdagens inlägg.
TACK för det.
Det verkar som att vi alla är överens om att vi vill ha en mer normal sommar iår.  En med ömsom sol och ömsom regn. En sommar med mer normala temperaturer, helt enkelt. Låt oss hoppas på det, hörni.
Tack för alla långa och insiktsfulla kommentarer ni lämnade.*   MålandetJag målar och målar.
Det känns som om jag aldrig blir klar. Eftersom det är en lasyr så måste däcket gås över fler än två gånger.
Erkänner, ibland känns det tröstlöst. Färgen liksom bara sugs in i däcket.
Men, någon gång ska det väl vara klart …
Jag lyssnar på Sveriges Radio eller olika poddar då jag målar. Det är trevligt med det sällskapet då man målar i sinne.

Färgen då?
Nä, men där har vi NOLL valfrihet. Det är bara att följa Reston Associations guidelinjer. Vi är SÅ stryrda då det kommer till färg och design på våra hus.
Den färgen jag målar i, en beige färg, skulle jag nog aldrig någonsin valt själv. Men, det är DEN som gäller, och ingen annan.
Punkt slut.
Så är det att bo i en Planned Community där ALLT sådant står i förordningarna och där husfärgerna ska följas till punkt och pricka.
Sen är det även den lokala villaföreningen, the home owner association (HOA), som också kollar in det som sker hela tiden i grannskapet.

Så, ja, Reston Association och HOA, de kör hårt efter sina regler. Vi betalar en hög årlig skatt till RA, det gör alla som bor i Reston.
OCH sen ska HOA ha sin beskärda del också. HOA betalar man in till en gång per kvartal. Det är genom dem de allmänna grönområdena i grannskapet sköts, sophämtning och återvinning och snöskottning sker genom dem.
RA sköter allt inom Reston, skogar, parkvägar, gräsklippning, skottning av parkvägar, skötsel av pooler och tennisbanor och sjöar, och en hel del annat.
Men så är det att bo här.
Det är trist med att man är så begränsad i färgvalen, och ibland kan man känna sig rätt övervakad av det här. PLUS att det blir så många utgifter, då har vi inte ens talat om skatten.   Men, men .. det är så det är.
OCH nej, jag har ingen lust att flytta härifrån, så det så …
:-)

Mitt liv just nu, bild från Halton restoration. OBS!! OBS!! OBS, detta är inte mitt deck, inte alls.  Det är bara en illustration till det jag gör.  Färgen är dock rätt lik den jag målar med.  Snart ska ni få se bilder av mitt deck! MEN inte än
*   Game of Thrones
Hur många av er är äkta Game of Thrones nördar?
INTE jag!
Jag ställer mig utanför den gruppen. MEN jag är gift med en som är SANN GoT-nörd. GUD vad Peter gillar denna serie. Det är en högtidsstund varje söndag kl 21 då HBO visar ett nytt avsnitt.
Han kommer upp till mig efteråt. Jag går nämligen alltid och lägger mig tidigt på söndagarna, haha. Peter bubblar sen in i sovrummet och vill berätta ALLT för mig som hänt i programmet. Jag? Måttligt intresserad.

Men visst, det är klart att serien är kvalitet och asbra gjord. Det är bara det att jag har ett så himla litet intresse för fantasy och den här sortens serier.
Jag har inget intresse för Harry Potter,  Sagan om Ringen och dess likar heller.


Det är samma sak med Avengers och superhjälptar. Peter älskar sånt. Jag? Orkar inte bry mig.
Jag har aldrig varit intresserad av superhjältar, aldrig läst sådana serier.

Peter såg såklart Avengers The End Game i helgen. Jag var glad att slippa hänga med. HAN älskade den!!
Filmen är över tre timmar lång, så jag hade garanterat slocknat i biostolen om jag gått med.

Berätta om vad du tycker om fantasy, sci-fi och superhjältar.
Idag ska jag ha svennefrullen här mitt i målarstöket. Det blir trevligt.
Sen får jag gå ut och fortsätta det dagliga slitet med målandet.


