Thursday, May 23, 2019

Första resebrevet från Los Angeles.
Hej och godmorgon!


Nu var det ett tag sen sist jag skrev.
Det är dags nu att ta itu med den resa jag just kommit hem från, resan till Karolina, Los Angeles och Kalifornien.

Vi har haft så himla HÄRLIGT!!!
Ni som följt mig på mina konton på Instagram har fått en liten inblick i vad vi gjort.
Karolina har varit en underbar guide. Det är inte KLOKT vad hon etablerat sig bra där borta i Lalaland.
Hon hittar, hon knäcker koder och allt liksom bara känns så självklart och säkert för henne därute. Som tur ÄR har hon många, fina vänner som bor där också. De som gick på Elon, och nu bor i LA, är som en familj.
De flesta av dem tog examen för några år sen, men två andra ur Karolinas BFA-klass bor där likaså.   Jag är så glad att det är så. Sedan har hon även ett par vänner som hon gick på High School med därute som hon OCKSÅ blivit jättegod vän med nu. Karolina sa att när de gick i HS var de mer ytligt bekanta, men nu har de alltså blivit så goda vänner. Och ja, Elon-gänget hänger ihop och Karolina har även introducerat sina HS-vänner för dem.
Det där med att ha vänner, det är ju viktigast av allt. För nej, det är inte lätt att flytta så långt bort som Karolina har gjort, då hjälper det storligen att ha en fin vänkrets omkring sig. Jag är så tacksam över att hon har alla dessa kompisar därute.


Resan gick bra för mig och Peter. Jag satt vid fönstret på flyget och förundrades över det USA jag flög över. Det går inte att inte göra det.
Först flyger man över Appalackerna och östra USA och det är så grönt och lummigt under en. Sen kommer man till plattstaterna, det som kallas The Fly-Over-States, haha . OCH där förundras jag över hur öde det ofta är, och hur PLATT det är. OCH hur mycket fält och åkrar som där finns. Faktiskt, det ser ut som ett lapptäcke från ovan.
OCH sen kommer KLIPPIGA BERGEN och det är MÄKTIGT och fint att flyga över dem!
Sådan otrolig bergskedja. Snön låg kvar på topparna.
Därpå kommer man till the southwest, om man flyger till Los Angeles. OCH vi flög DESSUTOM över Grand Canyon!!
Så läckert.
Vi landade i ett gråmulet LA vid 20-tiden.
Flygresan kust till kust tar hela fem timmar. It's a big country.
Karolina hämtade oss och vi for direkt till den Airbnb vi hyrt i Studio City, eller North Hollywood  vilket det också kvalar in under.  Att köra till Hollywood Hills från LAX tog en timme.
Jag tycker det är SÅ mäktigt att flyga över The Rockies, eller Klippiga Bergen.  De är så majestätiska där de ligger, och bergskedjan så lång och vid.  Snötäcka var de, som synes.

När flygvädret är fint, och det är lugnt och stilla i luften älskar jag att flyga.  Det är som om tankarna blir klarare däruppe ovan molnen.  Jag har alltid tyckt det, men som sagt, det måste vara en lugn flight för att jag ska tycka så.  Om inte, ja då känner jag tvärtom ...


Nu ska vi snart landa på LAX ...
Vi hade hyrt en Airbnb i The Hollywood Hills med storslagen utsikt över The Valley, alltså Burbank och Studio City.
Denna Airbnb låg i “källarvåningen” i ett privathem, och den var SÅ FIN!! Jag ska visa er bilder på våningen imorgon.
En toppenbekväm och fräsch Airbnb. Trevligt värdpar också.
Airbnb är vår nya grej, det är lite roligare och mer personligt, än att bo på hotell. Kostnaden är ofta lägre likaså, inte helt säkert att det är det, men ofta är det så.
Det känns som ett friare och mycket trevligare alternativ till hotell, tycker jag. Nej, ingen kommer och städar dagligen, ingen tömmer sopor, och nya handdukar får du inte varje dag. Hotellfrukost finns inte, men i de flesta Airbnbs brukar värdarna ordna så att det finns lite gott ätbart i kylen då man anländer.  Jag rekommenderar att man bor i Airbnb Plus eller hos någon som fått Super Host-status.
Det gäller att läsa utlåtanden från tidigare gäster på sajten,  och det gäller att studera bilderna innan man bokar.
Airbnb passar säkert inte alla, men det passar oss.
Hur annars skulle vi kunnat bo i The Hollywood Hills? Ni ser, bara en sådan sak.


