Tuesday, May 28, 2019

Details from the outdoor areas ...

Good morning Tuesday!


Hot days here in my part of the world.
Summer is here.
Hot. Humid.
Fine.
As long as the AC is working and the fans are going strong I am game!You'll see this little cute sign in front of our house. 


My deck in the evening sun.Flowers in my little front yard in the early morning sun.

The Memorial Day weekend has been so nice.
Friday night was spent on another deck here in Reston. Good friends invited us to dinner.
SO very nice.


I have hostas that are amazingly big.


I took this pic early Sunday morning.  The ground was steaming.  I don't really think you can see it here.  But the entire ground, by the blue flowers, were like a field of steam.  It was so hot and so humid out there.My little kitschy owl mug that I like so much.It is fun with a whimsical thing here and there ...You all know my old, faithful owl ...This is my bench.  The same one as I deck out for Christmas, now it is home to numerous plants, owls, lanterns and a gnome ....

Saturday, Sunday and Monday were also spent outside.
Peter painted, I was weeding and fixing with the front yard.
But, in the afternoons we hunkered down on our deck.


In the afternoons, I like having a cup of tea on my deck.I may, or may not, repaint the blue and rusty barn star.  I haven't really made up my mind yet ...


I love hanging out there.
I just love it.
The Best Deck, or TBD, energizes me.
US people, this is a REALLY refreshing thirst quencher.  SO good.  I can really recommend drinking it on a hot summer afternoon.


You'll find this sign by our grill.In the mornings, I love hanging in the front of my house.
It is so nice sitting there with sipping my morning coffee.Three cute sheep are hanging out on the deck. Say what? Mushrooms are growing on the deck.My front yard again.  My morning view ... I am not complaining.


OH, and I have a wonderful gardenia out there.  It smells so very lovely.
Today you've seen some details from my outdoor areas.
And, tomorrow I’ll continue writing about our trip to Los Angeles.
Have a good Tuesday!

18 comments:

Anonymous said...

Sååå fint du har där ute, riktigt njutbart att se så jag förstår det är härligt att sitta där ute med en god kopp te eller kaffe.

Här lyser solen och det ser ut som snö som singlar där ute men det är visst aspträd som fröar av sig efter förra årets torra sommar. Man kan inte hänga ut tvätten för då är den vit när man tar in den, sitter man med en kopp kaffe så är det gott om vita tussar om man inte håller handen för. Usch, trots två rejäla regn så är de här igen. Så fort du öppnar dörren rullar de in som vita bomullstussar, usch!

Imorgon bär det av mot Uppsala med bästa väninnan och en hel dag bland affärer, god lunch, gott fika på något konditori innan hemresa och middag som maken fixat (färdig köpt räkmacka, jättegod och stor) och kanske ett glas vitt till.

Söndag morgon bär det av mot Spanien i 2 månader, dottern med familj kommer ner 2 veckor, sonen i 10 dagar, så det ser vi verkligen fram emot.

Stor kram från Yvonne och ha en fin tisdag

bettan said...

Du har det verkligen lummigt och fint runt dig. Vackra blommor. Ser verkligen varmt och fuktigt ut. Funkiorna är tacksamma och vackra. Jag har några som hängt med många år.
Har du någon koll på hur många ugglor du har?? Jag vet du har en besatthet, hahahaha ;)
Jag gillar den stora vita uggle-krukan(på någon av de sista bilderna), den hade jag gärna velat ha.

Jag har precis köpt en snöbolls-buske, som jag tänker försöka ha i kruka. Gäller hitta en kruka som den kan få ro i ett antal år.

KRAMAR!!

Annika said...

Yvonne:
ÅÅÅ vad gullig du är. TACK!!
Ja, jag gillar alla mina uteplatser. Jag har en tredje, som är lite glömd, får aldrig till det där riktigt.
Just nu älskar jag uteplatserna mer än nånsin. MEN jag vet också att jag kommer att vara lite less på dem i oktober, så nu ska jag nyttja dem till fullo.

JA! Jag ar sett bilder på frön från asparna. Ser ut som snö. Läste att det tydligen är mkt brandfarligt också.
Just det, där ser man hur en het sommar får effekt ett helt år efteråt.
Låter helt enkelt INTE kul.

Du har mysiga dagar framför dig. Så du drar till Spanien ägs hela sommaren då. Ja, det är inte dumt det.
Yvonne, du har ett så bra liv.

Stora kramar från mig!!

Annika said...