Ha en bra dag!!

27 comments:

Äventyret framtiden said...

Jag skulle nog ha valt en annan färg jag också men jag tycker inte att den blir fel den som ni måste måla heller. Det ser riktigt snyggt ut. Undrar vad som händer om du skulle valt att måla i en färg du själv vill ha?

Skönt att du har lite paus i målararbetet som kan vara rejält knogigt, med en svennefrulle. Ha det gott Annika!

Anonymous said...

Tja, den färgen kanske inte var den allra snyggaste, men, men... Fräscht blir det ju med nymålat iaf, så du får glädjas åt det. Här i Spanien har vi också många regler om hur huset ska målas, vilken färg du får ha på markiser mm. Ganska snyggt när alla har lika - om det är snyggt det som måste finnas :-) . Våra hus har Finlandsfärger, vitt och vacker koboltblå färg på galler, pelare och de som har markiser måste ha blå/vit randiga sådana.

Nej, de där filmerna är inget som lockar mig heller, har inte sett något enda avsnitt av och kommer nog inte se något heller. Gillar inte alls sådana filmer.

Ha en trevlig svennefrulle och sen med målandet.
Kram Yvonne som kanske åker hemåt ikväll, annars imorgon, beror på SAS, men det lutar nog åt Iberia ikväll.

Sara said...

Fint inlägg igår sis, och du vet ju så väl hur jag tänker kring detta. Idag har vi mulet och duggregn. Hoppas det regnar MYCKET under kommande dagar!
Jag har sett nån superhjältefilm nån gång och tyckt att den är helt ok men inte mer än så, och jag propsar absolut inte på att se någon sådan film. Inte sett ett avsnitt av GoT och längtar inte efter det heller. Däremot gillade jag Harry Potter, men det kanske berodde på att barnen var med.
Mysigt med svennefrulle och vad duktig du är med målningen! Puss, kram och älskar!

jennievivi said...

En gång gick jag med på att följa med sambon på bio och se en fantasyfilm. Han berättade med spänning allt jag behövde veta för att kunna hänga med och försäkrade mig om att jag skulle äääääälska filmen! Den handlade om drakar och draktränare osv. Det är 2 1/2 timme av mitt liv som jag aldrig får tillbaka, suck!!! Jag älskade att läsa fantasyböcker som barn men nu tycker jag mest det är jobbigt med den ologiska handlingen haha. Att måla såna känns som ett evigt evighetsjobb. Har du knäskydd när du målar? Jag hade inte klarat det annars. Men fint och fräscht blir det säkert. På tal om vädret, jag gillar våra härliga fyra årstider vi har i detta land även om jag ofta tycker vintern här i södra Sverige är fjuttig. Jag tror jag gillar våren och hösten bättre än sommaren. Förra sommaren var hemsk och sorglig med alla skogsbränder. Vi ska nog vara glada att ingen människa behövde sätta livet till. Nu är det mulet här men regnet vill inte komma. Vi behöver det så väl. Grundvattennivåerna är redan alldeles för låga. Vi får se hur det blir... Hälsningar från Blekinge .

Annika said...

Karin:
Ja, vi är så styrda vad gäller färgval. OM jag fick bestämma skulle jag måla om hela huset i ngt ljusgrått, tror jag. Idag är det brunt och gult. HEHE. Så inte tilltalande, tycker jag.
Sen skille jag ha en vit veranda. ja, men jag går inte bestämma ett dugg, haha. SÅ det är bara att ligga på som jag gör nu med den färg som gäller.
Det är skönt med avbräck, ja...
HAHA.
Ha en fin dag!!

Annika said...