Karolina var stålande glad och lycklig då vi anlände. Hon hade fixat lite vin, ost och kex tills vi kom.  Vi åt och drack med god aptit. VI var HUNGRIGA.
Första kvällen i vår AirBnb.
Följande morgon ÖSTE regnet ner över oss.
MEN, det klarnade upp framåt förmiddagen och solen log emot oss.


Regnet det bara öser ner.  Det fullkomligt vräkte ner regn hela natten, och halva morgonen.  Det här var vår veranda i fem dagar.


Men, alas, det klarande upp vid 9:30 tiden.  KOLLA in utsikten från denna Airbnb.  SYND att klaga. Vi gav denna Airbnb fem stjärnor när vi gav vårt utlåtande på webbsidan.  Gjutet och givet.


Jo, man kan ha sämre utsikt ...  SEN är ju all växtlighet SÅ exotisk för mig också.  I trädgården växte både citroner och clementiner.  

Utsikt över the valley.
Vi tre tog Karolinas bil och körde till Melrose via en del av Mullholland Drive. Mullholland Drive är en av Hollywoods, och Los Angeles, mest kända vägar. Den är lång, och den slingrar sig längs bergskammarna.
Utsikterna från den vägen ÄR otroliga.


Denna bild är tagen från en utsiktsplats längs Mullholland Drive.


Peter fotar.
Melrose, så. En trevlig stadsdel där vi åt lunch och gick omkring. SEN var det dags för oss tre att ta en hajk.
Så skedde.
Mot Runyon Canyon som ligger ungefär mitt i Hollywood.
Solen stod nu högt på himlen och det var ganska varmt, kanske 24 grader.
Det är inte fuktigt i Kalifornien, vilket är mycket SKÖNT!
I Melrose.  För mig, som var i 20-årsåldern när tv-serien Melrose Place kom är platsen mer än känd.  Karolina sa till oss, Melrose är en SÅ trendig del av LA.  Ja, sa jag, jag tror att den varit trendig i över 30 år.  Melrose var fint och lugnt, de lyxiga butikerna avlöste varandra.


Utsikt från Melrose Restoration Hardware.  En mycket tjusig butik i tre plan.  PÅ övre planet låg en takterrass där man kunde slå sig ner.   OCH så LJUSET!!  Kalifornien har ett alldeles särskilt ljus, det har jag tyckt sen jag kom dit första gången 1990.  Ljuset, det är så speciellt, så vitt, ett gammaldags ljus.  Det låter flummigt, jag vet.  Dock det är väldigt svårförklarligt och säreget.  Ni som varit där, håller ni med?

Takterrassen. SÅ helt i min smak!