Bettan.
TACK fina Bettan, roligt att läsa din kommentar.
Fukten dallrade i helgen speciellt i söndags. Ja, funkiorna mina mår oförskämt bra. MEN snart kommer nog ngt rådjur och får sig ett skrovmål där. SÅ brukar det bli.
Ugglor, får helt enkelt ta och räkna dem, haha. VET inte. MEN många, många.
Jag kunde inte motstå den vita krukan, den är ny för året. SÅÅÅÅ söt. KUL att du också gillar den.

ÄLSKAR snöbollsbuskar, sååå fina. Ja, du får hitta en stor kruka där den kan växa och gro!

Kramar från mig.

Elisabeth said...

Så fint du har det! Tycker speciellt om det gula blommorna med lite lila i mitten (margeriter kanske?), rosorna och de söta fåren.

Ja, dessa aspfröer, förra veckan höll jag på att bli totalt GALEN på dem. De var ÖVERALLT, till och med i min garderob! Och öppnade man fönstret på en lektion - vilket kunde behövas, för varmt var det och dåligt med syre var det i luften - VÄLLDE det in aspfröer. Asparna själva såg ut som om de blommade med vita blommor, så mycket vitt var det på dem. Den här veckan är det tack och lov bättre, för nu ligger alla asphängen plus aspfröer i en inte så mysig sörja på marken istället. Ser inte så fint ut, men av är ändå att föredra alla dagar i veckan. Det stämmer för övrigt att de är brandfarliga, eller rättare sagt att de tar eld lätt. Först var det någon som påstod att de kunde självantända (!!), men så illa var det i alla fall inte.

Keith said...

Your outdoor spaces are well laid out! Popping with color!

Channal said...

Välkomna hem! Så mysigt o fint du har det. Vill också ha riktigt varm fuktig tropisk värme.

KRAM Anna

Annika said...

Elisabeth:
TACK!
Ja, det är nog ngn slags margurit det där. Gillar också de gula blommorna.

ÄCKLIGT med de där aspfröna. Har läst om dem, läst att de dessutom att det är lätt att tutta på dem, och de lär ska brinna som bara den. INTE bra. Superobehagligt då de kommer in överallt.
TUR att de inte är självantändliga iaf-
Tror inte jag sett ngt sånt hemma ngn ngn.
Som era aspfrön just nu, usch usch!!

Annika said...

Keith:
Yes, popping here and there :-)

Annika said...

Anna:
Tack, har varit hemma en vecka nu.
Njeaee, du vill nog inte ha den här värmen såvida du inte har AC överallt. DET måste man isf ha för att ens stå ut. Inget jag skulle rekommendera Sverige, hehe.
Nej, men jag hoppas att ni får lite varmare snart, sådär 25 och torr luft är lagom.
Kramar

Äventyret framtiden said...

Jag kan bara kontra och säga Åh, wow och wow igen. Du har en skön trädgård med roliga detaljer, förstår att du gärna sitter där med din ugglemugg och njuter. Så fint. Tack för din vardag Annika :)

Annika said...

Karin:
TACK finaste du!! Blir så glad!
Ja, detaljerna gör det hela så mkt roligare.
Gillar det här utelivet nu fram tills i oktober eller så, då lessnar jag :-)
Tack igen!!

Monica said...

Så fint du har Annika i hela trädgården och på decken, ja ni har ska jag förstås skriva:-). Så fint att se och vad frodigt och vackert det är, trädgårdsmästartalanger ser jag. Hosta gillar jag, vad de växer och de får fina blommor, brukar ta med i buketter, en växt som gillar vår stugträdgård utan minsta skötsel, den är nog ensam om det:-). Aspar har vi jättestora där som är väldigt vackra och än har vi inte sett om det är lika luddigt där som här.

Kanske är lite annorlunda där det finns så många andra träd nära intill. Tror brandkåren sa här att de ryckt ut 200 gånger i Stockholmsområdet p g a luddet eller människan ska man nog säga, det fimpades rakt ned i det och lite annat sånt. Och fimparna kom inte från barn, såg själv hur vuxna bara fimpade rakt ned på marken. Luddet tyckte vi var lite kul annars:-), alltså det var fint, vitt och vackert, minitussar som bomull och hade en frökapsel och virvlade runt lite, vår gröna matta på balkongen blev mer åt det vita, vi stängde vädringsrutor så inga problem och så sopade vi upp det och inget mer med det. När regnet kom så lugnade det sig helt.