Yvonne:
Det är inte mitt deck på bilden, bara en lånad bild som illustrerar det jag gör. Men färgen är rätt snarlik. Min är inte lika gul dock.
Fast min färg är också trist. Ja, det blir snyggt ändå, och valet blir enkelt.
DET är ju bra ;-)
ÅÅÅÅ jag gillar färgerna på ditt hus. Jättemkt. Mitt hus är brunt och gult. OGILLAR det så in i ...
Men, som sagt, noll val där.
Ditt låter underbart fint.

Nä, fantasy-gengren får vara för oss, Yvonne.

ALL lycka till med hemresan. MÅ den inte strula. Nu verkar det iaf som om SAS börjar närma sig en lösning.

Kramar och lycklig resa hem!!

Annika said...

Sis:
Tack SIS, ja vi har ju snackat lite om det där, du och jag. Vi är rätt överens om hur vi vill ha det, och hur många ser på miljön. Som sagt, en del dubbla budskap där.
MÅ det regna, sis! MÅ DET göra det nu på er. Läste om ev snö i Sthlm också, men det blir säkert ngt snöblandat regn.
Fantasy och superhjältar ...
HP såg jag med Klixo också, och visst, det gick ju, haha.
MEN inte ens hon var specielt tagen, tror jag. Men vi såg alla filmer ändå. Skulle aldrig får för mig att se om dem.

Tack SIS, däcket börjar närma sig nu. Min önskan är att det ska vara klart imorrn. Men vi får se.

Kramar, pussar och älskar!!

Annika said...

Jennievivi:
HAHA, you nailed it.
:-D
Jag har hängt med P på Gardens of the Galaxy, OK.
Sen såg jag Marvel med honom för ngn månad sen, minns knappt ngt av den alls nu. HAHA.
SÅ intresserad är jag.
jag har så dåliga knän numera att jag har knäskydd. Det är samma då jag jobbar i trädgården, rensar, då måsta jag ha skydd för knäna. Så jag är som du där.
Du ser, du med, du vill inte heller ha repris på fjolåret. Det är kanske så att de flesta faktiskt inte vill det. DET är sunt, det är bra,
Ja er grundvattennivå. Hemskt. MÅ det regna må det regna!
Och i Sveriges Trädgård ska det blomma och vara sååå vackert.
Min pappa kommer från Blekinge.
KRAMAR!!!

Anonymous said...

Samma här, jag har ganska ointresserad av GOT, men maken älskar den. Gillar heller inte fantasy och superheros. Inte min grej alls.

Ser fram emot ett glas vin på din färdigmålade altan snart...!

SB

eastcoastmom said...

Jag gillar heller inte att måla... men det blir ju resultat till slut, och det är bra. Har förstått att HOA kan vara strikta vad gäller både det ena och det andra...

Svenskträff låter trevligt. Ett avbrott är bra för arbetsmoralen tror jag!

Anne said...

Samma här Annika, exakt lika. Vi tillhör också en HOA. Inget att säga till om utan styrd av HOA och alla dess regler vad gäller färgval och sånt. Vår HOA är nog rätt "snäll" och inte så petiga men har hört att det finns ännu mer petiga HOA, hört om de som till och med ger böter om gräset inte är klippt i rätt inch och liknande extrema saker. Å andra sidan vet jag ett kvarter med noll HOA eller en extremt generös HOA för där finns ett par hus som sticker ut och är för gräsliga, ett målat i en pastellig rosa ton och sedan ett annat i nån mystisk turkos ton. Aldrig sett hus målade i såna färger, det är inte snyggt alltså och tyvärr tycker jag det sätter en negativ prägel på hela det annars så fina kvarteret. Så ibland kanske inte så dumt med HOA trots allt och att man måste lyda dem... Vi behövde även ha HOAs godkännande när vi högg ner träd nyligen, men det är nog mer formalia än nåt annat. Kan inte tänka mig de skulle invända men ändå, godkännande måste man få.
Haha, jag är som du Annika. kan INTE med fantasy och sci-fi genren. Nope, aldrig sett Games of Thrones och har inga planer börja heller. Superheroes hit och dit, vet ju många tjejer som är tokiga i genren också absolut inte bara en killgrej men jag kan bara inte, totalt ointresserad :)
Ser framemot se slutresultatet och det helt färdiga däcket!