MIN flicka på Alfred's Tea i Melrose.  
Sen var det bara att börja vandra upp mot toppen, och det var flåsigt. Brant, brant, brant uppåt. Jag var rädd att mina knän skulle börja bråka, men det gick BRA!
TACK och lov.
Det var mycket folk som var ute i samma ärende som vi,  det var inte precis så att vi var ensamma på stigarna. Runyon Canyon är en mycket poppis hajk, och det sägs att man lätt kan kändisspana här. Vi såg dock inga filmstjärnor denna torsdag.
Utsikten är helt ENORM då man knatar här. Hela Hollywood och downtown LA ligger nedanför en.
Fantastiskt.
JAPP!!  THIS!!  Kan man lita på folk i en av världens största städer?  JAPP!  Vid Runyon Canyon stod detta stånd med vatten, läsk, snacks och frukt.   Obemannat.  Precis som då man köper frukt, grönsaker och lite annat smått och gott på landet från privatpersoner i Norden kan man köpa vatten och snacks innan man tar sig an hajken i Runyon Canyon.  Jag måste säga att det impade på mig!  HÄR litar man på folk.  Man kunde antingen lägga cash i ett pengainkast, eller så kunde man Venmo (Venmo är vår motsvarighet till Swish).  Helt otroligt, detta är MITT i Hollywood!!!!
OCH NEJ, självklart kostar det inget att hajka, inte ett öre.


DÅ går vi då!!  Upp, upp och UPP!!

Folk både gick och SPRANG upp för de branta stigarna.

Nu har vi kommit en bit uppför backarna.
Ja, och så får man bra span på den ikoniska Hollywood-skylten!
Classic!
OCH, bara det att kolla in alla pampiga hus som klamrar sig längs bergen är värt mödan.
På toppen finns en hjärtstartare. DET säger ALLT om hur flåsigt det är, haha.
Några hunkiga killar som spurtat upp till halvvägspasset passade på att köra lite armhävningar också, haha.  Efter detta spurtade de mot toppen av berget. 


OCH hänglås i parti och minut fanns utefter detta stängsel.


PETER och KAROLINA (och jag)  har nått toppen.  Utsikten över Los Angeles och Hollywood är OSLAGBAR!


TVÅ svettiga typer, från Karolinas insta-story ... 


AH, där är den.  DEN berömda skylten!!!  Gotta love it!
Los Angeles har i vinter fått mycket regn, och Kalifornen är inte längre hotat av den torka som dikterat staten under flera år.
I  regnens kölvatten uppstod den så kallade super bloom. När berg och dalar exploderade i blomsterprakt.
Denna super bloom fanns delvis kvar, och det var vackert bland dessa berg.


SÅ fint med alla blommor som ännu fanns kvar.


LA är fascinerande på många sätt. Inte minst på hur staden är uppbyggd. Den är byggd på berg och i dalar. Stilla Havet är den ständiga och storslagna grannen i väster, och i öster brer höga berg ut sig.
Det är mäktigt och det är vackert, och det ÄR fascinerande. Bergen når ibland hela vägen ut till havet. Så bland dessa berg, och i dessa dalar ligger USAs andra största stad.
En stad som jag lär mig tycka mer och mer och mer om.
När jag var där första gången tyckte jag inte om den speciellt mycket.
Nu, TREDJE gången, har staden vuxit enormt för mig. Jag inser hur många balla stadsdelar det finns där, och hur läckert det är. Lätt att tycka om.
Vem vet, vid mitt nästa besök kanske jag rent av blir förälskad?

Nu ska jag avsluta detta mastiga inlägg. Jag återkommer med resebrev nummer två imorgon.

Ha en fin och bra torsdag!

26 comments:

Evas blogg said...

Jag gillar verkligen dina reseskildringar, vill alltid åka till de ställen du berättar om.

Annika said...

Eva:
Tusen tack fina du.
Jag blir glad över att läsa det.
Brev nummer två imorgon :-)

Stockholmsbo said...

Lika välskrivet och bra som alltid, Annika.
Du "nailar" resebrevs konceptet precis som du gjorde då ni bilade över.
Tack.
Fröjd att läsa.
Din dotter är en skönhet.

Hälsar stockholmsbo

Anonymous said...