Roligt att se allt det fina hos dig och jag blev nästan kaffesugen mitt i natten, haha, men vi har precis druckit te. Förstår att du njuter där och det är en otroligt fin tid, bara att ta vara på den så mycket man kan. Ha den fin kväll Annika!

Anne-Marie said...

Vilken mysig utemiljö du har Annika! Ser verkligen inbjudande ut.
Och många ugglor är det. ;)
Det är konstigt här i Weed att man väldigt sällan ser folk sitta ute i sina trädgårdar. De har gräsmattor (fel plats att ha gräsmattor som jag har skrivit tidigare - de kräver alldeles för mycket vatten i Kalifornien) och buskar, blommor osv men de verkar hålla till mest inomhus trots allt.
Där skulle jag kunna sitta på däcket och njuta.
Har läst om värmeböljan som tydligen slår många rekord. Har du följt alla otäcka tornados som tydligen drabbar många stater? Såg precis en enorm förödelse någonstans i Kansas. Tornados känns som domedagen tycker jag. Skulle vara mycket rädd om jag var med om en.
Kramar!!

Annika said...

Monica:
TACK snälla du!!
Ja, du vet ju också hur det är med hyggefaktorn både ute och inne. Sådan måste man ha.
Hostorna trivs sp otroligt bra. Helt otroligt så frodiga de är i min lilla täppa. Snart kommer den att blomma med vita blommor som doftar så gott.
Säkert en likadan sort som du har.
Gillar dem också.
LÄSKIGT med aspluddet, tycker jag. Läste hur lätt det tar eld. hemskt.
Folk är så himla obetänksamma. Fimpa i luddet liksom? Otroligt.
MEN jag kan tro att det måste ha varit viss magi då det flög omkring i luften. Såg coola filmer på insta från det.
TACK fina Monica för din kommentar, tar åt mig av dina ord eftersom du har det SÅ fint själv.
Kramar från mig!

Annika said...

AM:
TACK snälla!!
Jag får ta och räkna de
ugglor jag har tror jag . Jag har verkligen ingen ANING om hur många jag har. Lovar att rapportera :-)
AM, tycker inte det är såååå många som sitter ute här heller. Ofta när vi är ute på decket i min länga så är vi ensamma. MED undantag, givetvis.
Just nu njuter av decklivt och täpplivet väldigt mkt. Kanske för att jag längtar efter det så länge?
I sept kommer jag att börja längta in igen ...
Jag vet hur jag funkar.
hehe.
VI har ju fått många, många fler tornadovarningar än nånsin förr. OCH det r ovanligt där vi bor, eller HAR varit. Det är för långt norrut och ffa för kuperat. MEN, nu får vi varningar titt som tätt. Ja, det är en skräck för mig, hela luften blir grön och det svischar och rumlar i luften. Hemskt.
Har aldrig varit med om ngn större här, men för lite sen var det nedslag av en mindre tornado i Reston, det förstörde ett hus och bilar.
Ingen människa skadades.
För en vecka sen for vi hem från Cali- DÅ var the midwest helt och håller drabbade av tornados och oväder så piloten tog en sydlig rutt som la nästan en timme till på vår flygtid. NU en vecka senare drabbades de igen. Sitter just och ser framsida av Washington Post där de har som största nyhet.
Ur led är vädret, men det är inget nytt. Den lika hemskt för det :(
Kramar!!

Anne said...

Vet du, jag tycker det syns bra på dina bilder hur varmt och fuktigt det är, alltså det känns igenom dem på nåt sätt. Frodigt och ångande på nåt sätt. TBD har inte abdikerat utan sitter stadigt på tronen även denna säsong. Gillar dina detaljer. Stjärnan i blått och med lite rost på är fin, den har fått karaktär och gillar den mer väderslitna looken så vänta ett år till med att måla om du :)
Men visst är det, så sant, det är i början av säsongen man är ute så mycket, men sedan mot slutet (fastän vädret då är perfekt för uteliv) så har man liksom tröttnat. Vi kan sitta ute på våren fastän det är småkyligt för man är så taggad och så utväntad, men sedan i september under de mest perfekta och bättre dagar än maj, så sitter vi likväl inne för då är man mättad på nåt sätt. Lustigt hur det blir.

Annika said...

Anne:
Tycker du det? BRA om det framgår, för det är det verkligen!
PUST. Idag har det varit riktigt stönigt, kan jag säga.
TBD, japp it is going strong :-)
Åh jag vet, när jag kommer hem igen i sept kommer jag att vända TBD ryggen, för det mesta. Jag kommer att vara mätt på sommar och redo för innelivet.
Så funkar det, varje år.
:-)