Annika said...

Susanna:
Precis, noll intresse.
Sen när P ska återberätta för mig ... OMG ... HAHAHA!!
Stackars kille.

JA, jag har precis varit ute och målat igen. SGS klart nu.
Vin ska det bli :-)

Annika said...

AM:
Enormt trist.
Men nu börjar det närma sig slutet. TACK och lov.
Vill bara bli klar.
HOA och RA är grymma med sina regler. Man har nästan inga friheter alls vad gäller design och färger.
ALLT ska godkännas från högre ort.

Mkt trevligt med svennefrullen. En bra paus, och nu börjar värmen lacka uppemot 30 grader, så nu blir det för mkt därute.

Annika said...

Anne:
DET är hopplöst. The design board är bara för mkt. Har både HOA och RA som ligger över oss. ALLT ska godkännas, och man har inga som helst friheter vad gäller färgval.
Fast, det blir ju enhetligt allting, förstås.
Det är väl det de vill åt, både HOA och RA. Det blir ju snyggt allting, och de gör sina rundor med jämna mellanrum för att kolla in husen, och sen får man brev hem på det som de anser måste fixas. Gör man det inte blir det böter.
VI med, om vi ska ta ner träd måste vi ansöka om det. Men via RA, sen kommer de ut, kollar och så godkänner de. ett meck. SKA man bara fönster måste nab tom ansöka om DET. Det visste inte vi, så vi bytte bara. Exakt sådana som man ska ha. MEN vi fick bannor ändå, eftersom vi inte ANSÖKT först. Ibland tycker jag de är extremt petiga.
HAHA, bra att du inte heller gillar superhjältar och fantasy.
:-D
Peters systrar är galna i bägge!! Finns massor med tjejer som älskar det. MEN inte jag inte .
HIHI. OCH inte du.
Kramar!

Humlan said...

Trist att måla men skönt när det är gjort. I mitt radhusområde är det också styrt vilka färger våra hus ska vara, men inte är det styrning på annat, så det är ju inte mycket jämfört med hos er. Skönt nog gillar jag min färg; rött hus med vita detaljer och svart precis under taket, väldigt klassiskt.

Jag gillar att läsa fantasy och sci-fi av vissa författare, men inte alla och det har blivit en hel del halvlästa böcker genom åren. GoT har jag börjat på första boken, hoppat och skummat lite för att se om jag skulle hitta något som fångade mig (det var precis innan första avsnitten skulle sändas), men varken boken eller serien lyckades hålla kvar mitt intresse. Eftersom jag sällan tittar på filmer eller serier så var det väldigt många år sedan jag såg någon superhjältefilm också och de jag har sett var så länge sedan att jag inte kommer ihåg vilka det var.

Nu är torsdagen snart slut här, det blåser råkalla vindar och regnar utanför (med lite snöinslag ser det ut som), inte skönt att vara ute men så välkommet med regnet.

Kramar!

Freedomtravel said...

Jag måste erkänna att jag ääälskar Game of Thrones :) Jag gillar absolut inte superhjältefilmer, men jag gillar fantasy och fiction. Det ska vara bra karaktärer som förändras och utvecklas över tid, och har många sidor. Detta är GoT fantastiskt på! GoT är dessutom baserat på Rosornas krig, som utspelade sig i England på 1400-talet. De riktiga familjerna som krigade mot varandra, i England, hette York och Lancaster om jag minns rätt. I fantasyserien heter de Stark och Lannister ;)

Malde said...

GoT får vara för min del, men Maken gillar den skarpt! Dock gillar jag Harry Potter, Sagan om ringen och Liftarens Guide till Galaxen. Även James Bond och Indiana Jones liksom Många av Clint Eastwoods filmer. Jag har också läst Per-Anders Fogelströms böcker med stor behållning, även om jag inte läser böcker nu. Det tar alldeles för mycket energi och tid. Väldigt många andra böcker har jag också läst, förstås :-)

På TV tittar jag gärna på "På Spåret" och liknande program.