Vilket underbart resbrev Annika! Sa kul att läsa. Och tack för att du delar med dig av allt det fina. Har aldrig gillat LA speciellt mycket, men det du visar gav verkligen mersmak...haha...vem vet, nästa gang jag är där kanske jag far en helt annan syn pa staden. Det gäller att upptäcka "the hidden treasures". Och Airbnb ni bodde pa var ju helt suverän. Kul ocksa att K har funnit sig sa väl tillrätta. Hon verkar vara en väldigt social person. Och sa vuxen hon har blivit ;-)
Kramar, Lisa

Annika said...

Stockholmsbo:
JAG tackar så mkt. Roligt att läsa.
Imorgon kommer brev nummer två :-)

Brysselkakan said...

Härligt att K anpassat sig så bra! Mår barnen, bra mår mamma bra!
Och är precis som du när jag flyger; gillar att se saker från ovan! När vi flög till LA 2011 flög vi också över Grand Canyon och fantastiskt att se det från ovan!
Ert Airbnb hade ju makalös utsikt! Vi föredrar också Airbnb men årets resa inkluderar bara ett, mest för att vi bara stannar en natt på de flesta ställen och många av de bättre kräver att man stannar minst två nätter. Istället har vi koncentrerat oss på mindre privata hotell och hittat några pärlor!
LA är fantastiskt! Vår mellanson åker dit i jobb i juni och får några dagar med fritid innan han åker till NYC för nästa jobb. Han ser fram emot det! Och mamman är lite avis.
Förstår att det var sorgligt att lämna K men samtidigt en stor tröst att hon har det bra. Och det är ju viktigast!

Humlan said...

Jag kan bara hålla med de övriga, dina resebrev är alltid lite roliga att läsa och jag blir också sugen på att resa i dina fotspår.

Så härligt att Karolina har blivit så hemmastadd i sin nya stad, att hon har lärt sig hitta och känna sig hemma, och att hon dessutom har många vänner omkring sig.

Kramar!

Monica said...

Vilken fin resa! Och så vacker! Både i skyn och i bergen och boendet ni hade och så ni själva:-). Så roligt och skönt för er alla att Karolina mår bra, har det bra och många vänner, och vad duktiga ungdomar är, att fokusera, ta sig fram i okända miljöer, kreativa, kämpa med så mycket, så det är härligt att ha omtänksamma vänner att lita på, känner igen allt och blir imponerad med att de tar sig för så mycket och vågar, de har massor med kunskap också, ja det är lärorikt att använda vingarna.

Men ibland tänker jag på att såna vänner som man delar allt med som Anna har här och hade i UK vet jag inte om vi själva hade. Tycker att det var lite mer "avstånd" på min tid och familjen var viktigast, Idag tycker jag att ungdomar har djupare relationer med sina vänner. Och att de fortsätter även om de bildar familj, har barn och då ingår partnern och blir en nära vän också. De har en mer innerlig kontakt och pratar om allt. Finns mycket annat som ständigt rapporteras men allt det otroligt fina finns men som ingen skriver om i media. Ja glad att det är fint för Karolina att bo i LA och att hon har det bra och trivs. Och fem timmar är inte så lång tid, är ju så vackert där bland molnen om det är lugnt och inte skakar för mycket:-)

Så fina foton du visar, är verkligen spännande och intressant att resa och uppleva. Mycket att ta in och så roligt! Önskar Karolina allt gott i fortsättningen och det kan bara bli bra. Kram Monica

Anonymous said...

Vilken härlig resa ni verkar ha haft! Visst är det lite häftigt att umgås som vuxna nu när barnen flyttat? Ska bli spännande att fortsätta följa er resa.
Kram från Anette!

Annika said...

Lisa:
Tusen tack!!
Vad glad jag blir!
LA växer för mig. Det finns ju otroligt trevliga delar i den staden. Antar att man får dela upp den i stadsdelar, helt enkelt.
OCh naturen runt stan är TOP NOTCH!!
Min dotter är sinnebilden av social person, hon har så lätt för att ta folk.
Det är jag mkt glad över.
TACK Lisa, resebrev 2 kommer imorrn.
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
Precis, SÅ är det!!
Mår barnet bra mår mamman bra. Så himla skönt. Men hon har lätt att anpassa sig, som tur är.
ÄLSKAR att flyga då det är vackert väder och god sikt. Vill sitta vid fönster och titta ner. När man flyger till Europa är det väl inte så spännande, mest bara hav. Men då man flyger över kontinenter och länder är det så härligt.
Jag försöker se det som en karta, och ofta nog kan man nästan få till det så också.
Det är mäktigt att flyg över Grand Canyon. Oj oj. Och över The Rockies också.
Vilken cool bergskedja.
ÄLSKAR Airbnb (för det mesta), gillar konceptet. Tycker det är friare och trevligare.
SANT, det är nackdelen förstås, att de vill att man stannar 2-3 nätter minimum. TROR att ni får det toppen på er resa. Avis på den faktiskt . Road trips är GULD!!!
LA ja, jomen den stan börjar verkligen ta form för mig nu. K var så duktig då hon guidade oss.
Hon har hittat så många pärlor redan.
Vi träffar snart K igen, så det ar lättare att åka hem denna gång än förra gången.
Så glad att hon trivs.
Tack L!!!

Annika said...

Humlan:
JAG tackar för berömmet och blir glad.
Så roligt för mig att läsa det du skriver.
Ja, det är tur att det finns så många Elon-människor därute. De blir som en familj.
Underbart.
Stora kramar tillbaka!!

Annika said...

Monica:
En jättefin resa har det varit.
Det var så bra för mig att komma dit, se mer av stan. På ett annat sätt än jag hittills sett den.
K tog oss med på det ena roliga efter det andra.
Just det, att de vågar och törs och har sådant driv. Det beundrar jag så mkt.

Visst är dagens unga kloka. Vi har ju pratat om det förr. Jag tycker de är mkt klokare än jag själv var i den åldern. Har sunda värderingar, tänker på alla. Visst, somliga säger att de är för PK, men å andra sidan bryr de sig verkligen OM folk o miljö.
Ett fint drag.
Sant, deras vänkrets blir som en familj. Kanske mer så än när vi var unga, som du säger Monica?
Mkt möjligt.

Precis, tänker att det tog fem timmar att bila till Elon, nu tar det fem timmar med flyg.
SÅÅÅ. JA.
HAHA.
Det går flera non-stop flyg hela dagen till och från LA. Så bara en sån sak är ju bra.

Tack snälla Monica. Blir glad över dina ord.
Fortsätter imorrn.
Kramar!!!!

Annika said...

Anette:
ja, verkligen. SÅ är det.
OCH nu märkte jag verkligen att hon blivit vuxen. På ett HELT annat sätt än jag märkte det under åren på uni.
SÅ är det. Du har helt rätt.
KRAMAR!!!

Äventyret framtiden said...

Tack Annika för brev nummer 1 !
Härligt skrivet och återgivet, både från flygplan och bil, samt också via apostlahästarna. Härliga vyer! Intressant allting, precis allting, även Airbnb-et som också är ett passande sätt för oss att bo. Man kommer närmare folket på det sättet och får bo på ställen som man annars inte skulle bo på.
Ofattbart att det tar så lång tid att flyga från öst till väst. Nästan lika långt som det är att flyga från Europa till USA, i tid.
Så skönt det måste kännas för er att Karolina har många vänner där. En trygghet på många sätt.
Nu ser jag framemot nästa brev! <3

Elisabeth said...

Jätteroligt att läsa ditt resebrev! Det är en spännande natur kring Los Angeles, med alla dessa kaktusar. Inget som växer vilt i Sverige direkt. ;-) Och ja, verkligen exotiskt med citronträd i trädgården. Lite fascinerande på något sätt, hur vissa saker är helt normala för en del, medan de är exotiska för andra. Finns ju "exotiska" saker med Sverige också på ett sätt, men för oss är det ju helt normala.

Vform said...