Kramar

Annika said...

Humlan:
Urtrist. Ibland är det ganska kul att måla, men inte ett tråkigt deck. MEN nu är jag klar. Lovely!!!
Så skönt.
Tycker det låter som om du har fina färger, det har inte jag. Jag skulle så gärna vilja att dessa byttes ut. MEN!
Jaja.

Ja, det är ju många som älskar sci-fi och fantasy. EN mkt poppis genre. Jag har en granne, en college- professor i engelska, han orkade inte läsa GoT böckerna, och han läser typ ALLT! MEN istället har han slukat tv-serien och äskar den lika mkt som min käre P.

JA, jag såg att ni skulle få snöblandat regn och kyla. Hua.
MEN regnet är bra, trots allt.

Stor kram till dig, Humlan!!!

Annika said...

Helena:
JAA!
Du är som Peter!
Han är galen i det. DET finns ju en anledning givetvis till att den är SÅ poppis!!
:-)
Har du läst böckerna?
Kul, GoT är ändå en av de mest älskade serierna som nånsin gjorts.
P sa till mig att han vill se om serien med mig sen när denna säsong är slut. Eller hela serien är ju slut då.
HAHA, ja den som lever får se om han lyckas övertala mig :-D

Annika said...

Malde:
Du ser, din make också :)
Ja, det finns ju en anledning till att serien är SÅ MÄKTA poppis. Absolut.
Jag såg alla HP filmer då K var liten, men var inte så intresserad. Kommer inte att se om dem.

Ja, PA Fogelströms böcker ÄLSKAR jag. SÅ långt från fantasy och sci-fi man kan komma.
:-)

Kramar!

Monica said...

Det är ett rätt hårt jobb att måla, jobbigare än man tror, man tänker väl, äsch, jag ska hälla på lite färg:-), men det tar sån tid och man får vara noga och dessutom blir det rätt många strykningar. En av väggarna var i träpanel på vår balkong, i rött, och jag målade den fem gånger med den vita färgen för att få den fin. Sen kom en ung granne som också höll på med sin och sa: Du jag måste måla fem gånger! Hur gjorde du? Ja lika sa jag, haha. Men det blev fint till slut och det blir ditt också, det blir så fräscht med ny färg. Och du kan inte välja alls men tänkte på nu att det finns väldigt mycket utemattor, blivit mycket populärt här, stora och som tål väta och allt, du kanske kan hitta nån sådan som du valt själv. Om det är tillåtet:-). Trodde verkligen inte att det var så otroligt mycket regler hos er, förstår när det gäller husen och fasader men golv på en veranda borde vara valfritt.

Nej, vad lika vi är och man kan ju knappt säga att Harry Potter är totalt ointressant när man pratar med någon fantast, nej inget sånt alls intresserar mig och vi är lika i vår familj där, fantasy, scince fiction går helt bort när det finns så mycket bra filmer att se och att läsa en sån bok finns inte på kartan när det finns så mycket bra och intressant litteratur.

Är väl kanske ett behov många har att fly verkligheten, jag vet inte. Jag jobbade med en kille, en ingenjör på labbet, han for till London och vi tyckte att det lät kul för honom. En väldigt duktig kille men lite ensam och haft det lite tungt. Vi frågade när han kom hem efter en vecka vad han sett och upplevt.
Inget sa han, jag köpte ett lass science fiction böcker och låg på hotellrummet en vecka och läste dem, gick knappt ut utan handlade med mig mat och åt själv. Vi visste knappt vad vi skulle svara men man får acceptera att han gjorde så men samtidigt sa han att om han haft sällskap av någon kunde det varit roligt och de gjort andra saker och varit ute tillsammans.

Nu ska jag läsa ditt föregående inlägg Annika! Ha en fin kväll! Här väntar Earl Grey nu:-)

Anne-Marie said...