Helt otroligt att få hela Hollywood presenterat här i soffhörnet! Tusen tack!
Jag har lärt mig massor, massor om landet där över sedan jag började följa din blogg!
Vi/alla som inte reser så rekommenderar jag att följa din/nån sida!
Din ÄR bäst!
OCH bilderna, presentationen, känslan ja allt går 'hem' hos mig! :)
Väntar med spänning på morgondagen!
Förstår att Karolina har funnit sitt hem där! DÄR finns ju allt!
Hoppas att allt kommer att gå bra!
VM-hockey går här i TV ... FI-SWE 3-3 för tillfället!
Go´natt härifrån!

Anne said...

Vilket underbart inlägg Annika, jag har väntat :) Kikade in i går men tänkte nog att det inte skulle bli nåt förrän idag torsdag. Du skriver så fint och bra, man vill själv uppleva och besöka LA och södra CA nu. Gillar hur du ger ris och ros, inte bara ensidigt hyllar nåt eller hur allting är ljuvligt heller (vet du t.ex. inte är förtjust i trafiken där) eller hur du ärligt kan skriva och berätta att LA inte varit din drömstad men hur den nu växer för dig. Din äkthet känns, i allt du skriver. Därför din blogg är så bra, den är inte ytlig.
Tillbaka till dagens inlägg. Ni verkar en så mysig familj, jag gillar dina familjeinlägg/familjevinkel då ni också har bara en dotter, jag speglar mig lite i er nu med äldre, vuxen dotter och tänker hoppas att vi också kommer ha så fin och bra kontakt med vår tjej när hon är I K´s ålder. Så fint att K mötte er, hade fixat med vin och tilltugg. Ni verkar ha en väldigt fin dynamik, sådär tight som jag tror det kan bli i en 3 barnsfamilj (ja, vi har pratat om det här förut, rätt nyligen till och med). Tänk om ni hade 3 barn, utspridda så här, hade ni verkligen kunnat gå all in för alla då? Tidsmässigt och pengamässigt??
Vet du, jag VILL till LA nu. Som vi pratade om på insta. Ja, SoCal överlag. Jag kommer kopiera era upplevelser rakt av när det bär av, den här hiken t.ex. Hehe, man får ta det lugnt bara för det verkar ju inte vara helt lätt med allt uppför. I lite varmare väder och man hade kanske inte pallat alls. Hur länge tog det komma upp förresten, från start till topp så att säga? Ni tog det säkert lugnt, pausade, fotade, tog in allt. Såg ni mindre barn alls, typ i 8-årsåldern eller så??? Nog för mastigt för de små, misstänker jag. Eller de vuxna i riktigt dålig form, jag menar, hjärtstartaren på toppen finns väl där av en anledning, lol.

Vet du, det känns ytligt att säga så men K har star quality, hon ser ut som en filmstjärna och har den karisman som en stjärna har, det skadar ju inte att ha heller om man ska in i hennes bransch även om det förstås är talangen och ens förmåga som spelar roll. Låter som sagt ytligt säga så, men jag antar att man helt krasst kan säga det behövs också eller inte skadar i alla fall? Något hon har, vackert utseende, med råge. Sedan vet jag ju att hon är begåvad, duktig så det förslår och den finaste människan - DET spelar roll och något att vara stolt över, den personen hon är. Måste förtydliga det, så det inte blev för mycket ytligt här nu. Men oh ja, jag kan tänka mig pressen rent utseendemässigt som måste finnas bland allt folk där, du skrev så bra på insta också i en svarskommentar till mig, hur där vimlar av snyggt folk och är man en av alla dem, så känner man nog pressen på det sättet också.

Anne said...