Tydligen tror de att det kommer att bli en mycket intensiv brandsäsong i västra USA - framför allt utmed västkusten. Lade ut en länk på min FB-sida tidigare idag. Känns litet oroväckande minst sagt.
Färgen du visar på bilden - vet att det inte är ditt däck ;) - ser inte särskilt rolig ut om jag skall vara ärlig. Vet att den typen “community” som ni bor i har specifika regler för det mesta. När jag bodde i Lake Shastina i min väns “in-law unit” hörde jag en hel del om de strikta bestämmelser som finns där. Även när jag hyrde den andra lägenheten några år senare och lärde känna min vän C, berättade C och hennes man om alla bestämmelser som var jobbiga ibland och de var mycket begränsade betr. vad de kunde göra.
Game of Thrones - har ingen kommentar. Vet inget om den serien. :)
Sci-fi och mystery gillar jag. Har sett många sci-fi-filmer och även läst en del sci-fi-böcker. En bra bok som även blev film är “The Golden Compass”. Tyckte om den.
Kramar!!

Steel City Anna said...

Haha jag är också helt ointresserad av fantasy och den typen av serier. Våld, sex, troll och trams :)

Annika said...

Monica:
VERKLIGEN, så mkt jobbigare än man tror. PUST!
Inte så kul heller då det är en lasyr.
OCH ja, snacka om att jag strukit färg otaliga ggr. SÅ trött på det nu. MEN det är klart. Det regnade dock so f-n igår em, och jag märker idag hur flammigt det blivit. Måste ta mig en god titt så fort det torkat.
Precis som du fick stryka din panel.
Suck.
Nej, nej i är väldigt styrda av både RA och HOA. Massor med regler på vad man får göra och inte göra. GÖR man det inte får man bannor etc, eller tom böta.
ja, en matta på decket skulle funka, men vi har så fuktigt klimat att jag inte vet hur bra det skulle bli i långa loppet. Färgen är OK, alltså den är ju väldigt neutral, men
ädnå ,,, Inte har vi själva mkt att säga till om.


Exakt, totalt ointresse för HP och co.
Bryr mig inte.
Det var samma sak med Twilight, I could not care less.
När det finns så mkt bra att läsa, ja.

HAHA, men gud, killen som låg på rummet i London i en vecka och läste sci.fi. SNACKA om miss!! VAD han än läst. SÅ märkligt.
Stackars honom, kan jag tycka också ...
Awww ... men förhoppningsvis återhämtade han sig med sina sci.fi böcker som sällskap.

OCH nu är det dag, och em hos dig.

Ha en jättefin helg!!!

Annika said...

AM.
Låter inte bra det där. Hoppas de har fel.
Tycker ni fått så mkt regn och nederbörd i vinter att det borde hjälpa upp?
Nej, men vi får hoppas på det bästa.

Håller med, nej den färgen är inte kul på bilden, DET är inte min heller. Otroligt beige. Det är lite hårt när man är så toppstyrd av HOA och sen av RA.
Det är så väldigt lite vi kan bestämma över vad gäller exteriörer etc.
Så man blir begränsad, och dyrt är det dessutom att bo i områden som är så här styrda. Men, klart, det blir ju enhetligt.

Ja, jag vet nog att du gillar sci-fi. OCH det är du inte ensam om, det är ju poppis av en orsak, helt klart.
The Golden Compass, känner igen den titeln.

Kramar!!

Annika said...

Anna:
ORKA!!
Trams är rätt, hahaha!!

Freedomtravel said...

Jag har inte läst böckerna. Vi såg om de 7 första säsongerna innan åttan kom, för att vara förberedda. Det var kul för vi såg massor av nya detaljer som vi missade första gången. Älskar den men har ju full förståelse för att man kan ha olika smak. Ibland säger nån att man måååste älska en låt och sånt kan vara jobbigt tycker jag. Man har ju olika musiksmak.