Annika, jag är uppriktigt glad höra att allting så snabbt fallit så bra på plats för henne socialt och att hon har vänner. Att göra den flytten hon gjort är ingen liten grej, att dessutom vara ensam och inte ha kompisar. Jag vill inte ens tänka tanken. För många kan det vara en kamp länge, vara så svårt hitta och hitta rätt. Även för de som är socialt begåvade och har lätt skapa nya kontakter eller ta för sig, som jag förstått din K är. Men även för såna är det inte alltid lätt så klart när man börjar på nytt. Så roligt också hon blivit goda vänner med människor hon bara var ytligt bekant med i HS. Fint.

Som sagt, LA kanske inte är så dumt trots allt utan med mycket att erbjuda. Jag vill se och upptäcka mer där. Ert Airbnb ser grymt ut, såg det på insta också. Jag får nog återkomma och fråga dig senare (om det bär av för oss i nåt skede) om exakt namn för på ett sånt där ställe skulle man ju gärna bo.

Kändes det förresten jobbigt åka hem och avsked? Kanske inte så farligt, nu när ni ser och märkt hur hon anpassat sig, har kompisar och allting rullar på riktigt bra. Som det heter: barn som är glad, då är föräldrarna glada och mår bra. Så enkelt är det. Dessutom får ni träffas i juni på östkusten, så att säga hejdå var säkert enklare för ni vet det blir att träffas rätt snart igen. Att veta när nästa gång blir brukar som bekant vara enklare. Och sedan har du en fantastisk sommar att se framemot i Norden också. Det blir bra det här Annika!!
Tack för att du berättar och delar med dig, så roligt läsa.
Kram!!

Annika said...

Karin:
TACK för att du läser och gillar. Blir glad!!
KUL att du också gillar AirBnB. Det är verkligen min grej!
Gillar friheten med det, vet inte riktigt varför. Mer personligt. Hotellrum är ofta så trista. Tycker nog om när man får bo i ngt mer "eget" sas.
Precis, inte en chans att jag skulle kunnat ha bott i The Hollywood Hills om det inte vore för airbnb.
Ja, nu fick du se lite av stan, och mer kommer :-)
VISST är det en lång flygresa, och över fyra tidszoner. Det tar iaf lika lång tid att flyga till Island härifrån som till västkusten.
Tack Karin, underbart att K känner så många därute. Tacksam för det!!!
Imorrn kommer mer :-)

Annika said...

Elisabeth:
TACK!!
jag vet, det är en helt annan flora än på min kust också. HELT ANNAN!! Mkt ökenlandskap, men även mkt prunkande och tropiskt.
Tycker det är övermåttan läckert med citrusträd i trädgården, haha. Eller stora palmer. Allt sånt.
SÅ annorlunda.
Precis som många säkert faller i trans över björkskogar.

Annika said...

Vivan:
TACK, så roligt att du tycker det.
Blir glad!!
Aww, tack för dina urfina ord. Blir ärligt talat väldigt glad och rörd över dem. TACK VIVAN!!!!
TACK!!!!
Karolina ja, hon gillar det. Hon gillar vädret, naturen, havet ... allt.
Nyhetens behag förvisso. Vet väl kanske inte om hon riktigt landat än.
men än så länge ...
JA; hockeyn ja ... just det!!
JAG GRATTAR FINLAND till vinsten!!
Kramar till dig!!

Annika said...

Anne:
TACK ANNE!!
Jag med, visserligen tror jag kanske inte att hon helt landat än. MEN so far so good.
Vännerna finns där. OCH det ÄR underbart. Jag vet inte vad hon gjort om hon kommit dit och inte känt en själ. VAD ensam hon hade varit då. Så jag är så glad över att de där Elonvännerna, och även de från hs. Tack och LOV!!

OCH tack!
Jag orkade inte skriva i tisdags. VAR så trött. Därför kom inlägget först idag. BLIR så himla glad över dina fina ORD!!
TACK!!!
Anne, i nästa vecka ska jag skriva ett mer ingående inlägg om vad jag inte gillar, och gillar, med LA. Nej, nej, allt är då inte LOVELY i LaLaLand. Inte alls.
OCH nej, när jag kom till LA första ggn gillade jag ALLS inte stan. Andra ggn var det BARA jobb och inflyta. NU först börjar jag se fördelar.
OCH jag är lite förförälskad i Southern California ...
Tror jag ...

jadå, det blir ju en liten trio det här. Men visst irriterar vi varandra också ibland. TRO MIG!!!
K på oss, hon tycker vi är förbannat mossiga ibland, haha.
Men det vet du ju. Fast för det mesta är det trevligt. NU märkte jag hur vuxen K blivit. DET tänkte jag aldrig på i college. Först NU ser jag det, och märker jag det.
Just detta med vinet, kexen, druvorna, osten. SÅ trevligt.
OCh sen hur hon planerat våra dagar. SÅ fint.
Ja, Anne, det blir en bra trio i en liten familj.
Du vet själv också hur det var.
DET är bra.

Karolinas arbetskamrat på Pink Taco frågade K (då vi var där och åt) om K var enda barnet ...
Ja, fick hon ju svara då. DET märks, sa den här tjejen. Hon sa att MINA fldrar skulle ALDRIG komma till CA och hälsa på (hon kom fr Minnesota), för hon hade tre yngre syskon och fldrana hade fullt upp med dem, sa hon.
Så är det nog. HADE vi haft flera barn hade det inte gått, det vet jag.

HAHA, jaa...jo, åk till SoCal. gör det. Jag har fler tips framöver. I kommande resebrev. OCH du har ju sett på insta.
Men visst ska du åka till LA, jag är inte jättekär än, men kan nog bli det.
Stan har ju så mkt.

Runyon Canyon tog kanske 20-30 min för oss. Vi stannade lite längs vägen ibland och fotade. Den är jobbig, jag säger det ärligt. Inget för längdens skull, men för hur brant den är.
En 8 åring grejar den! Inga probs.
Man ska inte gå den om man är för gammal, tror jag. Men är man i ngtlunda Ok form är det inga problem. MEN flåsig är den. Men underbar med sin utsikt. Sen finns Griffith observatory hajkarna också. Spana in dem. K älskar dem. DÅ går man nära Hollywoodskylten.
Så spana in den också.

Sen tack för det du säger om K.
Dert värmer en moders hjärta.
Grejen är ju den att stan är full av söta tjejer och snygga killar. Ska skriva mer om det också.
Så, ja ...
vi får helt enkelt hoppas att det bär. Och gör det inte det får man ta till plan B.
Men jag tackar dig för vackra ord.
Ska skriva mer om det, Anne. Det är nämligen SÅÅÅÅ påtagligt i LA hur vackra många är.

Nu fortsätter jag i ny ruta :-)

Annika said...

Anne:
NI tre skulle LÄTT kunna bo i den Airbnb vi bodde i. Perf för tre personer. Stella i soffan. När k var i Stellas ålder brukade hon slagga med oss förresten, i King size bäddar då vi reste, Det kan Stella göra med er också, hihi.
Isf kan ni bara ha soffan som den är. Visar bilder från våningen imorrn.

Nej, det var inte så farligt tt åka hem denna ngn. Inga tårar, inget sånt.
K kommer till stranden med oss om en månad. Så det är lugnt.
Sen det att hon trivs så bra, och har det bra, gör det lättare för oss gamlingar.


DET är JAG som ska tacka dig för fina och insiktsfulla och kloka och uppmuntrande kommentarer.
Stora kramar!!

eastcoastmom said...

LA kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta, sen jag var au-pair där 1.5 år som 20-21-åring. Min lillebror bodde några år i Hermosa Beach, verkligen fint lite söder om LA, det finns ju så många trevliga beacher!

Annika said...

AM:
Det förstår jag att LA har för dig, verkligen. Har varit i Hermosa, men inte denna ggn. Ja, havet är alltid närvarade, och det gillar jag verkligen.